Högt sockerintag leder till skrumplever

En film med Ralf Sundberg på TV-helse.

 

Comments

 1. 1

  Det är ingen tvekan, om att sockerindustrin är orolig för försäljningen. En må vara perifer effekt av detta är, att VoFs medlemstidning ”Folkvett” har en försvarsartikel för socker. Det är en artikel av Jacob Gudiol, som försvarar socker. Jag läste igenom den, för att se om han framförde NÅGON kritik i sak mot socker. Men, nej bara i allmänna ordalag, som inte förpliktigar till något.

  Det är typiskt för sockerindustrins lobbyister att säga att socker har sina brister, men det dom tar upp
  är att det är ”tomma kalorier”. Men som professor Robert Lustig säger: Det är inte tomma kalorier det är ”giftiga kalorier”. Socker är inte akut giftigt, utan på samma sätt som tobak, så är det giftigt, efter en längre tids konsumtion, och det är fruktos molekylen som det handlar om.

  Vad säger Jacob Gudiol om fruktos i artikeln i ”Folkvett” Ingenting naturligtvis.

  Läser man Swedish Nutrition Foundations skrift om socker. https://forum.kostdoktorn.se/topic/7404-vad-%C3%A4r-fel-i-snfs-skrift-om-socker/
  Så finns naturligtvis inget om fruktos i den heller.

  Sockerindustrin går det dåligt för PR-mässigt. När VoFs medlemstidning ”Folkvett” skall publicera något om socker, så blir det en usel artikel av bloggaren Jacob Gudiol: https://traningslara.se/nar-en-dalig-facebookstatus-blir-tidningsartikel/

  Artikeln är som det brukar vara med Jacob Gudiols artiklar. Han attackerar alla som kritiserar socker. Han fick inte in artikeln i AB, utan Jacob Gudiol fick nöja sig med sin lilla blogg.

 2. 2
  Gunnar Isaksson säger

  #1 Helge

  Den där Gudiol har ständigt attackerat Kostdoktorn i alla möjliga sammanhang. Vän av ordning undrar just varifrån han är avlönad?

 3. 3
  Helge säger

  Gunnar Isaksson
  Det finns många möjligheter. Redan på 1970-talet fick sockerindustrin storanvändare av socker att deltaga i kampen för att rentvå socker från misstankar att socker var ohälsosammt.

  Garry Taubes skriver om det på sid 171 i sin utmärkta bok ”The case against sugar”. Boken har fått fina recensioner internationellt. Men finns det någon svensk tidning som recenserat den?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa