LCHF-magasinet nr 1 – 2016

LCHF-magasinet  nr 1 2016 har kommit i brevlådan. Som vanligt späckad med intressanta LCHF-fakta och -nyheter.
Från tidningen:

Margareta Lundström berättar om erfarenheter från några dagars fasta på LCHF Nolaskogs.
Min ingresskrönika om mina 11 år med LCHF.
Frågelåda där Sten Sture, Andreas Eenfeldt och jag svarar på frågor.
Martinas krönika om olika kosttrender. Om hur alla nya kosttrender egentligen bygger på LCHF. Orsaken är att LCHF verkligen fungerar i praktiken.
Bosse Z rapporterar från LCHF-kryssningen, tex om hur Nisse Simonsson gjorde bejublad debut som föreläsare där.
En krönika av Lars-Erik Litsfeldt, om hur LCHF hänger med år efter år. Särskilt för diabetiker är det den ideala kosten.
Hans Jartoft berättar om ett kostexperiment på hans arbetsplats. Hälften av hans unga friska slanka arbetskamrater fick äta LCHF en lunch och de andra tallriksmodellsmat. Den enda signifikanta skillnaden mellan grupperna var blodsockret en timma efter måltiden. Lågfett-gruppen fick 7,4 i blodsocker i genomsnitt, medan LCHF-gruppen fick 5,0. En mycket intressant skillnad, med möjliga implikationer för framtiden.
Skaldeman skriver om rött kött och cancer, hjärtsjukdom, moral och klimatet.
Tommy Runesson skriver om huruvida LCHF är en livsstil eller diet. Han och Monique kommer med många läckra LCHF-recept.
Bo Z redogör för diabetesläkarnas ovetenskapliga skrämselpropaganda mot LCHF.
Recension av Agneta Schnittgers nya bok Låg Insulin Regim.
Superkirurgen på  Karolinska – finns det en koppling till LCHF?

Prenumerera på LCHF-magasinet!

 

Comments

 1. 1

  Jag fick mitt första exemplar av den här tidningen i veckan. Jag blev förvånad när det redan på första uppslaget fanns en stor reklamblaffa för kolloidalt silver från Ion Silver, lite lätt maskerat som ”vattenreningsprodukt” när alla vet att den egentliga användningen är mot diverse sjukdomar, något som förbjudits av svenska myndigheter. Jag är verkligen besviken att ni a) stöttar detta företag och b) verkar anse att kolloidalt silver är bra för hälsan. Nu tycker jag att ni får förklara er, ni som sätter ihop denna tidning.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 TK71:
  Det finns många fallrapporter om hälsovinster av kolloidalt silver, framför allt beträffande infektioner och även gällande olika cancrar. Det finns inga rapporter om biverkningar. Jag tycker att det finns all anledning att testa ett ofarligt preparat mot sjukdomar. Det finns även en del forskning presenterad på Ion Silvers hemsida.
  Vi LCHF-are idkar ingen blind lydnad till myndigheter, utan använder vår egen kunskap och erfarenhet.

 3. 3

  Om det är så får jag nog fundera på att säga upp abonnemanget.

 4. 4

  Vår uppgift är att rädda människor, framför allt oss själva och skita i svensk lag! Eftersom den verkar vara köpt av ekonomiska intressen. Vi får till exempel inte köpa grönbeteskött eller mjölk direkt från en bonde. Då bryter vi mot lagen.

  Silver vägrar forskningen att syssla med. Alltså får vi förlita oss på anekdoter. Ju fler som testar och lämnar vittnesutsagor, desto bättre förstår vi att pencillin är en buissnisbluff. Som kanske förgör mänskligheten . Silver verkar vara lösningen på ett gigantiskt hot mot mänskligheten!

 5. 5
  Lena i Umeå säger

  @ TK71:
  Ser fram emot en förklaring till varför en annons om kolloidalt silver får dig att vilja säga upp din prenumeration. Hur lyder dina argument, förutom att myndigheterna förbjudit det alltså? Ange gärna forkningsresultat från välgjorda vetenskapliga studier.

 6. 6

  TK71 Skrev:

  Om det är så får jag nog fundera på att säga upp abonnemanget.

  Kanske är det snarare ”mot” LCHF än ”mot” kolloidalt silver!

 7. 7
  Docent Göran säger

  @ TK71:

  Som du var jag själv tidigare klart skeptisk till kolloidalt silver, inte minst som erfaren metallurgisk forskare och med en sedan barnsben stark grundmurad tilltro till naturvetenskapen.

  Detta har inte hindrat mig från att på äldre dagar ha ändra uppfattning om alternativmedicin och skulle själv utan tvekan satsa på denna ’vattenreningsprodukt’ om jag drabbades av cancer. Framför allt är kolloidalt silver till skillnad mot de vanliga cytostatika, som dessutom är bevisat av mycket begränsat värde, utan biverkningar.

  Om man verkligen är intresserad och inte på förhand har ’bestämt sig’ är internet en formidabel källa till att skaffa sig egen kunskap om effektiva alternativa medicinska behandlingar men som läkemedelsbolagen inte kan patentera och med alla medel motarbetar – inte minst genom lakejer av olika valörer på internet.

  Det största problemet är i mina ögon är att läkemedelsindustrin idag är rent kriminell och på de mest sofistikerade sätt missbrukar den naturvetenskap jag själv vördar.

  Här är förresten en länk som jag nyss fick till en intressant video som handlar om en annan icke patenterbar behandling av cancer – ketogen kost. Man måste nog vara ganska fastlåst i den etablerade medicinska synen på cancerbehandling för att inte påverkas av vad som sägs här.

  https://youtu.be/4f5e9GbXvIk

 8. 8
  I Like Neil Young säger

  @ TK71:
  Gör dig själv en rejäl tjänst TK71 , fortsätt prenumerera och köp dessutom hem en liter KS plus några små sprejflaskor. I LCHF tidningen följer du matrekommendationerna , när du skurit dig med en kniv , blivit tok-klöst av katten eller känner början på en förkylning – fram med silverflaskan – vad har du att förlora? Livet är till för att lära sig nya saker eller hur?

  När och om , du så småningom, inser att såväl LCHF som KS är verkningslöst eller motsatsen – ja då har du lärt dig nåt nytt.

 9. 9
  Jösses säger

  @ Georg W

  Visst får man köpa riktig mjölk med levande enzymer och nyttiga bakterier direkt på en gård, gården får dock inte sälja hur mycket som helst. Är det förresten någon som har hört talas om en mjölkbonde som inte dricker sin egen opastöriserade mjölk? Inte jag i alla fall.
  Jag väntar fortfarande på att det dyker upp ”badmjölk” i affärerna.

 10. 10

  1. LCHF-magasinet behöver säkerligen annonsintäkter för att få kostnadstäckning
  2. Kommers är alltid kommers oavsett vilken produkt som marknadsförs
  3. En tidnings integritet är alltid satt på spel när man tar in annonser.
  4. Om det nu är så att KS inte utvärderats, eller klassats som medicin finns naturligtvis inga effekter eller biverkningar registrerade hos våra myndigheter. Placebo eller aktiv påverkan, det är frågan och svaret finns i molnen.

 11. 11

  @ Jösses:
  Väldigt svävande regelverk. Det är numera förbjudet att köpa stora mängder ’kattmjölk’. Däremot kan man förklara för bonden att man är fullt medveten om risken att drabbas av EHEC-bakterier!!! Normalt har en kossa på 200 EHEC-bakterier (frågan är väl varför de försöker skydda sig mot EHEC om den redan finns där).

  Men att man är tvingad att dricka ohomogeniserad mjölk för det är den enda mjölk min kropp klarar att dricka. Jag vill även konsumera opastöriserad mjölk, för att tillföra min kropp nyttiga bakterier.

  Då är det helt plötsligt lagligt i juridisk mening! Men varken bonden eller jag litar på denna myndighetsregel. Så vi fortsätter att smyga med våra kriminella mjölkköp 🙂

 12. 12

  När det gäller kolloidalt silver vet man, att det kan vara effektivt mot t.ex. MRSA (Meticillinresistenta gula stafylokocker), som tillsammans med andra multiresistenta bakterier börjar bli ett synnerligen allvarligt hot mot allas vår hälsa. Att kolloidalt silver inte ens prövas mot multiresistenta bakterier är obegripligt – om man inte känner till hur ”marknaden” på det här området fungerar. Vid utbrottet av Ebola i Västafrika fanns det uppgifter om att kolloidalt silver faktiskt var effektivt mot Ebolaviruset, och man var ju i desperat behov av botemedel mot den epidemi som hotade att gå helt över styr. Man godkände snart sagt vilka försök som helst – även med oprövade medel – för att få stopp på spridningen. Med ett undantag: Kolloidalt silver var absolut förbjudet! Varför?

  Svaret är nog inte ”medicinskt”, utan politiskt/ekonomiskt. Det är svårt att skylla på det kolloidala silvrets farlighet, eftersom det t.ex. använts för att desinficera färskvattentankarna inom sjöfarten i många år – utan att man kunnat rapportera ett enda fall av förgiftning eller skada. Och numera använder NASA kolloidalt silver för desinfektion av recirkulerade vätskor i de bemannade satelliter som cirkulerar runt jorden. Tror någon att NASA skulle använda kolloidalt silver, om det vore hälsovådligt? Kolloidalt silver är faktiskt också tillåtet som ”kosttillskott” i USA, där det finns några miljoner användare, medan svenska myndigheter tycks använda all kraft för att förklara hur farligt detta medel är!

  På en del håll i världen tycks man dock trotsa förbudet och använder framgångsrikt kolloidalt silver för desinficering och mot sjukdomar som förorsakas av bakterier, virus, svamp eller encelliga parasiter. Kolloidalt silver (10 ppm) är också lätt att administrera, även till små barn, eftersom det inte har någon särskild smak. Det ser ut som och smakar som vanligt vatten – vilket det också är till 99,999 %. Bl.a. i Ghana använder man med stor framgång kolloidalt silver mot malaria – en sjukdom som fortfarande är ett gissel för mänskligheten. Runt om i världen löper 3,2 miljarder människor, nästan hälften av jordens befolkning, risk att få malaria. Under 2015 registrerades långt över 200 miljoner fall av malaria i världen, enligt Världshälsoorganisationen WHO. Mer än 400 000 människor avled av sjukdomen. Mer än 70 procent av dessa var barn under fem år, och omkring 90 procent av alla fall fanns i Afrika söder om Sahara (WHO African Region). Siffrorna är dock osäkra eftersom långt ifrån alla fall registreras. Trots stora framsteg i kampen mot malaria har miljoner människor fortfarande inte tillgång till skydd eller behandling mot malaria. Man sägs kämpa med forskning för att hitta vacciner och botemedel. Dock tycks kolloidalt silver, som sagt, vara absolut förbjudet att använda. Men se videon på följande länk! (Här handlar det om kolloidalt silver med styrkan 20 ppm; erfarenheten tycks annars visa, att 10 ppm är det optimala)

  https://www.youtube.com/watch?v=avpI4FjFmms

  Kolloidalt silver har också i många år använts inom veterinärmedicinen. Vid t.ex. brännskador och större sår ger kolloidalt silver snabbare läkning och färre sekundärinfektioner, och såren läker med mindre ärrbildning. Men inom humanmedicinen är det alltså nu i princip förbud mot användning, och de helt grundlösa myterna om kolloidalt silvers farlighet fortsätter att spridas. Uppsala Universitet deltar i desinformationen genom en ganska ny forskningsrapport, som sägs bevisa att kolloidalt silver bl.a. bidrar till att ge bakterieresistens mot antibiotika. I själva verket hade man använt silvernitrat, ett välkänt giftigt silversalt, som kemiskt är nästan så långt ifrån kolloidalt silver man kan komma!

  När man från många håll försöker demonisera kolloidalt silver kallar man ofta silver för en ”tungmetall”, för att få oss att associera till kvicksilver, bly, uran, kadmium och andra metaller med kända toxiska effekter… Rent tekniskt är det i någon mening korrekt, eftersom man som ”tungmetaller” räknar dem som har en densitet över 5 g/kubikcentimeter. Men dit hör de flesta metaller – utan att vara ”giftiga”. Många är helt ogiftiga för människokroppen – och dit hör definitivt silver. När någon kallar silver för ”en giftig tungmetall” så är det helt enkelt en gemen lögn! Folk har i århundraden ätit med silverbestick – och vad jag vet har detta aldrig i historien resulterat i någon ”silverförgiftning”.

 13. 13
  Stefan säger

  @ TK71:

  Jag försöker förhålla mig själv neutral när det gäller studier mm ang. KS. T ex hur välgjorda dessa är osv. Det finns ett gäng refenser på Ion-silvers hemsida t ex.
  Men jag baxnar när jag ser hur det varnas emot KS från div. myndigheter, SLV i spetsen och välkända skeptiker såsom Mats Reimer. De uppvisar på gränsen till löjeväckande missförstånd!
  Kan de inte liksom jag vara hyfsat neutrala;-)

 14. 14

  Jag har på nära håll sett en 70-årig kvinna tillfriskna från terminalt stadium av pancreascancer, där läkarna sagt att ”det fanns inget de kunde göra”. Hon skrevs in i palliativa teamet på hemorten med endast smärtlindring och psykologiskt stöd i väntan på döden. Efter ett par månader med höga doser av D-vitamin och 5 ggr 15 mil kolloidalt silver dagligen tillfrisknade hon mirakulöst – och är fortfarande cancerfri snart 4 år senare. Själv var jag dödsdömd i cancer redan för två år sedan av ”specialisterna”. Efter att jag använt kolloidalt silver dagligen sedan dess (och en del vitaminer och kosttillskott) är jag nu cancerfri. Två fall av ”anekdotisk evidens” förstås… Men ingen skall komma och påstå att kolloidalt silver (10 ppm) är farligt! Det är också svårt att förneka dess påverkan på cancer!

 15. 15

  #6: Vad menar du? Jag äter LCHF och var t.o.m. med på senaste LCHF-kryssningen. Så du ska nog inte komma med antaganden som du inte har någon som helst grund för.

  #5: Vad tror du att man tänker när man läser en sån här artikel: https://www.hd.se/nyheter/skane/2014/10/25/tusentals-utsatta-for-medicinbluff/ (Ja, det är egentligen en hel serie artiklar).

 16. 16

  Ja Du TK71

  Jag önskar dig inte någon form av Cancer men om du får och ligger där med beskedet att
  nu har vi gjort ALLT vi kan med våra Cytostatika så nu kallar vi in palliativa timet.

  Då hade det nog blivit annat ljud i skällan. Eller du skulle inte heller då ge KS en chans?
  Man blir häpen på hur du resonerar.

  Våra bedrägliga BIG PHARMA-styrda myndigheter ska vi misstänka stort. Och vidtaga all de
  steg som vi kan emot. Helt enkelt Civilt Uppror! Det är t ex viktigt att vi lär oss att tillverka KS Själv. Kanske kommer den dag då vår antidemokratiska medicinstyrda lagstiftning förbjuder tillverkning av KS, och då kan det vara bra att kunna göra KS själv. Kunskapen finns på nätet.

 17. 17

  Jag vet inte vad TK71 tänker vid läsningen av den artikel han/hon länkar till. Möjligen kan det också ha undgått någon, att Helsinborgs Dagblad bedriver en kampanj mot Anders Sultan… Att använda en artikel från den tidningen innebär att man tar en partsinlaga för någon sorts sanning…

  Det är naturligtvis sunt och mänskligt att vara skeptisk mot alla former av ”mirakelmedel” – men denna skepsis får ju inte gå så långt att man förnekar uppenbara fakta – eller sorgfälligt undviker att titta på dem. Har någon t.ex. läst studien från Leeds, som konstaterar, att kolloidalt silver är minst lika verksamt mot bröstcancer som traditionell cytostatika men saknar dessas biverkningar. Gör det här:
  https://www.leeds.ac.uk/news/article/2901/a_silver_bullet_to_beat_cancer

  Det finns en hel del studier runt om i världen, som visar det kolloidala silvrets effekter – framför allt på sjukdomar som uppstår p.g.a. bakterier, virus, svamp, amöbor eller andra encelliga mikrober… Men också när det gäller cancer. Fast cancer är ett så laddat område att man knappt vågar andas något om detta. Skolmedicinen har ju också monopol på behandling där. Allt utom kirurgi, strålning och cytostatika betraktas som kvacksalveri! Då bör man också betänka, att både cytostatika och strålning i sig är cancerframkallande! Om man skulle ge helt friska personer de doser som cancerpatienter får, så skulle sannolikt de flesta av dem inom kort drabbas just av cancer!

  När man fortfarande tar det kroniskt opålitliga Livsmedelsverkets varningar för kolloidalt silver på allvar (SLV har kraftigt bidragit till epidemin av diabetes och fetma genom sina varningar för mättat fett och rekommendationer av fleromättade fetter och lättprodukter) – så vet man inte om man skall skratta eller gråta. Om man tittar in på SLV:s hemsida, så finns där inte ett enda vetenskapligt stöd för deras åsikt om kolloidalt silver. Man excellerar i svepande och fullständigt osakliga formuleringar. Där finns uttryck som ”kan vara”, ”kan bli”, ”är troligen”, ”skulle kunna”, ”det finns uppgifter om”… Inte en enda vetenskaplig referens! Fullkomligt häpnadsväckande – och en skandal att en statlig myndighet kan bete sig så!

  För den som verkligen är intresserad, så finns det alltså en hel del forskning internationellt, som visar det kolloidala silvrets effekter. Här är bara ett exempel:

  https://thesilveredge.com/studies.shtml#.VvZ8odLhA0O

  Men för den som redan har bestämt sig, så gäller väl fortfarande detta att ”om kartan inte överensstämmer med verkligheten, så är det kartan som gäller”…

  Det är sorgligt att något så verksamt mot olika infektioner – och som det verkar även mot cancer – skall misstänkliggöras av i ämnet helt okunniga ”experter” och därmed inte komma till användning där det skulle kunna rädda människors liv…

 18. 18

  #16: ”Häpen på hur jag resonerar”? Jag blir (tyvärr) inte särskilt häpen när jag läser här. Jag förutspår en implosion av LCHF-rörelsen beroende på att den leds av personer med märkliga åsikter. Tyvärr, för själva LCHF tror jag är en bra kost. Men det som följer med är inte så roligt att se…

  #17: ”Partsinlaga”? Vad pratar du om? Jag har ingen aning om vad den tidningen har – enligt dig – bedrivit för ”kampanjer”. Jag har knappt ens hört talas om tidningen! Det är då märkligt vad folk här får för sig saker!

 19. 19

  Om du ”knappast ens hört talas om tidningen”, så är det märkligt att du tydligen fäster så stor tilltro till en artikel där! Att tidningen är involverad i en juridisk tvist med Anders Sultan är ett faktum. Men det är är kanske ointressant. Viktigare vore om du kunde redovisa ett enda vetenskapligt skäl till att avstå från att använda kolloidalt silver (jag förstår att du undvikit de länkar jag angav)

 20. 20

  #19: eh… jag litar till min naturvetenskapliga bakgrund med något mer ingående kunskaper än de flesta besitter i t.ex. kemi. Och i min utbildning var den s.k. försiktighetsprincipen ofta förekommande, dvs att undvika medel som vi inte vet vilken påverkan de har på den levande organismen. Varför utsätta folk i onödan för risker?

  Förresten, jag skulle hemskt gärna vilja veta vad en av de andra huvudaktörerna inom LCHF-rörelsen, den s.k. Kostdoktorn, har för uppfattning om kolloidalt silver. Kom igen, jag tror nog att du läser AD:s blogg.

 21. 21

  Jag noterar att du undviker fakta. Att hänvisa till sin utbildning är ett vanligt sätt att undvika sakfrågorna. Jag frågar än en gång: Kan du ge mig ett enda vetenskapligt skäl till att undvika kolloidalt silver? Och varför bryr du dig inte om att kolla mina länkar? Där finns vetenskapliga referenser – om du är intresserad!

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  @ 20 TK71:
  ’Varför utsätta folk i onödan för risker?’
  Det finns ingen här tror jag som anser att helt friska människor ska ta kolloidalt silver, utan det är vid olika sjukdomar som det kan vara aktuellt. Tex infektioner och cancer. Om man har en farlig sjukdom är det inget svårt beslut att prova en ofarlig behandling. Jag ser ingen motsättning i att samtidigt behandla med skolmedicinens metoder.
  Eller vilken risk anser du att en sjuk person utsätter sig för, av kolloidalt silver?

 23. 23

  Japp, det blir som vanligt när dessa tongivande personer sätter igång. Jag kommer att säga upp den där tidningen – som jag bara hann få ett nummer av. Jag tycker det är oprofessionellt av redaktionen att stödja en sån firma. Jag kommer säkert att äta LCHF, men ”ledningen” passar jag mig noga för. Hur var det nu med ”vetenskap och beprövad erfarenhet”? Varför gäller det inte er?

 24. 24

  Lite mer kött på benen om kolloidalt silver: https://www.thenhf.se/lundaforskaren-om-kolloidalt-silver-det-som-inte-skrivs-i-hd/
  För övrigt kan jag intyga att kolloidalt silver var mycket effektivt mot tånagelsvamp, som vare sig godkända apotekspreparat eller av läkare utskrivna preparat rådde på. Men det är kanske en mindre viktig historia.

 25. 25
  Annika Dahlqvist säger

  @ 23 TK71:
  Det just vetenskap och beprövad erfarenhet som vi försöker diskutera med dig. Vi vill ha de vetenskapliga invändningsfria studierna som visar att koll silver är farligt.
  Annars är ’etablissemanget’ lika illa ute som i frågan om det naturliga mättade fettets farlighet.

 26. 26
  Lars Henrik säger

  @ Annika Dahlqvist:
  @ Sven Erik Nordin:
  Jag är djupt imponerad av hur ni orkar svara på alla dessa anklagande kommentarer.

  All respekt till er!

  —————————————————–
  Här är föresten adressen till tidningen. Det kan ju vara mer verksamt att vända sig dit med kritik:
  https://www.2000tv.se/

 27. 27
  I like neil young säger

  Troll på tråden?

 28. 28

  De flesta av oss som besöker Annikas, Kostdoktorns med fleras sidor gör väl vad vi tror är bäst för oss. Några vågar kanske inte tro på det och vill testa argumenten, och de ska kanske inte betraktas som anklagande i varje situation. Ett bra bemötande tjänar alla på. Det finns en del människor som betraktar lchf-rörelsen som en sekt vilket kan bero på att några är väldigt troende. När det bara är så att så väldigt många människor mår mycket bättre när de väl övertygats så mycket att de vågar testa det.

 29. 29

  #27; Jojo, det är så det brukar vara. Ifrågasätter man och har en annan åsikt är man ett ”troll”. Men då är ju jag i gott sällskap, i så fall är ju ni alla troll!

 30. 30
  Sven Erik Nordin säger

  Jag kan ta vilka ifrågasättanden och anklagelser som helst – om de stöder sig på åtminstone ett uns av fakta. Men om man bemöts av allmänt tyckande och en vägran att ens titta på erbjudna data, då är det faktiskt kränkande!

 31. 31
  Docent Göran säger

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Vi vill ha de vetenskapliga invändningsfria studierna som visar att koll silver är farligt.

  Jag håller fullständigt med!

  Hos TK71 finns ingen vilja till konstruktiv debatt vad jag kan se.

 32. 32
  Lena i Umeå säger

  Vad är egentligen ett troll? Och hur kan vi definiera en konstruktiv debatt?

  Ett troll är INTE någon som ifrågasätter, det görs ofta på olika sätt i LCHF-sammanhang.

  Ett troll är INTE någon som tar fram vetenskapliga källor som motsäger något som förs fram i ett inlägg, något som kan användas i en konstruktiv debatt.

  Ett troll kan däremot vara någon som är diffus i sin argumentationsmetod. Jag är mycket förtjust i Toulmins argumentationsmodell där man för fram ett påstående (tes), och detta ska styrkas av någon typ av fakta eller sunt förnuft (faktatillstånd), och knytas ihop med ett berättigande skäl. I politiska debatter och trollstyrda debatter utelämnas ofta antingen faktatillstånd eller berättigande skäl, ibland båda.

  En komplett argumentation innehåller alltså inte bara ett påstående, utan anger det faktatillstånd påståendet bygger på, och det berättigande skäl som knyter ihop påstående och faktatillstånd.

  Vad är då en konstruktiv debatt? Tja, ett exempel vore att svara på en så enkel fråga som den doktor Annika ställer: vilken risk anser du att en sjuk person utsätter sig för, av kolloidalt silver?

  Den borde kunna vara enkel att besvara tänker jag.

 33. 33
  I Like Neil Young säger

  @ SEB:
  Du för fram en mycket viktig point här. Att lära sig tillverka KS själv är essentiellt.Man vet inte hur länge det tar innan vår nya adel förbjuder oss medborgare detta privilegium.

  Jag skulle vilja kunna tillverka mina egna vitaminer också t.ex C.

  Vattenrenare har jag redan köpt.

 34. 34

  Risken med att inta kolloidalt silver – även med avsevärd överdosering – torde vara nära noll! Produkten är renare (och ofarligare) än det vatten de flesta av oss får via kranen hemma i köket! Trots att några tiotusental svenskar sedan åtskilliga år regelbundet använder kolloidalt silver – och några miljoner i USA – så har än ingen vad jag vet kunnat påvisa ett enda fall av död eller allvarlig skada av denna vätska, som ju är så nära destillerat vatten man kan komma (99,999 % vatten). Man brukar hänvisa till något fall av ”blåfärgning av huden” (argyria). men då har det handlat om egentillverkade produkter med kanske hundrafallt högre koncentration än vad som saluförs i Sverige (10 ppm), och med annan partikelstorlek – och efter mångårig användning. Argyria är ändå endast en kosmetisk ”åkomma”. Några övriga medicinska komplikationer har inte visat sig (vad jag vet). Men eftersom inte ens här någon enda tycks vara intresserad av fakta i målet (ingen har i alla fall kommenterat någon av de länkar jag givit) – så är väl fortsatt diskussion totalt meningslös. Det kolloidala silvrets absoluta ofarlighet för den mänskliga organismen är sedan länge bevisad, både i studier och i den empiriska verkligheten. Men här ger jag ytterligare en chans till den som kanske trots allt verkligen vill veta:

  https://thesilveredge.com/study-nanoparticle-colloidal-silver-proven-safe-for-humans.shtml#.Vvbv5dLhA0M

  Men här slutar nog mina insatser i denna fråga – om ingen kan komma med sakliga argument…

 35. 35
  Docent Göran säger

  @ Sven Erik Nordin:

  Här är det väl ingen annan än TK71 som tvivlar och som dessutom är helt ointresserad av fakta.Vi anar också en agenda som i dessa medicinska sammanhang talar sitt tydliga språk.

 36. 36
  Stefan säger

  @ TK71:

  Lite småparadoxalt att du vågar äta LCHF, då det ju är farligt enligt den etablerade forskningen;-)

 37. 37
  Hanveden säger

  Förutom denna utvikning om en annons i LCHF magasinet tycker jag magasinet har en hel del läsvärda artiklar…

  SSS skriver bra om rött kött mm.

  Själv köper jag från Ekens Styckeri

  https://ekensstyckeri.se/index.html

  https://sv-se.facebook.com/ekensstyckeri

  Och Ekens Styckeri är inte något Stockholmskt utan en gård på ett näs i Skagern på gränsen mellan Västergötland och Värmland öster om Vänern

  mLCHFh B-) .

 38. 38
  Magnus säger
 39. 39

  @ TK71:
  Komma in med en sån jävla ”von oben”- attityd?
  Uppenbar trollstank.

 40. 40
  Piltson säger

  Docent Göran Skrev:

  tidigare klart skeptisk till kolloidalt silver, inte minst som erfaren metallurgisk forskare

  Enligt den begreppsapparat som Göran tidigare introducerade här blev det väl avfärdat som ”ockult” och därmed ”övernaturligt.” Det var Görans kategori för oförklarade iakttagelser. Här har vi ej haft sådana bekymmer, eftersom silvervatten tycks ha bemästrat helicobakter pylori, vad som förr kallades ”magsår”, och även kan ha medverkat till att stoppa en prostataförstoring.

  Om detta skett på naturligt eller övernaturligt sätt verkar inte så intressant. För oss vore en mer fruktbar distinktion fungerande resp. icke fungerande.

 41. 41
  Docent Göran säger

  Spanstind Skrev:

  Komma in med en sån jävla ”von oben”- attityd?

  Det har slagit mig när just denna typ av ’debattörer’ dyker upp så luktar det ’betalda representanter’ för det korrupta medicinska etablissemanget lång väg. Uppenbarligen genomsyras representanterna av ett förakt för vanliga människors kamp att återta sin hälsa.

  Vi måste bli av med vår naivitet med tanke på att vi som gräsrotsrörelse trots allt utmanar en industri som inte har de minsta moraliska skrupler. När de kan sälja statiner för 100 miljarder per år och som bevisligen ger upphov till allvarliga sjukdomar och där den medicinska nyttan i stort sett är obefintlig säger detta egentligen allt.

 42. 42

  Det vore ju en underbar medicin, KS, om den var verksam och effektiv mot alla farligheter och samtidigt alldeles utan sidoeffekter (biverkningar). Är det någon naturvetare, som tror på mirakler? Skulle önska att vi koncentrerade oss på att sprida budskapet om sund mat och livsföring och begrundade motståndet hos våra nära och kära, som trots råd och påtryckningar och slående exempel fortsätter utför det sluttande planet. Där finns det mycket att försöka förstå och stor potential till hälsovinster globalt sett.

 43. 43

  För den som till äventyrs har problem med engelskan (eller bara inte orkat titta på de länkar jag angav tidigare) vill jag gärna bjuda på denna översättning från en amerikansk text:

  Användningen av kolloidalt silver (nanosilver) under 120 år visar dess säkerhet och motsäger försöken att utmåla det som en ”ny substans” med ”okända risker”.
  Kolloidalt silver antas av många vara ett nytt ämne på grund av det relativt nyligen uppkomna begreppet ”nano”. Emellertid har, vid en närmare undersökning, nanosilverprodukter en lång, åtminstone 120-årig historia av relativt säker och reglerad användning – huvudsakligen i form av just kolloidalt silver. Det historiska perspektivet visar att nanosilver har saluförts internationellt och använts kommersiellt inom ett brett spektrum av vardagliga tillämpningar i många decennier. Det skulle vara ett misstag, som inte gagnar allmänheten, att beskriva nanosilverprodukter som ”nya kemikalier” med ”okända egenskaper” som är ”potentiellt skadliga” – endast på grund av det nya begreppet ”nano” och förkasta den samlade kunskap om deras vetenskapligt korrekta historia, som visar både säkerhet och effektivitet inom ett vitt område av tillämpningar.

 44. 44

  Och för dem som är bekväma med engelskan finns här en möjlighet att verkligen sätta sig in i ämnet kolloidalt silver och se vad seriös forskning säger:

  https://thesilveredge.com/study-nanoparticle-colloidal-silver-proven-safe-for-humans.shtml#.Vvb3BdLhA0N

 45. 45
  Annika Dahlqvist säger

  @ 42 Erling:
  Jag tycker att basen för hälsan är LCHF-kost. KS är/kan vara bra för den som trots en bra kost blir sjuk på något sätt.
  KS är därför definitivt värt att prova vid sjukdom.
  Jag såg just på Facebook en anekdot om en som blev bra från hjärtsvikt med KS. Det är alltså inte bara vid infektioner och cancer som det är värt att prova KS.

 46. 46

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Jag tycker att basen för hälsan är LCHF-kost. KS är/kan vara bra för den som trots en bra kost blir sjuk på något sätt.

  Den första meningen hyllar jag och hoppas att vi kan koncentrera oss på.
  När jag följer länkarna som Sven Erik Nordin försett oss med hamnar jag på en site, där man marknadsför en generator för att tillverka denna under-substans. Jag ska läsa igenom resuméerna till alla undersökningar man använder i sin annons, men redan anslaget av business ger dålig smak i munnen.

 47. 47
  Annika Dahlqvist säger

  @ 46 Erling:
  Om man ska behandla med något som kan köpas så är det oundvikligt att det är någon som säljer det. Om ingen tillverkar så går det inte att köpa.
  Och som jag sagt, den som är frisk behöver inte ta KS, utan det bara ett tips att prova till de som har problem med hälsan.

 48. 48
  Docent Göran säger

  @ Erling:

  Om nu KS är garanterat ofarligt för oss människor och bevisligen har bakteriedödande egenskaper så förstår jag inte riktigt din aversion mot KS.

  Fördelen med all alternativmedicin (LCHF?) är att den inte på något sätt är skadlig för människan för då skulle det bli ett herrans liv på läkemedelsbolagen. Ständigt försöker de dock insinuera att det skulle finnas några hälsorisker men ännu har vi inte sett en enda referens som håller för närmare granskning och då måste alternativmedicin vara någonting alldeles oerhört säkert. Ändå lyckades de (för 10 år sedan?) få igenom ett beslut inom EU som förbjuder försäljning av vitaminer i större doser men det verkar som om myndigheterna i de olika länderna har tvekat att genomföra denna lag (?). Några försök har väl ändå gjorts i Sverige vad jag förstått. Att detta skulle ske på grund av läkemedelsbolagens omtanke om patienternas hälsa blir faktiskt bara löjligt vid minsta eftertanke när deras egna mirakelpreparat idag orsakar var tredje dödsfall om inte mer. Favoriten är förstås morfinet för att patienterna som är väldigt sjuka ”inte ska lida”. Stöddiga TK71-typer står mig faktiskt upp i halsen. Vilket förakt för vanliga människor!

  Ett tag var jag orolig för att inte själv få tag i E-vitamin i de stora doser som verkar hålla min kärlkramp i schack. Jag vill ju helst slippa uppsöka min kategoriska kardiolog igen.

  Jag anser själv, tillsammans med bl. a. nobelpristagaren Linus Pauling, att vi måste försvara inte bara LCHF utan även alternativmedicinen mot ständiga angrepp från etablissemanget. Samtidigt måste vi göra vad vi kan för att avslöja den korruption som tyvärr genomsyrar hela den evidensbaserade skolmedicinen i händerna på läkemedelsbolagen.

  Jag fick ett mail igår från en bekant som träffat en engelsman i Frankrike och som han nu försöker få att sluta äta statiner och bad mig om en länk till det Australiska ABC-Catlyst programmet som avslöjade bluffen med statinerna för ett par år sedan. TV-bolaget tvingades som bekant ta bort videon efter stora påtryckningar men någonstans borde det finnas tillgängligt på nätet ändå.

  Någon som vet var?

 49. 49

  TK71 @ 1
  Här ska du få ett välbeprövat recept mot förkylning att inta förslagsvis på kvällen någon timma före sängen när du känner förkylning på gång:

  I en mugg blandar du:
  ½ dl kolloidalt silvervatten
  ½ dl rödvin
  1 msk citronsaft
  Vätskan tar du teskedsvis, ca 1 tsk var 5:e minut under ca 1 timma. Behåll vätskan i munnen en stund och låt den rinna in under tungan och slemhinnan där.

  Sedan jag fick ta del av detta recept här på Dr Annikas blogg så har jag inte varit förkyld en enda gång (ca 3 år). En man jag känner har inte varit förkyld på 11 år med hjälp av 1-2 gram c-vitamin om dagen + kolloidalt silvervatten vid behov. Personen är en bra bit över 80 år. En annan person 85 år blev av med återkommande smärtsamma urinvägsinfektioner (trots flera antibiotikakurer) efter en terapi med 1 msk x 2 av silvervatten. Personen blev frisk efter 2 dagar! Han vågar inte sluta med silvervattnet och är hur pigg som helst. En annan bekant person blev av med besvärande och blödande tandköttsfickor efter några dagar 1 msk x 2.

  Håll tillgodo! Jag skickar detta recept vidare eftersom jag är tacksam för att ha fått det gratis från någon annan medmänniska utan profithunger här på Dr Annikas blogg.
  Vad gäller ”vetenskap” – läs gärna Ralf Sundbergs ”Forskningsfusket”. I exemplet ovan håller jag mig till ”beprövad erfarenhet”, ofarligt, läkande och miljövänligt!

  För övrigt var senaste numret av LCHF-Magasinet mycket bra! Sträckläste som vanligt! Tack Annika och övriga i redaktionen!

 50. 50

  @ Erling:
  Jag förstår din känsla… Men eftersom de stora läkemedelsbolagen knappast är villiga att bekosta vetenskapliga studier som riskerar att bekräfta att en produkt kanske kan ersätta såväl antibiotika som cytostatika, så får man söka på annat håll. Och då hamnar man förstås gärna på något som har gjorts av dem som har ekonomiska intressen just i denna produkt. Men om man söker information via det amerikanska patentverket (om det nu heter så) kan man kanske tro på någon sorts objektivitet. Om du accepterar en dålig Google-översättning så har du texten här (när du har patentnumret kan du själv söka via andra källor).

  US Patent nr 6214299

  SAMMANFATTNING AV UPPFINNINGEN
  Föreliggande uppfinning är generellt inriktad på användningen av silver, vid en nivå av 5 till 40 ppm i vatten, för att döda eller inaktivera mikroorganismer som är skadliga för människor. Föreliggande uppfinning är speciellt inriktad på kompositioner innefattande silverpartiklar, varvid nämnda partiklar innefattande ett inre av elementärt silver och en utsida av jonisk silveroxid, och vatten, vari silverpartiklarna är placerade i kolloidal suspension i vattnet vid en nivå av 5-40 ppm totalt silver. En utföringsform av föreliggande uppfinning innefattar silverpartiklar i vatten, vid en koncentration av 5-40 ppm, varvid mer än 50% av silverpartiklarna har en maximal dimension som är mindre än 0,015 mikrometer. Sammansättningen av silver i vatten enligt föreliggande uppfinning är ett effektivt antimikrobiellt medel. Denna uppfinning är inriktad på silverkompositioner, av 5-40 ppm silver i vatten, som är effektiva antimikrobiella medel, och förfaranden för användning av nämnda silverkompositioner som antimikrobiella medel.
  En föredragen utföringsform av föreliggande uppfinning är inriktad på kompositioner av silver i vatten som gjorts med användning av en modifiering av anordningen och metoder beskrivs i US Pat. Nr 6214299, som är en överordnad för föreliggande ansökan och införlivas häri genom hänvisning.
  Anordningen och processen Pat. Nr 6214299 har modifierats och förbättrats för att tillhandahålla silverkompositionen enligt föreliggande uppfinning. I huvudsak har den åtta-silver / en gemensam elektrod anordning såsom beskrivs i patentet modifierats och skalas för att passa en 75-gallon vatten kammaren. För att starta processen ungefär 70 liter med hög renhet vatten placeras i kammaren. Till detta tillsätts cirka fem gallon av silverkompositionen som producerats i en tidigare produktionskörning. Detta är nödvändigt eftersom den högrena vattnet är otillräckligt ledande för att processen skall ske på rätt sätt. Vattenbehållaren är försedd med en luftingång som gör att en ström av luftbubblor som skall strömmas genom vätskan under bearbetningen. Det har upptäckts att detta tillvägagångssätt ger förbättrad blandning jämfört med pumphjulet biandaren som beskrivs i patentet.
  Elektrodanordningen drivs vid cirka tio tusen volt växelström (med varje silverelektrod med en individuell spänningsmatning), såsom beskrivs i patentet. Det har visat sig att spänningar betydligt lägre än detta ge en komposition med större partiklar som inte har de optimala egenskaper som beskrivs häri. Spänningar avsevärt högre tenderar att producera en lösning med betydande jonisk silver löst däri. Föreliggande komposition omfattar över 97% metalliskt silver med väsentligen ingen fri joniska silver i lösning.
  Silverkoncentrationen bestäms enligt de metoder som förklaras nedan. Huvudsak är anordningen drivas kontinuerligt och prover analyseras tills den önskade silverkoncentrationen uppnås. 10 ppm komposition kräver ungefär en och en halv dagars drift. 22 ppm lösning kräver ungefär tre dagar, och 32 ppm kompositionen kräver cirka sex dagar. Hastigheten för processen förefaller att sakta som de högre koncentrationerna uppnås. Högre koncentrationer ta en oöverkomligt lång tid med det slutliga högsta koncentrationen är ca 50 ppm, åtminstone inom de aktuella parametrarna.
  Kompositionerna har alla storleks egenskaper som beskrivs nedan och till skillnad från konventionella silverkompositioner är helt färglös och stabil för ljus och temperaturförändringar utan användning av några tillsatser. Kompositionerna är icke-reaktiva mot sattes väteperoxid.
  Väteperoxid, en vet desinficerande medel, har visat sig ha en synergistisk interaktion med den uppfinningsenliga silverkompositionen. Väteperoxid finns i koncentration av 30% WGHT / v (% vikt per volym eller viktprocent) eller högre. Även om högre koncentrationer är användbara, är de föredragna koncentrationerna är i området av 1 till 5% WGHT / volym.
  En föredragen utföringsform av föreliggande uppfinning är inriktad på kompositioner innefattande 5 till 40 ppm silver, nämnda silver är i första hand elementärt silver, 1 till 3 WGHT% väteperoxid, och vatten. En föredragen utföringsform av föreliggande uppfinning är användningen, och förfarande för användning, av kompositioner innefattande 10 till 40 ppm silver och 1 till 3 WGHT% väteperoxid i vatten, som antimikrobiella medel.

  DETALJERAD BESKRIVNING AV UPPFINNINGEN
  Följande beskrivning tillhandahålls för att möjliggöra för en fackman inom området att tillverka och använda uppfinningen och anger de bästa sätten som övervägs av uppfinnaren för att utföra hans uppfinning. Olika modifikationer kommer emellertid att förbli lätt uppenbara för fackmannen på området, eftersom de allmänna principerna för den föreliggande uppfinningen har definierats häri specifikt för att tillhandahålla en förbättrad kolloidalt silver produkt med betydande förmåga att döda humana patogener både in vivo och in vitro.
  I allmänhet representerar föreliggande uppfinning en ny metod för att döda eller inaktivera mikroorganismer som är skadliga för människor genom användning av silverpartiklar i vatten, vid en koncentration av 5 till 40 ppm silver. Beroende på tillämpningen, kan silvret kompositionen användas internt eller externt. Beroende på tillämpningen kan silverkompositionen också innehålla väteperoxid.

 51. 51
  Hanveden säger
 52. 52
  I Ilke Neil Young säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Fast jag håller inte riktigt med där – när man gör illa sig och får sår , när man rakat sig så det blöder och som jag skrev förut om man blir klöst av katt – att spreja på silver direkt gör underverk – så jag tycker mycket väl det kan ingå i ett husapotek , likväl som C-vitamin och plåster.

  Det är en väldigt bra sak att ha hemma – ”i fall att”…

 53. 53
  Docent Göran säger

  @ Hanveden:

  Perfekt!

  Tack för detta!

 54. 54

  PS Anledningen till att man ”krånglar till det” i den patentansökan jag refererade till antar jag är att man inte kan ta patent på ”vanligt” kolloidalt silver. Om man skall kunna få ett patent måste det vara något ”nytt” och unikt, som inte finns innan. Så även om effekten kanske blir betydligt sämre än hos vanligt kolloidalt silver med hög andel silverjoner, så måste man hitta på något annat. Sedan kan man marknadsföra det som ett ”supermedel” – och antyda att det är mycket bättre än det ”gamla vanliga” kolloidiala silvret som redan används av några miljoner i USA. Bara en gissning – men pengarna tycks ju styra det mesta…

 55. 55

  @ Docent Göran:
  Jag hoppas de flesta här har läst Uffe Ravnskovs bok ”Fett och kolesterol är hälsosamt” och/eller ”Hur kolesterolmyten hålls vid liv”. Ravsnkov avslöjade för åtskilliga år sedan bedrägeriet med kolesterol och statiner – men tycks mest ha fått kritik för det. dags att ge honom den uppskattning han förtjänar. Bidrar också med vad jag själv skrev för en tid sedan:

  Vår uppfattning om världen består ofta av myter och missuppfattningar som är helt galna – men ändå är vi gärna tvärsäkra på att vår uppfattning är ”sanningen”, och vi vill inte gärna bli påkomna med att ha haft fel. Till de mer bisarra missuppfattningar som råder i dag hör myten om det skadliga kolesterolet. Via vårt högkostnadsskydd betalar samhället miljarder varje år till läkemedelsbolag för att kunna behandla några hundra tusen svenskar med kolesterolsänkande mediciner (Simvastatin, Zocord, Lipitor, Crestor m.fl.). Man har lyckats lura i oss, att kolesterol nästan är ett livsfarligt gift, och att vi till varje pris måste sänka kolesterolhalten i vårt blod för att undvika hjärtproblem. Sanningen är den att kolesterol är ett av kroppens allra viktigaste ämnen. Utan kolesterol skulle varje enskild cell sjunka ihop som en trasa – eftersom det är kolesterol som upprätthåller spänsten i cellväggarna (och styr genomsläpplighet och andra elementära egenskaper). Det är för övrigt också just kolesterolet som gör att vår hud med hjälp av solens strålar kan skapa livsnödvändigt D-vitamin (plus att kolesterol är nödvändigt för en massa andra viktiga funktioner i kroppen). Det som är farligt är alltså LÅGT kolesterolvärde. Under en viss nivå, så dör vi helt enkelt! Det här känner förstås alla initierade forskare till, men myten om kolesterolets farlighet sprids och understöds av läkemedelsföretagen, som varje år tjänar miljarder på försäljning av statiner. Läkemedelsindustrin är för övrigt den i särklass mest lönsamma industrin i världen – och just statiner är faktiskt världens genom tiderna mest lönsamma farmaceutiska preparat! Fakta i målet är t.ex. att de som dör i hjärtinfarkt i genomsnitt har LÄGRE kolesterolvärden än andra. Och åtminstone vi som har fyllt 50 har större chans att bli gamla, om vi har ett HÖGT kolesterolvärde. Detta är statistiskt belagt till 100 %. Är det då någon som tycker det är smart att lägga ner miljarder på att SÄNKA våra kolesterolvärden?

  Om man sedan också börjar titta på statinernas biverkningar, så blir det hela än mer obegripligt. Det vanligaste är kanske muskelsmärtor (som ofta blir så omedelbart påtagliga, att många slutar ta dessa mediciner av ren självbevarelsedrift). Sedan finns en hel lista av andra biverkningar, från leverskador till förvirring och minnesstörningar, impotens, depression och självmord. Statiner tycks också ha samma effekt på fosterutvecklingen som ökända Neurosedyn, varför de inte skall förskrivas till kvinnor i fertil ålder. Det hela är en tragedi! Men läkemedelsföretagen kammar in storkovan! Läs gärna docent Uffe Ravnskovs bok ”Hur kolesterolmyten hålls vid liv”. Ravnskov är en välmeriterad läkare, som ägnat de senaste 25 åren åt att granska tillgänglig forskning om fett och kolesterol – och det utbredda fusket inom forskningen. En annan alldeles utmärkt bok är docent Ralf Sundbergs ”Forskningsfusket”, vars titel säger precis vad det handlar om. Han avslöjar i boken en stor del av de myter vi lever med på det medicinska området – och det ekonomiska och politiska spelet bakom. Det är svårt att inte bli upprörd, när man läser boken.

  Om någon till äventyrs påpekar, att det finns ”gott” resp. ”ont” kolesterol, så kan man komplettera med följande – starkt förenklade – information. Sanningen är att det i grunden finns bara ett kolesterol. Kolesterol är livsnödvändigt för varje cell i kroppen och måste därför transporteras ut till kroppens alla delar via blodet. Problemet är då, att kolesterol inte är vattenlösligt. Därför kan det inte lösas i blodet och föras runt på det sättet. I stället måste det ”förpackas” i små enheter av något man kallar lipoproteiner, och dessa förpackningar kan vara av olika storlek. Den här processen sker i levern.

  Förpackningarna kallas efter storleken – från störst till minst – för VLDL (Very Low Density Lipoprotein), LDL (Low Density Lipoprotein) och HDL (High Density Lipoprotein).

  Det är LDL, som man kallar för det ”onda” kolesterolet. Intressant är att det är kolhydrater – och INTE fett – som ökar mängden av LDL, tvärt emot vad som ofta hävdas. Man har tidigare ofta bara mätt ”totalkolesterol”, vilket är helt meningslöst, och fortfarande ordineras nog många människor statiner utifrån ett högt totalkolesterol. Hela ”kolesterolhypotesen” (att högt kolesterol ökar risken för hjärt- och kärlproblem) är ett falsarium – som ytterst kan sägas emanera från ökända forskningsfuskaren Ancel Keys. Den falska hypotesen har lett till hundratusentals människors försämrade hälsa och förkortade liv – men har inbringat Big Pharma miljarder. Det senare är förstås anledningen till att hypotesen fortfarande omhuldas. Att än i dag hundratusentals fullt friska människor bara i Sverige behandlas med kolesterolsänkande statiner är minst sagt upprörande!

 56. 56
  I LIke Neil Young säger

  @ Sven Erik Nordin:
  Jag skulle vilja säga att detta är alldeles i särklass utmärkt helt enkelt. Kanonbra!!…..Som affärsupplägg betraktat alltså.. Dilla i läkare och allmänhet att kolesterol är faaaaarligt. Få dom att köpa meningslösa mediciner som gör dom ännu sjukare. Då kanske läkaren ordinerar ännu mera mediciner mot biverkningarna….Det blir fint klirr i kassan det.

 57. 57

  @ Docent Göran:
  Förmodligen har du rätt där. Läser man tidigare inlägg från vederbörande blir man styrkt i uppfattningen.

 58. 58

  Sven Erik Nordin utmanade mig med att antyda att, kanske inte jag personligen men rent allmänt, vi inte kunde eller orkade läsa engelsk text. Här är mina reflektioner efter genomgång av 56 sidor ”pros” angående KS, allt relaterat till förhållanden i USA:
  KS verkar vara verksamt mot en stor mängd cancrar från hjärntumörer via struphuvudet brösten och levern till avslutningsvis tjocktarmen. Verkningsmekanismen ser ut att vara att silverpartiklarna penetrerar cellerna och ställer till med oxidativ stress via produktion av Reactive Oxygen Species (ROS) som förstör cancercellerna och orsakar för tidig celldöd (apoptos). Detta gör att celltillväxten bromsas och tumören minskar. Cancerceller har störd energiförsörjning och kan till sist endast ta till sig näring från glukos via en jäsningsprocess, därför är de extra känsliga och ostabila. Normala kroppsceller har betydligt lägre halter av ROS som minskar ytterligare vid lågkolhydratkost . Avgörande för behandlingsresultatet är silverpartiklarnas storlek. Bäst blir det i ett område med övre gränsen 20nm. Så små partiklar passerar alla barriärer i mänsklig vävnad.
  Bakterier och svampar är också känsliga för exponering med KS. Därför används KS som desinfektionsmedel av sjukhuslokaler och i förebyggande syfte på kirurgiska apparater och utrustning som ska sitta kvar i kroppen längre tid typ katetrar ledproteser etc. Sårläkning efter ortopedisk kirurgi förbättras med behandling med KS.
  Kroniska sår behandlas fördelaktigt med KS-haltiga medel för förbättrad läkning och minskning av dålig lukt.
  Rent allmänt fungerar KS bra vid infekterade sår.
  Man diskuterade ev resistensutveckling hos bakterier utsatta för KS. Rådet var att inte ta till för svaga koncentrationer vid sårbehandling.
  Vissa bakterie- och svamptyper bildar skyddande biofilm, vilket gör dom svåråtkomliga för medikamentell bekämpning. KS har förmågan att förstöra biofilmen och på så sätt blotta kolonierna.
  Jag läste en anekdot där man behandlat sin magsårsinfektion med KS – bra, men vad händer någon meter längre fram i matsmältningen. Våra kära tarmbakterier far säkerligen också illa.
  En dubbelblind placebo cross-over interventionsstudie på människor relaterades. Man utsatte 3 grupper om vardera 12 pers för nanosilver resp placebo under en period av 3, 7 och14 dagar och fann inga negativa förändringar. I medicinskt sammanhang måste denna studie ses som en nanopartikel i havet. Som exempel dröjde det mer än 7 år innan en testgrupp för statiner började visa mätbara förhöjda värden för cancer tror jag mig minnas och att röka sig till en lungcancer tar ett trettiotal år.
  Det ser bra ut för nanosilver enligt denna sammanfattning av sammanfattningar. De flesta relaterade testresultat är dock gjorda laboratoriemässigt på cellprover. Eftersom nanosilver inte är godkänt som läkemedel har det heller inte genomgått det batteri av tester, som krävs och vi vet egentligen inte så mycket om säkerhet eller funktion in vivo.

 59. 59
  Annika Dahlqvist säger

  @ 58 Erling:
  Det intressanta är ju om svåra sjukdomar, som cancer eller svåra infektioner, kan botas, eller förbättras, med KS. Oavsett verkningsmekanism. Vi kan inte förvänta oss att Big Pharma kommer att forska på det. Det skulle kunna vara förödande för deras vinster.
  Därför måste vi forska på oss själva.

 60. 60
  Sven Erik Nordin säger

  Jag ner verkligen om ursäkt! Och det var ingen insinuation om bristande språkkunskaper – framför allt inte specifikt mot dig… Det var bara en kanske onödigt grinig reaktion, när ingren verkade bry sig. Betr. ditt senaste inlägg är min kommentar (om inte den också uppfattas som ”stöddig”): Jag kunde inte ha uttryckt det bättre själv!

 61. 61

  @ Sven Erik Nordin:
  Det fick mig att skriva ut och läsa in ett 60-tal sidor och gav mig betydligt mera kunskap. Tack för kicken! Kanske hustrun skriver en vers i ämnet hos Smarta Diabetiker också!

 62. 62

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Därför måste vi forska på oss själva

  Jag skulle uttryckt det mindre pretentiöst som att fuska på oss själva.

 63. 63

  Det sätt som jag fuskar med silver är att jag använder en silverring, när jag får dålig smak i munnen. Det tar mindre än en minut att få en helt ny smak i munnen. Jag har även trollat bort svamp på ett finger med min silverring.

  Jag har även inkluderat silverbestick i min mathållning. Min känsla är att vi blivit mer motståndskraftiga genom att inkludera silver i tillvaron. Så fort jag får en möjlighet så tänker jag köpa KS också.

  Jag tänker fortsätta att utveckla silveranvändningen tills jag upplever något negativt med det. Den stora frågan är, och har hela tiden varit, vad mina symbiotiska bakterier tycker om allt detta silver. Inget riktigt svar, varken utifrån eller inifrån.

 64. 64
  Docent Göran säger

  @ Hanveden:

  Nu har min bekant i Frankrike skickat länkarna vidare till engelsmannen som skulle se filmerna och ta upp det han kommer lära sig av filmerna redan nu på på onsdag när han träffar läkaren som skriver ut statinerna till honom.

  Detta är nog internet när det är som bäst! 🙂

  Etablissemanget vill nog hindra denna typ av informationsspridning – gräsrötterna äter av ’kunskapens frukt’ och börjar ställa obehagliga frågor. Själv har jag svårt att se hur de skulle kunna genomföra detta utan en gigantisk övervakningsapparat för internet.

 65. 65
  Annika Dahlqvist säger

  @ 62 Erling:
  Det är lätt att skämta när man är frisk. Blir man sjuk är det lätt att hålla sig för skratt.

 66. 66
  Hanveden säger

  @ Docent Göran:

  Lars Bern har skrivit ett inlägg på sin blogg Anthropocene om professorn Peter C. Götzsches mastiga bok ”Dödliga Mediciner och Organiserad Brottslighet”.

  PC.Gs bok skall inköpas inte minst sen jag läst LBs blogg om boken:

  https://anthropocene.live/2016/03/04/kan-jag-lita-pa-sjukvarden/#comments

  Den behöver också spridas bland folken…

  mLCHFh 🙂 .

 67. 67

  Instämmer med eftertryck! Men risken när man läser boken är, att man förlorar tron på människan som en intelligent varelse. Fast vi som yttrar oss här är väl i de flesta fall tämligen luttrade…

 68. 68
  Rolf Löfgren säger

  Jag följde länken till Internetmedicin om Insulin resistens. Deras förklaring visar var sjukvården står.

  Orsaker

  Orsakssambanden mellan övervikt/bukfetma och insulinresistens är ofullständigt kända, men sannolikt är produktionen av insulinantagonistiska substanser från viscerala fettceller av betydelse.

 69. 69

  Erling Skrev:

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Därför måste vi forska på oss själva

  Jag skulle uttryckt det mindre pretentiöst som att fuska på oss själva.

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 62 Erling:
  Det är lätt att skämta när man är frisk. Blir man sjuk är det lätt att hålla sig för skratt.

  Förlåt, allitterationen var allt för lockande. Experiment är nog ett bättre ord för företeelsen att handla på nätet och prova på sig själv 🙂

 70. 70
  Annika Dahlqvist säger

  @ 69 Erling:
  Ett experiment är ju också en form av forskning. Om det faller väl ut är det ett incitament för fortsatt forskning. Vem ska utföra den forskningen?

 71. 71

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 69 Erling:
  Ett experiment är ju också en form av forskning. Om det faller väl ut är det ett incitament för fortsatt forskning. Vem ska utföra den forskningen?

  Väldigt bra fråga!

  Men jag tror att det finns mycket större hälsovinster att göra genom att träget föra ut det vi vet om kosthållning till nära och kära. Att hitta de nycklar, som öppnar för vårt budskap och kunnande hos en motvillig eller skrämd individ. Att söka svar på varför folk låser sig och slutar lyssna och att hitta vägar ut ur den låsningen.

 72. 72
  I Like Neil Young säger

  @ Erling:
  Det sista du skriver där är ytterst intressant. Vad i hela friden är det som gör att folk ”låser” sig för vissa frågor? Det tycker jag är ett otroligt spännade spörsmål.

 73. 73
  ByPass x2 säger

  Kanske lite Off-Topic, men…

  Då det gäller etablissemangets rekommendationer berörande vår personliga hälsa har jag de senaste decennierna lärt följande:
  • Gör tvärtom!

  När media (press. radio, tv etc), Socialstyrelsen, Myndigheter, Apoteket, Vårdcentralen etc säger:
  • En ny farlig pandemi är på väg — vaccinera er!
  • För att slippa livmodercancer — vaccinera er!
  • En svår influensa är på väg — vaccinera er!
  • Ät 5–7 brödskivor om dagen! (en klassiker)
  • Även jag har gått över till Prince! (en klassiker)
  • Använd inte kolloidalt silver — det är livsfarligt!
  • Ta tåget!
  • etc m.m. osv

  Gör alltså tvärtemot och du både behåller din goda hälsa samt förlänger livet!
  Vägra ta ngn som helst vaccin och ta en daglig dos av KS och du behöver bara uppsöka sjukvården för att eventuellt gipsa ett brutet ben… 😉
  Och ta gärna ett glas vatten med några kryddmått bikarbonat då och då — det håller kroppen sunt basisk.

  Men ”tåget”… Vad har det med detta att göra?
  Jo, vi här i Västsverige har lärt, att ska man åka någonstans med allmänna färdmedel ska man välja Bussarna. Tågen håller aldrig tiderna, kommer sällan fram utan blir ofta stående någonstans på linjen… Men bussarna fungerar alltid! 😉

  Sist men inte minst:
  Bojkotta Fulmedia (Main-stream-media) — de bara ljuger! Om allt och inget — i ALLA sammanhang!!

 74. 74
  Docent Göran säger

  ByPass x2 Skrev:

  Bojkotta Fulmedia (Main-stream-media) — de bara ljuger! Om allt och inget — i ALLA sammanhang!!

  Jag fick igår återigen ett samtal från Radiotjänst som ville kontrollera TV-innehavet och jag talade som vanligt om att vi inte har någon TV och inte tänker skaffa någon. När jag frågade om man är tvungen att ha TV bekräftade hon att man inte måste ha någon.

 75. 75

  @ ByPass x2:
  OT: En bok som kan uppskattas – Guldsot av Bernt Hermele, journalist/reporter
  (Berättelse om Röda Korset-bedragaren Johan af Donner)

 76. 76

  Bra kost vid diabetes, vad i h-e menar ni med det??? Det finns många olika typer av diabetes. Menar du/ni att LCHF är bra vid alla typer av diabetes och om ni ni inte tycker det varför skriver ni då Diabetes precis som om alla typer av diabetes är precis likadana???

  Det var en flicka som dog för en vecka sedan här i min kommun just pga. att föräldrarna gav henne LCHF-kost och därmed var tvungna att reducera insulindoserna till det minimala. Hon fick svår Ketoacidos och avled. Men ni menar väl fortfarande att LCHF fungerar för ALLA, och ni tar väl inget ansvar för barnets död eftersom det enda ni är ute efter är att tjäna pengar på föredrag, böcker och artiklar….

 77. 77
  Annika Dahlqvist säger

  @ 76 Hermine Andersson:
  Vi har inte fått någon riktig rapport om ketoacidos hos ett diabetesbarn pga LCHF-kost, som har fått adekvat insulindosering. Det fall som redovisades i Diabetolog-nytt var fiktivt. Vi vore tacksamma om du bad läkaren i fråga att skicka till oss en redovisning av detta dödsfall, med lab-värden, förlopp och alla detaljer (avidentifierat förstås).
  Vid en lowcarb-konferens i USA tillfrågades diabetesläkare där, och ingen hade hört talas om något dylikt.
  Vi LCHF-are är inte ute efter att tjäna pengar. Det finns inga nämnvärda pengar att tjäna på LCHF. Det handlar bara om att äta riktig mat.

 78. 78
  Docent Göran säger

  @ Hermine Andersson:

  Ditt namn länkar uppenbarligen till något ställe men klickar man på din namnlänk blir svaret i webläsaren ”none”. Du kanske kan förtydliga detta?

  Själv tycker jag att de mest intressanta kommentarerna är från dem som är oppositionella mot LCHF och speciellt om de kan visa på någon substans i vad de påstår. Jag håller därför med Annika om att det vore väldigt intressant om du kunde skicka lite mer information om det aktuella fallet så vi kunde titta närmare på detaljerna.

  Vi kanske också kan lära oss något nytt.

  Apropå tjäna stora pengar så är nog det sista som läkemedelsbolagen skulle vilja, att alla världens 500 miljoner diabetiker skulle satsa på LCHF och därmed slippa slippa ta eller kraftigt minska på insulinet.

  Jag undrar hur mycket de har förlorat bara på min fru under de sju åren vi satsat på LCHF. Någon som vet hur mycket insulin kostar förresten?

 79. 79
  Docent Göran säger

  Nu googlade jag själv och kom fram till att insulinkostnaden är ungefär 15 kronor per dag vilket blir ungefär 5 000 kronor per år per diabetiker. Med 500 000 000 diabetiker i världen blir intäkterna för läkemedelsbolagen så där 5000 x 500 000 000 kronor eller 2 500 000 000 000 per år eller kanske mer begripligt uttryckt två tusen fem hundra miljarder kronor.

  Med dessa siffror i bakhuvudet är det helt begripligt varför etablissemanget idag ser ett rött skynke framför sig bara de hör talas om LCHF.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa