Annikas LCHF – Filmen

Min systerdotter och hennes man har gjort en film om LCHF enligt Annika Dahlqvist på YouTube. Filmer på YouTube måste man dela upp på mindre avsnitt.
Här direktlänkar jag till de olika filmavsnitten på Youtube:

Annikas historia del 1
Annikas historia del 2
Diabetes
Forskning om LCHF
Hälsovinster del 1
Hälsovinster del 2
LCHF förr och nu del 1
LCHF förr och nu del 2
Smör i stället för margarin
Vanliga frågor om LCHF del 1
Vanliga frågor om LCHF del 2

Comments

 1. 1
  40-talist säger

  Apropå graviditetsdiabetes läste jag en artikel i Expresen om en rekordbaby, som hade en födelsevikt på 7,3 kg. Mamman fick ”diabetes” under graviditeten:

  https://www.expressen.se/nyheter/1.2496326/rekordbaby-fodd-i-texas

 2. 2

  Väldigt trevlig, pedagogisk och informativ video!!! Jag kollade på den första (?)
  https://www.youtube.com/user/AnnikaDahlqvist#p/u/1/GioOe7xrH64

  Vore bra om du la upp länkar här i vilken ordning man ska se YouTube-filmerna även om det säkert funkar bra att titta på dem en och en.

 3. 3
  Rolf Aronsson säger

  Det där var en mycket god ide. En fullvärdig erättning om Du nu tänker minska ner på föreläsandet.

  Det här ska jag använda i min verksamhet eftersom det är enkelt att hänvisa till samt att varje del inte är så omfattande. Vi ser fram emot många sådana här lagom långa enheter.

  Tack! Detta ska vi sprida, alla vi som följer Din blogg.

  Sommarhälsningar från Rolf Aronsson,

  (nyss hemkommen från en cykeltur Bohuslän runt. Vilken blomsterprakt där fortfarande finns på dikesrenarna!)

 4. 4
  ragnhild säger

  Dette blir intressant.

  Jag har nu varit innom del 1, del 2 och diabetes. Jag observerar at du jomennsan är den fødte föredragsholder – og wow så bra för oss alla. Ljudböcker med översätningar nästa steg?

  Bonnier, Lille Måne………….
  Alla har ju inte tilgång til internett.

  Genialt initiativ 🙂

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  Ragnhild, Jag har en vision om att göra en motsvarande YouTube-film på engelska. Om det fungerar med det praktiska. Men det ställer jag på framtiden.

 6. 6

  Detta var ju underbart att höra på och det finns nu länkat på You Tube detta är en framgång
  för dig. Stort Grattis..

  Inger

 7. 7

  Det finns mycket som är bra på you-tube, men detta slår allra högst av allt jag tittat och lyssnat på! Jättebra alltså!

 8. 8

  Grymt! 🙂 Dessa började jag kolla på tidigare idag när jag sökte på LCHF på Youtube. Haha fattade inte att de var så nyligen upplagda då. Bra jobbat 😀

  Vill oxå ha dina böcker som ljudböcker! Har kollat och kollat men bara hittat Matrevolutionen och Fettskrämd som ljudböcker. Finns det fler sånna i LCHF nån som vet?

 9. 9
  Kerstin Margareta säger

  Jättebra, Annika!

  Jag har redan tipsat flera stycken.

 10. 10

  Suveränt att få se och höra dig utveckla hela lchf-konceptet i lugn och ro och utan storande element för en gångs skull.

  Ett jättebra komplement till bloggar böcker och föreläsningar.
  Nu kan folk i lugn och ro ta till sig budskapet på ytterligare ett enkelt sätt.

 11. 11

  Kanonbra – ska titta på alla delar när jag städat…
  Anmaja

 12. 12

  Om du vill kunna lägga upp längre filmer än 10 min kan ett partnerskap med youtube vara något.
  https://www.youtube.com/partners

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  Ida med håret, Som jag har förstått det så är det dålig ekonomi för förlaget att ge ut böcker, med så pass litet köpunderlag, som ljudböcker. De som är synskadade kan lämna in önskemål till Biblioteksväsendet om att en bok ska ges ut som talbok. Då belastar kostnaden inte förlaget.

 14. 14

  Suveränt bra! Jag kommer att skicka länkarna till familj och vänner. Direkt!

 15. 15

  Åh va roligt, ska kolla nu medan jag äter frukost 🙂

 16. 16
  Anneli säger

  Såg Annikas historia 1 o 2, för jag är en förtvivlare i det högsta rangen. Ha gjort ett antal försök till LCHF o misslyckas varje gång. Men skammen som ger sig, dags igen. Mycket bra o tydlig förklarning ur egen erfarenhet, vi är dock inte alla lik Annika men mycket sjönk in i mig. Älskar tydligheten med få ord. Länkade också på min logg i facebooken, hoppas flera gör det. Jag är övertygad om att budskapen stämmer med människans fysik. Min egen natur är som är boven i dramat.

  Tusen tack! Ha en bra fortsättning……kram

 17. 17
  jessica frank säger

  hej, jag har hjärtsjukdom sedan 20 års åldern och jag undrar om det räcker att jag äter enligt LCHF eller om jag behöver tänka på något mer i dessa kostråd.
  De hjärtsjukdomar jag har är hjärtsvikt måttlig, stor frekvens extraslag och kardiomyopati, alltså problem med hjärtrusningar då och då. Medicinerar med waran, Ramipril och bisoprolol. Är verkligen desperat i att hitta något kostvägen som kan få mina problem att åtminstone minska, helst bli frisk men det är nog bara en önskedröm. Har du någon patient med liknande problem som har blivit bättre. Hoppas på svar.
  Vänliga Hälsningar och en glad sommar till dig.

 18. 18
  Majoren säger

  Mycket informativa och sammanfattande filmer framförda på ett sakligt och trovärdigt sätt.
  Bra att hänvisa till för de man pratar med och som vill veta mera.
  Du bör ha tydliga länkar till dessa filmer i bloggen!

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  Jessica Frank, Jag kan inte lova att kosten kan minska din hjärtsjukdom, men en bra kost borde inte försämra sjukdomen mer än ”naturalförloppet”. Kolhydratöverskott försämrar hjärtats tillstånd, ät alltså inte mer än 30-50 g kolhydrater per dag. ”Normal” mängd naturligt protein och grönsaker. Resten av energi- och näringsbehov i form av naturligt fett.

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  Majoren, Jag har länkat till filmen i bloggmarginalen, men borde kanske göra det i menyraden överst också?

 21. 21
  jessica frank säger

  Tackar för svaret. Jag börjar bli trött på alla mirakelprodukter som lovar bättre hälsa, typ blåbärsshots, (nämner inte namnet på företaget här.) och även andra mirakelprodukter jag stött på och även testat. Nu blir det en tillbakagång till den naturliga maten som du rekommenderar. Har varit motståndare till etablissemanget i många år därav magkänslan. Har en till undran och det gäller rapsolja, är den också ”portad” som nyttig? Anar att den är det.

 22. 22

  Tack Annika! Helt fantastiskt!

 23. 23

  Tack Annika! Egentligen är det ju bara så logiskt alltihop – hur det gå så här fel? Hemskt att tänka på hur lättlurade vi är, hälsa, kost, vacciner … vi går på allt – skrämmande! Min gamla mormor sa alltid; jo en undrer hur länge det tar innan di förstår att dä va bätter förr …

 24. 24

  Såg filmerna ”Vanliga frågor om LCHF del 1 o 2” och de var jättebra verkligen!! Jag har också lyssnat tidigare på din föreläsning två gånger, vilken också är mycket bra! Du gör dig kanske t o m bättre i dessa filmer än som föreläsare då din berättarteknik och berättelse är fantastiskt bra och kommer fram på ett annat sätt.

 25. 25
  jessica frank säger

  Håller på att läsa upp mig ordentligt i detta med LCHF och börjar känna att jag fått ordentligt grepp nu. Du säger att vi inte ska hänga upp oss på detta med kolestrol, så långt hänger jag med, men en fråga jag har är: När man går på hälsoundersökingar så gör dom kolestroltest och så visar de resultatet på det ”Goda” och det ”Onda” kolestrolet. Vad menar dom med det onda ?, kan vi ignorera även detta onda kolestrolvärde och fortsätta äta LCHF som vanligt?

 26. 26
  Annika Dahlqvist säger

  Jessica Frank, Enligt Uffe Ravnskov finns det inget ”ont” kolesterol. Alla typer av kolesterol är goda, och kroppen bedömer själv vilka kolesteroltyper den behöver. Vi behöver inte bekymra oss om det. Vi behöver bara äta bra naturlig och fet mat så fixar kroppen resten till bästa hälsa.
  Det finns många olika åsikter och aspekter om kolesterol, men jag tycker att denna är den enklaste. Det finns så mycket annat i världen att bekymra sig om, än kolesterol.

 27. 27
  jessica frank säger

  Hej igen, har lyckats få hela familjen att anamma detta med LCHF nu vilket underlättar situationen avsevärt, har läst på och på egen hand skaffat mig ordentliga kunskaper i detta ämne och har även fått med mig flera andra utanför familjen. Nu en fråga till dig som jag inte hittat svar på: Min son är 18, har ADHD, jag undrar vad denna diet kan göra för hans sjukdomstillstånd? Jag har känslan av att kolhydratkosten är en av bovarna bakom detta tillstånd. MvH Jessica

 28. 28
  Annika Dahlqvist säger

  Jessica F, Det är rätt att kolhydrater har en stor skuld i ADHD-syndromet. Många har upptäckt att barnen blir lugnare och mera fokuserade om de minskar kolhydratintaget och i stället äter mera av naturligt fett. Låt honom prova, det kostar ingenting.

 29. 29
  jessica frank säger

  Alright, en till fråga: Min son börjar bli lite engagerad i detta med LCHF, men de serverar ingen vidare mat i skolan, bland annat margarin till knäckebrödet. Hur kan jag göra för att få dessa människor att ge honom den kosten som kan bli hans räddning. Han vill ju nu äntligen, krävs det läkarintyg för att få dom att gå med på detta? Hur får man tag på det, det är ju inte alla läkare som är inne på detta med LCHF ännu. Fler och fler läkare börjar bli intresserade men jag vill inte vänta, han är 18 och behöver detta nu ju. Han vill inte heller ta med sig egen mat, känsligt läge, pinsamt du det. Vad ska kompisarna säga. osv. jag är Frustrerad och vill lyckas med detta, han har haft det så fruktansvärt jobbigt i så många år nu.
  Kram på dig och tack för att du svarar på mina frågor när du har tid. Du anar inte hur mycket det betyder för mig. MvH Jessica Frank igen.

 30. 30
  Annika Dahlqvist säger

  Jessica Frank, Jag tycker inte att det ska behövas ett läkarintyg för att få slippa margarin och i stället äta smör eller Bregott. Det är en demokratifråga, att man ska få äta den mat man tror/vet är nyttigast.
  Jag tycker att föräldrar ska bråka och vara obekväma i alla beslutsnivåer, för att barnen ska få bra mat i skolan.

 31. 31
  jessica frank säger

  hehe 🙂 bra svar, satt för 5 minuter sen och skrev ett något fränt mail till kommunen där jag öppet kritiserade dom för att ge våra barn och åldringar margarinbaserade maträtter och margarin som smörgåsfett. Jag är nog en bråkstake när jag är övertygad om något som jag anser är jätteviktigt. Det är inte sista gången de kommer höra från mig. Jag skulle bara önska att jag kunde komma i kontakt med fler privatpersoner i min kommun Kungsbacka som jag kunde gå ihop med och störa dom så de tröttnar och ger med sig. Viktigt är att ge dom en presentation på varför man vill genomföra detta, men det finns det ju massor av både på din blogg och på kostdoktorn.se.

 32. 32
  Eva bengtsson säger

  Hej! Har en fråga om diabetes typ 1! Är det livsfarligt att äta lchf då? Har en kompis som mår jättedåligt o som har typ 1! När jag sa att hon kunde kanske prova lchf
  Fick jag till svar att hon var såååå jäkla trött på folk som trodde att alla skulle bli friska om de bara åt rätt! Jag vill bara veta om jag är ute o reser? Mvh Eva

 33. 33
  Annika Dahlqvist säger

  @ 32 Eva bengtsson:
  Det är perfekt för diabetiker typ 1 att äta LCHF. De får ett jämnt och lågt blodsocker av det, och får ett minskat insulinbehov.
  Unga typ 1-diabetiker är ju inte insulinresistenta ännu. Det blir de först när de har överbelastat sin kropp med kolhydrater. Därför behöver de inte äta strikt LCHF, utan kan unna sig mera grönsaker och även rotsaker. Socker och spannmål ska de förstås undvika, och i stället äta generöst med naturligt fett.

 34. 34
  karlgunnaredholm@gmail.com säger

  Intressant, nu är jag cancersjuk (terminal) med en cancerrelaterad diabetes som följd. Jag har medicinstudier samt molekylär biologi i bagaget vilket lett till att jag hanterar min cancersjukdom på mitt eget sätt och har lyckats över förväntan (metastaser visade sig först i avföring 2007). Eftersom jag måste hantera flödet i tarmen pga metastas-hinder är kött inget alternativ för mig (får jag inte ur mig det jag stoppar in mig är det slutet för mig, sen vill jag inte gå cancern till mötes med dess byggmaterial). Jag har levt med obotlig cancer snart 10 år och det som hjälpt mig är min kunskap om flödet i cellen och kroppen och vikten av att få ur sig restprodukter. Jag blev förstoppad och nödgades besöka lasarettet (kan inte operera mig på egen hand :)) tack och lov lossade avföringen man tog prover innan man ville släppa hem mig konstaterade att jag hade diabetes (vilket jag redan konstaterat) man hade två alternativ till vilken typ av diabetes Typ 1 och Typ 2. Man kände inte till att det finns cancerrelaterad diabetes som ger bisarra hyperglykemi attacker ofta >30. Blodtrycket är för min del högt och det är ett symptom av sjukdom och det ville man behandla – är inte det märkligt att behandla symptomet istället för orsaken till symptomet. Som att ha is med sig i bilen utifall motortemperaturen stiger för att kyla ner givaren och åka vidare – snurrigt. Jag blev ordinerad insulin och Metformin som ledde till att tarmfunktionen försämrades vilket ledde till förstoppning och fasta för att få ur mig resterna i tarmen. Jag har upphört med att ta diabetesmediciner alltid använt fetaste mjölken & yoghurt undviker ost eftersom min tarm har hinder som gör att det kan bli stopp som senast jag besökte lassarusket. Äter bra men undrar vad jag egentligen skulle behöva för att må bra, är avmagrad 179 cm lång väger 82 KG jag har matchvikt trots att jag är avmagrad vilket visar att jag bär på nått som väger runt 15kg som inte borde vara där (mesoteliom). Det jag ser som grejen med LCHF är att man fettar tarmen och får ur sig grejerna – en fungerande tarm är viktigt för oss – blir saker stillastående försuras vi och med det följer tarmsjukdom och cancer som följd.

  Gillar ert sätt att hantera er kunskap och ert sätt att stå upp för er rätt att ha annan uppfattning än den gängse vården har i dessa frågor.

  Önskar er allt gott vilket jag inte är ensam om om man läser kommentarer till det ni delat med er av på nätet.

  /EKG

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa