Karl Arfors blogg: När kvinnor tar statiner ökar risken för diabetes 2 med 48%.
Dela detta:
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)
- Mer
- Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Reddit (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Pocket (Öppnas i ett nytt fönster)
Vad är diabetes 4, som det står i länken?
@ 1 Record:
Diabetes typ 3 brukar man ibland kalla Alzheimer för, eftersom den demenssjukdomen är associerad med högt blodsocker och högt insulin i hjärnan. Men diabetes typ 4 har jag inte sett?
Det står 2 på Karls blogg nu, det var kanske jag som hade råkat skriva fel siffra i länken?
Det står ”diabetes 2” på Karls blogg nu.
I går eftermiddag var jag på bokmässan som pågår i Göteborg just nu.
Anledningen var att få träffa Agneta Schnittger (och hennes ”bloggande” man Erling) när hon presenterade sin intressanta bok INSULIN på mässan.
Vad som då slog mig, vid denna presentation och när jag sedan ”drev runt” på mässan, var hur svårt det är att tränga igenom ”mediabruset” inom bokmarknaden med budskap som ifrågasätter den etablerade ordningen hur intressant budskapet än är. Man måste veta vad man söker efter för att hitta det.
Och det är kanske det man gör när man just driver runt på måfå men med en kritisk LCHF-blick och tar kontakt med de förlag och föreningar som attraheras av denna blick. Men man lär sig som alltid en hel del men framför allt får man sina ”farhågor” om att det knappast är vetenskapen som sitter i högsätet utan snarare ”business as usual”.
Intressant var att ta en diskussion med en ”påläst” representant för VoF som hävdade att de inte alls var emot LCHF. Men när jag föreslog att de offentligt borde gå ut med en ursäkt till Annika om jag skulle kunna få någon respekt för deras förening fanns inget intresse. Jag förslog också att man, som den skeptikerrörelse man nu påstår sig vara, borde ägna sig åt att granska den officiella medicinen istället för att ägna sin skeptiska energi åt att nitiskt angripa alternativmedicinen.
Vad som förvånade mig var storleken på deras monter som gjorde att jag hade svårt att befria mig från tanken att det finns någon ”ohelig” sponsring i bakgrunden.
Hur som helst förstärktes min övertygelse att det enda sättet att få någon förändring till stånd är att vi växer som gräsrotsrörelse för att till slut blir så stora och starka att vi på allvar kan utmana den medicinska korruptionen.
Apropå denna korruption fick jag reda på att Karneval förlag som redan har gett ut Robert Whitakers ”Pillerparadoxen” nu också ska ge ut Peter Gøtzsches bok på svenska. Det går med andra ord ändå att finna ljuspunkter i mediamörkret om man vill och orkar hålla ögonen öppna.
Det är få ställen som man får chansen att träffa så många egotrippade människor på som på just bokmässan, hur denna röriga mässa kan dra så mycket publik har jag aldrig förstått mig på men det tycks ligga något magiskt i att få några tusen träd nedhuggna för att publicera en bok oavsett hur dålig den är – därmed inte sagt att allt som ges ut i bokväg är skräp men en betydande andel klarar sig nog mänskligheten utan?
Tyvärr har inte e-boken tagit fart i Sverige ännu men den borde vara på gång även här – inte minst för oss som driver egen utgivning – större svenska förlag verkar vara nere för räkning,,,,,
Och inte är det bra att skriva på sin platta utan glasögon heller verkar det som – men den som sett Wilhem Mobergs manuskrift vet att det finns värre fall än det ovan,,,,
@ 6 Thomas Jansson:
Jag har svårt att låta bli att korrekturläsa kommentarer. Det känns så tråkigt när orden är oläsliga.
Det bästa vore om vederbörande kommentator korrekturläste innan den trycker på ”Skicka kommentar”.
@ Professor Göran:
Jag vänder mig mot att diffa upp medicinen i skolmedicin och alternativmedicin. Det finns bara medicin, punkt. Den ska baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet, och det är på den planhalvan vi till slut kommer att förändra kostråden och irrlärorna som förekommer. Ngn alternativ medicin finns inte, ska det vara medicin ska det vara riktig vetenskap.
Jag vill hävda att vetenskapen är vår bästa vän, eftersom vi ser framgångarna med blotta ögat, vi vet alltså redan att det funkar, dvs enkelt att bevisa med ordentligt designade studier.
Det kommer att visa sig att de kolhydrat-vurmande fettskrämda professorerna har fel, men endast vetenskap kan visa det, inga fallstudier.
Apropå VoFarna alltså…..
BJA Skrev:
Jag håller helt med.
Problemet är att den officiella medicinen som påstås grundas på vetenskap och beprövad erfarenhet inte gör detta. Man fuskar helt enkelt hejdlöst men sofistikerat. Och väderkvarnarna är många och stora.
Peter Gøtzsches bok lämnar här knappast några tvivel.
@ Annika Dahlqvist:
Min sambo har nyligen bytt ut linserna i ögonen och för första gången sedan hon var 3 år behöver hon inte glasögon.
Jag tyckte jag oxå skulle klara mig utan vilket tydligen inte gick särskilt bra,,,,
Hur som helst så bor hon kvar trots den förbättrade synen – man måste se det positiva i varje läge men nu vet du bakgrunden till det ovanligt slarvigt skrivna inlägget,,,, 🙂
@ Thomas Jansson:
Hoppas du är medveten om att Amazon kan kartlägga dina läsvanor i detalj med kindle.
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/sa-blir-du-sjalv-last-nar-du-laser-en-bok-fran-amazon/
@ L:
Det stör mig inte alls eftersom jag enbart läser facklitteratur men kartläggningen sker ju överallt – även ICA kommer ju med erbjudande om sånt som handlas mest.
Svårt att ställa sig utanför det där och med mobilens hjälp går det ju att följa med vart man befinner sig,,,,
Skulle vi hamna i en krissituation så blir det riktigt illa då allt bryter ihop om nätet släcks ned – vad som är ännu värre är att maten kommer att ta slut på några dagar,,,,
På TV nu (K):
21.00
Sanningen om konsumtion
Rädsla som taktik. Det mänskliga psyket används flitigt i lanseringen av nya produkter, och drivkraften rädsla är viktig i marknadsföring. Hur får man en konsument att handla på en undermedveten nivå? Del 2 av 3. Från UR.
Även i K 6/10, K 8/10 och K 10/10
Såg ni programmet ”Sanningen om konsumtion”,
del 2 – Rädsla som taktik?
https://urplay.se/Produkter/183845-Sanningen-om-konsumtion-Radsla-som-taktik
Det mänskliga psyket och våra grundläggande behov används flitigt i lanseringen av nya produkter. Rädsla är en drivande kraft hos oss människor och användbar i marknadsföring. Journalisten Jacques Peretti berättar om hur läkemedelsföretag kan få oss att äta mediciner mot sjukdomar vi inte har.
del 1
https://urplay.se/Produkter/183857-Sanningen-om-konsumtion
I dag blir det nya vi köper snabbt gammalt och elektronikprodukter är skapade så att de går sönder inom en viss tid. Allt för att öka vår konsumtion. Varför accepterar vi det och konsumerar mer? Har vi konsumtionsplikt? Vi lever i ett samhälle som bygger på att vi konsumerar. Men varför shoppar vi och vilka tjänar på vår konsumtion? Hur kommer det sig att vi köper nytt fastän vi har det vi behöver?
@ Arvid:
Bröd och skådespel åt folket!
Då lägger dom sig inte i tingens ordning.
Arvid Skrev:
Lite OT kanske, men nu ikväll 12/10 kl. 21 så kommer del 3 i serien Sanningen om konsumtion. Ikväll handlar det om ”leksaker”.
21.00
Sanningen om konsumtion
Handla som ett barn. Marknadsföringen får vuxna att agera som barn och konsumera mer. Impulsiv shopping, använda kort istället för pengar och fylla kundkorgen på internet. Vi träffar männen som tjänar biljoner på att vuxna lockas att köpa leksaker. Del 3 av 3. Från UR.
Även i K 13/10, K 15/10 och K 17/10