Bantningsreklamen lovar mer än den kan hålla

På SVT.se.
Jag gillar ju inte Allevos produkter (för mycket kolhydrater framför allt), och inte heller dietisten Ingrid Larssons viktnedgångsbudskap (fettsnålt), så jag blev konfys av den här artikeln.

Det bästa, tycker jag,  är att gå ner snabbt och varaktigt med LCHF – men skulle man säga det högt så ansågs det nog vara ett otillåtet hälsopåstående (?). Så det är nog bäst att viska om det på internet.

 

Comments

 1. 1
  Fetknoppen säger

  Det värsta med Obesitasmottagningen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, där Ingrid Larsson arbetar, är att de har INGEN som helst statistik över vad som händer med alla som är med i deras s.k. viktnedgång med dessa viktnedgångsprodukter i ett inledande skede.

  Jag har själv varit på ett informationsmöte som de hade och det ENDA budskap och det som de talade sig varm om var ”magstympning”. Där presenterade de dessutom ”statistik” över. En åtgärd där man får leva på piller resten av livet! I mina öron luktar det läkemedelsbolag långa vägar!

  SU har trots de otaliga år de har ägnat sig åt viktminskning INGEN statistik över personer som väljer att minska i vikt med dessa preparat i ett inledande skede och därefter genom SU:s kostråd. Finner det så anmärkningsvärt att jag saknar ord.

  SU:s hantering av sina obesitaspatienter är också anmärkningsvärda och rätt människovidriga: TVÅ återbud, oavsett anledning, då åker man ut så det skramlar om det! Där kan man snacka om sjuk sjukvård!

  Kontentan är nog dessvärre att de själva inte har en aning om vad de sysslar med.

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Fetknoppen: Att gömma dålig statistik är det som gör statistik som framtas i egen regi meningslös.

  Endast statistik och studier som är garanterat oberoende producerad och publicerad är tillförlitlig.

  Annars blir det som med magoperationerna: Visa det som är bra , alltså viktnedgång tills den efter några år vänder till viktuppgång, den ”glömmer” vi. Visa inga sidoeffekter. Så att när det ”inte finns” statistik över viktnedgång på vissa produkter kan du vara nästan säker på att det man känner till knappast tål dagsljus.

  Lättrogenhetn hos våra myndigheter och fortfarande hos alltför många medborgare att acceptera ”studier” och ”statistik” om behandlingar och läkemedel som tagits fram och valts ut av de som tjänar på dessa, måste ta ett abrupt slut!
  Annars kommer det fler vioxx skandaler, fler livsfarliga tillvänjande opoider istället för cannabisoljor. I stort sett fler medel som tillvänjer och kräver ökade doser istf att bota.

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Beträffande behandling av symptom eller orsaker, fortsättning:
  Som ofta framkom i början av 1900-talet berodde ett flertal sjukdomar på olika slags brister.
  Beri-beri -vitamin B1 (tiamin) (oförklarig trötthet, dementia, känselförlust,..)
  Pellagra -vitamin B3 (niacin) (lätt rödbränd av solsken, dementia, diarrea,..)
  benskörhet – Vitamin D (osteoporosis, tunn benstomme, ihopsjunkning,..)
  skörbjugg – Vitamin C (
  anemi – järn

  Stor skillnad att behandla sjukdom med det som det är brist av jmf med att behandla symptomen med medicin. Med medicin krävs det mer och mer och/eller ny medicin.
  Men om en brist råder behövs det mindre och mindre eftersom förråden gradvis fylls på av ”rätt behandling”.
  Många ”mindre brister” (subclinical) gäller säkert vid ett flertal sjukdomstillstånd idag.
  Tänker på att C-vitaminbrist borde ibland ligga bakom muskelbrott och även brustna blodådror med tanke på hur viktigt det är för vävnaders hållfasthet.

  Utforskningen av bristsjukdomar var viktig med högt anseende tidigt på 1900-talet.
  Men sedan sjönk ”viktigheten” i takt med ökade ”filantropiska” donationer till ledande medicinska fakulteter i USA från läkemedelsindustrin. ”Symptombotandets era” påbörjades, och det lär dröja tills den eran går till historien att döma av det enorma ekonomiska inflytande läkemedelsindustrin fortfarande har. Den viktiga kartläggningen av ytterliggare bristsjukdomar som avbröts för ca 100 år sedan kan då fortsättas.

 4. 4
  Inger Eriksson säger

  Hej Har ätit husmanskost i hela mitt liv struntat i bantninghysterin m.m. Har hållit en konstant vikt varken för smal eller för tjock. LCHF är nog det som jag varit nyfiken på men varför klaga det är bra som det är. Inger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa