Laxpesten sprider sig

Laxvirus utom kontroll.

Det är ju sådant som kan blir effekten av fiskodlingar, att det sprider sig sjukdomar som kan ödelägga hela verksamheten.
Lax med virus säljs till extrapris.

 

Comments

 1. 1

  Torsk har man fått sluta odla i Norge pga francisellos, en bakteriell fisksjukdom nära besläktad med vår harpest.

 2. 2
  ragnhild säger

  https://www.itromso.no/nyheter/article367807.ece

  Nå känner sig fiskodlar-organisationerna (säkert också Norges fiskeriminister*) sin näring hotat.

  *driver i sitt privatliv med fiskodlings-industri.

 3. 3
  Anders S säger

  Instämmer – men det gäller fler varor. Av över 30.000 produkter i en stor livsmedelshall kan jag tänka mig att köpa ett trettiotal det vill säga en promille. Resten, 999 promille, är industriavfall som borde gå direkt till sopcontainern. Efterföljansvärt:

  https://www.itromso.no/nyhet/article3916621.ece/BINARY/w380/Laksekrig___red_hel.jpg

 4. 4

  Sedan kan väl jag iof tycka att odlad fisk väl borde vara något bra. Kanske något sämre näringsvärden, men med aquaculture minskar vi väl utfiskningen av haven? Och även odlad lax innehåller ju relativt stora mängder omega-3.

 5. 5
  ADHD mamman säger

  Vildfångad lax är rödlistad enligt världsnaturfonden. Om man själv inte kan säkerställa att den fiskats från ett ställe med goda bestånd ska man inte äta vildfångad lax. Det handlar om att börja inse vilken lyx fisk laxen är och äta det mer sällan, då helst KRAV- odlad. Feta fiskar som makrill och sill är ett alternativ. Även salmalaxen är bra även om den inte är ekologiskt märkt. Den odlas på ett sätt som inte belastar vattendragen så mycket, får större plats att leka på, man har minimerat risken för lus och rymning, samt ger hållbart foder. Dyr dock.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa