Det är ju sådant som kan blir effekten av fiskodlingar, att det sprider sig sjukdomar som kan ödelägga hela verksamheten.
Lax med virus säljs till extrapris.
Annika Dahlqvist om LCHF, kost och hälsa
Det är ju sådant som kan blir effekten av fiskodlingar, att det sprider sig sjukdomar som kan ödelägga hela verksamheten.
Lax med virus säljs till extrapris.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Jag har varit läkare, specialist i allmänmedicin. Jag bor i Njurunda, Sundsvall. (Tillägg 200617: Våren 2020, när jag hade varit pensionär i flera år, hade det kommit in flera anmälningar mot mig … Läs mer
2024-09-19 till 22 Kurs på LCHF Nolaskogs , Kursinfo . Jag … Se evenemangen
14 september, 2024 Annika Dahlqvist 2 kommentarer
16 augusti, 2024 Annika Dahlqvist 7 kommentarer
21 juli, 2024 Annika Dahlqvist 10 kommentarer
Copyright © 2024 on Genesis Framework · WordPress · Logga in
Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.
Torsk har man fått sluta odla i Norge pga francisellos, en bakteriell fisksjukdom nära besläktad med vår harpest.
https://www.itromso.no/nyheter/article367807.ece
Nå känner sig fiskodlar-organisationerna (säkert också Norges fiskeriminister*) sin näring hotat.
*driver i sitt privatliv med fiskodlings-industri.
Instämmer – men det gäller fler varor. Av över 30.000 produkter i en stor livsmedelshall kan jag tänka mig att köpa ett trettiotal det vill säga en promille. Resten, 999 promille, är industriavfall som borde gå direkt till sopcontainern. Efterföljansvärt:
https://www.itromso.no/nyhet/article3916621.ece/BINARY/w380/Laksekrig___red_hel.jpg
Sedan kan väl jag iof tycka att odlad fisk väl borde vara något bra. Kanske något sämre näringsvärden, men med aquaculture minskar vi väl utfiskningen av haven? Och även odlad lax innehåller ju relativt stora mängder omega-3.
Vildfångad lax är rödlistad enligt världsnaturfonden. Om man själv inte kan säkerställa att den fiskats från ett ställe med goda bestånd ska man inte äta vildfångad lax. Det handlar om att börja inse vilken lyx fisk laxen är och äta det mer sällan, då helst KRAV- odlad. Feta fiskar som makrill och sill är ett alternativ. Även salmalaxen är bra även om den inte är ekologiskt märkt. Den odlas på ett sätt som inte belastar vattendragen så mycket, får större plats att leka på, man har minimerat risken för lus och rymning, samt ger hållbart foder. Dyr dock.