Ilningar i tänderna

Jag såg på kanal 5 igår, på ”Alla Mot Alla”. Där i reklampaus ser man en tandläkare (?) som pratar om ilningar i tänderna. Man kan få det vid tex kall dryck. Han säger att man inte kan få bort det annat än med tandkrämen Sensodyne.
Jag kom då att tänka på att jag hade stora besvär med lättblödande tandkött och ilningar i tänderna, innan jag ändrade kosten 2004, till LCHF. Efter det har jag aldrig känt någon ilning i någon tand, och har inte längre lättblödande tandkött, och inte heller någon karies. Bara den hälsoförbättringen är ju värd en lågkolhydratkost, inte minst ekonomiskt.
Plus alla andra hälsoförbättringar, som tex att slippa smärtorsakande inflammationer i kroppen, gasbesvär (IBS) etc.

 

Comments

 1. 1
  Anders Dohrman säger

  Hmm… Stämmer bra för mig också. Har jag inte tänkt på förut. Sen har jag använt fluorfri tandkräm också i många år.

 2. 2

  Själv slutade jag med flourid helt och slutade med alla mejeriprodukter(mjölksyrabakterieprodukter) som mjölk, smör, ost, grädde och allt annat. Har aldrig infektioner längre, då mjölksyrabakterier inflammerar jästen, vilket orsakar cancer. Så man inflammerar mindre när man inte äter mjölksyrabakterier och dess produkter. Mjölksyra inflammerar pollen. Och det skapar också nare och torr hud. Men även aspartam och acesulfam K ska undvikas för att undvika infektioner och nare.

  härdad kockosolja är jättebra för huden och kroppen. Den är inte lika intensiv som den ohärdade.
  Den lämpar sig bäst för att behandla tex torr och sprucken hud.
  clearly filtered .com är.bra filter för att filtrera ut flourid.
  Och det finns också tandkräm som biomed, med citrus smak, helt utan flourid.
  Flourid deaktiverar celler och immunförsvaret.
  Så bättre att äta hälsosamt, och undvika flourid.
  Samt undvika mjölksyrebakterier i min mening, dem reagerar lätt och infekterar lätt mycket annat. Vilket skapar mer stress för systemet.
  Man minskar både oro och stress genom det.
  Enligt min egna undersökning av ämnet. och det har jag studerat i minst 5 år.
  Att sluta med mejeriprodukter och flourid har varit bra för hela kroppen.
  Rekommenderar även omega 3-6-9, det finns i linfröolja.
  Även så är den ekologiska rapsoljan mycket bättre än den raffinerade.
  Mycket utav produkter i samhället innehåller stora mängder flourid, och det lagras i kroppen.
  Tex acesulfam K är tillverkat med flourid, vilket inte är bra.
  Acesulfam K ger huvudvärk och feber, och det sänker även immunförsvarets förmåga.
  Så undvik aspartam, acesulfam K, och flourid, och mejeriprodukter, så får ni perfekt hälsa.

  Alla gör sina egna val i livet, men detta är min kunskap som jag vet fungerar.
  Vad som fungerar för er, är en resa och en vetenskap.
  Att ta reda på.
  Vänligen
  Johan.
  Biomed tandkrämen gör så att tänderna får tillbaka sin naturliga känsel.
  Flourid deaktiverar den helt.
  Tyvärr.
  Flourid tillsätts också i kranvattnet, mer än nödvändigt.
  0.2 ppm per liter skulle hålla karies borta. Mer än det är skadligt för organ och hälsa.
  Därför filtrerar jag vattnet med clearly filtered . com
  Mycket friskare
  Lenare
  vänligare vatten

 3. 3

  Jag äter enligt LCHF sedan 12-13 år. Det har en mycket gynnsam effekt på min tandhälsa. Inga inflammationer eller blödningar inga stora tandarbeten. Någon gammal lagning kan gå sönder och litet tandstensputs. Det är det hela. Friska tänder ger bättre allmänhälsa.

 4. 4

  Ja jag har inte heller besvär från tänderna, är så tacksam för lchf ! Kram till dig Annika/ Maud

 5. 5
  Moggalejja säger

  Håller med Anders Dohrman angående fluor i tandkräm. Fluor gynnar inte tandhälsan alls, tvärtom är det skadligt för hela organismen och betraktas som ett nervgift.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  2 Johan
  Dina ”kunskaper” stämmer för dig, men du kan inte veta om de stämmer för andra.
  Själv har jag uppfattat att mejeriprodukter innehåller många värdefulla ingredienser, och dessutom är de mycket smakliga, så jag äter rimligt mycket av dem. Jag vet inte av att några jämförande långsiktiga studier har visat några negativa effekter av rimliga mängder av mejerier.
  Omega-6, fleromättad fettsyra, är i överskott mycket negativ för kroppen. Den ökar inflammation, försämrar försvaret mot infektioner och cancer. Etablissemanget rekommenderar stor andel av fettet som fleromättat, och det blir stor andel omega-6. Det är en av de största anledningarna till att vi blir sjuka av etablissemangets kostråd. Kraftfoder till gräsätarna innehåller övervikt av omega-6, och ger också oss dess negativa effekt.
  Omega-3-fetter behöver vi däremot tillse att vi får i oss. Det finns i vildfångad sjömat, och i kallt gräs (Därför är mejerier från fjällkor särskilt nyttiga).
  Annars är det mättat fett och enkelomättat fett som vi bör få i oss i tillräcklig mängd.

 7. 7

  Sist jag var hos en tandläkare (var för några år sedan) var det 18 år från mitt tidigare besök. Blev ivägskickad då hon inte accepterade att jag inte använde tandkräm med fluor.
  Det mest märkliga var att hon ansåg att jag hade ett hål som behövde lagas.
  Efter 18 år hittades inte ett enda hål och mitt tandkött var perfekt men i ren frustration skickades jag till en tandhygienist eftersom jag hade så mycket tandsten. Tandhygienisten däremot som avsatt en hel timmes behandlingstid skrapade bort tandsten på några få ställen och sa: Du borde få guldstjärna. Det hela tog 30 min.
  Har ätit LCHF i ung. 16 år och det har så klart varit väldigt bra för tandhälsan.
  Beträffande mjölkprodukter så passar det hur bra som helst för mig. Jag har en mage som är pålitlig och ärlig. Det är säkert så att vissa människor inte tål laktos medan det är bra för andra.
  Jag har istället problem med många sorters grönsaker vilket känns lite jobbigt ibland. Älskar sallader men det måste bli högst sällan och i små mängder.

 8. 8
  Lars Blomdahl säger

  Samma erfarenhet.

 9. 9

  Före Big Pharma och antibiotika användes med framgång kolloidalt silver för att bota tandköttsinflammation och bakteriellt betingad tandlossning.
  Fungerar än idag. Undvikande av flourtandkräm, tandborstning med bikarbonatvatten och daglig sköljning med kolloidalt silvervatten ger den nödvändiga tandhälsan.
  Kolloidalt silvervatten hjälper också mot diverse tarmproblem, eftersom det är en svamp-, virus- och bakterieantagonist

 10. 10
  Gunnar Eriksson säger

  Bra tips ovan.

  Mitt tipps som jag fått via Mercola.com blev en ögonöppnare av rang.

  När det gäller tandhälsa, läs och lyssna på intervjun med Thomas E. Levy.

  Dr. Brownstein publicerade en video på YouTube på våren 2020 med Jeremiah Freedman
  som var på god väg att dö i luftvägsinfektionen som drabbade världen då.

  Behandlingen som sattes in var enormt effektiv. Jag fann denna länk idag när jag sökte på båda namnen.
  https://stevenyager.org/wp-content/uploads/2020/05/Blog-17-There-Is-Still-Hope-Out-There-1.pdf

  Brownstein berättar om hans behandling för sina patienter som drabbades av luftvägsinfektionen.

  Jag använder båda dessa.

  I februari 2022 så drabbades jag sen kväll av den absolut utan jämförelse av den värsta och mest intensiva hostan i mitt liv. Jag hostade i princip i fem minuter och det kändes som om lungorna var på väg ut. Det lugnade ned sig men jag fick ganska direkt en sjukdomskänsla i kroppen. Eftersom vi hade köpt hem en Nebulisator och food grade 3 % väteperoxid så fixade det sig. Av någon anledning som jag inte idag förstår så tog jag endast sprayflaska som vi brukar ta med när vi vistades i offentliga miljöer. Väteperoxid och saltlösning sprutade jag in i näsa och svalg samtidigt som jag andades in så mycket som möjligt. Upprepade efter 15 min. 45 minuter efter att hostan försvann, som en blixt, all hosta och sjukdomskänsla för gott.

  Jag kan inte nog rekommendera att läsa länkade sida med tillhörande videor.
  Nasal Irrigation May Help Prevent COVID Hospitalizations
  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/09/16/nasal-irrigation-may-help-prevent-covid-hospitalizations.aspx

 11. 11
  Jösses säger

  Syrlig frukt kan utan tvivel ge ilningar i tänderna.

  Att tänder kan läka, om man undviker socker samt andra ”billiga” kolhydrater, samt äter djur & grönt istället, det råder det ingen tvekan om.

  Det finns en läsvärd bok i ämnet:
  https://www.bokus.com/bok/9780982021323/cure-tooth-decay/

 12. 12
  Tjinna säger

  När jag hade ilningar i en tand (jag hade inte ont det var ”bara” ilningar) så trodde jag att det var en spricka i tanden, men så var det inte. Det visade det sej att jag hade en inflammation i en tandrot (eller vad det heter?). Så det var tur att tandläkaren såg detta på röntgen, det kunde gått illa annars.

  Jag fick penicillin och när jag tagit sista penicillin pillan så var ilningen i tanden borta. Därefter så lagades tanden. Så det verkar som det kan vara flera olika orsaker till ilningar i tänderna.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa