Jag blev anmäld

När jag idag kom tillbaka till jobbet efter en veckas fjällsemester fick jag reda på att jag har blivit anmäld. Det är Johan Lindberg som har anmält mig till min arbetsgivare, för oetiskt beteende, eller dylikt,  för mina inlägg om fluorets potentiellt skadliga effekter, samt att jag inte hade raderat vissa kommentatorers aggressiva kommentarerer. Inläggen är Fluorets effekter och Swetox.

Jag tycker att det är oerhört oetiskt att försöka skrämma läkare från att använda sig av sin lagstadgade åsikts- och yttrandefrihet.

Och en allmän skyldighet att radera olämpliga kommentarer tycker jag inte borde finnas. Det är ju bra om man tar bort dem, men det är orimligt att hålla helt rent i kommentarsfälten. Det är också svårt att alltid klara gränsen för vad som är OK.
Bloggläsarna måste lära sig att man måste ta bloggkommentarer med en nypa salt, och bedöma dem med sitt eget sunda förnuft. Annars blir det kaos inom bloggvärlden med anmälningar hit och dit. Eller?

Vad anmälan leder till får jag ju se.

 

Comments

 1. 101

  Johan Lindberg Skrev:

  De vetenskapliga fakta jag sett tyder på att perfluorföreningarna definitivt är mycket farligare än natriumfluorid.

  Jo… – Johan – och det tycker EU-parlamentet också om perfluorföreningar här.

  Är detta sant om fluor?????.

  För den som vill fördjupa sig i ämnet – så går det bra att Googla på natriumfluorid.

 2. 102

  JL skriver:

  ” Men jag framhåller fortfarande att starka påståenden kräver starka bevis. Det gäller såväl konspirationsteorier som vetenskapliga upptäckter.”

  Det här är en blogg, och här förekommer gissningar, spekulationer, rykten, åsikter, väl grundade
  påståenden, och de som skriver har olika intentioner sinsemellan och från tid till annan, och från fråga till fråga. Någon enskild bör inte försöka sätta upp regler för andra annat än moderatorn.

 3. 103

  @ Josef Boberg:
  Vad är familjeliv.se för slags forum? Sökte efter någon slags programförklaring eller ägarskap, förgäves!

 4. 104

  @ Erling

  familjeliv.se ägs av detta företag
  https://www.allabolag.se/5566976196/verksamhet

  Såvitt jag förstår handlar det bara om att tjäna pengar.

 5. 105

  Erling Skrev:

  @ Josef Boberg:
  Vad är familjeliv.se för slags forum? Sökte efter någon slags programförklaring eller ägarskap, förgäves!

  Gå in på http://www.familjeliv.se och klicka på länken ”Om oss” – då kommer denna info fram,,,

  https://www.familjeliv.se/Information/om.php

  Uppenbart en kommersiell site som lever på annonser men jag tror att det är många som tycker den är bra,,,,

 6. 106

  Om jag förstår det rätt ägs Familjeliv av Stampen AB som i sin tur äger GP och ett gäng andra liberala tidningar.

 7. 107

  Tack Thomas och Karin. Hittade til slut mellan all braskande reklam.

 8. 108
  Fredrik Sjölin säger

  @ LenaK:
  Annika Dahlqvist tjänar också pengar.

 9. 109

  @ Fredrik Sjölin:
  Det gör jag också ibland!

 10. 110

  Hederligt & gediget arbete måste avlönas – det är nog typiskt svenskt att tro att folk kan överleva på ideellt arbete,,,,

 11. 111
 12. 112

  @ Josef Boberg:
  Tack Josef! Det fanns en hel del intressant där. Och en hel del tungviktare som är kritiska mot fluoranvändning.

 13. 113
  Ethel Loberg säger

  @ Lars:

  Ja den här tråden har varit helt underbar att läsa, den tog min lilla bikarmonatsburk på tvättställskanten till en ännu högre dimension kan jag tycka. Inte nog med att min tandläkare konstaterar friska tänder år efter år, nu bidrar jag även till att reta gallfeber på fluorkramare.

 14. 114

  Annika! Fick du klarhet i vilken Johan Lindberg som anmält dig?

 15. 115

  @ Ethel Loberg:
  Jo, den fick även mig att slutligen överväga och sedan köpa en fluorfri tandkräm 🙂

  Något jag dock inte fick klarhet i från denna tråd, är om det förekommer att fluor tillsätts även i svenskt kommunalt dricksvatten. Vi har själva en egen brunn (där fluor kan förekomma naturligt) men i alla fall inget tillsatt fluor.

 16. 116

  Sverige liksom större delen av världen har beslutat att INTE tillsätta fluor i dricksvattnet.

  Däremot kan en egen brunn innehålla hur mycket Fluor som helst. Därför är det nog viktigt att kolla upp det. Ramlösa brunn t.ex. innehåller 6mg Fluor per liter. En 10-årig pojke får kraftigt ökad risk för osteosarkom, bencancer, vid ett dagligt intag på 1 mg enligt engelsk forskning. Mitt kommunala vatten innehåller naturligt 0,5 mg Fluor per liter. Vilket är lågt i Sverige.

  För ett antal år sedan kom ett förslag från myndigheterna att fluoridera vattnet i Rosengård. Men förslaget övergavs eftersom det blev en massa skriverier i kommentarsfälten om Hitlers försök att lugna oppositionella internerade med Fluor.

 17. 117

  Av vilken anledning ”anmäler” man någon till dennes arbetsgivare?

  Om Annika uppenbart felbehandlat en vårdtagare eller på annat sätt handlat felaktigt i sin tjänst kan ju detta påtalas för arbetsgivaren men att ”anmäla” henne för att ha agerat ”oetiskt” på sin blogg är ju kvalificerat svammel!

  Är det så att någon har blivit utsatt för förtal, ärekränkt, felaktigt anklagad för brott o s v så är ju detta ett solklart fall för en allmänn domstol – något sådant har såvitt jag förstått inte skett i denna högst osannolika tråd eller i den fluortråd som startade bataljen,,,,

  Svammel – från början till slut, tycker nog att den här tråden mest liknar buskisteater av den typ som Poppe/Ewa Rydberg sysslar med,,,

  ”Ta tillbaka min anmälan” – jo jag tackar jag – den som fäller sådana uttryck borde ansöka om exil i Nordkorea nu när Stasi i det forna Sovjet har stängt – om ekonomin är ett hinder är jag säker på att många ställer upp och betalar en enkelresa dit!

  Kanske har det senaste modeuttrycket ”normalkorkad” ett berättigande?

 18. 118

  Thomas Jansson Skrev:

  Kanske har det senaste modeuttrycket ”normalkorkad” ett berättigande?

  Jag tycker ”normalkorkad” är ett underbart ord, som definitivt kommer att ingå i min vokabulär. Förhoppningsvis hamnar det så småningom i Svenska Akademiens Ordbok. 😀

 19. 119

  @ LenaK:
  Uppenbarligen saknas det inte tillfällen där uttrycket ”normalkorkad” passar bra in,,,,

 20. 120

  Thomas Jansson Skrev:

  Av vilken anledning ”anmäler” man någon till dennes arbetsgivare?

  Är det någon som gjort bort sig, vad gäller både sak och person, så är det Johan Lindberg. Vi får hoppas att han fortsättningsvis ägnar sig åt sitt ingenjörsjobb, sitt hus och sin familj, i stället för att vara på denna blogg.

 21. 121
  LCHF mamman säger

  Man måste ju kunna lyfta en allmän åsikt eller teori i en blogg utan att bli anmäld även om man är läkare. Det är ju en annan sak om en läkare har gett ett felaktigt råd inom sin yrkesutövning där man träffar patienten. Viktigt att detta skiljs åt, annars blir det kaos som du säger och en inskränkthet i yttrandefriheten.

  Som vuxen människa måste man själv ta ansvar och söka vård om man är sjuk eller har hälsoproblem och inte utgå ifrån att råd eller åsikter på en blogg är tillämpbart i alla sammanhang och för alla individer.

 22. 122
  ragnhild säger

  @ LenaK:

  Norsk: ”Normalkorket” , 🙂

 23. 123

  @ Thomas Jansson:
  Stasi var i forna Östtyskland! 😉 KGB i Sovjet.
  Men ja, håller med dig! Att anmäla till en arbetsgivare vad man gör på sin fritid är väl inget som skulle funka på någon arbetsplats? Hur skulle det se ut? Man kan fråga sig vilka motiven var bakom…

 24. 124
  Thomas Jansson säger

  @ Gustav:
  Ja – det var fel men gick inte att ändra, rätt är så klart östyskland för Stasi, KGB i Sovjet och IB i Sverige,,,,

  Fritid och jobb hänger ihop ibland – ta t ex ”Kapten klänning” som på dagarna åkte runt och pratade jämställdhet och genusperspektiv medan kvällarna och nätter ägnades åt småflickor, bordellbesök eller att klå upp sin fru när hon var fastbunden i villan. Sånt passar sig inte så bra för någon och speciellt inte för en polischef,,,,

  Att däremot sakligt diskutera olika läkemedel på sin fritid för en läkare bör istället uppmuntras,,,,

 25. 125

  @ Thomas Jansson:
  Ja IB lol… Kommer svagt ihåg ”Kapten klänning” ja… och vissa som likt poliser är ju sådana som aldrig får ”göra fel” på sin fritid, men det förekommer ju!
  Ja, att diskutera på sin fritid måste ju såklart vara helt ok! Sen var det ju inga råd Annika gav! ? Utan bara tankar och sen dessutom en dementi. Lever vi i en demokrati eller inte är frågan? Ja, ärekränkning är inte bra såklart, men detta var inte fallet här. En blogg är just en blogg och där man kan ventilera olika saker, måste inte alltid vara vetenskapligt bevisade påståenden, utan just tankar eller farhågor som i detta fallet! Att tänka eller skriva att det var löjligt av en viss person att anmäla kan ju knappast ses som ärekränkning! Frågan är väl kanske vilka regler en bloggägare måste förhålla sig till? Men jag kan omöjligt tro att något ”brott” begicks i detta fallet?

  Citat: ”Ta tillbaka min anmälan” – jo jag tackar jag – den som fäller sådana uttryck borde ansöka om exil i Nordkorea nu när Stasi i det forna Sovjet har stängt – om ekonomin är ett hinder är jag säker på att många ställer upp och betalar en enkelresa dit!”
  Håller med, men nog kan vi pröjsa en biljett till Ryssland med, för där börjar det likna gamla Soviet igen..

 26. 126
  ragnhild säger

  @ Thomas Jansson:

  Oppfordrer du oss til å vurdere slike eksempler som adekvate i denne forbindelsen!

 27. 127
  Maria Jonsson säger

  Georg W Skrev:

  Sverige liksom större delen av världen har beslutat att INTE tillsätta fluor i dricksvattnet.
  Däremot kan en egen brunn innehålla hur mycket Fluor som helst. Därför är det nog viktigt att kolla upp det. Ramlösa brunn t.ex. innehåller 6mg Fluor per liter. En 10-årig pojke får kraftigt ökad risk för osteosarkom, bencancer, vid ett dagligt intag på 1 mg enligt engelsk forskning. Mitt kommunala vatten innehåller naturligt 0,5 mg Fluor per liter. Vilket är lågt i Sverige.
  För ett antal år sedan kom ett förslag från myndigheterna att fluoridera vattnet i Rosengård. Men förslaget övergavs eftersom det blev en massa skriverier i kommentarsfälten om Hitlers försök att lugna oppositionella internerade med Fluor.

  Aj då! Jag som under några år drack 3-4 ramlösa om dagen för att undvika klor som fanns i kranvattnet. Hur man än vänder sig har man ändan bak…

  När det gäller fluor har dock frågan varit på tapeten sedan 70-talet och runt 1980 var debatten het. Om det nu är farligt i så små doser som man får i sig via tandkräm, varför har då inget hänt på så många år?

  Klor är ju en halogen precis som fluor men inte många pratar om kloret.

 28. 128
  Thomas Jansson säger

  Blogginnehavaren är ansvarig utgivare på samma sätt som på en tidning. Om jag skriver en olaglig insändare och den publiceras är det utgivaren som åtalas.

  Om ingen ansvarig utgivare finns för en trycksak så är det tryckeriet som åker dit. Gamla regler detta – idag kan vem som helst skaffa sig en högvolymslaser och snabbt få ett antal kopior.

  Ska man förolämpa någon får det ske med finnes. Endera att skriva så att alla vet vem som avses eller göra frågor istället för konkreta påståenden – en skicklig skribent måste ha is i magen och behålla lugnet.

  Eventuella påföljder har oxå med mottagarens position att göra – en polis i utetjänst får finna sig i rätt så grova tillmälen innan det blir rättsak av det hela.

 29. 129
  Annika Dahlqvist säger

  @ 108 Fredrik Sjölin:
  Jag arbetar deltid som familjeläkare och tjänar mitt uppehälle på det sättet. Det är väl inget omoraliskt i det? Några andra pengar tjänar jag inte. Eller vet du något som inte jag vet?

 30. 130
  Annika Dahlqvist säger

  @ 114 Karin:
  Ja det var den JL som skrivit kommentarer i denna blogg.

 31. 131

  För att slippa giftet fluor så kan man undvika fluortandkräm.
  Problemet är att vattnet i vårt kranvatten är förhöjt på många platser. hur får man bort det enklast och billigast?
  Vatten filter kan även ta bort andra kemikalier så det kan vara bra ur många synpunkter.

  Om JL nu ska jobba med toxikologi så kan även andra kemikalier vi utsätts för i dricksvattnet vara skadligt.
  Det industrin anser sig behöva släppa ut får en del betalt för att säga att det är ofarligt.
  Beställningsjobb som kommer fån politiker som tänker på jobben.

 32. 132

  Tråkigt att du blivit anmäld. Hoppas allt går bra och att du inte låter detta påverka dig negativt. Floursalter i tandkräm tror jag dock är relativt ofarligt och mycket väsensskilt från t ex perfluorerade ämnen.

  Ett passande citat:
  ”I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it” (Evelyn Beatrice Hall, försvarandes Voltaire)

  I Sverige floureras inte kommunalt dricksvatten. Kan vara bra att påpeka eftersom många amerikanska websidor larmar om detta.

 33. 133
  Annika Dahlqvist säger

  @ 132 Anna:
  Det var inte så farligt, och han har tagit tillbaka sin anmälan.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa