Allmänna diskussioner

Här kan ni ta upp diskussionstrådar som ni inte hittar lämpliga blogginlägg att knyta till.

Jag lägger länken till inlägget nere i högermarginalen.

 

Comments

 1. 201
  Lars Henrik säger

  @ Georg W:
  Helt suveränt porträtt de gjort av dig Georg!

  Jag känner dig ju inte mer än genom dina texter här hos Annika men tankarna går åt Stefan Sundström som jag skattar högt. Jag vet inte om du håller med eller ens gillar karlen men för mig är det ett bra betyg trots att han nog helst velat vara vegetarian 🙂 Han har ju i alla fall på senare tid insett att världen behöver de betande korna – enligt ett inlägg här på bloggen nu i dagarna.

 2. 202

  @ Lars Henrik:

  Tack LH! Stefan S. är definitivt en hjälte som helt nyligen lämnat vegetarianismen och blivit grönbetande. Det kräver en person som erkänner att allt nästan, som fanns inne i huvudet var fel och bygger en ny korrekt världsbild. En s.k. hjälte! Dessutom publicerar han sin omvändelse i egna fantastiska ord i nationella media. I dessa tider!

  Han som klippte min film VAR vegetarian som ändrade sig denna vecka. Kul när man vinner anhängare i samförstånd, inte bara ordkrig. De har lovat att klippa en ny version som fokuserar mer på budskapet och mindre på bergstrollet. Jag är inte helt bekväm med fixeringen på mig. Jag ställde upp för att jag ville säga något viktigt på film. Det fanns ingen plats för det i porträttet. Inte mina egna låtar heller, hm.

  Faktum är att jag tror att min sångröst är något snyggare än Stefans. Vi får kolla i nästa version?

 3. 203
  Lars Henrik säger

  Georg W Skrev:

  De har lovat att klippa en ny version som fokuserar mer på budskapet och mindre på bergstrollet.

  😀

  Jag ser fram mot den nya versionen!

 4. 204
  Sadiye Us säger

  Hej!
  Någon som har erfarenhet av mäta blodsockret med denna metod?
  Tacksam för vägledning
  Mvh
  Sadiye Us

  https://wwwp.medtronic.com/Newsroom/NewsReleaseDetails.do?itemId=1133285924225&lang=sv_SE

 5. 205
  Annika Dahlqvist säger

  @ 204 Sadiye Us:
  Kontinuerlig blodsockermätning är nog inget som förskrives rutinmässigt ännu. Kostar säkert massor.

 6. 206
  Sadiye Us säger

  Tack Dr Annika!
  På denna sida står det att man kan låna denna mätare som hjälpmedel i sjukvården. Hoppas att det finns att tillgå till. Får ringa och fråga.
  Trevlig helg!
  Med vänlig hälsning

 7. 207

  Jag måste revidera mitt tidigare refererande av en BBC-dokumentär som beskriver hur laktostolerans utvecklades i en liten by i Frankrike under bronsåldern för 3 000 år sedan och hur dessa mjölkdrickare övertog Europa och sedemera hela världen. Det var bara en pytteliten del av sanningen.

  Numera vet vi att mjölkdrickandet utvecklades i Yamnaya-kulturen. Det folk som överlevde istiden i isolation. De hann inte alltid fermentera mjölken under hårda vintrar utan tvingades dricka mjölken ”rå”. De som gjorde i byxan då, dog ut och de som kunde behålla näringen överlevde. En s.k. flaskhalseffekt i evolutionen. En stenhård utslagning av svagare individer. Vilket endast lämnade de starkaste kvar. Sedan kom pesten och Yamnya tvingades utvandra, framför allt till norra Europa. Norrmännen har 50% Yamnaya-gener. Yamnaya är Asagudarnas ”Urheim”. Det betyder att trollen är Neanderthalare och att Loke är blandningen mellan våra raser. Tror jag, kanske jag ska tillägga.

  https://www.bbc.com/news/science-environment-33057927

 8. 208

  Eftersom jag troligen blir cencurerad, så publicerar jag min text här. För alla att kopiera, om ni vill skicka ett ilsket budskap till våra motståndare 🙂

  Kommentar från Collins Kocmoc 5 mars 2016:
  Din kommentar väntar på att bli godkänd.

  Innerst inne så förstår ni biologiskt obildade att kossor bara är omvandlare av biomassa och om ni funderar objektivt en stund. Så är det inte kossans fel att vi människor föder dem med mat från monokulturer. Vi måste sluta med monokulturer för allt ont som sker i naturen kommer från exploateringen i monokulturer. Den biomassa som kommer ut i fisar och rapar är samma kol som bildar nästa års biomassa. Det går runt, plus minus noll!

  Tillförseln av kol i luften kommer från olja, kol och gas. Dessutom frigör plogen och harven, 1,5 mm av kolet i matjorden, till luften varje år. Detta har pågått i 50 år, så därför var 2015 utnämnt till ”de hotade matjordarnas år”. Inte ett ord i svensk massmedia om det? Att planetens matjordar numera befinner sig i flygande tillstånd. De flygande matjordarna är det vi ska diskutera!!!

  Ni bevisar genom er diskussion att ni inte förstår vad kolkretsloppet och fotosyntesen är. Det var något ni lärde er i lågstadiet, men tyvärr glömt bort. Likaså är det monokulturernas kemiska användning som förstör ALLT vatten. Vilket förstör det biologiska livet i vattnet och allt biologiskt liv som lever på vattnet.

  Vill ni rädda mänskligheten ska ni stoppa de kommuner i Sverige som deponerar sitt miljögiftiga rötslam på åkrar för foderproduktion. Av någon konstig anledning så överförs miljögifterna från rötslammet till djuren som äter detta kraftfoder. För att sedan bioackumuleras, persistent i våra konventionellt uppfödda köttkonsumentkroppar.

  Alternativet är ALLTID en KOSSA som lever till hundra procent på naturlig ekologisk biomassa. Liksom innan människorna utrotade de stora betesjordarna på Jorden. Ni är lurade! På 30-talet fanns det 3milj kor i Sverige och 350 000 bilar. Idag är det tvärt om!! Välkomna till verkligheten!

  Hjälp nu till att rädda oss stackars människor är ni snälla!!! Sluta ät mat från monokulturer! Ät endast mat producerad ekologiskt inom 10km från din bostad! Sluta köp mat från dagligvaruhandeln! Strunta i lagen och köp direkt från bonden! Egentligen är det väldigt enkelt. Vakna, alla som lever i den demokratiska debattens lögn. Styrd av massmedias multinationella ekonomiska intressen. Stäng dörren för global skräpmat från monokulturer! Den skadar människans metabolism!

  Alla veggisar! Jag var själv en vegetarisk idiot i 30 år av mitt liv. Konsekvensen är hälsomässigt förödande för mig OCH MINA BARN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  https://www.extrakt.se/jordbruk-och-djurhallning/den-heliga-kon/#comment-21762

 9. 209
  EvaLi säger

  @ 208 Georg W:
  TACK Georg och ni andra som ger bra underlag i den förljugna debatten om både det ena och det andra. Har själv blivit censurerad i vår lokaltidning, de strök sista delen av insändaren som tydligen inte var politiskt korrekt och annat har inte kommit med alls. Har dock fått in icke PK insändare – så det går! Gott folk strunta i om ni blir censurerade eller att det ni skriver inte kommer med. Ju fler som blandar sig i debatten desto bättre. Försök dock vara saklig. Tidningarna ser att människor börjar reagera mot vansinnigheterna och på sikt tror jag det ger effekt. De måste ju rimligtvis börja fundera själva, eller hur? Så ÖS på! Vi svenskar har hållit käften tillräckligt länge. Vi har Dr Annika som förebild. Hon fick ta smällen själv – vi andra är i alla fall många!

 10. 210

  @ EvaLi:
  Tack själv! Våra problem kommer sig av att vi är livsfarliga. Sanningen hotar samhällsordningen (BNP) i grunden. Dinosaurierna i samhället ser att deras tid är över och de tvingas att satsa allt mer av vinsten på att upprätthålla lögnen och de tvingas bryta demokratiska principer för vår skull. Vi måste hanteras odemokratiskt eftersom vår argumentation är så självklart enkel. Att vem som helst som får höra, vet att det är rätt.

  Dock blev jag publicerad. Men inte kommenterad. Jag är inget kul att prata med för veggisar. Synd för vi behöver prata ut ordentligt och reda ut missförstånden.

  https://www.fao.org/soils-2015/en/

  https://www.slu.se/sv/om-slu/kontakta-slu/sok/fritextsok/?fv=4&query=omega+pickova&sn=sluEPiSearchIndex

  https://www.slu.se/sv/institutioner/husdjurens-miljo-halsa/forskning/forskningsprojekt/fettsyresammansattning-i-notkott/

 11. 211
  I Like Neil Young säger

  Angående monokulturer. Här är nåt intressant jag hittade av en ren slump.
  Det handlar om Monsanto , Dow , Agent Orage, Glyfosfater och Genmanipulerad Soja och Majs
  Man har tydligen nån ny djävulskt giftig Cocktail som består av en mix av Glyfosfat och Agent Orange vid namn 2,4-D. Monsanto och Dow trycker på – det här är ju ytterst alarmerande även om det är från 2014.

  https://www.fooddemocracynow.org/blog/2014/oct/8

  https://www.youtube.com/watch?v=Ot8IV65GLJA&list=PLehk24S7ARnEsu2kQDysFdTtL5w0tQKNy

 12. 212

  Georg W Skrev:

  @ EvaLi:

  Dock blev jag publicerad. Men inte kommenterad. Jag är inget kul att prata med för veggisar. Synd för vi behöver prata ut ordentligt och reda ut missförstånden.

  Nej, Det var fel. jag blev inte publicerad av denna vetenskapliga gröna tidskrift, finansierad av skattebetalarna för att informera oss om att kossor producerar växthusgaser!

  De sitter där i redaktionen och konstaterar att mitt folkliga inlägg inte hör hemma i deras demokratiska debatt.

  Jag följde pengarna och fann ett hav av myndighetsskitsnack som försäkrar för alla svenska myndighetspersoner i skattebetalarnas lönelista. Som visar att Sverige har koll på miljöföroreningarna och kommer att lösa problemet. INTE!!!

  Det kostar många miljoner och kommer inte ett enda steg närmare en bättre miljö. Miljöarbetet är en ”Potemkinkuliss”, för Sveriges bönder och vegetarianer (multinationella livsmedelsindustrin) i en ohelig allians MOT OSS!

  https://www.extrakt.se/kontakt/

  https://formas.se/

 13. 213
  Lars Henrik säger

  Jag har alldeles nyss läst ut boken ”Charmen med tarmen” av den unga tyska forskaren Giulia Enders. Den handlar som förstås av titeln om tarmarna men författarinnan går igenom hela matsmältningssystemet och framförallt hur vår tarmflora interagerar med andra system och organ, inte minst hjärnan, för att ge oss näring, få oss att må bra och skydda oss mot skadligheter.

  Hon verkar visserligen sitta fast i uppfattningen att mättat fett är ohälsosamt i större doser och anser att vi måste ha kolhydrater men för den som vill veta lite mer om vilken roll tarmbakteriererna spelar för vår hälsa och uppkomsten av många sjukdomar är boken guld värd. Dessutom är den mycket lättläst!

  https://www.adlibris.com/se/bok/charmen-med-tarmen-allt-om-ett-av-kroppens-mest-underskattade-organ-9789137143927

 14. 214
  Lars Henrik säger

  Fick just detta från Sumofus.org :

  https://actions.sumofus.org/a/keep-this-u-s-mining-company-out-of-colombia-s-amazon/?akid=18566.9777971.BbOmF7&rd=1&source=fwd&t=1

  A U.S. mining company has launched a $16.5 billion lawsuit against Colombia.

  What did Colombia do to earn this dubious distinction? Well, the government stopped a deadly gold mine that was threatening the Amazon rainforest.

  Not only does the Colombian government have a right to protect the world’s most diverse rainforest from profit-hungry mining interests — it has a duty to do so.

  This lawsuit is just but one example of corporations undermining national sovereignty for the sake of private profits.

  Det är dylikt svineri som vi kan förvänta oss om TTIP går igenom utan mycket drastiska förändringar. Det är nog inte folket som sover, herr Reinfeldt, utan snarare journalister och politiker!

 15. 215
  I Like Neil Young säger

  @ Lars Henrik:
  Dom sover inte – dom jobbar för just det. Herrskapet som hellre slaktar hela jorden än går miste om sin profit. Tystnaden är talande!

  MSM media idag är bara fåntrattsmegafon för en överhet som vill trycka ner skit och ickenyheter i halsen på ett folk som ska förslavas alltmer. Ni som inte tror mig kan ju fundera över vad herr Obama möjligtvis kan ha för ärende i England och Grekland nu. Kan det ha med Grexit och Folkomröstning i UK om kvarvarande i EU? Jag antar att inget av dom scenariona är nåt som Bilderbergarna och NWO önskar sig direkt. Jobbigt med folk som inte accepterar att vara slavar rakt av. Annat är det med svenskarna – kör vicket skit som helst dom accepterar allt.

 16. 216
  Lars Henrik säger

  @ I Like Neil Young:
  Fast då och då ser jag, inte minst i utländsk press, uppgifter som ger mig visst hopp. T ex:

  Survey shows plunging public support for TTIP in U.S. and Germany

  BERLIN (Reuters) – Support for the transatlantic trade deal known as TTIP has fallen sharply in Germany and the United States, a survey showed on Thursday, days before Chancellor Angela Merkel and President Barack Obama meet to try to breathe new life into the pact.

  The survey, conducted by YouGov for the Bertelsmann Foundation, showed that only 17 percent of Germans believe the Transatlantic Trade and Investment Partnership is a good thing, down from 55 percent two years ago.

  In the United States, only 18 percent support the deal compared to 53 percent in 2014. Nearly half of U.S. respondents said they did not know enough about the agreement to voice an opinion.

  https://mobile.reuters.com/article/idUSKCN0XI0AT

  Eller detta:

  Hälsotrend pressar Coca-Cola

  Coca-Cola och konkurrenten Pepsico har båda drabbats av att konsumenterna väljer bort läsk för mer hälsosamma alternativ.

  https://www.dn.se/ekonomi/halsotrend-pressar-coca-cola/

 17. 217
  Piltson säger

  Wn grannfru knackade på och överlämnade två vetebullar med florsocker på. Elegent degiga. Jag log och tackade, men nu jag inte vad jag skall göra med dem. Tacksam för förslag.

 18. 218
  LCHF-Bengt säger

  @ Piltson:
  Skicka dom till Livsmedelsverket

 19. 219
  Lars Henrik säger

  Fler barn än någonsin överlever cancer. Två tredjedelar drabbas av följdsjukdomar senare i livet. – Det är framför allt den tuffa behandlingen som orsakar problemen, säger barnläkaren Anna Sällfors Holmqvist.

  https://www.hd.se/2016-06-19/barn-som-overlever-cancer-blir-sjuka-senare

 20. 220

  Piltson Skrev:

  Min grannfru knackade på och överlämnade två vetebullar med florsocker på. Elegant degiga. Jag log och tackade, men nu vet jag inte vad jag skall göra med dem. Tacksam för förslag.

  Ge dom till Dina second best friends!

 21. 221
  Lars Henrik säger

  LCHF-magasinet damp ner i brevlådan idag! Annikas ingress var mycket bra 🙂

 22. 222
  Docent Göran säger

  Idag tror jag inte längre på att Big Pharma är intresserad av att vi ska vara friska och därför är jag väldigt öppen för alternativ ”hjärtmedicin” i form av vad naturen har att erbjuda baserad på tusentals år ”klinisk” erfarenhet.

  Örtmediciner med andra ord!

  När vi skaffade oss vårt sekelskifteshus ingick en lika gammal hagtornshäck som med sina torra spretiga grenar verkade vara rent döende. Men efter att ha kapat den kraftigt med motorsågen vaknade den upp ur sin törnrosasömn och är nu mer vild än tam. Det är ständiga klagomål från bilförare eftersom vägen är smal och hagtornsplantorna inte riktigt tar hänsyn till denna trafik.

  Varje år finns nu mängder av röda hagtornsbär som enligt vår örtmedicinbok fungerar som en utmärkt naturlig hjärtmedicin, speciellt vid kärlkramp Jag brukar äta några bär varje dag nu och min kärlkramp verkar vara under hyfsad kontroll.

  Igår klädde jag på mig mina vadarbyxor, tog fram min nyinköpta lie och vadade ut i vår stora damm och gav mig på vassen och andra växter som tenderar att ta över dammen. Det var ett hårt jobb i iskallt vatten under några timmar och det förvånade mig att jag knappt kände av någon kärlkramp även om jag var tvungen att ta täta pausar. Som en bekant uttryckte det så måste det ha varit en syn för gudarna att se en allvarligt hjärtsjuk man stå i iskallt vatten till midjan och vildsint svinga en lie.

  Nå – just nu tror jag därför på hagtorn som en utmärkt hjärtmedicin och inser att jag borde ha samlat in mer bär än jag gjort. Nå det finns en stor, fem meter hög, buske kvar som fortfarande innehåller mängder av bär och som jag funderar på att kapa ned för att komma åt dem om det någon gång slutar regna. Till min fasa verkar traktens alla koltrastar ha kärlkrampsproblem och upptäckt detta apotek och håller på att stjäla min medicin.

  Tankarna går nu till min ärvda älgstudsare.

 23. 223

  Denna dag, som idag är, fick jag äntligen köpa min bondgård!!! Min lagårdsplan är den som visas på bilden. Plats för tre kor, kalvar, får, fåglar och gris, plus en liten jaktmark. Jag är så glad så jag gråter. Jag är har nått mitt mål!!! Sveriges fattigaste man är nu snart fri bonde! Fuck civilisation (:

 24. 224
  Lars Henrik säger

  Grattis!

 25. 225
  LCHF-Bengt säger

  Grattis!

 26. 226

  Tack Grabbar! Jag undrar varför mitt namn plötsligt bytts ut mot mitt lösenord? Det är ju hemligt?

 27. 227
  Lars Henrik säger

  Det verkar vara några tekniska problem med sajten just nu. Även Svara- och Citera-funktionerna är i olag. Åtminstone för mig.

  Men exponerade lösenord är extra allvarligt…

  Min webbläsare rapporterar även att sajten är felaktigt konfigurerad och varnar för Cross Site Scripting!

 28. 228

  Nä, den här bonden råkade döpa sin internetbild med lösenordet. Fast numera ska det vara en massa konstigheter med lösenordet. Så det räcker inte med mitt gamla. Jag misstänker att det är Sassersson som tänker lägga in en gillaknapp eller nåt.

  Tänkte på det att det var länge sedan några troll sågs här bland kommentarerna. Något säger mig att de har gett upp kampen och inser slaget förlorat. Mycket tyder på att maktens strukturer rasar inte bara i Sverige. Det verkar vara en västerländsk trend.

 29. 229
  Annika Dahlqvist säger

  Georg W 228
  Vi har tack och lov kommit på ett sätt att slippa troll. Alla nya kommentatorer måste godkännas före publicering, och trollen är ju alltid nya första gången. Om någon visar sig senare vara troll så kan vi sätta den på moderering. Då kommer man undan alla troll, och det är en oerhörd lättnad för mig.

 30. 230

  Så de har inte gett upp, bara förlorat (: Skönt att slippa dom, i alla fall. De behövs inte någonstans.

  Kolla in min blivande gård genom länken i mitt namn. Den försvinner nog snart från Internet, tror jag.

 31. 231
  Lars Henrik säger

  Kul med lite kuperad terräng på gården tycker jag! Det såg också ut som det följde med ett litet växthus eller var det bara en synvilla?

  Är det skogsbete som gäller här?

 32. 232

  Det finns växthus, timmerhusbastu, biljardbord, gammal tennisbana, 9-håls golfbana, pub, snickarbod. Skogen består till 50% av 90 år gammal gran. Perfekt att bygga ekor av. Granbeståndet måste minska och inga mer granar får växa upp enligt myndigheten. Det ska bytas ut mot ädellövträd. Gården har ägts av rika stockholmsadvokater i ett tjugotal år och inget av bonneriet är förstört. Det är bara att stoppa in tre dikor och deras kalvar i ladugården och skaffa vinterfoder.

  Jag har en dotter som ska utbilda sig till köttbonde. Hon får ta hand om den biten, så bygger jag hagar och trägärdsgårdar. När det här är klart går jag i pension. Det känns konstigt för mig och barnen att så här plötsligt bryta upp från barndomshemmet. Jag är ju skrotsamlare, så mina vilodagar är över. Det är dags att ta ut sin pension och dra igång motorsågen. Göran får även lära mig hur man rensar dammar, Mina lyckodrömmar har flippat ut helt, någon högre makt gillar mig.

  Jag har nu tagit det ultimata lchf-steget och ska försöka bli självförsörjande på naturlig och kärleksfullt producerad mat från Naturen. Till mig, mina barn och barnbarn. Synd att man inte kan äta fisken, annars kunde man tydligen nästan leva på fisket. Mitt jobb blir väl att lära mig att rena vattendragen så fisken går att äta igen.

  En putteliten gård, där vildsvin och hjortar går för att dricka vatten och jag har egentligen bara två uppgifter: hugga ved och bygga gammaldags staket och det är tillräckligt långt till grannarna.

  Växthuset ska bli min experimentverkstad. kunniga människor säger att man kan öka den biologiska mångfalden i evighet. Det är bara att fortsätta att plantera och hoppas att inte djuren ska äta upp det. Orsaken till att vi fick köpa var att barnen blev överlyckliga för att de lämnar två gamla katter. De såg till att deras gamla lagårdskatter fick det bra.

  När det här är klart ska jag skriva en bok som visar hur man skaffar en gård, när man inte har några pengar. Min hybris och mina barn tror att jag är ett geni. Min fattigdom ligger bara på ytan. I grund och botten är jag egentligen rik som ett troll. Jag bara låtsas vara en fattiglapp för att ingen ska vilja ha något från mig. Min rikedom emanerar från min fantasi!

  Viktigt meddelande till dem som försöker få era världsfrånvända drömmare att återvända till den bistra verkligheten: skit på er, allt vi ser och allt som händer är fött ur fantasin. Fantasin är det kraftfullaste verktyget att bygga verkligheten med. Som svar till den som tyckte att det var dags att kliva ut i verkligheten och kavla upp ärmarna. Drömmen/visionen regerar!

 33. 233
  LCHF-Bengt säger

  Georg W
  Fin gård du skaffat, den har allt som behövs för ett tryggt boende, och många ekor kan du nog tälja ihop av alla granarna.

  Jag har också köpt skogsgård i våras, som har allt som behövs för riktigt självhushåll i framtiden, eget vatten i brunn, vedspisar, kött och fiskrök, plats för höns och några kossor kanske.
  För 6 år sen var mitt liv ganska meningslöst pga alla krämpor, men efter testet med lchf tog mitt liv en riktig omstart, och blir nog bonde igen, men med en hållbar inriktning denna gång.

 34. 234

  Grattis Georg W! och Grattis LCHF-Bengt!

  Så trevligt med positiva nyheter – lycka till med allt det nya! .. 🙂

 35. 235
  Nizze säger

  Socker inte orsaken till fetma….enligt Aftonbladet plussidor….jag har inte plus
  Hur är det? Är det Maj Lis som är i farten?

 36. 236

  Jag har höga eller möjligen något förhöjda levervärden

  Vad beror sånt på? Jag dricker väldigt måttligt med alkohol

 37. 237
  Annika Dahlqvist säger

  236 Nizze
  NAFLD, Non alcoholic fatty liver disease, är en vanlig orsak till förhöjda levervärden. Vanligaste orsaken till det är överintag av kolhydrater, och bästa boten är LCHF.

 38. 238

  Jag äter knappt kolhydrater, jag kör med LCHF till stor del, jag äter mer och mer vegetarisk LCHF.

 39. 239
  Annika Dahlqvist säger

  238 Nizze
  Ja då får du ta upp frågan med din läkare.

 40. 240

  ORSAKER:
  Vid NAFLD är inflödet av fettsyror till levern markant ökat.

 41. 241

  De mest betydelsefulla genetiska variationerna anses vara mutationer i generna PNPLA3 och TM6SF2. Dessa kan också vara associerade med mer uttalade histologiska förändringar. I nuläget ingår dock inte genetisk analys vid handläggning av NAFLD i klinisk rutin.

 42. 242

  #Nizze
  Om du varit på läkarbesök – vad fick du för råd av läkaren mot förhöjda levervärden?
  Ingenting? Eller skulle du äta mer vegetariskt och fettsnålt?

 43. 243

  Jag har varit till läkaren och snackat om olika problem han såg då att jag tagit ”colazid” som man kan få vid ”ulcerös kolit” jag har haft några skov, jag nämnde då att jag käkade typ LCHF och mina problem försvunnit, jag skulle ta några prover för andra problem, proverna visade förhöjt levervärde, snack på telefon och nya prover, fortfarande lätt förhöjda levervärden.

  Jag har nu fått ett brev med bland annat denna skrift

  citat: ” Jag bedömer att man bör kontrollera detta vidare genom vidare blodprovsutredning” slut citat

  ungefär så

 44. 244
  Annika Dahlqvist säger

  243 Nizze
  Du har ju då både sjukdom och medicinering som teoretiskt kan påverka dina leverenzymer. Det är inte säkert att LCHF påverkar i ditt fall.

 45. 245

  Jag har inte medicinerat med Colazid (mot ulcerös colit) på väldigt länge…kanske mer än ett år

  ” jag nämnde då att jag käkade typ LCHF och mina problem försvunnit”

 46. 246

  Hej Annika! Måste först få säga ”Tack för att du finns” Har varit på 3st.blodtryckskontroller där den senaste visade 150/90 och fick direkt utskrivet Atenolol Accord 50 mg. Har ätit liberal LCHF I 8år och har under dom 8 åren haft förmaksflimmer 4 gånger ( 1 gång elkonverterad). Röker inte, ingen känd hjärtsjukdom i släkten, gillar att promenera och cykla, måttlig med alkoholen. För 8 år sedan ville en läkare pracka på mig statiner för att kolesterolet låg högt. Men jag avböjde för jag visste att det skulle gå upp i början av LCHF. Blev nästan idiotförklarad av läkaren. Jag har hämtat ut blodtrycksmedicinen, men tror inte jag kommer att använda den. Är läkemedelsskadad (arbetade en gång i tiden på Astra )

 47. 247
 48. 248
  ole holmqvist säger

  Annika ta bort om jag sagt förut:
  Som biolog och evolutionstroende tror jag, till skillnad fr medicinarna – inte – att högt blodtryck är en sjukdom, utan kroppens sätt att lösa ett problem: Precis som vi huttrar när vi fryser, t o m kan skaka tänder, och liksom vi svettas när vi är för varma.

  Högt blodtryck beter sig likadant, reagerar m e m vid behov, tillfälligt, vi tar det också som en signal att flytta på oss t ex, eller annan åtgärd, åkarbrasa. Det är ju därför man ska vila 15 min innan, fast det hinns inte med ofta.

  Blodtrycksvärdena justerades för några år sedan från 160/100 (när ?) nedåt så att fler blir bedömda sjuka. Vilket var underlaget f a justera gränsen ? Finns det ngn redovisad förbättring ? Kan ngn läkare här berätta hur Soc berättade om de nedjusterade gränserna ?

  Blodtrycket stiger naturligt med åldern men gränserna förblir desamma. Bidraget är : med blodet – skicka mer blod – energi m m – ut till behovsplatsen i kroppen.

 49. 249

  warriors diet……hörde att Benny A kör med det och att det funkar för honom….vad tycker ni?

 50. 250

  Processad mat, kan man äta nån processad mat

 51. 251
  Göran Sjöberg säger

  Jag prenumererar på Dr. Mercolas nyhetsbrev som kommer varje dag. Ofta kan man lär sig något nytt om man nu inte retar upp sig på att han lever på att sälja hälsosamma produkter och koncept.

  Idag kom en länk till en film som heter ”A Quest for Meaning” verkar vara helt i George W.s anda och i min egen.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/02/24/a-quest-for-meaning.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180224Z2&et_cid=DM187591&et_rid=224669421

 52. 252

  Precis Göran, vi sitter alla fast i en världsbild, en kultur. Där alla pusselbitarna måste passa. Vare sig de gör det eller inte. Därigenom och med den kollektiva friliberala världsbilden så förlorar människor kontakten med det essentiella: Naturen! Därför befinner vi oss i en rutchbana åt h-e. Naturen förbrukas och människan har blivit galen.

 53. 253
  XMargareta säger

  Angående ” A Quest for Meaning” fick jag snabbt följande reflexioner.

  Ingen ism är ensam lösningen.
  Ingen-ism fungerar att bevara mänskliga värden om inte etik finns.

  Striden står inom varje människas sinne, men striden är olika hård beroende på hur långt korruption och lögnaktiga berättelser har släppts till att forma världen runtomkring.

  Det blir nämligen mer ensamt då, om man ensam påstår, att Kejsaren är naken.
  Några exempel. Anders Kompass, som höll på att bli sparkad och svartmålad, liksom Annika och Noakes.

  Varje samhälle utvecklar tydligen alltid ett andligt sökande.
  S.k. primitiva samhällen har shamaner.
  De stora världsreligionerna, har alla en kärna av att framhålla mänskliga värden, men mänskliga tillkortakommanden har förvanskat uttrycken i olika grad.

  Nedan ett citat från texten, som Göran Sjöberg länkar till. Det är en meditationsmystiker från Guatemala som citeras:
  ”The investigation into consciousness and self-awareness continues in Guatemala, where they speak to Chaty Secaira, a meditation instructor and mystic, about the nature of reality. “We see only one side of creation,” she says. “We see only what is visible. But there’s a whole other side that is invisible, that can only be seen with the eyes of the soul. You have to open your heart and open your mind in order to allow this level of perception.”
  Meditation is one way of connecting with your authentic self and the invisible part of creation, and the filmmakers set out on a rigorous spiritual program of meditation and fasting in the Guatemalan jungle. “Inside every person, there is some of [the] divine element,” Secaira says. “Our mission is to unify ourselves with this divine element.”

  Här talas om ” your authentic self.”
  Jag skulle vilja benämna detta: ”Det sant mänskliga”,
  som vi alla vet/har inom oss (om inte ”virus på hårddisken stör” min kommentar)

  D.v.s. Vi vet egentligen vad som är rätt och sant. Det sant mänskliga är samvetet.
  ( Lägg märke till semantiken här. Vad vi alla innerst inne samfällt vet är rätt.)
  Den ovan nämnda mystikern menar, att man når det sant mänskliga bl.a. genom meditation och att det sant mänskliga egentligen är det gudomliga och att vi bör förena oss med det. (En del religionerna talar om att förena oss med Gud, dvs det sanna vi har inom oss.)

  Det gäller att veta vad som är sant.
  Här har ärlig forskning en stark roll, att spela.
  Återigen kan mänskligt tillkortakommande hindra.
  Man kan vara ointelligent och man kan vara oärlig tex.

  För att åter koppla till egentligen alla religioners kärna.
  Man kan låta dödssynderna råda, (eller bli utsatt från andra) av girighet, avund etc.
  Man kan ljuga pga det man tror är egenintresse, men bara är kortsiktig vinning i det stora perspektivet.
  (Här har en del av världsreligionerna perspektivet av återfödsel och karma och då kanske det är lättare att se egen vinning i att göra det rätta?)
  Man kan tyvärr också ljuga, så att man tror man har rätt, ibland av feghet.

  Så är då evolutionens väg från djuriskt till mänskligt till gudomligt?

  Den mänskliga världen omfattar ju kunskapens träd på gott och ont, för att åter koppla till religionens språk.

  Det gäller att ha koll på samvetet.
  Kanske får vi damma av dygderna?

 54. 254
 55. 255
  Humlan säger

  Österrike förbjuder glyfosat och Tyskland vill följa efter, skriver ”Ekoweb”.
  Hoppas Sverige gör detsamma.
  http://www.ekoweb.nu/?p=11908

 56. 256

  Test! Undrar bara om jag länkar till min låt. En skogstok med Corona på hjärnan.

  https://www.instagram.com/tv/B-PBFbVg4sD/?igshid=8aso9ryhufui

 57. 257
  Lars Henrik säger

  Ann Fernholm uppmanar oss att hjälpa till med finansieringen av en ”studie av kost vid typ 2-diabetes”. Många har redan bidragit mycket, t ex försäkringsbolaget Skandia, men det saknas fortfarande mer än 2,5 miljoner SEK.

  http://annfernholm.se/2020/04/06/kostfonden-hjalp-oss-att-forbattra-halsan/

  Om studien:
  https://www.kostfonden.se/lagkolhydratkost-vid-typ-2-diabetes-forskare-planerar-den-storsta-studien-nagonsin/
  https://www.kostfonden.se/kostfonden-och-skandia-storsatsar-studie-av-kost-vid-typ-2-diabetes-far-85-miljoner-kronor/

 58. 258

  Hej Annika
  Jag måste få berätta om mitt senaste experiment. Jag den störste kaffeälskaren, har försökt att sluta med kaffe! Försöket misslyckades kapitalt! Det går inte att sluta med kaffe! Dels för att det är lättillgängligt och socialt accepterat. Men också för att det är lika beroendeframkallande som heroin och kokain (tobak o alkohol)! Vi vet inte om att vår hjärna är totalberoende av koffein. Jag minskade min konsumtion från 12 kopp/dag till 4. Sedan köpte jag koffeinfritt kaffe och bytte ut 2 koppar mot 8 koppar koffeinfritt. Min hjärna får alltså endast nödvändiga 2 morgonkoppar kaffe! Vilket ger kroppen kemikalier som den skriker efter och besparar mig huvudvärken. Mina två morgonkoppar har jag börjat avguda och konsekvensen av att sluta med kaffe är att hjärnan lägger av och människan blir ett viljelöst lallade mentalt vrak!!! Snart tar kaffet slut!!! Förbered er!!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa