Jag blev anmäld

När jag idag kom tillbaka till jobbet efter en veckas fjällsemester fick jag reda på att jag har blivit anmäld. Det är Johan Lindberg som har anmält mig till min arbetsgivare, för oetiskt beteende, eller dylikt,  för mina inlägg om fluorets potentiellt skadliga effekter, samt att jag inte hade raderat vissa kommentatorers aggressiva kommentarerer. Inläggen är Fluorets effekter och Swetox.

Jag tycker att det är oerhört oetiskt att försöka skrämma läkare från att använda sig av sin lagstadgade åsikts- och yttrandefrihet.

Och en allmän skyldighet att radera olämpliga kommentarer tycker jag inte borde finnas. Det är ju bra om man tar bort dem, men det är orimligt att hålla helt rent i kommentarsfälten. Det är också svårt att alltid klara gränsen för vad som är OK.
Bloggläsarna måste lära sig att man måste ta bloggkommentarer med en nypa salt, och bedöma dem med sitt eget sunda förnuft. Annars blir det kaos inom bloggvärlden med anmälningar hit och dit. Eller?

Vad anmälan leder till får jag ju se.

 

Comments

 1. 1
  Thomas Jansson says

  Det kunskapsutbyte som sker via nätet ses så klart inte med blida ögon av etablissemanget.

  Här blandas inlägg från akademiska giganter med inlägg från okunniga amatörer som jag själv.

  Ska jag vara uppriktig så kommer en anmälan av något slag inte oväntat, även om denna kommer från ett håll som inte var min gissning,,,,

  Det som håller på att ske på nätet går knappast att stoppa och det är nog ingen anledning till oro för den här “anmälan” heller,,,,

 2. 2

  Skrivet av Maria Knutsson
  12. Metodism: ”I första hand skall vägen följas. Det finns bara ett rätt sätt eller en godtagbar metod.”

  Hur många gånger har ej huvudargumenten mot artegen LCHF-kost under de gångna ca nio åren varit av just den karaktären ?

  Att ej få uttrycka sin mening om fluor, och även som läkare, torde väl snarast vara att se som i strid med Yttrandefrihetsgrundlagen.

 3. 3

  Skrämmande prejudikat om den anmälan skulle leda till något. Är det inte skillnad på arbete och privatliv för läkare?

  Inläggen i dom trådarna är tämligen beskedliga jämfört med vad som kan hittas på många andra forum. Kostdoktorn skulle nog kunna samla ihop till en anmälan i veckan enligt samma filter, för att inte nämna Facebook och Instagram.

 4. 4

  Det finns ju ändå en stor mängd studier som stödjer hållningen att vara försiktig med denna grupp ämnen. Jag såg inga aggressiva kommentarer i dessa trådar, en vanlig diskussion, inget förbjudet i det.

 5. 5

  Stå på dig Annika! Du har mitt fulla förtroende!

 6. 6
  Thomas Jansson says

  Det är nog ingen fara – men det är klart att vissa passar på att slänga lite grus i maskineriet.

  Vi har sett värre saker passera lite varstans – såvitt jag vet är det ingen som ställts till svars för den senaste vaccinskandalen – där finns det lite att göra,,,

 7. 7

  Nu är det väl dags att denne Johan Lindberg träder fram i offentligheten. Så sorgligt att göra en sådan anmälan, som dessutom inte har något med ditt yrkesutövande att göra, oavsett vad fluor beträffar.

  Hallå Johan Lindberg – träd fram och visa vem du är!

 8. 8

  Kan noen opplyse meg:
  1. Det var en som utga seg for å være Johan Lindberg – til sist sa han at han het J.L., men at han ikke var Swetox leder Johan Lindberg.

  2. Når han langt om lenge sa han ikke var Swetox leder, men en vanlig privatmann med samme navn, så startet han å skjelle ut dr. Annika fordi hun ikke hadde sensurert kommentatorenes uttalelser om fluor og Swetox?

  3. Jeg raser/blir rasende: Hva er det med Sverige, halve fylt av psykopater – jeg begynner å få nok …..

  VOF – for lov å drive på – en psykopat/sosiopat-forening uten like.

  Utsendinger fra vof eller andre, eller bare noen som ikke har annet å gjøre enn å lage kvalm, får lov å intervenere på blogger, i den hensikt å lage helvete.

  Du får ta bort dette om du synes det dr. Annika – men YTTRINGSFRIHETEN er pr. 2014 i fare – LA OSS IKKE SI SÅ MYE SOM ET ORD, som får disse maffiastosene til å vise fram et hånlig, fornøyd flir.

  Jeg forventer at din arbeidsgiver støtter deg …..!!!!!!!!!!!!!

  Og slutt ALLE, å være så forbannet PK!

 9. 9

  Lykke til dr. Annika – det går bra!

  Var dette PK-nok 😉

  Whops, jeg fikk beskjed om at det forrige innlegget var feil, og stillet meg derfor i PK-køen med dette lille – hmmmmre!

 10. 10
  Kjell Granelli says

  Det var lågt att anmäla dig för innehållet i din blogg. Jag har då aldrig sett något som inte skulle omfattas av grundlagens skydd för yttrandefrihet. En sådan anmälan kan knappast leda till något dock.

 11. 11

  Det skal vi iallefall vite og forstå; At den anmeldingen sier alt det er å si om vedkommende anmelder …. og fortsatt bruker han Swetox-lederens navn …. – i trådene trekker ut å si hvem han (ikke) er …. slu som en maffiaboss … Kom heller hit å ta en ærlig kamp, men jeg har svart belte i karate.

  Jo, det stemmer – kanskje er du en likemann – JEG praktiserer! 🙂

 12. 12
  Bo Blomberg says

  Vilken “låg” människa, denne anonyme ingenjör Johan Lindberg förefaller vara. Han bad dig om en ursäkt vilket han fick, trots att du inte på något sätt var skyldig honom det (men möjligen kanske Johan Lindberg Swetox…?). Inte heller har din blogg nåt att göra med din arbetsgivare så länge du inte ger “råd” i din egenskap av anställd där och det har jag noterat många gånger att du håller strikt på.
  Om Johan Lindberg verkligen är en vanlig ingenjör borde han också ha ett vanligt sunt förnuft och inse att vi faktiskt har yttrandefrihet här i landet och inget av dom mothugg han fick var i närheten av nån sorts kränkade uttalande, förtal eller hets mot folkgrupp eller vad som kan tänkas vara “olagligt”. Själv var han däremot väldigt aggressiv, nedlåtande och elak. Han borde verkligen be dig om ursäkt! Förefaller vara en rutten typ som bara vill jävlas. Tråkigt att nätfriheten ska förstöras av såna typer. Troll brukar dom kallas.

  Men inte kan väl din arbetsgivare ens ta emot en anmälan mot dig från en anonym typ? Han har väl antagligen där ändå talat om vem han är? (Här vågade han det ju inte).
  Om jag som arbetsgivare fick en anonym anmälan om att nån av mina anställda uttalat sig privat i sin blogg, skulle jag omedelbums förpassa den dit den hör hemma – runda arkivet!
  Bo Blomberg, pensionerad civilingenjör i Stockholm

 13. 13

  En Läkemedelsindustrilakej försöker förmodligen att attackera dig. 🙂 Det betyder att du är farlig för dem och det betyder också att vi kan vara nära att vinna striden mot dem. Det tycker jag verkar lovande för alla människor i hela Sverige och världen. Tack för att du finns Annika! Du behövs.

  OCH de kommentarer de attackerat handlar sannolikt speciellt om den film som Thomas Jansson publicerade där vilken avslöjar alla yrkeslögnare som livnär sig på stackars patienter. Den filmen hotar att sänka dessa scharlataners inkomster drastiskt.

  Spekulation i sjukdomar — hur man gör friska människor sjuka
  https://m.youtube.com/watch?v=gv5XfgPRsyA

 14. 14
  Thomas Jansson says

  En anmälan till arbetsgivaren?

  Befinner vi oss i Nordkorea helt plötsligt?

  Detta bör nog tas med en stor näve salt!

  Kolla in detta istället – det är bättre än att irritera sig,,,,

  https://ettsotareblod.se/internationell-kampanj-mot-socker-var-varsta-fiende/

 15. 15

  Denna anmälan visar bara vilken typ av människa Johan Lindberg är. Han får nog svårt med sina närmare bekanta framöver om han nu eventuellt skulle ha några. Alla har rätt att uttrycka sig enligt de lagar vi har och så också JL så länge man inte uppmuntrar till rasism eller annat som är brottsligt.

 16. 16
  Thomas Jansson says

  @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:
  Skulle den harmlösa filmen orsaka några anmälningar?

  Själv läser jag rätt så mycket i hjärnskrynklarnas handbok, inte en enda i min omgivning är frisk enligt den.

  Kanske är det så att fluor orsakar defekter i hjärnan – det finns kanske anledning att misstänka det – ska kolla vilken tandkräm som folk använder,,,

 17. 17

  Jag glömde säga att JL kan prova att anmäla mig så får han sitt livs överraskning 🙂

 18. 18

  Blir kanske lite jobbigt för dej Annika med den här anmälan…eller inte… Men jag tror att anmälan bara ger mer uppmärksamhet för fluorfrågan och det borde väl missgynna fluorindustrin.
  Själv har jag inte tidigare vetat att fluoret kunde vara något att bry sej om, men efter dina (och George W) inlägg i ämnet så har jag börjat att tänka mer ikring det. Sa till tanten, att nästa gång vi kommer till hälsokostaffären så vill jag att vi tittar på deras fluorfria tandkräm.

 19. 19

  Är det “Johan Lindberg Swetox”” eller “Johan Lindberg vanlig ingenjör” som anmält dej?

 20. 20

  Johan Lindberg har läst vid handelshögskolan och har även pluggat kemi

  Jobbar för närvarande åt Swetox Research Center oklart med vad och har även ett eget företag (analytical proof) som analyserar förekomsten av ämnen i mat åt livsmedelsindustrin

  Tidigare har han jobbat som konsult åt swetox och är även knuten till astra-zeneca

  Profilen på linkedin
  https://se.linkedin.com/pub/johan-lindberg/60/366/229

  På hemsidan till hans företag finns även ett kontaktformulär om någon skulle vilja kommunicera med Johan

  https://www.analyticalproof.se/index.php/contact-us-main

 21. 21

  @ dufva:
  Jo, men vet vi verkligen vilken Johan Lindberg det handlar om?

 22. 22

  Här förstår jag inte riktigt hur AD m fl tänker. Klorerade kolväten är ofta onyttiga, men detsamma gäller inte koksalt (NaCl). Så bara för att vissa perfluorerade ämnen är mindre nyttiga så betyder det förstås inte att natriumfluorid (NaF) också måste vara farligt.

  Det är sunt att begränsa mängden kemikalier som vi utsätts för. Studier som som antytt att fluor skulle kunna vara negativ för den neuronala utvecklingen hos barn tycker jag är oroande, men vi måste vara hederliga i diskussionen.

 23. 23

  Här en artikel hos Tandvårdskadeförbundet:
  https://www.tf.nu/nyhet/fluori-tandkram-och-dricksvatten-farligt

  “Tandvårdsskadeförbundet har varnat för fluor i tandkräm. Nu har den amerikanska kemisten Shane Ellison funnit att fluor inte har någon kariesförebyggande effekt och att fluoridering av dricksvatten är en av modern tids största hälsorisker.”…

  …”Förutom ben och tänder menar Ellison att kollagenet som håller samman skellett och muskler slits sönder av fluoret och därför ökar ligamentsskador med värkande ben som följd i områden där man tillsätter fluor till dricksvattnet. Hon har inte funnit att fluor har kariespreventiv verkan. SBU undersökte för ett antal år sedan kariesförebyggande åtgärder och fann då att fluorsköljning inte hade någon effekt.”…

 24. 24

  Lars Skrev:

  @ dufva:
  Jo, men vet vi verkligen vilken Johan det handlar om?

  Vi vet inte vilken Johan Lindberg det är frågan om! Den Johan Lindberg som har varit aktiv på denna blogg borde framträda i ljuset, då förfalskning eller missförstånd faktiskt råder. Den Johan Lindberg som gjort en anmälan kan givetvis spåras av den som blivit anmäld. Så hoppas jag att det blir. Fattas bara!

 25. 25

  Usch! Jag känner mig skyldig! Men efter en genomgång av trådarna kan inte jag se en enda bokstav som är fel hos Annika. Hon rekommenderar en försiktighetsprincip och hon var snabb med att gå ut med en ursäkt för utpekandet. Personligen tycker jag att jag försökte hålla en god och positiv stil. Jag hade förhoppningar om ett seriöst och kreativt meningsutbyte och blev väl kanske lite elak när det uteblev.
  Den gamla vetenskapliga devisen gäller, är det för fantastiskt, så är det förmodligen inte sant.
  Inget stämmer fortfarande med denne J.L. Ett troll vill normalt bara jäklas lite och får en kick av det. Men de skulle aldrig anmäla någon. Det skulle ju betyda att de lämnar den anonyma tillvaron.

  Jag tror fortfarande att trollet är betald på något sätt. Giftiga verksamheter som lever på lögner. koncentrerar sina juridiska hot mot ledargestalter och akademiska auktoriteter. En sån som mig lägger de inte en krona på.

  Det här är ju en nationell nyhet, att Annika blivit anmäld igen. Så risken är väl stor att det blir tidningsskriverier. Vilket nog är bra för frågeställningen, men kanske inte lika roligt för Annika.

  Jag måste också erkänna att det är 3:dje gången jag råkar ut för den här missuppfattningen. Jag börjar tro att jag är lättmanipulerad och att det är en medveten strategi hos motståndarna.

 26. 26

  @ Gäst:
  … baserat på en artikel i Falun Gong-organet epochtimes…

 27. 27

  Johan Lindbergs försvar av fluoret verkar vara detsamma som man hade av amalgam förr.Dvs legeringen var helt ofarlig/stabil i munhålan och avgav kvicksilverånga först vid kraftig uppvärmning.
  Att det inte riktigt är så har nyare studier visat även om det nu angavs stopp för amalgamanvändning med hänsyn till vår miljö. (Ej munmiljön i första hand?).

 28. 28

  @ Zonen:
  Staten myndigheter kommer aldrig ta ansvar för att amalgamet eventuellt har skadat oss. Man skulle kunna få skadestånd på sig på hur många miljarder som helst. Därmed kommer man heller aldrig att erkänna sockrets “farlighet”. Man kommer i så fall – om nu sockret någon gång kommer att få restriktioner om användning – aldrig att erkänna något egentligt fel från statens sida.

  Man kommer i så fall att hänvisa till den allmänna folkhälsan och ge rekomendationer(ungefär som nu) osv till intet förpliktigande. På samma gång kommer man naturligvis att i möjligaste mån skydda industrin från evetuella skadeståndsanspråk från de som anser sig “sockerskadade”. Så både staten och industrin kommer i princip aldrig fullt ut att erkänna hälsovådan med socker.

  På juridiska grunder är det förstås också en omöjlighet att försöka stämma ex (socker)industrin. Det kunde bli rättegångar på 10 tals år som inte skulle leda fram till något egentligen, mer än att ett antal advokater bleve stenrika och många av dem få nervösa sammanbrott 🙂 En mastodonttillställning som ingen är betjänt av. Således en både praktisk och juridisk omöjlighet.

  Så den vägen är hopplös att få genomslag. Det vi kan hoppas på är upplysning och att folk ändrar sina levnads – och matvanor och den vägen sätter press på staten och industrin.

 29. 29

  Pär Skrev:

  @ Gäst:
  … baserat på en artikel i Falun Gong-organet epochtimes…

  Jag känner till organet, men jag tycker inte att det är detsamma som att dom har fel i sammanhanget fluor.

 30. 30
  Professor Göran says

  Jag tror inte man behöver ha speciella anlag för konspirationsteorier för att dra slutsatsen att Johan Lindberg hade en klart provokativ agenda när han dök upp på Annikas blog. Hans ytterst välformulerade argumenterande och retoriska turer leder i alla fall mina tankar till professionellt skolade informatörer och jag kan därför knappast frigöra mig från misstanken att det här kan finnas klara affärsintressen i bakgrunden.

  Det ser förvisso väldigt hederligt ut när man uppträder med sitt riktiga namn på en blog och därmed antyder att man argumentera för sin vetenskapliga ståndpunkt med öppet visir men i själva verket ville tydligen Jonas Lindberg från första stund vara helt anonym och då är hans beteende för mig obehagligt svekfullt. Jag har aldrig, på de LCHF-bloggar jag besökt, stött på att de som uppträtt öppet med sitt namn sedan skulle vilja dölja sin identitet. Jag kan därför inte heller frigöra mig från tanken att valet av namnet Johan Lindberg (om han nu i själva verket heter någonting annat) skulle vara en del av en medveten provokation med tanken på hans namne på Swetox.

  Anmälan av Annika (anonymt?) passar väl in i en sådan provokativ agenda.

 31. 31

  Det kan vara en sympatisör till en liten otäck förening som gärna anmäler folk de inte gillar.

  “Kom ihåg!

  – Många anmälningar ger i praktiken mer uppmärksamhet till frågan, men även en ensam anmälning kan leda till resultat.

  – Även om anmälningarna inte leder till någon åtgärd från själva tillsynsmyndigheten, kan de ändå göra nytta. Anmälningar som inte leder någon vart är ändå sökbara för grävande journalister, vilket ibland kan leda till att de får information till reportage om t ex MLM.”

  Från: https://www.vof.se/anmal/

  Tror det är någon student med knäppa fantasier om vad vetenskap är. Det verkar inte vara någon med omfattanade arbetslivserfarenhet. Den pretentiösa stilen i inläggen tyder inte på någon större socialkompetens. Så det är förmodligen en fortsättning på tidigare smutskastning av dig.

  Så din arbetsgivare kan stämpla “utan åtgärd” på och arkivera i runda arkivet. Din arbetsgivare har inget ansvar för din blogg, som du driver på fritiden.

 32. 32

  Jag är intresserad av att skriva om detta i NewsVoice.

  Har Johan Lindberg från Swetox bekräftat att han stod bakom anmälan?

  / Torbjörn Sassersson, red NewsVoice

 33. 33

  Groteskt!!!
  Keep up your good work Annika!

  Vem är Johan Lindberg???

  Mats
  wwww.FriskaDiabetiker.se

 34. 34

  AD man får inte hänga ut personer där man inte vet vem som är avsändaren, ett gigantiskt misstag även om personen visar sig vara rätt person, hans namn ska raderas tills fakta ligger på bordet.

  Nu får voff och kräken vatten på sin kvarn.
  Kalla idioterna som driver fluor för idioter det är juridiskt rätt för dom är idioter i ren juridisk mening men häng inte ut personer som inte har en bekräftad identitet.

  Nån gång så måste deras förgiftning av folket upp i rätten, dom är fega och kan inte anmäla dig för förtal för dom förgiftar folket så du kan om du vill kalla dom för djur.
  Dom vågar aldrig gå upp i rätten för dom vet att dom förgiftar folket, dom har inte en skans i rättssalen där duger inte deras kvacksalveri.

  Dom som är för fluor kan inget, dom har bara fått lära sig propagandan som sprids, så är det med många tandläkare, dom handlar i god tro, dom är lika indoktrinerade som nordkoreanerna så det går inte att prata med dom.

  Tandläkare är inte toxikologer och förstår inte ett dugg om hur gifter påverkar en organism.
  Rent juridiskt så saknar dom rätten att använda gifter som inte är undersökta av opartiska toxikologer.
  Hypotetiskt fluor kanske skyddar lite mot karies jag kan inte utesluta att dom har rätt i det, men dom måste ändå erkänna att dosen är toxisk, inte dödlig men skadlig för hälsan.
  När vanliga människor förstår vad det är för grundämne och dess giftighet så kommer ingen att vilja använda fluor även om det skulle skydda lite mot karies.

  Det är så giftigt att kariesbakterierna dör.
  Propagandan är att det stärker emaljen men fakta är att det är extremt reaktiv och därför extremt toxiskt.

  Florets kemiska egenskaper kan göra en mörkrädd.
  Det finns några kända kemister be dom skriva ett gästinlägg så floret försvinner för gott.

  Svenska folket är lika lurade som nordkoreanerna.

 35. 35

  @ Erik:
  Stora delar av världen är lurade visavi fluorets effekter. Det finns då förstås stora ekonomiska intressen bakom. Att stämma någon är meningslöst så det är utbildning och upplysning som gäller.

  Detta skrämmer förstås upp de ekonomiska intressena och där är man nog rätt hänsynslös med smutskampanjer etc. Ett annat sätt är förstås att hota enskilda genom anmälan till arbetsgivare osv.

  Så den här taktiken kan skönjas över hela det samhälleliga fältet gentemot de som framför obehagliga åsikter, vilket inte passar etablissemanget/consensus.

  Även media tar till och från chansen “att hänga ut ” personer som inte har de “rätta” åsikterna!

 36. 36
  foie gras says

  Om man vill göra sin stämma hörd ska man se till att ha mäktiga fiender.
  En bättre plattform finns inte. Bara att tacka och ta emot, Annika.
  Ifrågasättandet av fluoret är flera decennier gammalt. Detta farliga gift finns idag i varenda tandkräm.
  Starka tänder får man på naturlig väg med att borsta tänderna med renat benmjöl.

 37. 37
  Ola Halvarsson says

  Tack Annika för allt du gjort för att upplysa om LCHF.
  Om jag förstår det rätt så kommer inte det att bildas så mycket karies om vi byter kost.
  Då kommer fluor-problemet tyna bort av sig själv.
  Ola

 38. 38

  Detta är det tramsligaste jag läst på länge! Annika har givetvis rätt att uttrycka sina åsikter om flour och allt annat mellan himmel och jord på sin blogg. Åsikts- och yttrandefrihet gäller alla i Sverige.

  Som all annan personal inom hälso- och sjukvården måste Annika vid behandling av patienter följa vetenskap och beprövad erfarenhet. En dylik anmälan ska gå till Socialstyrelsen och de har redan prövat frågan om LCHF mot grund av en sådan anmälan. Socialstyrelsen prövar dock aldrig vad läkare eller annan sjukvårdspersonal tycker och tänker på sina bloggar.

  Anser man att någonting på en blogg strider mot svensk lag så är det till polisen som anmälan ska göras. Det ska då gälla sådant som hets mot folkgrupp, förtal/grovt förtal eller olaga hot. Inget som jag har läst på bloggarna eller i kommentarerna kommer ens i närheten av någon dylik åtalspunkt. (Nej, att råka blanda ihop två personer med samma namn är inte förtal och att fråga någon om denne har ekonomiska kopplingar till tandvårdsindustrin, är inte heller förtal.

 39. 39

  @30 Professor Göran

  Men nu är du väl lite väl konspiratorisk. Skulle han kunnat veta att nånskulle hitta Johan L på Swetox och lägga ut så mycket info och länkar om honom? Verkar lite väl otroligt faktiskt.

  Och att bloggägaren spinner vidare på anklagelserna utan att veta vem som är vem eller ha några fakta är faktiskt inte OK tycker jag.

  Efter att ha sett hur det spann iväg med anklagelser både mot Johan L på Swetox och Swetox är det kanske inte så konstigt att Johan L som skrev inte vill gå ut öppet. Vem är det som skrämmer vem till tystnad kanman undra.

 40. 40

  @ Anders P:
  Info om Swetox är hämtad från Swetox egen information. Den är inte alls negativ om man bortser från att företaget ska få bort gifter i den svenska miljön genom samarbete och finansiering med de som förgiftar oss och naturen. Vilket jag tycker är tveksamt.
  Jag kan inte i alla lägen döma ut att en kontrollinstans synar sin finansiär. Det kan ju bero på min förutfattade mening.
  Fakta är att Swetox fått cirka 140 miljoner av skattepengar. Därför vore det ju skönt att få en bekräftelse på att Swetox syfte är få bort Fluor från våra kommunala reningsverk.
  I min konspiratoriska hjärna så kan det vara så att Swetox är ett smidigt organ för att legitimera industrins gifter i miljön. Vi har ju som bekant gränsvärden som åker upp och ner allt eftersom forskning ökar medvetandet. Jag har också lärt mig att svagheten med toleranser för miljöfarliga utsläpp är att utsläppen pågår varje arbetsdag år ut och år in. Sammantaget blir närmiljön förgiftad av lagrade utsläpp.

 41. 41
  Elisabeth Jensen says

  Håller helt med Annika. Förresten ang det benmjöl de snackar om, var får man tag i det?

 42. 42
  Kerstin Stål says

  Bra kommentar Annika
  Kerstin Stål

 43. 43

  Pär Skrev:

  Här förstår jag inte riktigt hur AD m fl tänker. Klorerade kolväten är ofta onyttiga, men detsamma gäller inte koksalt (NaCl). Så bara för att vissa perfluorerade ämnen är mindre nyttiga så betyder det förstås inte att natriumfluorid (NaF) också måste vara farligt.

  Det är sunt att begränsa mängden kemikalier som vi utsätts för. Studier som som antytt att fluor skulle kunna vara negativ för den neuronala utvecklingen hos barn tycker jag är oroande, men vi måste vara hederliga i diskussionen.

 44. 44

  Här är en intressant länk om en lobbyist för Fluor:

  https://www.thenhf.com/article.php?id=1225

  OBS! Texten börjar långt ned på sidan.

  Här finns några länkar samlade om fluor: https://buggesblogg.blogspot.se/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2013-01-01T00:00:00-08:00&max-results=16

  Länk till en bra organisation:
  https://fluoridealert.org/issues/

 45. 45

  Ni har väl sett den där reklamsnutten på de kommersiella kanalerna. “Fluor” i takt med gammal sjuttiotalsdisko 🙂 “Allting går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt” som det sjöng i en slagdänga på 30 talet. Så fenomenet fanns redan då.

 46. 46

  Helge Skrev:

  Här är en intressant länk om en lobbyist för Fluor:
  https://www.thenhf.com/article.php?id=1225

  Detta liknar ju onekligen det som Ralf Sundberg skriver om i Forskningsfusket, fast i det fallet angående kolesterol och fett.

 47. 47

  Det verkar som de stora forskningsprojekten är baserade på bevisligen samma felaktiga data. Amerikanska högavlönade forskare är avslöjade som fuskare. De fick betalt i miljontals dollar för att bara skriva på och så var det räknefel i materialet. LOL.

  Idag ska barn suga på fluortabletter och därmed svälja giftet. Det leder till dental fluorosis hos 64% av dom.

  Nedanstående lista är en av Helges länkar (Tack). Med sorg konstaterar jag att sardiner och skaldjur innehåller höga halter av fluor.

  The following are common sources of fluoride:

  Fluoridated drinking water While all of the sources mentioned below can contribute to fluoride exposure, the greatest exposure to fluoride in children arises in the form of fluoridated water. (please see section on fluoride in water for more information)
  Toothpaste, gels, mouthwashes, pills, other dental applications

  Swallowing fluoride tablets causes dental fluorosis in 64 percent of youngchildren, according to Dr. Pebbles 1974 study.

  Numerous medical professionals have noted that children can ingest greater amounts of fluoride from dental products alone than is recommended by health experts.

  Processed cereals and other foods The act of processing foods can increase the concentrations of fluoride found in these products.
  Mechanically de-boned chicken: a 1999 Journal of Agricultural Food Chemistry study found that the fluoride in mechanically separated chicken contributes to the risk of dental fluorosis in children under the age of eight.
  Infant formula bear in mind the dangers of fluoride poisoning are particularly high in young developing children
  Fish and Seafood: particularly canned fish and shell fish
  Foods cooked in Teflon pans
  Beer and wine
  Juice
  Soda
  Tea certain decaffeinated teas, iced teas, and instant teas appear to be most harmful
  Cigarettes
  Fluoridated salt US and Canada do not have fluoridated salt programs, though dozens of nations have implemented these health hazardous programs
  Anesthetics enflurane, isoflurane, and sevoflurane.

 48. 48

  Men du gjorde koppling mellan JL på Swetox och Swetox och fluor debatten som vi inte vet om den finns. Det kan skada dom och jag tycker AD borde sagt detta och inte hängt på. Mycket rykten nu.

 49. 49

  Vad är det som är oetiskt?
  Att ifrågasätta?
  Att tänka själv?
  Att säga vad man tycker?
  Hu, tänk om någon tar illa vid sig!

 50. 50
  Savoi Alit Sjöberg says

  ^^^ Anders P

  Nog tycker jag att det ligger en hund begraven i detta. Lustigt att de heter samma och att det rörde sig om fluoret.
  Sedan dök det upp en Tapper här och sade att den som skrev här inte var Swetox man, hur vet han det? Berättar man på Swetox allt åt denne Tapper? Varför dök han upp med detta? Eller är han kompis med den som skrev här?

  Alltså man undrar och det vore ju bäst om man får veta hur det är. Nu tänker man ju att det finns någon dold agenda bakom allt.

  JL hittade på ett namn eller kanske “lånade” ett för att förvirra? Eller skrev han sitt eget namn av misstag?

  Har han anmält Annika i sitt eget namn? Och VEM har anmält Annika då?

 51. 51

  Jösses. Det är väl bara att det finns många Johan Lindberg. Var det 300 eller? Allt annat verkar hittepå.

 52. 52

  @ foie gras:
  Telefon til seriøs helsekostbutikk:

  – hadde ikke renset benmel.
  – benmel har vært omdiskutert, grunnet kugalskap, mangt om det via google.
  – hm. tenkte jeg – kanskje endelig få bruk for morter for å knuse en kalktablett pr/dag ;), men finner ut at de oftest har eks. sorbitol-tilsetning.

  Helsekostbutikken nevnte fiskebenmel – how about that.

  Svar nå da vel, noen som har tanker om dette: Kanskje i en annen/ny tråd?

  Det gleder meg forøvrig at engasjementet for Annika tar en mer offensiv vending her – tillater meg å uttrykke det….. med fare for en overbærende mine overført fra meg – til deg/dere! 😯

  M.v.h. forøvrig

 53. 53
  pensionär 60+ says

  Obehaglig människa den vanlige ingenjören Johan Lindberg. Undra på att världen ser ut som den gör.

 54. 54

  @ pensionär 60+:

  Det er slike som ødelegger verden. Vi VET det – men så er vi inne på at evolutionen ikke er målrettet mot å forbedre også vår mentale kapasitet – mentalt handicappede også hva etikk/moral gjelder “slenger” med. Her har et godt eksempel manifistert seg. Og når noen, heldigvis mange av slekten homo sapiens opprøres når vi møter slikt er det helt naturlig – og betimelig med reaksjon.

  Verden har alltid vært i krig, onde mot gode krefter; sørgelig men sant!

 55. 55

  @ Anders P:
  Jag förmodar att du menar mig.

  En medveten människa av idag VET att vår Natur är fylld av perfluorerade ämnen. Efter att ha sett Stefan Jarls “Underkastelsen” och några andra dokumentärer om hälsotillståndet i Östersjön, nu i höstas. Fluor-atomer tror jag är det största hotet mot naturens regeneration och människan är en del av naturen. Det är oerhört bråttom nu, dels att bli medveten om hur stort problemet är och vad vi ska göra åt det. Våra barn är smockfulla av perfluorerade ämnen.

  Efter 20 års diskussioner har nu myndigheterna beslutat att starta två privata företag och två folkets stiftelser under Swetox, för att i samarbete med industrin och andra företag få stopp på denna förödande miljöförstöring. Detta ska vara klart till 2020.

  Jag gjorde en dramatisk koppling mellan J.L. och företaget Swetox och insåg att det här hänger ihop i allra högsta grad. Så blev trollet och hans skitsnack oväsentligt, medan fokus istället överflyttades till Swetox och dess TBA chef, Johan Lindberg.

  Om det nu hade varit samma person, denne J.L. Då hade vi haft med folkets fiende nr1 att göra. Men nu är det ju förhoppningsvis inte samma person. Så då kvarstår frågan arbetar Johan Lindberg och Swetox för industrin eller folket?

  Risken är väl att Swetox är ett mycket seriöst arbetslöshetsprojekt. Eftersom vi inte vill ha arbetslösa forskare nu när Astra packat ihop.

  Jag tänker inte be någon, förutom Annika, om ursäkt förrän jag fått svar på mina frågor.

  Jag har inte snackat skit om någon!!!

 56. 56

  Till Per Wikholms inlägg #38 kan jag bara tillägga att förtalsmål kan endast drivas av den förtalade.

 57. 57

  Kemikalieinspektionen och perfluorerade ämnen:
  …”Konsumenter kan bidra till minskad användning genom att fråga om produkter de köper kan innehålla perfluorerade ämnen och efterfråga mindre farliga alternativ.”

  https://www.kemi.se/Innehall/Fragor-i-fokus/Perflourerade-amnen-PFOS-PFOA-med-flera/

 58. 58

  Den som vill bli chef för Swetox kan söka tjänsten senast imorgon.

  https://ki.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:29854/where:4/

 59. 59

  @ Gäst:
  Vad har det med saken att göra?

 60. 60
  Savoi Alit Sjöberg says

  @ Pär

  Här är en intressant länk.

  https://www.kemi.se/sv/Sok/?q=fluor

  Jag är ju inte utbildad till kemist, men fluor är väl fluor, även om det gäller perfluor?

 61. 61
  pensionär 60+ says

  @ Savoi Alit Sjöberg:
  Här är en intressant länk till, speciellt för den som vill läsa på:
  https://www.kemikalier.eu/category.php?cid=19

 62. 62
  Bo Blomberg says

  @Anders P ngra gånger
  Du kanske inte observerade i den ursprungliga länken att Johan L krävde en ursäkt och att Annika tämligen omgående bad om ursäkt för denna hopblandning av Johan L-ar. Att efter det skicka en anmälan till arbetsgivaren är verkligen “lågt”! Och att kräva censur är ju direkt barockt, tycker jag.

 63. 63

  Pär Skrev:

  @ Gäst:
  Vad har det med saken att göra?

  Vilket har inte med saken att göra?

 64. 64

  @Bo Blomberg

  Varför slutar man inte jiddra om Swetox då? Snacka om fluor är väl ok, men de har väl inget med saken att göra. Det har ju AD sagt.

 65. 65
  Savoi Alit Sjöberg says

  Anders P Skrev:

  @Bo Blomberg

  Varför slutar man inte jiddra om Swetox då? Snacka om fluor är väl ok, men de har väl inget med saken att göra. Det har ju AD sagt.

  Nämen vadå?

  Flera trådar här handlar ju om samma sak fast från olika synvinklar. Är nu detta förtal av fluoret? För något annat kan det ju inte gälla. Något förtal av någon person har enligt min mening inte skett. Däremot är Annika (och flera av oss andra) rädda för vad fluor ska ställa till med för oss och
  kommande generationer.
  Om någon då kommer och förespråkar fluor så har vi ju alla rätt att tala om vad vi tycker. Vi vet ju inte, hans namn passade bra in på Swetox blivande anställde.

  Men vad konstigt att han redan står omnämnd som anställd, det är han väl inte? Hur går sådana här anställningar till?

 66. 66
  Savoi Alit Sjöberg says

  Pedagogisk förmåga, provanställning 6 mån, ansökningstid: 2014-01-15!!!! Logga in och sök jobbet!!!!

  https://ki.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:29854/where:4/

  Ojojoj!

 67. 67

  Annika stå på dig, anmälan kan ju knappast leda till något.

  Du är ju inte direkt ensam om den åsikten att flour i vattnet kan vara skadligt

  37 av 43 studier kom fram till att hög koncentration av flour sänker IQ för barn.

  Länk till där man kan ta del av studierna, https://fluoridealert.org/studies/brain01/

  Men den viktigaste frågan är väl om vi skall acceptera tvångsmedicinering av befolkningen eller inte.

 68. 68

  Ingen av oss, som kommenterar på den här bloggen/forumet,eller någon annan stans i cybervärlden har identifierat sig med pass, eller annan giltig legitimation. Alltså kan vem som helst hitta på en pseudonym, skaffa sig ett g-mailkonto i samma namn och säga precis vad som helst. Vad jag förstår är det den ansvarige för bloggen/forumet, som har någon sorts ansvarig utgivare-roll och kan ställas till ansvar i ett tryckfrihetsmål om en kränkande kommentar står kvar för länge. Då får det vara grova saker, tror jag. Om någon kallar sig något, som liknar någon annan, vad kan man göra åt det?

 69. 69

  @ Savoi Alit Sjöberg:
  Sista ansökningsdag imorgon. Klart jag söker för med min bakgrund kan man inbilla sig att jag saknar all form av moral och etik vilket är helt fel men vad spelar det för roll om jag kan jobba ihop höga pensionspoäng av lättlurade organisationer så länge det nu varar. Tänk att få sätta sprätt på en massa representationskonton och liknande. Jag söker självklart och framhäver de mer omoraliska aspekterna (vapenindustrin) av mina tidigare anställningar 🙂

 70. 70

  65 Savoi Alit Sjöberg Skrev:

  Men vad konstigt att han redan står omnämnd som anställd, det är han väl inte? Hur går sådana här anställningar till?

  Det kan man verkligen undra. Redan anställd på en utannonserad tjänst med sista ansökningsdag 15/1-14???

 71. 71

  Jag är nästan helt säker på att det inte tillsätts fluor i dricksvattnet i Sverige över huvud taget. Däremot finns det naturligt i vattnet i t.ex. Uppsala och där har barnen mycket färre kariesangrepp än på andra håll med en lägre naturlig fluorhalt.Så var det åtminstone när jag gick min tandhygienistutbildning, det var i och för sig rätt länge sedan. I en flaska Ramlösa har jag för mig att det finns ca 0,25 mg fluor vilket motsvarar en fluortablett. Det är även där naturligt förekommande i vattnet. I många privata brunnar finns det höga halter fluor vilket gör att om man ger barn flaska med välling så bör man definitivt kolla fluorhalten då spädbarn lätt kan komma upp i för höga doser / kg kroppsvikt.

 72. 72

  @ Millan:
  Mindre karies med fluor; men tugga inte då på nøtteskall som vuksen 😉 om du inte vil ha tannen i många bitar – en risk i.flg. en kommentar.

  Min filosofi er:
  En enda liten risk för at fluor inte är bra, skippa fluor. Vi känner industri-mentaliteten!
  Med den filosofi´n droppade vi fluortabletter, dock tyvärr inte tand-kremen.

 73. 73

  @ Gäst:
  Tror Pär menade vad perfluor har med fluor i tandkräm att göra.

 74. 74

  @ Millan:
  Det får vi hoppas för i så fall bryter någon mot svensk lag, då det inte är tillåtet att tillsätta flourid i vattnet. Om det förekommer naturligt är en annan sak. Vattenreningsverken tar väl inte bort naturligt förekommande i vattnet? Det kanske inte ens finns metoder att ta bort flouret, flourid i vattnet? Det kanske någon kemist kan svara på !? I sådana här fall handlar de inte så sällan om kostnader.

 75. 75

  10 tips vid kemikaliebelastning
  Optimal avgiftning vid kemikaliebelastning

  1. Identifiera och bli av med gifter

  2. Fixa din tarm och tarmens slemhinna

  3. Avlägsna snabbmat, vete, socker och andra försurande livsmedel

  4. Motionera så att du svettas ut gifter och får omsättning i systemet

  5. Öka funktionerna i din lever så att du har fungerande rening

  6. Detoxa din hjärna genom att ha gott om återhämtning och genom att göra saker du tycker om och som ger dig energi

  7. Drick ordentligt med kokat, renat vatten

  8. Öka fettmängden i din kost, eftersom fett tar med sig tungmetaller och gifter ut ur kroppen.

  9. Stressa mindre

  10. Öka ditt näringsintag, så att ditt immunförsvar fungerar som det ska.

  https://www.kemikalier.eu/category.php?cid=19

  Tack pensionär 60+

 76. 76

  AD: “Det är också svårt att alltid klara gränsen för vad som är OK.
  Bloggläsarna måste lära sig att man måste ta bloggkommentarer med en nypa salt, och bedöma dem med sitt eget sunda förnuft.”

  Hoppla. Det borde också gälla ansvariga bloggutgivare så att man inte pekar ut och startar diskussioner om organisationer och personer som man inte vet något om…tycker jag…

  Det var nog faktiskt inte så bra gjort…

 77. 77

  I 10 års tid har det nu funnits svenskar som tycker att Annika borde censureras. Alla har tydligen inte helt demokratiska värderingar.

 78. 78

  “Att tänka innan man pratar är som att torka sig innan man skitit”

  Arne Anka

 79. 79
  Bo Blomberg says

  @ Anders P
  Det var inte mycket “jidder” efter Annikas ursäkt och inget alls från henne själv. Att kräva att hon skulle censurera blogginlägg för att folk är förbannade på ett möjligt “troll” som kallar sig Johan Lindberg och på spridningen av fluorföreningar till människor och naturen, det tycker jag är väldigt magstarkt!

 80. 80

  Du vil automatisk tiltrekke deg endel temmelig ytterliggående konspiratører når du f.eks skriver om fluor, i Norge forekommer slike ting ofte på nettsider hvor man samtidig advarer mot Illumminati, den jødiske verdenskonspirasjonen, chemtrails osv. Endel av disse sliter veldig med å argumentere på en saklig måte og skriver mye ufint om andre. I Norge har man kjørt en rettsak nylig mot en slik kommentator som brukte et særdeles ufint språk og hengte ut meningsmotstandere som pedofile etc uten at det var hold i det. Han tapte saken og måtte betale endel tusenlapper.

  Godt mulig du er inne på noe om fluor, men jeg kan for lite til å vurdere akkurat det og mulig anmeldelsen er urettferdig for hva jeg vet. For å slippe anmeldelser ift kommentarer kan du faktisk gjøre det så enkelt som at alle kommentarer legges til godkjenning slik som svært mange andre nettsider gjør. Sålenge du driver et nettsted så står du juridisk ansvarlig for hva som skrives der inne, å godkjenne kommentarer manualt sparer deg for slike ting 🙂

 81. 81

  @ Georg W:
  Demokrati och peka ut skyldiga offentligt innan man vet om det är så är inte samma sak. Bara för att du inte gillar flour, och någon skriver något du inte gillar kan du inte börja hänga ut folk. Annika pekar och drevet går känns det som. Får lite folkets domstol och lynchmodd vibbar här faktiskt. Inte alls kul.

  3e gången du gör det sa du. Där är ju ett mönster… Annika borde tagit din info med en nypa salt innan hon staratade en Swetox diskussion. Nu kommer de alltid att dyka upp i sökträffar här. Hur kul är det för dom? Lite skärpning kanske.

 82. 82

  Thomas Jansson Skrev:

  ”Att tänka innan man pratar är som att torka sig innan man skitit”
  Arne Anka

  ..och så kommer det ut samma sak i båda fallen

 83. 83

  @ PT:
  Instämmer. Man har egentligen väldigt lite av preciserad kritik mest svepande formuleringar, svåra att få grepp på. Annars är det kul om det blir en debatt, kring problemet, men det är inte det man är ute efter verkar det som.

  Diskutera i sak är den framkomliga vägen. Mitt utgångsläge är att så pass toxiskt ämne som flour ska man inte tillsätta i dricksvatten och det är det ytterst handlar om.

  Den här “skumma” personen Lindbergs sorti är betecknande. Har inte fått grepp på vem han var, än mindre vems intressen han företrädde.

  Att som “Nils” dra in förtal av enskilda och jämföra det med Dahlqvist oro visavi flour är nonsens! Då är man verkligen ute och “cyklar” 🙂

 84. 84

  PT,

  Vem har jag sagt, är skyldig till vad?

  3:dje gången gillt! Försök en gång till? År du personlig tränare, eller?

  Det anonyma trollet,Johan Lindberg är uthängt som ett anonymt troll. So what?

  Ingen har pratat skit om vare sig Johan Lindberg eller Swetox. Det är bara du som önskar att det var så. För du tycker illa om oss som hittat något vettigt i livet.

  Dessutom har jag genom den här diskussionen fått tillgång till den kända kunskapen och arbetet mot miljöförstöring och det jag undrar är varför ingen vet om att Kemikalieinspektionen arbetat intensivt i SAMARBETE med näringslivet om att få bort giftiga ämnen, arbetet har pågått i 10 år. Jag och kemikalieinspektionen är till min förvåning helt överens på varje punkt.

  Det finns hur mycket som helst att säga om kemikalier i vår miljö. Bland annat att planetens industri sedan femtiotalet utvecklat cirka 100 000 nya ämnen. Av dessa är 5000 kända och utvärderade.

  Återigen ser man hur EU som myndighet hellre stöder lobbande industriintressen än att skydda sina medborgare. Kemikaliearbetet går väldigt bra men industrin utvecklar nya molekyler samtidigt som de gamla försvinner. Därför är det en helt ny generation gifter som ska hanteras idag.

  Summa sumarum så tror jag faktiskt att mänskligheten kommer att få stopp på denna miljöförstöring. Framförallt om vi vanliga människor blir lite mer informerade om vad produkter innehåller. Det finns 100 ggr mer fluor i luften inomhus än utomhus. Tapeter, plastmattor, färg och textilier.

  Konspiratoriskt så tror jag att myndigheterna inte vill att vi ska förstå hur allvarlig situationen är för mänskligheten. Sanningen här skulle kunna skapa panik.

  En annan konstig sak är att dental Fluor aldrig nämns i sammanhanget. Men jag såg att det finns en rapport om tandkräm och fluorsköljning, längre ner i listan. Men det får jag läsa ikväll.

 85. 85

  @ Georg W:
  Är det är så, som du skriver, att det även finns i inomhusluften, så bör man inte ha det tillsatt i kranvattnet 🙂 Det kan väl gälla som ett slag riktmärke för diskussionen ?

 86. 86

  Georg W Skrev:

  Jag måste också erkänna att det är 3:dje gången jag råkar ut för den här missuppfattningen.

  Du verkar bli missuppfattad ofta på det här sättet. Kanske borde vara försiktig då…

  Vad spelar det för roll vad jag är? Ska du hänga ut mig också eller? Lägg av.

 87. 87

  Alla är individer, en del under utveckling andra inte. Jag tror personligen att det är viktigt inte koppla sin identitet ihop med sin sysselsättning på så sätt att “jag är målare, jag är sotare, jag är pensionär e.t.c :-).
  Sedan finns det på alla forum de som söker konflikt och det bästa är att ignorera dessa inlägg. Alltså inte gå i försvarsställning.

 88. 88
  ingrid jacobsson says

  Tack, Annika för att du driver på de “verkliga makthavarna”, de som sitter i andra änden av sina mer eller mindre “giftiga” produkter och tjänar storkovan. Så samvetslös samhället har blivit i individualismens namn. Heder åt dig och skam åt profitörerna!

 89. 89

  @ ingrid jacobsson:
  Heder åt dr. Annika, og skam åt alle fegisar – inkl. någon i denne tråden – og inte var det så inntelligent det du kom med du landsmann, faktisk helt Nils som vi sier i Norge ….

  Nejii, indignasjon krever sin rett!!!!

 90. 90

  @ PT:
  Jag försökte vara lite rolig där ursäkta. Kvarstår frågan: Vem har jag sagt, är skyldig till vad?

  Jag får en känsla av att du bara pratar strunt för att vara elak. Slänger du bara ur dig saker som du sen inte har backning för. Eftersom du inte kommenterar mitt svar till dig utan fortsätter att plåga mig med att jag är godtrogen och lättlurad.

 91. 91

  PT
  AD säger uttryckligen i inlägget om swetox att Georg W påstår att Johan Lindberg är vd för swetox. Sen tillägger hon efter ytterligare information att vissa andra påstår att det är en annan Johan. Lindberg som är vd för swetox. Går det att vara sakligare i ärendet?

 92. 92

  Patrick Skrev:

  PT
  AD säger uttryckligen i inlägget om swetox att Georg W påstår att Johan Lindberg är vd för swetox. Sen tillägger hon efter ytterligare information att vissa andra påstår att det är en annan Johan. Lindberg som är vd för swetox. Går det att vara sakligare i ärendet?

  Bra Patrick. Precis.

 93. 93

  55
  Georg W says:
  8 januari, 2014 at 10:00
  Svara | Citera

  @ Johan Lindberg:
  Som jag förstår så är du chef för Swetox. Som är resultatet av Astras nedläggning i Södertälje. Din specialitet är att kombinera akademisk expertis med beställningsforskning. Ditt företag har som målsättning att skapa en trygg giftfri kemikalisk miljö för oss Svenskar till 2020.

  Din Vision
  -Genom att vara ett unikt världsledande internationellt forskningscenter där akademisk forskning och uppdragsforskning samverkar bidrar Swetox till ett kemikaliesäkert samhälle och därmed till en hållbar miljö och till människors hälsa.-

  Här borde finnas förutsättningar för en konstruktiv diskussion eftersom våra visioner och målsättningar sammanfaller. Fast faktum är att din trovärdighet som forskare blir ifrågasatt av att du tvärsäkert säger att olika fluorföreningar inte kan blandas spontant i naturen. När din länk från kemikalieinspektionen säger att de faktiskt gör det obehindrat.
  Slut citat

  När man läser vad jag skrivit om Johan så förstår man vilken skurk jag är. Här trodde jag faktiskt att de var en och samma person.

  Så därför undrar jag varför är det så förtvivlat viktigt att bråka med Annika. Jag lurade mig själv, jag lurade Annika, uppförde mig inte illa. Sa inga elaka saker, tvärtom var jag optimistisk och förväntansfull. Ert 10 år gamla jaktdrev efter Annika är FÖR DJÄVLIGT.

  Förlåt mig Annika, Det har ju varit lugnt och stillsamt här på bloggen och mitt återinträde här skapar bara kaos. Jag har väckt demonerna igen och kampen mot ignorans tar aldrig slut.

 94. 94

  @ Georg W:
  Det är beklagligt att “den vanlige ingenjören” Johan Lindberg klev in och förstörde fluordiskussionen. Om dr Annika hade varit dr Anders så hade ingen “vanlig ingenjör med familj och hus” bedrivit någon jakt. Inget mediadrev heller. Lite underlig presentation är det ju – med familj och hus!

  Jag har uppskattat dina kommentarer Georg W, oavsett vem nu Johan Lindberg är eller inte är.

 95. 95

  Og nei du Georg W, den anklagen mot deg selv kan du legge av jo før jo heller. Den såkalte “Johan Lindberg” som opptrådde her skal vær så god bære den ryggsekken helt ensam. Han kunne trådt inn på banen tidlig, tidlig og sagt at ikke hadde noe med Svetox å gjøre.

  Keep up your courage, vær stolt av den – vi har nok av reddharer omkring i tjeneste for å nedbryte vårt samfunn.

  Ja, ingen tvil om at dette krapylet. Han/hun ell. han/hennes gruppe MÅ ha en agenda, være en del av et sammensvergelse – som aldri har tolerert at dr. Annika har rettet ryggen. Sosiopater – det tviler jeg ikke et sekund på.

  Vel, i tid og orden kommer mer info til; Men undervurder ikke beskyttende, modige menneskers jernring rundt dr. Annika. Den har kraft.

  At det går an ……. Jeg skammer meg på deres lands vegne ….. fra en diskusjon på nett, til en arbeidsgiveranmeldelse ….. 🙁

  Du har (George) rett i at ignoransen tar aldri slutt. Vi regner med det! Derfor engasjement.

  Låter jeg svulstig nå: Det synes ikke jeg – angrep skal håndteres, ikke dekkes til – og dette er enbart nedrig… Slikt passerer IKKE upåtalt!

 96. 96

  p.s. (nådde ikke redigeringen) Det kan også være en ensom ulv´s/ensamvargs utspill. Mulighet for det. Uten backup? (!!)

 97. 97
  Johan Lindberg says

  @ Georg W:
  Jag läste precis ditt inlägg och kände verkligen hur ångerfull du var. Det var stort Georg. Tack! Därför har jag nu dragit tillbaka min anmälan mot Annika och hoppas att inget mer ska komma ur det.

  Jag insåg inte heller att mina inlägg och att jag gick ut med mitt namn skulle skapa frågor kring min person, och att det riskerade att leda till spekulationer som kunde skada andra. Det borde jag ha gjort. Därför ber även jag Johan Lindberg på Swetox och Swetox om ursäkt.

  Istället för att skapa saklighet har jag polariserat debatten. Det var inte min avsikt, men som jag sa själv, ibland är det inte tillräckligt att vilja väl. Men jag framhåller fortfarande att starka påståenden kräver starka bevis. Det gäller såväl konspirationsteorier som vetenskapliga upptäckter. Därför kvarstår min åsikt om att perfluorföreningar och fluor i tandkräm är helt olika saker. De vetenskapliga fakta jag sett tyder på att perfluorföreningarna definitivt är mycket farligare än natriumfluorid. Därför skulle jag vilja att man fokuserade på det som i mitt tycke är det verkliga problemet, alla dessa perfluorföreningar och bromerade flamskyddsmedel vi utsätts för. Men vi har olika åsikter där, och vi får väl låta det vara bra med det.

  Jag ber uppriktigt om ursäkt för den uppståndelse jag orsakat i detta forum.

 98. 98

  Det franska utbudet av tandkrämer har examinerats, vi har inte hittat en enda utan fluor i varuhusen. På apoteket fann vi en – men den innehöll chlorhexidin i stället, hur bra det nu kan vara. Antibakteriellt är det ju förstås.

 99. 99

  @ Erling:
  Jag har också letat som en besatt i affärer, varuhus. Endast hälsokost som tillhandahåller. Verkligen svagt av affärer att inte upptäcka denna “nisch”.

 100. 100

  Men helsekostbutikker er det verd å ta vare på, der kan man kjøpe kokosolje i samme slengen + + !

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.