COOP propagerar mot köttkonsumtion

COOP har gjort en reklamfilm där de avråder från kött.
Inte ett ord om att kött ger fullvärdig näring till barn, äldre och sjuka.

 

Comments

 1. 1

  Idiotin breder ut sig.

 2. 2

  Diskussionen bör ju gälla vad som är den rätta maten för människan för att hon skall må som allra bäst. Alltså, den artriktiga födan. När det är sagt, ja då skall ju denna mat framställas på ett för miljön bästa sätt. Om vi skall börja från andra ändan så bör vi ju äta sågspån. Hög energitäthet och det finns massor av det så som biprodukt i skogsindustrin.

 3. 3

  Oktober 2015 – ”MÄNSKLIGHETENS FRAMTID HÄNGER PÅ KORNA”: …och vi behöver först skämmas, sedan be dem om ursäkt och lova bättre respekt för vårt 8000 år gamla samarbetsavtal”, skriver Jörgen Andersson.

  När kor och andra betesdjur får uttrycka sig naturligt, samspela med gräs, svampar och mikrober som miljoner år av evolution lärt dem, då pumpas koldioxid från atmosfären ner i matjorden som därmed blir mer mullrik och bördig för varje år som går.

  Utan betande djur bryts det här samspelet och mullhalten sjunker.

  Mer om ämnet CO2 på min URL-länk.

 4. 4

  Har just läst boken ”Forskningsfusket” och får intrycket att vi befinner oss i en sönderfallande kultur. Alla sanna argument bemöts med stängda öron eller oseriösa motargument. Orkar inte ens titta på filmen. Blir bara beklämd. Men slutade man tro på att jorden var platt så ska väl också sanningen i det här så småningom bli uppenbar.

 5. 5

  Det som påverkar atmosfären är förbrännlngen av fossila bränslen inte kor som pruttar och rapar.
  Den dåliga luften i storstäderna beror inte på att det är för många kor
  I städerna, och på landsbyggden där det finns kor är luften bättre.
  Veganerna får hjälpa till att sälja stärkelserika grödor, och värmebehandlade omega 6 oljor.
  Dåligt för hälsan? javisst, men livsmedelsindustrin vill sälja det de
  producerar. Om de brytt sig om folkhälsan så hade de väl tagit bort sockret ur den processade maten, men eftersom det ökar försäljningen, så försöker de dölja hur mycket socker de stoppar i allt,

 6. 6

  Skickat till Coops kundtjänst:
  ”Hur kan ni propagera för att vi ska äta mindre kött i filmen ”Kära köttbit” istället för att verka för att det kött vi kan köpa hos er inte är ”producerat” utan istället kommer ifrån djur som har fått beta fritt? Människan behöver inte bara protein utan även fett och då är det animaliska mättade fettet överlägset. ”

 7. 7

  Det är märkligt att COOP vill att vi ska äta mindre kött och då även barn. Kanske vi ska ta oss en titt på vad COOP har för något i sina burkar med barnmat. Jag har fått den uppfattningen att det är mera fröoljor än mättat fett i dem och det är kanske då inte att undra på att ADHD etc är på frammarsch.

 8. 8
  ulf henell säger

  Kanske borde COOP hellre varna för godis och produkter med tillsatt socker, om de nu vill värna om sina kunders hälsa – främst barns och ungdomars. Men det är pengar det handlar om, inget annat. Det är stötande, helt enkelt brist på moral.

 9. 9

  Rött kött anses cancerogent. Studierna som stöder detta är från USA. Hotdogs är stapelföda där. Hotdogs och snart sagt alla charkuterier innehåller natriumnitrit, som är cancerogent – eller inte, beroende på vem man frågar. Follow the money ännu en gång!!!

 10. 10

  De säger väl att vi bör äta mindre kött?! Inte sluta med det. Och det är väl helt förnuftigt?

 11. 11
  Viktor Bengtsson säger

  Hur kan alla vara så himla själviska och trångsynta?! Fattar ni inte att detta är så mycket större än vad som sker i lilla Sverige? Det här handlar inte huruvida vi ska äta importerat kött eller svenskt kött. Det är inte bara svenska COOP som äntligen har vaknat upp och tagit ställning i denna viktiga fråga. Många olika politiska aktörer runt om i världen har också förstått situationen och tar nu krafttag för att reducera animalisk livsmedelsproduktion med fokus på köttproduktion. Allt vi kan göra för att avlasta vår miljö och vårt klimat är nödvändigt, och det är nu. Har ni inte reagerat på hur varmt September har varit? Ska vi prata hälsa så har samtliga animaliska livsmedel negativ effekt på vår hälsa. Det finns ingenting ifrån djuret som våra kroppar är i behov utav. Läs en oberoende forskningsrapport för en gångs skull och lär er något! Det är 2016 nu, vakna!

 12. 12

  Viktor Bengtsson Skrev:

  Läs en oberoende forskningsrapport för en gångs skull och lär er något!

  Vilken menar Du ?

 13. 13
 14. 14

  Viktor Bengtsson Skrev:

  Ska vi prata hälsa så har samtliga animaliska livsmedel negativ effekt på vår hälsa.

  Hur var det nu med B12 mm?

 15. 15

  @ Viktor Bengtsson:

  Jag skulle vilja be dig att kolla det essentiella näringsinnehållet i rent kött och jämföra det med olika grönsaker. Den bästa livsmedelsdatabasen är enligt mig fineli.fi , men även den svenska är bra. Då kan man se med egna ögon att kött innehåller alla viktiga näringsämnen i stora kvantiteter. Medan grönsaker har enstaka essentiella ämnen.

  Jag såg ett experiment på BBC. Där deltagarna skulle tillgodogöra sig tillräckligt med näring från vegetabilier. De fick äta mellan 4 och 6 kg mat per dag. De tillbringade hela dagen med att försöka tugga i sig allt. Det visade sig vara omöjligt att äta så mycket mat. Du lever med näringsbrister som begränsar din livsupplevelse. Lika säkert som att solen stiger i öster varje morgon. Livet handlar om att undvika näringsbrist för att kunna fungera optimalt! En skapad näringsbrist följer även dina gener till dina ofödda barn.

  Du är, liksom jag en gång var, grundlurad! Allt du är så säker på, är enligt den naturliga biokemin fel. Du är en urbaniserad och ung människa som lämnat naturen och naturens stenhårda kunskap, för en högre spirituell naturkärlek, peace and love.

  Det pris du får betala är en förstörd kropp som till slut säger stopp! Då kan jag glädja dig med att det går att bli frisk igen om man äter ekologisk närproducerad LCHF. Du blir omedelbart frisk och välmående i tarmen och nu efter drygt 10 år, vid 61 års ålder, så ska jag börja träna karate igen om jag hittar min dräkt, från när jag var19 år (:

 16. 16
  Viktor Bengtsson säger

  Georg W, vad vet du om mig och mitt liv. För det första är jag allt annat än urbaniserad. Jag är född, uppvuxen och bosatt i en småstad och har spenderat mycket tid på landsbygden samt i naturen. Du behöver inte förklara något om näringsbrist för mig, jag vet hur det fungerar. I början av sommaren led jag av psoriasis, genom att eliminera all processad mat samt animaliska livsmedel har jag nu höjt min näringstäthet, blivit av med min psoriasis och mår nu bättre än jag gjort på länge. Det är min erfarenhet av strikt vegansk kosthållning och hälsa. Det finns ingenting i animaliska livsmedel som människan är i behov av och varför ska vi äta det när vi vet att det är dåligt för vår hälsa och dåligt för miljön och klimatet? Det är själviskt när det dessutom inte är vi som drabbas allra värst utav klimatkatastroferna. Det är människor i redan utsatta områden som får ta den stora smällen och det tycker jag är fel utav oss i västvärlden och egoistiskt.

  LiM, ja hur var det nu med B12? Vad menar du?

  Josef Broberg jag syftar inte på någon särskild forskning men försök ta dig utanför systemet och se med klara ögon på problemet. Vi kan inte fortsätta konsumera animaliska livsmedel i den takt vi gör idag, vi kommer att gå under. Det är ett faktum.

 17. 17

  @ Viktor Bengtsson:
  Det Allan Savory säger i sin video motsäger det du säger om att ”vi kommer att gå under”
  https://www.ted.com/talks/allan_savory_how_to_green_the_world_s_deserts_and_reverse_climate_change?language=sv
  Jordlagren måste återskapas och då måste boskapshjordar beta och gödsla för att jordlagren skall kunna vara den kolsänka som vi strävar efter för att atmosfären skall tömmas på koldioxid. Att sen inte ta vara på det animaliska protein boskapshjordar producerar vore ett enormt slöseri.
  USA’s tjocka mullager som bildades av stora hjordar bisonoxar finns snart inte och då får USA återgå till gräsbetare av någon ras.
  mLCHFh B-).

 18. 18

  Är så urbota trött på vansinnigheten att man ska sluta äta kött ’för klimatets skull’..
  Vad kommer Viktor Bengtsson föreslå härnäst tro ..att vi ska odla GMOs??

  Det är inte kor som orsakar ’klimat-eländet’ – det är människans manipulerande med vädret (bland annat) som ställer till det med både klimatet och vår hälsa!

  Det är inte kött i sig som är skadligt – det är processat kött som skapar sjukdom – och oavsett vilken kost man väljer bör den vara giftfri ..dvs ekologisk – basta!

 19. 19

  @ Viktor Bengtsson:
  Så du har varit veggis i två-tre månader! Hur höjer du din näringstäthet vegetariskt? Jag vet inget om dig mer än att ungdomar sällan tänker själva. De vill gärna att någon annan tänker åt dom. Käfta emot är de bra på.

  Så för att du blev av med dina problem över sommaren så ska alla låta sig luras av dig, att idisslare inte ingår i kolkretsloppet? Äter inte kor biomassa som skapats genom fotosyntesens omvandlande av luftens kol? Är det inte luftens kol som korna fiser och rapar tillbaka till luften? Du har grundläggande fel i din naturkunskap om du tror att ett djur som äter årets biomassa sprider växthusgaser.

  Häng med nu! 60% av människoskapade växthusgaser kommer från plogen och harven. 1,5mm av kolinnehållet i jordens mylla blir luftburet, varje år. Det är därför matjordarna försvinner och FN utropade 2015 till de hotade matjordarnas år!

  Även konstruerad biomassa blir en konstruerad del av kolcirkelns kretslopp. Däremot kan aldrig plog och harv återföra det kol som de frigör. Vi måste sluta producera mat från monokulturer NU och rädda vår Jord! Vad ska du äta då? Urbaniserade trottoarmänniska! Alla dina argument är lögner. Kolla!

 20. 20

  @ Viktor Bengtsson:

  Människan styr inte det globala klimatet, vi är som myror inför de planetariska krafterna som gör det. AGW handlar om politisk styrning av mänskligheten. Se t.ex. artikelserien

  https://www.klimatupplysningen.se/2016/05/06/rockefeller-controlling-game-del-1/

  Om du har eurasiska (mammut)jägargener är du mer av en blandätare än en växtätare. Att förbise människans varierande genetik leder till problem. Även år 2016.

 21. 21

  Att äta mindre kött eller inga animaliska produkter alls KAN påverka hälsan på ett positivt sätt, exempelvis gällande hjärt- och kärlsjukdomar (som vi såg blev mindre vanligt under andra världskriget då kött konsumerades mindre) och artros. Alla är väl medvetna om att köttkonsumtionen påverkar klimatet negativt? Coops reklam säger INTE att vi ska sluta äta kött, utan att vi bör äta MINDRE kött! Denna reklamen är GRYM och uppmärksammar ett globalt problem som vi bör ta kollektivt ansvar över. Så sluta gnälla över en reklam som endast försöker göra gott!

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  @ 21 Nathalie:
  Det var flera kostfaktorer som var annorlunda under andra världskriget, tex sjönk sockerkonsumtionen, vilket kan ha varit den största orsaken till den bättre hjärthälsan.
  Köttkonsumtion påverkar inte klimatet negativt i sig. En ekologisk köttproduktion med gräsbetande djur förbättrar miljö och låter humuslagret växa i stället för att uttunnas.
  Sen ska vi förstås inte äta mer kött än vi behöver, men det är en annan fråga.

 23. 23
  Konsument i Sverige säger

  Ser att min kommentar i ett annat inlägg även passar här. Apropå klimat.

  Lite OT:
  Det är inte bara jordbruket och det vi äter som produceras med kemikalier – även våra kläder!
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=6520115

  …”Och eftersom det går åt nästan 30 000 liter vatten och många giftiga ämnen för att producera ett enda kilo bomull,”…

  …”Det går åt upp till 7 kilo kemikalier för att tillverka ett kilo tyg, och ett enda par jeans ”kostar” 11 000 liter vatten….”

  Nu har även Kapp-Ahl börjat med återvinning!

 24. 24
  Lars Henrik säger

  @ Nathalie:
  Det är förstås behjärtansvärt att engagera sig för miljö och hälsa men nog hade det varit mycket bättre för hälsan och dessutom mer trovärdigt om COOP propagerat för ett minskat sockerintag. Detta kan vi vara överens om tror jag.

 25. 25
  Rolf Löfgren säger

  Plogen och monokulturer är orsak till miljö-skador. Klimatfrågan är en icke fråga, det finns ingen klimatuppvärmning, däremot finns fifflande amerikanska forskare som manipulerar med historiska data,

  Våra idisslare kor, får och getter samt hästar är de djur som kan rädda världen från miljö-katastrof och svält. Vi måste äta deras produkter, mjölk och kött. De mest effektiva omvandlarna från solljus till kolhydrater är våra gräs och örter. Det är endast idisslare som kan äta dessa växter och omvandla de till högvärdig mat för människor. Öka antalet idisslare 100-fallt och utveckla och bygg ut antalet små jordbruk. Det är endast de som kan rädda oss från miljö-katastrof.

  Sverige måste snabbt ställa om sitt jordbruk, så att vi når fram till mat-suveränitet. Svenska folket ska till 100% få sin basmat från svensk produktion.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa