Ett modernt justitiemord

Nina Rehnqvist med flera har skrivit en debattartikel i UNT, om att Susanna Johansson har satts i fängelse. Hennes  cancerbehandling, med lågintensitetslaser, har fått omvittnat goda resultat.

Metoden kan inte utvärderas vetenskapligt med terapeuten satt i fängelse.

Artikeln har replikerats av Voffaren Mats Reimer, där han sorgfälligt undviker huvudfrågan, att metoden inte kan utvärderas när utövaren sitter i fängelse.

I en artikel i Dagens Medicin berättar nu Nina Rehnqvist att hon har idogt försökt att få etablerade forskare intresserade av att utvärdera metoden, men ingen har nappat. Flera har först visat intresse, men sedan inte återkommit om saken, och inte heller varit möjliga att nå.

Nina Rehnqvist och Hans de Geer har skrivit ett svar på Reimers artikel.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Dom som sitter vid köttgrytorna försvarar frenetiskt sina platser mot konkurrens, som vanligt.
  Om Susannas metoder hade varit dyrbarare och nästan lika bra skulle hon ignorerats. Men synbarligen var de både bättre och billigare så hotet blev för stort och den Rockerfellerska storläggan togs till.
  Alla de Svenska medlöparna bör noggrant noteras så att de en dag kan ställas till svars för sina quislingdåd.
  Skäms.

 2. 2
  Lars Henrik säger

  Kanske kan man dra paralleller till detta fall, som SVT, skriver om idag:

  ”Svenskar söker finsk cancervård: Richard räddades av cancerbehandlingen”

  https://www.svt.se/nyheter/uutiset/svenska/svenskar-soker-finsk-cancervard-richard-raddades-av-cancerbehandlingen

  Det är hursomhelst en metod som svensk vård inte tycker är tillräckligt studerade och därför inte erbjuder eller betalar för. Patienten skickas hellre till palliativ vård än att erbjudas en chansning när inget annat hjälper. Det är fullständigt irrationellt!

 3. 3
  Lars Henrik säger

  Jag skickade etr mejl till SVT:s reportrar och tipsade om det närbesläktade fallet i UNT-artikeln. På vinst och förlust – förmodligen som vanligt det senare.

 4. 4
  LIZZBETT säger

  En sak som jag märkt av egen erfarenhet är att vård utomlands i Tyskland och UK (Berlin resp. London) visar sig vara billigare än motsvarande vård i Sverlige. Landstingen tjänar alltså på att vi åker utomlands ! Det gälller såväl t ex operation som sjukhusvistelse.

  En canmärkningsvärd regel är f ö att man inte får utnyttja bättre vård (modernare kirurgi t ex ) om det inte fnns motsvarande i Sverige. Det är i sannng cyniskt men helt i linje med sossesveriges absurda axiom om jämlikhet…………. om det så gäller liv eller död.

 5. 5
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Ytterligare ett bevis på hur uselt det står till med svensk (o)hälso’vård’ ..suck. Man tar sej för pannan!

 6. 6
  Helene Skeppstrand-Djurdjevic´ säger

  Om jag får cancer har läkarkåren rätt att på statens bekostnad ge mig cytostatika som under behandlingen ger ett försämrat immunförsvar, och jag kan bara hoppas att jag överlever behandlingen och biverkningarna.
  Jag har däremot inte rätt att välja en behandling som stärker mitt immunförsvar, är icke-invasiv och helt utan biverkningar och som jag dessutom betalar med egna pengar och överlever!
  Vi patienter måste ha rätt att få välja vård!
  Se till att Susanne Johansson får till en studie med sin patenterade Cell Energy Treatment metod och spara människoliv och spara samtidigt pengar till statskassan!

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  Sverige är en av världens bästa lydstater till Deep State med allt vad det innebär. Sverige ruttnar allt snabbare på alla områden tack vara den utbredda toppstyrda korruptionen.
  Mer behöver inte sägas.

 8. 8
  Katharina Borgström säger

  Mats Reimers svar på debattartikeln ”Ett modernt justitiemord” speglar mycket bra den trångsyn och rädsla som finns hos skolmedicinen för komplementärmedicinska behandlingar. Jag har själv 40 års erfarenhet av traditionell sjukvård, de sista 18 åren som chef och ledare.
  En av de saker som förvånat mig i debatten om Cell Energy Treatment (CET), är att den nästan varit omöjlig att få till. De största dagstidningarna har vägrat att skriva om eller intervjua någon som är insatt. I stället har man trott på den norska blaska som fått i uppgift av de som polisanmält uppfinnaren, att sprida så mycket förtal och fake news som möjligt om uppfinnaren, vilket flera svenska tidningar hakat på. Det finns däremot ett stort antal brev och förslag till artiklar producerade av oss som stödjer uppfinnaren, som aldrig publicerats.
  Svenska Dagbladet hade 2017-12-11 ett helt uppslag om Johan, 15 år, med den obotliga sjukdomen ME/CFS (kronisk utmattning). Det är en fruktansvärd sjukdom som i flera fall lett till tragiska suicid. Artikeln, skriven av Henrik Ennart som bevakade hälso-och sjukvårdsfrågor, hette ”Ingen behandling kan göra 15-åriga Johan frisk”. Johan var så dålig att han var sängliggande och hans föräldrar fick mata honom med sugrör.
  När det visade sig att Johan, efter några månaders behandling med CET började fungera igen och successivt kunde trappa upp sin skolgång (för att idag vara helt återställd) kontaktade jag SvD för att göra ett nytt reportage. Nina Rehnqvist Ahlberg ställde upp och vi bestämde tillsammans med journalisten vilken vecka vi skulle göra intervjun. Strax före kontaktade han mig och sa att han fått så hemskt mycket att göra inför valet, så vi fick stryka intervjun. Märkligt måste jag säga. Har inte pressen några moraliska skyldigheter? Och har inte allmänheten några rättigheter att informeras och kunna välja behandling?
  Min personliga erfarenhet av CET kommer av att min son fick ALS när han var 19 år. Detta drabbade självklart honom och hela vår familj hårt. Vi kämpade och letade förtvivlade efter någon behandling, men sjukvården hade inte någon botande behandling att erbjuda. För fem år sedan var han riktigt dålig och började sätta otäckt i halsen. Jag kände att hoppet började försvinna. Då kom vi av en slump i kontakt med Cell Energy Treatment. Vi blev rekommenderade att se Tom Alandhs dokumentär om Marcus Lilliebjörn, som bröt nacken, låg totalförlamad i respirator, behandlades med CET och i princip blev helt återställd. I filmen, som visades i SVT skymtar behandlingen förbi. Den gavs inget utrymme, konstigt nog. Marcus berättar däremot i en intervju i engelsk TV (se Youtube) om behandlingen som hjälpte honom tillbaka till livet.
  Min son är 27 år idag, har fått behandling med CET i fem år, flyttade till en egen lägenhet i höstas tillsammans med sina assistenter. Utan CET-behandlingen är jag övertygad om att han inte varit i livet idag. I stället för att göra allt för att underlätta för och skynda på de planerade forskningsstudierna, gör man allt för att sätta uppfinnaren i fängelse. När det gäller rättsfallet hoppas jag att Riksåklagaren och Högsta domstolen beviljar resning och ser till att uppfinnaren får en rättvis rättegång till slut.
  När det gäller debatt i media har vi nu också kontakt med den journalist, Eve Herold, som vann ett stort pris i USA för sin grävande journalistik om Karolinska och Macchiariniaffären.

 9. 9

  Det här det nya USA, fast med ännu mera dumhet bara.

  Mes Sverige, vi måste ena oss o upp till kamp mot de dårar som styr Sverige käpprätt ner i avgrunden!

 10. 10

  Ingemar Ljungqvist says.
  Tidskriften AlmaNova var först att få en fullödig intervju med Susanne Johansson i april i år. Delar av den redovisas på http://www.almanova.eu. Sedan har det följt debattartiklar i UNT och på bloggar som denna , Lars Berns, Newsvoice och Vaken. Dagens Medicin gjorde allt för att pressa och få Nina Rehnqvist att ta tillbaka delar av den ursprungliga fina debattartikeln.
  Bara en kraftfull opinion kan rädda såväl Susanne Johansson och hennes patienter som nu blir utan behandling då SJ sitter fast på Ringsjöns fängelse i Stehag, Skåne sedan juli i år. En resningsansökan ska behandlas före den 2 september. Då behöver vi bli ännu fler som hjälps åt att frige Susanne. Ännu viktigare att hennes metod CET via studier blir tillgänglig för långt fler.

  Mitt i allt elände kan det från säker källa meddelas att tack vare denna bloggen så börjar nu personalen, fångvaktarnan på Ringsjön förstå vilken värdefull fånge de har i sitt förvar..

  Har idag också kontaktat Morgan Johansson för besked om att han inte agerar nu, så deltar han i ett passivt justitiemord av en Sveriges främsta terapeuter .

 11. 11
  LennartLennart säger

  #10 Ingemar Ljungqvist

  Rättsväsendet utgörs av fristående myndigheter.

  Statsråd får inte ägna sig åt ministerstyre.

 12. 12

  @LennartLennart Ja men de är inte fristående, då de går maktens ärenden.
  Lyssna istället på denna intervju med mig: och ta gärna del av dagens UNT-debatt

  Idag den 24/8 infördes följande genmäle till Mats Reimers famösa påhopp i UNT:
  https://unt.se/asikt/debatt/slutreplik-vi-lamnar-det-till-ratten-5388624.aspx

  Igår sa jag ungefär samma sak men mer i klartext i en intervju med Ulf Bittner;
  Intervju/samtal om Ett Modernt Justitiemord i SVERIGE 20190823

  https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-ett-modernt-justitiemord-i-sverige-20190823

 13. 13
  Dick Broman säger

  Jag har själv arbetat inom kriminalvården en tid och känner därför till vilken skillnad personalen inom kriminalvården kan göra före en intagen.

  Jag vill därför här skicka en öppen hälsning till anstaltsledningen för Ringsöanstalten där Susanne Johansson sitter:

  Som Ni på Ringsjö säkert redan känner till så är Susanne ingen kriminell person.

  Om Ni spelar upp samtalet i den här länken på Ert nästa behandlingsmöte för involverad personal så att all personal på anstalten blir informerad och medveten om att Ni just nu förvaltar offret för ett justitiemord:

  https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-ett-modernt-justitiemord-i-sverige-20190823

  Då tror jag också att anstaltvistelsen blir bra som möjligt för Susanne.
  Kanske till och med en positiv erfarenhet, även om det är svårt att se detta i dag.

  Att så snabbt som möjligt ge Susanne möjlighet till en frigång till en privat arbetsplats inom vården, det skulle också kunna göra stor skillnad.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa