LCHF-magasinet 4/2012

Nu har det fjärde numret 2012  av LCHF-magasinet dimpit ner i brevlådan. Det är som vanlig späckat med LCHF-information.
Martina Johansson, civilingenjör och forskare i bioteknink berättar om sin hälsoresa från vegetarianism med infektionskänslighet och muskelsvaghet, till hälsa och god kondition med LCHF. Skaldeman berättar mera om ketos, och träffar LCHF-företrädaren i England, Barry Groves.
LCHF och Moment 22: Läkare tycker sig inte kunna rekommendera LCHF eftersom det inte finns vetenskapliga studier på den strikta varianten, och det går inte heller att forska på den, eftersom de etiska kommittéerna anser att den är oetisk.
Mannen ”bakom” Kostdoktorn, Johan Eenfeldt, han som hjälper Andreas med datafinesserna.
Per Wikholm skriver om ”den samiska paradoxen”. Tommys matkrönika om helger och mattraditioner.
Recension av Ann Fernholms bok ”Ett sötare blod”, och Sofie Hexebergs nya: ”Bevisen – Frisk med LCHF”
Bo Zackrisson skriver om myten om den farliga nitriten.

Rekommenderas en prenumeration, eller köp den i välsorterad pressbyråbutik.

 

Comments

 1. 1
  Kattmoster säger

  Härligt, LCHF-magasinet är bara så bra!

  Några har klankat på LCHF-magasinet för att layouten skulle vara kass. Jag tycker tvärtom att den är mycket bra. Den är stilren med fina bilder. Lugn och sansad och utan all hysterisk flashighet. Toppen!

 2. 2

  Håller med föregående – LCHF-magasinet YES!!!!

 3. 3

  Vad mycket intressant läsning i tIdningen – igen!

 4. 4

  Ett strålande bra nummer. Tidningen blir ju bara bättre och bättre! 🙂

 5. 5

  När den kommer i digitalt format direkt in i min surfplatta ska jag oxå börja läsa den,,,,

 6. 6
  Kattmoster säger

  @ Thomas Tombola Jansson:

  Varför vänta? Du missar en massa! 🙂

 7. 7

  Ja och nej, jag läser massor med LCHF information på nätet – mest i USA så jag tror jag är rätt så välinformerad ändå – den mesta informationen finns fritt på nätet, att köpa en tidning eller bok kan vara bekvämt för att få allt samlat på ett ställe – men mina bokhyllor var fulla för många år sedan och numera är det bara exlusiv referenslitteratur som får finnas där,,,

  Nej – på min surfplatta läser och hör jag böcker, ser film och nyheter, lyssnar på musik och jobbar en del – den är med överallt och självklart läser jag digitala tidningar på den, bekvämt, sökbart, billigare och bra för miljön!

  Jag ser verkligen fram emot att Annika börjar distribuera både sina gamla och hennes kommande böcker digitalt – förr köpte jag hennes böcker 10 åt gången och gav bort men har slutat – börjar igen när jag kan skänka bort en digital version – att konvertera en tryckt bok till digitalt material tar inte lång tid och Annikas böcker är värda att få ett evigt liv,,,,

  Självklart kommer jag att börja läsa LCHF-magasinet när den kommer i digital utgåva!

 8. 8
  Gun-Britt säger

  Mycket bra tidning,blir så glad när den kommer

 9. 9

  Jag börjar gilla tidningens layout också!
  Först tyckte jag den stack ut och var lite väl enkel i layouten, men det är ju hela LCHF-konceptet också!
  LCHF-Magasinet: -en osockrad godbit!!!

 10. 10
  Eva Ivarsson säger

  Instämmer med alla här! Ser alltid fram emot nytt nummer, SÅ mycket bra och intressant läsning, tycker det är vilsamt att läsa papperstidningar sparar trötta ögon. Tack alla ni som jobbar med magasinet!

 11. 11

  Bästa nummret hittills!
  Tack för en trevlig stunds läsning. Mkt information presenterad på ett träffsäkert sätt!
  Och hälsa SSS att han är som Jonas Colting, klar och koncis och pedagogisk och härligt rapp i käften! Jag älskar dem båda! Så befriande efter alla ”lagomochdiplomatiska” människor 😉

  Önskar bara att tidningen var minst dubbelt så tjock…..

 12. 12

  Jag stämmer in i hyllningskören av det nya numret av LCHF-magasinet! Ni är inte ett glättigt tillrättalagt livsstilsmagasin med fina bilder. Det är verkligen bra gjort att lyckas med det ni gjort i en (media) värld där det finns 1.500 nyhetstidningar, 1.100 vecko/månadsmagasin, 9.000 radio-stationer, 1.500 TV-stationer och 2.400 förläggare som alla ägs av samma 3 bolag och som alla papegojar efter vad de blir tillsagda av ledningen att säga! Även 2000-Talets Vetenskap tycker jag bör få en eloge för att den är ”Tidningen som talar när andra tiger!” som de själva säger.

  Fortsätt med ert goda arbete, jag kommer vara en nöjd prenumerant av båda tidningarna så länge ni finns till.

  God Jul! 🙂

 13. 13
  ulf pohl säger

  Intressanta artiklar om ketos= strikt Lchf. Den som vill fördjupa sig kan med fördel besöka Peter Attias blogg ”The eatingacademy”.Där finns biokemin bakom ketosen och vad som förändras i kroppen,relaterat till olika motionsformer.

 14. 14

  Jag är överförtjust i LCHF-magasinet och ska pinna iväg till närmaste försäljningsställe för att inhandla tidningen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa