Coronapatienter på IVA har minskat

Antalet Coronapatienter i intensivvården har minskat de senaste dagarna. De var 404 den 4/5 och sedan minskat till 341 idag 14/5. Hoppas att trenden håller i sig och att pandemin är i avtagande.

Kan minskningen bero på att fler har vaccinerats?

 

Comments

 1. 201
  Lasse P säger

  Är det inte märkligt att Japans tillsynsmyndighet inte slagit larm om dom haft tillgång till den nämnda studien?
  Dom är väl en tillsynsmyndighet av en anledning.

 2. 202
  Nisse Hult säger

  @ 201 Lasse P
  Svaret stavs nog ”Money talks”
  Tänk den totala tystnaden i Sverige som ett exempel
  Hur många sk vita rockar har du sen pandemi start hört
  orda nått som varit främjande för hälsa?
  Ytterst få gissar jag
  Enda sättet att lära sig nått är att söka info globalt
  I Sverige råder med få undantag tystnad
  Få törs hjälpa folket att undvika ohälsa
  Money talks

 3. 203
  Lasse P säger

  #202
  Såg ett program från England där läkarstuderande fick frågan:
  Hur många timmar näringslära har ni?
  Svar: 8 timmar på 4 år.
  Jag vet inte hur det ser ut i den svenska läkarutbildingen, men någon annan kanske vet.

 4. 204
  XMargareta säger

  Näringslära är nog utlokaliserad till dietister.
  Har det kanske inte betraktats heller som så ”sexigt” av läkarskrået?
  Dietisternas utbildning undrar man lite över.

 5. 205

  Kolhydrater visar om virus kan hoppa från djur till människa
  Göteborgs universitet16 juni, 2021Artikel från Göteborgs universitetÄmne: Natur & teknik
  En ny modell som använder artificiell intelligens för att studera kolhydrater ökar förståelsen för infektionsprocessen i kroppen – och kan användas för att förutsäga vilka virus som har potential att åstadkomma en ny pandemi.

  Trots att kolhydrater finns med i nästan alla biologiska processer är det fortfarande mycket vi inte vet om dem. Kolhydrater, som också kallas glykaner, är avgörande för att vår kropp ska fungera, men skrämmande ofta är de också inblandade när kroppen inte fungerar som den ska.

  Nästan alla virus använder glykaner som sin första kontakt med celler i infektionsprocessen, inklusive SARS-CoV-2 som har orsakat covid-19-pandemin. Med den nya modellen, baserad på artificiell intelligens går det att analysera glykaner med en extrem noggrannhet.

  Ny kunskap om hur virus tar sig in i celler
  Modellen förbättrar förståelsen för infektionsprocessen genom att göra det möjligt att förutsäga nya virus-glykan-interaktioner, till exempel mellan glykaner och influensavirus eller rotavirus: en vanlig orsak till virusinfektioner hos spädbarn.

  Vetenskaplig modell
  En vetenskaplig modell är ett försök att systematiskt beskriva ett fenomen i verkligheten. I studien från Göteborgs universitet har forskarna utvecklat grafiska neurala nätverk för analys av glykaner. Denna AI-teknik visar en glykan grafiskt – och lär sig sekvensegenskaper som kan användas för att förutsäga glykanfunktioner och interaktioner.

  Läs mer: AI – Så funkar neurala nätverk

  Modellen kan också leda till en bättre förståelse för zoonotiska sjukdomar, där virus sprids från djur till människor.

  – Med uppkomsten av SARS-CoV-2 har vi sett vilka förödande konsekvenser det kan få när virus hoppar över från djur till människor. Vår modell kan nu användas för att förutsäga vilka virus som har störst potential att spridas på det här sättet. Det kan vi analysera genom att se hur många mutationer som behövs för att virus ska känna igen mänskliga glykaner, vilket ökar risken för infektion hos människor.

  – Dessutom hjälper modellen oss att förutsäga vilka delar av människokroppen som riskerar att drabbas av ett zoonotiskt virus, som andningsorganen eller mag-tarmkanalen, säger Daniel Bojar,

  En mångfald av glykaner. Bild: Daniel Bojar

  Glykanbaserade antivirala medel
  Forskargruppen hoppas också kunna utnyttja den förbättrade förståelsen av infektionsprocessen för att förhindra virusinfektioner. Syftet är att använda modellen för att utveckla glykanbaserade antivirala medel: läkemedel som kan bromsa virusets tillväxt i kroppen vid en virusinfektion.

  – Om vi kan förutsäga interaktionen mellan virus och glykaner kan vi leta efter glykaner som binder virus bättre än vad våra egna glykaner gör, och använda dem som ”lockbete” till antivirala medel som kan förhindra en virusinfektion. Det kräver dock att det görs framsteg inom glykantillverkningen, eftersom potentiella antivirala glykaner kan innehålla vissa sekvenser som än så länge är svåra att skapa, säger Daniel Bojar.

  Läs mer: När får vi medicin mot corona?

  Förberedelser inför nästa pandemi
  Daniel Bojar hoppas att modellen kan bli ett steg mot att även använda glykaner för att förebygga och bekämpa framtida pandemier, eftersom man för närvarande hellre använder molekyler som är enklare att analysera, till exempel dna.

  – Arbetet från många forskargrupper har revolutionerat glykobiologin de senaste åren, och jag tror att vi äntligen är på väg att börja använda dessa komplexa biomolekyler för medicinska ändamål. Vi går mot spännande tider, säger han.

  Vetenskaplig artikel:
  Using Graph Convolutional Neural Networks to Learn a Representation for Glycans.Cell Reports.

  Kontakt:
  Daniel Bojar, biträdande universitetslektor vid Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin (WCMTM) och Institutionen för kemi och molekylärbiologi vid Göteborgs universitet, daniel.bojar@gu.se

  Kolhydrater visar om virus kan hoppa från djur till människa
  16 jun |Göteborgs

  Om forskning.se Nyhetsbrev Kontakta oss RSS
  Forskning.se är en webbplats med forskningsnyheter från svenska högskolor, universitet och forskningsinstitut. Redaktionen är verksam i Vetenskapsrådets lokaler i Stockholm.

 6. 206

  Enligt Björn Hammarskjöld så måste man äta 8 gram socker för att glukosen ska tränga ut i lungorna.

 7. 207
  Nisse Hult säger
 8. 208
  Nisse Hult säger
 9. 209
 10. 210
  Stefan säger

  https://www.expressen.se/gt/lovisa-19-lider-av-postcovid-berattar-om-svara-symptomen/

  Frågan är om det bara är kost, diet, vitaminterapi kvar att prova.

 11. 211
  Lasse P säger

  Nu säger t o m WHO att barn inte bör vaccineras mot covid-19 då det inte är tillräckligt utrett än.
  Det är ju inte utrett överhuvud taget.
  https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/covid-19-vaccines/advice

 12. 212
  Helena säger

  Idag (22/6) är det bara 30 pat som är inneliggande med covid i Gbg!
  Var det inte samma sak förra året, vid denna tid?

  Det ska bli intressant att se hur det ser ut nästa vinter. Som bekant hörde man aldrig om någon som var förkyld eller hade influensa, hösten och vintern som varit.
  Alla med symtom tycks ha covid.

  Jag följer med intresse kampen om Ivermectin som tycks ha hjälpt många, i BÖRJAN av symtomen, men som motarbetad av BigPharma.

  Jag har en engelsk student hos mig. Han räds inte covid men vill kunna träffa vänner o släkt i UK utan att först sitta i karantän under två veckor och kunna resa utan att betala för tester hela tiden. Så livet har blivit komplicerat.

 13. 213
  Lars Henrik säger

  Helena,

  Var det inte samma sak förra året, vid denna tid?

  För lnlagda i landet som helhet ligger vi ca en månad före förra året. Antalet inlagda (inklusive IVA) var ungefär samma ungefär i juli förra året. Ingen enorm skillnad men vi har haft en sen vår, hårdare restriktioner och vaccinering I år. Säkert svårt att dra säkra slutsatser…

 14. 214

  Andreas har också tagit vaccinet.

  Just got my first covid shot, Moderna. Since I had Covid 8 months ago this should be a good booster on its own, but I’ll take dose 2 as well to be safe. Surprised by some of the rhetoric on vaccines, risk/benefit likely very pos for most adults, plus it protects others. https://t.co/u5sOknY2pW

 15. 215
  Helena säger

  Jag undrar om ni som tagit dos två av vacciner har märkt någon skillnad. För en halv timma sedan träffade jag en gammal arbetskamrat. Hon hade reagerat på att alla gamla på det äldreboende hon jobbar på, har gått upp i vikt, liksom de arbetskamrater som tagit samma vaccin. Hon själv sa att hon tagit bara en dos och efter det börjar få ont i lederna i händerna så hon vill inte ta dos två.

  Det cirkulerar på youtube att de som tagit dos två kan få något av metall att fastna på det stället där vaccinet gavs. Jag har skrattat åt det. Låter FÖR tokigt! Men denna kvinna sa att det stämde på två arbetskamrater! De testade detta på jobbet! Jag fattar ingenting. Har någon en förklaring? För det kan bara inte vara så, eller?

 16. 216
  Annika Dahlqvist säger

  215 Helena
  Vilket vaccin var det som de ev blev magnetiska av?

 17. 217
  Helena säger

  @216
  Det sa hon inte.

 18. 218
  Lasse P säger

  Är magneteffekt av vaccinkomponent sant eller….?
  https://www.bitchute.com/video/ognp9fEwv9ei/
  Trovärdigt…inte omöjligt, jag har hittat flera publikationer på PubMed som beskriver användande av superparamagnetic iron oxide nanoparticles (SPIONs) i vaccinsammanhang.
  Bifogar länk till en av dom.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24715289/

 19. 219
  Helena säger

  Fruktansvärt!
  Och svenskar får numera huvudsakligen de som gör detta.
  Undrar vad vi kommer att få höra om 1-3 år!

 20. 220
  Lasse P säger

  # Helena
  SPIONs har utvecklats under många år, kanske framförallt inom cancerbehandling för att styra läkemedel exakt dit man vill ha dessa med hjälp av magnetfält.
  Hur långt man kommit i forskningen idag, vet jag inte men det är väl inte otroligt att de metoder som beskrivs ovan är verklighet.
  Jag kan säga att jag informerar mig dagligen om utvecklingen kring covid och vaccinationsbiverkningar och det kommer fram mer och mer besvärande omständigheter för WHO, Big Pharma och Big Tech m.fl som sammantaget får Nazismen att framstå som en förskola.
  Jag tror att sars-cov-2 är ”man made” men med syfte att tjäna pengar, det man inte hade med i beräkningarna eller inte hade kunskap om, var att spikeproteinet är värre än viruset. Dom utgick ifrån att spikeproteinet endast var en nyckel som får cellen att öppna sig för att viruset skulle komma in.
  I dag verkar det som spikeproteinet är det verkliga hotet.

 21. 221
  Stefan säger

  https://www.vk.se/2021-06-25/forskning-fran-umea-mycket-hog-dodlighet-i-covid-bland-aldre

  Betalvägg, kopierar ett stycke från den:

  Forskarna vid Umeå universitet kan nu visa hur fatalt det var för de äldre på de särskilda boendena att smittas av coronaviruset under den första vågen, innan det fanns vaccin.

  – Risken att dö är sju gånger större. Dödligheten bland dem med covid var alltså sju gånger större jämfört med andra personer som bor på särskilt boende, säger Peter Nordström, överläkare och professor i geriatrik.

  Över 40 procent dog inom 30 dagar från det att de fått diagnosen.

  – Det är det som är det hemska. Vi funderade över det där, men jag har inte under min livstid sett något som tar livet av folk på särskilt boende lika effektivt som covid, säger Peter Nordström.

 22. 222
  Helena säger

  Fast IVO kom fram till att av de undersökta äldreboenden, dog 17% AV covid, resten MED.

 23. 223
  Lasse P säger

  Och hur många av de avlidna hade redan andra sjukdomar?
  Hur många av de avlidna vart behandlade med morfin av läkare som aldrig träffade patienten och då aldrig vart diagnostiserad med corona?
  Hur många av de avlidna vart inlåsta och fick inte ens komma ut i friska luften?
  Hur påverkade lockdown de äldres mentala hälsa då de dessutom matades med skräckpropaganda av MSM…ökad oro för barn och barnbarn?
  Allt skylls på covid-19 oavsett andra orsaker.
  En coviddiagnosticerad anges som död av covid-19 om hen avlider inom 30 dagar efter diagnos….död av hjärtinfarkt=covid-19

 24. 224
  Stefan säger

  Jag ”vågar” inte kopiera allt ifrån artikeln, men svaren hittar ni förhoppningsvis i nedanst. stycke ;

  ”Studien bygger på de boende på äldreboenden i Sverige som hade konstaterad covid till och med september. De har jämförts med en kontrollgrupp med lika många personer som inte diagnostiserats med covid, men hade motsvarande riskfaktorer i övrigt, exempelvis ålder, kön och andra sjukdomar. Sammanlagt omfattar studien 7 400 personer.

  – Det som är särskilt viktigt som studien visar är att att covid i sig verkar ha orsakat många dödsfall, säger Marcel Ballin, doktorand i geriatrik och huvudförfattare till studien.

  – Det är ett viktigt budskap, för en del kanske tänker att många av de äldre på särskilt boende kanske inte hade haft så lång tid kvar att leva, men resultaten visar att många av dem förmodligen dog i förtid och skulle ha levt längre om de inte hade blivit smittade, fortsätter han.

  Studien har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Journal of the American Medical Directors Association. I inledningen av artikeln citerar de coronakommissionens slutsatser om att vi i Sverige misslyckats med att skydda de äldre.

 25. 225
  Lasse P säger

  Enligt Socialstyrelsen så dör runt 10000 i åldern 70+ på äldre- och särskilda boende av säsongsinfluensa varje år.
  I dessa covidtider är den vanliga säsongsinfluensan nästintill obefintlig.
  Vad Socialstyrelsen anger i sin statistik över avlidna i covid-19 med dödsorsaksintyg fram till 20 Juni är 9060 personer.
  ” Om vi nu säger att vi inte lyckats skydda våra äldre på äldreboenden då är det snarlikt varje år i så fall, säger Thomas Lindén som är chef för avdelningen för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården på socialstyrelsen.
  Det har kommit kritik från flera håll mot att covidsmittade på äldreboenden inte förflyttas till sjukhus och får mer avancerad vård eller intensivvård och därför dör i onödan.
  Yngve Gustafson, professor i geriatrik vid Umeå universitet, säger att den palliativa vård som ges på äldreboenden är att likna vid dödshjälp.
  ”I stället för att ge dem en chans att överleva har man många gånger bara gett palliativ vård. Det tar nästan garanterat livet av dem redan efter ett par dagar, vilket kan liknas vid aktiv dödshjälp”

 26. 226
  Lasse P säger

  Angående SPIONs så kompletterar jag med detta som jag antar att ingen av er hört talas om.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Magnetogenetics.
  SPIONs och Magnetogenetics är teknik som existerar och man har faktiskt med Magnetogenetics lyckat kontrollera hjärnaktivitet och beteendemönster hos möss.
  Då man även funnit grafenoxid, som förbättrar magnetisk effekt, i covidvaccinvaccin så kan man ju fundera över….vart är vi på väg??
  Har foliehattarna som hyser farhågor kring covidvaccin och 5G, substans i sina farhågor?
  För 6 månader sedan skulle jag sagt omöjligt, idag vet jag inte vad jag skall tro.

 27. 227
  Stefan säger

  Trots allt tror jag att man kan känna sig optimistisk för framtiden ang olika virus och antar även multiresistenta bakterier mm. Människans utveckling verkar vara att alltid fixa det tillslut:-)
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskare-sa-stoppas-nasta-pandemi

 28. 228
  Lasse P säger

  Det finns flera mediciner som fungerar väldigt bra mot sars-cov-2 varav Ivermectin är en av dom. Denna välbeprövade, säkra och billiga medicin har visat sig vara 89% effektiv mot sars-cov-2.
  Dessvärre har den baktalats och plötsligt blivit livsfarlig, något som naturligtvis gynnar nyutvecklade och mer inkomstbringade läkemedel som dessutom har patentet intakt.
  Det finns mängder av vittnesmål från läkare runt om i världen som behandlat covidsjuka med Ivermectin som resulterat i oerhört bra resultat men som, framförallt i USA, blivit förbjudna att behandla covidsjuka med Ivermectin.
  Det finns läkare som fått sparken pga detta trots att samtliga behandlade patienter blev friska, låter som ett skämt men är högst verkligt.
  Problemet för Big Pharma är att Ivermectin är så effektivt att vaccin är onödigt.

 29. 229
  Stefan säger

  @228,
  Du får ta och kontakta professorn:
  https://www.umu.se/personal/niklas-arnberg/

 30. 230
  Lasse P säger

  Ja du Stefan…vi börjar här:
  https://annikadahlqvist.com/2020/12/20/ivermektin-ar-ett-mojligt-lakemedel-mot-covid-19/
  Fortsätter här:
  https://covid19criticalcare.com/sv/ivermektin-i-covid-19/epidemiologiska-analyser-av-covid19-och-ivermektin/
  Avslutar med:
  Nicklas A och UMU får forskningsanslag bl.a från EU och skulle han säga att ”Min forskning behövs inte då det redan finns verksamma substanser” så biter han den hand som föder honom.
  Dessutom är Ivermectin numera bannlyst i västvärlden (trots att det funnits i runt 40 år och dokumenterat säkert med oerhört få biverkningar) och det gynnar bara hans forskning.
  Det finns mycket information att läsa på sidor som inte censureras av Youtube,Twitter och Facebook.
  Vill du ha mera information så säg bara till.

 31. 231
  XMargareta säger

  Jag menar att det finns ett stort behov av antiviraler, även om Ivermektin finns.
  Så jag är glad för den forskning, som nu bedrivs angående det.
  Så tycker jag, även om jag också tycker att Ivermektin borde ha använts för Covid, om de positiva omdömena stämmer och det inte finns fler ” aber”, än vad jag hört talas om. Jag vet nämligen inte så mycket om just Ivermektin.

 32. 232
  Stefan säger

  Som sagt, kontakta Niklas och även huvudförfattaren i den andra artikeln ovan:
  https://www.umu.se/personal/marcel-ballin/
  Blir bara fel att hålla på att baktala och döma ut.
  Själv kontaktade jag en Professor (och Vegan?) vid dåvarande Folkhälsoinstitutet, Gunnar Johansson för 12-13 år sedan, när han baktalade och dömde ut LCHF och speciellt kött.
  Jysst nog ringde han upp mig bara en tio minuter efter mailet och vi hade en liten diskussion, men det är en annan historia.

 33. 233
  Robin säger

  2021-06-30 har det kommit in 50 523 misstänkta biverkningar på grund av vaccinerna mot covid-19 till Läkemedelsverket. Av de handlagda rapporterna, 5 689 stycken, anses 67,6 % som allvarliga biverkningar och 4,4 % har varit dödsfall. När anses ett vaccin osäkert?
  I USA har Harvard kommit fram till att under 1 % av biverkningar från vacciner rapporteras till VAERS. Man undrar hur stort mörkertalet är i Sverige. Själv vet jag fler som blivit sjuka från vaccinet, än från sjukdomen.

  ”En coviddiagnosticerad anges som död av covid-19 om hen avlider inom 30 dagar efter diagnos….död av hjärtinfarkt=covid-19”

  Hur många har dött inom 30 dagar efter vaccinering?

 34. 234
  Jösses säger

  50 523 x 0,044 = 2 223. Har vi i Sverige till och med igår 2223 dödsfall p g a Covid 19 vaccin? Om det är så, då kommer vaccinet när alla har vaccinerats, på ett ungefär ha tagit lika många liv som farsoten.

 35. 235
  Robin säger

  Jösses.

  Eventuellt är det 2 223 som dött av vaccinerna. Vi vet inte för Läkemedelsverket ger inte den informationen i nuläget.. Jag har skickat mejl till Läkemedelsverket och frågat om antalet avlidna som de rapporterar om endast gäller de handlagda rapporterna. Så är fallet. ”Rapporter om allvarliga och okända misstänkta biverkningar prioriteras i handläggningen.”

 36. 236
  Helena säger

  Vad får du siffrorna ifrån? Och vet man hur det ser ut i till ex USA och Israel?
  Jag hör om de som fått stroke några veckor efter men det kanske bara är slumpen, då det rör sig om äldre.

 37. 237
  Robin säger

  Helena.

  På Läkemedelsverkets hemsida under handlagda rapporter.

  https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar—coronavacciner#hmainbody2

  I USA kan du söka på respektive vaccin på https://vaers.hhs.gov/data.html

  Israel har jag ingen aning om.

  Vaccinskador verkar inte finnas enligt de flesta läkare, det är alltid slumpen. Hjärtproblem bland tonåringar har exempelvis på grund av slumpen ökat 25 gånger de senaste månaderna i USA.

 38. 238
  Lasse P säger

  Förutom VAERS i USA kan man hitta information från Storbritannien
  https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-vaccine-adverse-reactions/coronavirus-vaccine-summary-of-yellow-card-reporting#yellow-card-reports
  Från EU kan man hitta information om vaccinbiverkningar hos EMA (European Medicines Agency)
  För er som är intresserade, har möjlighet att fortsätta leta härifrån.
  https://www.ema.europa.eu/en/search/search?sort=search_api_relevance&order=desc&search_api_views_fulltext=Adverse%20covid%20vaccines%20reaction

 39. 239

  Orsaken till att vi hör så få läkare och professionella virologer är att hela jä-a planeten är stenhårt censurerad. Till förmån för något de kallar vaccin. Vi går en intressant höst till mötes. Ska fasaden spricka? Eller står härskarsystemet intakt?

 40. 240
  Helena säger

  Dessutom är det lite märkligt att EN vax, som både är dyr och svår att förvara, tycks ta över marknaden. Jag minns att man prövade säkert 100 olika sätt att få bukt på sjukdomen, varav några var mycket enkla att hantera. Som de man stoppade/sprutade )?) i näsan, vid smitta.

  Och alla som varnade för FRAMTIDA skador, blev blockerade. Och den billiga o välbeprövade Ivermectin, blev smutskastad.

 41. 241
  Lasse P säger

  Apropå censurering så läs detta på Anthropocene (Lars Bern). Det är fördjävligt, rent ut sagt.
  https://anthropocene.live/2021/06/27/sa-kallad-faktagranskning/
  Att Big Pharma med hjälp av Big Tech förhindrar människor från att få hjälp av lättillgängliga, billiga och säkra läkemedel måste klassas som folkmord. Kan även läsas om detta på Anthropocene.
  https://anthropocene.live/2021/06/25/staten-forbjuder-fungerande-behandling-av-covid-19/

 42. 242
  Stefan säger

  Kanske intressant att lyssna på imorgon på P1 -Sommar ?
  https://www.folkbladet.nu/2021-07-03/trumpmotet-inspirerade-svenskens-vaccinarbete

 43. 243
  Lasse P säger
 44. 244
  Stefan säger

  Nu menar jag mest att det skulle vara intressant iom han är svensk(!)

  Ungefär som de ovan nämda svenskar som man direkt kan kontakta och ställa frågor till. Känns liksom mer hemkärtJ

  T ex fråga Niklas direkt om att det finns ju redan ett ”fantastiskt” antivirusmedel?!
  Vad är det då att forska om?

  Eller liknande frågor. Jag har föreslagit dig att kontakta dem…

  Jag försöker vara neutral och objektiv och kan nog anses vara en del i ”fårskocken”, antar att även bloggägaren Annika kanske också är det, och kritik kan säkerligen ges mot Big pharma, men även mot Bolsonaro i Brasilien;-) Världen är betydligt mer än Svart – Vit…

  De här vaccinen ger inga 100% -garantier och tyvärr kommer det att finnas problem för kanske uppemot 1 av 10 som drabbas i mer eller mindre grad.

  Vet förresten inte hur det är med TBE-vaccinet som alltmer verkar bli ett nödvändigt ont ?

  De 3 länkarna du ger tror jag inte man skulle få nåt svar från om man försökte kontakta dem.

  Kanhända den svenske då..

  Inte är det svårt heller att hitta länkar gentemot ”visselblåsarna” i de angivna länkarna, men som sagt , personligen tycker jag det är mer intressant att vara på hemmaplan och när jag t ex ser att förre Folkhälsomyndighetens chef är Vegan och medlem i ”Läkare för framtiden” så tycker jag det är direkt olämpligt.

  https://apnews.com/article/fact-checking-9785042487

  https://www.reuters.com/investigates/special-report/health-coronavirus-vaccines-skeptic/

  Den svenske läkaren ovan i en av länkarna du gav, Sture Blomberg, verkar ju vara kristen fundamentalist, något som jag får problem med direkt(!).

  Går man in på Läkare för framtiden , eller nån Kristen tankesmedja eller Antivaxx sida så är det förståss ”inga problem” att få serverat 1000-tals studier som ”bevisar” deras hypoteser.
  Senast såg jag nu att det är ”bevisat” att Kokosolja är farligt för hjärta och kärl t ex…

  Öht har jag även problem med att det ofta i bakgrunden verkar vara div obskyra grupper (kulter?) som Nation of Islam, Scientologerna, Qanon m fl.

  Som sagt, varför inte kontakta de ovan som har direkta mail-adresser?

 45. 245
  Lasse P säger

  Den forskning Stefan A bedriver är inte onödig och måste finnas då det finns uppenbara fördelar med antivirala läkemedel och utveckling är inte nödvändigtvis av ondo.
  Det som jag invänder mot är att ett fungerande, billigt och säkert alternativ plötsligt blivit livsfarligt och får inte användas som ett alternativ i kampen mot Covid-19.
  Är inte grundbulten i medicinetiken att bota och lindra?
  Det senaste i denna osmakliga tragedi, är hur tjuv och rackarspel används systematiskt av Big Pharma för att maximera vinst, och med hjälp av YouTube, censurera nobelpristagaren och innovatören till Ivermectin, Dr Satoshi Omra då han i en video diskuterar Ivermectin.
  Bara en så enkel sak som att komplettera med D-vitamin under vinterhalvåret ger resultat men rekommenderas inte…varför?
  Covidsjuka som drabbas av cytokinstorm kan behandlas med c-vitamin intravenöst, men motarbetas starkt av MSM och företrädare för det medicinska etablissemanget, något Annika D erfarit mer än en gång.
  Om någon sagt till mig för ett år sedan att Big Pharma, Big Tech och MSM skulle bilda gemensam front och motarbeta information från Läkare, Forskare, Nobelpristagare m fl. skulle jag avfärdat personen som fantasifull utan verklighetsförankring, men idag finns det för många slumpmässiga sammanträffanden för att bara avfärda det hela som konspirationsteorier.

 46. 246
  Humlan säger

  Intressant debattartikel i VK av en svensk-kines som förklarar sin övertygelse om ursprung från viruslabb:
  ”Därför är jag övertygad om att coronaviruset kom från Kinas laboratorium i Wuhan”

  https://www.vk.se/2021-07-02/debatt-darfor-ar-jag-overtygad-om-att-coronaviruset-kom-fran-kinas-laboratorium-i-wuhan

 47. 247

  Jösses och Robin:
  Jösses säger

  ”1 juli, 2021 kl. 18:04
  50 523 x 0,044 = 2 223. Har vi i Sverige till och med igår 2223 dödsfall p g a Covid 19 vaccin? Om det är så, då kommer vaccinet när alla har vaccinerats, på ett ungefär ha tagit lika många liv som farsoten.”

  Jag hittar antalet vaccinerade sista juni, men jag hittar inte att 4,4% dött i samband med vaccinationen. Var står det någonstans?

 48. 248
  Helena säger

  Med all respekt, men var hittar du dessa siffror, eller hur räknar du?

 49. 249
  Lasse P säger

  Om hela Sveriges befolkning vaccineras och 4,4% dör så är det drygt 400000 pers + alla med svåra biverkningar.
  Känns inte rimligt men det finns ju uträkningar som gör gällande att vaccinera för att rädda 3 från död i covid-19 så kommer 2 att dö av vaccinet.

 50. 250
  Lasse P säger

  Här är en undersökning som säger att man får acceptera 4 döda och 16 allvarliga biverkningar av vaccinet för att rädda runt 7 personer i snitt från coviddöd.
  https://www.mdpi.com/2076-393X/9/7/693/htm

 51. 251

  Snyggt Lasse! En tillbakadragen skräpstudie! Skrämmande att se hur du ”jobbar”!

 52. 252

  Kalle, Luc Montaigner sa för ett år sedan att viruset var människoskapat i ett laboratorium. Han refererade en indisk studie som blev tillbakadragen och en brasiliansk studie som aldrig fick bli publicerad. Nu ett år senare så vet till och med USA,s president att viruset är människoskapad. Någon ondska lyckades förneka sanningen i ett helt år för hela mänskligheten. Vi kan inte lita på den propaganda som serveras oss och vi vet att sanningar som dyker upp är förbjudna att publicera. Vad grundar du det på att det är en skräpstudie? Du måste förstå att allt måste fram i ljuset för att vi ska kunna utvärdera den och själva bedöma sanningshalten. Vem tycker du att vi ska tro på? Dig?

 53. 253

  Lasse, ja men jag hittar inte var det står att 4,4% har svåra biverkningar. Men jag hittade att de själva skriver att 2000 fått allvarliga biverkningar och att deras definition av allvarliga biverkningar är död, skadad för livet osv. Jag tror man avbröt svininfluensavaccineringen när 50 hade dött.

 54. 254
  Lasse P säger

  Kalle. På vad grundar du uppfattningen att det är en skräpstudie?

 55. 255

  Ja, t ex på att studien är tillbakadragen vilket du inte nämnde! ( Jättedåligt gjort Lasse! )

  Att det är icke-virologer som skrivit detta

  Att man räknat alla dödsfall som inträffat, självklart kommer många personer dö inom en månad efter vaccinering när man vaccinerar äldre av andra skäl än vaccinet. ( Skulle samma sak hända vid vaccinering av lite yngre personer är det en helt annan sak ).

  Allt detta är du säkert medveten om Lasse, så man undrar verkligen vad syftet är med det du skriver…..

 56. 256

  Georg, jag har aldrig intresserat mig speciellt mycket för hur viruset har uppkommit. Jag har svårt att tro att det spridits avsiktligt ( om det inte är gjort av en enstaka galning ). Två rimliga teorier är väl att det är labmisstag eller från djur. Det är väl bra att USAs president utreder detta? Har svårt att se kopplingen till skräpstudien. En skräpstudie är en skräpstudie oavsett om slutsatsen är rätt eller fel. Dessutom är ju bevisligen den tillbakadragna studien tillgänglig att läsa så jag förstår inte ditt gnäll. 😉

 57. 257
  Christer Kamb säger

  Att drabbade minskar beror på att det handlar om ett typiskt säsongsbundet förkylningsvirus (dock m vissa andra karaktäristiska). Ett riktigt pandemisk virus slår normalt urskillningslöst dvs vem som helst kan drabbas. Eftersom PCR-testet i princip är värdelöst för diagnos-ändamål är rubrikerna om varianter rätt meningslösa. I denna ”pandemi” har alla tidigare erfarenheter och kunskaps-regler ställts åt sidan (särintressen). Inga makthavare i Europa vågar närma sig skandalen kring FDA/A Fauchi/CDC och virusets ursprung. Det s.k vaccinpasset är ett brott mot Nürnberg-koden och kommer inom sinom tid att prövas rättsligt. Men passet fyller däremot en mängd andra ej redovisade syften.

  Varianter som uppkommer genom mutationer är generellt ”alltid mer smittsamma men samtidigt mindre allvarliga för de som drabbas”. Den svenska staten böjer sig alltmer för särintressena inom EU och det privata WHO. Om det skulle förhålla sig annorlunda denna gång beror det sannolikt då på den gen-terapi vaccinerade utsatt sig för. Inte viruset per se. Vi vet nu att det är spikproteinerna som är boven. Men oxå andra okända substansers påverkan i ”vaccinet” kan vara skadliga. Nu inriktar sig forskare oxå på hur kroppen producerar försvarande exosomer som bl.a samlar på sig mikroRNA (av mRNA-vaccinet). Teoretiskt är det tänkbart att ”vaccinet” (eller dess funktioner) kan överföras mellan människor via t.ex andningsorgan och svettkörtlar (dit spikproteinet tvärtemot löftena kan hamna (Pfizers hemliga japanska studie å råttor)).

 58. 258

  Kalle, det är ju så man räknar de som dött av covid-19 också, så eventuella felberäkningar borde ju i så fall ta ut varandra. Alla som har testats positivt för Covid-19 och som dör därefter, även av andra orsaker, räknas in som att de dött av Covid-19.

 59. 259

  Ewa du har en poäng i det. 🙂 Påståenden blir lätt lite felaktiga när.man försöker förenkla andras texter.

  Läs gärna denna artikel där man beskriver kritiken mer detaljerat.

  https://www.sciencemag.org/news/2021/07/scientists-quit-journal-board-protesting-grossly-irresponsible-study-claiming-covid-19

  Läs gärna också denna länk där Walach försvarar sig … där han tydligt säger att han gjort analysen på data han vet är felaktiga. Skräp in, Skräp ut. En positiv tolkning av det han har gjort är att han velat visa att det saknas data för att visa att vaccinen är säkra.

  https://retractionwatch.com/wp-content/uploads/2021/07/Response-to-Expression-of-concern_3.docx.pdf

 60. 260

  Ewa du har en poäng i det. 🙂 Påståenden blir lätt lite felaktiga när.man försöker förenkla andras texter.

  Läs gärna denna artikel där man beskriver kritiken mer detaljerat.

  https://www.sciencemag.org/news/2021/07/scientists-quit-journal-board-protesting-grossly-irresponsible-study-claiming-covid-19

  Läs gärna också denna länk där Walach försvarar sig … där han tydligt säger att han gjort analysen på data han vet är felaktiga. Skräp in, Skräp ut. En positiv tolkning av det han har gjort är att han velat visa att det saknas data för att visa att vaccinen är säkra.

  https://retractionwatch.com/wp-content/uploads/2021/07/Response-to-Expression-of-concern_3.docx.pdf

 61. 261
  XMargareta säger

  Det är ytterligt svårt, att få en klar genomlysning och uppfattning om hur allt ”är” ju svårare och mer komplicerat och mer specialiserat ett ämnesområde är och speciellt om ämnesområdet i fråga framställs i skrämseldager. Det tycks ibland triggra ”tvärsäkerhet” i många riktningar.
  Idealet vore, om de som analyserar och rapporterar och uttalar sig, tex journalister, hade kunskaper och insikter nog för att göra det. Så är det mycket sällan. Då vänder sig journalisten till en ” specialist” inom räckhåll, men till och med den kan ha svårt att genomblicka det hela med klarhet, då inte alla bitar finns på plats, eller att ämnesområdet finns lite bredvid specialistens specialitet.
  Dessutom kan det och har det förekommit otillräckliga och direkt felaktiga rapporter och tolkningar, som sedan fått ett eget liv.
  Länken nedan visar på hur forskare lämnar en medicinsk tidskrift pga slarviga påståenden och redovisning av i det här fallet felaktiga data. Forskarna protesterar emot, att slutsatsen i en slarvig studie, som använt data felaktigt blev, att ”….för tre dödsfall som förhindras av [COVID-19] vaccination måste vi acceptera två som orsakas av vaccination..”
  Detta har sedan fått, kanske, evigt liv på nätet och efterliknar viskleken,
  Det enda som förhoppningsvis kan bringa klarhet med tiden är krispiga vetenskapsmetoder, rätt använda och ansvarsfullhet och etik hos vetenskapare, samt tillgång till korrekta data.

  https://www.sciencemag.org/news/2021/07/scientists-quit-journal-board-protesting-grossly-irresponsible-study-claiming-covid-19

 62. 262
  XMargareta säger

  Oops, såg nu, att signaturen Kalle ovan länkat till samma site, men den är intressant kolla in den.

 63. 263

  Kalle Kalle Kalle
  Visste inte att jag gnällde? Jag försökte förklara att en tillbakadragen studie inte behöver vara en dålig studie. Det beror på vem som har betalat den och har makten att tysta och förbjuda sanningen. som det verkar är det bara du som struntpratar som vanligt? Vilket återigen lyfter frågan: vad är du för ett redskap i propagandans hjärntvättning av människor? Du stödjer uppenbarligen systemet hur ruttet det än är. Måste vara för dj-igt att inte bara censurera oss.
  Tack Lasse, för att du outtröttligt fortsätter att jaga information<3 min dator har pajat så jag kan inte privatspana. Bortsett från Kalle så vet vi alla här mycket mer än idioterna i samhället. Håll ångan uppe dela info med er hjärtas godhet.

 64. 264

  XMargareta
  För en tid sedan avslöjades det globalt en engelsk studie om hydroklorokinets effekt på människor och virus. Den var 100% fabricerad av en reklambyrå!!! Den falska studien fick totalt genomslag hos makt och myndigheter och ordet censurerade på Internet. Folk förlorade sina inkomster. Men rättskaffens män ifrågasatte resultatet och det VAR EN BLUFF. Som fortfarande lever hos makt och myndigheter och förmodligen Kalle Kalle Kalle. Vi kan inte lita på sketen forskning. Vi måste söka sanningen hos dem som säger sanningen och kritiskt utvärdera den, tillsammans. Dina kunskaper, min intuition, andras intelligens och förnuft.

 65. 265
  Lasse P säger

  Kalle. Då jag laddade ner artikeln var den inte tillbakadragen och länken har legat på min dator ett tag.
  Jag kopierade bara länkadressen då jag skrev det inlägg som du sedan helt korrekt påvisade att den inte aktuell längre. Bra att du är observant.

 66. 266

  Georg, du vet yttrandefrihet går att båda hållen. Man är inte någons redskap för att man inte håller med om dina tidvis ganska extrem åsikter. 😉

 67. 267
  Christer Kamb säger

  Förtydligande 257

  I slutet av kommentaren skriver jag om var spikproteinet kan hamna efter vaccin-injektion (mRNA) enl Pfizers egen studie. Egentligen borde jag ha skrivit var de nanolipider (transportörerna av mRNA) hamnat inom 48 tim efter injektion. Återstår att dokumentera produktionen av spikproteinerna S2 på sådana ställen som livmoder, sköldkörtel, tunntarm osv. Antar att sådan forskning nu pågår!

 68. 268
 69. 269
  Lasse P säger

  I över 55 svar från olika nationella CDC-center (Centers for Disease Control and Prevention), från hela världen, kommer samma svar, att SARS-CoV2 viruset aldrig har isolerats….någonsin.
  (Dom har aldrig heller lyckats isolera HIV, Polio, MERS, Zika m.fl virus)
  Mot vad och varför skall hela världen vaccineras?

  https://www.fluoridefreepeel.ca/fois-reveal-that-health-science-institutions-around-the-world-have-no-record-of-sars-cov-2-isolation-purification/

 70. 270
  Sanningen är snart utrotat på nätet säger

  Lasse P
  ”Dom har aldrig heller lyckats isolera HIV, Polio, MERS, Zika m.fl virus”

  Isolering av ett virus saknar totalt betydelse viruset kan finnas utan att någon har isolerat viruset, för 200 år sen kunde vi inte ens isolera virus med din logik så fanns inte virus för 200 år sen.
  Varför ska vi isolera ett virus i provrör?
  Vad är vitsen med att ha viruset renframställt i ett provrör?

  Viruset genetiska information och bilder från elektronmikroskop säger mer.

  Om du vill smitta ner hela befolkningen för att nå flockimmunitet säg det då men sluta påstå att virus inte finns.

  Tänk om folk läser det du skriver då tror dom att det inte finns något HIV virus.

  —-

  Anekdotiskt ingen jag känner har fått någon allvarlig biverkan av vaccin (bara feber och sjukdomskänsla på nån)
  Var är alla som skulle dö?

  Folk dör efter vaccinationer folk dör även om dom inte får vaccin, att någon dör efter en vaccination bevisar inte att dom dog av vaccinet.
  Någon kan dö av en trafikolycka dan efter vaccinationen.

  Om vi ger sockerpiller till dom som bor på demensboenden så är dom flesta döda efter något år några år.
  Slutsatsen är att sockerpiller dödar alla inom 10 år.

  Biverkningar kan finnas och det kan dyka upp biverkningar senare.
  jag gillar inte massvaccineringen, det kan finnas oväntade biverkningar.

  Om vaccinerna skulle döda 4% som har påståtts så skulle det synas i överdödligheten.
  Halva befolkningen är vaccinerad, var är dom döda?

  Biverkningar som jag anser att vi ska bry oss om är sånt som är kvar efter en vecka.
  Feber värk sjukdomskänsla kortvarigt skiter jag fullständigt i.
  Biverkningsregistret är fult av orelevanta biverkningar, hur många relevanta biverkningar det finns vet jag inte då det inte har sammanställts.

  Några vill att alla ska smittas av viruset för att nå flockimmunitet och då hittar dom på biverkningar av vaccinet bara för att få folk att avstå vaccin.
  Motivet kan vara hen ha haft covid och nu vill hen gå på fotbollsmatcher att andra dör skiter hen i då bara hens liv räknas och så ljuger hen.

  Varför måste folk ljuga och hitta på biverkningar eller påstå att det inte finns biverkningar?
  Hur mycket biverkningar det finns vet jag inte då nästan alla bara ljuger.

  Sanningen är snart utrotad på nätet,

 71. 271
  Christer Kamb säger

  Test av länk då tidigare kommentar som sändes ”försvann ut i den digitala rymden”.

  https://www.bitchute.com/channel/asiapacifictoday/

 72. 272
  Lasse P säger

  ”med din logik så fanns inte virus för 200 år sen.”
  Det är ju inte jag som skrivit rapporten.
  Att drygt 4% dör av vaccinet tycker jag känns orimligt men….
  ”Var är alla som skulle dö?”
  https://healthimpactnews.com/2021/17503-dead-1-7-million-injured-50-serious-reported-in-european-unions-database-of-adverse-drug-reactions-for-covid-19-shots/
  Jag har inte skrivit denna sammanställning heller, bara så du vet.
  Jag håller med dig att sanningen snart är utrotad, kvar finns den sanning som du blir matad med,, den sanning som håller dig i fårskockens hägn, den sanning som hjärntvättat dig.
  Är det den sanningen du vill ha, så fortsätt att läsa och lyssna på dom vars första intresse är att tjäna pengar, det är ditt beslut hur du vill göra.
  För läkemedelsindustrin är en frisk ”kund” en förlorad ”kund”.
  För att behålla en kund måste produkten vara effektiv, något vi fått höra redan på ett tidigt stadium, mellan 70-90% effektivt sägs covidvaccinet vara, men i förhållande till vad? Det låter bra….89%..WOW..men sedan då? Skulle man säga att vaccinet är 1,2-0,8% effektivt skulle vaccinmotståndet vara kompakt.
  Nedanstående länk förklarar hur vaccinlogik fungerar.
  https://www.google.com/amp/s/www.wired.com/story/the-statistical-secrets-of-covid-19-vaccines/amp
  Kalle…Du kan väl dubbelkolla så inget är tillbakadraget eller skrivet av någon med, för dig, avvikande religiös bakgrund

 73. 273
  Christer Kamb säger

  270, 257

  Riskgrupperna (+ alla m positiv PCR (e de friskförklarades inkl s.k asymtomatiska)) som man ville skydda borde redan under hösten 2020 testats för iGG-antikroppar (inkl långtidsminne) som hade visat deras långsiktiga skydd mot dessa typer av virus. Då hade vi kunnat räkna på det naturliga skyddet (flockimmuniteten hos andelen sårbara + övriga infekterade). Vi vet samtidigt att riskgrupperna och då särskilt de riktigt gamla med nedsatt immunförsvar ändå riskerar att drabbas allvarligt men om vi fortsatt med iGG-tester av nyinfekterade under 2021 hade vi e 2 säsonger med Covid haft goda möjligheter att värdera vår s.k totala flockimmunitet. I detta ingår att analysera den stora andelen falskt positiva via matematiken. Både Sars Cov 1 och Mers ”försvann” efter 2 säsonger. Patienter som infekterades då är skyddade mot återinfektion idag. Precis som de som drabbades 1918. Själv hade jag HK 1968.

  Varför slutade vi så fort med (breda) antikropps-tester (iGG)? I USA finns nu ett modifierat långtids-test kallat T-Detect. Det visar ditt långsiktiga (minnes-)skydd mot dessa typer av virus (dvs inte snävt inriktat mot exakta RNA-sekvenser). Det verkar som vi i Europa via EU (under ledning av auto/teknokraten Macron är fast beslutna att införa vaccinpass för sin egen skull. Eller snarare för andra syften än Covid. Överdödligheten är inte på något sätt pandemisk till sin art. Och när ska våra läkare få göra sitt jobb, dvs behandla patienter tidigt? Det har länge funnits metoder men politikerna har genom sin passivitet medverkat till stort lidande i onödan.

  Alla data i UK visar att Delta-varianten funnits med lång tid utan att det syns bland dödsfallen.
  Kan dock vara som Geert v d Bossche varnade för att vaccinet per se (kodat annorlunda än wuhan-virusets S-proteiner) innebär risk för s.k ”immune escape” hos främst vaccinerade.

  https://www.youtube.com/redirect?event=video_description&redir_token=QUFFLUhqbm5iNnFwcDVZVnc1d1E2RnFUT3ZBNVF3WHJ4Z3xBQ3Jtc0ttYkNJblRfZGZnUlZSbTNXeUlrYTlSWVJYMmdKd3ZmZjZqOWNMU2lCX0E3ZTBTZndxT1dEczREMXlXMWJVSGRwSUxob2pMQ1dpUVRmZVZwU2JtRWhRem1Qa1haVmJPT1ZGZW9McERoMXNHek5rN1k4OA&q=https%3A%2F%2Fthefatemperor.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F06%2FDelta-or-Indian-Variant-Scariant-Nonsense-Real-World-Proof-Comp.mp4

  https://www.youtube.com/redirect?event=video_description&redir_token=QUFFLUhqbk5hSThqdGhuR3pHMEdWaGxPUzYwZlZ0NXZnQXxBQ3Jtc0tteDk2QXE4eXFQSjFaaTNWbUZNem16QjRZSFFqakdJUjd6TDBtV2VXN0x1R0VZMll4aGFyd25WcXA1TzAwekstSEZxc1dENDdWOHNFUG45am96cUNSVFk4Qm5zMmZ4OWs3OWg5RUtFR1hONDFXckRJTQ&q=https%3A%2F%2Fwe.tl%2Ft-4xs7rRkrRF

 74. 274

  Att gamla och sjuka vaccineras, förstår jag. Men varför ska 18-åringar vaccineras??? Är det inte bättre om de får naturlig immunitet? Samhället och makthavarna har blivit vansinniga! Mänskligheten har aldrig gjort det vi gör nu och hela civilisationen är ett socialt medicinskt experiment och det otäcka är att människor stöder vansinnet, trots att erfarenhet och vetenskap saknas. Allt tyder på massiv propaganda och konstig cencur. Vi måste ifrågasätta! Annars förtjänar vi ingen frihet.

 75. 275
  Lasse P säger

  En video för dom som inte nöjer sig med den sanning som serveras i fårhägnet.
  https://www.brighteon.com/1de9a80c-3983-492e-af1a-b0808b17faba

 76. 276
 77. 277
  XMargareta säger

  Lasse P.

  Se att du länkat till healthimpactnews. Jag litar inte på datakorrektheten i just den siten.
  Denna site har jag tidigare sett har varit mycket löslig, när det gäller fakta.
  Tex har de vid några tillfällen berättat hur det är i Sverige och jag har lätt kunnat konstatera att det inte alls stämde med verkligheten.
  Kommer inte ihåg exakt vilka sk fakta det handlade om, men som sagt för mig sänktes trovärdigheten rejält för dem.
  Jag kollar brett, inte smalt alla sorters källor för att få hela spektrat så mycket som möjligt, så därför har jag fortfarande e-brev från dem, men för mig finns stämpeln där.

 78. 278
  Sanningen är snart utrotat på nätet säger

  Lasse P
  Jag avskyr läkemedelsindustrin.

  Försök inse att allt du läser kanske inte är sant.

  Sanningen svider det gör ont att inse att man har fel i något.

  Här kan förklaringen på viruset finnas och även varför vaccinet skulle kunna orsaka skada.
  Om du inte klarar av att se det kan andra göra det.
  Spike Proteins In Immune Cells – Dr. Bruce Patterson Discusses COVID Long Haul
  https://www.youtube.com/watch?v=JwjJs5ZHKJI

  Av allt jag har läst så har Dr. Bruce Patterson kommit längst, förklaringsmodell och även en behandling.
  Jag säger inte att han har rätt men jag hittar inte uppenbara fel i det han säger.

  Han använder ivermectin och annat..
  Han pratar om att vaccinet kan skada enstaka personer men även om hur det kan behandlas.
  Han pratar om akut covidsjuka och om långtidscovid han kan ha hittat förklaringen till att vissa blir så sjuka.

 79. 279
  Lasse P säger

  Kalle, Beskrivningen som MSB ger ang. konspirationsteorier är korrekt ur ett generellt perspektiv men anledningen till att du tar upp det är för att du anser att covidkritik är en konspiration mot det medicinindistriuella etablissemanget, vilket du har all rätt att tycka och jag håller med dig, det finns alla nyanser på trovärdighet i båda lägren.
  Vart vi landar får vi se om några år, kanske bara månader

  XMargareta. Jag förstår din ståndpunkt och känner igen den besvikelse man känner då någons gloria åker på sniskan, men än så länge har jag inget konkret mot HIN att erinra.

 80. 280
  XMargareta säger

  Lasse P
  Efter mina erfarenheter är HIN inte trovärdiga alls i mina ögon.
  De har även publicerat fler saker som visat sig inte stämma, men minns inte vad.

 81. 281
  Lasse P säger

  XMargareta
  Tack för att du delar din erfarenhet, skall vara lite mera observant på HIN i framtiden.

 82. 282

  Lasse, MSB studien är specifikt ett 84-sidigt dokument rörande konspirationsteorier och Covid.

 83. 283
  Lasse P säger

  Kalle, Rapporten beskriver hur konspirationsteori kan kopplas till motstånd kring covid-19, den beskriver inte Teori kring konspiration av covid-19, rent konkret.
  Sedan funderar jag – står inte MSB upp för studien?
  ”MSB har beställt och finansierat genomförandet av denna studierapport.
  Författarna är ensamma ansvariga för rapportens innehåll.”
  Om författarna till rapporten är ensamma ansvariga, vet man om rapporten då är objektiv eller subjektiv?

 84. 284

  Kalle, jag arbetar och har inte tid att läsa massa skräp! Därför är det viktigt att vi själva uttrycker det vi vill säga och sedan skickar med en länk, som bevisar det vi säger! Så, vad menar du med din länk, Kalle? Vilken konspiration pratar du om? Snälla, säg att inte skattebetalarna ger dig din lön, utan att ljuga?

 85. 285
  Lasse P säger

  Är det inte märkligt att många människor blir betraktade som konspirationsteoretiker då dessa återger berättelser från medicinskt bildade som uttrycker sina farhågor och kliniska erfarenheter från sina patienter.
  https://principia-scientific.com/doctor-heart-failure-from-mrna-jabs-will-kill-most-people/

 86. 286

  Grattis till jobbet Georg! Känns dock lite irrelevant att diskutera i detta sammanhang! 😉 Det finns säkert 20+ inlägg i denna tråd som har länkar utan mycket förklarande text. Men om man tror att hela Pandemin är en konspiration, eller många delar i den så är texten från MSB en nyttig läsning.

 87. 287

  Kalle, om man är bonde så prioriterar man meningsfullt arbete och inte slösa bort tid och energi, bara för att du är oförskämd och ser oss som konspirationsteoretiker. Jag ser dig som en ’undercover as’, som ska förhindra och störa folkets vidarebildning och delande av global kunskap, genom att stöddigt representera maktens försvarare. Vi kallar er voffare, maktens blodhundar.

 88. 288

  Som LCHFare skulle jag nog bli nedklubbad av Voffarna.

 89. 289

  Så du anser att livsmedelsverket är ett dödsmedelsverk som skadar människor? Du anser dessutom att Socialstyrelsen är läkemedelsförsäljare till Big Pharma? Då är du väl också en konspirarionsteoretiker? Du anser att skolsystemet är falskt för de hjärntvättar små barn med veganfilmer och tvingar dom att äta vegetarisk mat? Då är det ju lika synd om dig, som om oss. Som måste underkasta sig denna falskhet från dem som bestämmer. Samtidigt som C-vitamin och D-vitamin är ord som blir censurerade av makt och myndigheter. Metabolt medvetande innebär att man ser igenom de kapitalistiska lögner vi tvingas att underkasta oss.

 90. 290
  Christer Kamb säger

  Konstigt att MSB inte tagit med statens egen roll om klimathots-alarmismen. Hade det varit det omvända, dvs att grupper av människor hävdat att jorden kommer att gå under vart tionde år hade saken varit annorlunda .

  Jag nöjer mig f.ö att kommentera Estonia-förlisningens mörkläggning. Det går inte att förklara varför en så enkel operation som att bärga fartyget undveks. Platsen är grund och flera firmor ställde sina resurser till förfogande. Det är common practice att bärga fartyg o offer.

  När staten inte är transparent utvecklar sig alltid andra möjliga och logiska hypoteser till statens motiv. Inget konstigt med det. Staten skapar själv en förtroendekris. I fallet Covid finns mycket att klandra men det viktigaste är att utan PCR-testet ingen pandemi. I detta ingår 28 dgrs frist betr dödsattesten oavsett dödsorsak.

 91. 291
  Sanningen är snart utrotat på nätet säger

  Har han hittat felet i immunförsvaret som orsakar coviddöd och långtidscovid?
  Spike Proteins In Immune Cells – Dr. Bruce Patterson Discusses COVID Long Haul
  https://www.youtube.com/watch?v=JwjJs5ZHKJI

  Tyvärr lär inget hända för nätet sprider oändligt med teorier och den teorin som är riktig drunknar i nyhetsflödet.
  Mitt framför våra ögon kan lösningen finnas men vi inser det inte.
  Lösningen kan redan finnas eller så kommer den troligen inom några år men hur ska vi kunna avgöra vad som är den riktiga förklaringen.
  Jag inser problemet efter att ha sett föreläsningen då jag insåg att han faktiskt skulle kunna ha rätt men jag kan inte avgöra om det är rätt eller fel.

  Sanningen på nätet drunknar i skiten på nätet.

  Jag kan bara rekommendera fler att se det

 92. 292
  XMargareta säger

  Visserligen skulle kanske en publik, lik den som blir upplivad o ”blodtörstig” vid boxningsmatcher, bli upplivad och underhållen av ”slagväxlingen” mellan Kalle och andra i denna diskussion, och speciellt om den urartar till mest tillmälen. Där är vi inte än och hoppas aldrig. Det går att notera, att många medvetet undviker tillmälen osv.
  Jag hoppas, att det fortsatt går att diskutera med bibehållen respekt för varandra och uppriktighet när det gäller sökandet efter sanningen, vilket ju är den gemensamma nämnaren.
  Jag menar, att det är då man når längst i närmandet till sanningen.
  Motsatt når man till sist kanske spridd polarisering och då blir seriös diskussion starkt försvårad. Det försvårar en levande demokrati. Inget jag vill se kastas ut med badvattnet.
  Det är, som jag ser det, en del tro bakom vissa självsäkra uttalanden, fast vederbörande är säker på, att denna tro är sanningen. Sanningen är kanske inte då klar för någon.
  Visst kan det ha/har? förekommit en del rundning av etiskt beteende hos tex läkemedelsbolag och där skall det förstås grävas seriöst, men det är lätt att påstå/skriva/meddela så på nätet och jag anser, att man måste, så gott man kan idka så god källkritik man kan och bla skilja på vad man vet o inte vet. Likaså är det ju inte helt biverkningsfritt med vacciner och nu sprutas det med hittills ganska nya vaccinmetoder, så visst kan man befara också allvarliga, hittills okända biverkningar.
  Själv har jag tex förvånats över, att man i Sverige kräver, att de över 65 år skall tvingas ta Astras vaccin. Jag anser det vara ett övergrepp. Där inför man ju DNA till celler. DNA är en stabil molekyl och DNA finns sedan i cell-kärnor. Det betyder, att nu är man en GMO och DNA är en stabil molekyl, där den kan tänkas finnas för alltid och ge upphov till ständig? tillverkning av Spik-protein. Vissa uttalanden på nätet av en del utbildade människor har anklagat just Spik-proteinet för att ha otäcka biverkningar. Jag är benägen att tro att det också är så när vissa faktorer samverkar.
  När det gäller forskning, så är det ju så, att en undersökning kan ge ett visst resultat. Upprepade undersökningar i samma fråga kan ge motsatt resultat. Detta forskningsfält är så komplicerat med så många ingående variabler, som kan variera mycket, så att +- fel-procent-talet kan bli högt ( tex +- 40/ 50 felprocent.) och då kan det bli som med klimatet, att det är svårt att alltför tidigt veta. Det är då självsäkerhet i grupper kan komma igång. Mänskligt sinne tycks funka så vid osäkerhet och när det är skrämmande, eller kris. Man får fortsätta att iaktta tendenser och så till sist har man förhoppningsvis funnit sanningen och man kan gå vidare i sanningssökandet.

 93. 293
  Lasse P säger

  XMargareta
  Nyanserat och bra inlägg.
  Några allmänt ställda frågor utifrån vad som faktiskt inträffar, vem som helst kan svara.
  1. Vem har beslutat att censurera så gott som allt som kritiserar covidnarrativet på FB, YT, Twitter m fl publika plattformar?
  2. Vilka är de ”oberoende faktagranskare” som fakeförklarar inlägg med professorer, vaccinforskare och till och med utvecklaren av mRNA tekniken?
  3. Varför ändrade WHO ordalydelsen för hur flockimmunitet kan uppnås 2ggr inom ett halvår utan att redovisa någon vetenskap som stöder förändringen?
  4. Varför har ett billigt, säkert och effektivt läkemedel och som visat sig vara verksam mot Covid-19 och som används i över 40 år, förbjudits att användas mot Covid-19 med förklaringen att det måste genomgå omfattande studier för ändamålet först .
  5. Varför går det inte att ge läkemedlet ifråga, nödgodkännande i likhet med covidvaccin?

 94. 294

  Jag hoppas att jag inte använt tillmälen någonstans? Dock kan jag be om ursäkt för att jag nog är väl ironisk emellanåt.

  Lasse det stora problemet som jag ser det vad gäller kritik mot vaccinets kortsiktiga biverkningar som hela tiden kommer upp i olika länkningar och som jag reagerar på är att det inte finns något seriöst stöd för detta. Vaccin har biverkningar men skulle de ens ligga i närheten av problemen med sjukdomen så skulle det synas i kraftig överdödlighet och i överbeläggningar på sjukhusen. Det går helt enkelt inte att dölja. Vi har på ett halvår vaccinerat många fler än de som haft sjukdomen.

  Möjliga långsiktiga biverkningar är en annan sak.

  Jag kan hålla med om att det är problematiskt hur Google och andra agerar men det är knappast en del av en konspiration. Snarast är det en del av att konspiratoriskt lagda personer varit och är otroligt aktiva på nätet och det tidigare givit en enorm mängd träffar. Vilket kan ge en väldigt skev bild av hur den ”riktiga” verkligheten ser ut. Detta försöker de sannolikt att ”rätta” till. Men som sagt det är ett tveksamt agerande som säkert kommer att diskuteras framöver. Men jag tror att det är viktigt att också erkänna den andra sidan av det problemet.

  Effekten av olika på mediciner mot Covid känner jag mig inte kompetent nog att bedöma.

 95. 295

  XMargareta om jag fattar detta rätt så modifierar inte AZ vaccinet ditt DNA vilket skulle vara definitionen på att du är en GMO. Dock så kan man säga att själva ”viruset” som AZ använder i sitt vaccin är GMO.

 96. 296

  Som jag förstår det modifierar ”vaccinet” immunförsvaret. För första gången i människans historia ska vi inte utveckla en naturlig immunitet mot en virusinfektion. Istället ska vi skapa ett artificiellt förhöjt immunförsvar. Jag tror på det gamla sättet och misstänker att den nya forskningen behöver uppdateras, som en telefon. Frågan är om teknik kan vinna över naturen? Jag tror inte det. Karma är en naturlag. Varje aktion har en reaktion. Vi förstår varken aktionen eller reaktionen.

 97. 297
  XMargareta säger

  Kalle
  Jo jag menar att det är frågan om GMO.
  AZ:s DNA inkorporerar sig i cellkärnan till ditt eget DNA där och finns kvar där. DNA är en stabil molekyl, så det finns nog kvar där en del tid.
  I och med det är ditt Genom just där förändrat. Det menar jag är en modifiering av arvsmassan och det är därför jag skriver GMO.
  ( I fallet där m-RNA sprutas in, tex Pfizers, eller Modernas vaccin, så modifieras inte cellkärnans DNA, om inte enzymet omvänt transcriptas finns där. Det enzymet kan vissa RNA-virus ha med sig. Då bildas motsvarande DNA och inkorporeras till cellkärnan. Så är det med tex HIV. Så HIV ger också upphov till förändrat Genom. Vi har rester av virusarvsmassa ditplanterat genom tiderna i vårt eget Genom.)
  Det är dessutom så, att var i cellens Genom virus-DNA:t sätter sig har betydelse för den närmaste omgivningen dvs de egna närmaste generna av ditt eget DNA. Det kan alltså påverka de närmaste generna och deras uttryck. Även det är GMO för mig.
  (När det gäller m-RNA-vaccin, så åker m-RNA in i cellen, men går inte in i cellkärnan. RNA är en ganska instabil molekyl, visserligen förmodligen stabiliserad i ”fabriken” och finns inte kvar i cellkärnan. Alltså ingen modifiering av arvsmassan i det fallet.)

 98. 298
  XMargareta säger

  forts.. Det är alltså den som är vaccinerad med DNAvaccin, som är den genmodifierade organismen

 99. 299
  Eva Wahlbeck säger

  Ang.
  länken ovan fr. Lasse P

  Om Dr. Charles Hoffe vet vad han talar om, och det verkligen kan bli som han säger, då blir det väl problem?! Då jag tänker på mina syskon, som i god tro tagit vaccinen, blir man minst sagt orolig. Den ena har tagit Astra Zenecas, och den andra Pfizers vaccin. De flesta av mina släktingar och vänner har vaccinerat sig, ska de bli sjuka och dö bort i förtid hälften av dem? Och nu får man läsa i tidningen att 12-15-åringar ska börja vaccineras till hösten. Ska alla mina 6 barnbarn bjudas på dehär cocktailerna, som låter som rena giftet. Eller är det jag som är farmor och mormor, som bara är gammalmodig, och inte har fattat hur bra dessa vacciner är…
  Finns det någon som kan säga med 100% säkerhet att det som Dr.Charles Hoffe påstår, är riktigt, så att man kan tro på det.
  Är det hälsosammare för barnen att ta Astra Zenecas vaccin, ifall det går så långt att dehär vaccinen blir obligatoriska…
  Såhär tänker jag, och jag är väl inte ensam om det? Barn och barnbarn, det käraste vi har, att inte veta vart det bär, är det värsta.

 100. 300

  Angående de 4,4 % döda.

  ”2021-06-30 har det kommit in 50 523 misstänkta biverkningar på grund av vaccinerna mot covid-19 till Läkemedelsverket. Av de handlagda rapporterna, 5 689 stycken, anses 67,6 % som allvarliga biverkningar och 4,4 % har varit dödsfall.”

  Alltså hade 250 dött av de 5689 handlagda rapporterna. Hur många som dött av resterande ca 45 000 vet vi inte. Vi vet bara att utav de rapporter som Läkemedelsverket handlagt 2021-06-30 så var 4,4 % dödsfall.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa