Om LCHF

Kosten LCHF, Low Carb High Fat, lågkolhydrat-högfett, baseras på tre ben.

1. Vi ska äta mindre kolhydrater, socker och stärkelse (stärkelse finns framför allt i spannmål, potatis, majs och ris) eftersom de höjer blodsockret och insulinet, vilket är negativt för vår hälsa. Det ökar inflammationen i hela kroppen, särskilt i kärlen, artärerna, och orsakar artärförkalkning och hjärtsjukdom.

2. I stället ska vi äta mera fett, och det ska vara naturligt fett. Tex smör och kokosfett.

Inte livsmedelsindustrins ”gula skokräm”: Margarin (Becel, Milda, Lätta, Flora etc), och inte omega-6-oljor (majsolja, solrosolja, tistelolja, sojaolja Etc) eftersom de sannolikt är skadliga för vår hälsa.

3. Dessutom ska vi undvika livsmedelsindustrins alla tillsatser och kemikalier. Vi vet inte om och hur farliga de är för vår hälsa. I den mån de är undersökta beträffande hälsoeffekter är det oftast fabrikanten som har gjort det, och fabrikanternas undersökningar kan vara otillförlitliga.

I min förra blogg har jag skrivit texter om LCHF: Kostprogram för LCHF och  Introduktion till LCHF (Länken fungerar inte eftersom Passagen är nedlagd. Jag ska skriva om texten en annan dag)

Jag hade en länk Hälsovinster av LCHF, dit människor fick rapportera sina hälsovinster av denna kost. Eftersom Passagen blogg är nedlagd finns den länken inte kvar.
Kostdoktorn har insamling av hälsovinster på sin blogg.

I min bok: Doktor Dahlqvists LCHF – guide och kokbok består första halvan av en sammanfattning av mitt LCHF-budskap.

I juli 2011 kom min film LCHF enligt Annika Dahlqvist på YouTube.

Hur LCHF-begreppet etablerades i Sverige.

Se i övrigt min länklista nere i högermarginalen av denna blogg.