Provax eller Antivax?

Jag slölyssnade imorse till Söndagsintervjun på P1. Det var filosofiprofessorn Åsa Wikfors som intervjuades. Hon pratade om Alternativa fakta, om ”Kunskapen och dess fiender”, som hennes bok heter. Något jag reagerade på var när hon tog som exempel på skadliga alternativa fakta var de som ”antivaxare” framförde, hon ansåg att de orsakade att många människor dog.
Jag tycker att den frågan är tveksam. Etablissemanget, påhejad av farmakaindustrin, tycker att alla vaccin är livräddande, medan några alternativister anser att många har dött av vaccinet.

Jag tror att etablissemangets propaganda är i okänd grad påverkad av vaccinindustrins önskemål om ekonomisk vinning, men att antivaxxarnas påstående om att så många har dött av vaccinet också är tveksamt. Många människor dör i vilket fall, av oklara orsaker, och det är inget vetenskapligt argument att man bara tycker att det är många. Man måste i så fall undersöka proportionerna av (oklara?) dödsfall hos vaccinerade respektive ovaccinerade. Är det gjort? Vem kan annars göra det?

 

Comments

 1. 1
  Birgitta Widing säger

  Fruktansvärt att en filosofi-prifessor ger sig ut i foliedebatten. Filosofin kan vara rejält förvirrad , tänker då på Utilitaristen Torbjörn Tennsjö som anser att människor ska få vård efter deras värde. De som bodde på SÄBO hade lågt värde och blev per telefon utsatta för läkares beslut om palliativ vård. Professor Tengroth har dessutom många doktorander som följer honom och hans tankegångar. Var är filosoferna på väg idag?

 2. 2
  Gunnar Eriksson säger

  mRNA-injektioner upplever jag är bevisat ett biologiskt vapen och inte ett vaccin. Detta angrepp på mänskligheten förstör allt förtroende för läkemedelsindustrin och definitivt för vacciner.

  En representant för Pfizer svarade på frågor i Europaparlamentet i stället för CEO Albert Bourla som ändrade sig i sista stund. Om jag minns rätt så heter kvinnan J. Smith, kan kommit igång fel. Men det framgick med all tydlighet att Pfizer aldrig hade testat om mRNA-injektionen hindrade smittspridning som var ett argument för att ta sprutan. Argumentet upprepades I det oändliga över hela världen. Hade jag varit Socialminister, Statsminister eller ansvarig på FHM och inte var korrupt så hade jag gått i taket. Någonstans måste informationen om att injektionerna skulle stoppa smittspridning komma ifrån. Denna information ökade risken för smittspridning, speciellt till de äldre, som man påstod sig vilja skydda. När anhöriga var vaccinerade så mötte de sina anhöriga ned full visshet att de nu skyddat sig att inte sprida viruset vidare. Detta ser definitivt vara medvetet. Har ni hört någon inom sjukvård, regering, riksdag eller någon myndighet som gått upp i falsett angående detta. Det som skett är ett övergrepp av de förtroendevalda på dem som valt dem till förtroendevalda! Ett FÖRRÄDERI!

 3. 3
  Laszlo Donat säger

  ”Alternativ Fakta”
  Det finns inte alternativ fakta! Vad det gäller dödstalet som ökade kraftig efter dödssprutorna, fakta är att dödsfallet ökade kraftig. Fakta är att inträffade oförklarliga dödsfall hos unga friska människor.
  Fakta är att etablissemanget vägrar erkänna skadorna som sprutorna orsakade och vägrar utreda det. Jag blev sjuk efter andra sprutan, läkaren sökte andra orsaker, hon tyckte att det kan vara sprutan men vi ska undersöka om det är något annat! Jag undrade att ta prov på spikproteiner, svaret var klart och tydligt ”sånt gör vi inte”! Då jag slutade gå till läkare och jag försöker hitta medicin på egen hand på mina hälsoproblem. Jag mår hyfsat bra idag för att vara 80+, men förväntar än idag ett blodprov som visar mängderna av spikprotein i blod.

 4. 4
  Max Lundqvist säger

  hej,

  jag förstår inte varför du någon går med på att polarisera med uttrycket ”antivaccare”, innan det är utrett vílka det är.

  Vad betyder antivaccare?

  Hur kan man vet vilka det är?

  Vänligen,

  Max

 5. 5
  Rolf Löfgren säger

  Den sk. vetenskapliga forskningen är tyvärr djupt påverkad av medicin-industrin.
  Detta gäller såväl vacciner som annan medicinsk forskning.

  Läs gärna Riksrevisionens rapport, Säkra och effektiva läkemedel – hur hanterar staten läkemedelsindustrins inflytande? (RiR 2016:9)
  https://www.riksrevisionen.se/rapporter/granskningsrapporter/2016/sakra-och-effektiva-lakemedel—hur-hanterar-staten-lakemedelsindustrins-inflytande.html

  Intressant är Regeringens svar på kritiken som riktades mot Läkemedelsverket, SBU och Regeringen.
  ”Regeringen delar inte denna bedömning.” När kom det an på den part som blir granskad att ”tjafsa emot”.
  https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/skrivelse/2016/11/skr.-20161739/

 6. 6
  Anders Dohrman säger

  Jag har hört flera säga nu att hade det inte varit för PCR-testet så hade vi inte haft nån pandemi och att de som har långtidscovid alla är vaccinerade.
  Jag ser så många runt mig som hela tiden blir sjuka om och om igen och alla verkar vara vaccinerade.
  Det enda vaccinet jag tagit på 2000-talet är svininfluensan och året efter och det ångrar jag djupt. Jag tror det är därför jag idag har lite men ändå reumatism. Min tinnitus började också efter det.
  Däremot vanliga förkylningar och influensa med feber så jag blir sängliggande kommer jag inte ens ihåg när jag hade sist. Kan nog vara 25-30 år sedan om inte ändå längre.

 7. 7

  6)
  Var t ex denna tjej vaxxad menar du?
  https://people.com/colorado-teen-lilly-downs-long-covid-since-2020-exclusive-8582155

  Det ”hördes” tidigare om ett enormt antal biverkningar från det s.k vaxxet med turbocancer osv och tusentals döda atleter o stämningar mot bla amerikanska staten av bl a senator Johnson o Människorättsadvokaten Dundas och ett antal höga dignitärer, hur går det med den?
  Hur illa är statistiken här hemma i Sverige?

 8. 8

  Åsa Wikfors
  Vad har hon för kunskap att avgöra hur bra eller dåligt vaccinet vacciner är?
  Antagligen ingen kunskap kolla cv, hon bara tror att vacciner är bra för att andra har sagt det.

  Hon kan antagligen inget om vacciner och därför kan hon inbilla sig att vacciner är ett fantastiskt läkemedel.
  Covidvaccinet verkar inte vara bra, många har sagt att dom har blivit dåliga.

  Sen har hon lite rätt för det sprids uppenbara felaktigheter som detta ”de som har långtidscovid alla är vaccinerade” vilket inte kan vara sant för långtidscovid kom innan vaccinet fans.
  (Det är möjligt att även vaccinet kan orsaka långtidsciovid)

  Det verkar finnas en överdödlighet nu och det finns två möjliga förklaringar, skador av viruset och/eller covidvaccinet, faktaresistenta Åsa Wikfors tar inte åt sig ny statistik som visar en överdödlighet.

 9. 9
  Nisse Hult säger

  Jag är stolt över att jag valt Zelenko Protokoll som 65+
  i stället för att ta dessa sprutor som Regionen till o med
  skickade mig brev om att ja borde ta. Många tråkiga saker
  har hänt folk i min närhet som gick på bluffen. Sen att
  få gjort ett totalt lappkast men sin överlag dåliga livsstil
  är för mig en gåta. Men att köra snuttefiltar i sophinken
  är ju som bekant få som vill göra.

 10. 10

  Det är svårt att jämföra mellan obehandlade och behandlade när det kommer till mRNA-vaccinen, dels på grund av att det stora flertalet tagit dem, och dels på grund av att den minoritet som inte gjort det karaktäriseras av en lång variabler som korrelerar med sämre hälsa, de är fattigare, de är företrädesvis invandrare, de är i mycket större utsträckning rökare, osv.

  Någonting man kan börja med är att titta på totaldödligheten före- och efter behandlingarna påbörjades, men här har jag nyligen sammanställt en hel del av den senaste forskningen ang. potentiellt problematiska sjukdomsalstrande mekanismer som kan kopplas till mRNA-plattformen:

  https://shadowrunners.substack.com/p/on-the-mrna-vaccines-pathways-for

 11. 11

  Du lyfter det ena problemet Annika…man måste faktiskt bevisa att ett eventuellt vaccin gör mer nytta än skada… Om man kallas antivaxx då är det underligt.

  Det andra problemet är att i samband med covid har problemet accentuerats med människor som på ett helt horribelt sätt börjar ifrågasätta nästan all forskning och lanserar massa egna hemmasnickrade teorier, syns även här i kommentarsfältet 😉 . Det blir då väldigt lätt för Big Pharma att utmåla folk som kommer med relevanta invändningar som konspirationsteoretiker. Tyvärr.

 12. 12

  Hon kan ju ha rätt. Du som är läkare kan dyka ner i kaninhålet och därefter avgöra om Covid-19-vaxxet är mer skadligt än nyttigt, t.ex. genom de uppgifter som har varit ute genom välrenommerade läkare, virologer, patologer, kardiologer och mikrobiologer sedan mycket länge!

  Orkar inte lyssna på mer propaganda från fulmedia, men har tidigare kritiserat propagandisten Wikfors:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/07/11/mer-evidensbaserad-kritik-av-asa-wikfors-som-forsoker-vilseleda-psykologer/

  Wikfors är len i truten minsann, men för den som trycker på pausknappen och har kunskapen att analysera, så har långtifrån allt moralfilosofisk höjd…

  Jag undrar själv om hon faktiskt har läst moralfilosofi… eller om hon minns vad hon läst…

 13. 13

  https://nyheter.swebbtv.se/aftonbladet-okad-risk-for-sjukdomar-av-vaccinet/

  Hur många var det inte som vart kallade ”foliehattar” och ”antivaxxare” samt fick sina konton spärrade?
  Nu skrivs det om allvarliga biverkningar i de tidningar som tidigare inte vågade ens nämna biverkningar i sina blaskor.
  Dessutom kommer de s.k ”Factcheckers” i skamvrån då de tidigare dyrt och heligt försäkrade att de negativa reaktionerna på vaxxet bara var fantasier som var avsedda att ondgöra den (sken)heliga läkemedelsindustrin.
  Nu står vi inför WHO:s nästa påfund, alla länder kommer att måsta följa de medicinska protokoll som dom anser vara av betydelse för mänskligheten (läs:läkemedelsindustrin), följer du inte deras krav, kommer du att drabbas av sanktioner, både ekonomiska och rättsliga…..och detta är bara början!!

 14. 14

  Lite fler ”Aftonbladet-rubriker” med även ovanstående AB-rubrik:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GMLo2q/covid-19-ger-okad-risk-for-hjart-och-karlsjukdomar

  ”Covid-19 ger ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar”
  och
  ”Ny studie: Covidvaccin kopplas till hjärt- och nervsjukdomar”

  Vänligen läs texterna i artiklarna noggrant!

  (undrar fortfarande över hur det går med den stora stämningen som Senator Ron Johnson m fl ska ha gjort mot Vaccinet mm för flera år sedan nu)

 15. 15
  Nisse Hult säger
 16. 16

  15/
  Det står i artikeln: ”Det är början av 2022. Vaccineringen mot covid-19 är i full gång.

  Pontus Sevius och Michaela Olofsson har bestämt sig för att ta vaccinet, trots att de är lite oroliga för biverkningar.

  Några månader tidigare har Folkhälsomyndigheten stoppat Modernas vaccin Spikevax för alla som är födda 1991 och senare. Det har kommit signaler på att åldersgruppen har ökad risk att få biverkningar som inflammation på hjärtmuskel eller hjärtsäck.

  Ändå är det Modernas vaccin som Pontus Sevius får.”

  Det var alltså sedermera stoppat. Det var även ungefär då som Senator Ron Johnson och Människorättsadvokaten Leight Dundas och ett gäng höga dignitärer som skulle stämma Vaccintillverkare och Staten mfl. Har du nån uppdatering vad som hände med denna? De påstod ju bl a annat att det dog tusentals atleter av vaccinet. (Antar det är ovanst. vaccin som åsyftas)
  Hur ser statistiken ut här hemma i Sverige, antar det är lite lättare att finna. Även ang Turbocancer som det larmades om. Hur ser det ut där?

 17. 17

  Edit, glömde tillägga; Det står fler AB-rubriker nedanför ovan nämnda artikel.
  T ex från januari:
  Covidfallen rusar – 10 000 dör varje månad
  Är det vaccinfall eller vad?

 18. 18

  Vore dessa sprutor av syntetiskt mRNA åtminstone ett vaccin…. skulle man kanske kunna diskutera fallen…men tyvärr…

 19. 19

  18/

  Det är ju en del av kritiken att det ju egentligen är ett ”gen-gift” i syfte att förslava befolkningar osv!
  Putin, KIna och Indien och några andra länder ”gen”omskådade detta och utvecklade sina riktiga vacciner istället. Märkligt dock att de verkar ha trott på Covid-narrativet.
  Sen ska vi inte vidareutveckla om varför de vill fortsätta sin agenda att rädda världen från fascisterna med Klaus i WEF och WHO i spetsen osv!

  Lite småintressant historia om hur mRNA tekniken kom att användas i att utveckla vad man nu eg. felaktigt kallas för vaccin.
  https://lakartidningen.se/aktuellt/kultur-2/2021/04/katalin-kariko-och-historien-bakom-mrna-vaccinet-mot-covid-19/
  (Det brukar dock framhärdas att det var en visselblåsare vid namn Robert Malone som utvecklade mRNA tekniken och såg faran med den osv. Antar han är med nånstans i den stora stämningen som påbörjades för några år sedan nu mot Big Farma o Amerikanska staten m fl)

 20. 20

  Hur var det nu? Det garanterades att mRNA injectionerna skulle brytas ner i muskeln och kunde inte vandra vidare.

  https://www.naturalnews.com/2024-02-26-covid-vaccine-mrna-targets-pregnant-women-placenta-umbilical-cord-blood-fetus.html

  Pointing to the Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS), Dr. Hanna said there have been “reports of infants dying from thrombocytopenia (low platelets) following maternal vaccination.” She said there is also “evidence of infants having heart attacks in the womb following maternal vaccination.” She added, “None of this is new information. It has simply been widely and systematically censored.”

  Skiten har även påvisats i bröstmjölk.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37734205/

 21. 21
 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  21 Lasse P
  Jag såg inte att det stod när detta mötet var senast. Om det var före invasionen 2022 var det kanske inte så konstigt?
  Då var det kanske avspänning och samarbete som gällde?

 23. 23

  20)

  VAERS,,,suck…

  Ang skiten i bröstmjölk:
  Interpretation: Our findings demonstrate that the COVID-19 vaccine mRNA is not confined to the injection site but spreads systemically and is packaged into BM EVs. However, as only trace quantities are present and a clear translational activity is absent, we believe breastfeeding post-vaccination is safe, especially 48 h after vaccination. Nevertheless, since the minimum mRNA vaccine dose to elicit an immune reaction in infants <6 months is unknown, a dialogue between a breastfeeding mother and her healthcare provider should address the benefit/risk considerations of breastfeeding in the first two days after maternal vaccination.

 24. 24

  Skulle vara intressant att veta vilka professionella figurer inom Nobelcomittéen, som bestämde pristagarna i det här ödesdigra nobelpriset….var det några kunniga immunologer med i församlingen eller inte…??
  Alla har vi ju fortfarande i färskt minne den hänsynslösa läkarbehandlingen med s.k. ”biocompatibla” luftstrupar i plast, som inopererades i intet ont anande patienter av den ”skickliga” italienska stjärn-kirurgen…blev inte hela den högsta ledningen av Karolinska Sjukhuset tvungna att lämna sina fiina befattningar, när det väl kom fram att den equipe, som medverkat i dessa tragiska skådespel, (dom flesta läkare antagligen??) inte ens kunde sin anatomi…?
  Sen kan våra filosofi professorer prata om kunskap och dess fiender så mycket dom vill….
  I couldn’t care less….

 25. 25
  Peter B säger

  217 sprutor verkar inte ställa till med någon större skada i alla fall

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9zyGgd/tyska-man-tog-217-sprutor-med-covidvaccin

 26. 26
  Lasse P säger

  4-5% av batcherna har gett de värsta bivekningarna så mannen med 217 sprutor har förmodligen hamnat i de 95% som ger lindriga eller inga biverkningar.
  https://knollfrank.github.io/HowBadIsMyBatch/HowBadIsMyBatch.html kan vem som helst kolla vilken batch man fått och se inom vilket riskområde den ligger.
  Vilken batch man fått kan man få fram via 1177.

 27. 27
  Stefan säger

  Hade varit skoj att se hans covidpass med typ 217 sidor eller så:-)
  Tackolov togs det bort när pandemin avblåstes. Minns dock info om att passen eg skulle vara det nya framtida kontrollverktyget för alla medborgare och även ersätta valutan.
  Verkar som det inte stämmer vad jag kan se. Fast det kanske kommer igen i en version 2.0 när Virus X dyker upp som verkar planeras.
  Undrar fortfarande hur det går med alla stora stämningar från Senatorn och RFK o Människorättsadvokaten Leigh Dundas m fl? Har dom inget på fötterna eller vad? Borde ju vara av ett väldigt stort allmänintresse.

 28. 28
  Ernst säger

  #26 Lasse P

  0.95 ^ 217 ≈ 0.0000147, dvs mycket låg sannolikhet för att mannen skulle slippa undan allvarliga biverkningar.

 29. 29
  Lasse P säger

  #28 Ernst
  Hur tänkte du nu?

 30. 30
  Peter B säger

  Ernst har rätt på sätt och vis tänker jag. Det är mycket troligt att mannen fått sprutor från dåliga batchar om Lasses påstående är sant. Flera stycken till och med.

  Men man måste också titta på den faktiska risken i gruppen med sprutor med de värsta respektive de minsta biverkningarna.

  om vi bara hugger till med någonting …. att sannolikheten är en på tiotusen att få allvarlig biverkning på batchen med de dåliga sprutorna och att sannolikheten är en på miljonen med de bra sprutorna…. så är det troligaste att även om han bara fick dåliga sprutor så skulle han ändå inte drabbas av allvarlig biverkning. 😉

 31. 31
  Lasse P säger

  Nja…det har ju distribuerats ut 2,5 miljarder injektioner och om 5% av dessa är ”bad batches” vilket är 125 miljoner så är det ju 2,375 miljarder batcher kvar som ger lindriga eller obefintliga symtom och det är väl mer troligt att personens 217 sprutor hamnar i de 2,375 miljarder batcher som inte är de mest riskfyllda.

 32. 32
  Peter B säger

  Nja….det går ju antagligen inte att räkna ren statistik på detta …men om vi antar att man kunde det …så skulle han få ca 11 ”dåliga” sprutor och 206 ”bra”

 33. 33
  Stefan säger

  Det florerade ju även ”bildbevis” från en visselblåsar-sjuksköterska från Slovakien tror jag det var om att man kunde se på slutsiffran på batchen om det var till höga dignitärer eller till vanligt folk.

  Pratade nyligen med en pensionerad rysk läkare som berättade en del intressanta saker från hennes synpunkt och erfarenheter i St. Petersburg under pandemin. Hon fick själv en ganska kraftig biverkning av det ryska vaxet och låg i 40 grader feber nåt dygn mm. Hon har/hade f.ö bra hälsa förutom högt blodtryck. Ang antal döda i Covid , proportionen vaxade eller vaxade och allvarligheten med viruset så ansåg hon att det var ungefär samma lika som i Väst.

 34. 34
  Stefan säger

  EDIT:
  Vill tillägga att hon fick totalt 2 doser och det var vid den andra dosen hon fick en kraftig biverkan.
  Hon kände även till trombosproblematiken med Moderna.

 35. 35
  Stefan säger

  @24,

  Ang Karolinska så verkar det inte stå riktigt rätt till där!
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RGP7A8/nya-larm-om-karolinska-blivit-totalt-galet

 36. 36
  Lasse P säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa