Botad cancer av kolloidalt silver?

Jag fick i mail en förunderlig berättelse. Bukspottkörtelcancer anses ha en av de allra sämsta prognoserna av cancerformerna.

”Botad cancer!

En bekant till mig, en kvinna i 70-årsåldern, började för ca 1½ år sedan må allt sämre. Hon tappade matlusten, gick ner kraftigt i vikt och hade gräsliga smärtor… Trots en massa olika undersökningar kunde man inte förrän ett par veckor före jul 2011 (trots att vad jag förstår symtomen var ganska typiska) ge henne en diagnos – pancreascancer. Det visade sig nu, att hon också hade metasta­ser i både levern och en njure (fast detta är mer oklart; diagnostiken där är tydligen mycket svår). Pancreascancern var dock odiskutabel, och symtomen till alla delar typiska. Hon hade statistiskt ca 4 månader kvar att leva, och palliativa teamet kopplades in. Det var förstås bara smärtlindring som gällde, i väntan på det oundvikliga slutet.

 

Nu råkade jag ha läst en del om kolloidalt silver och en del spektakulära tillfrisk­nanden bl.a. just av cancerpatienter. Naturligtvis var jag väldigt skeptisk till det hela. Det verkade litet för bra för att vara sant. Men Livsmedelsverkets delvis pinsamt okun­niga smutskastning av preparatet gjorde mig snarast mer positivt inställd. Samti­digt hade jag också tagit del av de senaste rönen om D-vitaminets uppenbarli­gen mycket viktiga roll i en hel mängd processer i kroppen, och dess sannolika bety­delse för att motverka cancer. I samråd med kvinnans vuxna barn, som nu läste in sig på ämnet, rekommenderade jag henne att dels ta en rejäl dos D-vitamin (2x 2000 IE per dag), samt två teskedar kolloidalt silver flera gånger per dag (det blev sedan 15 ml fem gånger per dag). Båda prepa­raten torde vara garan­terat ofarliga i dessa doser – och det fanns förstås inget att förlora i det här läget. Naturligtvis var kvinnan själv också med på det hela.

Efter ett par månader kunde man vid ny undersökning (biopsi) inte längre se någon cancer i lever eller njure! Viss förvåning hos läkarna… Men hon mådde fortfarande mycket dåligt. Efter ytterligare någon månad fick hon så tid för opera­tion i Uppsala. Vid operationen tog man förstås också cellprover. Man tyckte sig se ”vissa föränd­ringar” i bukspottkörteln, och den delen opererades bort. Efter ett par veckor kom resultatet av biopsin: Ingen cancer! I de delar som opererats bort trodde man sig se ”förstadier till cancer” (Min kommentar: Var det möjligen i stället ”eftersta­dier” till cancer?). I övrigt fanns det inget spår av cancer! Med andra ord förklarades hon cancerfri!

Efter en tids rehabilitering är hon nu sedan flera månader hemma – med visst stöd av Hem­tjäns­ten. En märklig situation blev det förstås för palliativa teamet – när kvinnan nu inte hade vett att dö enligt pla­nerna. Men tea­met fanns ändå med en tid som samtalspartner. Kvinnan bor nu alltså hemma med sin man och verkar kunna leva ett bra tag till – även om hon än är svag efter den genomgångna sjuk­domsperioden och har vissa hälsoproblem på andra områden…

Trots att denna utveckling av en pancreascancer torde vara minst sagt ovanlig, så har läkarna inte verkat särskilt nyfikna eller t.ex. frågat om kvinnan själv använt någon alternativ behandling… Man har uppenbarligen varit mycket nöjd med hennes tillfrisknande – men inte brytt sig om att söka några orsakssamband… Hade det inte varit naturligt att närmare undersöka ett fall av närmast mirakulöst tillfrisknande av detta slag?

Undrande”

Min kommentar: Eftersom cancerceller bara kan förbränna socker, och inte fett, vore det rekommendabelt att också äta LCHF, förutom D-vitamin och kolloidalt silver, om man inte vill få/ha cancer.

Artikel om Kolloidalt silver.

160921 Jag fick en länk ang kolloidalt silver mot cancer.

Anna Böhlmark har gjort en film om Kolloidalt silver: Silverbibeln.

 

Comments

 1. 401

  Tack Annika, för att du tar dessa ouppfostrade voffare i örat.

 2. 402

  Härregu’ stackars Anders om han inte vågar prova något som hjälpt en del ”anekdoter”. Jag skulle då prova. Jag har sett många gå under av mina bekanta/släktingar som bara följt den skolmedicinska behandlingen. Jag skulle faktiskt inte våga göra något annat än att prova alternativ om jag skulle få en cancerdiagnos.

 3. 403
  Charlotta says:

  Hej Annika!
  Min mamma har precis fått diagnosen bukspottkörtelcancer och undrar om det är helt ofarligt att hon tar detta som du skriver om?
  Verkar vara för bra för att vara sant.
  Tumören är idag ca 6 cm stor och vi väntar på mer svar om hur den sitter som. Det verkar även som den idag inte har spridit sig. Vilket vi tycker låter ovanligt med tanke på att den är så pass stor. Kan det vara en godartad tumör?
  Vad tror du? Vi tar emot all hjälp och tips vi kan få!
  Såg även att du bodde i Njurunda. Vi bor själva i Sundsvall.
  Hälsningar Charlotta Carlbom

 4. 404
  Annika Dahlqvist says:

  403 Charlotta
  Jag brukar svara att jag tycker att det är OK att använda kolloidalt silver vid cancer. Däremot brukar jag inte avråda från skolmedicinens föreslagna behandlingar. Jag har inte hört att de motverkar varandra.
  Den dosering som användes i ovanstående exempel var 15 ml 4-5 ggr dagl. Tillsammans med D-vitamin och ketogen kost = strikt LCHF.
  Svaradoktorn.se har många fler förslag på alternativ cancerbehandling.
  Det finns naturligtvis inte några garantier för bot, vare sig för med skolmedicinsk behandling eller med alternativ behandling.

 5. 405

  Anders J
  Det finns ju inte heller några vetenskapliga studier (dubbelblind, placebokontrollerade) att t.ex. gipsning fungerar. Ändå andvänds denna mycket ovetenskapliga metod världen över. Det är ju evidensbaserat på samma sätt som med KS, visserligen lite flera fall där metoden har fungerat. Tycker du att man borde sluta med gipsandet innan man har tagit fram vetenskapligt hållbara kliniska studier, då du själv säger att ”anekdotisk evidens är inte bevis att det fungerar”?

 6. 406
  Charlotta says:

  Hej Annika!
  Vi har köpt Dvitamin på Apoteket (den starkare dosen) 100 ug per tablett. Vad motsvarar det i det du skriver om IE?
  Tar en tablett om dagen. Är det de du skriver rejäl dos per dag?
  Hälsningar Charlotta Carlbom

 7. 407

  Wikipedia:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/D-vitamin

  1 µg = 40 IE

 8. 408
  Annika Dahlqvist says:

  406 Charlotta
  Eftersom 1 ug är 40 IE bör 100 ug bli 4000 IE, vilket är en bra dos.

 9. 409

  Dubbla dosen och din kropp kommer att tacka dig.

 10. 410
  Johanna L says:

  Hej
  Jag undrar hur ni blandade kolloidalt silver, 15 ml i ett glas vatten?. Min man är mycket svag efter spridd colon cancer. Doktorerna har gett upp hoppet och jag som anhörig vet inte vad jag ska göra. Vad kan jag mata honom med? Jag vill hitta ”ketogen” soppa/buljong osv som jag kan mata honom med. Har ni tips på vad jag kan göra? Jag är i detta läget desperat och förstår att det inte finns garantier, men jag kan inte bara se på.

 11. 411

  #410 Johanna L
  Man ska inte blanda ut det i vatten – ta det som det är.

  I den här tråden finns det nog många tips – läs igenom alla kommentarer om du inte redan gjort det.

 12. 412

  #410 Johanna L
  I själva inlägget finns det ju också några länkar med info om kolloidalt silver,

 13. 413
  LCHF-Bengt says:

  410 Johanna L
  KS och rejäla doser av C-D vitamin, kanske även fasta kunde förbättra läget, det skulle jag själv göra, med tanke på alla andra positiva effekter den har.

 14. 414
  Dr. Göran Sjöberg says:

  Johanna

  Jag tror själv att KS möjligen kan döda cancerceller och samtidigt är ofarligt för våra normala celler och jag har nu fått en tidigare skeptisk släkting som har genomgått flera canceroperationer att regelbundet ta KS. Hoppas nu att detta ska visa sig ge effekt så att utvecklingen stannar av men några garantier finns förstås inte men detta gäller förstås alla behandlingar.

  Ketogent tillstånd tror jag också starkt på och då gäller det att undvika alla sockerstinna ”näringsdrycker” sjukvården så villigt ”skriver ut” till cancerpatienter. Hos min släkting såg jag kartonger med sådana drycker – rena gödningsmedlet för cancerceller. Sjukvården är verkligen ”sjuk” i mina ögon.

  En kostidé som gynnar ketogent tillstånd och som vi själv tillämpar är gurkmeja och kokosmjöl och det verkar väldigt effektivt.

  Recept.

  Koka upp en rejäl matsked gurkmeja i lite vatten och som då sväller. Töm sedan på kall kokosmjölk och rör om i en kopp. Rör sedan i lite mald svartpeppar som är viktig för att tarmarna ska kunna ta upp gurkmejan.

  Detta smakar faktiskt inte så illa – faktiskt ganska gott.

  Kokosfettet är en fantastisk näring och gurkmejan är känd som något som är antiinflammatoriskt och då kan motverka cancer. Jag sitter faktiskt själv och dricker en kopp även om jag troligen inte har någon cancer själv.

  Buljong kokt på köttben (ska helst koka många timmar) gynnar också det ketogena tillståndet och är oerhört näringrikt. Detta dricker vi själva regelbundet.

  Lycka till!

 15. 415

  # 410, Johanna L

  Det finns flera sätt att initiera ketos och ett av dem är faktiskt vattenfasta! Det är inget jag direkt föreslår i detta sammanhang, men likafullt leder fokuserad och långvarig sådan fasta till ketos då kroppen i stort sett försörjer sitt energibehov från kroppsfett och då producerar ketonen acetoacetat som sedan sönderfaller till beta-hydroxybutyrat, snarlikt den fettsyra (n-butansyra) som kan produceras i tjocktarmen för dess normala energiförsörjning samtidigt som det inte duger för cancerceller.

  Mitt förslag är en strikt LCHF-kost med minsta möjliga kolhydratinnehåll samt tillskott av resistent stärkelse, RS. Det senare kan innebära potatismjöl upplöst i vatten, absolut ej tillagat med värme, då försvinner den egenskap som gör att stärkelsen kan krångla sig förbi enzymer och hamna i tjocktarmens bakteriesoppa. Klarar han fibrer är även de ett alternativ.

  Tjocktarmens bakterier klarar att spjälka RS/fibrer som de använder i sin egen metabolism. De producerar då mycket kortkedjiga fettsyror, från 2 till 5 kol, ättiksyra (60%), propionsyra (25%), butansyra (15%) och spårmängder av valeriansyra.

  Kokosfett är en fördelaktig med hyfsat korta fettsyror (Medium Chain Fatty Acids) som transporteras direkt från upptaget via blodet och ut till de vävnader som behöver energi. Det sker radikalt annorlunda än de längre fettsyrorna som först går en långsam väg genom lymfan innan det når blodet.

  Jag kan inte förklara alla aspekter på detta i en bloggkommentar utan föreslår att du följer länken under mitt namn till sidor på min blogg som berör olika aspekter på cancerns energiförsörjning.

  Ställ gärna följdfrågor på bloggen eller här, jag ska försöka motivera mina åsikter mer utförligt.

  Vänligen och med förhoppning att något av detta underlättar problemen / Erik Edlund

 16. 416
  Magnus B says:

  Hej.

  Hur gick det för kvinnan? Återkom cancern, lever hon idag?

  Med vänlig hälsning Magnus

 17. 417
  Annika Dahlqvist says:

  416 Magnus B
  Det senaste jag hörde, för några månader sen, så levde hon. Hon är åldrad, men har inga tecken på cancer.

 18. 418

  Att dricka hönsbuljong är ännu bättre än märgben. Ett gammalt recept som hjälpte mig att överleva när jag var dödssjuk 3-4 års åldern. KS skall drickas som den är. Man kan aldrig dricka för mycket av! Kan köpas i 5 liters dunkar. Billigare än 1 liters. Blanda 1 kaffesked askorbinsyra med 1 glas vatten som ren C-vitamin. Jag blandar i 1 kaffesked ÄKTA honung så smakar det inte så surt. Dricker helst 3 ggr./ dag. C-vitamin i brustablett är farligt! Belagd med hinna som tydligen är cancerframkallande…
  Sök och du finner! Facebook: Kolloidalt Silver 2.0

 19. 419
  Maria Kristina says:

  Var köper jag silvret? Vill gärna köpa av seriös säljare.
  Villken dos ger man till person med spridd pancreascancer? Hur ger man? Vissa skriver utblandad i vatten och vissa rent.
  Tacksam för svar!

 20. 420

  Börja med att plocka bort alla kolhydrater så att du inte göder cancercellerna. 1-2 dl outspädd silver som smuttas på flera ggr om dagen. Det är viktigt att imunförsvaret får så mycket hjälp som möjligt.
  D-vitamin är mycket bra för kroppens försvar.
  Här kan du handla.
  http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Specialprodukter/Ionosil.htm

 21. 421
  Linus says:

  Funkar KS mot aids ?

 22. 422
  Annika Dahlqvist says:

  421 Linus
  Eftersom KS erfarenhetsmässigt är bra mot virus, borde det också vara bra mot AIDS. Men självklart bör man ta skolmedicinens AIDS-mediciner också.

 23. 423

  Är det kolloidalt silver som säljs som vattenreningsprodukt det man ska ta?

  Hur får man ihop 15 ml ggr 5 per dag? Verkar vara andra angivelse på varan från hälsokost…. Fick veta för 2 mån sen att jag har 2 cm förändring på bukspottkörteln. Vill gärna testa d-vitamin och KS.

 24. 424
  Annika Dahlqvist says:

  423 Li
  Ja. 15 ml är en matsked.
  Doseringen är ungefär.

 25. 425

  Ingen som helst fara att överdosera.

 26. 426
  Jennifer says:

  Hej! Skulle behöva hjälp , de är så att min mamma har fått panoreras som har spritt sig. Läste om kolloidalt silver och d-vitamin . Min fråga är hur mycket man ska ta och är de farligt? Vi vill inte mista våran mamma Tacksam för svar! Med vänlig hälsning, Jennifer

 27. 427
  Annika Dahlqvist says:

  426 Jennifer
  Jag tror möjligen att du avser pancreascancer (cancer i bukspottkörteln) när du skriver ‘panoreras’?
  Sven Erik Nordin har skrivit en sida: Svaradoktorn.se om bl a alternativ behandling av cancer.
  Själv avråder jag inte från skolmedicinens cancerbehandlingar, utan jag tycker att man kan kombinera behandlingarna.

 28. 428

  Normaldos för Kolloidalt Silver. Outspädd! 1 matsked/dag vid ”normal” hälsotillstånd. Ju sjukare man är desto större mängd. Vid svår Cancer eller annan svår sjukdom 1-2 dl per dag. Smutta gärna under hela dagen. Man kan ALDRIG överdosera Kolloidalt Silver med innehåll 10 ppm. Det är den mest effektiva dosen man har kommit underfund med. 5 liter är billigast i längden att köpa. http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Specialprodukter/Ionosil.htm. Förvara den mörkt och svalt. Drick aldrig ur flaska utan häll upp i en kopp eller glas. Utmärkt för bronkit och KOL patienter. Inhalera KS med en nebulisator. AeronebGo är en liten behändig apparat som Lungläkare kan skriva ut. Då kostar det inget. Annars är dom svindyra! 4800 kr!!! Ni som vill veta mer kan hitta massor av tips från användare på: Facebook. Kolloidalt Silver 2.0

 29. 429

  Skrev i juni. Har nu köpt koll. silver och D vitamin. Kör igång imorgon. Även köpt MSM. Lite rädd men jag kan inte göra ingenting och cellgifter har jag tackat nej till. Bad om remiss till laserforskning i Uppsala men de avböjde.Ska be om journaler och snegla på hur man arbetar i Danmark.

 30. 430

  Tillägg: Jag har börjat men tar det försiktigt.
  Morgon och kväll tar jag 2000 IE D vitamin.
  Morgon och kväll tar jag 15 ml, dvs 1 matsked
  Coll silver.

  Kommer att under 5 veckor successivt öka.

  Läkaren ringer denna veckan och jag kommer att be om min journal samt ultraljud halvårsvis så att jag kan se ev. förändringar.

 31. 431
  Claes Engberg says:

  Hej Annika!
  Jag fick i Juli besked att jag har en elakartad cancertumör stor som en i levern.
  i onsdags 30/8 träffade jag läkaren och hon berättade att jag har en tumör som vät sig stor som en apelsin ungefär.
  Då jag har ett problem med mina Bilirubinvärden så finns ingen behandling att ge i dagsläget om inte ett mirakel skulle uppstå utan hon gav mig ett par månader att leva och att jag skulle försöka utnyttja den tiden på bästa sätt.
  Jag fyller i år 52 år och har en kille på 4 år som jag inte än på länge tänkt släppa taget om.
  Kan du råda mig om vad jag skall försöka mig på då bilirubin värdena sätter stopp för andra konventionella cellgiftsbehandlingarna inte vill fungera eller skulle kunna vara rent livsfarliga.

  Hälsningar kraftigt Förtvivlad far

 32. 432
  Göran Sjöberg says:

  Claes,

  Här kan du få lite alternativa idéer.

  http://www.svaradoktorn.se/426070622

  Jag skulle själv satsa på bred front på dessa alternativ om jag själv skulle få en cancerdiagnos. En ketogen kost är då själva grundstenen.

  En nära anhörig gick i dagarna bort i en aggressiv cancerform men hon hade blint litat på ”etablissemanget” som bevisligen inte botar någon cancer med sina cellgifter och strålning – snarare tvärtom. Hon var dessutom en stark motståndare till LCHF.

 33. 433

  Hej Claes, jag skulle undvika socker, mjöl och kanske mjölkprodukter ett tag. Tom hoppa över kött en period och fokusera på näring (grönsaksjuicer exv). Basa ner kroppen med bikarbonat (en tesked i lite vatten på kvällen -en aluminiumfri sådan). Men framförallt skulle jag prova CBD-olja som har hjälpt många som fått en dom om att inte fortsätta leva. Kolla på Scandinavian hemp exv. Lycka till!!

 34. 434
 35. 435
  Carina Andersson says:

  Hej!
  Jag har fått diagnosen coloncancer med spridning till bukhinnan o håller på med cellgiftsbehandling nu.
  Kan man dricka kolloidalt silver samtidigt som man får cellgiftsbehandling?
  Tacksam för svar till: weineandersson@gmail.com
  Med vanlig hälsning
  Carina Andersson

 36. 436
  Annika Dahlqvist says:

  435 Carina Andersson
  Absolut att man kan dricka kolloidalt silver samtidigt som man får cellgiftsbehandling.
  Om man inte vågar berätta det för cancerbehandlarna så är det bara att hålla tyst om det.
  Jag rekommenderar läsning av http://www.svaradoktorn.se om cancer.

 37. 437

  Hej vi fick reda på mamma har njurcancer och metstater till lever och lungor…kan hon ta K.S ? Och hur mycket matsked per dag?
  Kan hon kombinera med andra vitaminer?
  Snälla hjälp

 38. 438
  Annika Dahlqvist says:

  437 Sussan
  Hon kan absolut ta KS. Förslagsvis 15 ml (en matsked) 5-6 ggr dagl. Det är ofarligt.
  Det går också att kombinera med olika vitaminer, och andra tillskott, enligt Sven Eriks rekommendationer.
  Det kanske botar henne, eller förlänger hennes liv.

 39. 439

  Hej Annika kan man ta 2 matskedar per gång eller helst man delar de.

 40. 440

  @ 439 Sussan

  Man kan lugnt ta 2 msk per gång. Gå gärna med i någon av KS-grupperna på Facebook för ytterligare information. Det finns också flera grupper med naturliga råd betr. cancer.

 41. 441
  Annika Dahlqvist says:

  439 Sussan
  Om det är som vi tror att mycket av silvret tas upp av slemhinnorna i munhåla, svalg och matstrupe så borde det vara fördel att dela upp dosen på flera tillfällen. Men man får göra som det passar en. Det är inte rimligt att hålla på och småhutta hela dagen.

 42. 442

  Hej Annika kan man överdoserar D vitamien 2×2500 IE plus ks och c vitamien 500mg samtidigat

 43. 443
  Annika Dahlqvist says:

  442 Sussan
  Dessa doseringar tycks mig OK.

 44. 444

  Hej,
  Min mamma har fått cancer i bukspottskörteln och hon har nu börjat lägga om sin kost. Vi tänkte även testa Kolloidalt silver men blev lite osäker över doseringen. Har köpt IONOSIL KS men undrar om man blandar ut den med vatten enligt anvisning eller om man tar det rent?

  Tack!

 45. 445
  Annika Dahlqvist says:

  444 Julia
  Sven Erik rekommenderar ca 15 ml outspätt kolloidalt silver 10 ppm, ca 5 ggr per dag.
  Det är den dosering hans släkting tog när hon blev frisk från sin bukspottkörtelcancer.
  Läs Sven Eriks berättelse på svaradoktorn.se, http://www.svaradoktorn.se/426070622
  Specifikt om kolloidalt silver: http://www.svaradoktorn.se/425558358

 46. 446

  Hej Annika tidigare skrivit mamma har cancer och nu jag ger henne 5000el D vitamin, C vitamin 1000mg och 5 matsk KS uppdelat om dagen frågan är
  kan jag ger henne magnesium på 500mg ? Innan hon sover
  Mvh sussan Samuel

 47. 447
  Annika Dahlqvist says:

  446 Sussan8
  Du kan säkert ge henne också magnesium 500 mg per dag. Om hon inte mår dåligt på det.
  Om det är överdosering så kan hon få diarréer.

 48. 448

  Hej Annika!
  Jag har haft problem sedan flera månader tillbaks med bland annat rejält ont i ryggen på olika ställen, svaghet i benen och får domningar, det verkar vara virus i ryggmärgen, men läkaren bryr sig inte och jag får noll hjälp. Hur stor dos KS borde jag ta per dag för att bli av med detta?

 49. 449
  Annika Dahlqvist says:

  448 C
  Jag kan inte bedöma om KS kan hjälpa mot ditt ryggonda. Du får prova själv. Om du gör det rekommenderar jag ca 15 ml 5-6 ggr dagl som behandlingsdos.
  Detta utesluter förstås inte att du kan fortsätta att söka läkare mera för utredning av ditt ryggonda.

Speak Your Mind

*