Följ LCHF-magasinet in i kaklet

Munsömedia.se.

2020 är det 10 år sen LCHF-magasinet startade. Margareta Lundström har gjort en massiv insats med prenumerationer, ekonomi och administration. Bosse Zackrisson har gjort ett massivt arbete med sammanställningen av tidningen.
Nu orkar de inte längre, och det finns ingen som känns aktuell för att överta arbetet. Prenumerationen som står framför nu räcker fram till sommaren, 3 nummer. Sedan är det över.

 

Comments

 1. 1

  Tråkigt, tråkigt, tråkigt…skulle önska att alla lchf-bloggare hade länkat till LCHF-magasinet, men det kan jag inte se att dom har gjort. Jag har undrat över det!
  Det glädjer mig att det kommer tre nummer halva året 2020!

 2. 2
  Berit Hasselmark säger

  Mycket tråkiga nyheter! LCHF-magasinet behövs. Om den nu avslutas så måste någon annan källa starta en efterföljare – som har samma seriösa upplägg. (Inte som varianten från Expressen för några år sedan!)
  Om nu dessa två kämpar inte orkar längre – vilket jag för all del kan förstå – så borde det finnas någon, några som kan träda in och fortsätta.
  Jag har lärt mig ”allt” genom denna tidning. När jag upptäckte den för ca 4 år sedan köpte jag snabbt alla nummer som fanns kvar från tidningens start. Jag har sträckläst allt.
  Visst finns det också mycket att lära och som inspirerar hos DietDoctor och här, i Annikas blogg. Men det presenteras på ett annat sätt. Alla desa olika sätt att närma sig LCHF är viktiga och apellerar olika människor på olika sätt.
  Hoppas att några nya förmågor dyker upp som vill överta LCHF-magasinet!

 3. 3
  Lars-Åke Frykholm säger

  Synd jag har en en prenumeration men nu finns det så många kanaler ut till de behövande och information kommer från alla håll och kanter. För några veckor sedan läste jag på text-tv om att man ska ta blodtrycksmedicin på kvällen istället för morgonen. En stor spansk undersökning. Mitt blodsocker sjönk genast och ligger nu stadigt runt 6,0-6,2 istället för svängningarna jag hade förut. samt blodtrycket ligger 125/75 +- 5 varje morgon

  På dagens eko hörde jag hur man kunde göra en tonårstjej med barnreumatism nästan helt besvärsfri efter tre veckor med en att laga maten fr grunden och inga hel och halvfabrikat och inga E-nummer
  Jag menar att om all näring kommer genom magen så kommer även all ”sk-t” därifrån också
  Det skulle kanske behövas någon samlande sökmotor inriktad på faktaspridningen

 4. 4
  Elisabeth G säger

  Så otroligt sorgligt. Tidningen behövs verkligen. Samtidigt förstår jag dem; de har lagt ner ett helt otroligt arbete och ingen orkar hur länge som helst. När senaste numret kom tänkte jag dock att det var bra att det kommit så pass många nya skribenter och att det bådade gott för framtiden. Men att skriva artiklar och att ansvara för utgivningen är förstås inte samma sak.

 5. 5

  Kanske denna utveckling inte går att ändra. Men kan inte några yngre journalister göra som T. ex tidskriften Kvartal, och ge ut en tidskrift, som endast ges ut på nätet? Jag som inte vet något i ämnet antar det måste vara betydligt billigare, och enklare att endast ge ut en tidning på nätet?

 6. 6
  maria munck säger

  TRÅKIGT! Men förståeligt att några bär för mycket.
  NI har gjort en viktig och betydande insats! TACK!

 7. 7

  Beklagar nedläggningen. En ny prenumeration blir det alla gånger så länge magasinet kommer under 2020.
  Om det inte finns någon återvändo så förmedlar jag härmed ett stort tack!

 8. 8
  I Like Neil Young säger

  Jag har varit prenumerant sen the GetGo – allt har sin tid! Tack för ett storartat Jobb!

 9. 9
  Konsument i Sverige säger

  Håller med #1
  Varför finns det inte länk till LCHF-magasinet på varenda blogg som spinner på LCHF under benämningen kost och hälsa?

 10. 10
  Elisabeth G säger

  # 9

  Jag gissar, men det är bara min elaka? gissning, att det finns alldeles för många som har sin egen ekonomiska agenda i LCHF. Man utnyttjar begreppet men vill samtidigt bredda det för att inte stöta bort någon utan istället vinna egna fördelar. Jag hoppas att jag har fel men tror tyvärr inte det.

 11. 11

  Tack till Margareta Lundström, Bo Zackrisson, Sten Sture Skaldeman och Annika Dahlqvist m fl för mycket intressant läsning genom åren.

  Hoppas att någon annan tar upp utgivning av en riktig tidning med fokus på lågkolhydratkost och hälsa.

  Det var faktiskt tack vare mina försök att få in recept i just LCHF-magasinet som ledde till att jag kontaktade Annika 2011 och vi bestämde oss för att skriva en kokbok ihop, ”LCHF för seniorer” som nu finns i nytrycket ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”.

  Jag fortsätter som vanligt, likt många fler mat/hälsointresserade, att sprida recept och tankar om hälsosam mat via sociala medier och kokböcker.

 12. 12
  Konsument i Sverige säger

  Samma uppfattning har jag. 🙁
  Alla har sin egen agenda.

 13. 13

  Verkligen synd, tänk om någon med kunskaper om tidningsmakeri skulle kunna ta över medan det ännu finns en kund och reporterkrets.

  Att skrämselpropagandan för LCHF florerar märks tydligt så det skulle verkligen behövas en motkraft i tidningsställen.

  Själv var jag på ett kostföredrag häromsistens. I slutet framställdes LCHF som en extremdiet eftersom då utesluts frukt, rotfrukter och spannmål, vilket kan ge näringsbrist. Eftersom det inte stämmer och visar hur vilseledd dietisten var, så är det uppenbart att kapitalet vill skrämmas.

  Extremdiet förresten, det är ju just det som tallriksmodellen är.

 14. 14

  Jag önskar att Andreas Eenfeldt aka /Diet Doctor/Kostdoktorn kan ta upp stafettpinnen nu och ge oss en välmatad papperstidning med första utgivning nästa höst när LCHF-magasinet kommit med sitt sista nummer.
  Med det senaste inom kost och hälsa från Sverige och världen, med läckra recept till, för alla oss som vill hålla tidningskulturen vid liv.

 15. 15

  Det är så många bloggare på Diet Doctor/nytt som fått sina böcker recenserade i LCHF-magasinet men vad jag kan se så är det bara Tommy Tappar och Dr Annika Dahlqvist som har länkat till tidningen.
  Det tycker jag är lite skralt.

 16. 16

  #15 Arvid. Ja, det vore väl roligare om alla kunde hjälpas åt…

  Nu har jag aldrig fått någon av mina kokböcker recenserade i tidningen, men skrivit om tidningen på bloggen flera gånger genom åren.

  Bloggar inte mycket just nu, är i Kroatien på semester, men har spridit deras nedläggningsbeslut i olika grupper på Facebook och på Instagram. Hoppas någon känner sig manad att ta över utgivningen.

 17. 17

  #16
  Nä, så är det nog, vanligtvis är det andra böcker som recenseras. Inte kokböcker.
  Jag gillar din blogg och dina böcker. Och inte minst din mat.
  För några år sen var det flera artiklar i magasinet från Östersund, däribland du, Nisse Simonson, Lindha och några till.
  Jättebra.

  Kanske är det många LCHF-bloggare som är prenumeranter trots allt.

  Ordspråk: Man saknar inte kon förrän båset är tomt.

 18. 18
  Göran Sjöberg säger

  Trist!

  Jag har varit med från början och kommer sakna tidningen. Bosse Zackrisson tycker jag har gjort ett enastående jobb och hållit ”fanan” högt, inte minst vad det gäller alternativmedicinen.

 19. 19
  Josta Forméus säger

  Mycket sorgligt!
  Önskar att det kommer nya som kan ta över.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa