Frågor om kost och hälsa

Jag har haft flera frågelådor i den tidigare LCHF-bloggen.
Jag hade här förut flera länkar till min gamla blogg på Passagen.se, men denna är nu nedsläckt och länkarna dit är tomma.

Jag önskar att ni, innan ni frågar på denna sida läser på sidorna: Kostprogram,   boken “Doktor Dahlqvists LCHF – Guide och kokbok” och tittar på YouTube-filmen  LCHF enligt Annika Dahlqvist.
Många svar finns där.

I lågkolhydratsajten Kolhydrater i Fokus pågår hela tiden frågor och svar om kost. På Kostdoktorn.se finns ett forum där man också kan ställa frågor.

Comments

 1. 3201
  Annika Dahlqvist says

  3200 margareta H
  Jag brukar växla mellan olika saltberedningar. Tex Seltin innehåller mycket kalium.

 2. 3202
  Sven-Olov Lindèn says

  Hej Har med LCHF-kosten kunnat sluta med min blodtrycksmedicin har även slutat med statiner ligger helt inom referensvärdena för kolesterol.. Min fråga är om det är möjligt att även ta bort blodförtunnande medicin

  S-O

 3. 3203

  Hej! Jag äter levaxin sedan många år och undrar om c-vitamin och D-vitamin i större doser påverkar effekten av medicinen. Den tar jag alltid på morgonen och låter det gå minst två timmar innan jag tar ngt annat.

  Marianne

 4. 3204
  Krister Jakobsson says

  Hej.
  Har inköpt kolloidat silver Ionosil 10 ppm. Jag undrar bara hur mycket man kan dricka av detta per dygn, ska man bara ta lite i en kopp, eller ett helt dricksglas. Jag har spätt ut som det står på bruksanvisningen, 2 tsk till 1 liter vatten, skaka om, låt stå 15 minuter, sedan färdigt att dricka. Vill gärna ha svar från någon som kanske använt detta medel ett tag, och hur mycket man kan dricka av detta per dygn t ex.
  M.v.h. Krister.

 5. 3205
  Annika Dahlqvist says

  3204 Krister Jakobsson
  När vi ska inta KS för sjukdomsbehandling eller förebyggande, ska vi ta det outspätt.
  Jag brukar rekommendera 15 ml 2-3 ggr dagl i förebyggande syfte, och 5-6 ggr dagl vid sjukdomsbehandling. Det gäller infektioner eller cancer. Jag avråder inte från skolmedicinens behandlingar, utan de kan hjälpas åt.
  KS är ofarligt och har inga biverkningar.

 6. 3206
  Krister Jakobsson says

  Hej igen Annika.
  Ok, jag förstår. Men på flaskan står det att man ska spä detta för att sedan drickas. Har du själv testat att dricka outspätt. Ska man använda outspätt att spraya i halsen och näsan vid halsont och nästäppa t ex. Bara så att man vet att även andra använt kolloidalt silver outspätt, jag är helt ny på detta, men läser att många blivit friska av detta medel, samt att det tar mer olika bakterier, virus än vanlig skolmedicin.
  M.v.h. Krister.

 7. 3207
  Ewa Källström says

  Hej Annika ! Vet inte om jag kan ställa denna fråga här men gör ett försök då jag känner mig desperat efter svar. Finns det tillfällen då man skall /bör behandla med statiner ?Jag har ett totalkolesterol på 11,5 och LDL 8,8. Min läkare säger att jag måste då han tror att det rör sig om en ärftlig variant. Jag är livrädd och vill verkligen inte. Känns som pest eller kolera. Det finns ett visst arv på min mors sida. Hon och hennes 3 bröder har avlidit i hjärtinfarkt. Inte tidigt men ca 75 års ålder. Jag är 64 år, ingen övervikt eller diabetes. Behandlas mot högt bltr sedan 20 år tillbaka. Det är under kontroll. Äter liberal LCHF sedan 6mån har också börjat med Redasin och Betavivo.

  Mvh Ewa Källström

 8. 3208
  Berit Bergbom says

  Hej! Efter att ha plöjt igenom en hel del litteratur om hälsa, har jag insett värdet av goda tarmbakterier. Det jag nu funderar över är om kolloidalt silver skulle tillintetgöra den goda bakteriestam jag tror mig ha lyckats bygga upp?Jag har framgångsrikt behandlats med Protocel mot en aggressiv bröstcancer, är 70 år gammal och antar mig tillhöra en riskgrupp i mellanomsådet vad gäller coronasmitta. Det är här kolloidalt silver kommer in i bilden. Min hälsa skulle fördärvas på sikt om de goda bakterierna försvinner. Finns det någon rekommendation om hur stark bakterierstam man i så fall skulle behöva matcha kolloisalt silver med?
  Mvh, Berit

 9. 3209
  Annika Dahlqvist says

  3208 Berit Bergbom
  Jag har inte hört/läst något om problem med tarmfloran orsakad av KS. Det finns flera erfarenheter av att cancer har förbättrats av KS. Men det finns naturligtvis inga garantier.

 10. 3210
  Angelica Purola says

  Hej! Jag hoppas du kan hjälpa mig! Jag har ätit ketogen kost (max 20 gram kolhydrater/dag) i ca 8 veckor. Upplever precis som sist att mina ögon blir torra, obekväma och även gör ont och vaknar med tryck i pannan. Sist fick jag gå av helt :/.

  Är noga med elektrolyter, mineraler och vitaminer som rekommenderas för kroppen och ögonen. Tar även omega3 varje dag sen 5 år tillbaka. Testade att “fylla på” med kolhydrater som någon rekommenderade på nätet och det blev bättre några dagar men är nu är ömheten i ögonen tillbaka igen efter några dagar.

  Jag tränar måttligt med styrka och promenader. Väger min mat och använder en appen Lifesum för att räkna näringsvärderna som är inställda på ca 20g kolhydrater, 100g protein och 140g fett. Jag väger 69 kg, 168 cm lång.

  Det känns som jag gör allt rätt, men får ändå inte bukt med ögonen. Vad tror du?

 11. 3211
  Annika Dahlqvist says

  3210 Angelica Purola
  Det där med torra ögon. Får du i dig tillräckligt med vatten?

 12. 3212
  Angelica Purola says

  Ja, jag dricker vatten hela tiden. Dricker 2 stora glas direkt på morgonen och sen kontinuerligt genom hela dagen.

 13. 3213
  Annika Dahlqvist says

  3212 Angelica Purola
  Ja jag vet inte. Mot torra ögon finns det receptfria medel att köpa på Apoteket. Om du tror att kolhydratbrist orsakar dina besvär så får du prova dig fram till hur mycket kolhydrater du behöver för att hålla dig besvärsfri.

 14. 3214
  Berit Bergbom says

  3208
  Hej Annika och tack för svaret angående KS visavi tarmflora!
  Finns det någon kontraindikation beträffande KS och graviditet?
  Hälsning, Berit

 15. 3215
  Ewa Källström says

  Hej Annika !
  Skulle så förtvivlat gärna vilja ha svar på min fråga 3207.
  Tackar ödmjukast ,mvh Ewa Källström

 16. 3216
  Annika Dahlqvist says

  3214 Berit Bergbom
  Jag har inte hört om någon kontraindikation mot KS vid graviditet.

 17. 3217
  Annika Dahlqvist says

  3215 Ewa Källström
  Det gäller statinbehandling vid Familjär hyperkolesterolemi. Jag vet inte säkert om det.
  Men det finns inte visat mera än några dagars förlängt liv av statinbehandling även för högriskpersoner. Sen kan man se till hur stark hereditet man har för hjärtsjukdom. Sen kan man värdera den risken mot alla biverkningar man kan få av statinerna. Du får Googla på det.

 18. 3218
  Ewa Källström says

  Tack för svar ! Har försökt men hittar inga tillfredsställande svar

  Mvh Ewa

 19. 3219
  Hans Nilsson says

  Beklagar att jag ställde följande fråga i en tråd med annat tema. Inser att den passar bättre här:

  Hur många av er som tillhör de s k riskgrupperna, avs covid-19, följer myndigheternas riktlinjer till punkt och pricka? Innebörden i följande råd är vagt och behöver rimligen förtydligas: ”Du bör låta bli att/…/handla i butiker eller vistas i lokaler där det finns många människor samtidigt.”

  Förutsatt att det är glest mellan människor, t ex tidig morgon i en mataffär på landet, och gott avstånd mellan besökare (1-2 m), handskar används och händer tvättas… hur stor är risken att ev smitta överförs? Är särskilda öppettiden för pensionärer bra eller dåligt? Bör 70+ till varje pris avstå från denna typ av social kontakt?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.