Fettkaffe till frukost

Kostdoktorn skriver om fettkaffe till frukost.

Själv intar jag nu sedan en tid endast kaffe med en rågad tesked ekologiskt kokosfett och en skvätt grädde till frukost. Rör om några sekunder med en lattevisp. Det smakar helt ok. Jag tycker att jag mår utmärkt på det, och känner mig inte hungrig eller sugen på många timmar.

Vad är era erfarenheter?

 

Comments

 1. 1

  Hej!
  Min vardagsfrukost i stallet brukar bestå av en fettkaffe med smör och en skvätt grädde i, samt ett antal ägg som jag delar med ett varierande antal hungriga hundar.

 2. 2

  Ja, det är kanon, funkar bra med bara en slatt grädde också

 3. 3

  Inte så bra för hundar att äta ägg!

 4. 4

  Jag håller med om detta. Dock föredrar jag osaltat smör framför kokosfett, eftersom kokosfettet blandar sig sämre med kaffet och alltid ger en liten bismak oavsett sort. Lite kardemumma ger pricken över i.

 5. 5
  I Like Neil Young säger

  Fettkaffe är finemang – grädde och cocosfett, dock har jag inte cocosfettet i kaffet utan det tar jag på en gaffel på sidan om. Grädde i kaffet. Har ni svårt att gå ner dom där extra, tjuriga sista kilona så ska ni absolut inte ha mjölk i kaffet – där talar jag av egen erfarenhet. Vill ni få en extra boost på viktnedgång så kör igång med resistent stärkelse också – som dessutom hjälper upp immunförsvaret enligt teorin om tarmflora och smörsyra/butyrat. Det ger en långsam men stadig viktnedgång.
  Jag har haft några trilskande kilon som nu snart är borta – receptet är potatismjöl i kallt vatten och en rå ekologisk morot. LCHF för övrigt är ju självskrivet.

  Så här har jag gjort. Potatismjöl uppslammat i ett glas iskallt vatten, 3 ggr per dag, morgon, middag, kväll. Mängden potatismjöl ska öka långsamt man kan börja med ett kryddmått – nu är jag uppe på 1 matsked vid varje tillfälle. Magen kan protestera om du har dålig tarmflora från början. En rå morot förtäres vid ca 3 – 4 tillfällen under dagen – fyller ut bra
  Jag tar potatismjölet före ev. måltid.

 6. 6
  Lena Kvarnström säger

  # 3 Björn
  Varför ska inte hundar äta ägg?

 7. 7
  Lotte Schiöler säger

  Äggula är helt ok för hundar, däremot vitan ställer till med besvär vad gäller näringsupptag.
  Jag ger mina hundar äggula och pulvriserat skal. Men i natures har de knyckt ägg och ätit hela…!

 8. 8
  sten bjorsell säger

  #I Like Neil Young.
  Intressant om att resistent stärkelse. Började läsa David Perlmutters bok ”Brain Maker” häromdan där han visar hur viktigt just mikrobiomet är både för hjärn- och allmänhälsa.
  Då faller naturligtvis även resistent stärkelse in i bilden. Ett sidospår som han dock inte exploaterat i boken är hur bra magsyra skyddar mot dåliga bakterier och samtidigt kan förhindra att vi får i oss bra bakterier, probiotics! Samtidigt som för låg magsyra innebär ”öppna dörrar” för alla bra och dåliga bakterier som gissningsvis då kan orsaka alla slags problem, ofta direkt orsakade av protonpumpshämmare och alkaliska tillskott. Vetskapen om att hög magsyra inte bara skyddar oss mot dåliga bakterier utan också ser till att vi kan lösa upp och ta ut fler beståndsdelar av det som vi äter räcker dock inte för de som tror att sura uppstätningar beror på för mycket magsyra istf tvärtom!
  ”Extra boost för viktnedgång” låter också intressant! Just för att fettkaffet verkar i mitt fall åt rakt motsatt håll.

 9. 9
  Elisabeth G säger

  Min frukost består av kokta ägg samt kaffe med rejält med smör i. Inte världens mest spännande frukost men jag blir inte hungrig förrän till kvällen och upplever att just smöret ger mig ett behagligt lugn. Kaffe utan smör ger inte alls samma känsla.

  Vad gäller potatismjöl testade jag för några år sedan (när Per Wikholm introducerade det) men mådde inte bra av det. Magen blev konstig. Efter att ha läst mer om saken började jag äta lite icke pastöriserad surkål varje morgon. Efter fjorton dagar lade jag till 1 msk potatismjöl utrört i kallt vatten och nu mår magen jättebra. Antagligen behövde jag få rätt sorts tarmbakterier innan potatismjölet kunde vara till nytta.

 10. 10
  I Like Neil Young säger

  #8 och #9

  Ja – jag tycker det här är superintressant.Det här med dom goda bakterierna i tarmen och hur det hela hänger ihop tror jag är ett jättestort fält att utforska.Jag märker det själv på alla möjliga sätt nu när jag byggt upp bättre tarmflora , Jag började i April i år med detta och fick direkt magknip och allehanda konstigheter i magen uppstod. Men jag hade läst om att det kunde bli så och höll ut, därtill matade jag med mögelost, Ekologisk A-fil, Kefirsorter och getostar och olika fermenterade produkter. Jag har en burk surströmming i kylen som snart ska få boosta upp det hela lite extra…:)

 11. 11
  sten bjorsell säger

  #10
  En aspekt av stark magsyra är bakterieskydd, en annan att stark magsyra även kan döda bra bakterier från maten du just räknade upp. Hur löser man det? Kanske genom metoden ”droppen urholkar stenen”, trägen vinner? Eller ”kapsyler” som inte löses upp förrän efter magen? Lutar åt det tidigare eftersom det då blir riktig mat. Men kanske man t.o.m. kan använda H2-blockare temporärt som ”inträdesbiljett” till välkommna bakterier från fermenterade produkter? Resten handlar då om pre-biotics. Men annars kanske både många acidofilos och vinägerrelaterade bakterier från fermentation redan klarar ”magsyrakontrollen”?

  Att vårt mag-pH ligger runt 1.5 när vi är vid god hälsa, lägre endast hos bl.a. asätare, krokodiler och djur som sväljer hela byten med starkare magsyra indikerar att vid god hälsa bör vi kunna äta nästan vad som helst!
  Som jmf. ligger magsurheten hos råttor och möss bara runt pH 3, medans krokodiler ca pH 1.2. Och med sådant pH löser dom upp hela benstommar!
  Men när vi blir äldre kan mag-pH rasa upp, t.o.m mot 5-6, och då behöver vi verkligen det dubbel skydd som fungerande mikrobiom ger, samtidigt som vi naturligtvis bör ta reda på hur vi undviker ett sådant skadligt mag-pH. Utan syratabletter alltså. Aldrig ppis. Hur påverkar matval som LCHF detta?

 12. 12
  Elisabeth G säger

  # 7

  Ja, och samma gäller för katter.

 13. 13
  I Like Neil Young säger

  #11

  Läste nånstans att det här med magsyran som måste passeras innan dom goda bakterierna når fram dit dom ska är ungefär som med havssköldpaddskläckningen på söderhavsöarnas stränder – bara 1 på ca 10.000 eller nåt liknande kommer igenom – det är därför det är så viktigt att vara trägen kan jag tro. Och det är väl också därför som det tar nån månad kanske, minst, att bygga upp det som förstörts av kolhydratmissbruk, miljögifter och annat otyg…

  Det är lätt att förstå hur mycket som kan gå galet i kropp och sinne om man år ut och år in går med en trasig tarmflora. Rent logiskt så borde det ha en jättepåverkan på rubbet.

 14. 14
  ulf pohl säger

  Vid för låg magsyrenivå får man brist på B12 även om man äter animalisk föda-tror jag bestämt. Rätt?

 15. 15
  Michèle Wilcox säger

  Är nästan aldrig hungrig på morgonen så oftast dricker jag svart te med mjölk. Det är en befrielse att inte tvinga i mig mat, vilket jag gjort hela mitt vuxna liv för att frukost är ju dagens viktigaste….blä. Blir inte hungrig förrän det är ”dags” att äta lunch på jobbet 12:15. Då äter jag oftast, men ibland fortsätter jag utan mat tills hungern kommer. Om jag ska leda träning äter jag alltid frukost och lunch och det konstiga är att om jag äter frukost 7:00 då brukar jag bli hungrig redan vid 10-tiden oavsett vad jag äter. Lite irriterande är det!

 16. 16
  I Like Neil Young säger

  #14 #15
  Vitamin B12 här
  https://www.greatlife.se/artiklar-och-fakta/fakta-myter-vitamin-b12

  Och ja frukost är väldigt överskattat , jag har aldrig kunnat med det personligen – dom enda gångerna jag ser fram emot frukost är när jag bor på hotell och jag vet att just det hotellet har jättebra stekt fläsk eller bacon och fin äggröra till….mums..

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  14 ulf pohl
  Men det kan man inte veta förrän man har tagit prov. Jag tycker att medelålders och äldre kan ta prov på kobalamin och folat kanske vart femte – tionde år(?).

 18. 18
  XMargareta säger

  Lite komplement om B12.

  (OBS. I artikeln står att man bör ta alla B-vitaminer och inte någon särskild enskild om man inte särskilt konstaterat att så skall göras.)

  Peter Wilhelmsson skriver i ” Näringsmedicinska uppslagsboken”, att i en undersökning fick
  10 % av ”äldre” efterhand så stora problem med att ta upp B12, att de behövde tillskott.

  Folat och B12 kan ersätta varandra i många processer och därmed kan de ”maskera” varandras brister i så hög grad att brist på vitamin B12 plötsligt kan märkas och ge allvarliga effekter ( bl.a. tror jag icke reversibla nervskador) och s.k. perniciös anemi dvs allvarlig blodbrist.
  (Kanske är detta orsaken till att en del mer populärbetonade källor skriver att för mycket folat kan ge B12-brist.)

  Jag vet att pga ovanstående ger man ibland folat och B12 samtidigt, för att gardera sig.

 19. 19

  Nr 14
  Apotekstidingen nr 1, 2006: (År 2006)

  Jag citerar:
  …”Det måste också finnas tillräckligt med saltsyra i magen för att B12 ska frigöras ur det vi äter”…
  …”Är det inte tillräckligt surt i magen frisätts inte B12 ur födan och vi kan inte tillgodogöra oss vitaminet. Ny forskning visar att den vanligaste orsaken till B12-brist hos äldre sannolikt hänger samman med just en brist på saltsyra i magen”…

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  Det jag fick lära mig en gång på utbildningen var att det är vanligt vid Atrofisk gastrit, som går med låg syrahalt i magen, att det blev brist på ’intrinsic factor’ vilken hjälper till att ta upp B12.
  Effekten blir i alla fall detsamma: Dvs att man har saltsyrabrist och dåligt B12-upptag.

 21. 21
  Ethel Loberg säger

  Alltsedan Margareta Lundström introducerade fettkaffet är det 50 g.smör, en msk. kokosolja och fyra koppar kaffe mixat i en blender till frukost.
  Mums!

 22. 22

  Hur blir det då med alla som intar medicin för att minska saltsyran vid t ex magsår, magkatarr, halsbränna o liknande? Inte minst vad gäller många äldre som ordineras många läkemedel som påverkar magen?

 23. 23
  Annika Dahlqvist säger

  22 Lekman
  De som sänker saltsyran i magen med farmaka bör säkert kolla sin B12 = kobalaminhalt regelbundet.

 24. 24
  XMargareta säger

  Vore intressant att exakt veta orsak verkan här.
  Kanske är Heliobacter pylori inblandad, eller något annat.
  Tex varför får Heliobacter pylori denna effekt?

  Det är ju orsaken, som skall identifieras och behandlas.

  Alltså, varför har vederbörande besvär med halsbränna etc.
  Lågt pH skall det vara, men varför finns besvär med det?

  Att intrinsic factor är i för låg halt samvarierar med fel pH,
  men orsaken har nog att göra med att magslemhinnan blir förändrad, men som sagt varför?

 25. 25
  Annika Dahlqvist säger

  24 XMargareta
  När jag googlar hittar jag en text om atrofisk gastrit, i Praktisk medicin.se.
  Det är oftast en autoimmun sjukdom.

 26. 26

  Kaffe med en knapp matsked kokosfett – rör ihop det med en tesked. Kan ta en kopp till med kokos på förmiddagen. Äter i stort sett aldrig ”break fast” före 11. Ibland betydligt senare,,,,

  Jag började med kokosfett då vår idol, den välmeriterade ohälsoprofeten professor S Rössner lät kungöra att kokosfett var det absolut det sämsta fett man kunde inmundiga – först då insåg jag att det måste vara ytterst hälsosamt så jag var ganska sent ute!

 27. 27

  Jag vill att kaffe ska vara absolut rent, men har inget emot att ta en rågad tesked kokosfett direkt i mun och på det en slurk kaffe!
  Det blir inte varje dag, men då och då.

 28. 28
  sten bjorsell säger

  22 Lekman!

  En vanlig anledning till halsbränna framförallt ett tag efter maten är för låg magsyra!
  En full mage som inte töms åt rätt håll i tid kan svämma över åt andra hållet!
  Nuförtiden tar vi gärna en eller två vinägertabletter till maten för att hjälpa matsmältingen med lite mer syra, sedan vi upptäckt åt vilket håll det går med åldern! Dom sura uppstötningarna kanske två timmar efter maten försvann! Om man har problem med SIBO (small intestinal bacterial overgrowth) eller relaterade tarmåkommor gäller nog samma. Man kan kolla magsyra själv genom att ta en tesked bicarbonat i 1/3 glas vatten. Om man inte rapar inom 3 minuter kan det vara pga låg magsyra. Låg magsyra = lågt SIBO-skydd som kan leda till många kroniska sjukdomar.

  Men det finns ”tabletter” med radiosändare som tas följt av alkalisk vätska och rapporterar pH tills nere i tunntarmen. Dyrt, men exakt och det finns! Gissar att många som tar PPIs egentligen har för låg magsyra och kan skadas genom att rutinmässigt fortsätta med antacids eller ppis utan en noggran kontroll av hur magpH verkligen ligger! H-Pylori (magsår!) frodas t.ex vid låg(!) magsyra,så mycket av magsårsmediciner kan vara helt uppochned! Dessutom ger låg magsyra försämrat näringsupptag! Bäddar alltså för kronisk sjukdom om ”botas” med ppis.

  Bra beskrivning av ”gold standard test” inklusive grafik, plus två andra enklare tester:
  https://scdlifestyle.com/2012/03/3-tests-for-low-stomach-acid/
  Hur oerhört viktigt en fungerande mage och tarm med tillhörande bakterieflora förklarar David Perlmutter mycket utörligt i sin bok Brain Maker, 2015, som jag just läser!

 29. 29
  Nisse Hult säger

  Tråden startade med fråga runt fettkaffe men
  som vanligt ”spårar de ur” och börjar surras om
  en massa annat.
  Hur som helst min variant 7dgr i veckan:
  Kör i mixer ett ägg, en ordentlig matsked kallpressad
  kokosolja (bäst pris på Lidl?) och 2dl starkt kaffe.
  Funkar klockrent på alla sätt.
  Och före detta har dagens 45km pass på cykel på rullande landsväg/trainer
  avverkats.

 30. 30
  I Like Neil Young säger

  #26 Underbar kommentar …:)

  #29 Ja det vart en massa andra matnyttiga ämnen för oss intresserade härinne också , så länge Annika själv inte anser att det spårar ur alltför långt så är det väl ok? Hoppas jag.
  Vad heter kokosoljan som du köper på Lidl?

 31. 31
  Göran Sjöberg säger

  Jag kan inte låta bli att notera det stora intresse som denna tråd om fettkaffe väcker i jämförelse med andra ämnen som dyker upp på den här bloggen och har undrat varför. Nå – detta med maten är förstås den mest grundläggande frågan för alla levande organismer och matfrågan också själva idén med LCHF.

  Jag och min fru börjar dagen med en stor kopp svart kaffe och äter normalt ingenting förrän vid lunch men då är det rejält och garanterat rikligt med fett och sedan blir det oftast inte så mycket mer ätande under dagen. Just nu satsar vi dock på en femdagars fasta och är nu inne på fjärde dagen.

  Att fasta går förvånansvärt bra men vi äter förstås en skål med köttbuljong gjord på köttben från gräsbetande djur och som fått koka ett dygn i vår Slow Cooker. Buljongen blir då geléaktig när den kallnat vilket är ett tecken på att den innehåller mycket kollagen. Sådan buljong lär vara något av det nyttigaste man kan äta och som jag har uppfattat har buljongen också blivit väldigt ”trendig” i den internationella LowCarb-rörelsen.

 32. 32
  Nisse Hult säger

  @30
  Den heter Healthyco.

 33. 33
  XMargareta säger

  Tack och lov för bra urspårningar i trådarna.
  Det ger mycket tycker jag.
  Får naturligtvis inte bli för vidlyftigt.

  Läste, att nervsystemet med högre åldrar inte så bra kan utnyttja glukos som bränsle
  och att det då behövs ketonkroppar.

  Därför testade jag, när jag började känna av lite tankeoskärpa,
  mellan måltider, att ta en sked kokosfett.

  Det visade sig, att jag fick klarare tankar ganska direkt.

  Jag föredrar också en sked kokosfett framför att ta det i kaffet.
  I kaffet tar jag rejäla mängder fet grädde.

  Annika. Tack för artikeln.

 34. 34
  XMargareta säger

  Lite mer om magen.

  Fann följande länk, som avhandlar magproblem och Helicobacter pylori och menar, att vitamin C och E har visat sig hjälpa till vid processen at bli av med problemen.

  https://www.naturalhealth365.com/vitamin-c–ulcers-2303.html

 35. 35
  sten bjorsell säger

  29 Nisse Hult,
  beträffande urspårningar. Kaffe har mer än kaffein, en massa fibrer också, inte bara nyttigt fett som i det här fallet, så inte helt ur spår!
  Dessa fibrer bryts ner och ger tarmbakterier näring, likt potatismjöl/resistent stärkelse.
  https://www.sciencenews.org/blog/food-thought/gut-feeling-about-coffee
  Balansen mellan bra och sämre tarmflora förbättras.
  En stor Finsk/KI studie visade bl.a. 65% mindre Alzheimers hos de ca 1000 äldre som drack 3-5 koppar kaffe om dan jmf med 1-2.

 36. 36
  Gerd Elisabeth Grini säger

  Jeg starter alltid dagen med kaffe og økologisk kokosfett, det har jeg gjort i flere år. Dette har jeg lært av Annika og det har nok gjort meg godt. Frokost ved 12-tiden og middag ved 17-tiden.
  Det hender nok at det blir litt ost til kvelds.
  Jeg fikk konstatert diabetes 2 året 2013 og tålte dårlig Metformin, heldigvis.
  Etter å ha spist Lavkarbo som vi kaller det i Norge, er blodsukkeret alltid under 5.0 om morgenen.
  Kjenner ikke lenger til artrosen og trykket på øynene (grønn stær) er normalt igjen.
  Magen er normal og huden er blitt flott. Ingen medisiner til meg takk.
  Forstår ikke hvorfor ikke alle mennesker har fått tak i fordelene med endret kosthold.?

 37. 37

  Jag upplever inte att en mugg fettkaffe håller mig mätt längre än att inte äta frukost alls. Visst kan fettkaffe vara ett bra komplement om man inte får i sig tillräckligt med fett under måltiderna, men annars har jag alltid tyckt att det är onödigt.

 38. 38
  Göran Sjöberg säger

  Gerd,

  Intressant detta med grön starr och diabetes.

  Min fru konstaterade 2009 själv att hon var diabetiker och i ett sent utvecklingsstadium. Hon hade då redan drabbats av allvarliga nervskador i framför allt fingrarna (perifer neuropati). Tidigare hade hon också fått diagnosen grön starr men även grå starr och hade förlorat sin mörkersyn. Det var då, 2009, som vi bestämde oss för strikt LCHF från en dag till nästa.

  Ett år senare hade nervskadorna i händerna reparerats. Mörkersynen hade hon också fått tillbaka och ögonbottnarna är enligt optikern som fotograferade dem för ett år sedan helt utan anmärkningar.

  Det ruskiga är, som du påpekar, att den ”etablerade sjukvården” blundar för detta och istället föraktfullt betraktar oss som ”anekdoter” för enligt denna sjukvård det kan ju bara inte vara sant att man kan bli botad på egen hand av ändrade kostvanor och dessutom utan några farmakologiska preparat över huvud taget.

 39. 39
  olle holmqvist säger

  https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMcpc1706100?query=featured_home

  New Engl J Med har en stående spalt, ex ovan, där man rapporterar Ett Case, på sv fall-rapport: Jag har förstått att dessa på medicinarfacksnack kallas ”anekdoter”. Det är alltså inget
  ”föraktfullt” nedvärderande i uttrycket. Det är en slags konsumentupplysning. Det vi vet ”anekdotiskt” är genom enstaka, väl karaktäriserade observationer. Inte genom statistik av mycket observerat. Fältobservationer skulle en biolog säga från verklighetens revir.j

 40. 40
  sten bjorsell säger

  #38 Göran,
  För att motbevisa hypotesen att Diabetes-2 ej går att bota krävs endast en enda fall, alltså en enda anekdot. Då faller korthuset.
  Men din fru är inte den enda. Se t.ex vad man skriver på den engelska low-carb diabetes sidan med fler än 250,000 följare, Diabetes.co.uk:

  https://www.diabetes.co.uk/?utm_source=Communicator&utm_medium=Email&utm_content=Untitled&utm_campaign=The+chicken+or+the+egg&utm_dispatch%20ID=6039384&utm_email%20name=NL+03%2f10%2f2017

  Low-carb doctorn David Unwin, se presentation bl.a. på kostdoktor, är rådgivande medlem.
  Det verkar som om små LCHF-laviner startarts lite överallt, Annika!

  Och fortfarande inte ens en enda anekdot om någon som botats från Diabetes-2 med hjälp av etablissemangets standardmedicinering.

 41. 41
  Göran Sjöberg säger

  Behandlingen av Annika i Sverige, Gary Fettke i Australien och Prof. Tim Noakes i Sydafrika talar sitt tydliga språk om hur vårt kriminella medicinska etablissemang ser på alla oss LCHF-”anekdoter”.

  Här finns knappast något intresse eller någon ”respekt”.

 42. 42
  olle holmqvist säger

  Många ord används i överförd betydelse. Boxning o segling tillhandahåller massor med exempel. :
  Räddad av gonggongen. ”När seglen bärgats >landgångsriggen< hastigt drages på"
  "Anekdotiskt" betyder inom-medicinsk en berättelse om ett enstaka fall. Kan vara rätt, kan stimulera andra nya ideer. Vardagligt ca "bara en historia".

  Förståelsen av vad medicinare utsäger ökar för den som känner betydelse-skillnaden.

  Skulle gärna se konkreta, dokumenterade exempel på när medcinaretablissemanget
  använt begreppet mot LCHF-dissidenter.

 43. 43
  Karin Haxner säger

  Som mjölkallergiker tar jag en stor dos ekologiskt kokosfett i mitt kaffe på morgonen. Funkar utmärkt. Till frukost tar jag 1 dl kokta kidneybönor med citron/limesaft + litet salt (och salt är ju inte farligt!). Därefter en matsked Tistelvinds surkål. Då mår mina tarmar bra!!! Jag har Morbus Crohn sen 1957 – alltså i 60 år. Mina tarmar har aldrig mått så bra som nu.

  Det kan jag tacka Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson för med deras ”bönbok”: ”Låt bönor förändra ditt liv” av Lars-Erik Litsfeldt , Patrik Olsson. Läs den!!! Jag har tidigare ätit massor, massor av mediciner: cortison som förstört mitt skellett under tonåren, Salazopyrin i mängder, med mera. Stort tack till läkemedelsindustri!!!!! (Obs! Ironi!)

 44. 44
  I Like Neil Young säger

  #43

  Får jag rekommendera glutamin. Min mor, 74 år, svår reumatiker och till följd av stark medicinering, kraschad tarmflora, har varit rinnig och lös i magen i över ett halvår.

  Glutamin och en myyycket långsam start med Resistent stärkelse, har nu hjälp henne tillbaka till ett normalt liv. Traditionella vården kunde inget göra – trots otaliga besök för detta problem.
  Det är egentligen skandalöst och hon har varit så tacksam för att jag hittade bot åt henne, då hon knappt kunnat gå ut av rädsla för att göra på sig – hursom här är länkarna om du vill prova – vilket rekommenderas – som sagt.

  https://martinajohansson.se/laga-magen-med-glutamin/

  https://www.mmsports.se/Kosttillskott/Aminosyror/Enskilda-Aminosyror/Body-Science-Glutamine.html?utm_source=Martina+Johansson&utm_medium=referral&utm_content=21781254&utm_campaign=Tradedoubler

 45. 45
  olle holmqvist säger

  Resistent stärkelse i vilken form ? Brukar steka tunna potatisskivor kort tid 3-5 min. låta svalna till dagen efter, är det bra form av res stärk ?

 46. 46

  @ 45
  Ät dem råa så får du bättre resistent stärkelse.

 47. 47
  I Like Neil Young säger

  #45

  Jag gillar ju enkla snabba lösningar som inte är för meckiga…..potatismjöl (ekologiskt) uppslammat i ett glas iskallt vatten. Därtill råa ekologiska morötter när man känner för det – bara plocka fram ur kylen och gnaga i sig.

  Läs tråden ifrån början så får du klart för dig hur man gör. Rekommenderas.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa