Fluorets effekter

Jag ser i Netdoktor.se om möjligt samband mellan miljögifter, som perfluorerade ämnen och diabetes.

Det får mig att tänka på frågan om fluoriderna i tandkräm, och fluortabletter. Vi exponeras massivt med dessa fluorider. Vilka effekter kan de ha i våra kroppar? Själv använder jag inte tandkräm, eftersom det inte finns fluorfri och kolhydratfri tandkräm, men jag är tandtrådsberoende, och den tandtråd jag använder är fluorindränkt.

 

Comments

 1. 101

  Nu har jag hittat det slutgiltiga beviset. Jag har som vanligt rätt och jag uppmanar hela svenska folket att stå upp bakom Arvid och mig 🙂 Vi måste tvinga Ica att köpa in en tandkrämstub som inte innehåller Fluor!

  Stulet på Internet:

  Arvid Carlsson, som år 2000 tilldelades Nobelpriset i fysiologi/medicin, var en hård motståndare till vattenfluoridering på 1970-talet och skrev flera artiklar om fluor och fluoros:
  ”Det är väsentligt att poängtera att emaljfluoros inte enbart är en kosmetisk fråga. Socialstyrelsens försäkran att emaljfluoros är ett ur medicinsk synvinkel oskyldigt symtom saknar nämligen täckning. Såväl svenska som utländska undersökningar visar att svårare grader av emaljfluoros är associerade med en abnormt hög kariesförekomst […].”

  ”Det förtjänar i detta sammanhang påpekas att ’den stabila bevisningen för placentabarriären mot fluoren’ (Ericsson 1970) nu tillhör medicinhistorien (Armstrong o a 1970; se även Forsman 1974 b). Det finns därför anledning att beakta möjligheten att fluorid kan inverka på barnens somatiska och mentala utveckling.”

  ”Våra hälsovårdsmyndigheter kommer i framtiden i allt högre grad att bli engagerade i de problem som denna belastning [den kemiska belastningen av vår miljö] för med sig, problem av mycket hög komplexitet med hänsyn till svårigheterna till kvantitativ kartläggning, interaktion mellan olika ämnen etc. Vårt samhälle kommer att behöva satsa allt större resurser på att hålla nere den kemiska expositionen på en acceptabel nivå. ”

  Ur Arvid Carlsson: ”Aktuella problem rörande fluoriders farmakologi och toxikologi”, Läkartidningen 14, 1978, s. 1388-1392.

 2. 102

  Hej Annika!

  Jag funderar över alternativ till den gängse medicinska behandlingen av Polycythemia Vera. Den försiggår ju nu enligt Socialstyrelsens formulär. Finns någon forskning på alternativ? Har någon testat joniserat silver vid Polycythemia vera?

  Tack på förhand! / Ingrid

 3. 103
  Annika Dahlqvist säger

  @ 103 Ingrid:
  Jag vet ingenting om det. Men det är troligen alltid vettigt att befrämja en god hälsa genom att äta LCHF,ta D-vitamin-tillskott etc.

 4. 104

  Georg W Skrev:

  Nu har jag hittat det slutgiltiga beviset. Jag har som vanligt rätt…
  Ur Arvid Carlsson: ”Aktuella problem rörande fluoriders farmakologi och toxikologi”, Läkartidningen 14, 1978, s. 1388-1392.

  Jomenvisst. Strålande idé att citera nästan 40 år gamla artiklar och bortse från all forskning som gjorts sedan dess. Alla spekulationer (”…kan ha betydelse…”) av Nobelpristagare, som sammanfaller med Georg W:s övertygelser har nu plötsligt blivit lika med sanning? Jösses så ni resonerar på denna blogg. Normalkorkat? Nej långt därfrån faktiskt.

 5. 105

  @ Klabbe:
  Hur kan du dra alla över en kam när du pratar om mig? Elakt och trångsynt! Du gillar nog inte oss LCHF-are riktigt, tror jag. Eller så gillar du inte oss Fluorhatare. Det är nog mest synd om dig själv, tror jag.

  Jag tror att jag vet att jag har rätt och jag är helt övertygad om att ditt eventuella försvar av Fluor helt saknar vetenskaplig relevans. om det inte är så att du kan presentera vetenskapliga dimridåer?

  Vet du vad Biokemi är? Studera vad Fluor gör i våra kroppar och förfasas. För det är hemskt!

  Tandläkare som LAGAR tänder är hjältar, även om de blivit lurade av industrin att Fluor skulle vara bra på något sätt.

  Tandläkare som drar ut halvbra tänder är lönsamma för industrin. Fluor har en (1) fördel. Det genererar enorma inkomster för att spottas ut och förorena vår värld.

  Tack för ordet.

 6. 106

  @ Georg W:
  Georg W Skrev:

  @ Klabbe:
  Jag tror att jag vet att jag har rätt

  Jamenjösses…

  ”…om det inte är så att du kan presentera vetenskapliga dimridåer…” Ja det är ju helt tydligt att du är öppen för vetenskapliga rön…

  Konstigt att alla tandläkare i hela världen är lurade, men Georg W i Sverige sitter inne med sanningen. Ja konstigare saker har väl hänt, eller?

 7. 107

  @ Georg W:
  J,,,a bra rutet.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa