Lågkolhydratkost fungerar. Varför pressar American Diabetes Association insulin istället

Artikel i The Guardian.
Kanske hälften av världens befolkning lider av insulinresistens, metabola syndromet, och många av diabetes 2. De har problem med att hantera kolhydrater, socker och stärkelse pga insulinresistens. De har stor nytta av att äta lågkolhydratkost istället för lågfettkost. Lågkolhydratkost räddar liv.
Diabetesetablissemanget  ADA i  USA är kraftigt uppknutet till läkemedelsindustrin, trots att de själva påstår sig vara oberoende av industrin.
100 000 amerikaner dör årligen pga komplikationer av diabetes2, och antalet har stegrats dramatiskt sedan 50 år.
ADA:s kostråd vid diabetes är vägledande för resten av världen.

Dela gärna artikeln i sociala medier.

 

Comments

 1. 1
  Anders säger

  Läkemedelsindustrin är bara business! Precis som vilket företag som helst. Tjäna pengar är det enda som gäller. Inget intresse av att göra människor friska utan hellre mer sjuka.

 2. 2

  Det händer mycket nu, riktigt intressant också med Kostfondens artikel igår om IBS.

  Här finns min och Lars-Erik Litsfeldts senaste kokbok om mat för diabetiker, den har blivit väldigt populär: https://www.bokus.com/bok/9789189750814/stora-diabeteskokboken-recept-och-rad-for-stabilt-blodsocker/

 3. 3
  Bertil säger

  Anders

  Nej, läkemedelsindustrin är inte bara business. Inom den sektorn arbetar ytterst kompetenta individer som i sin forskning brinner för att hitta botemedel mot svåra sjukdomar.

  En helt annan sak är marknadsavdelningens sätt att arbeta och viljan till maximal vinst. Men påståendet att förtjänst är det enda som gäller – eller att det inom den branschen inte alls finns ett intresse för att göra människor friska utan i stället mer sjuka – vittnar om enögd okunskap.

  Kritisera gärna läkemedelsindustrin, men gör det balanserat. Kritisera gärna också myndigheterna som skall tillse, att vården och förskrivningen av läkemedel inte påverkas av industrin på ett felaktigt sätt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa