Varför ökar bokstavsdiagnoserna?

På nyheterna idag togs upp att bokstavsdiagnoserna, som ADHD, har ökat dramatiskt de senaste decennierna, hos våra barn. Man efterfrågar snabbare insättning av medicinering, som i många fall består av motsvarigheten till så kallat ”uppåttjack”.  Även ”hemmasittningen” har ökat kraftigt.

Man kan undra varför problemen har ökat så dramatiskt? Vi är ju så måna om barnen.

En sak som har ändrats de senaste decennierna är maten till barnen. Nutritionisterna har intensivt propagerat att vi ska äta vegetabiliskt fleromättat fett, och äta generellt fettsnålt. Detta gäller även maten i skolmatsalen. Där tillåts inte finnas naturligt smör, utan det ska vara processat vegetabiliskt fleromättat fett, så kallat margarin.

Kan det vara så att barnens hjärnor inte mår bra av det processade vegetabiliska fleromättade margarinet?

 

Comments

 1. 1
  Monika säger

  Bokstavsdiagnoserna bottnar i att många av oss har förgiftade levrar. När avfall från toxiner läcker ut ur levern hamnar dessa i blodbanan och hamnar bl a i hjärnan och blockerar signaler som normalt inte ska blockeras. Toxiner finns överallt i vår omgivning. I maten, i luften, i jorden i våra prylar, etc. Det är inte bara en matfråga, det är vidare än så. Levern klarar inte längre av att avgift kroppen, då kroppen aldrig tidigare har bombarderats av så mycket gifter. Lösning… avgifta levern. Kunskapen finns i alla Anthony Williams böcker. Finns på bibblan.

 2. 2

  Håller med Annika. Även andra länder i norden har nu börjat med fettfri mjölk, margarin på vitt bröd i skolan, samt matlagningsgrädde ist för riktig grädde. Skandal!

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  1 Monika
  Ditt resonemang är också en teori. Ingen kan veta säkert.
  Men det finns anledning till att ge oss och våra barn en naturlig mat och en naturlig miljö.

 4. 4
  Maria säger

  Säkert flera orsaker i vår allmänt förgiftade och påfrestande miljö, men skolmaten är onekligen tragisk. Är mamma till två tonåringar som under åren serverats mycket lättmargarin, lättmjölk och ”pasta med ingenting” som jag kallar pastasåsen med spår av morot eller annan grönsak. Väldigt ofta kött-fri mat att växa, leka och plugga på. När någon förälder frågade varför vi inte köpte in mjölken ohomogeniserad och kanske opasteuriserad från en närliggande gård gick husmor i taket och utropade ”För att jag inte är GALEN!!!”
  Men så har vi ju socker, azofärger, plaster, bekämpningsmedel, tungmetaller… Och en värld där alla ska passa i samma mall, lärarna fråntas sin auktoritet och barnen får iPads och är schemalagda redan på dagis. Tror både att fler HAR adhd/symptom och att det dessutom överdiagnostiseras. Och vid diagnos är de snabba att erbjuda amfetaminderivat och sömnpiller vare sig föräldrarna beskriver ett sådant behov eller ej.

 5. 5
  Johan säger

  Ja margarinet är inte bra. innehåller ibland sojalecitin som ger hudproblem och ökar irretation och aggresion. hudproblem som pimpels som innehåller gulaktig ämne. Extraheras ur huden som respons på sojalecitinet, som kommer från monsanto plantage med modifierade sojabönor, och sedan extraherat cellmembranen genom dåliga processer.

  förbjud sojalecitinet, modifierad stärkelse, och aspartamet och acesulfam K, så ökar hälsan.

  Och minskar hjärtattacker och stroke, som orsakas utav försvagade muskler och immunförsvar.

  Acesulfam K görs med flouridprocesser, vilket gör att ämnet deaktiverar celler på insidan.

  Så industrin borde göra om, och göra rätt. För dem har gjort fel.

  Och orsakat hejdlöst många sjukdomar på kuppen.

 6. 6
  Johan säger

  Ja margarinet är inte bra. innehåller ibland sojalecitin som ger hudproblem och ökar irretation och aggresion. hudproblem som pimpels som innehåller gulaktig ämne. Extraheras ur huden som respons på sojalecitinet, som kommer från monsanto plantage med modifierade sojabönor, och sedan extraherat cellmembranen genom dåliga processer.

  förbjud sojalecitinet, modifierad stärkelse, och aspartamet och acesulfam K, så ökar hälsan.

  Och minskar hjärtattacker och stroke, som orsakas utav försvagade muskler och immunförsvar.

  Acesulfam K görs med flouridprocesser, vilket gör att ämnet deaktiverar celler på insidan.

  Så industrin borde göra om, och göra rätt. För dem har gjort fel.

  Och orsakat hejdlöst många sjukdomar på kuppen.

  Så marganinet är inte bra för varken barn, ungdomar eller äldre.

 7. 7
  Yrsa Eddebo säger

  Dels tror jag på maten att den är onyttig, altså ultrprocessad mat men framför allt , alla dessa mediciner som sätts in så fort en ungdom är lite ledsen…Margariner0 ja plastkulorna är ju borta men vad finns istället? Håller med förgående skrivare om allt det hon skriver.

 8. 8
  Lars Blomdahl säger

  Det handlar om vad man äter och när man inte äter för att glykokalyx på insidan av våra artärer, arterioler och terminala arterioler ska förbli frisk så att endotelcellerna levererar kväveoxid NO till kärlens muskelskikt dygnets alla timmar så att inte muskelskiktet (tunica media) stelnar och gör det svårt för röda blodkroppar fulla med syre att ta sig igenom de teerminala arteriolerna och in i kapillärerna varifrån syret genom osmos tar sig fram till de enskilda cellernas mitokondrier för att uppehålla optimal energiproduktion.

 9. 9
  Catarina Sörensen säger

  Vacciner, antibiotika, toxiner.
  Dessutom ser man hos barn som har mycket skärmtid att de utvecklar autistiska drag.

 10. 10
  Lasse P säger
 11. 11

  Tack Annika!

  Jag har funderat i samma banor. När jag var barn var jag mycket glad i SMÖR. Förmodligen är det något vi behöver, inte konstgjorda magra ersättningar.

 12. 12

  Tror absolut att dessa unga människor som redan i tidig ålder tvingas till medicinering i form av både ”uppåt och neråt”. Med de biverkningar och missbruksproblem som oftast är oundvikligt. Hade kunnat förbättras med i första hand kost och struktur. Dagens stressade samhälle där föräldrar förlitar sig på medicinska behandlingar, då tiden inte räcker till för struktur och schema som är viktigt för de med bokstavs-kombinationen. Tycker man ser att de som får struktur och hjälp med sin ”tid och sysselsättning” mår mycket bättre. Alldeles för lätt att med läkarens ”vårdplan”, att med narkotika dölja symtomen. Biverkningar finns det ju andra mediciner för,
  osv. Inte konstigt att sjukdom ökar lavinartat, och ett snart förlorat ekosystem. Med det fusk och totalt vansinniga kostråd. Vinnarna är ju bara de som säljer ”medicinerna” som vanligt.

 13. 13
  Erik 2 säger

  Mödrar med obesitas och diabetes har 4 gånger högre risk att föda barn som utvecklar autism.

  Those children with mothers who were both diabetic and obese were more than four times as likely to develop autism compared to children born to normal weight mothers without diabetes, they found. “Our research highlights that the risk for autism begins in utero,” says co-author M.

  https://publichealth.jhu.edu/2016/obesity-diabetes-in-mom-increases-risk-of-autism-in-child

 14. 14

  #Erik 2
  Mödrar med obesitas och diabetes saknar väsentliga mineraler och har därför dessa metabola felfunktioner. Eftersom de har dessa näringsbrister får fostren inte heller en korrekt uppsättning mineraler/hormoner, vilket epigenetiskt påverkar fostrens utveckling. Därför föds barnen med (risk för) felfunktioner. Enkelt att åtgärda således.

 15. 15

  Var finns bevisen för att det är maten som har ökat bokstavsdiagnoserna?
  Vi har miljögifter och annat som skulle kunna vara orsaken.
  Ljusflimmer från dataskärmar, och all tid vid datorn, det kan även vara en orsak.

  ” och äta generellt fettsnålt.” fettsnålt bör inte vara någon orsak till problemet.
  Margariner är nog dåligt för hälsan men jag förstår inte hur margariner skulle kunna orsaka så stora hälsoproblem.

  Finns det någon vetenskaplig studie som visar att margarin skulle kunna öka bokstavsdiagnoserna, är det så farligt borde någon ha hittat något och publicerat det.

  Finns det någon som har en hypotes om hur margarin skulle kunna orsaka bokstavsdiagnoser.

  Finns det något på YouTube, jag har inte sett något.

  Margarin kan vara riktigt skadligt jag utesluter inte det, men det borde i så fall finnas mer än ett påstående från en person.

  Jag gillar inte att skylla alt på maten och blunda för miljögifter.

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  15 Hans
  Vi är ju framför allt produkter av den mat som först våra mammor åt under graviditeten, och sedan den mat vi har ätit under våra liv. Det är först och främst maten vi bör finna ut är den bästa för vår hälsa. Det vi främst har att gå efter är vår ursprungliga kost, under jägar- och samlar-tiden.. Våra förfäder åt inte fettsnålt, och undvek inte naturligt mättat fett.
  Beträffande vetenskapliga studier så finns det utbredda tabun inom forskarvärlden avseende vad som får studeras. Men det finns enstaka studier, tex minns jag en studie som visade att barn som åt margarin hade mera allergier än barn som åt smör.

 17. 17
  Lasse P säger
 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  Lasse P ovan länkar till studier som tyder på att människor som äter margarin har mera allergier och eksem.

 19. 19
  Björn Ekholm säger

  Detta kanske låter löjligt men är i alla fall ett exempel på vilken stor betydelse kosten uppenbarligen har för kroppen. Om jag äter en ”normalkost” som består av en stor del kolhydrater och framförallt stärkelse och gluten så mår jag piss. Jag får svullen mage, krånglande tarm, en fruktansvärd halsbränna, sämre sömn, mindre energi på jobbet., mer frekvent trötthet. Äter jag istället enligt den modellen jag beskrev i tidigare inlägg reverseras allt det.och hela kroppen återgår till ett normaltillstånd. Detta känner man väldigt tydligt. Särskilt jag som hela livet levt i ett konstant sjukdomstillstånd egentligen utan att vara egentligt sjuk. Min insikt är att vad vi stoppar i oss har uppenbarligen en oerhörd betydelse för vårt välmående så det skulle inte förvåna mig det minsta om kosten är en stor bov i dramat när det gäller detta.

 20. 20
  Monika Neuman säger

  Jag tror inte alls att det handlar om kost, utan brist på uppfostran. Dagens barn ska vara involverade i alla beslut från födseln fast de inte förstår innebörden. det finns inga fasta regler, vuxna säger aldrig nej, det sitts framför skärmar, och barnen får absolut inte ha tråkigt en enda sekund. Och alla är lättkränkta.
  Inte undra på.
  För att inte tala om skolan. Hade jag varit barn idag, så hade jag aldrig klarat skolan, med all anarki som tillåts i klassrummet och lärarna är fullständig maktlösa. Och föräldrarna försvarar sina ouppfostrade telningar till varje pris och gud förbjude om man skulle tvinga barnen att sitta still och lyssna.
  Den enda kopplingen till kosten som jag ser det är att man tillåter barnen att gnälla och inte tycka om, och köper snabbmat, i stället för att ställa ett mål lagad mat på bordet och ungarna äter det som serveras.
  Men det är väldigt lätt att kalla allt detta för ”diagnoser”, möjligtvis köper jag att brist på sunt förnuft är en diagnos.

 21. 21
  Annika Dahlqvist säger

  20 Monika Neuman
  Uppfostran är en svår och känslig fråga, som naturligtvis är värd att forska på.
  Kostfaktorer är inte lika känsligt, och det skulle gå bra att prova att ge ”bokstavs”barnen mera naturligt mättat fett, och se om det kan göra skillnad.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa