Är klinisk erfarenhet värdelös? –  ”Lämna det till forskarna”

Artikel av Gary Taubes.

Etablissemangets företrädare, i detta fall tex Dariush Mozzafarian, säger att klinisk erfarenhet hos kliniska läkare är värdelös. Det är bara ”riktig forskning” av etablerade forskare som visar sanningen. Detta även om det gäller klinisk erfarenhet av tusentals patientfall.

En brittisk läkare, David Unwin, hade behandlat många diabetespatienter med lågkolhydrat-råd. Fram till 2012 gav han konventionella råd om fettsnål och kalorisnål kost till D2-patienterna. Det gav mycket dåliga resultat. Han skyllde som vanligt på patienternas dåliga följsamhet till råden. Vid  2012 var det en patient som frågade honom varför han inte gav råd om kolhydratsnål kost för viktnedgång och blodsockersänkning. Han började prova dessa  råd och upptäckte att patienterna med det plötsligt normaliserade blodsockret och gick ner i vikt, och kunde minska sin medicinering. Därefter har tusentals patienter, vid hans klinik, fått dessa kostråd med god effekt.
Unwin frågade Mozzafarian vid det aktuella mötet 2018 hur de kliniska läkarna som upptäckt vilka kostråd som förbättrade sjukdomen skulle kunna påverka de rekommenderade kostråden , som nu var värdelösa. Mozzafarian svarade: ”Lämna det till forskarna”.

De etablerade forskarna har ingen eller liten kontakt med kliniska patienter, och har stor efterföljsamhet till den rådande ideologin beträffande kostråd. De har inget intresse av att ifrågasätta den rådande normen, vilket gör att deras forskning ger resultat som stämmer med konventionen. De är också  påverkade av läkemedelsindustrin, som i hög utsträckning bekostar deras forskning, och naturligtvis vill maximera sina förtjänster av försåld medicinering. De har inte heller något intresse av att patienterna äter sig friska, för då förlorar de inkomstbringande kunder.
De är också påverkade av livsmedelsindustrin som månar om sin försäljning av vegetabiliska fetter och kolhydrattäta produkter i butikshyllorna. Osv…

Suck!

 

Comments

 1. 1
  lars von Euler säger

  bra kunskap — men vi behöver vara positiva se vika enorma möjligheter som finns med all vår kunskap! Våras barnbarn om de vågar tro på kunskap och hittar vägar att samarbeta kan framtiden bli otroligt fin med all kunskap som nu finns!!!°

 2. 2
  Lars Blomdahl säger

  Det som gör mig mest bedrövad är att människorna omkring mig tror blint på att läkaren vet allt om hur patienterna bäst ska sköta om sin hälsa. Jag ska bara inte komma och försöka få in dom på några andra tankar. Det hjälper inte när jag försiktigt försöker informera dem om att läkarstudenter praktiskt taget inte får någon utbildning i hur kost påverkar människan. De borde i alla fall få veta hur protein, fett och kolhydrater (de livsnödvändiga näringsämnena) påverkar kroppen. Men icke sa nicke, men ändå tror människor på läkares kostråd.

 3. 3
  Nisse Hult säger

  Och på samma visa fortsätter ”vaccinsåpan”

 4. 4
  Anders Dohrman säger

  Allt är för att tjäna pengar! Både när det gäller läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin. Det är min övertygelse i alla fall. Det är den moderna läkemedelsindustrin skapad av Rockefeller i början av 1900-talet. Det finns flera dokument hur det gick till på webben och den historien har övertygat mig sedan länge. Man ska vara väldigt noga med vad man stoppar i sig och lyssna på sig själv. Dom vill att vi ska vara lagom sjuka hela tiden. Det är business!
  Jag har hört flera säga under åren, ”tänk när dom kan bota cancer”. Den dagen kommer aldrig! Dom hittar hellre på fler sätt vi kan få cancer på. Det är business! Igen, min övertygelse.

 5. 5
  Rolf Löfgren säger

  Sanningen är grundad i verkligheten.
  Den finns genom klinisk erfarenhet hos kliniska läkare.

  Forskningen har blivit totalt korrumperat.
  Vill påminna om Ralf Sundbergs böcker:
  Forsknings-Fusket och Forsknings-Fusket bara fortsätter.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa