Sanningen om intravenös C-vitaminbehandling

Natural Health: Den undertryckta sanningen avslöjad .

Det finns många undersökningar som visat på iv C-vitaminbehandlingens verkningsfullhet, och ofarlighet, mot både infektioner och cancer, men den har hela tiden nedvärderats av det medicinska etablissemanget. Det är för enkelt för att kunna vara sant. Man har inte ens provat – ännu mindre gjort jämförande studier på det.

 

Comments

 1. 1

  Men d sies jo at for mye surt i kroppen (eller noe sånt) kan få kroppen til å kompensere ved å ta kalk fra skjelettet? Er d noe i d?

 2. 2

  ”Det är för enkelt för att kunna vara sant.”

  Det är snarare så att det är för billigt och för bra för att få vara sant och allmänt känd.

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  1 Ben
  Vid intravenös administration så neutraliserar man askorbinsyran med natriumbikarbonat. Inga problem.

 4. 4
  Ann-Margret Lundgren säger

  Om man äter 1000 mg Ester-C varje dag, blir det då för mycket surt i kroppen så att skelettet urkalkas?? Eller är Ester-C redan neutraliserat?
  Snälla någon svara, jag har nämligen osteoporos, och hade ingen aning om sånt.
  Tack på förhand.

 5. 5

  ”Ester-C kosttillskott med en patenterad och syraneutral form av kalciumaskorbat…”

  Källa: apotea punkt se

 6. 6

  4
  Ann-Margret Lundgren
  I dessa dagar så har medvetandet vuxit och vi kan nu med säkerhet säga att det som drar ut mineraler ur vår kropp är små syremolekyler som växter producerar i sin fotosyntes, för att avliva växtätare. Så att växterna får vara ifred för herbavorer. Dessa syremolekyler heter Oxalsyra och de har magnetiska egenskaper. Dessa små magneter bildar Oxalater genom att attrahera mineraler från maten vi äter och även de mineraler som vår kropp behöver för cellernas arbete.
  När kroppen får för mycket C-vitamin så omvandlas askorbinsyran till magnetisk Oxalsyra. Så vitt jag förstår kan kroppen metabolisera 2000mg Askorbinsyra i timmen. Jag själv dricker ett glas vatten med 5000 mg C-vit, plus 2500mg bikarbonat, under tre timmar på förmiddagen, med mineralsalt!!! För mig är det absolut nödvändigt för en godtagbar livskvalitet.

  Jag minskar Oalsyran i kroppen genom att avstå från växtföda och jag äter ganska mycket mineraler i form av mineralsalt och kosttillskott. Sedan svettas jag ut Oxalaterna i bastun eller genom fysiskt arbete som gör mig svettig.

  Många människor har alldeles för mycket Oxalater i kroppen som är små fysiska kristallknivar som lagrar sig i kroppen och rent fysiskt skär sönder kroppen. De blir större med tiden och ju mer mineraler de attrahera och kommer till slut ut som njursten.

  Växtfödan är enbart skadlig för människor och vår planet. Därför ska vi överlämna växtätandet till de djur som äter växter. Människan är inte en växtätare. Vi är rena carnivorer och alla tillbehör må smaka gott men de är i de flesta fall mer skadliga än nyttiga. Dessutom odlas de med konstgödsel, som förstör vår planet!

  Alla människor som är mer eller mindre sjuka, ska börja med att utesluta växtföda!!! Tills de blir friska!!! Sedan återför man växter en i taget och lär sig vilka växter som går att äta eller inte. Det är den nya kunskapen som ska förstås.

 7. 7
  XMargareta säger

  Ann- Margret Lundgren.
  Ester-C innehåller kalciumaskorbat.
  Ett salt, där ursprungliga syran neutraliserats.
  Det är dessutom så, att en organisk syra med bara de ingående ämnena kol, väte och syre, som C-vitamin är, inte ger syra-reaktion i kroppen totalt sett
  Dessutom behövs C-vitamin för att kalken skall vara till rätt användning i cellerna, så det verkar vara särskilt bra för en med osteoporos.
  Du kan förmodligen ha nytta av i alla fall en fördubbling av dosen.
  Det är bra, att sprida intaget till fler tillfällen i så fall.

 8. 8
  Ann-Margret säger

  Tack Dave, skönt att höra!
  Och tack Georg för utförlig info 🙂

 9. 9
  Ann-Margret säger

  Och tack Margareta! Va bra att jag kan fördubbla dosen!

 10. 10

  Jag har skickat efter askorbinsyrapulver från Tyskland eftersom jag inte lyckats hitta det på något apotek. Nu undrar hur mycket jag bör ta varje dag. Förpackningen innehöll en liten skopa på 1 ml. Det står att man ska blanda 1g med 50 ml vatten men jag tycker det verkar lite. Hur ofta bör man annars ta det? Tacksam för råd!

 11. 11

  Askorbinsyra (Santa Maria) säljs i vanliga matafärrer bland kryddor. 1 krm = 1 gram. Jag tar från 5 till 10 gram plus 50% natriumbikarbonat. Vatten 0,5 l till 1 l.

 12. 12

  Tack Dave! Då vet jag.Bra info!

 13. 13

  D var nettopp en artikkel om James Blunt som hadde symtomer på scurvy, altså skjørbuk fordi han omtrent bare hadde spist kjøttdeig i 6-8 uker? Hva skal man spise egentlig?

 14. 14
  Anders Svensson säger

  Borgeby kryddgård säljer askorbinsyra i stora och små påsar … plus mycket annat …

  https://www.borgebykryddgard.se/kryddor/kilopack/askorbinsyra

  Men … läste lite slarvigt på Linus Pauling Institute om c-vitamin …

  https://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/vitamin-C

  https://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/vitamin-C/Pauling-recommendation

  Tolkar texten som att unga friska människor är ”mätta” när dom tagit upp 400 mg C genom tarmen … långt mindre än vad Linus P trodde skulle vara optimalt … och därför använde Linus P intravenöst C i sina experiment.En ”hungrig” kropp suger åt sig massor vitamin-C till en början … men upptaget går allt långsammare upp till ”mättnad” … och det verkar som att äldre människor inte är riktigt lika ”hungriga” som ungdomarna och dom blir fortare ”mätta” … klarar kanske bara 50% … naturligtvis skiljer det mellan individer …

  Sprutor och kanyler är inget för amatörer … så därför är liposomalt C-vitamin det som gäller om man vill ha högre halter av C-vitamin i blodet. Jämfört med vad kroppen normalt kan ta upp …

  Det är oklart hur bra de liposomala vitaminerna verkligen är … tillverkarna är såklart övertygade och kunderna vill så gärna tro på miraklet …

  Det är också oklart om kapslar eller ”saft” är bäst … eller om det är skillnad i upptag mellan olika amerikanska produkter … eller om den ”billiga” och mer välsmakande ungerska saften är lika bra?

  Rätta gärna om jag missuppfattat nåt …

 15. 15

  Men med hensyn til hva Georg W sier om oxalsyre

 16. 16
  Anders Svensson säger

  Det finns en enkel ”huskur” mot njursten …

  Var lite försiktig med salt …
  Drick ordentligt … vatten …
  Drick lite citronsaft … bara lite …

  Det finns en kemisk förklaring … som jag inte behärskar …
  Oxalsyra är inget problem enligt Linus Pauling Institute …

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  13 Ben
  Många av oss som äter LCHF äter grönsaker, och får i oss C-vitamin den vägen.
  De som äter enbart animaliskt kan äta inälvor för att få C-vitamin.

 18. 18

  Linus Pauling Institute och LP själv hade en del fel vilket också finns
  beskrivet här nedan:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Pauling#Death_and_legacy

  Tex.
  Results from most clinical trials suggest that modest vitamin C
  supplementation alone or with other nutrients offers no benefit
  in the prevention of cancer.

 19. 19
  XMargareta säger

  #18
  Visst kan han ha fel, men hans svar på detta nedan:

  ”Pauling denounced the conclusions of these studies and handling of the final study as ”fraud and deliberate misrepresentation”,[152][153] and criticized the studies for using oral, rather than intravenous vitamin C[154] (which was the dosing method used for the first ten days of Pauling’s original study[151]). Pauling also criticised the Mayo clinic studies because the controls were taking vitamin C during the trial, and because the duration of the treatment with vitamin C was short;”

  Lite deja vu?

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  18 Krister
  Som jag har hört och läst så användes i jämförelsestudierna alltför låg dos och i oral administrering (sämre upptag), vilket gjorde att man inte kunde se någon fördel för C-vitaminbehandling (mot cancer).
  Jag har hört om en väsentlig fördel för iv C-vitamin vid sepsis, vilket inte nämns i Wikipediatexten, vad jag kan se. Kan någon ange en länk till studie som har motbevisat detta?

 21. 21

  Måste ses! (innan det försvinner från YT)

  Dr. John Campbell om megadoser D vitamin (oralt) som läkemedel mot influensan. Gissar att det gäller, inte bara flunsan, utan virussjukdomar generellt. Hela 25 gånger större risk att insjukna om man har brist.

  ————————————–
  Vitamin D, First clinical trial

  Results

  50 patients treated with calcifediol
  One required admission to the ICU (2%),
  Of 26 untreated patients, 13 required admission (50%)
  ————————————–

  https://www.youtube.com/watch?v=V8Ks9fUh2k8

 22. 22

  Så om jag inte har stenkoll så kommer det enbart skada med C-vitamin? Hur ska vi vanliga människor få ihop allt?

 23. 23
  Annika Dahlqvist säger

  22 Anna
  Hur menar du att C-vitamin skulle kunna skada?

 24. 24
  Mårten Byström säger

  Hur kan man gå till väga för att administrera en iv c behandling själv?
  Infektionsmottagningen i Sundsvall erbjuder varken det eller något annat. ’Det finns inget som hjälper mot virus’ säger de experterna.
  Mor blev idag utskriven därifrån för andra gången på en vecka. Idag mer utsparkad än utskriven för de ville väl göra helg.

  Har någon information asap så är jag evinnerligen tacksam, både RS-virus och bakterieinfektion är detekterade och så svag som hon är nu har jag aldrig sett henne tidigare. Hon fick doxyferm med sig idag mot bakterierna

 25. 25
  Mårten Byström säger

  Hur kan man gå till väga för att administrera en sån behandling för min mor i hemmet?
  Behöver hjälp ganska akut.
  Tack/Mårten

 26. 26
  Annika Dahlqvist säger

  Mårten,
  Jag vet inte hur man ska kunna administrera iv–C-vitamin. Någon annan?

 27. 27

  Tack för ditt svar Annika och din nyfikna yrkesstolthet.
  Jag har ställt frågan till Läkarhuset om de skulle kunna utföra behandling enligt Riordan Clinics protokoll i Kansas:
  https://riordanclinic.org/wp-content/uploads/2015/11/RiordanIVCprotocol_en.pdf
  https://riordanclinic.org/what-we-do/high-dose-iv-vitamin-c/

  De skulle återkomma imorgon.
  Tack för att du även ställde frågan: Någon annan?

 28. 28

  @Mårten

  Hur gick det, fick du reda på var man kan få IV c vitamin administrerat?

  Vänliga hälsningar

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa