Ivermektin är ett möjligt läkemedel mot Covid-19

Sven Erik Nordin mailade till mig:

Redan i juni i år publicerades i en artikel i skriften ”Antiviral Research” den närmast chockerande ”nyheten” att det finns ett beprövat och godkänt läkemedel mot parasiter – som tycks helt stoppa replikeringen (”förökningen” i infekterade celler) av av SARS-CoV-2 (som förorsakar Covid-19)!
Sedan är den studie som redovisas endast ”in vitro” – men jag ser inte att man gjort vidare studier på människa, vilket minst sagt borde vara intressant i det kritiska läge vi nu befinner oss i, med skenande dödstal i det man kallar en pandemi!
Men när nu alla våra myndigheter och nästan hela läkarkåren skapat panik och talat om för oss att det absolut inte finns något som kan förebygga eller bota Covid-19 – och att vi bara kan vänta på ett vaccin! Hur skulle då någon våga påstå, att det faktiskt hela tiden funnits ett effektivt och säkert botemedel!
Det skulle ju riskera att göra alla miljarder som satsats på att få fram ett vaccin närmast bortkastade! Det får förstås inte ske! Det skulle dels alltså förorsaka miljardförluster för vaccintillverkarna – och dels få alla tvärsäkra ”experter” som uppträtt i radio och TV och i våra tidningar att framstå som oseriösa och farligt okunniga. Det kan självklart inte heller få ske!
OM det nu visar sig att Ivermektin faktiskt visar sig vara så enastående verksamt som invitro-studierna antyder vid klinisk användning mot den aktuella smittan – ja då kommer man sannolikt att uppfinna dramatiska biverkningar och till sist förbjuda medlet. Detta var ju ungefär vad som hände med det beprövade profylaxmedlet mot malaria – Hydroxiklorokin!
Det hade använts i uppemot 70 år – utan kända allvarliga biverkningar. Men när det upptäcktes att det var verksamt mot Covid-19, så var det plötsligt mycket farligt. Och läkarna förbjöds närmast att använda medlet mot annat än vissa reumatiska tillstånd!
Ivermektin har länge använts mot infektioner av parasiter – och så vitt jag förstår befunnits vara helt riskfritt. Men snart får man säkert andra besked. Trots tidigare erfarenheter kommer det nu att heta, att det är ”oprövat och riskfyllt”!

I den aktuella rapporten kan man bl.a. läsa:
”Ivermectin är ett FDA-godkänt bredspektrum-antiparasitmedel ( Gonzalez Canga et al., 2008 ) som vi de senaste åren tillsammans med andra grupper har visat ha antiviral aktivitet mot ett brett spektrum av virus”.
Länk till originalrapporten finns här nedan:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220302011?

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Det är skamligt! Men har ju förekommit i åratal att studier som visar på sådant som är bra för vår hälsa antingen mörkats (köpts upp och satt i malpåse) eller plötsligt blivit livsfarligt ..med stora rubriker i pressen.

  Man blir glad att det trots allt finns modiga medicinskt professionella som står upp för sina åsikter betr. ’farsoten’ – skaran växer!: https://naturallyhealthynews.info/medical-professionals-from-all-over-the-world-speak-out/?smclient=31412591-f266-11ea-8f5a-2841c6acdb70&utm_source=salesmanago&utm_medium=email&utm_campaign=default

 2. 2

  Här kan ni hitta översiktslistor över t ex ivermectin-studierna angående covid:

  https://c19zinc.com
  https://c19vitamind.com
  https://c19ivermectin.com

  Följ absolut covid19crusher på Twitter, samt kanske även mig HenrikWallin3
  Finns som Henrik Wallin på Youtube, Rumble (ett måste eftersom Youtube bannar folk som citerar studier som inte stämmer överens med big pharmas vinster) med mera och jag publicerar studier dagligen på ett lättfattligt sätt.

 3. 3
  Ulf Pohl säger

  Tack Mayne för denna länk som jag genast länkat över till min facebookgrupp. Alltid väcker det förhoppningsvis någon (eller retar upp). Videon tycks komma från WorldDoctorsAlliance varav jag upplevde ett antal i Kungsträdgården i Stockholm live den 30de oktober i år.

 4. 4
  CamillaN säger

  Ivermectin har använts mot coronavirus, i flera månader, på människor, på flera ställen i världen. Med stor framgång!

  För någon vecka sedan, informerade Dr. Pierre Kory om TIDIG behandling mot Covid-19, med tex. Ivermectin, i den amerikanska senaten. Mycket sevärt! Går att hitta på internet! Rekommenderas!

  Ivermectin, är ett parasitläkemedel, och de som kom på det fick Nobelpriset 2015 (tror jag). Det har visat sig ha anti-virala egenskaper.

  Det borde väl denne Sven-Erik Nordin veta, :ja, det vet han nog (Men, han verkar spela dum, eller om han medvetet vilseleder. Hmm.)

  Jag tror inte man har använt Ivermectin mot Covid, i Sverige. Det borde man nog börja med! Snarast möjligt! Speciellt till äldre på ålderdomshem, till sjukhuspersonal etc.

  Ivermectin är vanligt, inom veterinärmedicinen, för övrigt.

 5. 5

  Nu när ett ny mutation av viruset sprids ifrån södra England och Nederländerna stängt gränsen mot England. Så borde vi svenskar ta och sätta oss ner och fundera på att stänga gränsen vi också. Jag vet inte om det här är fjärde eller femte erkända mutationen. Som vi inte hör ett ord om i Sverige, förrän kanske om ett par veckor. Informationen från dem som har kunskaperna är oerhört begränsade. En och annan reporter som hänger med på vad som händer ute i Världen kan då och då ställa lite kinkiga frågor men nöjer sig alltid med en stunds babbel från experten. Det ger ett intryck av att media belyser problematiken men nöjer sig med en förklaring utan att tränga djupare in i saken.

  Vi vet ingenting om det här vaccinet! Det finns ingenstans att få någon information om vad vaccinet är och hur de tillverkat det. Vi vet grunderna i vaccinationsprincipen, Att små bitar av sjukdomen injiceras i kroppen. Så lite att kroppen inte ska bli sjuk, utan bara bygga antikroppar. Punkt slut.

  Vid svininfluensan var det många läkare som frågade sig vad det var för skit de sprutade in i folk. Men de vågade inte säga det utanför kollegiet. Då var det samma sak som nu. Läkemedelsbolag skulle bli de som räddade oss från att dö i svininfluensa. Allt var fel från början till ett slut som vi fortsätter att vänta på. Unga människor fick sina liv och kreativitet förstörda och regeringen som lovar ersättning vid vaccinskada gav narkolepsiungarna 80.000 kr var att ordna livet med. Människor som blev mer eller mindre värdelösa för en slimmad kapitalistisk ekonomi.
  Det kan ju vara tryggt för de som tar sin spruta att veta. Att de får 80.000 av staten om det skulle visa sig att de multinationella inte är världsfrälsare. Utan hungriga kapitalister som nu slåss om att få sälja doser för summor som vi inte hört ett ord om, till hela världens befolkning, med evig upprepning i samma takt som viruset muterar. Nej!!! De multinationella läkemedelsföretagen har uppfunnit tusentals mediciner som säljs på våra apotek, sedan andra världskriget. Av alla dessa tusentals mediciner är det endast tre som botar sjukdomar. Resten har bara till uppgift att dölja symptom. Vi tror att läkaren är sista halmstrået, när guds förbannelse drabbar oss. Vi springer till sjukhuset och skriker Hjälp. Det vi gör är att be Hin Håle rädda oss och det gör han så gärna. Vad kostar en dos vaccin som måste vara nerkylt till minus 70 grader??? Och varför säljer de ut detta idiotvaccin först när det kommer hundratals vacciner som kan förvaras i kylskåp? Vad är det som skiljer alla vaccinsorter åt? Varför har de inte hittat vaccin mot HIV och fästingburna sjukdomar i alla dessa år om det är så enkelt? Varför tror ni plötsligt att läkemedelsföretagen är en seriös bransch som man kan lägga sina liv i? OCH varför går inte Världens ansvariga ut och bemöter påståendet från hundratals Indiska och Brasilianska forskare, att viruset är konstruerat i av människor och innehåller strängar av HIV och bakterier från Malaria? Många frågor och svaren får vi när det här är över. Fast jag tror inte det går över. Viruset kommer att fortsätta härja tills varenda metabolt sjuk människa och alla som skiter i sin hälsa och äter vad som helst, dör! Och vi kommer att få kämpa tills vi dör för att hålla våra kroppar så unga och oförstörda som möjligt. Nu är läge att slopa alla tillbehör och bara äta kött, fett och kosttillskott! Tror att jag fick med det mesta här. Vill oförskämt ödmjukt be alla medvetna LCHF-are Att tänka utanför den fyrkantiga samhällsinformationen. En varg är en varg och ett läkemedelsbolag är ett läkemedelsbolag. De tjänar pengar på att lura er att tro att de har någon hjälp att komma med och ni tror på det LOL

  Sådär nu har jag tänkt. Jag är en av de få som gör det och delar mina tankar. Ni ska ha ett gigantiskt TACK för era bidrag….

 6. 6

  https://www.youtube.com/watch?v=n16W3cjBttA
  Hydroxychloroquine as a therapeutic
  Dr. John Campbell
  Malariamedecinen fungerade inte, läkaren är inte köpt av läkemedelsindustrin han vill att vi äter d-vitamin.

  Finns det någon nyare bättre information om malaria medicinen?
  Jag tror inte alls längre på malaria medicinen.
  Vissa läkemedelsbolag vill att vi använder deras vaccin det är sant men det kan faktiskt vara så att malaria medicinen inte fungerade.

  https://www.youtube.com/watch?v=Qwaq4oRnpjY
  Vitamin D deficiency in the UK
  Dr. John Campbell

  Dr. John Campbell
  Har pratat om Ivermectin and COVID 19
  https://www.youtube.com/watch?v=BLWQtT7dHGE

  malaria medicinen ”Det hade använts i uppemot 70 år – utan kända allvarliga biverkningar. Men när det upptäcktes att det var verksamt mot Covid-19, så var det plötsligt mycket farligt. ”
  Om jag har förstått det rätt så användes det för stora doser och det var skadligt.

  Ivermectin hoppas att dom undersöker läkemedlet.

 7. 7
  CamillaN säger

  4: Detta att man pratar om en ny strain/mutation av cvviruset i UK, blir underligt, – virus brukar mutera, det är det, de gör! Sedan har jag hört att denna strain antagligen funnits sedan september, – då är den inte så ny, och borde heller knappast vara mer allvarlig än tidigare variant (skulle den ha varit mer allvarlig, hade det märkts och virus brukar mutera, och bli mildare än förut, snarare).
  Hancock, någon slags minister i U K, har fått kritik för detta, – då han inte kunde motivera angående, den här virusstammen.

  Verkar som myndigheter alltid hittar på nåt, att skrämmas med! Nu blir det restriktioner i UK, igen. Suck.
  Ja, vad kommer härnäst? Nya virus, nya mutationer… Det känns som att det här aldrig tar slut.

 8. 8

  5 Inte bara Nederländerna stänger gränsen mot England Hela Europa stänger nu gränsen mot England. Förutom Skandinavien. Här pratar vi inte ens om det.

  Annars så är det Luc Montaigner som säger att naturen inte tycker om anomalier och själv rättar till mutationer. Så till slut borde viruset bli ofarligt. Det är vad jag väntar på, i alla fall. Oraklen och spåmännen säger att viruset förlorar sin harmfullhet nästa sommar. Det tror jag också på.

  Det enda jag inte tror på är de myndigheter som ”informerar” oss och vill ha ensamrätt till att ge den obefintliga informationen. Det var någon som sa att det bara är en tidsfråga innan det införs i vårt land. Nu kommer alla som reser kollektivt dö av andningssvårigheter genom ansiktsskydd och en halv miljard kineser också. Man får inte vara så dum att man tror att det inte skyddar. Trots att alla Europas regeringschefer har mask på sina möten så har smittan ändå spridit sig i det stängda rummet med folk som andas oavsett mask eller inte.

  Men tar masken bort hälften av virusarna så tycker jag man kan kosta på sig att vara lite lycklig. För att man inte tar myndigheterna rena desinformation utan tänker självständigt och opåverkat av svensk teve och lugnande babbel. En regering som inte har panik idag är fullständigt omedvetna, liksom folket som ser på teven. Det är för mig det största hotet!!! En kontrollerad panik är livsnödvändig och sakta börjar det gå upp ett ljus för alla och en fråga: När blir vi inte förda bakom ljuset? Kyrkan kanske?

 9. 9

  Var det inte så att Ivermectin bara gav bra resultat då det kombinerades med antibiotika (Doxycycline)?

 10. 10

  En sak vi behöver förstå och som ingen informerar oss om, förutom KS-kungen, Sultan. Min fråga var hur kunde KS se skillnad på goda och dåliga bakterier. Hans svar förändrade livet för mig. Han sa, de goda bakterierna har levt i symbios med oss så länge att de utvecklat ett ”hårdare” skinn/skal. Medan de elaka var väldigt oskyddade. För alla skadliga ämnen. Samma sak är det med detta virus. Bortsett från en kropp med gottimmunförsvar så räcker det med en cigarett för att ta livet av covid 19. Likaså har Lukachenko, min familjs motståndare, rätt när han säger att bastubad klarar inte detta virus, den dör av värmen. Det skulle inte förvåna mig om man kunde döda viruset med sprit också. Tar man gift så är det första som dör , viruset.. Jag rekommenderar alla att ta två tussar toapapper indränkt i Kollodialt silver och stoppa i näsborrarna efter besök i affär eller andra offentliga folksamlingar. Man kan även göra som min pappa, gurgla sig i sprit. Dessa tips är inte vetenskapligt undersökta och personligen struntar jag i om de undersöker saken. Jag har inte träffat en människa det senaste kvartalet och jag fortsätter med det. Jag har så tråkigt att musiken sprutar ut ur mig. Har inget annat att göra (; Håll ut gott folk och kämpa emot att bli smittad så mycket ni kan. Jag är helt säker på att vi som klarade oss (?) från smitta och vaccin är de som kommer att vara gladast nästa sommar. De andra vet inte hur framtiden kommer att arta sig

 11. 11
  Dr. Anonym säger

  Finns redan många in vivo studier. Profylaktiskt tycks Ivermectin funka riktigt bra. Det finns studier på detta i Argentina, Egypten, Indien och Bangladesh. Argentina utökar användningen hela tiden. 12mg/vecka som profylax använder man där, detta enligt Carvallos protokoll. Carvallo har också gjort en av studierna på IVM som profylax. clinicaltrials.gov har i dagsläget ungefär 50 Ivermectin studier listade, många redan med resultat. Bara att gå in och begrunda datan och beställ Ivermectin ☺️

 12. 12

  Actually, hydroxychloroquine was being used widely at the start of the pandemic, when the death rate was highest, and has been the subject of 227 RCTs.

  That the virus is mutating in the UK, which has very low selenium intakes, is not surprising. Mutation and increased virulence of RNA viruses is a known effect of selenium deficiency.
  SARS CoV-2 depletes host selenium to protect its genome, this depletion increases the risk of hemolysis in the host and if there is inadequate Se the viral genome is unprotected, mutates, and mutations that pick up more Se from the host are likely to be conserved, making the virus more virulent.

  Selenium is also required for the immune function of vitamin D and dexamethasone.
  Both vitamin D and dexamethasone save lives.

  Though a drug could potentially inhibit viral replication, environmental factors like selenium, vitamin D, zinc, vitamin C, are directly involved in mechanisms of both antiviral immune response to infection and in managing potentially lethal effects of immune responses. Some, like selenium, can also help control the rate of mutation.
  No drug can do all these things.

  https://academic.oup.com/ajcn/article/111/6/1297/5826147
  https://www.mdpi.com/2072-6643/12/7/2098
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4288282/
  https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2020.00164/full

 13. 13

  10 Georg W

  ”Jag har inte träffat en människa det senaste kvartalet och jag fortsätter med det.”

  Tycker du inte att du, genom att undvika folk, har skadat ditt immunförsvar? Immunförsvaret atrofierar (som allt annat) utan stimulans.

  ”…räcker det med en cigarett för att ta livet av covid 19.”

  Jupp. Det där covid 19 tramset är så ”farligt” att jag skulle inte bli förvånad om det räckte med några bloss eller lite snus.

  Däremot, konsekvenserna av hysterin, masspsykosen är, och kommer att bli, mycket allvarliga.

  Nu pågår den största masshysterin någonsin -> https://www.expressen.se/debatt/nu-pagar-den-storsta-masshysterin-nagonsin/

 14. 14

  1 Mayne Sundewall-Hopkins

  ”In this video, medical professionals from around the world discuss how there is no pandemic and that the Pharma industry is rushing through the vaccine trials, so in effect, we humans are the guineapigs.”

  Tack Mayne! ”There is no pandemic”. Fast jag skulle säga att det finns en pågående pandemi, men att det bara handlar om en vanlig säsongsinfluensa.
  Säsongsinfluensa är lagom farlig och smittsam att missbrukas som bogeyman. Och det fungerar. 😀

 15. 15

  Jag får ett par dussin fästingar varje år och jag dricker med största säkerhet Ecolibakterier i min mjölk. Inget verkar rubba mig utom bakelser och wienerbröd. Till och med lössen vägrar att ha med mig att göra.
  Det var i Wuhan, för snart ett år sedan, som sjukhuset blev överbelagt och personalen konstaterade att det inte fanns en enda rökare bland de sjuka. Efter det har det inte hörts ett ord om det. Icke populära rapporter.
  Dave, ta inte illa upp? Men jag tar illa upp att du kallar hundratusentals döda, trams. Du verkar inte förstå vad jag vill säga. Detta virus har bibliska proportioner. Hämnden gudinna ska rensa ut ALLT omoraliskt leverne. De som nu dör är de som byggde vårt välstånd och förstörde barnen. All skitekonomi klarar sig inte utan att staten trycker upp massa nya pengar.

  Annars håller jag med dig om att människors stress och ångest, kombinerat med intaget av fria radikaler, från växtföda och stadsluft, som skapar hysteriska reaktioner med järnet i blodomloppet. Fast den moderna människan har väl stress och ångest i ryggraden numera. I all massmedia pågår en hysterisk vaggsång. Som låter mer och mer ihålig. Ett spirituellt lugn är nödvändigt för överlevnad. Därför passar munklivet och meditation mycket bra nu.

 16. 16

  ”Men jag tar illa upp att du kallar hundratusentals döda, trams”

  Visst är det trams, för ”covid 19” är en vanlig influensa. Visst dör massa folk, för vanlig influensa är en relativt farlig sjukdom. Vi kan tyvärr inte göra nåt åt, men så kallade läkare skulle kunna göra nåt åt genom att INTE använda morfin för att massmörda patienter, och att informera allmänheten att man kan förstärka immunförsvaret med att käka mineraler och vitaminer som vi alla har brist på. Vad gör de? Håller käften om det, men babblar oavbrutet om vaccin. Samma trams alltså, och bluff som så kallade svininfluensan.

 17. 17

  // Annika
  Går det beställa ivermectin?
  Rekommenderar Du Ivermectin istället för vaccin?
  Hur ska jag dosera?
  Vilja biverkningar finns.

 18. 18

  #4 CamillaN nämner Dr Pierry Kory. Här är hans vittnesmål in för senator Ron Johnson:

  https://www.youtube.com/watch?v=YgOAaLmoa68&t=200s

  Han säger flera gånger om Ivermectin – ”If you take it, you will not get sick”.

  Vidare nämnde han en studie av Dr Hector Carvallo i Buenos Aires, Argentina. 800 vårdarbetare fick Ivermectin, medan 400 vårdarbetare blev utan. Ingen av de 800 som fick Ivermectin blev sjuka, medan 50 % av de 400 som inte fick blev det.

  Jag letade upp Dr. Hector Carvallo och hittade detta – https://www.youtube.com/watch?v=CB6Bvi_g-w8 – där han går igenom Ivermectin och hävdar att Läkemedelsindustrin inte är intresserade eftersom läkemedlet är för billigt.
  17:30 in i hans presentation berättar han om studien jag nämnde ovan.

  Pierre Korys protokoll kan hittas här – https://covid19criticalcare.com/
  Samma organisation som har MATH+ protokollet som jag vet nämndes här i början av pandemin. Nu har de utvecklat I-MASK+ protokollet som är förebyggande och inkluderar Ivermectin, c-vitamin, d-vitamin och Zink.

  Direktlänk till protokollet – https://covid19criticalcare.com/i-mask-prophylaxis-treatment-protocol/i-mask-protocol-translations/

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  17 Lennart
  Ivermektin ska väl bara användas vid svår sjukdom, inte som förebyggande. Det är säkert receptbelagt och måste förskrivas av läkare.
  Dosering och biverkningar brukar finnas i Fass. Jag hittar dock ingen Fass-text om preparatet, så det finns nog inte i Sverige?

 20. 20
  Lars Henrik säger

  Livsmedelsverket går nu återigen ut och varnar för vitamin-D-tillskott.

  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/livsmedelsverket-varnar-för-D-vitamin.

 21. 21
  Camilla Nilsson säger

  19: Du kan hitta länkar, från 18, som sagt.
  Ivermectin kan användas i tidigt stadie, som profylax, liksom i senare stadie av sjukdom, enligt studier, från i-mask+protokollet.

  19: Jag hittade bara, att det finns Ivermectin, som salva, i Sverige. Detta enligt Läkemedelsupplysningen.
  Utomlands finns Ivermectin i tablettform. Används som läkemedel mot flodblindsjuka, i Afrika mm. Vad gäller veterinärmedicin, kanske det finns flera former, vet ej? Ivermectin kan användas mot tex. skabb, kvalster, fattar jag det som.

 22. 22
  Dr. Anonym säger

  19. Ivermektin kan användas vid svår sjukdom, men det är knappast lika effektivt då. Virusreplikationen når sin topp ungefär under dag 4-6 efter insjuknandet. Det är profylaktiskt och som tidig behandling IVM har visat sig mest effektivt.

  Kan också tipsa om Shoumans profylaxstudie. (Zagazig Uni, Egypten) Han behandlade familjemedlemmar till insjuknade med 18mg IVM på dag 1 och 3 efter kännedom om smitta inom familjen. D.v.s en sort profylax för direkt exponerade. Med mycket goda resultat. 7,5% mot 58% insjukande i kontrollgruppen. (Minns inte exakt %, men ni hittar studien på t.ex. clinicaltrials.gov)

 23. 23
  Dick Broman säger

  Tidigare var det mycket vanligt att det parasitdödande preparatet Ivomec – (Ivermectin) användes som injicerande behandling mot noskvalster, hos främst jakthundar.

  Preparatet var dock inte registerat för hund men om en jakthund fick noskvalster så var den dödsdömd, då den tappar luktsinnet och Ivermectin var den enda behandling som fanns att tillgå.

  Dödsfall har förekommit.
  Fall av intolerans med fatala konsekvenser har rapporterats speciellt hos collie, old english sheepdog och närbesläktade raser.

  Ivomec var och är ett mycket effektivt preparat mot noskvalster och andra parasiter.

  I dag har det tagits fram säkrare preparat för behandling mot noskvalster hos hund.

 24. 24
  Dr. Anonym säger

  22. Ivomec är ett av massa olika varumärken för ivermektin i injicerbar form. Som du säger tål vissa hundraser inte ivermektin.
  I nödfall kan man använda Ivomec på människor. Detta har man redan gjort där det är brist på humanversionen i tablettform. Däremot ska man inte injicera människor, man blandar dosen med lite vatten och dricker tillsammans med någon sorts fet mat. 1,2ml 1% Ivomec motsvarar 12mg i tablettform. Givetvis rekommenderas inte detta, men i ett nödläge är det en möjlighet.
  Människor tål ivermektin mycket bra, bättre än hundar så att säga. På närmare 4 miljarder doser finns det väldigt få konstaterade värre bieffekter. Då har det ofta handlat om svåra Loa loa infektioner som lett till en svår toxisk effekt när parasiten dött i kroppen. Egentligen är ivermektin bara farligt för de personer som av någon anledning har fel på blod-hjärnbarriären.

 25. 25

  // Dick Broman
  Tack för upplysning om att Ivermectin och Ivomec är samma preparat.
  Jag vet att ivomec har används tidigare i avelsgris besättningar i Sverige.
  En veterinär jag träffade var mycket kritisk till att detta starka gift används i djurbesättningar,
  Det dödade alla smådjur grisen blev helt steril och giftet följer med gödsel ut på åkern.
  Det verkar vara total okunskap att någon rekommenderar att använda ivermectin.
  Det dödar säkert virus och allt annat också + att det förorenar kyrkogården.

 26. 26

  Ivermectin har använts av många i Brasilien, mest som förebyggande och vid tidig insjuknande. Det har funnits många video om detta på portugisiska. Vänner har köpt det receptfritt men sedan blev det mer eller mindre förbjudit…..

  Ni som förstår spanska, känner ni till Med Word Medicos por la Vida? Och deras protokoll?
  Dessa läkare har haft o har spansktalande följare i hela världen. Till ex säger de att man ska ta Ibuprofen och Magnecyl, samt antivirala mediciner som kan köpas receptfritt, direkt man blir sjuk. Inte vänta!

  Jag har ofta funderat på varför man i Sv (VC) säger Panodil och inget mer. Och vara hemma tills / om man får andnöd….

  Jag blev glatt överraskad över att finna AD råd här ! Ofattbart att detta ledde till att man ville att hon inte skulle bli av med sin legitimation!

  Även om inget av dessa råd skulle kunna hindra att bli sjuk, så kan de ju inte skada!

 27. 27

  En färsk (3:e jan) review ger starkt stöd till Ivermectin.
  (Det är en samlad bedömning av flera enskilda studier.)
  Studien är utförd av ett brittiskt oberoende företag, The Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd.
  Deras startsida – där finns länkar till studien och till en pressrelease:
  https://www.e-bmc.co.uk/

  De har försökt konktakta hälsomyndigheterna, än så länge utan någon respons.

  Här återges styckena Discussion och Conclusions:
  Discussion
  This review and meta-analysis confirms that ivermectin substantially reduces the risk of a
  person dying from COVID-19 by probably somewhere in the region of 65% to 92%. The only
  uncertainty in the evidence relates to the precise extent of the reduction, not in the
  effectiveness of ivermectin itself. Similarly, when ivermectin is used as prophylaxis among
  health care workers and contacts, it is clear that ivermectin substantially reduces COVID-19
  infections, probably somewhere in the region of 88% (82% to 92%). Data from numerous
  currently active RCTs will help to determine the precise extent of its protective effect in
  these at risk groups.
  Despite the FLCCC’s strong recommendation that ivermectin should be implemented
  globally to save lives from COVID-19, most governments and health professionals still
  appear to be unaware of this profoundly effective COVID-19 treatment. Not only is
  ivermectin a safe, effective and well-known medicine, at an estimated cost of less than 10
  pence per person treated with a 12 mg tablet, it does indeed seem like a miracle drug in the
  context of the current global COVID-19 situation.
  26 Guidance and protocols on using
  ivermectin for COVID-19 can be found on the FLCCC website
  https://covid19criticalcare.com.
  Conclusions
   Ivermectin is an essential drug to reduce morbidity and mortality from COVID-19
  infection.
   Placebo-controlled trials of ivermectin treatment among people with COVID-19
  infection are no longer ethical and active placebo-controlled trials should be closed.

 28. 28

  NIH ändrade igår sin rekommendation avseende Ivermectin från ”emot” till ”varken för eller emot”. Troligen tack vare FLCCC’s ansträngningar.
  FLCCC har en rykande färsk pressrelease här:
  https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/01/FLCCC-PressRelease-NIH-Ivermectin-in-C19-Recommendation-Change-Jan15.2021-final.pdf

 29. 29

  Men FLCCC Alliance är fortfarande rejält missnöjda med att NIH inte ville ta steget fullt ut, och stödja användningen av Ivermectin. De publicerade idag en detaljerad respons här:
  https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/01/FLCCC-Alliance-Response-to-the-NIH-Guideline-Committee-Recommendation-on-Ivermectin-use-in-COVID19-2021-01-18.pdf

  Några citat:
  In conclusion, we are disappointed by the Panel’s hesitancy to make a recommendation in support of
  ivermectin, one of the safest, low-cost, and widely available drugs in the history of medicine.

  we struggle to identify an explanation for this level of cautiousness

  The evidence in favor of Ivermectin is growing rapidly; it now includes approximately 32 controlled trials with 20 of them RCT’s with a large majority showing statistically significant impacts on time to viral clearance. Numerous groups worldwide have performed similar meta-analyses of these trials and concluded that ivermectin is a highly effective therapy for COVID-19 and/or should be widely adopted for use.
  [slut citat]

  Men vi vet ju vad det egentligen handlar om, NIH sitter i knät på Big Pharma.

 30. 30
  Mikael Brogren säger

  Vet någon hur man får tag på Stromectol eller annan form av Ivermetin? Jag vet inte vart jag ska leta. Det är ju konstigt att det inte dyker upp på nätet när det finns så fruktansvärt mycket studier på att det är supereffektivt.

 31. 31
  Daniel Björk säger

  Tyvärr är det så att det handlar mer om att få ut så mycket pengar som möjligt än vad det handlar om att rädda liv

 32. 32
  XMargareta säger

  Är inte säker, men har för mig att Ivermectin är ett preparat inom veterinärmedicin.

 33. 33
  Helena Ingelsson säger

  Vänner till mig i Recife, Brasilien, intar Ivermectin profylaktiskt 1 tab var 14:e dag , mot COVID.
  Släkt till en colombiansk väninna berättar att det gör dom också, där .

  Går att köpa receptfritt i bägge länderna.

  Flera läkare har berättat på Youtube hur mycket och hur länge man intar detta tillsammans med Azitromycin (vet inte om jag stavar rätt), vid insjuknande i COVID. Det rör sig bara om en vecka och alltid i början. Någon har bett vänner ta med till Sverige.

 34. 34

  Slovakien är första EU-land att godkänna Ivermectin som profylax och vid covid-19. Det har getts bort gratis av läkemedelsbolaget Merck till människor i Afrika sedan 80-talet för att utrota en rad parasitsjukdomar, i flera miljarder doser, så det kan knappast vara så farligt att ta det. 0,2g / kg.
  Läs mer på http://www.covid19criticalcare.com

 35. 35
  Rolf Mellberg säger

  Jag vill lägga till att även Bulgarien är ett land där Ivermectin nu används i stor skala. De har ett inhemskt bolag vid namn Huvepharma som tillverkar det under varumäket Huvemec. De har själva gjort en dubbelblind studie som har räckt som beslutsunderlag trots att den studien inte var särskilt stor.

  Ivermectin används BÅDE för människor och djur.

  Jag är ganska optimistisk att det nu börjar bli ostoppbart, vänta bara några veckor och titta på den här filmen från 4:20:
  https://www.youtube.com/watch?v=AYW9LV6AK7w&t=1170s

  Ska Big Pharma lyckas stoppa det (=MASSMORD) krävs minst lika hårda tag som HCQ förra året, men man kan inte stoppa de i de länder som redan använder det i stor skala. Den här gången har Trump inte blandat sig i och det är en djävla tur, hatkampanjen mot HCQ hämtade väldigt mycket kraft i att man inte kunde tillåta Trump att ta hem en stor seger.

  Vilken rysare!!!

 36. 36

  Norska TV2 har fått upp ögonen för Ivermectin. De intervjuar Dr Pierre Kory, och en positiv norsk läkare, och en negativ byråkrat på Legemiddelverket.

  https://www.tv2.no/a/11975167/

 37. 37

  @ mikael Bogren 30

  Ivermectin går att köpa på nätet, från till ex Spanien.
  20 t kostar 800 kr med frakt då frakten är på närmare 300 kr

  https://med-sinreceta.com/. Säljs i namnet: Stromectol

  De jag känner i Brasilien tar enligt info som följer med läkemedlet preventivt, och /när de blev sjuka i covid. Det vill säga: 12 mg vecka ett och 12 mg nästa vecka. Inger mer.

 38. 38

  WHO har gett ut nya guidelines. Eftersom Ivermectin fått så mycket uppmärksamhet och positiva studier i världen så måste dom sätta ner foten.

  De säger så här:
  In this update, the panel makes a recommendation not to use ivermectin in patients with COVID-19 except in the context of a clinical trial.

  Dokumentet kan laddas ned från:
  https://www.who.int/publications/i/item/WHO-2019-nCoV-therapeutics-2021.1

  Snyggt jobbat WHO, ni håller stilen – det gäller att ALDRIG vika sig, hur överbevisad man än är!

 39. 39
  Piltson säger

  Från Steve Kirch:
  Ivermectin works and this study didn’t prove otherwise

  The most important thing is this: The evidence, including this study, consistently shows that ivermectin works against COVID. In one group, as I will explain below (and I’m sure Pierre will explain in more detail), there was a 50% reduction in hospitalization. That’s big.

  However, the media (including Alex Berenson) don’t want to look like they were wrong so they simply misinterpret the study results and hope you won’t read the study yourself.
  What the study actually showed

  Disease, timing, dose, duration, and statistical power are all important to talk about whenever you talk about the results of any drug trial. There are other secondary factors regarding gaming, tampering, quality control, etc. that are important and are always overlooked. Let’s just address the biggest factors.

  What the study showed is this:

  For the P.1 variant of the virus, giving a low dose of ivermectin (0.4mg/kg) for just 3 days starting up to 8 days days after first symptoms as a monotherapy (i.e., with no other drugs) results in a small effect that requires more patients in your study than you originally thought to prove it is statistically significant.

  That doesn’t mean the drug didn’t work. It just means it was underpowered for the variant it was given against as a monotherapy for just 3 days.

  It’s pretty clear that had the study enrolled more patients, ivermectin would have “worked” and the results would have been statistically significant. The author admits this.

  Here are some key points everyone needs to know about the trial

  Patients waited up to 8 days after symptoms before starting treatment; the average was 3-4 days before symptoms. Basically, if you wait 8 days before treatment, your drug will fail:

  For the P.1 variant (aka gamma), it should be given it at 0.6mg/kg for patients not responding to the lower dose, not keeping it fixed at 0.4mg/kg

  You need to give it for as long as symptoms persist (and not stop after 3 days). This is especially important for the P.1 variant that was common at the time of the trial.

  Ivermectin is most effective in COMBINATION with other drugs (such as zinc), not alone. Nobody gives it alone.

  It’s really important to make sure you are running the placebo and ivermectin arms at the same time since the variants can change over time. Gamma was prevalent at ivermectin time which was a significant disadvantage and was not present for the placebo group. This puts the drug at a significant disadvantage.

  It’s important to make sure the people in the placebo arm aren’t taking the study drug by listing it as an exclusion. I’ve heard this wasn’t officially listed, but Ed says everyone was asked about this.

  450 people fled the trial in the control group and it was never mentioned (the IVM cohort had just 50 people drop out). This means the control people likely dropped from the trial when they realized they weren’t getting the drug.

  Why did it take 7 months to get the study published in the NEJM in a pandemic?

  In my opinion, the most interesting thing in the whole study is that people who have analyzed the data for the “unknown” group (those not in the 0 to 3 or 4 to 7 day before starting treatment) found that ivermectin had a 50% reduction in the primary endpoint (hospitalization). This is a huge benefit that was not noted in the NEJM paper. I wonder why? Pierre I’m sure will be talking about this.

  That’s a quick summary of the learnings. The same learnings are true with other drugs like fluvoxamine. However, the medical community is very slow to learn these lessons that timing, dosing, etc. matter. For example, David Wiseman found that HCQ actually worked and it was statistically significant if you analyzed the data correctly and took into account the FedEx shipping delay. Wiseman tried to get his results published, but the journals didn’t want to upset the narrative and rejected his work. I’ve known David since the start of the pandemic and I can tell you he is meticulous. I’ve seen top scientists duck and run for cover when Wiseman asks to see their data.

  The key points are:

  Be careful not to generalize the result of a trial. A given trial means that drug X given with a delay Y and at a dose Z and duration A and…. is not statistically significant if there are only B people in the trial. Changing one or more of these variables can turn a “not statistically significant result” into something that is statistically significant with a big effect size. The press should never say, “HCQ doesn’t work for COVID.” They should say, “If you give HCQ at dose X for duration Y on Z hospitalized patients, there was not a statistically significant effect.” When you give it early in the appropriate dose and duration and in combination with other drugs, it works great as George Fareed and Bryan Tyson (among many others) will attest to.

  Timing, dosing, duration, and combination of drugs all matter. Timing is the most important thing. If you delay for too long, a miracle drug can turn into a dud.

  The study also PROVED that the NEJM, mainstream medical community, and the press are incapable of objectively interpreting the results of a study.

  It’s important you all know that.

  In today’s world, evaluation of studies is driven by agreement with the mainstream narrative, not by a critical look at what the study actually shows. If it agrees with the narrative, the study doesn’t have to be evaluated for flaws.

  That is not how science is supposed to work.
  Here is what study senior author Ed Mills wrote in a private email to Marc Rendell (used with Ed’s permission)

  The bold is mine. This is key: had the ivermectin study enrolled more people, it would have been a statistically significant benefit.

  Did you see that admission in any story in the mainstream media? Did you see that admission from anyone in the mainstream medical community? Of course you didn’t! These people don’t look at these studies carefully. They jump to conclusions based on their biases. As a result, a promising drug gets discarded and lives are lost. This is how it works. This is why the mainstream medical community needs a major overhaul that they can all be so wrong.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa