Botad cancer av kolloidalt silver?

Jag fick i mail en förunderlig berättelse. Bukspottkörtelcancer anses ha en av de allra sämsta prognoserna av cancerformerna.

“Botad cancer!

En bekant till mig, en kvinna i 70-årsåldern, började för ca 1½ år sedan må allt sämre. Hon tappade matlusten, gick ner kraftigt i vikt och hade gräsliga smärtor… Trots en massa olika undersökningar kunde man inte förrän ett par veckor före jul 2011 (trots att vad jag förstår symtomen var ganska typiska) ge henne en diagnos – pancreascancer. Det visade sig nu, att hon också hade metasta­ser i både levern och en njure (fast detta är mer oklart; diagnostiken där är tydligen mycket svår). Pancreascancern var dock odiskutabel, och symtomen till alla delar typiska. Hon hade statistiskt ca 4 månader kvar att leva, och palliativa teamet kopplades in. Det var förstås bara smärtlindring som gällde, i väntan på det oundvikliga slutet.

 

Nu råkade jag ha läst en del om kolloidalt silver och en del spektakulära tillfrisk­nanden bl.a. just av cancerpatienter. Naturligtvis var jag väldigt skeptisk till det hela. Det verkade litet för bra för att vara sant. Men Livsmedelsverkets delvis pinsamt okun­niga smutskastning av preparatet gjorde mig snarast mer positivt inställd. Samti­digt hade jag också tagit del av de senaste rönen om D-vitaminets uppenbarli­gen mycket viktiga roll i en hel mängd processer i kroppen, och dess sannolika bety­delse för att motverka cancer. I samråd med kvinnans vuxna barn, som nu läste in sig på ämnet, rekommenderade jag henne att dels ta en rejäl dos D-vitamin (2x 2000 IE per dag), samt två teskedar kolloidalt silver flera gånger per dag (det blev sedan 15 ml fem gånger per dag). Båda prepa­raten torde vara garan­terat ofarliga i dessa doser – och det fanns förstås inget att förlora i det här läget. Naturligtvis var kvinnan själv också med på det hela.

Efter ett par månader kunde man vid ny undersökning (biopsi) inte längre se någon cancer i lever eller njure! Viss förvåning hos läkarna… Men hon mådde fortfarande mycket dåligt. Efter ytterligare någon månad fick hon så tid för opera­tion i Uppsala. Vid operationen tog man förstås också cellprover. Man tyckte sig se “vissa föränd­ringar” i bukspottkörteln, och den delen opererades bort. Efter ett par veckor kom resultatet av biopsin: Ingen cancer! I de delar som opererats bort trodde man sig se “förstadier till cancer” (Min kommentar: Var det möjligen i stället “eftersta­dier” till cancer?). I övrigt fanns det inget spår av cancer! Med andra ord förklarades hon cancerfri!

Efter en tids rehabilitering är hon nu sedan flera månader hemma – med visst stöd av Hem­tjäns­ten. En märklig situation blev det förstås för palliativa teamet – när kvinnan nu inte hade vett att dö enligt pla­nerna. Men tea­met fanns ändå med en tid som samtalspartner. Kvinnan bor nu alltså hemma med sin man och verkar kunna leva ett bra tag till – även om hon än är svag efter den genomgångna sjuk­domsperioden och har vissa hälsoproblem på andra områden…

Trots att denna utveckling av en pancreascancer torde vara minst sagt ovanlig, så har läkarna inte verkat särskilt nyfikna eller t.ex. frågat om kvinnan själv använt någon alternativ behandling… Man har uppenbarligen varit mycket nöjd med hennes tillfrisknande – men inte brytt sig om att söka några orsakssamband… Hade det inte varit naturligt att närmare undersöka ett fall av närmast mirakulöst tillfrisknande av detta slag?

Undrande”

Min kommentar: Eftersom cancerceller bara kan förbränna socker, och inte fett, vore det rekommendabelt att också äta LCHF, förutom D-vitamin och kolloidalt silver, om man inte vill få/ha cancer.

Artikel om Kolloidalt silver.

160921 Jag fick en länk ang kolloidalt silver mot cancer.

Anna Böhlmark har gjort en film om Kolloidalt silver: Silverbibeln.

 

Comments

 1. 201
  Professor Göran säger

  Ben Rangel Skrev:

  Så det finns inga vinstintressen bakom att sälja diverse kosttillskott och silverprodukter menar du?

  Jag har inga problem med vinstgivande affärsverksamhet – någon annan lär inte finnas!

  Vad jag har problem med är när denna drivs på det ovetenskapliga, oetiska och faktiskt rent kriminella sätt som Big Pharma gör idag. Vinsterna som handeln med kosttillskott och silverprodukter skapar är en droppe i havet i jämförelse med vad läkemedelbolagen håvar in på den största medicinskandalen genom tiderna; statinerna. Det är så att man kan gråta!

  Man räknar med att ungefär var tredje dödsfall beror på läkemedel som skrivs ut medan man inte har kunnat belägga att något enda dödsfall berott på kosttillskott.

  Kunde läkemedelsbolagen patentera kosttillskotten skulle detta genom vetenskaplig forskning i sin förlängning resultera i att läkarna skulle kunna skriva ut dem utan att samtidigt riskera att bli av med sina legitimationer och vi kanske till och med skulle kunna bli bli botade inom sjukvården.

  Själv tar jag därför inte någon av de fem hjärtmediciner min ointresserade kardiolog så entusiastiskt skrev ut men däremot tar jag istället en hel del kosttillskott. På 15 år räknar jag därför med att läkemedelsbolagen kanske har förlorat en halv miljon på mig medan jag nu själv har vunnit ‘hälsan’. Den ‘alternativa’ medicinen har under samma tid samtidigt kammat in några tiotusentals kronor men det tycker jag min hälsa kan vara värd och dessutom har detta inte drabbat skattebetalarna.

 2. 202

  KGE Skrev:

  Kolloidalt Silver var köper man det på nätet eller på stan? Intressant att testa.

  Kolloidalt silver finns vanligtvis att köpa hos Hälsokostaffärerna, men här är en länk för att köpa på nätet:
  https://mariannslchf.se/kolloidalt-silver/

 3. 203

  @ Gäst:
  Tack!

 4. 204
  Lars Henrik säger

  Cancersjuka utsätts för bluffmedicin

  I en sluten grupp på Facebook saluförs kolloidalt silver som en cancermedicin – men det som egentligen är en vattenreningsprodukt och förbjudet att klassa som livsmedel döms ut av medicinska experter.

  https://mobil.svd.se/c.jsp;jsessionid=79361552027CB816AFADC376CECE18CC.sonny4?cid=25968641&rssId=&item=http%3a%2f%2fwww.svd.se%2f%3fservice%3dmobile%26amp%3barticleId%3d4044415

 5. 205
  Anders Jackson säger

  @ Gäst:
  Kolloidalt Silver får inte säljas som hälsokost i Sverige.

  De som gör det riskerar åtal. Det finns inga sin helst vetenskapliga belägg för att det har någon som helst positiv medicinsk verkan.

  Det finns dock för mineraler/salter med silver i. Men Kolloidalt silver är inte sådanna salter. Hade det funnits bevis för att kolloidalt silver hade kunnat bota cancer så skulle det tillverkas i medicinska fabriker och inte i ett schabbigt plåtskjul i ett industriområde.

  https://www.slv.se/sv/Fragor–svar/Fragor-och-svar/Kosttillskott/Kolloidalt-silver/

 6. 206
  Professor Göran säger

  Anders Jackson Skrev:

  Det finns inga sin helst vetenskapliga belägg för att det har någon som helst positiv medicinsk verkan.

  Tidigare här på tråden finns det länkar till vetenskapliga arbeten som pekar på just en medicinsk verkan. Den antibakteriella verkan är välkänd. Intresset för seriös forskning på kolloidalt silver lär aldrig genomföras så länge läkemedelsbolagen styr den medicinska forskningen av den enda anledningen att kunna skinna allvarligt sjuka människor med sina sanslöst dyra preparat (kolloidalt silver är ‘löjligt’ billigt!) och dyra preparat med dokumenterat ytterst begränsad effekt.

  Man kan inte komma åt och vetenskapligt syna de kliniska rådata som ligger till grund för själva godkännandet av ett cancerpreparat. Många forskare har försökt komma åt dessa data men de enda fall där man har lyckats är när en domstol har tvingat läkemedelsbolagen att öppna sina dolda filer. Då framträder oftast kriminaliteten i öppen dager och företagen tvingas till mångmiljardböter men detta är ändå bara ‘peanuts’ i förhållande till de gigantiska vinsterna de gör och räknas därför in bland företagens omkostnader . Alltså ett kriminellt socialt beteende i mina ögon och där vi alla förväntas lita på de “rävar som vaktar hönshusen”. Det hela är sanslöst!

  Men varför inte prova kollodialt silver när det uppenbarligen är helt ofarligt. Det kan ju fungera och vad har man att förlora? Är man tekniskt lite händig kan man lätt framställa medicinen själv och detta lär väl knappast vara förbjudet. Man lär ju inte heller bli sjuk som av de officiella cellgiftbehandlingarna på vilka läkemedelsbolagen tjänar sina gigantiska summor och där den ‘läkande’ effekten dessutom är högst diskutabel och som sagt inte kan sättas under någon oberoende forskningslupp.

 7. 207

  @ Anders Jackson:

  Det tycks finnas en mängd myter och missförstång ang. k-silver…

  Om du läser bloggsvaren i nedanst. länk så kommer du att hitta många länkar med vetenskapliga belägg ang. k-silver. T om Mats Reimer var tvungen att ge sig…
  https://www.dagensmedicin.se/Pages/Blogs/BlogPostView.aspx?id=150594

  En rad länkar finns även här för dig att nagelfara:
  https://www.ion-silver.com/allt.om.silver.html

  Om du går längst ner på ovanst. sida så hittar du väldigt många länkar till vetenskapligt belagda studier.

 8. 208
  Professor Göran säger

  Stefan Skrev:

  Mats Reimer var tvungen att ge sig…

  Har till och med en av etablissemangets främsta advokater som Mats Reimer gjort en pudel i denna fråga så får nog effekten av kolloidalt silver anses vara bevisat bortom alla tvivel.

  🙂

 9. 209

  Anders Jackson Skrev:

  @ Gäst:
  Kolloidalt Silver får inte säljas som hälsokost i Sverige.
  De som gör det riskerar åtal. Det finns inga sin helst vetenskapliga belägg för att det har någon som helst positiv medicinsk verkan.
  Det finns dock för mineraler/salter med silver i. Men Kolloidalt silver är inte sådanna salter. Hade det funnits bevis för att kolloidalt silver hade kunnat bota cancer så skulle det tillverkas i medicinska fabriker och inte i ett schabbigt plåtskjul i ett industriområde.
  https://www.slv.se/sv/Fragor–svar/Fragor-och-svar/Kosttillskott/Kolloidalt-silver/

  Jag skrev att det finns att köpa i Hälsokostaffärer vilket det gör. Utvärdera får man göra själv.

 10. 210
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ Anders Jackson:

  Se länk – läs och lär! Jag vet ju vad jag skulle välja ..utan tvekan.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2996348/

 11. 211
  Professor Göran säger

  Undrar vilka intressen som sådana här ‘figurer’ som Anders Jackson representerar.

  Språkbruket tycker jag här själv luktar Big Pharma lång väg eller möjligen VoF. Här finns inget ärligt intresse för vetenskap, enbart retorik av sämsta slag – bättre har vi sett från deras sida.

  Men varför skulle de inte offra några spottstyvrar på folk i de lägre divisionerna.

 12. 212
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 207 & 212 Professor Göran:

  Precis! Kunde inte sagt det bättre själv.

 13. 213
  Anders S säger

  I SR Vetenskapsradion intervjuas Karin Cederbrant, immuntoxikolog vid Swetox Södertälje om skadligheten av nanopartiklar. Presentatören och reportern kopplar samman med silver i antibakteriellt syfte.

  https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=12718&artikel=6003753

 14. 214
  Anders S säger
 15. 215

  @ Professor Göran:
  @ Stefan:
  Jag kan inte se att han har gett sig i något. Samt att jag har inte sett något vetenskapligt underlag för att Kolloidalt silver skulle ha någon som helst positiv effekt. Men du kan kanske lägga till dem här?

  Sedan så är Kollodialt sivler förbjudet att säljas som läkemedel eller kosttillskott. Det är klart, vilket även Anders S vet. Men att han trots detta fortsätter göra reklam för KS är oetiskt.

  När han sedan “coachar” behandling av barn under 12 år är det ett regelrätt brott mot kvacksalverilagen. Man får inte medicinera barn under tolv år hur som helst. Vuxna får behandla sig själv hur de vill, nästan. Men man får inte ens ge barn vatten i medicineringssyfte om man inte är läkare.

 16. 216

  Anders S Skrev:

  @ Anders S:
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/451638?programid=406&playepisode=451638

  Då är det här mycket mer oroande.
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=4048536
  Samt att Ion Silver är misstänkt för lagbrott.
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=4061779

  OM det nu är så bra läkemedel, så se till att få tillstånden då, istället för att sälja dyrt vatten med silverföroreningar i.

 17. 217

  Anders S Skrev:

  I SR Vetenskapsradion intervjuas Karin Cederbrant, immuntoxikolog vid Swetox Södertälje om skadligheten av nanopartiklar. Presentatören och reportern kopplar samman med silver i antibakteriellt syfte.

  https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=12718&artikel=6003753

  Fast huvudsaken i programmet är att nano-partiklar sätter ned immunförsvarets styrka. Att exempelvis Kolloidalt Silver som skall innehålla metalliskt silver i nano-partikelform äts upp av vårt immunförsvar och på så sätt störs.

  Dvs KS skulle bli sämre att ta hand om virus och cancer. Dvs precis den motsatta effekten jämfört med den påstådda.

  Så kort, förgifta inte kroppen med KS.

 18. 218

  @ Professor Göran:
  Jag underar precis samma sak om dig “Proffessor” Göran.

  Jag är skeptisk till saker som låter för bra för att vara sanna, för de brukar vara det.

  MEN jag är öppen för att ta till mig forskarstudier. Som exempelvis de preliminära som visar att nano-partiklar sätter ned immuniförsvarets förmåga att hantera cancer och virusinfektioner. Dvs precis den motsatta effekten som det påstås ha.

  Så, presentera gärna riktiga seriösa forskningar så kommer jag att vända på klacken, rodna lite men skedan skrika “Hurra, KS fungerar och visar att metalliskt silver har målsökningsfunktion och angriper bara celler som är onda mot kroppen!”.
  För det är vad du säger, “Proffessorn”.

  Nej, jag jobbar inte för något läkemedelsföretag. Nej, jag jobbar inte för Ion Silver som Anders S. Jag tittar på vad pengarna går, och tillverkning av KS är väldigt billig, så det blir rätt mycket avans på varje flaska.

 19. 219

  Anders Skrev:

  När han sedan ”coachar” behandling av barn under 12 år är det ett regelrätt brott mot kvacksalverilagen. Man får inte medicinera barn under tolv år hur som helst. Vuxna får behandla sig själv hur de vill, nästan. Men man får inte ens ge barn vatten i medicineringssyfte om man inte är läkare.

  Ändå chansar man ganska mycket när det gäller barn och läkemedelsbehandling.
  Studier underskattar biverkningar hos barn – I praktiken rapporterades fler allvarliga biverkningar hos barn som använde astmamedicin än vad studier visat:
  https://www.lakemedelsvarlden.se/nyheter/studier-underskattar-biverkningar-hos-barn-13426

  I detta fall är det tydligen läkare som anmäler biverkningar, vilket annars är ovanligt.

 20. 220
  Professor Göran säger

  Anders Skrev:

  Nej, jag jobbar inte för något läkemedelsföretag.

  Bevisligen har läkemedelsbolagens ‘mediciner’ många miljoner liv på sitt samvete varje år. Jag förstår därför inte hur du kan försvara detta så energiskt om du nu inte får något betalt för ditt jobb?

 21. 221

  @ Anders:

  Kikade du längst ner på denna länk med referenser?

  https://www.ion-silver.com/allt.om.silver.html

 22. 222
  Annika Dahlqvist säger

  @ 216 Anders:
  Ändå finns det många receptfria farmaka som kan ges till barn, tex Ipren och Alvedon, vilka inte alls är biverkningsfria.

 23. 223

  @ Anders:
  Du ska inte tro på allt som skrivs i vetenskapliga forskarrapporter. Många av forskarna arbetar inte seriöst. De arbetar för pengar och den som betalar mest. Idag till exempel så blev mjölks skadlighet förstanyhet i morgonrapport. Tror du på den forskningen?

  Det vore bättre om du provade själv. Då vet du om det är bra eller inte.

 24. 224

  @ Stefan:
  Jag läste referenserna och fann att silver dödar ALLA bakterier och svampar inom några minuter.Det räcker för att jag ska akta mig och bara ta preparatet vid akut sjukdom. Även om de är oskadligt för mig så är det massmord på bakterier. Betyder det att de som äter KS inte har några bakterier? Eller har de 1,5 kg döda bakterier i sina kroppar?

  Vem vill döda alla bakterier?

  Vi behöver mer kunskap!

 25. 225

  @ Arvid:
  Så det försvarar att man “behandlar” barn 12 år och yngre med helt otestade medel? Av någon som saknar medicinsk utbildning? Hur många biverkningar rapporteras om dessa kemikaliers biverkningar? När det riskerar att slå negativt på försäljningen.

  Det spelar inte någon roll hur du gör och med vad du försöker försvara det med, det är olaglig och straffbart. Lagen är väldigt klar på detta. Men det är klar, Anders S riskerar ju inte någon läkarlicens.

 26. 226

  @ Professor Göran:
  Och bevisligen har de många, många miljoner överlevandes liv på sitt samvete varje år. All medicinsk behandling har risker, det är en risk att leva. Men det är en högre risk att gå ut i trafiken med en bil än att ta en vaccinspruta. Och vaccinsprutan tar du bara någon gång, medans bilen åker de flesta runt i dagligen.
  Men risker med mediciner behöver övervägas mot fördelarna med dem. Utan dagens mediciner och sjukvård så hade vi inte haft den utveckling som vi har idag.

  Du har inte några problem med de onödigt lidande som “alternativ medicin” åsamkar de tusentals sjuka som kommer in onödigt sent eller för sent till ordinarie sjukvård? Steve Jobs, anförtrodde sig åt alternativ medicin. Hans cancer, som var ganska lättbehandlad om behandlas i tid, hade gått för långt när han äntligen gav upp.

  Lagen är även här glasklar, man får inte hävda att kemikalier har någon medicinsk effekt om man inte kan visa det på korrekt sätt. KS har inte visats kunna bota cancer.

  Jag har inte försvarat, jag har anklagat.
  Jag anklagar folk som hittar på saker utan att ha det minsta faktaunderlag för dessa saker. Jag anklagar de som påstår taget ur luften att de har botemedel mot Ebola.
  Jag antar att om det låter för bra för att vara sant, så är det nog det. Tills jag har blivit bevisad om motsatsen. Nej, enstaka anekdoter är inte något bevis. De kan bli underlag för bevis om de sammanställs och behandlas statistiskt på korrekt vis.

  Ja, det finns problem med “Big Pharma”, men inte de problem som du påstår.
  Problemen är att de inte lägger ned tillräcklig forskning på botemedel till sjukdomar i fattiga länder.
  Problemen är att de inte ser till att det finns medicin till fattiga i fattiga länder.

 27. 227

  @ 226Anders:
  Vem är du? Är du jurist eller hur kan jag lita på vad du säger? (Din bild ser ju lite ruggig ut minst sagt.)

  Jag själv är bara en lekman.

 28. 228

  @ Stefan:
  Ja, det har jag.
  Det står bland annat att forskare har hittat resistens mot silver, men att det lite längre ned står att amerikanska forskare avvisar att resistens mot silver över huvud taget kan uppstå.
  De flesta av artiklarna och “referenserna” går inte att lösa eller länkar som är döda.

  Sedan så påstårs det tidigare att myndigheterna inte kan skilja på 10 ppm och 300 000 ppm silverlösning och det är därför de är emot KS. Vilket är sanslös anklagelse.

 29. 229

  @ Annika Dahlqvist:
  Helt riktigt. Vilket jag även har skrivit, att de borde säljas på apotek till att börja med.

  Men det är inte bara befintliga biverkningar som är intressant, och det borde du ju veta. Det är även hur sannolika det är att de uppstår.
  Dessutom kan biverkningar vara av typen att man inte vet om det är medicinen eller något annat som har orsakat biverkningen. Man rapporterar allt som kan, möjligen, har en förklaring av medicinen. Men detta borde du ju även veta, eller hur?

 30. 230

  @ Annika Dahlqvist:
  Samt det vore intressant att veta vilka biverkningar som KS har rapporterade.

  Om du säger inga, så vet vi att inte är under samma kontroll som riktiga mediciner. Vilket du ju även vet, eller hur?

 31. 231

  @ Georg W:
  Ja, jag vet att det finns forskare som inte jobbar seriöst, det finns även forskare som gör misstag i sina metoder.
  En typisk sådan forskare som fuskat känner vi ju till när det gäller vacciner och autism.
  https://edition.cnn.com/2014/08/27/health/irpt-cdc-autism-vaccine-study/

  Men du vet vad som hände med den forskaren och hans rapport, eller hur?
  Han blev av med sina forskningsanslag, han blev avskedad, han förlorade sin läkarlicens, hans rapport blev tillbakadragen.

  Inte speciellt kul, eller hur.

  Men det är en forskare. Den absoluta majoriteten av forskarna gör inte det, de vill ha kvar sina forskningsanslag, sitt jobb, sin läkartitel, sina rapporter kvar.

  Så ja, jag är skeptisk till dem med. Om något ser för bra ut så är det nog inte så. Mycket bra ledord. Du borde prova.

  Varför skulle jag betala dyra pengar för att riskera min hälsa?
  På något som troligen inte fungerar och som riskerar att sätta ned mitt immunförsvar. Jag är mycket beroende av det, eftersom jag har ett transplantat
  .
  Dessutom har jag anekdot som visar att det inte fungera, att en familj blev behandlad under ett år och inte blev friska. Fast Anders S hjälpte dem. Vilket är olagligt, eftersom det var minderåriga i familjen.
  Så vem skall vi tro på? Den familj som inte blev hjälpt eller Anders S som lever på att sälja sk…. kemikalien.

 32. 232

  @ Georg W
  Jag läste referenserna och fann att silver dödar ALLA bakterier och svampar inom några minuter.Det räcker för att jag ska akta mig och bara ta preparatet vid akut sjukdom. Även om de är oskadligt för mig så är det massmord på bakterier. Betyder det att de som äter KS inte har några bakterier? Eller har de 1,5 kg döda bakterier i sina kroppar?

  Vem vill döda alla bakterier?

  Vi behöver mer kunskap!
  :
  Där är du slagit huvudet på spiken.

  Om nu KS dödar bakterier och virus, så kommer ju alla bra bakterier som vi behöver i vårt tarmsystem att även dödas om det tas invärtes. För inte har väl KS någon målsökande system som lämnar de goda och bra bakterierna med dödar allt som är dåligt för kroppen? Låter för bra för att vara sant.

  Japp, vi behöver mer kunskap och inte försäljare som säljer kemikalier som bara är godkänt som vattenreningsmedel och inte som medicin eller ens kosttillskott. Säljer det med löften som det inte finns något underlag för.

  Förstår inte att folk är så skeptiska till “Big Pharma” (jag kan förstå skeptism mot dem) men har en helt annan måttstock när det gäller KS? Om det är bra, så kommer det att visa sig när forskarna får göra sitt på det. Men att charlataner säljer det och lovar guld och gröna skogar gör bara att forskare kommer att lägga tid på något annat, eftersom Anders S marknadsföring skapar ett trovärdighetsproblem runt kemikalien.

 33. 233
  LCHF-Bengt säger

  Jag har själv testat KS, och skulle göra det igen om något fel i kroppen skulle göra mig trött och seg.

  För ett år sen åkte jag på förkyning (för första och enda gången sen jag började med lchf för 5 år sen) sedan ryggont och allmänt trög och seg. Då testade jag KS en liter bara, som togs under två veckor, tillsammans med hög dos C-vitamin.

  Nu kan jag inte säga att KS enbart gjorde mig frisk, utan det skulle kunna vara C-vit. också. hur som helst blev jag frisk efter två veckor och om nu KS vore skadligt för kroppen, hade jag inte blivit frisk och pigg igen.

 34. 234

  @ Arvid:
  Nej, jag är inte jurist.
  Ja, jag är skeptisk till saker som säger att de är jättebra. Det brukar vara för bra för att vara sant, eller hur.

  Du skall inte lita på de som säljer kemikalien. Inte heller de som höjer kemikalien oreserverat till skyarna. Argument som “jag har …” eller “jag känner en …” är inte hållbara argument. Brukar vara struntprat när det kollas upp. De kallas även anekdoter, och har inte något större vetenskapligt värde.

  Du skall inte lita oreserverat på mig heller, var skeptisk! Men du får gärna kolla och påpeka vad jag har fel.

  Du skall lita på läkarna och forskarna, som är utbildade i ämnet. Ja, forskare och läkare kan ha fel, därför man ofta vill ha två utlåtanden om det är något allvarligt. Men då skall du naturligtvis inte lita på lekmän som är försäljare och reklammän/kvinnor.

  Ju starkare de försöker sälja på dig något, desto större är risken att det inte är för ditt eget bästa de gör det. Då bör man verkligen kolla upp vad som gäller. Ja, det är inte helt lätt alla gånger.

  (För övrigt. På bilden sitter jag i solen på gotland och har en mantel som solskydd och fått skägget flätat av en tevlig flicka)
  (Din bild ser något vidare ut, har du någon förklaring till den)

 35. 235

  Anders Skrev:

  Du skall lita på läkarna och forskarna, som är utbildade i ämnet.

  Det har jag slutat med.

 36. 236
  Professor Göran säger

  Anders Skrev:

  Ja, det finns problem med ”Big Pharma”, men inte de problem som du påstår.

  Problemet för mig är att BigPharma aldrig har ‘bevisat’ något innan bevisen kan synas vetenskapligt och sådant har bara kunnat ske efter enstaka domstolsförhandlingar då de tvingats öppna sina dolda filer och sedan tvingats till enorma böter.

  Själv tror jag på vetenskap och hederlighet!

 37. 237
  Annika Dahlqvist säger

  @ 232 Anders:
  Vilken sjukdom hade den familjen som inte blev hjälpt av KS?

 38. 238

  Anders Skrev:

  Du skall lita på läkarna och forskarna, som är utbildade i ämnet.

  Nej du! Så dum är jag inte. Jag litar endast på mig själv!

  Jag märker att du är en produkt av det svenska skolsystemet. Makten och härligheten älskar dig. Du är en mönstermedborgare. Släng dig i väggen och gå vidare till Gå.

 39. 239

  238@ Annika Dahlqvist:
  Vet inte om jag vill tala om det, eftersom hon blev så hårt ansatt av de som predikade KS förträfflighet. Hon likställde följarna med en sektliknande attityd. Vilket jag kan förstå…
  Men det var en streptokockinfektion.

 40. 240

  @ Georg W:
  Jag litar mer på läkare och forskare som kan ämnet än på säljare som vill sälja flaskor KS.

  Tack för övrigt att du genom ett inlägg bekräftade att det finns sektliknande attityder bland KS-förespråkarna. Du är ett utmärkt exempel på sektegenskaper i ditt “argumenterande”. Ungefär som jag möter när jag diskuterar religion och evolutionsteorin med “regenerated christians”.

  Så Arvid, där har du en som du inte skall lita på.

 41. 241

  @ Professor Göran:
  Så du tror på vetenskap och hederlighet. Bra.

  Då underar jag hur du kan vara så positiv till KS?

 42. 242

  @ Josef Boberg:
  Det är ditt problem. Och om du mår bra av din kost så ok.

  Men att rekommendera något som säljs för ca 200 kr litern och kostar några kronor att tillverka så skulle jag bli verkligt skeptiskt. Speciellt eftersom det inte har bekostat någon utredning av deras effekter på människor och djur och inte får säljas som medicin eller kosttillskott.

  Verkar vara väldigt felriktad skepsism.

 43. 243

  KS är något som man gör själv hemma i köket om man har något silver hemma. Så vitt jag förstår är det en vanlig elektrolyt. Min bror gör eget KS.

  Jag slår vad om att Anders är betald via skattepengar! Jag vågar till och med påstå att han tillhör den lilla grupp som klappar varandra på ryggen och inte uppdaterar sig vetenskapligt.

  Egentligen vill han nog inte prata om silver. Men fett är nog ännu värre att prata om. Det hade varit roligt att få reda på vilken av gökarna han är? Men det får vi aldrig veta.

 44. 244

  @ Georg W:
  Ja, det kan man. Så när det säljs för 200 kr/l så förstår man att det finns mycket pengar att vinna på detta. Att sälja KS är minst lika lukrativt om inte med än de flesta andra mediciner som behöver göras stora studier för att få sälja.

  Jag är inte betald av skattepengar för att tala om detta. Jag gillar inte halvlögner och folk som kastar ur sig okvädningsord istället för att förklara varför jag har fel. Som du.

  Jag förstår att min kompis och dess familj som Anders Sultan hjälpte/aggerade läkare till är så tveksam till att tala om sin erfarenhet med gruppen runt KS.

  Jag är väldigt intresserad av vetenskapliga fakta, och är bekant med hur bra vetenskap skall göras. Men du är uppenbarligen inte intresserad eftersom du ägnar dig åt smutskastning istället för att föra fram argument.

  Varför skulle jag vilja prata om fett? Det är inte någon som säljer fett för kraftiga överpriser, påstår att det är jättebra och botar cancer och ebola, samt behandlar barn under 12 år utan läkarlicens.

  Men vi vet i vart fall att du är en av gökarna i sekten bakom KS, som inte tål någon som säger emot och vill se fakta som stödjer dina påståenden.

 45. 245
  Professor Göran säger

  Anders Skrev:

  Då underar jag hur du kan vara så positiv till KS?

  Det finns vad jag har förstått en stor klinisk erfarenhet av KS sedan snart hundra år som indikerar att det ‘kan vara bra’ och framförallt att det vad jag har förstått är ett helt ofarligt preparat.

  Däremot är jag väldigt skeptisk till läkemedelsindustrin för att den just inte är vetenskaplig och att den dessutom pumpar ut nya cancermediciner som de säljer till ohyggliga priser och där effekterna bevisligen är högst diskutabla.

  För att uttrycka det lite tillspetsat verkar läkemedelsindustrin ‘hata’ alternativmedicinen för att den innebär ett rent hot mot affärsmöjligheterna. Jag hörde nyligen på nyheterna om de fullständigt sanslösa vinster de gör på sitt avancerade ‘kvacksalveri’.

  Jag läste med intresse vad nobelpristagaren Linus Pauling skrev om de experiment han och kollegor utförde med C-vitamin mot cancer. Jag tycker att du ska läsa samma sak om du är intresserad av vetenskap och inte bara av läkemedelsbolagens svammel.

  För övrigt tar jag 1600 IU E-vitamin mot min kärlkramp som verkar fungera alldeles utmärkt och det är nog det sista som BigPharma skulle rekommendera. E-vitamin är som KS förbaskat billigt i jämförelse!

  För mig är det helt obegripligt hur man som du kan hävda vetenskapen och samtidigt försvara Big Pharma. Det finns bara inte någon logik i en sådan attityd enligt min mening.

 46. 246

  @ Anders:
  Anders,
  nu har vi hört vad du tycker i frågan och du har fått höra vad andra tycker beträffande KS.
  Jag tycker att vi kan lämna den diskussionen nu, nu är den ventilerad.

 47. 247

  Anders Sultan skriver: “Ionosil är en produkt som består av ca 80% silverjoner och resten i partikulär form.” och “Det ryms flera miljarder silverjoner per kubikmillimeter …”

  Finns här någon kunskap om vilken/vilka negativt laddade joner som finns i Ionosil? Rimligen måste dessa finnas då vätskan annars skulle ha en avsevärd positiv laddning.

  Har dessa negativa joner någon känd inverkan på kroppen?

  mvh / Erik Edlund / MatFrisk Blogg

 48. 248

  Anders Skrev:

  Speciellt eftersom det inte har bekostat någon utredning av deras effekter på människor och djur och inte får säljas som medicin eller kosttillskott.

  Aftonbladet den 17 juni 2007 – SILVRETS POSITIVA EGENSKAPER – räcker mer än väl för mig – för att jag skall vara nyfiken på att prova någon gång när jag är illa på det hälsomässigt.

 49. 249
  Professor Göran säger

  Erik Edlund / MatFrisk Blogg Skrev:

  Har dessa negativa joner någon känd inverkan på kroppen?

  Silverjoner är inte samma sak som kolloidalt silver som är metalliskt. Kolloidalt silver är mycket små fritt svävande submikrona metalliska partiklar som tydligen adsorberas på cellmembran och där de påverkar metabolismen medan silverjoner är positivt laddade silveratomer i vattenlösning som har en mer direkt ‘giftverkan’. Silvernitrat som är just en jonförening har en väldigt starkt etsande inverkan på organiska substanser och om jag nu inte missminner mig har denna vattenlösning används medicinskt bland annat mot hudvårtor.

 50. 250

  Professor Göran Skrev:

  Silverjoner är inte samma sak som kolloidalt silver som är metalliskt.

  Överens om detta.

  Anders Sultan hävdar: “Silverjoner dödar mikroorganismer genom att fästa på cellmembranen och orsaka en kemisk och elektrisk oreda. Silverjonerna kan även ta sig in i mikroorganismens inre och binda med DNA och den vägen förhindra replikering av organismen.”

  Om 80% av silvret i Ionosil är i jonform så bör hela eller delar av en eventuell effekt komma därifrån. Min fundering gäller vilken/vilka de åtföljande negativa jonerna är.

  mvh / Erik Edlund

 51. 251

  Anders Skrev:

  @ Georg W:

  Men vi vet i vart fall att du är en av gökarna i sekten bakom KS, som inte tål någon som säger emot och vill se fakta som stödjer dina påståenden.

  Är det här samma Anders som skrev post nr 233. Eller är det fler Anders som vi diskuterar med? Jag kan inte se en enda vettig mening som du skriver. Du vill bara vara dum. Du är ett myndighetstroll och jag har inte sett någon vetenskaplig forskning som du presenterat!

  Jag har inget med KS att göra. Jag diskuterar det inte ens. Men du har behov av att föra in mig i den gruppen. Jag diskuterar vad du är för en konstig prick, som pratar så mycket strunt. Utan att säga något substantiellt. Du måste vara en av våra motståndare.

  Vem tror du att du är som talar om för folk vilka och vad och vem de ska tro på? Jag provar KS så mycket jag vill, även om det svider i din etiska och episka moral.

 52. 252

  @ Anders:

  Oahhooo,,,imponerande hur snabb du är på att döma ut…Du kan dina saker du;-)

  Glöm dock inte att vi har en stor gråzon i våra liv, där det bl a finns felaktigt tillverkad KS mm och även felaktigt applicerad och en mängd andra faktorer vilket ju förstås även gäller allt övrigt…

 53. 253
  Mats Birgersson säger

  Hej
  Annika Dalhqvist
  Hur viste du att diagnosen pancerascancer var odiskutabel.
  Skulle du rekomendera mig att ta koloidalt silver mot min biopsi
  veifierade prostata cancer. Hoppa över operation så att jag slipper
  dess biverkningar.
  Mats birgersson

 54. 254
  Annika Dahlqvist säger

  @ 254 Mats Birgersson:
  Det var inte jag som ställde diagnosen utan patientens läkare. Jag kan inte ha någon synpunkt på det utan vidarebefordrar bara ett brev.
  Jag har inga synpunkter på cancerbehandling, utan patienten måste själv bestämma hur den vill behandlas. I fallet i brevet var alla skolmedicinska behandlingar uttömda när patienten tog till kolloidalt silver. Men det är ju inget som hindrar att man tar KS parallellt med läkarbehandlingen.

 55. 255
  Mats Birgersson säger

  Hej Ursäkta. Jag läste lite dåligt. Jag trodde patienten var en bekant till dig. Jag får läsa vidare om silvret. Men med ge det skulle vara på sin plats att veta hur diagnosen ställts. Vänligen Mats

 56. 256
  Annika Dahlqvist säger

  @ Mats Birgersson:
  Så vitt jag vet brukar pancreas(bukspottkörtel)cancer verifieras med Datortomografi- och Magnetkameraundersökningar.

 57. 257
  Jan-Åke Jönsson säger

  @ Mayne Sundewall Hopkins: tack för den tungt vägande länken “Antitumor activity of colloidal silver on MCF-7 human breast cancer cells” vid US LIbrary of Medicine https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2996348/ Där påvisas ju tydligt sambandet mellan kolloidalt silver och botande av cancer. Kanske inte funkar på alla typer av cancer eller på alla personer men det verkar ju lovande. Såklart att detta hotar Big Pharma i makt och vinstintressen. Det är därför vi just nu ser det otroligt skruvade mediadrevet mot kolloidalt silver.

  Jag har sedan ett antal år ganska lätt för att bli förkyld när andra i min omgivning varit det. Men under senaste halvåret då jag sporadiskt använt kolloidalt silver har jag inte blivit det. Det verkar ge ökad motståndskraft mot allt möjligt.

 58. 258
  Lars Henrik säger

  Jan-Åke Jönsson Skrev:

  Såklart att detta hotar Big Pharma i makt och vinstintressen. Det är därför vi just nu ser det otroligt skruvade mediadrevet mot kolloidalt silver.

  I dagens nyhetsbrev från Mercola kan man läsa om en ny film som avslöjar läkemedelsindustrins ljusskygga verksamhet i USA. Deras tentakler kittlar nog även svaga själar i Sverige:

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/11/08/bought-documentary-vaccine-food-healthcare.aspx?e_cid=20141108Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20141108Z2&et_cid=DM59331&et_rid=720074532

 59. 259

  Det här var ett laddat o känsligt ämne om silver. Det ni skall göra är att själva undersöka silvrets effekt på celler, bakterier och virus i ett mikroskop. Studera om celler innan bara och under o efter eran egen undersökning. Inte så svårt… Det får er att framstå som mer kunninga än att lita blint på andras ekonomiska vinstintressen research. Att Big Pharma inte vill ha något ej patenterbart ute på marknaden förstår jag. Kolla även upp vilka som sitter i styrelsen i Big Pharma och sen kolla upp i vilka fler styrelser de sitter i. Brukar vara samma gäng som sitter i Monsanto o banker etc. Innan ni skriver, säger ngt… Har ni bakgrund för era påståenden samt en advekat utbildning, kunnighet inom områderna? Verkar finnas väldigt många “raketforskare” utan utb. O kunskaper… I England kallas det bla. För Armchair Lawyer.

 60. 260
  Maragreta säger

  @Carl W.

  Jag hade höga jättefula, äckliga ljusa mögelränder på en mörk sammetslik klädsel, alldeles på insidan av mina två öppningsbara bilrutor.
  Jag visste inte hur jag skulle göra. Om man tvättade dem skulle det kanske bara innebära, att jag spred sporerna.
  Det såg ut, som om man skulle behöva skära bort sammetsluggen, för möglet satt längs hela luggtussarna.

  Jag sprutade dessa mögelränder en gång med kolloidalt silver (10 ppm.) mest i desperation och för att göra något överhuvudtaget.
  Allt mögel var som bortblåst, när jag nästa gång skulle använda bilen. Så har det fortsatt.

  ( Jag är till professionen biolog. Du efterfrågade kunskap/utbildning. Det är dock irrelevant här.)

  Om jag får mögelränder här någon mer gång kommer jag att återupprepa proceduren.

 61. 261
  I Like Neil Young säger

  Vi kommer aldrig att få se några kliniskt och av samhället/myndigheterna accepterade studier som säger att colloidalt silver är ett fantastiskt botemedel mot lite av varje.
  Varför inte?
  Därför att det inte finns några myndigheter/bolag som flisar upp dem pengarna. Och såna studier kostar miljoner.
  Och varför inte det då om det nu är så bra?
  Därför att myndigheter/bolag bara styrs av en enda sak. I förlängningen – PENGAR.

  Så då kan var och en räkna ut själv att om det finns ett relativt billigt, opatenterbart ämne som har dessa egenskaper som påstås – så blir dem som tjänar STOOOORA pengar på att folk är sjuka lite byxis….inget snack om saken. Och då kan man få se såna här snömoskampanjer som i Aftonbladet t.ex – där nån gapar högt och till synes helt relevant och samtidigt blandar högt och lågt i en salig röra. Det låter bra men är bara bullshit.

  Jag kan personligen konstatera – sen lite över ett år då jag började använda det – att colloidalt silver är en bakterie- och virusdödare av rang. Funkar klockrent på allehanda sår – små som väldigt stora – sårläkning snabbas upp enormt. Funkar mot Munherpes t.ex (som inte ger några utbrott på mig längre). Förkylningstendenser silvrar man bort snabbt om man har några fina sprayflaskor med pip (så man kommer åt inne i näsan och bak i halsen) . Colloidalt silver är grymt bra kan jag själv konstatera – och jag tycker folk bör ha nåt års erfarenhet av det hela innan man uttalar sig.

  Jag anser dock det är för dyrt att köpa och ska börja tillverka mitt eget nu.

  Silverstavar inköpta, TDS-meter även så, jag kollar nu på ritningar för ConstantCurrent-generator och även på att köpa in en Steamdestillator så man slipper köpa destillerat vatten.

 62. 262
  Professor Göran säger

  I Like Neil Young Skrev:

  Jag anser dock det är för dyrt att köpa och ska börja tillverka mitt eget nu.

  Silverstavar inköpta, TDS-meter även så, jag kollar nu på ritningar för ConstantCurrent-generator och även på att köpa in en Steamdestillator så man slipper köpa destillerat vatten.

  Låter som en klok idé som tilltalar en kemist! Då kan ingen anklagas för att ha skott sig på alternativmedicinen heller.

  Det destillerade vattnet är det nog enklast att köpa som ‘batterivatten’ på Biltema t.ex för 20 kr litern.

  https://www.biltema.se/sv/Bil—MC/El/Batteriverktyg-och-tillbehor/Batterivatten-361767/

 63. 263
  Lars Henrik säger

  @ I Like Neil Young:
  1) Hur använder du TDS-mägaren vid tillverkningen. Är det för att kolla föroreningshalten innan elektrolysen eller för att veta silverhalten eller bägge?

  2) Batterier borde också fungera. Varför tänker du köra med en ConstantCurrent-generator?

  Jag frågar av helt hypotetiska skäl, givetvis 😉

 64. 264
  Margareta säger

  Om man startar en tillverkning i en vattenlösning, som är helt ren från början och det blir fler och fler silverjoner där, borde det efterhand bli mer och mer elektriskt ledande i lösningen.

  Jag kan tänka mig, att det så småningom blir trängre och därigenom kanske de bildade partilklarna blir större och större genom hopklumpning?

  Det borde då vara sämre än om man kan få en omrörning till stånd i lösningen.
  Man kan naturligtvis mäta ledningsförmågan i lösningen, men man vet väl då inte hur små partiklarna är, eller hur mycket ihopklumpat det är?

  Jag skulle om jag inte var en expert på området se till, att jag fick tag på en apparat, som kunde bemästra eventuella problem, som antyds ovan och inte mixtra själv, om jag inte var hundra på det hela.

  Man kan ju kanske riskera, att få för stark lösning, eller för stora partiklar?

  Rätta mig om jag har fel.

 65. 265
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 262 Professor Göran:
  Hej,

  Använder man inte högsta kvalitet destillerat vatten blir det ‘pannkaka’ av det hela – äckligt gråsvart ‘silver-vtn’ blir resultatet. Det är samma sak med detta som med matlagning – för bra resultat behöver det vara bra ingredienser!
  Jag gör eget KS (i UK) sedan ett bra tag och köpte allt jag behövde på nätet – från ett företag som också gav hjälpsam information om hur man går tillväga. Min man, som är ekonomisk, (det var han som köpte vår första 5Lit(!) dunk destillerat vtn på macken!!!) köpte rätt den här gången (på nätet) – fast 25Lit ..eftersom bäst pris! 😉 ).
  Jag gör flera liter åt gången och använder KS till otroligt mycket.

  KS-skål på alla som ‘diggar’ denna super-produkt! 😀

 66. 266

  @ Mayne Sundewall Hopkins:

  Hej Mayne! Jag har läst mycket om KS, bl a på ett par facebooksidor inkl en mängd anekdoter om många “under” som KS har uträttat. Nu råkar jag vara född misstänksam och har ibland funderat över om det är köpta anekdoter precis som med så mycket annat i reklamvärlden. KS känns helt enkelt FÖR bra för att vara sant!

  När nu DU säger att du använder KS till så mycket så försvann plötsligt alla tvivel. Kan du inte berätta lite om vad du använder det till och om ev spektakulära resultat!

 67. 267
  Professor Göran säger

  @ Mayne Sundewall Hopkins:

  @ LenaK:

  Jag tycker att det här med kolloidalt silver är väldigt intressant och framför att för frågan åter har skakat om mig själv i grunden. Tidigare var jag helt övertygad om att KS typiskt ‘kvacksalveri’.

  Som gammal kemist trodde jag, då jag tidigare var ‘normal’, att medicin också verkligen hade något med naturvetenskap att göra och inte som jag nu göra att medicinen i sin helhet är frågan om en läskigt korrupt verksamhet där det i grunden saknas intresse för att människor verkligen ska bli friska. Det är faktiskt en oerhört profitabel affärsverksamhet och dessutom av gigantiska dimensioner idag och dessutom av det mest omoraliska slag jag själv kan tänka mig för att man de facto slår mynt av människors sjukdomar och vår rädsla. Min nuvarande ståndpunkt är idag istället att det är läkemedelsbolagen som står för ett oerhört omfattande och sofistikerat kvacksalveri, och inte alternativmedicinen, och detta just för att dörrarna är stängda så att den så kallade evidensbaserade medicinen inte kan granskas av oberoende forskare. Min tidigare naturvetenskapliga ‘barnatro’ har nu ersatts av dessa hemska mörka tankar som dock stämmer alltför väl med hur verkligheten som den ser ut idag.

  Utan att ha ‘grävt’ på djupet i detta med KS har jag ändå, med hjälp av vårt fantastiska internet, blivit övertygad om att det mesta talar för de positiva läkande effekterna som kan uppnås med KS och framför allt att inga negativa biverkningar har rapporterats under den långa tid som medlet använts. (Detta kan jämföras med det korrupta kvacksalveri som förskrivningen av statinerna representerar och där allvarliga biverkningar som kliniskt noterades är ‘legio’ men inte rapporteras av läkare och där den verkliga kunskapen om dessa biverkningar är gömd i läkemedelsbolagens låsta skåp.) Att det inte går att patentera KS och därmed tjäna ‘storkovan’ på medicinen förstärker min nuvarande ‘tro’ på att KS kan vara bra mot diverse åkommor. En hel del övertygande undersökningar om de positiva farmakologiska effekterna finns också lätttillgängliga och länkade till i den här tråden.

  Det här med vattnets betydelse för hur det kolloidala silverpartiklarna uppstår låter som ett intressant ‘forskningsområde’. Jag såg att batterivattnet hos Biltema inte heller är framställt genom destillation utan genom så kallad osmos vilket troligen är en billigare metod än destillation men som inte ger ett lika rent vatten. I ett mycket rent destillerat vatten är den elektrisk ledningsförmågan också mycket låg vilket säkert påverkar förhållandet med den mängd metalliska kolloidala silverpartiklar och den mängd silverjoner som bildas i en viss elektrolytisk process. Det är säkert viktigt att göra det hela på ‘rätt’ sätt. Men Internet är igen en ‘guldgruva’ för att snabbt få en översikt av metoder och erfarenheter även om de bästa experimenten är de man sedan själv har kontroll över.

  Det är kul med riktig naturvetenskap 🙂

 68. 268
  Margareta säger

  Har funderat vidare på relevans vad gäller egentillverkad KS:
  Viktigt tror jag att göra hemläxan riktigt noga och ordentligt på internet.
  Jag skulle tro, att okunnigt gjord produkt kan skada “den goda saken”, på flera sätt.
  För min del vill jag i så fall göra hemläxan riktigt bra och kolla in applikabla siter.
  Jag har hittills kollat in ” The Silver Edge”, som trovärdig. Där finns otroligt mycket att botanisera i.

  Jag såg själv efter ett tags googlande, att det är jätteviktigt med det absolut renaste silvret. Jag tror det kallades 99,99% eller något ditåt.

  Om man undersöker ledningsförmågan hos det vatten man skall använda, så borde det vara ok om det har 0% ledningsförmåga, men i övrigt kan det ju vara vatten “ifrån var-som-helst.”
  Då borde destillerat vatten vara det bästa och Biltema har väl inte det. Var får man i så fall tag på detta destillerade vatten, utan att behöva koka själv menar jag?

  Constantcurrent, som nämns ovan skall väl i så fall vara för att ledningsförmågan ökar med antalet minuter man genererar och då kan det hela väl bli för starkt om man inte tar hänsyn till det.

  Att man skall röra om också är viktigt , såg jag nu också på “The Silver Edge- siten.”

 69. 269
  Professor Göran säger

  Margareta Skrev:

  Om man undersöker ledningsförmågan hos det vatten man skall använda, så borde det vara ok om det har 0% ledningsförmåga, men i övrigt kan det ju vara vatten ”ifrån var-som-helst.

  Du verkar vara insatt!

  Det är många år sedan jag själv höll på att experimentera i mitt eget kemilabb i källaren.

  Men även absolut rent vatten innehåller joner (väte- och hydroxidjoner; om än i väldigt låga halter och närmare bestämt 0.000 000 1 molekylvikter av varje slag dvs tillsammans 0.000 001 8 gram per liter vatten) så en viss ledningsförmåga finns trots allt. Att silvret ska vara rent låter också som en väldigt bra idé.

  Sådant här är verkligen ‘kul’ – jag blir själv sugen 🙂 men jag har inte sett någonstans att KS skulle påverka kranskärlen och kärlkramp. 1600 IU E-vitamin fungerar uppenbarligen för denna åkomma.

 70. 270
  I Like Neil Young säger

  Knepigt…varför kan jag inte skicka med förklarande länkar….?

 71. 271
  Margareta säger

  @ I like neil Young.

  Det kan du väl?

  En annan länk är “silvergen.com”
  Den var jag just inne på.

 72. 272
  Lars Henrik säger

  @ I Like Neil Young:
  Lägger du in mer än två länkar kommer ditt inlägg att fastna i moderatorkön. Förhoppningsvis släpps det lös inom kort.

 73. 273
  I Like Neil Young säger

  Jag kommer inte igenom med en enda länk längre
  Jag blir bortmodererad.
  Tråkigt – jag har mycket bra info till er intresserade.

 74. 274
  Margareta säger

  Det borde gå!

  Kan någon ge råd eller hjälpa till?

 75. 275
  I Like Neil Young säger

  Det är väl läkemedelsbolagen och NSA som stoppar mig kan jag tro….;)

 76. 276

  @ I Like Neil Young:

  Skicka ett mail till Annika och fråga, så slipper du fundera på det! 😉 Det finns säkert en naturlig förklaring.

  annika.dahlqvist(a)telia.com

 77. 277
  Moderator säger

  I Like Neil Young Skrev:

  Jag kommer inte igenom med en enda länk längre
  Jag blir bortmodererad.
  Tråkigt – jag har mycket bra info till er intresserade.

  Du är inte bortmodererad. Det ligger inte några kommentarer i spamfiltret från dig. Inte heller några som inväntar granskning. Försök med en länk i taget.

 78. 278

  Jag gör mitt eget ioniserade silvervatten.

  Batterivatten från Biltema och silverstavar från Ebay.

  Påminner mig om att göra nytt nu. Brukar kassera silvervattnet efter 6 månader.

 79. 279
  Nigel Perkins säger

  Säger du nu alltså Annika att det är ditt medicinska påstående, som läkare, att D-vitamin, kolloidalt silver och högfettskost skyddar mot cancer? Och att du råder folk att ta detta för att undvika cancer?

 80. 280
  Annika Dahlqvist säger

  @ 279 Nigel Perkins:
  Jag är övertygad om att LCHF motverkar cancer. Men ingen total garanti förstås. Det är pga att cancer göds av högt blodsocker och högt insulin. LCHF sänker dessa.
  D-vitamin och kolloidalt silver, är också intressanta faktorer i sammanhanget, men där är det inte jag som är ute med påståendet.

 81. 281

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Jag är övertygad om att LCHF motverkar cancer. Men ingen total garanti förstås. Det är pga att cancer göds av högt blodsocker och högt insulin. LCHF sänker dessa.

  Sant – som jag ser det.

 82. 282
  Mats Birgersson säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Har du några åsikter om C-vitamin mot cancer, Linus Pauling, och ASA som det forskas på mycket nu. De är ju billiga beprövade läkemedel. Så ett eventuellt användande skulle inte ge läkemedelsindustrin några stora pengar. Många är ju arga över att läkemedelsindustrin gör bluffläkemedel som de tjänar grova pengar på. Både för c-vitamin och ASA finns bättre studier än för KS.
  Mats Birgersson

 83. 283
  Mats Birgersson säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Men i berättelsen du återger vet vi inte.
  Mats

 84. 284
  Annika Dahlqvist säger

  @ 282 Mats Birgersson:
  Nej jag har inte fördjupat mig i frågan om C-vitamin eller ASA mot cancer. Har du några länkar till bra studier på dem?
  Det ena kanske inte utesluter det andra. Om jag skulle få cancer skulle jag nog kunna tänka mig både KS, C-vitamin och ASA, förutom D-vitamin och LCHF (och skolmedicinsk behandling).

 85. 285

  Efter att ha läst om och sett dokumentären om Allan Smith och hur stora doser C-vitamin botade honom från både svininfluensa och den leukemi han led av, så skulle även jag definitivt testa C-vitamin mot både allvarlig influensa och cancer. Utan sönernas hårda kamp hade läkarna istället för att ge C-vitamin stängt av de livsuppehållande maskiner som Allan var kopplad till.
  https://jeffreydachmd.com/vitamin-c-saves-dying-man/
  Givetvis medger läkarna fortfarande inte att det var vitamin C som räddade livet på Allan. En sak är i vart fall säker: Det var inte läkarna!

 86. 286

  Ks är en väldigt omtalad diskussion. Jag var en gång en av dom negativa.
  Men efter gjort lite forskning så kan jag inte se nåt farligt med det.
  Det finns läkemedel som är 100 ggr farligare . Som ssri och alvedon (dessa preparat påverkar alla organ i kroppen och finns en del dödsfall). Ks har inga dödsfall och finns inga förgiftningar dokumenterade hos giftcentralen. (ring själv o kolla).

  Jag lider av en jobbig svamp i huden och även en bakterie som ger hårsäcksinflammationer som går på hela kroppen plus huvud. Har testat alla svampmedel, descutan, svampmedel oralt, antibiotika m.m

  Så igår så sa jag nej nu testar jag ks. Så kör ks på huden och redan efter 1 dag så såg jag en väldigt stor skillnad! Kör ks och EMS salva.
  Bästa jag har provat:)

 87. 287

  Nichole Skrev:

  Det finns läkemedel som är 100 ggr farligare . Som ssri och alvedon (dessa preparat påverkar alla organ i kroppen och finns en del dödsfall). Ks har inga dödsfall och finns inga förgiftningar dokumenterade hos giftcentralen. (ring själv o kolla).

  Jo… – Nichole – “Inga dödsfall från kosttillskott men 783000 dödsfall av läkemedel”.

 88. 288
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ Nichole:
  Kan bara instämma i det du säger Nichole. Min hälsa har blivit betydligt bättre sedan jag började med KS och MSM! 🙂

 89. 289

  Det här kan ju inte vara sant det jag läser. Mycket har vi lyckats kartlägga om cancer. Med tanke på alla iblandade parter, för att nämna några, p53-genen p21 mcd1, p16, p19ARF, BRCA1, BRCA2 osv osv (tror inte en enda människa som ens hört om dessa begrepp skulle få för sig att tro på den här skråpen). Tror ni på allvar att det är så enkelt att trycka i sig lite nanopartiklar så löser det sig. Hur i hela friden ska några nanopartiklar plötsligt göra så att cancercellerna som har samlat på sig ett par mutationer (mutationer som i några fall sker pga att kromosomerna har degraderat sin telomer, pga frameswitchmutationer, insertationsmutationer etc) som gör att mcd1 inhiberar p53 transkriptionen och har muterat p16 och i det p19ARF. Skulle lite nanopartiklar selektivt lyckas inducera apoptos i celler som muterat till den grad att de inte längre är beroende av yttre tillväxtfaktorer, som har muterats så att de inhiberar signaler som inducerar apoptos.

  Den hemska läkemedelsbranschen har används forskares studier om cellcykeln, mycket av arbetet som lett fram till vår kunskap om cellcykeln har det tilldelats nobelpris för. Den hemska behandlingen ÄR så selektiv den kan vara i nuläget. Den sätter cellen i cellcykelarrest och inducerar apoptos när kroppens egna försvarssystem inte fungerar. Den hämmar polymerisering av cytoskelettet vilket hindrar att cellen kan fullfölja M-fasen för att nämna någon effekt. TROTS detta så är det inte alltid att det hjälper. För cancerceller lyckas adaptera, muterar sig och blir resistenta mot cytostatikan också.

  Jösses vad ni är naiva om ni på allvar tror att det finns en mirakelmedicin. Herregud, om du nu verkligen är läkare så borde du skämmas för att marknadsföra den här skiten.

 90. 290
  Professor Göran säger

  Henrik Skrev:

  Jösses vad ni är naiva om ni på allvar tror att det finns en mirakelmedicin. Herregud, om du nu verkligen är läkare så borde du skämmas för att marknadsföra den här skiten.

  Henrik Skrev:

  Mycket har vi lyckats kartlägga om cancer. Med tanke på alla iblandade parter, för att nämna några, p53-genen p21 mcd1, p16, p19ARF, BRCA1, BRCA2 osv osv (tror inte en enda människa som ens hört om dessa begrepp skulle få för sig att tro på den här skråpen).

  Henrik Skrev:

  Den hemska läkemedelsbranschen har används forskares studier om cellcykeln, mycket av arbetet som lett fram till vår kunskap om cellcykeln har det tilldelats nobelpris för.

  Ja – nu är vi här igen!

  Som ‘gammal naturvetenskaplig forskare’ och med mig själv som ‘anekdot’ har det slagit mig att ‘Den hemska läkemedelsindustrin’, som du ironiskt uttrycker det, lämnar en del övrigt att önska uttryckt med en typisk ‘understatement’ som engelsmän är så förtjusta i.

  Om du är intresserad kam min ‘anekdotiska syn’ på denna industri kan du läsa om den i ett par kommentarer i Läkartidningen..

  https://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kommentar/2014/11/Ytterligare-sankning-av-LDL-kolesterol-gor-nytta/#comments

  Att denna läkemedelsindustri skulle vara ‘naiv’ är mig förstås helt främmande för att uttrycka det med en ny ‘understatement’.

  Nu är jag förstås som vanligt nyfiken på vem en viss ‘Henrik’ kan vara och om han skulle kunna ha några ‘jäv’ för att nu gödsla med ‘understatments’. ‘Henrik’ skulle teoretiskt kunna vara en betald representant för denna ‘Hederliga industri” för att nu använda samma typ av ironi som du ägnade dig åt i ditt inlägg. Nu tror jag som vanligt inte att vi kommer att få reda på vem ‘Henrik’ kan vara på samma sätt som medlemmarna i olika säkerhetstjänster knappast låter sig avslöjas i sin underminerande verksamhet. Förresten läste jag någonstans att sådana frilansande agenter har ‘löjligt’ låga prislappar på sina själar.

  Om två veckor kommer jag få den nya sjätte upplagan av Alberts et al. “Molecular Biology of THE CELL” som jag med största intresse ska studera på samma sätt som mitt sönderläsa exemplar av den femte upplagan. Jag är övertygad om att du är bekant med denna ‘textbook’, med tanke på vad du skriver, och om du nu läser den senaste upplagan kommer du säkert bli uppdaterad även på det senaste inom genetiken.

  Jag tvivlar inte för ett ögonblick på den moderna cellbiologin överenstämmer med det jag själv betraktar som naturvetenskap och därför värd sina nobelpris. Detta hindrar mig dock själv inte för ett ögonblick att betrakta det läkemedelsindustrin håller på med som ‘hokus pokus’ genom sina kriminella verksamheter – ja rent avancerat ‘kvacksalveri’! Det kriminella hos läkemedelsindustrins består i mina ögon av att den av rent omoraliska affärsskäl missbrukar den molekylärbiolgoiska naturvetenskapen och det kriminella i verksamhet lyckas oberoende forskare endast avslöja när de efter regelrätta rättsförhandlingar lyckas komma åt bolagens hårddiskar där verksamhet är dokumenteras.

  Om jag nu försöker tänka lite mer positivt är det knappast vi som hävdar ofarliga alternativ angående vår hälsa utan vår sjukvård som är naiv när den låter sig köpas av läkemedelsbolagen. Detta ventilerade jag för övrigt i min senaste krönika här hos Annika om du nu mot förmodan skulle råka vara intresserad av att ta del av en ‘alternativ syn’ på vår medicinska verkligheten. Även en ‘Henrik’ måste hålla sig uppdaterad.

  https://annikadahlqvist.com/2014/11/23/var-naivt-sofistikerade-sjukvard/

 91. 291
  Annika Dahlqvist säger

  @ 289 Henrik:
  Jag har aldrig på allvar argumenterat emot cancerläkemedlen, utan i det fall jag publicerade handlade det om att läkarna hade gett upp.
  Om jag själv skulle få cancer, antar jag att jag kommer att ta både skolmedicinens behandling och KS. Men man vet ju inte hur man kommer att göra förrän man är där.

 92. 292
 93. 293
  Professor Göran säger

  Nu blev jag så inspirerad av ‘Henrik’ att jag uppsökte hälsokostbutiken idag och för första gången i mitt liv inhandlade en flaska kolloidalt silver.

  Vad som gläder mig mest, förutom att jag redan ‘snuvat’ den kriminella läkemedelsindustrin på minst en halv miljon kronor under mina 15 år som hjärtpatient, är att jag nu på allvar också har börjat gynna den alternativa läkemedelsindustrin som knappast kan vara kriminell eftersom den är så effektivt övervakad av en multimiljardindustri med Henrik som en av deras typiskt alerta spejare tillsammans med de effektiva men obetalbara (??) spanarna från föreningen VoF.

  På E-vitaminen, som verkar fungera utmärkt mot min instabila kärlkramp, C-vitamin (som jag köper per kilo som askorbinsyra) och D-vitamin som jag tar profylaktiskt efter råd från en dubbel nobelpristagare i bl. a. kemi lägger jag nu flera kronor per dag. Fungerar det kolloidala silvret bra mot diverse blämmor funderar jag på allvar att återuppta min ungdoms kemiexperiment för att minska de direkta kostnaderna. Kemi är dessutom ett härligt naturvetenskapligt ämne.

  Så – Länge leve vetenskapen och speciellt naturvetenskapen och LCHF där de senare två går hand i hand enligt min egen forskarmening!

 94. 294
  LCHF-Bengt säger

  Sen jag började med LCHF har jag aldrig stött på något kostillskott eller KS som haft negativ inverkan på min kropp och hälsa. Vid knepig utmattningskänsla (som bara hänt en gång på 5 år nu) testade jag också KS, och jag kom tillbaka till mitt rätta jag igen efter några veckor. Om det var KS eller inte som botade mig spelar ingen roll egentligen, men det verkar inte vara skadligt iaf, och jag kommer att testa KS igen om det behövs.

  Att gå till vanliga vårdcentralen har jag provat flera gånger före LCHF-tiden, och de kunde inte förstå varför jag var trött och svag, alla deras prover visade inget avvikande, men de tar inte de prover som jag själv har gjort senare, och efter de kunnat justera mat och kosttillskott.

  Tack Professor Göran för dina inlägg, de är alltid intressanta.

 95. 295

  Henrik skrev: “Hur i hela friden ska några nanopartiklar plötsligt göra så att cancercellerna som har samlat på sig ett par mutationer (mutationer som i några fall sker pga att kromosomerna har degraderat sin telomer, pga frameswitchmutationer, insertationsmutationer etc) som gör att mcd1 inhiberar p53 transkriptionen och har muterat p16 och i det p19ARF. Skulle lite nanopartiklar selektivt lyckas inducera apoptos i celler som muterat till den grad att de inte längre är beroende av yttre tillväxtfaktorer, som har muterats så att de inhiberar signaler som inducerar apoptos.”

  Nu har det kommit forskning som Henrik kanske kan luta sig mot för att förstå hur silver effektivt hämmar cancerceller i så små mängder att det bara krävs 14 ppb koncentration för att döda 100% av cancercellerna i den mexikanska bröstcancerstudie som tidigare redovisats.

  “Silver nanoparticles (Ag NPs) are cytotoxic to cancer cells and possess excellent potential as an antitumor agent. A variety of nanoparticles have been shown to induce autophagy, a critical cellular degradation process, and the elevated autophagy in most of these situations promotes cell death. Whether Ag NPs can induce autophagy and how it might affect the anticancer activity of Ag NPs has not been reported. Here we show that Ag NPs induced autophagy in cancer cells by activating the PtdIns3K signaling pathway. The autophagy induced by Ag NPs was characterized by enhanced autophagosome formation, normal cargo degradation, and no disruption of lysosomal function. Consistent with these properties, the autophagy induced by Ag NPs promoted cell survival, as inhibition of autophagy by either chemical inhibitors or ATG5 siRNA enhanced Ag NPs-elicited cancer cell killing. We further demonstrated that wortmannin, a widely used inhibitor of autophagy, significantly enhanced the antitumor effect of Ag NPs in the B16 mouse melanoma cell model. Our results revealed a novel biological activity of Ag NPs in inducing cytoprotective autophagy, and inhibition of autophagy may be a useful strategy for improving the efficacy of Ag NPs in anticancer therapy.”

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25484080

 96. 296

  Anders Sultan Skrev:
  …silver effektivt hämmar cancerceller i så små mängder att det bara krävs 14 ppb koncentration för att döda 100% av cancercellerna i den mexikanska bröstcancerstudie som tidigare redovisats.

  Jag kan inte vara 100% säker på vilken källa som Anders Sultan syftar på, men mycket tyder på att det är https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2996348/pdf/1756-9966-29-148.pdf. Avsikten med denna studie var att bedöma om kolloidalt silver hade toxiska effekter på bröstcancerceller av typen MCF-7.

  Resten av mitt ganska långa inlägg samt några frågor till Anders Sultan når du via länken under mitt namn.

  mvh / Erik Edlund, MatFrisk Blogg

 97. 297
  Margareta säger

  @ Erik Edlund

  Länken under ditt namn?
  Fungerade inte för mig!
  Kan du förklara!
  Jag vill gärna läsa ditt inlägg.

 98. 298

  Margareta Skrev:

  @ Erik Edlund

  Länken under ditt namn?
  Fungerade inte för mig!
  Kan du förklara!
  Jag vill gärna läsa ditt inlägg.

  Jag ser var felet uppstår och kan hjälpa med en lösning, men förstår inte hur det uppkommit.

  Länken skall se ut såhär: https://blogg.passagen.se/matfrisk/entry/kolloidalt_silver_forskning

  Det som saknas är https://, men länken är korrekt sparad i min kommentar (den följer med i fortsättningen till dess man länkar om). Vi får se om den blir rätt i ompostningen, men i vart fall kan du kopiera och klistra in från klartexten ovan.

  Ursäkta strulet / Erik Edlund

 99. 299
  Moderator säger

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Vet inte var felet ligger, men det verkar hänga ihop med https://. Det ser rätt ut i vårt redigeringsläge. Har kollat att komma in via Kostdoktorn/Nytt, men lyckades inte därifrån heller.

  När man kommer till sidan ”Stopp och Belägg”,
  markera ”blogg.passagen.se/matfrisk/entry/kolloidalt_silver_forskning” i adressraden
  och tryck på Enter så kommer man tíll Eriks inlägg.

  Felet ligger troligen hos Passagen blogg.

 100. 300
  Margareta säger

  @Erik Edlund.

  Tack, nu fungerade det.
  forts…..Dvs jag kopierade och klistrade in i webläsaren

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.