Mindre fibrer minskar förstoppning

ncbi.nlm….

Vissa personer blir mindre förstoppade om de äter mindre fibrer.
Som vanligt får man alltså prova sig fram till vad som passar en själv bäst.

 

Comments

  1. 1

    Jag kan tänka mig att problemet med förstoppning vid stort fiberintag beror till många delar på att man inte dricker tillräckligt då innehållet ”torkar ihop” och tarmen inte orkar föra det framåt mot ändtarmen.

  2. 2

    Jag har under många år ja faktiskt ända sedan jag var barn haft stora problem med förstoppning. Fibrer var för för mig helt förödande. Vatten har jag alltid som vuxen druckit 2-3 liter om dagen men att äta mycket fibrer gör att det känns som om tarmarna ska sprängas.
    När jag började med LCHF för snart 9 år sedan har jag sluppit ifrån den känslan och har betydligt mindre problem med förstoppning.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa