Ketogen kost kan mota influensavirus

Kostexperiment på möss.

De möss som fick ketogen kost insjuknade mycket mindre efter exponering av influensavirus. Bra incitament till försök på människor.

 

Comments

 1. 1
  Margareta säger

  Ingen skriver om vad som är negativt ned Keto! Jag sitter här med kroppen full av röda utslag sm kliar, äter mer kolhydrater, men det dröjer att läka. Har ni tips? Har använt kortisonsalvor länge. Keto är bra men man behöver mer information.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 Margareta
  Om en person får plitor efter en viss tid av ketogen kost är ju inget bevis för att plitorna beror på kosten eller att det är en vanlig biverkan. Det måste bevisas i större jämförande interventionsstudier för att bli av betydelse.
  De som har möjlighet att göra sådana större jämförande studier är etablissemangets forskare, men de har i stor utsträckning tabubelagt sådan forskning. De är rädda för att den ska visa att keto är bra.
  Läkemedelsindustrin är det som bekostar deras forskning och den har inget ekonomiskt intresse av sådan forskning.

 3. 3
  Elisabeth G säger

  # 1

  Martina Johansson har skrivit om detta i boken ”Keto – den kompletta boken om ketogen kost”. På sidan 145 står bl.a. följande: En del börjar klia och blir prickiga varje gång de går in i ketos och har så mycket problem med det att de inte vill följa en ketogen diet. Det här beror dock oftast på svamp och kan behandlas med svampdödande medel. Ibland är utslagen en allergisk reaktion och ibland är de ett tecken på överätning av mejeriprodukter.

  Hon berättar också om Marie vars hela rygg var svullen, full av röda utslag och kliande enormt. Kortisonsalva lindrade lite och utslagen dämpades av kolhydrater. Efter Martinas råd tog Marie bort alla mejeriprodukter och alla histaminrika livsmedel som korv, mörk choklad, rödvin och avokado samt alla konserver. Vidare lade hon till mängder med grönsaker och kålväxter. Hela tallriken skulle fyllas med klorofyllstinna grönsaker, en bit fett kött eller fisk samt hemgjord majonnäs gjord på kokos- och MCT-olja. Efter några dagar hade utslagen slutat klia och efter två veckor hade de halverats.

  Kanske kan detta vara något för dig, Margareta. Boken finns att köpa på t.ex. Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789177838098/keto-den-kompletta-boken-om-ketogen-kost/

  Kanske finns det även något om detta på Martinas hemsida: https://martinajohansson.se/

  Hoppas att detta kan hjälpa dig på något sätt!

 4. 4
  Nisse Hult säger

  1# mfl
  Varför pratar ni inte om superverktyget
  OMAD 23:1 fasta?

 5. 5
  Ethel Loberg säger

  Nisse Hult says
  OMAD 23:1 fasta?

  = One Meal A Day.

  Jag tillhör de ”förkortningshandikappade” och blev glad när jag fick se nånstans att OMAD betyder ”Ett Mål Om Dagen”
  Jag undrar just om vi inte snart behöver ett lexikon över alla förkortningar som sköljer över alla språk, inte minst svenskan. Man känner sig som en analfabet ibland.

 6. 6
  Elisabeth G säger

  # 4

  Kanske för att det verkar vara ytterligt få som detta passar. Du beskrev en gång vad du äter vid detta enda tillfälle och det skulle jag definitivt aldrig klara av. Jag skulle inte klara av att få i mig sådana mängder. Skulle jag äta det jag klarar av vid ett tillfälle och sedan inte något det närmaste dygnet skulle jag krascha.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  4 Nisse Hult
  Jag tycker att måltiderna är ovärderliga som trivselpunkter under dagen. Jag skulle tycka att det var för tråkigt att bara äta en gång om dagen. Speciellt om inte övriga familjen gör på samma sätt.
  Men om forskning skulle visa att det är mycket bättre för hälsan med OMAD, skulle jag ta det under nytt övervägande.

 8. 8
  Margareta säger

  Jag tror att keto är bra, men det finns okända saker som händer i kroppen. Jag var inne pa 12-e veckan när jag fick utslag över hela kroppen. Nu har det gått 6 veckor och det är jobbigt, ¨Äter medelhavskost och nu fattar jag att det var fel att börja med strikt keto när jag använt kortisonsalvor under längre tid och nu när jag inte hade problem med huden (bor i Spanien) fanns tydligen en massa skräp lagrat i fettet.

 9. 9

  Ketos är människans naturliga tillstånd, utanför civiliationen. Civilisationen är kanske 6 000 år men människan är 200 000 år.

  Att producera anti-ketogen föda var ett genidrag av någon affärsman, någon gång i modern historia. Ser man på historien så är kolhydratmat skapat för att föda massorna som skapas i civilisationens urbanisering. Men framför allt är det ett sätt att ge slavar energi till att utföra sina uppgifter Kolhydratmaten har också den fördelen att slavarnas kroppar inte bara slits ut av slavarbete. De förstörs inifrån genom att ge kroppen skadlig mat och brödet och potatisen är en ’naturlig’ ättestupa. Det som kännetecknar en slav är just oförmågan att sluta äta bröd och potatis. Ska man dö av något så är det just dessa kolhydrater.

  Så resonerar i princip varenda vuxen jag känner och de avböjer vänligt men bestämt vetenskapliga intryck i sin världsbild. Vad de inte förstår är att den underbara kultur de skapat med sitt medvetande, VARJE DAG, förstör dom lite grand och uppehåller inflammationer och kärlproblem.

  Jag säger till dem att jag har kunskaper som kan reparera dem. Men jag måste ha ett godkännande numera för att jag ska hjälpa någon. Det får jag inte, för de vet bäst själva och fortsätter i samma destruktiva hjulspår, tills de dör av något de kallar ålder. Alla utom mina barn och fullständigt vimsiga mamma är idioter, i min umgängeskrets. Därför har jag blivit eremit ute i skogen och mår illa av att möta människor. Ju mindre en människa förstår, desto mer har jag att förklara och de flesta relationer blir sjuka av för mycket sanningar.

  När kroppen är i ketos, så vilar kroppen inte, Den passar på att rensa ut en massa fria radikaler och syremolekyler som djävlas i kroppen. Ju mer växtfödeskit man har i kroppen, desto djävligare blir rensningen. Man ska var glad ju jobbigare en kroppsrening är, för det är bara giftigt och skadligt skit som försvinner. Lev enkelt ketogent. Ät bara kött och mjölkprodukter med massor av salt och mineraler. Basta, jogga, svettas.

  Använder man sedan inte fluortandkräm så börjar till slut kroppen fungera optimalt, oavsett ålder. I år åker skorna av, man ska leva barfota och skaffa sig sin mat utanför livsmedelsaffären som en god jägare. Den enda skola människan behöver! Befrielsen från ICA.

  Håller med både Nisse Hult och Annika. Jäkligt nyttigt att gå omkring hungrig om man klarar det. F-n vad kul att äta mat med sina barn. De är ju helt underbara.

 10. 10
  lillstina säger

  En släkting har fått diabetes och tar insulin ”för att kunna äta vad han vill”.
  Om en frisk person äter en kaka och insulinet håller nere blodsockret och en diabetiker tar insulin i liknande situation, varför är det skadligare?

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  10 lillstina
  En person med typ 2-diabetes är gravt insulinresistent och måste producera mycket mera insulin för att hålla blodsockret nere. Det högre insulinet har många negativa effekter: inflammationsframkallande, fettinlagrande, ja alla insulineffekterna. En typ 1-diabetiker kan aldrig få den exakta finstämdheten mellan insulin, blodsocker och glukagon, utan får svajiga kurvor, och får samma skadliga effekter av högt insulin som 2-orna. Svajningarna blir mindre med lågkolhydratkost. Både typ 1 och typ 2 har mycket tidigare sjukdomsdebuter än friska personer, och det beror sannolikt på höga blodsocker- och insulinnivåer..

 12. 12
  Margareta säger

  Kan du förklara vad som händer i kroppen när man använt kortisonkräm länge vid strikt keto, jag har röda fläckar över hela kroppen.

 13. 13
  Nisse Hult säger

  9 Georg W mfl.

  Mitt förespråkande för OMAD 23:1 protokoll innebär INTE att man går omkring och är hungrig. Inte
  ens i närheten av att vara hungrig. En vanlig missuppfattning bland Svenskar oavsett kön o ålder.
  Jag plus sambo har kört OMAD över 400 dgr i ett sträck nu. Och energi finns i mängd hela dygnet. Även för tuff träning. Strax (05:00) väntar ett 30min intervallpass på stakmaskinen. Senare idag en timme längdskidor. Vasaloppet resp Tjejvasan närmar sig. Gissar att många 64 åriga gubbs o gumms (även många yngre också) skulle vilja ha våra testfakta och vår energi och driv. I min värld är hälsa långt viktigare än ”snytande” om socialt fikande och ätande etc och vägran att släppa snuttefiltar hit o dit. Har en hel drös vänner, grannar som går ner sig med rasande fart och hellre offrar sitt liv än att inse att kosten är det som knäcker dom. Sverige år 2020 i ett nötskal.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  13 Nisse Hult
  Jag tror att OMAD fungerar bättre om ett par följer det tillsammans, eller en ensamboende. Finns barn med i bilden tror jag inte att det är så lämpligt.

 15. 15
  Nisse Hult säger

  14 Annika

  Givetvis är det ”enklare” om ett par följer samma protokoll
  MEN
  Om min Sambo mot förmodan skulle ”vika ner sig” så fortsätter jag ändå med OMAD
  Konsten är att förstå vad IF, OMAD etc. gör med kroppen och lärdom om detta får man inte (DietDoc undantag) på Svensk Mark tyvärr.
  Utanför 50-skyltarna fick jag min ingångsinfo och det är där all input kommer i från idag.
  Jason Fung och många flera sitter på kunskap av ovärderlig dimension för dom som vill vara friskare än
  vanliga kolhydratsknarkare.
  Visst, är barn med i bilden kan det bli lite knivigare MEN det går nog lösa varianter rätt nära 23:1 OM man bara vill
  men det var ju det om att vilja i mellanmjölkslandet Sverige.

 16. 16

  Länk till till texten ovan. Artikeln är skriven på engelska – ovan är en översättning till svenska av Google.

  https://jamesclear.com/why-facts-dont-change-minds?fbclid=IwAR2e-0482jCarOP7MzzzZjExTxVCWFRbJ_QGDx-YCF2UP2Xbz7insEZGaYE

  Jag tog bort texten pga dess längd. När man klickar på länken får man fram texten samt en ruta där man kan trycka för översättning. /Annika

 17. 17

  Tack kicki
  för en tankeväckande text. Men min erfarenhet är att livet är jävligare än man kan föreställa sig. Jag har stolta självsäkra vänner, som jag tycker mycket om och jag vill dem väl i livet. Sen berättar de stolt att de äter sin C-vitamin. De dricker minst 2 liter apelsinjuice om dagen. För det kan man vara säker på att det är nyttigt, eller?

  Det är min erfarenhet att alla har någon form av hål i huvudet. Inklusive undertecknad. Det är en liten IDIOT som bor inom oss och gör sig gällande då och då.
  Vi som är lite intelligentare, skrattar lite generat åt vår idiot och sedan går vi vidare som bättre människor. Trots att vi erkänt för oss själva att vi är en idiot och därmed enligt psykologisk placeboeffekt, etablerar oss själva som faktiska idioter.

  Det blir inte lättare när man vill försöka rädda livet på en vän och måste få vännen att inse vilken idiot den är! De är ju alla bättre människor än mig. Därför dör de med huvudet högt, drickandes sina 2 liter apelsinjuice om dagen och blir bara sjukare och sjukare, inför mina ögon. Jag får inte rädda livet på någon.

  En människa som kan erkänna idioten inom sig har alla förutsättningar att överleva och bli en bättre människa. Men den som tvärvägrar är i sanning en idiot som inte kan utvecklas och rädda sig själv. Istället blir de kräk som dömer ut mig och lägger sitt liv i doktorns händer. En doktor som inte säger ett ljud om vad man inte får äta, eller borde äta.

  Istället vänder de sig till den stora kärleken i de urbaniserade miljöerna. Alla ska vara politisk korrekta och ingen får kalla det någon säger för bullshit. För alla galna idéer är legitima och vi ska respektera varandra in i döden.

  Sorry kicki, men jag tror du har fel även om det låter bra, det du säger.

 18. 18

  Internet kan vara roligt. Direkt efter att jag skrivit detta går jag till youtube och får denna bekräftelse på vad jag säger. Skumt? Läser min youtube-robot vad jag skriver här?
  Sanningen om den mänskliga kärleken är så j-la komplicerat, så det går inte att säga något bestämt. Bara att kärlek inte löser alla svårigheter eller problem. Kärlek utnyttjas av parasiter, lögnare och kapitalister. Äkta kärlek och äkta mänsklig omtanke är integritetskränkande, ELAKT och skadligt för livslögner!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=VDKOY0ZTDPI

 19. 19

  #13 Nisse Hult

  (Vem f-n är N.H, citat Lars Ekborg) (: Det sitter som svetsat i min hjärna.

  Du verkar veta vad du sysslar med? Så jag utgår från att du är fullt medveten om ditt ökade mineralbehov, med din livsstil. Annars rekommenderar jag dig att studera Tim Noakes forskning för hårt tränande människor. Han är ju den som avslöjat/upptäckt att orsaken till att hårt tränande atleter dör är för att de dricker för mycket vätska och därigenom förlorar mineraler i kroppen. vilket mycket lätt leder till livshotande tillstånd. Något jag förmodar och hoppas att vi alla är bekanta med.

  Det skulle vara vansinnigt roligt att få duellera med dig i vedhuggning, min gren. Soffliggaren mot träningsnarkomanen. Är du en vedhuggare Nisse?

  Att jag är en soffliggare är en sanning med modifikation. Anledningen till att jag skriver så mycket idag är för att när jag skrivit färdigt ska jag ösa ett ton grus på min ofarbara grusväg. Jag har köpt en Mercedes för att slippa cykla och min väg skulle mörda bilen på en månad. Så mina muskler och leder kommer att få mycket stryk idag, yippie.

  Jag är en soffliggare som kan gå i rask takt rakt genom skogen, i 10 timmar och skrika hela tiden, i mandrevet. Det klarar inga ungdomar under fyrtio år.

  Din livsstil är inte eftersträvansvärd eftersom du slänger bort en massa tid bara på att bygga muskler och uthållighet. Lägger du sedan på målsättningen, högre startgrupp, så är det skadligt, det du gör.

  Förlåt mig Nisse. Detta är min sanning och livserfarenhet. Min vilja står i skogen och växer (:

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa