Kostdoktorns nya sajt

Kostdoktorns nya sajt.
Det är en betalsajt för 79 kr/månad. Där finns filmer, kurser, intervjuer, föreläsningar  etc. De engelska filmerna har svensk undertext.
Man kan inte begära att en samling människor ska arbeta många timmar i veckan enbart ideellt.

 

Comments

 1. 1
  Lars Henrik säger

  Underteknad har haft nöjet att vara en av testpiloterna och är numera medlem!

 2. 2

  Inget försvinner, utan mer kommer till. Därför har jag gått med jag tror det är värt det.

 3. 3
  Carina säger

  Scientologerna tar betalt av sina medlemmar
  så då kan väl Kostdoktorn göra det?

 4. 4
  Kjell Granelli säger

  Tack för ditt stöd, Annika!

 5. 5

  Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska bli medlem. Det har ju gått bra för mig utan något liknande för över ett år med bra resultat. Köper hellre böcker som nu Ann Fernholms nästa bok.

 6. 6

  Det här är ett bra test på mediagenomslaget för LCHF. Om gruppen medlemmar växer visar det att flera är verkligt intresserade av kostdebatten och LCHFs fördelar. Annars kanske det är för tidigt ännu för medlemsavgifter. Det bildar en grupp entusiaster medan de ljumma och tveksamma drar sig undan.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  @ 6 Erling:
  Det är ju bra att det ändå finns mycket bra information gratis på nätet för dem som inte vill betala.

 8. 8
  Lars Henrik säger

  Man kan helt klart se det ur flera synvinklar. Jag har under många år stött olika hjälporganisationer via månatliga och frivilliga bidrag. I dessa fall har jag fått ganska lite tillbaka för egen del. Stödet ges ju främst för att man själv vill bidra till någonting gott, något som man tror på.

  Jag tycker man kan betrakta Kostdoktorns initiativ på samma sätt. Att bidra till en bättre folkhälsa och en bättre sjuk- och hälsovård. Precis som ett bidrag till Läkare utan gränser hjälper sjuka människor.

  I bägge fallen går mitt bidrag till resor, utrustning, kost och logi etc så att mottagarna kan göra sitt bästa för att hjälpa andra. I fallet Kostdoktorn får jag dessutom mer tillbaks än från t ex Läkare utan gränser.

  Debatten på vissa håll verkar handla om någon mix av ”allt ska vara gratis på Internet” till ”Kostdoktorn skor sig själv på vår bekostnad” vilket är en olycklig snedvridning av vad det egentligen handlar om.

  Att producera det material som finns på medlemssidorna kostar helt säkert stora summor. Alternativet hade varit att försöka dra in reklamintäkter och därmed förlora sitt oberoende och sannolikt en stor portion integritet och trovärdighet.

 9. 9

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 6 Erling:
  Det är ju bra att det ändå finns mycket bra information gratis på nätet för dem som inte vill betala.

  Vi människor reagerar så irrationellt: Ibland ger högt pris hög status, där finns nog scientologerna och vissa vackra damväskor och för den delen en del manliga attribut också. Men nätet ska vara gratis tom vad gäller TV-program!

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  @ 9 Erling:
  Om allt ska vara gratis, vem ska då bekosta allt arbete som görs för att framställa bra information?

 11. 11
  Georg W säger

  Frågan är väl om informationen tillför något nytt, annars är väl en länk till Annikas blogg lika informativ.

  Är det meningen att samla massorna så är det hedervärt, men borde då bara kosta cirka 20-30 kr.

  Det ligger långt ifrån min 4 barns-verklighet att betala för något medlemskap. Kostdoktorn lämnar mig bakom sig i sin utveckling mot högre ekonomiska höjder. Jag är som vanligt hänvisad till gratisalternativen. Jag önskar dock all lycka åt Kostdoktorn. Deras insats går inte att förringa. Andreas är liksom Annika, en Titan i vår samtid.

 12. 12
  Göran säger

  Folk är villiga att betala avgift till SVT för den dynga som sänds där som mångt och mycket är politiskt ideologiskt driven (att ens tro att SVT är objektiva visar bara på att det lyckas med sin propaganda). Släng ut tv:en, betala en slant för ett friskare och rikare liv! Bara att äta LCHF skulle de flesta spara in ordentligt med pengar på sjukvårds- och tandläkarräkningar.

 13. 13
  Professor Göran säger

  @ Lars Henrik:

  Som alltid kloka synpunkter tycker jag!

  I morse slog mig tanken att vår LCHF-gräsrotsrörelse trots allt är av ”religiös natur” med våra egna ”överstepräster” – man kan se stora likheter när man börjar fundera lite. Vad jag ”tröstar” mig med är att LCHF verkar vara betydligt mer vetenskaplig – stämmer bättre med verkligheten – än sjukvårdens dogmer gör.

  En ”religion” som gör en frisk är det svårt att vara emot men det är svårt att ta betalt för en ideologi utan att förlora sin trovärdighet. Bidrag måste bygga frivillighet och TRO 🙂

 14. 14
  Mats Lindberg säger

  Om Kostdoktorn gått till Draknästet med denna idé hade han knappast fått någon att investera. Det finns inga pengar i denna slags verksamhet. Många kommer hoppa på någon månad, slicka i sig informationen och sedan säga upp medlemskapet. Jag har alls ingenting emot konceptet, men den som tror att Kostdoktorn blivit girig får nog tänka om, detta är ett riskprojekt!

 15. 15
  Ann Kristin säger

  Bloggen fortsätter precis som förut. Betydligt mer proffsiga videor produceras och läggs ut, med svensk text, t o m för hörselskadade och döva. Huruvida det kommer att bära sig eller inte återstår att se. Jag antar att ett så proffsigt gäng har undersökt marknaden och vägt de olika alternativen mot varandra. För att ta LCHF framåt måste man ju ha ett levebröd. Eller jobba ihjäl sig gratis. Jonas Bergqvists Mf-kostutbildningar kostar betydligt mer, och ingen gapar om det. Också valfritt…

 16. 16
  Thomas Jansson säger

  Många lägger nog ut massor med gratis info och betraktar det som annonskostnader för sin praktik, böcker o s v – det vill säga att man tjänar sitt uppehälle på något annat än just informationen,,,

  Jag har varit inne på medlemssidan och ambitionsnivån är hög när det gäller videokurserna – ett perfekt ställe att skicka nybörjare till (och en hel del läkare skulle oxå behöva ta till sig informationen,,,,)

  Ska bli mycket intressant att se vart det tar vägen – är mera intresserad av det affärsmässiga upplägget än av innehållet,,,

 17. 17

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 9 Erling:
  Om allt ska vara gratis, vem ska då bekosta allt arbete som görs för att framställa bra information?

  Ja, det är en fråga, som våra papperstidningar och hela mediasamhället brottas med. Rappa, lite kontroversiella artiklar lockar läsare och då kommer också annonsintäkterna. Djupa artiklar lockar ett fåtal och ger lite annonser. Vi, som utgör publiken, gottar oss gärna i andras skandaler. Hur krasst, som helst!

 18. 18
  Tommy Rutgersson säger

  Struntprat. Gratis. ..varför det? Skall inte upphovsmännen ha rätt till en anständig ersättning för det gedigna arbete som ligger till grund för omfånget och kvalitén på innehållet i Kostdoktorn.se? Allt kostar pengar och vem skall betala? Användarna så klart. Dessutom, 79 kr i månaden är billigt i förhållande till vad hälsobloggen levererar.

 19. 19

  Tommy Rutgersson Skrev:

  Struntprat. .gratis. ..varför det? Skall inte upphovsmännen ha rätt till en anständig ersättning för det gedigna arbete som ligger till grund för omfånget och kvalitén på innehållet i Kostdoktorns. se? Allt kostar pengar och vem skall betala? Användarna så klart. Dessutom, 79 kr.i månaden är billigt i förhållande till vad hälsobloggen levererar.

  Det är alltid köparen, som avgör om en vara eller tjänst är värd priset!

 20. 20

  Märkligt … det som stör mig är 79kr – varför inte 80kr jämnt?

  En annan sak … är det inte kostdoktorn himself som tidigare kritiserat LCHF.se för ungefär samma koncept som han nu själv driver 😉

  Rätta mig om jag har fel!

 21. 21
  Tommy Rutgersson säger

  Jo men..visst är det så…och valet blir enkelt, .köp eller låt bli..who cares? I fallet kostdoktorns. se…så måste man vara ”blind” om man inte inser värdet av sajtens innehåll för ett sådant lågt pris..

 22. 22
  Anders S säger

  sofia Skrev:

  Märkligt … det som stör mig är 79kr – varför inte 80kr jämnt?

  Dåliga rådgivare?

  Mina barn var inte värst gamla, 5-6 år, när de frågade mig, varför ljuger alltid ICA-handlarn? Det finns ju inga femöringar. Av födsel och ohejdad vana, svarar jag.

  Krämarpriset försöker ge intryck av att någonting är billigare, men det genomskådas av minsta barn. Krämarpriser signalerar ”Jag försöker lura sig!” Det kan förstöra enorma investeringar i att försöka skapa förtroende för en säljare eller produkt.

  Skulle du välja en läkare som annonserar att besök på hans vårdcentral kostar 99.95 istället för 100 kr?

 23. 23
  Lars Henrik säger

  Kostdoktorn.se rapporterar idag att medlemsantalet nu är fyrsiffrigt.

 24. 24
  Mattias säger

  ”Man kan inte begära att en samling människor ska arbeta många timmar i veckan enbart ideellt.”

  Nej, hur skulle det gå? Då skulle vi ju bara ha sidor som Wikipedia och annat trams på nätet….

 25. 25
  Annika Dahlqvist säger

  @ 24 Mattias:
  Jaha, Wikipedias författare arbetar många timmar i veckan ideellt. Så då tycker du att alla andra människor också ska arbeta enbart ideellt. Vad ska folk leva på då?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa