Avstannad brant ökning av Covid-IVA ?

Det finns en antydan till avstannande av den branta ökningen av Covid-sjuka på IVA. Vaccineffekt eller minskad farlighet av Omikron-varianten?

 

Comments

 1. 1
  Hanveden säger

  OT
  Grattis till snart fjorton år sedan socialstyrelsen godkände LCHF som jag numer benämner low carb healthy fat.
  Skall vi som läser din blogg och andra hylla Dig och alla som haft nytta av ”dieten” på Internationella LCHFdagen den 16 januari med att skicka ett bidrag til Kostfonden?

  mLCHFh B-) .

 2. 2
  Johan Larsson säger

  Det är helt klart Omikron. Vaccinationsgraden har legat högt hela hösten, så hur skulle IVA kunna minska nu när effekten av dubbeldos klingar av allt mer. Ganska låg andel hittills som tagit trippel, och man vet också att den 3:e dosen klingar av ungefär dubbelt så snabbt som efter den 2:a. Undrar hur länge dos nummer 7 kommer fungera? I princip ingen dör av omikron. Självklart om man sjunger på sista versen och vilken vanlig höstförkylning som helst kan vara droppen som får bägaren att rinna över.

  Det jag skulle vilja veta, det är hur många som dör MED fotsvamp? Är nog fler än antalet som dör MED Omicron. Båda dessa siffror är lika (lite) intressanta när man brukar ordet ”med” istället för ”av”! Kanske man skulle kunna piska upp rädslan för fotsvamp som något mycket dödligt?

  Ju snabbare Omikron sprids, desto tidigare trängs den mycket otrevligare Delta-varianten undan. Så se inte med fasa hur Omikron väller in, utan det är snarare tryggare ju fortare den tar över. Vi vet att Alfa fick ned originalviruset till nära noll på ett par månader, och att i sin tur Delta ungefär lika snabbt utrotade Alfa. Det mesta talar för samma utveckling även nu, att dagarna för Delta är ”räknade”.

  Den absolut största skillnaden med Omikron till skillnad från de tidigare varianterna är ju att viruset stannar i näsa/hals och inte vandrar vidare ned djupt i lungorna. Det är således mer likt de coronavirus (förkylningar) människor dragits med i ”alla” tider. Utan manipulation från lab. är det låg sannolikhet att Omikron när det muterar, gör det till en farligare variant igen. Störe sannolikhet då att det blir en höstsnuva.

  Jag kan ha viss förståelse för att folk ville vaccinera sig förra våren, men man måste ha väldigt stor otur när man tänker om man kommer fram till att ta en till booster av ett spik-vaccin som inte känner igen de muterade omikronspikarna. Då det är de vaccinerade som är mer smittsamma med Omikron, borde vi rimligen få ett slut på häxjakten efter ovaxxade – tyvärr kommer kanske vaccinvurmarna fortsätta att säga ”bäääää”, för alternativet skulle ju vara att de börjar känna sig lurade av vaccintillverkarna, och där har många en psykologisk spärr (ungefär som läkare som prackat på sina patienter margarin i 30 år, det gör för ont att ta in och känns därför bättre att fortsätta intala sig att margarinet är förträffligt).

 3. 3
  Hans Nilsson säger

  Mina tankar om viruset och rådande (globala) strategi:

  Jag är 70+ och tvekade när jag första gången erbjöds covid-vaccin. Följaktligen bad jag om betänketid över helgen. Det var inte möjligt varför jag avstod. Insikten efterhand, att vaccinet uppenbarligen inte hindrar vare sig smittans framfart eller diverse mutationer (snarare tvärtom?), antalet förekommande farliga biverkningar, det faktum att vaccinet är nytt och oprövat (nödgodkänt) och ingen debatt om alternativa synsätt (behandling eller boost av immunförsvar) tillåts – har lett till att jag, trots synnerligen ihärdiga uppmaningar, hittills avstått alla erbjudna injektioner.

  Jag hoppas och tror att tillskott i form av bl a D, C och zink stärker immunförsvaret, också mot covid-19. Och att god hygien och frivillig ”isolering”, dvs försiktighet när det gäller närhet till andra människor, minskar risken att drabbas av svår sjukdom och död. I varje fall minst lika bra, men med mindre risk för biverkningar, som den massiva (propagandistiska) strategin; ett okänt antal återkommande mRNA-sprutor.

  Motsvarande enkla logik… För ett antal år sedan mådde jag dåligt; högt blodtryck, kolesterol etc. Sökte på nätet och hittade bl a Annikas blog. Testade LCHF med omgående gott resultatet. Varför skulle jag, mot den bakgrunden, sluta med den kosthållningen, lita på skolmedicinen eller ta statiner? Jag är inte generellt motståndare till (säkra/väl prövade) vaccin. Tvekar t ex inte att ta vaccin mot fästingburen TBE.

  Jag anser att vaccinationer, boost och behandling måste vara ett fritt val. Således har jag inga synpunkter på i vilken utsträckning enskilda väljer att följa eller inte följa myndigheters och regeringars mer eller mindre tvingande uppmaningar.

 4. 4
  Nisse Hult säger

  @ 4 Hans Nilsson

  Kloka tankar i mina ögon
  Att sälja bort sitt immunförsvar kommer bli dyrt för många
  Lägg till Quercetin till ditt ”apotek” också

 5. 5
  Lasse P säger

  Det väcktes tidigt förhoppning att Omikronvarianten skulle kunna vara en räddare i covideländet.
  Många erkänt kunniga immunologer och virologer förfasar sig nu över hur politiker, utifrån påtryckningar av Big Pharmas lobbyister, vill påskynda och utöka vaccineringstakten för att skydda mänskligheten mot denna p(l)andemi, när risken är att effekten blir tvärt om.
  Många sakkunniga har högljutt varnat för att allmän vaccinering under en pandemi tvingar fram de mutationer vi inte vill ha.
  När vi nu har chansen att verkligen få fram en varaktig och bred flockimmunitet på naturlig väg så vill man på alla sätt förhindra det.
  Om man i sammanhanget lägger till att några av de mest högljudda politikerna som vill införa de mest omfattande restriktionerna samt starkt förordar vaccinering för människor även är de som står under Claus Schwabs (WEF grundare) vingar, (Merkel, Troudeo, Macron m.fl.)
  Då även tunga namn som Mark Zuckerberg, Tony Fauci, Bill Gates m.fl har tighta band med Schwab så förstår man var lojaliteten ligger och varför de som varnar för vaccinriskerna och motsätter sig vaccinpass blir censurerade och avstängda från publika plattformar tillsammans med de läkare som räddar människor från Covid-19 med metoder som inte accepteras av Schwab och hans likasinnade och deras lärjungar.
  Ni som varit med ett tag vet även vem och vilka det är som styr och finansierar WHO, CDC och FDA.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  1 Hanveden
  Absolut att vi rekommenderar en donation till Kostfonden på LCHF-dagen den 16 januari !

 7. 7
  Ann-Margret Lundgren säger

  Trist att Annikas blogg blivit en antiwax-sida! 🙁
  Jag läste om en fullt frisk 50-årig man, med fysiskt krävande jobb, han var stark på alla sätt och hade inga som helst sjukdomar. Han fick covid-19 i dec 2020, alltså innan vaccinerna fanns. Han hamnade på Iva, och nu efter ett år sitter han i rullstol, med stora syrgasapparater kopplade till sig. Hans lungor är förstörda av viruset och kommer aldrig att bli återställda. Han uppmanar starkt alla att vaccinera sig!
  Dessutom har jag vänner som varit på besök på stroke-rehabavdelningen här i min kommun, och där finns inte bara strokedrabbade, utan även väldigt många postcovid-patienter, ovaccinerade. Nu går de omkring med syrgasapparater i en ställning. Deras lungor är också förstörda av viruset.
  Men ni tycker väl inte att det är något att orda om….. kanske de åt för lite vitaminer………

 8. 8
  Nisse Hult säger

  @ 7

  Och Vitamin D nivå på 50-åringen var?

 9. 9
  Elisabeth G säger

  # 7

  Annikas blogg är väl vad den alltid varit, nämligen en blogg där man ifrågasätter, skaffar sig kunskap och bildar sig en välgrundad uppfattning.

 10. 10
  Elisabeth G säger

  # 8

  En annan fråga, Nisse Hult, är om mannen ifråga fick Ivermectin i det inledande skedet. Hade han det hade han kanske varit fullt frisk i dag.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  7 Ann-Margret Lundgren
  Jag är själv ingen klar antivaxare. Jag har vaccinerat mig själv för att inte bli avstängd från resor och sociala aktiviteter, men är inte säker på vad som är bäst. Framför allt är jag skeptisk till vaxx av barn som har hela livet framför sig, med ev nackdelar av vaxx. Möjligen kan vaccinet skydda mot död och svår sjukdom. Jag själv är inte rädd för döden, men för svår sjukdom, och IVA-vård – och långtidscovid. Och det kanske vaxx skyddar emot?
  Sen ar det bloggkommentatorerna som skriver antivacc-inlägg. Några kommentarer är provacc.
  Det känns inte fel att skriva blogginlägg om pandemifrågan eftersom den är så aktuell hela tiden.

 12. 12
  Lasse P säger

  #7 Ann-Margret Lundgren
  Varför anser du att det är fel att det kommer fram saker som visar att det inte bara är guld och gröna skogar med vaccinet?
  Varför anser du att är fel att påvisa de mycket starka ekonomiska krafter som motarbetar behandlingar som visat sig fungera alldeles utmärkt….utan vaccin.
  Anser du att kunniga personer som t.ex Peter McCulloch, Mike Yeadon, Geert vanden Bosshe, Luc Montagne, Robert Malone, Ann-Cathrine Engwall, Sebastian Rushworth. m.fl m.fl. är antivaxxare för att dom inte ser att nyttan med massvaccinering överstiger riskerna. Jag kan ge dig länkar till runt 100 000 medicinskt sakkunniga inom olika specialområden som hyser tvivlet till den pågående medicinska experimentet.
  Jag tror ingen nekar till att många far väldigt illa av covid-19 men hur många lider av vaccinbiverkningar från ett vaccin som fortfarande är på experimentstadiet och där det bevisligen förekommit mygel för att få fram ett nödgodkännande. Ett vaccin vars rapporterade biverkningar under ett år överstiger alla andra vacciners 20 åriga inrapporterade biverkningar, 35 ggr!
  Är det att vara antivaxxare om man påvisar de obducenters fynd som faktiskt visar att avlidna vaccinerade uppvisar de immunrelaterade skador som det tidigt varnades för skulle kunna inträffa.
  Nä du Ann-Margret…ge dig själv möjligheten att upptäcka det faktum att ett mynt faktiskt har två sidor.

 13. 13

  #12 Lasse

  Det är bra att det finns olika åsikter, men jag känner verkligen inte igen din verklighetsbeskrivning. Jag är rimligt påläst och ser inte de sanningar du försöker påskina. (Om man cherrypickar data kan man dock få verkligheten att se annorlunda än den verkligen är)

  Jag ser en ruskigt massa kunniga människor från alla möjliga läger som förespråkar vaccinering. De du listar är i kraftig minoritet (minoriteten har inte alltid fel men det är ändå värt att notera) Jag känner inte personligen till en enda människa som fått några jätteallvarliga biverkningar av vaccinet (även om de givetvis finns, ingen tvekan om det). Däremot känner jag flera som råkat illa ut av covidinfektioner. Det är min verklighet.

  Sen är inte allt svart eller vitt. Det finns förstås människor som vill tjäna pengar på vaccinet, det skulle väl vara konstigt annars? Det betyder inte att allt styrs av pengarna. Jag har extremt svårt att se framför mig hur Bill Gates har köpt t ex Anders Tegnell.

  Sen som svar till Annikas inlägg… jag tror att vi är många som håller tummarna för att om Omikron drar fram som en gräsbrand men inte med alltför katastrofala följder för vården och mänskligt lidande så kanske det finns hopp om att vi kommer ha en mycket lugn vår och sommar med Covid. Där väldigt många sedan kommer ha ett hyfsat grundskydd mot Covid 🙂

 14. 14
  Björn Ekholm säger

  https://flammor.com/angende-vaccinering-p2120.html

  Ta er tid att läsa denna långa artikel som förhoppningsvis kan bena ut en del frågetecken kring vaccinet.

  Hälsningar Björn

 15. 15
  Hans Nilsson säger

  Antivaxxare är ett tämligen vulgärt begrepp, vilket på ett förklenande sätt sammanför personer som delar en skeptisk hållning till viss profylaktisk behandling. För egen del är jag i högsta grad ”för” en säker och effektiv förebyggande behandling av covid-sjukdom. Men samtidigt, av allt att döma på goda grunder, dessvärre osäker på nyttan och ev risker förknippade med den rådande strategin och de tillgängliga mRNA-vaccinen.

  Jag anser att förhållningssättet är högst rimligt, och i grunden önskvärt, till dess den enskildes oro skingrats bortom tvivlets gräns. Alldeles oavsett myndigheters, beslutfattares och den allmänna opinionens syn på saken. Varje levande människa riskerar varje dag att dö, av den ena eller andra orsaken, mer eller mindre ”självförvållat”. Lyckligtvis är det ytterst få av oss som, upplyst och med alla sinnen i behåll, väljer att påskynda förloppet.

  Mitt engagemang rör främst värnandet om rätten att fatta välgrundade beslut om den egna hälsan – inte om att vara för eller emot vaccin. För oss lekmän handlar det till stor del om intuition/magkänsla, förmåga att värdera substans och tillförlitlighet – absolut inte om ”hur många” experter och opinionsbildare som förespråkar (än värre dikterar) den ena eller andra strategin.

 16. 16
  Jösses säger

  Min verklighetsbeskrivning är denna.

  Före vaccinationerna fick en hel del av mina bekanta Covid. En av dem, en överviktig man, hamnade på sjukan och var ganska dålig ett tag men är nu återställd.

  Efter vaccinationerna får en hel del andra vaccinerade bekanta Covid. Har inte hört talas om någon som har hamnat på sjukan ännu. Somliga blir dock lite krassliga nån dag efter att ha fått sprutan.

  Väldigt ofta när jag hör någon s.k. expert uttala sig i media kring hur viktigt det är att vaccinera sig, då visar lite snabb och enkel efterforskning att den personen ofta har ett litet extraknäck som konsult eller liknande.

  Ta till exempel Agnes Wold som driver Kunskapsdroppen AB. Henne har jag tyvärr inget förtroende för längre. För jag tycker mig ha märkt hur hennes uttalanden i början av pandemin var ganska neutrala, till att hon nu verkar vara en helt okritisk vaccinförespråkare. Hur kan detta komma sig?

  ”Experterna” är naturligtvis måna om att säga ”rätt” saker för att fortsatt kunna hålla sina små sidoinkomster igång.

  Var inte blåögda och tro att allt som kanaliseras ut för vaccinering är sant. Därmed heller inte sagt att allt mot vaccinering måste vara sant heller. Men rent generellt, har läkemedelsindustrin skött sig bra under åren? Nej, de fuskar, mutar och ljuger. Så varför skall man tro på dem nu?

 17. 17
  Lasse P säger

  Kalle…både du och jag var tidigt överens om att Omikronvarianten skulle kunna vara en räddare i detta elände men risken finns att detta går om intet pga påverkan från vaccinlobbyn…naturen själv ges inte en chans.
  De namn jag skrev är bara några få exempel på personer som törs stå upp för vad deras erfarenhet och kunskap säger dom och det är klart att om du tror att det bara är de namngivna som är skeptiker så är dom naturligtvis i kraftig minoritet men det är nu väldigt många som är inne på samma linje.
  Jag tror nog att Annika D har erfarenhet om hur det känns att bli misstrodd och baktalad av ”eliten” i offentlighetens ljus.
  Jag tänker främst på hur hon behandlades i LCHF:s barndom och hur hon senare hängdes ut vid skampålen av Expressens Bäääsen uppbackad av Prof. Björn Olsen och där Olsens okunnighet lyste som en fullmåne på en molnfri himmel, så du har helt rätt i att en minoritet inte automatiskt har fel.
  Jag har, tvärt emot dig, väldigt få i min bekantskapskrets som genomlidit covid-19 med några nämnvärda problem men flera som fått besvär av vaccinet i varierande grad, den värsta med stora smärtsamma utslag dagen efter första sprutan som ännu inte försvunnit helt trots att det gått 10 månader och nu senast före jul där tre bekanta som inte hade några speciella reaktioner efter de två första sprutorna, fick covid-19 inom 4 dagar efter tredje sprutan, varav en sa att han ”hade aldrig varit så jävla sjuk”

  Avslutningsvis och förhoppningsvis till din glädje så tror jag inte heller att Tegnell är köpt av Gates.

 18. 18

  Min bäste vän sprang en mil utan problem. Han var ett spänstfenomen. Han är i diabetes-riskgruppen och har därför tagit 3 sprutor. Nu kan han stappla 5 meter sedan måste han vila. Hans hjärta har blivit dubbelt så stort. Han kan dö när som helst. Han blev ketogen LCHF-are för några år sedan och hade då en positiv prognos. Han vet inte själv varför det plötsligt blivit så här. Likaså läkarna som nu undersöker honom. Ingen fattar att han blivit förstörd av vaccinationerna. Han hamnar inte i någon statistik. Hur räddar man livet på en vän som förstört sitt hjärta med konstiga sprutor, med konstigt okänt innehåll. Som föder vansinniga tankar om konspirationer. Vi får aldrig glömma att de multinationella läkemedelsföretagen äger alla politiker, forskare och journalister. De j-rna har till och med gift sig med Statsministern!!! Jag har tvingats avsluta mina publiceringar på Instagram. De hotar med att radera mitt konto om jag inte censurerar mig hårdare. Då kommer jag tillbaka till er igen.

 19. 19
  Rolf Mellberg säger

  Jag är en stark anhängare av vacciner. Riktiga vacciner som förhindrar infektion.
  Problemet är att det INTE EXISTERAR några vacciner mot Covid-19!
  Och att Covid-19 snart inte existerar då Covid-21 är det rätta namnet på ”omicron-sjukdom”, en helt annan och mycket mildare åkomma.

  Hur kan jag i herrans namn påstå att det inte finns några vacciner mot COVID ???
  https://anthropocene.live/2022/01/07/covid-vacciner-existerar-inte/

 20. 20
  Lasse P säger

  #12 Björn Ekholm
  Intressant länk och den visar även det jag skrev i #12 ang fynd som gjorts av obducenter.
  Artikeln nämner även ökad förekomst av cancer och detta har beskrivits för mig i privat mailkonversation med Nicole Délepine som är onkolog i Frankrike. Hon sade att hos en del med cancer i regress så fullkomligt exploderar cancern efter vaccinering och hon beskriver samma likgiltighet hos myndigheter när detta förs på tal.
  Det som nämns i artikeln om någon typ av organismer i vaccinet som rör på sig har påvisats av en svensk läkare som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på men han visade en video inspelad från mikroskop där små svarta prickar rörde sig i osymnetriska mönster.
  Vid det tillfället som jag såg videon ansåg jag det som falsarier men idag vet jag inte vad jag skall tro.
  Vad det gäller påståendet om grafen i vaccinen så har det även påvisats av det det prestigefyllda Salkinstitutet så det kan nog vara sant.

 21. 21
  Björn Ekholm säger

  Lasse P. Ja jag tycker det är skrämmande allt detta. Och man kan ju undra varför inte allmänheten får reda på vad vaccinet innehåller? Sådana krav har ju framförts, särskilt med tanke på”problemet” med skepsisen mot vaccinet men tillverkarna vägrar uppge detta. Varför måste det vara så hemligt till varje pris? Min gamla mor frågade sköterskan efter andra sprutan vad det innehåller för hon blev väldigt sjuk efter den. Men sköterskan hade ingen aning och det betvivlar jag inte. Jag tror ingen i sjukvården vet vad det innehåller

 22. 22
  Lasse P säger

  Björn
  I FASS står det vad vaccinerna innehåller för olika produkter.
  Det som kan vara svårt att få fram är vad de olika produkterna har för ingredienser då de kan vara företagshemligheter.
  Något som inte behöver anges alls är tillverkningstekniska produkter dvs rester av ämnen som är nödvändiga för att få fram den slutgiltiga produkten.
  T.ex kan vaccin innehålla polyetylenglykol (PEG) vilket anges i FASS, vad som inte anges är att PEG innehåller polyetylenoxid som är en tillverkningsteknisk restprodukt.
  Polyetylenoxid klassificeras som cancerframkallande, mutagent och reproduktionstoxiskt. Det finns inte ett toxikologiskt gränsvärde för ämnet och får därför inte alls användas i t.ex livsmedel men det går bra att få det injicerat via vaccin.

 23. 23
  Axel Westin säger

  Kan någon förklara för mig, varför anses en ”ovaxxad” vara mer smittsam än en ”vaxxad” ?

 24. 24
  Hans Nilsson säger

  Axel. Nej, jag kan inte förklara. Ståndpunkten förefaller det ologisk… Jag uppfattar att man menar att ovaccinerade blir lättare, allvarligare och mer långvarigt sjuka och följaktligen, i den mån de rör sig i samhället, smittar mer frekvent än vaccinerade. Den stora samhällsvinsten är att om ovaccinerade blir sjuka så belastar de sjukvården i högre utsträckning än vaccinerade.

  I kontrast till denna förhoppning konstaterar många att smittspridningen är omfattande och dödstalen höga i länder med hög andel vaccinerade (bl a Israel och Storbritannien). Man befarar också att viruset lättare muterar och tar sig förbi ett konstgjort, tämligen smalt, immunförsvar (s k genombrottsinfektion). Därutöver finns uppenbar risk för diverse allvarliga biverkningar, på lång och kort sikt, eftersom antalet anmälningar är jämförelsevis många och rMNA-vaccinen, via ett s k nödgodkännande, alltjämt måste betraktas som ett globalt experiment.

 25. 25
  Jimme.E säger

  Både vaccinerade och ovaccinerade smittar inte förrän de är smittade och då är de lika giftiga.

 26. 26
  Nisse Hult säger

  @ 25
  Kloka tankar av dig precis så logiskt som FHM inte vill berätta
  Mao är dom flesta i samma klubb men vaccin klubben lever med okända risker och biverkningar resten
  av sitt liv och leker rysk roulette varje dag, ingen blodpropp idag, ingen stroke idag etc.

 27. 27

  Nja…det är inte orimligt att tänka sig att vaccinerade blir mindre sjuka (på IVA är det 10 gånger fler ovaccinerade än vaccinerade, med hänsyn tagen till andelen vaxx/ovaxx i samhället). Det är inte heller orimligt att anta att mindre sjuka smittar mindre. Det finns säkert någon studie som visar på detta. Använder man det som bakgrund så skulle man kanske kunna säga att en ovaxxad är mer smittsam.

  Men personligen tycker jag att det just nu är ett ganska ointressant resonemang. Vaccinet verkar skydda dåligt mot smitta även om man är vaccinerad. Även genomgången sjukdom av tidigare varianter verkar skydda dåligt så risken att man blir smittad av en vaccinerad är mycket större än att man blir smittad av en ovaccinerad om man tittar på gruppnivå,

 28. 28

  #18 George , Jag är för yttrandefrihet, men du ägnar dig åt förtal, det ligger inte inom ramen för yttrandefrihet.

 29. 29
 30. 30
 31. 31

  28 Kalle
  Jag håller med och det är förbjudet för mig att ljuga om någon identifierad person. Det måste vara sant.

  Uppfinnaren av mRNA-vaccinerna M… (glömt namnet). Har fått sitt konto på twitter raderat för spridande av desinformation!?! Han publicerar bara vetenskapliga rapporter, men plattformsägarnas censur är övergripande! Vaccinet får inte ifrågasättas av någon, inte ens dess skapare.

  Omikron har 32 mutationer. Det kom från Sydafrikanska forskare och världens stängde omedelbart av halva Afrika. Nu har en ny variant upptäckts i Frankrike! En variant med 46 mutationer och är därför ett gigantiskt hot mot mänskligheten. Men eftersom det är Frankrike så får vi inte skada deras ekonomi. Därför är det tyst tills det är för sent och inga gränser stängs, för något som är potentiellt betydligt farligare än omkiron. På det ska vi nu svälja även ’Deltakrom’. Vi kommer att tvingas genomgå varje variant sjukdom innan vi kan bygga en flockimmunitet. Anarki står för dörren, tror jag. Den urbaniserade människan blir tokig!

 32. 32
  Lasse P säger

  #29 Kalle
  Dina länkar var bra och jag håller med dig, dom bör läsas i sammanhanget då de belyser det George W skriver i #31 ”vaccinet får inte ifrågasättas av någon” Dessa länkar visar på hur man jobbar för att sopa upp de rester som slinker igenom den censur som ”Big Tech” ängnar sig åt på uppdrag av ”Big Pharma”.
  George W nämner även Dr Robert Malone som fick sitt twitterkonto avstängt, På vilka grunder stängdes hans konto av? Kan det ha att göra med att han visar på att vi blir förda bakom ljuset?.
  Allt eftersom så dyker ohederliga allianser upp som inte hedrar begreppet ”opartiskhet”.
  EU:s Ursula von der Leyen vill att EU-parlamentet skall införa
  majoritetsomröstningar vilket innebär att medlemsländernas inhemska parlament blir underställda EU centralt vilket starkt begränsar vad enskilda länder vill.
  Leyen vill även införa vaccintvång med hänvisning till ovan.
  Enskilda länder blir överkörda och de personer över 60 som motsätter sig vaxxtvånget får böta 100€ i månaden.
  Vad som det talas tyst om är att Leyens man, Heiko von der Leyen är medicinsk chef för Orgenesis vilket är ett amerikanskt läkemedelsföretag specialiserade på gen- och cellterapi, någonting som är högst relevant när det kommer till vaccinering. Företaget har bland annat specifikt riktat sig in på Sars och Covid-19.
  Är det lämpligt att en av EU:s mäktigaste personer får ta beslut om stora inköp av covidvaccin, hennes man sitter ju i en av de ledande läkemedelsbolagen för framställning av just Covid-19-vaccin och med det jag skrev tidigare så kan man ju undra vad syftet är med tvångsvaccinering.
  Hörde jag någon nämna jäv?

 33. 33

  #32 Lasse

  Citat från ovan

  ”visar på hur man jobbar”

  Vilka är ”man”? Hur har ”man” fått Reuter och Correctiv att agera sopgubbar?

  Låter onekligen som konspirationer….

  Det kan ju också vara så enkelt att det som presenteras under #14 är skräpforskning?

 34. 34
  Hanveden säger

  Hämtat från Fb…
  ”Nu har statsminister Magdalena Andersson, socialminister Lena Hallengren och de andra i regeringen gett klartecken för vaccinpass även på bland annat restauranger, privata tillställningar och inom kollektivtrafiken. Trots att vaccinpassen bidrar till en ökad smittspridning mellan fullvaccinerade (samt är diskriminerande).
  Se på kungen och drottningen som är trippelvaccinerade och ändå fått Covid-19. Hur många har de hunnit smitta? Hur många fullvaccinerade hann fullvaccinerade Ulf Kristersson (M) smitta? Hur många blev smittade av fullvaccinerade näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S)?
  I Malmö kommun ökar smittspridningen i områden med högst vaccintäckning, medan smittan minskar i områden med lägst vaccintäckning.
  Jag har flera i mitt kontaktnät som testat positivt för Covid-19 de senaste 1-2 veckorna. Majoriteten av dessa personer har tagit två eller tre sprutor. Flera dubbel- och trippelvaccinerade har hög feber, ledvärk, torrhosta, ont i halsen, vissa märker av andningsbesvär, andra tappar smak och lukt och lider av uttorkning. Och de dubbel- och trippelvaccinerade har i så gott som alla fall smittats av andra dubbel- och trippelvaccinerade.
  Vaccinpassen handlar inte om att stoppa någon smittspridning. De handlar inte om människors säkerhet. De handlar enbart om bestraffning och utpressning – att tvinga så många som möjligt till att ta Covid-19-vaccinen.
  Men vi ska komma ihåg att varje försök till påtvingat kroppsligt ingrepp kan, enligt Brottsbalken 20 kap, ge maxstraff på 6 års fängelse.
  Läs Patientlagen: 5 kapitlet.
  § 1 ”Patientens självbestämmande och integritet ska respekteras.”
  § 2 ”Hälso- och sjukvård får ej ges utan patientens samtycke.”
  Läs Hälso- och sjukvårdslagen: 4 kapitlet.
  § 1 ”Vård ska byggas på respekt för patientens självbestämmande och integritet.”
  Detta ska våra politiker inte komma undan med. Om inte annat så kommer de att gå till historien som brottslingar.
  ”Covid-19-vaccinen är den enda produkten i världen vars misslyckande skylls på dem som inte använt produkten.”
  Garret Kramer, amerikansk författare, lärare, talare
  ”Aldrig tidigare i historien, inte ens under fascismen och de två världskrigen, har inskränkningarna av vår frihet gått så långt som de gjort idag.”
  Giorgio Agamben, italiensk författare och filosof (ur boken ”Vilken punkt har vi nått?”)
  ”Covid är en dödlig pandemi. Den dödade vetenskapen, logiken, den evidensbaserade medicinen och det sunda förnuftet.”
  Dr. Eli David, medgrundare av Deep Instinct
  ”Masshysteri, även kallat masspsykos, innebär att en grupp människor låter sig påverkas av propaganda eller på annat sätt ett budskap vars syfte är att få dessa människor att ryckas med i en viss riktning och agera på ett visst sätt.”
  Wikipedia
  © Stefan Whildes blogg”

  mLCHFh sex dagar innan internationella LCHF-dagen… B-)

 35. 35
  Nisse Hult säger
 36. 36

  Kalle.
  Du känner väl till att Facebook är en av finansiärerna till Reuters ”fact-checking unit” och Facebook har ju öppet deklarerat sin inställning att motarbeta det som Big Pharma anser vara kritik kring covidnarrativet.
  När Reuters nu tar emot pengar från FB, kan man då garantera opartiskhet?
  ”Follow the money”

 37. 37

  34 Hanveden
  Enligt bl.a bloggarna Ingrid och Maria, Julia Cesar m.fl så är vissa människor mer mottagliga för påverkan av masshysteri och hamnar i i ngn form av ”masspsykos”. När våra etablerade media inkl public service driver en masspropaganda dag ut och dag in så (enligt statistik) tror ca 80% av en population på propagandan och de 20% kvarvarande håller sig ”vakna” och går inte på bluffen. Tills vidare får vi förlita oss på de 20% vakna. Som tur är har vi många mycket kunniga och ”stadiga” personer i den skaran… Jag tror dock det ordnar sig till slut men priset är redan otäckt högt…

 38. 38
  Yvonne Törjék säger

  Hej Kära Annika vilken brev !

  Man kan förstå allt korruption runt omkring., när Big Pharma är involverade, med de stora och viktiga Rika människorna i USA som är inblandad i skapande av virusen för att har gjort en Världens Krig med en civil krig samtidig där folk dör, men utan att världen förlorar sina byggnader en lång önskad dröm för dessa sinnes sjuka personer som struntar i allt lidande, människor dör , folket fattigdom på grund att dem kan inte jobba och företagare som måste stänga på grund av avsaknad av finansadel. ,

  I många länder män misshandlar brutal kvinnorna dem känner frustration, som gör att kvinnor och barn ta emot den. men vem bryr sig när alla inblandade tjänar grova pengar, medan finns enorma barn fattigdom, ska finnas straff för dessa ? Jag tror inte dem håller ryggen till varandra .

  En annan tema en man som jag har älskat många år, är jag skrämd på antal mediciner som han har fått för sitt blodtryck utan att det hjälper, Han har Diabetes 2 det gäller inte kontroll genom mat utan medikamenter dyrare utan resultat. Jag har inte kunna hjälpa till.

 39. 39

  Lyssna gärna till vad dr Mike Yeardon fd vice VD hos Pfizer har att berätta om läkemedelsforskning. Om effekterna av covidmedicinen och om biverkningar. Man har i USA gjort en genomgång av de inrapporterade medicinerna man använder där för att spruta in i människor. Pfizer, Moderna och Jensen. Man har kunnat knyta biverkningar till specifika medicin batcher och kan se att de som fått medicin från vissa specifika batcher har drabbats i mycket stor utsträckning av svåra biverkningar och död. Medicin från andra batcher har knappast några rapporterade biverkningar. – Var medvetna om att de som låter spruta sig deltar i en väldigt stor test av dessa produkter som ej är fullständigt godkända ännu.
  Lyssna gärna på Yeardon – det är mycket intressant och tankeväckande. https://www.bitchute.com/video/WSyIVx5sR6zO/

 40. 40

  Om man vill lyssna på en intressant icke-politiserad podcast med hyperintelligenta läkare om läget just nu i Pandemin så rekommenderar jag denna:
  https://www.youtube.com/watch?v=GklHGYY8vN8&t=5147s

  Här görs inga nya sensationella avslöjanden(jag är så trött på dessa…) istället får du lyssna på en nyanserad diskussion där en mängd olika aspekter av pandemin tas upp.

 41. 41
  Nisse Hult säger

  Brazilian TV Presenter Rafael Silva Suffers Cardiac Arrest During Live Broadcast 1 Week After Receiving COVID-19 Booster Shot

  https://thecovidworld.com/brazilian-tv-presenter-rafael-silva-collapses-from-cardiac-arrest-one-week-after-covid-booster-shot/

 42. 42
  Nisse Hult säger

  Lek med tanken att tv-reportern istället är förare av lastbilen du strax möter
  chaufför i bussen du åker i, pilot i planet du färdas i etc.

 43. 43

  #42 Nisse
  Precis detta jag avsåg med med ”sensationella avslöjanden” i #40 … Det finns ingen trovärdighet överhuvudtaget i den artikel du refererar till.

 44. 44
  Nisse Hult säger

  @ 43 Kalle
  Och anledningen är då?

 45. 45

  Jag måste ge Kalle rätt, risken är oerhört mycket större att möta/åka med en förare som är alkohol eller narkotikapåverkad eller bara trött.
  Däremot är amerikanska flygstyrelsen stämd för att tillåta vaccinerade piloter flyga då det strider med flygstyrelsens egna regler då dessa säger att piloter inte får flyga om de står på mediciner eller preparat som inte är slutgiltigt godkända av FDA.

 46. 46
  Sebastian Sigvardsson säger

  Är verkligen ingen antivaxxer men denna gång gick det alldeles för fort att skaka fram ett flertal nödgodkända preparat (8månader) och när Robert Malone som tog fram m´RNA tekniken nu varnar för att vi kan gå mot den största katastrofen genom tiderna och det i världens genom tiderna största mänskliga experiment….ja då bör man nog lyssna ödmjukt. Flera av er har redan nämnt World economic forum och de som är med i den sekten styr det mesta som sker på jorden med hjälp av mutor och påtryckningar. Väldigt lite idag sker av en slump utan är väl regisserat sedan lång tid tillbaka men vi skall precis som vanligt inte få veta någonting förrän det slår ner likt en bomb på nyhetskanalerna. Dr Reiner Fuellmich har satt ihop en grupp jurister för att reda ut allt kring de sk vaccinen och eftersom han tidigare drivit rättegångar med stor framgång mot bla Deutsche bank och Volkswagen så finns det hopp om att vi får se lite rättvisa framöver även om de som drabbats av biverkningarna och tom dött inte får sina tidigare friska liv tillbaka. Se den amerikanska data basen VAERS där redovisas otäcka siffror trots att det bara är en bråkdel som rapporteras. WHO har gått ut med en avrådan om att ge booster doser mot Omicron men tror ni att vår regering kommer att ta deras uppmaning på allvar och vidarebefordra detta meddelande till oss? Inte en chans säger jag utan vi lär snarare få höra mer tjat om hur viktigt det är att vi ”måste” ta våra boosters regelbundet……hur regelbundet är enligt våra styrande ännu oklart precis som det mesta de basunerar ut men ofta lär det bli.

  https://www.who.int/news/item/11-01-2022-interim-statement-on-covid-19-vaccines-in-the-context-of-the-circulation-of-the-omicron-sars-cov-2-variant-from-the-who-technical-advisory-group-on-covid-19-vaccine-composition

 47. 47

  Vad är det som gör att det saknas trovärdighet kring att Rafael får en blodpropp i direktsändning? Är det så att han bara låtsas tuppa av?

  https://www.mediaite.com/news/brazilian-reporter-collapses-on-live-tv-suffers-5-cardiac-arrests-on-way-to-hospital/

  Carla Zambelli skrev: Ytterligare ett fall hos en ung man utan tidigare hälsoproblem.

  Jag skulle vilja se statistiken. Hur många normalfriska yngre dör eller får allvarliga skador av Covid 19, och hur många dör eller får allvarliga skador av ”vaccinet”? Som innehåller ett ämne som enligt tillverkaren av en av de ingående ingredienserna ej får användas i eller på människor.

 48. 48

  Jag har skrivit denna självklarhet tidigare … Vaccin ger biverkningar, poängen är att nyttan ska vara större än skadan.

  Om det skulle vara som en del här verkar tro att vaccinet dödar folk på löpande band… värre än själv sjukdomen så skulle det synas i form av en skyhög överdödlighet… Så är inte fallet!

 49. 49

  Nej, precis. Den lilla obetydliga överdödligheten på 40% i gruppen 18-64 år (USA) är ju inget att bry sig om.

 50. 50

  Jag kan inte se något hållbart belägg för stor död genom vaccinering i diagrammen i artikeln. Du blir i så fall tvungen att cherrypicka data, det var Ancel Keys bra på men då bevisar man egentligen ingenting.

  https://www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker

 51. 51
  Sebastian Sigvardsson säger

  Jag tror att man måste titta framåt och framförallt lyssna på de experter som varnar oss och som blir fler och fler för varje booster. Den som tror att booster nr 3 skall lösa problemen här i Sverige och inte frambringa andra obehagliga överraskningar har inte gjort sin läxa. Se på utvecklingen i Israel där allt startade för drygt 1 år sedan och där är man snart inne på booster nr 5…. ingenting har blivit bättre snarare har de den värsta smittspridningen någonsin under dessa 2 år som covid pågått. Flera forskare varnar för att våra immunförsvar slås ut (förminskas) av dessa boosters och därför tror de att ADE( Antibody dependent enhancement) samt autoimmuna sjukdomar kommer att öka kraftigt i framtiden. Den första personen som, mig veterligen, det skrivits om i tidningarna kan vara Europaparlamentets talman, David Sassoli som gick bort efter det att hans immunsystem övergav honom och då finns det inte mycket att göra. Tydligen drabbades han av en lunginflammation tidigare i höstas och det följer mönstret. Visst är det tidigt att dra några snabba slutsatser men följ utvecklingen framöver efter varje booster och se hur människor runt omkring er mår? Jag ser redan en ökning av sjuka människor i vår vänkrets och mer långvariga sjukdomar än före det att de lät sig injiceras. Någonting är inte som det borde vara efter det att man tagit något som påstås vara ett vaccin som är säkert, testat, effektivt och gratis? Borde då inte hela denna Covid cirkus vara över för längesedan? Att man aldrig gjort någon studie på alla dessa booster injektioner gör hela detta till ett gigantiskt experiment. Man borde även fundera på vilka som är vinnarna i denna ”gratis” kampanj…. folket eller Big Pharma ?

 52. 52
  Sebastian Sigvardsson säger

  Den här kan sidan vara bra att hålla koll på då man ser en kraftig ökning bland elitidrottare som får hjärtproblem. Den Danska fotbollsspelaren Christian Eriksen tror jag var först ut i offentligheten då han kollapsade mitt i en pågående EM match. Vår svenska landslagsback Victor Lindelöf fick även han avbryta en match men kunde gå av planen själv. Om detta ökar ännu mer med boosterdoserna ja då har man ett ytterligare bekymmer med de nödgodkända preparat som vi måste ta för att få röra oss fritt i samhället.
  Varningsklockorna ringer överallt…………

  https://airtable.com/shrbaT4x8LG8EbvVG/tbl7xKsSUIOPAa7Mx

 53. 53

  #52

  Jag håller med om att det är en relevant fråga, vilken nytta booster-doserna gör ? …den stora nyttan kom nog av de två första doserna…

  Sen är det bedrövligt med all skräckpropaganda som sprids av vissa anti-vaxxare. Tex den om Christian Eriksen!

  https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/pA7GnR/inters-vd-dementerar-vaccinlogn-om-christian-eriksen

  Det som har konstaterat som en biverkning av vaccinet som är kopplat till hjärtat hos unga personer är myokardit.

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/oktober/anvandningen-av-modernas-vaccin-mot-covid-19-pausas-for-alla-som-ar-fodda-1991-och-senare/

  I sammanhanget kan det vara värt att tillägga att hjärtsjukdom kan vara en allvarlig följdsjukdom av Covid.

  https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/nya-ron/2021/09/covid-19-okade-risken-for-hjartinfarkt-och-ischemisk-stroke/

 54. 54

  Lasse P,

  Tack för reselyckönskningen, behövdes speciellt med tanke på det allmänna strulet med tåg och flyg mm som var vid jul. Vi hade dock ”tur och retur”-en hem var det ju löjligt lite folk osv!
  Ser att det har kommenterats mycket sedan sist och hittar tyvärr inte ”vår tråd” och fn orkar jag inte uppdatera mig med övrigt, speciellt efter imorgon då tredje jabben ska tas! Återkommer om ev biverkning!

  Besökte bl a Titanic-museet i Cobh, Irland (uttalas Kovv som är från iriska, Cove på engelska, hamnstaden hette Queenstown då det begav sig med Titanic.)
  Tar upp just detta eftersom jag tycker det är ett bra exempel på hur info och beskrivningar av saker o ting kan presenteras. På museet formar man sig en bild av historien av den information som ges där och förstås av ens egna tolkningar och tidigare ideer + ens sällskap och vad man diskuterar osv.
  Någon dag senare så googlar man och helt plötsligt dyker ny, uppdaterad info upp som lite av en chock! Om kolbranden ombord, om företagets krisartade ekonomi och därmed chansande, om dålig kvalitet av skrovets stål osv
  Tar mig friheten att kopiera några punkter från https://varldenshistoria.se/samhalle/katastrofer/brand-domde-ut-titanic-fore-jungfrufarden
  Påstående
  Rederiet försökte inte dölja sina misstag.
  Fakta
  White Star Lines direktör Bruce Ismay, som befann sig ombord på Titanic, räddades av ångaren Carpathia. Därifrån skickade han kodade meddelanden med instruktioner om att alla överlevande besättningsmedlemmar omgående skulle föras till England, så att de inte skulle försäga sig inför amerikanska myndigheter.

  Påstående
  Ingen av eldarna överlevde katastrofen.
  Fakta
  White Star Line sa till de amerikanska myndigheterna av inga av Titanics eldare hade överlevt katastrofen, eftersom man inte ville att de skulle förhöras. I hemlighet skickades femtiosju brittiska eldare tillbaka till England, och flera av dem avgav vittnesmål till de brittiska myndigheterna.

  Påstående
  Branden upptäcktes inte förrän fartyget gett sig av.
  Fakta
  Två eldare kunde vittna om att besättningen kände till en brand som brutit ut redan på varvet i Belfast, där Titanic byggdes. Under sjöförhöret i London förklarade rederiet att den obligatoriska loggboken över vad som hänt ombord på fartyget inte hade förts under den korta seglatsen från Belfast till Southampton. Därför kunde rederiet inte heller bekräfta påståendena om en brand i Belfast.

 55. 55

  #54 Stefan
  Du verkar ju haft en givande resa och det är ju inte utan att jag känner lite avundsjuka då hav, sjö och sjöfart är ett stort intresse.

 56. 56
  Nisse Hult säger

  @ 52
  Sebastian Sigvardsson

  Den som tror att ”folket” kommer bli vinnare i denna ”gratis kampanj” har lite att fundera på.

  Redan är dos 3 långt dyrare i inköp än ett & två

  Vem vill att ett självspelande piano skall sluta spela?

  Inte Big Pharma i alla fall

  Snart kommer notan på vår skattsedel var så säker

  Och alla Politiker FHM mfl är redan tvåa på pucken

  Har man sålt ut sitt lilla immunförsvar så har man, inget som går att backa

  Själv kör jag

  1200mg Vitamin C

  25mg Zinc Glycinate

  6250IU Vitamin D3

  250mg Magnesium

  250mg Quercetin ( Zinc Ionophores)

  Gårdagens uppmätta Vitamin D värde 174 nmol/L känns tryggt

  BMI 23

 57. 57
  Nisse Hult säger

  Glömde skriva OMAD ( time restricted eating)

  Nu inne på Fjärde (4) året

 58. 58
  Sebastian Sigvardsson säger

  Tyvärr är det ingen skräckpropaganda …det där med Eriksen. Massmedia gör allt de kan för att tysta ner detta eftersom hjärtproblemen ökade lavinartat då injektionerna startade och det är lätt att undersöka eftersom vi hade covid även före kampamjen startade och då såg vi inte denna ökning men nu ….
  Man vet att någonting inte stämmer då vaccin förespråkarna inte bjuder upp till debatt utan smutskastar oss som konspiratoriska och samhällsfarliga vilket inte kan bli mer fel…ja i alla fall om man lyssnar på den senaste vetenskapen. En sida att följa om du är tveksam till det som nu sker med elitidrottare.

  https://airtable.com/shrbaT4x8LG8EbvVG/tbl7xKsSUIOPAa7Mx

 59. 59
  Sebastian Sigvardsson säger

  Det här händer nu och är inte några konspirationsteorier…

  https://www.globalresearch.ca/video-reiner-fuellmich-50-lawyers-vaccines-designed-kill-depopulate-the-planet/5767034

  Dr Peter McCullough kan förklara hur injektionerna hänger ihop med hjärtproblemen och han är en av världens främsta Kardiolog och som har fått in flest publiceringar av alla. ca1min och 30 sek orkar man lyssna sedan kan man söka vidare om man är intresserad….
  https://rumble.com/vqax1d-dr-peter-mccullough-explains-the-vaccine-failure.html

  https://openvaers.com/covid-data

 60. 60

  Konspirationer bygger oftast på någon grund av sanning, sedan drar man orimliga slutsatser utifrån dessa.

  Just Erikssen var skräckpropaganda han hade vare sig vaccinerat sig eller haft Covid.

  Myokarditen är ett exempel på där det traditionella systemet identifierat biverkningen och i vilken omfattning den finns. Det kan enligt mångas ( min också) räcka som argument för att låta bli att vaccinera unga personer.

  Konspirationsteorin som du Sebastian försöker sprida är att det finns någon ännu värre enormt farlig hjärtbiverkning som samhället ( inkl Tegnell ) försöker mörka. Ganska oklart för mig varför tidningar skulle mörka detta, men det är väl där de avancerade konspirationsteorierna triggar in?

  Men som sagt det finns ett visst mått av sanning i teorierna, vaccinet är inte helt ofarligt, tidningarna kunde vara vassare, myndigheter har en tendens med att vara försiktiga med att berätta om baksidorna med vaccineringen, vetenskap är inte en absolut sanning, olika hypoteser står mot varandra. Men det sammantaget motiverar inte överhuvudtaget de flesta konspirationer som nu verkar fluktuera i många anti-vaxx kretsar.

 61. 61

  Kalle, förlåt…men vilken vetenskap pratar du om?? Jag ser bara statistik och olika påståenden om effekter… Det verkar som om vårt immunsystem inte existerar..?

 62. 62

  Mormor: ”…verkar som om vårt immunsystem inte existerar.”
  Javisst, kampanjerna för vaccinering mot covid förbiser systematiskt individernas naturliga personliga immunitet, vare sig den föreligger spontant eller med antikroppar som skapats genom tidigare infektion. Därigenom blir hela begreppet ”immunitet” snedvridet.
  En allvarlig sak, eftersom naturlig och konstlad immunitet inte samverkar utan tvärtom sägs störa varandra. En rimlig utgångspunkt för den bristfälliga immunitet som erhålls med hittills tillgängliga vacciner borde väl vara att kolla individens naturliga grad av immunitet och på den grunden besluta om han/hon skall erbjudas vaccinering?

 63. 63
  Sebastian Sigvardsson säger

  Kalle 60 # Jag är absolut ingen antivaxxer utan har lydigt tagit mina sprutor genom åren och sprider ingen antivaxx propaganda utan vill bara belysa ett antal problem innan människor väljer att svälja denna hets att låta sig bli injicerad av något som inte har någon lång historik och som sannolikt inte längre har något större syfte.
  Jag tror inte att vi kommer så mycket längre eftersom vi alla har olika källor där vi får vår information ifrån men jag personligen resonerar som så här:
  Du vet att du har Rätt när de som påstår att du har Fel gör det bakom din rygg och sedan vägrar att ses i en debatt där man som vuxna människor kan diskutera ämnet sakligt, grundligt och framförallt ocensurerat.
  Nuremberg Code signad i augusti 1947 är framtagen för att historien aldrig skall upprepas igen och det visar sig nu att man kör över detta i flera länder bla Österrike. Ingen förklaring har framkommit varför detta gemensamt underskrivna dokument inte längre gäller.

  Kan Kalle 60 ange några tillfällen under det senaste åren då vi i Sverige haft en expert debatt i Tv,Radio eller i någon dagstidning där båda sidor fått komma till tals? Det existerar ingen debatt överhuvudtaget och det kan inte var ett sundhetstecken.

  Idag har vi den hårdaste censuren på mycket länge och när vi ser riktiga experter som Robert Malone, Geert Van den Bossche, Peter McCullough, Paul Marik och många många fler stängas av från twitter, linkedin, facebook etc utan någon annan anledning än att de försöker uppmärksamma världen om viktiga problem som de ser kring bla vaccinen…..ja då kan man inte annat än att bli väldigt misstänksam.

  Det kommer fler och fler larmrapporter även gällande hjärtproblemen hos de vaccinerade men ni som inte orkar följa upp ”biverkningsspåret” kan fortsätta att ta era boosters trots att WHO inte rekommenderar dessa mot Omicron då man ser stora risker med att det naturliga immunförsvaret försvagas för varje påfyllnadsdos. Att vi fortfarande inte har ett enda fullt ut godkänt preparat borde kanske tas med i beräkningen.

  http://www.pubmed.gov kan ni ta del av mängder med publikationer och själva bilda er en uppfattning om ni tycker att vaccinkampanjen fortfarande fyller en funktion för er personligen.
  Jag har problem med att våra politiker skall bestämma över min vaccinationsstatus när de rimligen inte har rätt utbildning för att göra den bedömningen så jag ser hellre att en professionell läkare diskuterar det med mig även i fortsättningen.

  Nedanstående publikation har inte hunnit genomgå en peer review då den är väldigt färsk men det finns många fler att ta del av för den vetgirige. Lycka till !!!!

  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.23.21268276v1

  Ps Google tillät inte mig att komma in på denna sida för att svara och något licensavtal som gått ut angavs som anledning? jag antar att den här sidan nu är uppmärksammad och snart blir hårt censurerad

 64. 64
  Sebastian Sigvardsson säger
 65. 65
  Nisse Hult säger

  I min spåkula ser jag hur planer skissas på en gigantisk eftermarknad som väntar framöver, under året kommer man inse att man får leva med smitta i samhället nu precis som förr, samtidigt har många miljoner människor sålt bort delar av sig själv till industrin för alltid och kommer behöva ”fylla på både de ena o de andra” och där ligger ännu mera pengar i potten för kontrakt skrivarna och förlorarna kommer va många..

 66. 66

  #63

  Jag är ingen extrem pro-vaxxer ;-). Därför tänker jag inte heller försvara fenomen som jag tycker är felaktiga… som att diskussionen kring varför man genomför olika åtgärder knappast existerar.

  T ex rekommendationen av booster-dos vilar såvitt jag kan bedöma på ganska osäker grund. Det finns fördelar, det finns nackdelar och ett stort mått av osäkerhet … man kunde gott diskutera detta mer öppet.

  Men å andra sidan att diskutera detta med rena anti-vaxxers är helt meningslöst …. de kan ju tro att Bill Gates har hittat på smittan för att tjäna pengar på vaccin eller andra stolligheter och då tjänar det inte mycket till att diskutera i nyanser huruvida det är vettigt med en booster dos eller inte.

 67. 67
  Sebastian Sigvardsson säger

  #66

  Kalle ! om WHO INTE rekommenderar boosters mot Omicron med de nuvarande preparaten och du går emot denna uppmaning så antar jag att du inte ser WHO som tillförlitliga? Där har vi ,om så är fallet, en gemensam nämnare men just i detta fall så tror jag att de tagit Geert vanden Bossches varning på största allvar eftersom de nog inte vill se en kraftig ökning av autoimmuna sjukdomar pga meningslösa boosters.

  Den här videon nedan, som är översatt med svenskt tal, är ingen antivaxx propaganda utan påvisar snarare ett resultat av hur de stora läkemedelsföretagen skruvar på den info man påstår är vetenskapligt framtagen men som tur är finns det forskare/läkare som kan läsa dessa fejkade studier och bryta ner dem så de blir begripliga för oss vanliga människor.

  https://rumble.com/vsnsqx-filmen-frn-canadian-covid-care-alliance-nu-med-svensk-speakerrst.html

  Sanningen kommer fram till slut och för varje dag som går så vaknar fler människor upp från denna masspsykos och jag kan garantera dig Kalle att vi blir bara fler som väljer att avstå injektionerna ju mer lögner som sprids över hur ”säkra ,effektiva och väl testade preparaten är…..med 100% säkerhet ….vi kommer inte att få se en ökning av dem som hoppar på dos 3,4,5 eller 6…. vad tror du?
  Många kommer naturligtvis att känna sig lurade och säkert skämmas över sitt ogenomtänkta beslut att ta injektionerna eftersom de litat på våra myndigheter och inte gjort egna undersökningar men jag klandrar dem inte eftersom det är så det flesta av oss fungerar…

 68. 68
  Sebastian Sigvardsson säger

  Om WHO nu uppmanar världen att avstå från att fortsätta med boosters med de nuvarande preparaten så kanske de har insett allvaret. Jag är inte imponerad av WHO´s arbete i övrigt men i detta fall har de nog lyssnat på Geert vanden Bossches varningar som har haft 100% rätt hitintills då han gett oss info om vad som komma skall gällande virusets framfart.

  Ingen antivaxx film nedan utan ett bevis på hur läkemedelsföretagen skruvar på sina kliniska studier för att allt skall se ”säljande” ut så vi inte ska ana att något inte stämmer.

  https://rumble.com/vsnsqx-filmen-frn-canadian-covid-care-alliance-nu-med-svensk-speakerrst.html

 69. 69
  Sebastian Sigvardsson säger

  Jag är tydligen blockad för att svara Kalle eller så anser man att jag skriver något olämpligt? Försöker länka en info film som avslöjar pfizer men mitt inlägg går upp i rök så fort jag klickar på publicera………

 70. 70
  Sebastian Sigvardsson säger
 71. 71
  Sebastian Sigvardsson säger

  Filmen som är gjord/sammanfattad av Canadensiska läkare/forskare är tydligen för viktig att hålla bort från allmänheten……..Jag tackar Kalle och er andra och drar mig ur eftersom jag inte klarar av att bli censurerad på oriktiga grunder. Vi har haft ett vuxet och sakligt bemötande men när viktig information inte får publiceras så avstår jag från fler kommentarer.

 72. 72
  Annika Dahlqvist säger

  67 Sebastian Sigvardsson
  Jag har inte blockat dig.
  Kolla så att du inte har ändra någon stavning i namnet eller mailadressen, får då kan man hamna i skräpkorgen.
  Nu såg jag att du hade hamnat i skräpkorgen, jag vet inte varför, men jag har godkänt dina kommentarer nu.

 73. 73
  Sebastian Sigvardsson säger

  Jag försöker länka en film men den får inte läggas upp uppenbarligen…….jag tror inte att det är du Annika som gör detta utan systemet som lagt in dessa länkar och stoppar dem eftersom de är för farliga för allmänheten. Jag vet inte hur dessa bloggar censureras men jag kan tex inte komma in från min dator till http://www.pubmed.gov via google utan får använda duck duck go. Censuren är mycket mer utbredd än vad folk förstår. Har försökt flera gånger men mina svar bara försvinner då jag infogar länken.

 74. 74
  Sebastian Sigvardsson säger
 75. 75
  Sebastian Sigvardsson säger

  Nu kom den fram Annika …efter 5-6 försök ? Den här filmen borde alla se och eftersom den har svensk röst så är den väldigt begriplig även för den som inte är så insatt i teknikaliteter kring vaccinen.

  Jag respekterar allas åsikter i ämnet vaccin men hoppas att ni gör en djupdykning i ämnet innan ni tar preparaten eftersom det är ett väldigt viktigt beslut att ta och som är oåterkalleligt när ni väl tagit dem men den som väntar kan alltid ta dem senare då vi vet mer om säkerhet och hur effektiva de är samt ev uppdateringar om de behövs för ev. andra mutationer.

 76. 76

  #73

  Citat från #73
  ”Jag tror inte att det är du Annika som gör detta utan systemet som lagt in dessa länkar och stoppar dem eftersom de är för farliga för allmänheten. Jag vet inte hur dessa bloggar censureras men jag kan tex inte komma in från min dator till…”

  Suck, Sebastian, konspirationer….

  Såvitt jag vet finns ingen länkcensur överhuvudtaget i Sverige förutom mot Barnpornografi. Sitter du på en jobbdator kan dock ditt företag censurera.

  Det är illa dock att Google blockerar sökträffar som de t ex lär ha gjort mot lab leek Wuhan. Sen har också många system som hanterar kommentarer som där vi skriver som har spamskydd men då räcker det i allmänhet med att omformulera sig. Eller att avvakta och se om den som äger bloggen ändå tillåter kommentaren.Som i detta fall. 🙂

 77. 77

  Tack Sebastian för att du kämpar hysteriskt <3 Jag är nu fullt informerad. Äntligen!!! Och intuitionen har hela tiden vetat sanningen. Jag beklagar alla som tar sprutorna och de skador de medför.

  Hata den grekiska regeringen som dömer alla pensionärer till 1000kr i böter, Varje månad, för att vägra ta sprutan. Och supertack till Annika som verkar vara det sista stället som inte censureras. Här är frihetens röst. Regering och riksdag är äckliga as som är 'Big Pharmas' ledhundar. De ansvariga saknar varje spår av intelligens och vetenskaplig nyfikenhet. Pengar har talat ett tydligt språk på Jorden, det senaste året. Jag säger som de ryska opinionsrobotarna, som inte heller existerar. Krossa de multinationella storföretagen, anarki, vägra lyda, sabba organisationen. Motarbeta systemet. Ta viruset inte sprutan
  Att inte Annika ordningssamt betalar för denna superlyx, denna frihet. Ger mig nervöst sammanbrott {:

 78. 78

  @74

  Det där var tamejfan det bästa jag hört sen jag konfirmerades. Sebastian, får det vara ett fikon?

  Kan alla som läser Annikas blogg mejla till något/några program på SR och SVT, så kanske det till slut kan börja hända något.

  Jag åtar mig att hövligt och neutralt mejla till:
  dokred@sverigesradio.se
  och
  granskning@svt.se

 79. 79

  The CCCA’s website and social media pages are full of statements about COVID-19 vaccines that contradict public health advice. The website does not identify the doctors affiliated with the service.

  But the CCCA’s listed address on their Corporations Canada page matches that of Toronto physician Ira Bernstein

  Kort sagt, det mesta är debunkat där.

  Håller mig till den mer verklighetsbaserade https://www.sorryantivaxxer.com/
  Real life, Real people, Real cases!

 80. 80

  Kalle….vad är det som du anser vara sant om inte allt är ”debunkat”?
  Vi kan ju ta en annan upprop, The Barrington Declaration,
  som skrivits under av ca: 62000 medicinsk sakkunniga.
  Om dom 500 i Canada är bluff så kan väl du förklara varför BC är så missinformerade, trots sin profession?

 81. 81

  hmm…vart ju fel, skulle rikta mig till Stefan

 82. 82

  #81

  Jag kan ju svara istället för Stefan 😉

  Är det Barrington-Tomtarna som tycker att man ska låsa in alla 65+ och låta resten av befolkningen leva på som vanligt ock skaffa sig immunitet… Sen så låser man upp dörrarna för gamlingarna?

 83. 83
  Nisse Hult säger
 84. 84
  Dick Broman säger

  Tack Sebastian Sigvardsson för länken Du la ut här på Annikas blogg.
  Vilken tur att jag såg den, det bästa jag har tagit del av om vaccinerna så här långt.
  Nu är det viktigt att vi hjälps åt med att sprida de viktiga bevisen och faktan om vaccinationsfusket och om hur farliga vaccinera är:

  https://rumble.com/vsnsqx-filmen-frn-canadian-covid-care-alliance-nu-med-svensk-speakerrst.html

  Tack ännu en gång Sebastian!

 85. 85

  Lasse P,

  Ang the Great Barrington Declaration så är det en ganska så annan grej och syfte.
  Intressant att se Jonas Ludvigsson skrev under på den för nåt år sedan!
  https://mobile.twitter.com/ludvigsson/status/1359904634522005504

  Undrar hur det går för det upproret nu över ett år senare och om många nya lärdomar?

  Ang CCCA så varför inte maila Jonas Ludvigsson och fråga hnm vad han anser om videon och de olika påståendena där.

  På tal om upprop, så har ett antal personer tröttnat på ”Uppfinnaren” av mRNA-vaccinet, Robert Malone. https://spotifyopenletter.wordpress.com/2022/01/10/an-open-letter-to-spotify/

  Kanske även fråga vår Jonas förutom vår video, om vad han anser om Robert Malone?

  Ett antal punkter i videon att undersöka ang fakta:

  -In the video, CCCA claims to represent more than 500 ”independent doctors, scientists and health care practitioners,” but has not released the names or affiliations of its members.
  -The video claims that animal testing was ”skipped” during the vaccine’s development, leading to compromised safety.
  -The video claims that because pregnant and breastfeeding women were excluded from Pfizer-BioNTech’s clinical trial, there ”has never been any data to make safety claims about those people and inoculations.”
  -The video includes several clips of news broadcasts, including one from the Euro 2020 football tournament in which Danish footballer Eriksen collapsed on the pitch during a match against Finland on June 12, 2021.
  At the time, AFP investigated claims that Eriksen’s collapse was related to a Covid-19 vaccine, but the Danish Football Association and the director of his club Inter Milan said he had not been vaccinated.
  -The video points to a document released by the US Food and Drug Administration to claim that it revealed more than 1,200 deaths related to Pfizer-BioNTech’s Covid-19 vaccine in a 90-day period. This document has been misleadingly shared across social media, but does not contain evidence to indicate the vaccine was linked to deaths.

  ref:
  https://globalnews.ca/news/8517353/canada-doctors-covid-vaccine-disinformation/
  https://ph.news.yahoo.com/video-repeats-false-claims-safety-030833727.html

 86. 86

  Inget ont som inte har nåt gott med sig…Från Illustrerad Vetenskap:

  Vaccin 2.0: Ny vaccintyp kan bota cancer, malaria och skleros.

  Under coronapandemin har forskarna utvecklat historiens första mRNA-vacciner. Genombrottet banar väg för en revolution i kampen mot en lång rad hittills obotliga sjukdomar.

  Forskare från läkemedelsföretag och universitet världen över är i full gång med att framställa mRNA-vacciner för behandling av flera former av cancer såsom bröst-, lung- och prostatacancer samt infektionssjukdomar som HIV, tuberkulos och malaria.

  En av de cancerpatienter som redan har dragit nytta av de nya mRNA-vaccinerna är 38-åriga Molly Cassidy. Det såg ut som om hoppet var ute för henne, tills hon fick möjlighet att delta i en experimentell behandling av sin huvud- och halscancer. När behandlingen var avslutad kunde läkarna konstatera att det inte längre fanns några cancerceller kvar i hennes kropp.

 87. 87

  #82 Kalle
  Javisst kan du svara….helt OK för mig.
  Jag tycker nog att det är lite väl magstarkt att kalla 62000 yrkesprofessionella för ”tomtar”.
  Jag vet att du är kritisk till kritik av covidnarrativet men du borde rimligtvis se att det som pågår inte är sunt och det har inte att göra med huruvida folk är pro- eller antivaxxare.
  Vad det handlar om är vetenskapen kring vad syftet för vaccinen är och varför det inte får förekomma diskussion kring det.
  Det hela handlar om politik, inte medicin. Allt detta är så långt från medicinetik som man kan komma…tyvärr.
  Om du är bevandrad inom medicinsk forskning så vet du att RCT-studier har den högsta evidensgraden och jag skulle vilja be dig eller vem som helst egentligen, att ta fram en sådan studie som visar att det är säkert för gravida att vaccinera sig.
  Sedan så kan du ju kolla ” https://globalcovidsummit.org/ ” där har du ytterligare 14000 medicinskt sakkunniga som ifrågasätter covidnarrativet.
  Vad det gäller vaccinpasset så finns det inte heller där någon medicinsk forskning som visar på koppling till minskad smittspridning, utan ett sätt att styra folk genom att använda covidnarrativet som morot för dess genomförande
  Om Ni tror att covidpasset enbart är till för covid-19 så är Ni offer för riktad psykisk påverkan.
  Ett annat, högst genomförbart och ett annat debatterat ämne är klimatet där (covid)passet kan användas för att neka dig att tanka bilen för att ditt personliga klimatavtryck är för högt….eller för att hålla kontroll på dina sociala poäng. Ponera att du är kritisk till något som de styrande vill genomföra men detta ger dig låga poäng som förhindrar dig att tillåtas delta i vissa sociala sammanhang, trots att du snällt tagit din 47: de injektion.
  Fundera på vad DIGG (Myndigheten för digital förvaltning) som tagit fram plattformen för covidpassen, kan ges för uppdrag i framtiden beroende på vilken internationell politisk inriktning vi får i framtiden.

 88. 88

  Lasse P,

  kom att tänka det du skrev om politik!:
  Från the Vaxman:
  ”Kelly Canon, 62, Arlington, TX, GOP activist, anti-vaxxer, dead from COVID.
  Updated: a day ago

  According to all kinds of stories (I’ll choose this Texas A&M aggie announcement) Kelly died from COVID on January 11. 2021. Apparently, Kelly was a well known ”grassroots” GOP activist. She did run for some kind of office in 2016, but was defeated. Anyway, she’s a perfect example of a GOP anti-vaxxer who chose her anti-vaxxerism based on political ideals rather than health issues, just like every single dead person on this site. For some reason the Texas people seem to piss me off more than the others, I think it’s because of how happily air-headed they are but so supremely confident that they are right

 89. 89
  Dick Broman säger

  Sebastian

  Nu ligger Din länk som jag har tagit upp här högst upp som ett eget program på SwbbTv!
  Nu sprids informationen. Grattis!

  https://swebbtv.se/

 90. 90

  #87

  Stefan, du kan väl ändå hålla med om att texten i Barrington känns lite mossig i dagsläget med den kunskap vi har idag. ( Dock kan man väl säga att om man backar till vad man själv skrev för ett halvår sedan så är det en hel del som kanske låter lite mossigt). Begreppet flockimmunitet håller ju inte riktigt för Covid har det ju visat sig.

  Du tar sen upp ett antal saker jag inte skrivit om…så jag vet inte hur man resonerat runt gravida och vilka studier som gjorts.

  Sen kan jag hålla med om din oro rörande Covidpassen … mitt grundtips dock är att de är bortglömda om ett halvår.

 91. 91

  Men snälla Stefan……
  1. Det var Pfizer själva som i ett pressmeddelade angav att resultaten var så lovande att dom ansåg att det var oetiskt att inte avsluta testet och erbjuda placebogruppen vaccinet.
  Avsiktligt eller inte så blev resultatet att det inte fanns någon kontrollgrupp att jämföra mot längre.
  2. De djurtester som genomförts och som din länk hänvisar till som påstås avfärda påståendet att inga djurförsök gjorts är en sanning med modifikation och som dessutom visar på reporterns inkompetens.
  Testet som gjordes var att injicera apor med vaccin och sedan utsätta dom för virus för att se om vaccinet skyddade mot att utveckla sjukdom.
  Det har inte gjorts djurtester för att fastställa den långsiktiga säkerheten hos vaccinet vilket är det som den Kanadensiska läkargruppen påpekar.

 92. 92

  Förra veckan publicerade SCB preliminär statistik över antal döda för 2021.

  En kort sammanfattning är att antalet döda under 2021 har fallit till en nivå som är något under vad som skulle kunna betraktas som normalt, men inte mycket. Uppenbarligen tar varken Covid eller ”vaccinet” livet av folk i någon onormal utsträckning.

  Återigen kan ses att 2019 inte var ett normalt år. Uppenbarligen cirkulerade det ovanligt få virus under det året. Detta har bevisliget lett till att ovanligt många gamla och sköra var i livet 2020. När Covid-influensan kom avled de som levde ”på lånad tid”. Det hände under två vågor, den första under april – maj och den andra under vintern 2020-2021.

  Dessa två vågor sticker helt klart ut jämfört med vad som är normalt, speciellt vågen under våren 2020. Men totalt sett spelar detta egentligen ingen roll, mer än att det belastar sjukvården väldigt ojämt.

  Min tolkning av SCB:s data är att om man lägger ihop 2019, 2020, 2021 och tar ett medelvärde, då är allt som vanligt. Det har slumpat sig så att 2019 var lågt och då blev 2020 högt och 2021 sjönk dödstalen till något under medel igen.

  Variationen i virusexponering har skrämt slag på folk och tillfälligt överbelastat sjukvården. Men nu har de som skulle ha dött, dött och så är livets gång. Sett över tre år har inte Covidinfluensan gjort något större avtryck. Det hade varit annorlunda om 2019 och 2021 hade varit mer normala, och dödstalen under 2020 hade varit betydligt högre, men så är inte fallet.

 93. 93

  #90 Kalle
  Ditt grundtips kanske infaller tidigare än ett halvår.

  https://www.bbc.com/news/uk-60047438

 94. 94

  Lasse P,

  Som sagt, maila t ex Jonas Ludvigsson är mitt stalltips! (eller vill du att jag ska göra det?)
  Frågan hnm t ex om nedanst:

  https://globalnews.ca/news/8517353/canada-doctors-covid-vaccine-disinformation/

  Meanwhile, för att hålla sig uppdaterad om konsekvenser av desinformation:
  https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=mother+of+x+children+dies+of+covid&ia=web
  och
  https://www.sorryantivaxxer.com/

 95. 95

  #94 Stefan
  Jonas L skrev ju under på den del som berör de negativa effekterna för många som beror på alla lockdowns, vilket har uppmärksammats alldeles för lite, framför allt i tredje världen och där kvarstår hans synpunkt.
  Sedan råkade han ut för hatkampanj efter en artikel i Läkartidningen som berörde barn och covid vilket jag inte på långa vägar tycker är OK, alla måste få uttrycka sin mening utan att bli hotad.
  Det finns fanatiker i alla läger och sanningen finns väl någonstans i mitten.
  ”Ju längre västerut man åker, desto närmare kommer man Fjärran Östern”

 96. 96

  61 Mormor. ”…verkar som om vårt immunsystem inte existerar.”
  Ja, eftersom den immunitet som skapas av dessa vacciner verkar väldigt kortvarig (därför dessa evinnerliga “boosters“!) och vaccinerna inte samverkar med individens naturliga immunitet, så står man inför en etisk fråga: När är det befogat att vaccinera, eftersom det faktiskt kan störa den naturliga, mera långvariga immuniteten?
  Det har inte beaktats i de kampanjer som pågår i diverse länder, men det har undersökts i en studie som refererades i Lancet men strax tydligen förvanskades av CDC i USA. Alex Berenson refererade den igår:
  https://alexberenson.substack.com/p/will-vaccines-hinder-the-development?token=eyJ1c2VyX2lkIjo2NDUzNjIxNywicG9zdF9pZCI6NDc0MzEwODcsIl8iOiI0ekVrYiIsImlhdCI6MTY0Mjc3OTUwMywiZXhwIjoxNjQyNzgzMTAzLCJpc3MiOiJwdWItMzYzMDgwIiwic3ViIjoicG9zdC1yZWFjdGlvbiJ9.U_WAqKinEtENMJJe_m4U-431iavDLP_tN7ga7_RryU4

 97. 97

  Vet inte om det är 100% korrekt ang Meat Loaf och dödsorsak, lär väl visa sig med tiden…

  https://www.sorryantivaxxer.com/post/meat-loaf-74-rock-star-unvaxxed-dead-from-covid
  https://www.svt.se/kultur/artisten-meat-loaf-ar-dod

 98. 98

  Spännande utveckling med vacciner även mot cancer. Hoppas bara det håller i sig för henne.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Powe46/traningsprofilen-fick-hora-att-hon-hade-obotlig-cancer–nu-ar-cancern

  ”Träningsprofilen Elin Kjos fick beskedet att hon hade obotlig cancer och behandlingarna gick ut på att köpa tid.
  Men förra året fick hon ett skräddarsytt vaccin och nyligen kom mirakelbeskedet – cancern är vilande sedan två månader.
  – Det är en enorm lättnad, det trodde vi inte för två år sedan.”

 99. 99
 100. 100