Erfarenheter av sjukvården

Lars Bern har nyligen varit intagen på sjukhus. Han berättar om hur det var.

Han blev insatt på blodtrycksmedicin, vilken orsakade ett höjt blodsocker. Båda avvikelserna normaliserades sedan av LCHF-kost och hans vanliga kosttillskott.

 

Comments

 1. 1
  Ulrika säger

  DAGS ATT PLUGGA MEDICIN, BÄST ATT KUNNA SIN SAK, NÄR MAN VÄL ÄAR DÄR.

 2. 2
  Kerstin Hallert säger

  Apropå Lars Berns upplevelse av sjukhusmat – på allmänna sjukhus i Paris ges patienten en karta av rätter att välja bland kvällen före nästa dags lunch och middag. Serveras på dukad bricka tillsammans med utprintad meny på de fyra rätter som alltid utgör en fransk måltid. Mitt namn överst och då hela namnet. Man anonymiseras aldrig till enbart förnamn och inte heller duas patienten. Eftermiddagskaffe finns inte och inte heller kvällsfika. Ingen saft aldrig bullar. Däremot gott vatten. Portionerna är inte stora. Hela upplägget däremot mänskligt precis som rätterna inte är tunga av kolhydrater och socker.
  Är skillnaden stor mot Sverige?

 3. 3
  Piltson säger

  Tack, Kerstin Hallert!
  Vi minns dig sedan den tid svensk dagspress kunde tas på allvar, det var väl på 1970-talet… visste inte att du fanns kvar!

 4. 4
  Piltson säger

  Förlåt, vi glömde den fråga som utlöste denna reaktion. Går det att få ett kokt ägg till frukost? I Baden-Wuerttemberg går det inte.

 5. 5
  Ann-Margret säger

  Till Kerstin Hallert:

  Låter väldigt bra med den franska sjukhusmaten! Däremot tycker jag om den svenska modellen med att säga du och förnamn till alla! Vore hemskt att bli kallad för ”fru…” 🙂

 6. 6
  Eila Nirbrant säger

  Jag har precis råkat ut för samma sak som Lars Bern med ett på tok högt blodtryck(trots medicin) och hög puls samt ett sockervärde som indikerade pre-diabetes.
  18/7 kontaktade jag 1177 som skickade mig till Närakuten och Närakuten remitterade mig till Akuten, där alla tänkbara prover togs.
  Blev professionellt emottagen på Akuten, som även såg till att jag kom till Röntgenavdelningen. Bara för att utesluta hjärnblödning.
  Efter hemkomst startade en fight. Jag förstod själv att jag var utsatt för enorm stress/press.
  Jag hade nämligen den 17 maj tagit en spruta mot bältros. I samma veva slutade min egen husläkare.
  Fick en fullständig nolla till läkare då jag sökte hjälp mot symptom nattetid med otäcka ”blixtar” i huvudet.
  Jag nämnde för den nya läkaren att jag hade sömnapné och hade testat en CPAP utan framgång. Då började läkaren skälla på mig och sa : Du gör fel, du gör fel osv. Han glömde totalt bort mitt ärende men skrev på begäran en remiss för ny sömnutredning. (Har idag apneskena som funkar bra) men i första hand en remiss om ev epilepsi.
  Det var inte epilepsi vilket jag förstod själv. Genomgick Magnetkameraundersökning. Inget hittades. En liten anmärkning om vitsubstans gjorde att jag krävde neurologutlåtande och en förklaring. Vid den tidpunkten hade jag bytt vårdcentral och fick tillbaka min husläkare som flyttat till en annan vårdcentral.
  Vad som hände mig på våren -19 vet jag inte. Jag fick plötsligt huvudvärk och högt blodtryck samt pre-diabetes. Var det ögonen? Sökte själv för vård hos ögonläkare som konstaterade alldeles för hög ögontryck på båda ögonen. Medicinerar och har fått ner trycket på normalnivå.
  Eller: Kunde bältrosvaccinet vara anledningen ?
  I vilket fall som helst så mår jag bra idag. Äter LCFH -kost. Har egen blodtrycksmätare samt blodsockermätare. Blodsockret är mellan 5,2 och 5,3. Blodtrycket har varit så lågt att jag halverat min blodtrycksmedicin. Har också ett Aktivitetsband som mäter blodtryck, puls, steg, sömn (inklusive apne), osv.
  Tänker minimera mina läkarbesök. Tar hellre mineral och vitaminprover på privata labb. Tränar 30 min varje dag på vårt gym . Går stavgång varje dag. Helst minst 10 000 steg.
  Ja, man får bli sin egen läkare !
  P.S Den läkare, som skällde ut mig på vårdcentralen är idag sjukskriven.D.S
  Lars Bern är min ”inspiratör” och min man min ”påhejare”.
  Hälsohälsningar till er alla ❣️Eila Nirbrant

 7. 7
  Lars Bern säger

  Kerstin Hallert det gick faktiskt att beställa två kokta ägg till frukost, smörgåsarna var en total katastrof och var oätliga. Lunch och middag fick jag faktiskt beställa från en meny men problemet var att i stort sett bara fiskproteinerna gick att äta. Köttproteinerna var malda biffar som innehöll minimalt med protein. Till proteinerna erbjöds mest ett simmigt potatismos. Sedan erbjöds en hel palett med söta drycker och efterrätter.

 8. 8

  Välkommen tillbaka till de smärtfria, Lars! Jag funderar på om man kan använda njursten som kylskåpsmagneter? Enligt mina teorier så ska de vara magnetiska och sammankopplade till det problem som ligger mig varmast om hjärtat oxalsyra och oxalater. Jag vill ju även sammankoppla dessa molekyler med det som kallas ’fria radikaler’. Även om jag numera förstår att inte enbart syre är magnetiskt utan naturen är full av magnetiska kompositioner som vi inte bör få in i våra kroppar. Där njurarna är slutstation när dessa magnetiska kompositioner, bryter ner våra kroppar.

  Jag skulle uppskatta att få reda på om dessa stenar faktiskt är magnetiska eller inte? Om nu någon har sparat dem. Är de inte magnetiska så faller hela min hypotes och jag måste börja om igen. Fördelen, hoppas jag, med att Lars B. fått denna smärtsamma upplevelse är att han kanske tränger lite djupare in i detta s. k. mysterium och att vi kanske får en genomgång som ytterligare komplicerar vår metabola tillvaro, med vad vi ska äta och inte äta. Undrar också om Lars har några egna uppfattningar om hur det kunde bli så här. Min gissning är överskott av saltmineraler som bygger för stora oxalater? eller ett överskott av magnetiska fria radikala element. Vilket låter lite humoristiskt i Lars fall?

  Har bara besökt sjukan 1 gång å 17år. Då jag fick en infektion i ett finger. Det räddade mig då, annars är jag hittills skyddad mot livsfarlig sjukvård av LCHF och ett genuint bondförnuft, om jag får skryta lite.

 9. 9
  40-talist säger

  En inflammerad blindtarm förde mig till sjukhuset i 7 dagar. 2009.
  Matportionerna var stora, lagom till en skogshuggare. Varje tugga kom upp igen.

  Matlusten återkom så sakta. Jag bad om ett kokt ägg, men det gick inte för sig till vardags, bara till helgen. Äntligen blev det lördag, men tji, helg var lika med söndag. Äntligen blev det söndag och jag fick ett ägg, med en sträng kaviar. Det var så gott så jag bad om ett till. Med tvekan fick jag ett till. Ett tredje ville jag ha, men det där var det stopp.

  Som väl var var det olika personal till frukost, så jag fick alltid minst 3 bregott och extra ostskivor och fetaste yoghurten. För syns skull en tunn skiva bröd.

  När jag skrevs ut efter 7 dagar så frågade den bästa personalen om jag åt LCHF, jo, det gjorde han också, men sånt kunde man inte prata om här.

  Jag frågade läkaren hur det kom sig att jag inte gått ner i vikt, jag hade ju knappt ätit något på en hel vecka, jo det hade dom kompenserat…!

  Tacksam för operation och vård, jag hade varit mycket sjuk, sa läkaren med bestämd blick.

  Men mat och dryck var inget vidare.

 10. 10
  Nisse Hult säger

  Dagens enkla hälsotips:
  Smörj in näsborrarna lätt med kokosolja två ggr per dag.
  Inga motfrågor på detta, nu gäller de tänka till lite i dessa tider

 11. 11
  kicki säger

  Tack Nisse Hult – bra råd.
  Jag brukar använda Nosoil – sesamolja i näsan morgon o kväll- Skyddar slemhinnorna, Brukar också spraya i näsan med KS emellanåt – någon nytta gör det väl.

 12. 12

  Ny behandling kanske bra läkaren Adam Linder brukar forska på sepsis tror jag (skrivit mycket om sepsis)

  ”På infektionskliniken i Lund testas nu en cystisk fibros-medicin på patienter med covid-19. Fem svårt sjuka patienter som fick inhalera medicinen klarade sig undan respirator och nu görs en större studie på medicinens inverkan på covid-19.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/cystisk-fibros-medicin-testas-pa-covid-19-patienter

  ”Doktoranden Jane Fisher och forskaren Tirthankar Mohanty undersöker vad covid-19 gör med vårt immunförsvar och våra lungor. Kunskaper som kan bli värdefulla när man ska knäcka koden för att behandla svår covid-19.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/forskare-i-lund-forsoker-knacka-covid-19-gatan

  Tyvärr nämns inte intravenöst c-vitamin

  Används Hydrokortison i svensk sjukvård mot covid19 ?
  Läkemedlet används i sepsisprotokoll som har tagits upp på bloggen, Hydrokortison kan vara bra när immunförsvaret överaktiveras av viruset, endast då inte förebyggande.

  https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2020/04/MATHTreatmentProtocol.pdf

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa