Coronapatienter på IVA har minskat

Antalet Coronapatienter i intensivvården har minskat de senaste dagarna. De var 404 den 4/5 och sedan minskat till 341 idag 14/5. Hoppas att trenden håller i sig och att pandemin är i avtagande.

Kan minskningen bero på att fler har vaccinerats?

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Min första tanke när jag såg nyheten var att det beror på vårvärmen och att den vanliga influensaperioden är över men jag vet självfallet inte. Hur det förhåller sig lär väl visa sig framåt hösten.

 2. 2
  Kalle säger

  Självklart är det vaccinet. Effekten började med att dödstalen sjönk då de riktigt gamla blev vaccinerad. Nu börjar åldersgrupperna som fyller IVA bli vaccinerade med minskande beläggningar där som följd.

  Ska nästan bli komiskt att se hur inbitna anti-vaxxare kommer med skruvade argument som innebär att allt annat utom vaccinet är orsaken till denna effekt. 😉

  Vi andra lite lagom skeptiska får nog snart krypa till korset och erkänna att mRNA verkar vara riktigt lovande ( åtminstone i detta fall ).

 3. 3
  Lasse P säger

  Elisabeth G
  Tänkte precis samma…det kan ju även bero på att solens vinkel över horisonten nu är över 45 Gr, vilket är den vinkel som behövs för att människan skall kunna producera D-vitamin

 4. 4

  Jag tänkte låta sjukvårdspersonalen få lite ledigt och vila. Innan jag går ut och hämtar smittan. Jag vill ha pigga fräscha sjuksköterskor när jag blir sjuk. Vaccin skyddar bevisligen bara i 6 månader. De som varit sjuka har fortfarande antikroppar efter ett år. Jag tillhör inte de 2% som dör av covid. Jag är en överlevare som inte tror på en endaste auktoritet. Det har visat sig att de är bara vanliga människor som lyckats få en position. Ingen, inte ens jag, har en aning om nåt. Vi är löv som flyger i vinden och även om hjärnan är smockfull, så ekar det ändå tomt där inne. Efter sommaren är det dags för en ny omgång sprutor. 4-12 sprutor per år i 6 år framöver. OBS detta är min personliga verklighet

 5. 5

  #2 Kalle

  IVA kanske börjar fyllas av de som fått de otestade vaccinerna. Jag har en nära anhörig som ligger på IVA och i respirator och är mycket svårt sjuk och kämpar för sitt liv (vi får hoppas att hon/han överlever) och personen hamnade där cirka 2 veckor efter personen fått AZ giftspruta. Detta är tyvärr nog inte den enda personen, många har dött av vaccinet redan, det är så sorgligt.

  Att skriva komiskt i detta läge och samtidigt nedvärdera oss som inte tror på detta som pågår, det säger en del om din kunskap om ämnet. Läs på, ta reda på fakta och återkom! Ställ dej också frågan vem som tjänar på detta spektakel, “Follow the money” och du lär finna ditt svar. Skattebetalarna runt om i världen gör läkemedelsbolagen snuskigt rika på något som läkemedelsbolagen inte behöver ta något som helst ansvar för.

  Ingen, jag säger ingen vet nytta och skada med dessa så kallade covid-19 vacciner nu och i framtiden, oavsett vilket av dom. Just på grund av detta så är det klokt att avvakta.

  Du måste också ställa dej frågan varför folk indirekt tvingas till att ta dessa vaccin, trots att grundlagen förbjuder tvång, men det är just det som sker.

  Lyssna gärna på senaste forskningen: https://swebbtv.se/videos/watch/7f246540-92b4-4a3b-bc23-2bb3915d12ad

 6. 6
  Lars Henrik säger

  Jag tror det handlar om framför allt vårvärmen medan vaccineringarna får allt större effekt. Det var ju en minskning av fallen även förra året vid denna tid, utan vaccin.

 7. 7

  Hmm.. Märkligt att sjukdomen försvann precis vid den här tiden 2020, om det nu är vacciner som är gudagåvan, för då var inte många vaccinerade.

  Det mesta tyder på att Lasse P har helt rätt, dvs att solens vinkel över horisonten nu är över 45 grader, vilket är den vinkel som behövs för att människan skall kunna producera D-vitamin.

  Hetsen att stänga ner, skapa depressioner, vaccinera och skapa biverkningar i hela världen är enligt statistiken, i min mening, minst sagt intressant:

  https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistik-om-covid-19/statistik-over-antal-avlidna-i-covid-19/

  Massmord är intressant. Nürnberg 2.0? https://peacecompassionunderstanding.wordpress.com/2021/05/07/covid19-dr-reiner-fuellmich-nuremberg-trials-2-0/

 8. 8

  Georg, det är alltså så många cocktails sprutor som krävs? Det innebär att då efter alla dessa sprutor är man eventuellt helt skyddad, ja om nu inte biverkningarna tagit kol på en? Man behöver ju inte vara särskilt Intelligent för att förstå att oddsen ökar drastiskt med antal sprutor. Lite synd för de som dött av just sprutan eller de som blir smittade av de som tror att efter sprutan kan man leva som innan corona. Alla årsinfluensor avtar efter tid. Sen kanske fler och fler insett att ett väl fungerande immunförsvar är helt utan biverkningarnar. Läste någonstans att vitamin C och D har ökat i försäljning ganska mycket. Trots att både professorer och andra “kunniga” basunerar ut att det inte går att förbättra immunförsvaret. Och att C och D vitaminet inte har någon betydelse mot corona viruset. Vilka har vinning på att vara megafoner mot vitaminer och ett väl fungerande immunförsvar och faktiskt ljuga? Utan att säga något om man ska ta eller inte ta dessa sprutor. Är det faktiskt valfritt och valet ska respekteras.

 9. 9

  Jag begriper inte varför friska ungdomar ska manipulera sitt immunförsvar med okänd teknik? Är verkligen det nödvändigt? WHO och Anders Tegnell håller med mig! Det vore bättre om fattiga länder fick det s.k. “vaccinet”. Unga har förmodligen antikroppar redan, fast de nästan inte blev sjuka alls. Varför gäller inte naturlig immunitet längre? Det har fungerat i tusentals år. Jag tror inte på goda intentioner. Det verkar som penning- girighet styr händelseförloppet. Likaså tror alla att de är skyddade, fast det visar sig att skyddet inte alls är bestående. De ansvariga har hundra frågor från mig, som inte journalister någonsin ställer. Alla verkar hoppas att det som sägs på teve är sant. Fast de inte haft ett enda rätt hittills. De förnekar sanningen och sprider desinformation. Jag har inte fel i det här. De som vet sanningen andas inte ett ljud om verkligheten. Folks sinnesro är för viktig för att störas. Jag hoppas att jag är en förvirrad tokstolle. Annars är min omvärld helt desperata. Vi får inte glömma zink! Viktigast av allt nu.

 10. 10
  Anders Nilsson säger

  Precis som förra året går smittan ner eller åtminstone minskar antalet allvarliga fall när vi börjar få D-vitamin från solen. I slutet av september börjar D-vitaminnivån sjunka och fram emot oktober-november har vi säkert problemen tillbaka igen.

 11. 11
  Kristina säger

  Hur vet vi om det kanske egentligen beror att de minskat på antalet provtagningar ?
  Jag litar inte riktigt på allt nu.

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  11 Kristina
  IVA-vård beror inte av antalet provtagningar, utan av sjukdomsgraden.

 13. 13

  Ett vet vi. Om man tar sprutorna med tre månaders mellanrum så stannar antikropparna längre än med de initialt tre veckor som tidigare förespråkades. Vilket nu medfört att Sverige, som ett av få länder nu förlängt perioden mellan sprutorna. Och ingen har hört ett ljud om det!?!

  Likaså fick vi lära oss i höstas att denna spruta inte ska sitta i muskulaturen som vanligtvis får sprutan utan cirka 5cm längre ner. Likväl så ser jag på sprutgivningen på teve att hälften sätter den för högt på armen??? Vi måste alltså själva veta var sprutan ska sitta för att inte sjukvårdspersonalen ska sätta sprutan där de brukar. Verkligen förtroendeingivande?

 14. 14
  Kalle säger

  #5 Jag är verkligen inget jätte-fan av mediciner. Men man måste vara ganska fakta- resistent om man inte ser att vaccinet gör sitt jobb.

  Självklart kommer folk dö av vaccinen men som det ser ut pekar nog en risk-nytta analys till dess fördel.

  Man har först sett effekten i Israel sen i USA och England, de mest vaccinerade länderna. Det var knappast beroende på vinkeln på solinstrålningen. Men det är ju en relevant invändning och det blir väl först till hösten man kan dra helt säkra slutsatser.

  Sannolikheten för att pandemin är en “uppfinning” av Bill Gates och vaccinföretagen för att tjäna pengar eller uppnå ett ännu värre syfte måste nog anses som extremt låg. Men jag förstår att man inte vill vaccinera sig om man tror det! Så #5 låt bara bli vaccinet för de allra flesta är Covid trots allt ingen allvarlig sjukdom så man har goda odds klara sig även om man låter bli att vaccinera sig. 🙂

 15. 15

  Kalle
  Du har just deklarerat att du inte har en aning om, vad vi står för eller tycker. Jag undrar hur många som förstår att vaccinet inte är ett vaccin? OCH att skyddet är tidsbegränsat? Bryr du dig inte om sådana bagateller? Du låter som en duktig medborgare och ja-sägare Var finns din kritik och ifrågasättande? Fick du inte lära dig det i skolan?

 16. 16
  Kalle säger

  Jaja Georg. Är det någon sorts härskarteknik att ifrågasätta det vedertagna ordvalet vaccin? Även Annika använder det. Du använde det själv i #4 ;).

  Exakt hur länge skyddet mot Covid finns kvar efter vaccinering och/eller naturlig immunitet återstår att se.

 17. 17
  Mormor säger

  I den italienska tidskriften “Le Scienze” från april, fanns en intressant artikel om “Virus, som lever i oss” skriven av den amerikanske forskaren David Pride från UC i San Diego, professor i patologi och specialist på virus. Han påstår att på oss, och i oss, så lever ungefär 380.000 miljarder di virus…..hur forskarna kommit fram till en sådan enorm kvantitet är svårt att begripa, men även om dom nu räknat fel på någon liten obetydlig miljard, så blir man ändå förskräckt….lär vara tio ggr mer än alla de bakterier som huserar i kroppen…
  Om man nu försöker resonera lite, så verkar det minst sagt problematiskt att kunna identifiera vilket RNA som helst av ett specifikt virus….som gömmer sej i våra celler i lungor, nerver, olika organ eller blod…
  Den ena typen kanske håller kontroll på den andra….som våra bakterier gör?
  Och en av de få, som försöker förklara för oss stackars okunniga om vårt obsoleta immunförsvar…är läkaren Geert Vanden Borrsche, som någon länkade till nyligen…..han verkar vara en av de få som också försöker påvisa betydelsen av våra naturliga antikroppar, som vi alla är i besittning av sedan tidernas begynnelse….

 18. 18
  Lars Henrik säger

  Vårens ankomst innebär nog ett ökat vitamin-D-bildande i våra kroppar men även möjlighet att vara och umgås mer utomhus där smittorisken är mindre. Man ska nog inte underskatta den effekten i sammanhanget. Syntesering av vitamin-D tar en stund och depåerna byggs upp ganska långsamt så först senare under våren borde den effekten vara dominerande. Inte förrän temperaturen är tillräckligt hög tar folk av sig tillräckligt mycket kläder för att det ska gå undan med bildandet.

  Jag antar att det var just detta som inträffade förra året (och efter varje annan influensa) och som vi ser nu igen fast denna gång med hjälp av vaccin.

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger
 20. 20
  Nisse Hult säger

  Men varför då inte jobba för optimal Vitamin D nivå året om?

  Man varför då inte testa detta värde via ett blodprov 3-4 ggr per år?

  Men varför detta fegande & velande?

  Görs samma fegande när det gäller era bilars oljenivå / Lufttryck?

  Förmodligen inte

  Men när det gäller den enda kropp & hälsa du har då minsann ska de fegas

  Nyligen gjord mätning visade 150 nmol/L efter en mörk vinter vilket är ett bra värde

 21. 21
  Elisabeth G säger

  Apropå vaccin blev makens lektion i ryska inställd för en kvart sedan. Läraren, en ung ryss, fick sin andra spruta i går och är nu väldigt sjuk. Bl.a. ser han nästan ingenting utan allt är som en grön gegga. Oss veterligt var han fullt frisk innan.

 22. 22
  Lars Henrik säger

  Nisse,

  Visst är det som du skriver viktigt att hålla D-vitaminnivån “optimal” året om. Jag tycker inte att det är många som påstår något annat här.

 23. 23
  Ann-Margret Lundgren säger

  Till Elisabeth G:

  Hände detta i Sverige?
  Låter ju fruktansvärt! Vilket vaccin var det?

  Jag och min man fick första sprutan Astra Zeneca den 21 april. Fick en aning feber men inget annat. Men vi har nu beslutat att inte ta den andra sprutan. Detta pga att Sverige nu bestämt att Astra Zenecas vaccin inte längre ska användas överhuvudtaget när nuvarande doser är slut…. Varför det, kan man ju undra?
  Vi tror att det är något skumt, och att de använder detta vaccin på oss äldre (vi är 72 resp 75) eftersom det gör inget om vi dör, det är ju värre om många yngre människor dör!
  Nej vi vill inte vara försökspersoner längre!

 24. 24
  Elisabeth G säger

  # 23

  Nej, Ann-Margret, undervisningen sker via internet och läraren, endast 24 år gammal, är bosatt i Moskva. Vilket vaccin det rör sig om vet jag inte men med hänsyn till vad Lars Bern skrivit om de olika vaccinvarianterna så verkar det kvitta.

  Jag tror att du och din make fattat ett klokt beslut. Mitt eget immunförsvar är så tillstökat p.g.a. autoimmuna sjukdomar som, till ingen nytta, behandlats med biologiska läkemedel (med fruktansvärda biverkningar) att jag tror att en injektion skulle vara dödlig för min del.

  Det som pågår nu är mycket skumt, och direkt skrämmande. Det finns förebyggande åtgärder samt adekvat behandling för dem som blir sjuka men det underlåter myndigheterna att informera om resp. förbjuder. Jag tror att det vi ser är en gigantisk medicinsk skandal.

 25. 25
 26. 26
  Lars Henrik säger

  Elisabeth G,

  Har den unge ryske läkaren vaccinerats i Ryssland är det kanske eller troligen det ryska vaccinet Sputnik V han fått?

 27. 27
  Elisabeth G säger

  # 26

  Såvitt jag vet har läraren vaccinerats i Ryssland men med vilket vaccin vet jag inte. Det var liksom inte läge att fråga. Nu ber vi för och hoppas på att han ska överleva.

 28. 28
  Lasse P säger

  Härlig att läsa om att vaccinet har gett effekt, precis som det är avsett att göra.
  Så split bland människorna, skapa osämja bland grannar, ovänskap mellan vänner, rädsla för att möta andra människor, skapandet av vi och dom där andramentalitet, ställa kunskap mot kunskap, expertis mot expertis osv.
  Det är den enda tydliga effekten som verkligen syns i samhället.
  Är det så vi vill ha det?
  Tack och lov så bestämmer ju myndigheterna hur vi bör bete oss för det klarar vi inte av själva.
  Vi har förvandlats till en formbar fårskock som fållas in i en riktning av några vargar vars agenda är “management by fear”….men vad vet jag, en eftertänksam norrlänning som tror på de sakkunniga som inte längre har behov av forskningsanslag eller karriärer att vara rädd om eller yngre som är beredda att offra detsamma och som rakryggade samt med heder i rösten säger vad dom tycker.

 29. 29
  Kristina säger

  När jag började min anställning på Sjukhuset fick jag bara ett enda vaccin. Troligen Gammaglobulin.
  Arbetade sen på olika Kliniker, träffade patienter med många olika smittor, frånTbc till vanliga staphylococcer m.m. Det var aldrig hysteriska reaktioner vid influensaperioder m.m. Personalen var oftast lugna och sansade. Jag jobbade också i Poolen ; när jag var på Infektion, fick jag vara överallt, utom hos de som hade hepatit.
  Nu påstås covid19 vara både en lätt infektion och en svår infektion. Vad är sanning ?

  Min fråga är, varför är IVA-personal just nu så “nervösa”, vilka beslutar att samhällen globalt ska nästan rivas upp ?

  Ligger problemet inte på ett medicinskt plan utan på något annat ?

 30. 30
  Stefan säger

  Tycker man ska komma ihåg att det utovas inget 100% skydd eller liknande.
  Man kan tyvärr räkna med att kanske 10% kommer i kläm på olika sätt.
  Vare sig det är biverkningar eller osämja i olika grad.

 31. 31
  Lasse P säger

  Något annat man måste komma ihåg är att dessa vacciner fortfarande är under prövoperiod så det som borde vara prio ett är: Hur säkert är det?
  Svaret är: Ingen vet
  Det är befolkningen som är försökskaniner och får ta bieffekterna medans producenterna går skadelösa.
  När deltagarna i den officiella testgruppen entledigas efter prövotidens slut,
  (våren 2023)blir placebogruppen vaccinerade, även dom, med hänvisning till att det är “oetiskt” att låta dom vara oskyddade.
  Det innebär även att det inte längre finns någon möjlighet att kontollera om problem för individen beror på vaccinet eller inte.

 32. 32
  Stefan säger

  Är nog fråga i mycket om sannolikheter och även om t ex KI har ett skamfilat rykte så kanske de har rätt i att dessa vacciner varit på gång nog så länge. Dock så spelar det ingen roll för Anti-vaxxers, oavsett ålder på vaccinet och resultat. Men som sagt det utlovas inga 100% någonstans.
  https://ki.se/forskning/vaccinutveckling-i-raketfart
  Intressant också om olika länder, t ex https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x3LapG/jatteutbrott-av-corona–trots-flest-vaccinerade-i-varlden

  Sedan har vi ju lagen om “Nöden (eller Kriser) är uppfinningars Moder”!
  https://pcsuperstore.se/teknologins-betydelse-under-andra-varldskriget/

 33. 33
  Molle säger

  Två möss satt och snackade.
  Den ena musen frågade den andra “Du ska väl ta vaccin mot Covid-19?”
  “I he-e heller, inget vaccin är ju färdigtestat på människa än!”

 34. 34
  Katerina säger

  Jag tror att inte heller mössen får reda på alla biverkningar som dessa vaccin har. De som säljer vaccin och de som beställer dessa och bestämmer att folket ska vaccineras inte är intresserade. Jag tror att ja-sägarna är inte heller intresserade att veta hur det ligger till.

  Det kanske är bara en tråkig anekdot men min svärfar fick stroke kort efter vaccinationen och från att vara fullt fungerande och pigg 80-åring förvandlades till en … ja … icke alls fungerande, förvirrad och rädd åldring i behov av vård. Han har klarat sig förträffligt genom hela ”pandemin” fram till vaccinationen. Jaha, på vilket sätt har man skyddat honom? Kanske en sådan varm vaccin-anhängare som Kalle kan förklara det?

 35. 35

  #34

  Katerina, din svärfar är inte den enda, jag har också en nära anhörig, ungefär samma för henne/honom.

  Det finns nog många liknande exempel, men det talas det tyst om i media. Det är oerhört skamligt hur vi behandlas, framförallt våra gamla.

  De som säljer vaccinerna struntar i allt utom den snuskigt höga vinsten de gör, helt utan att behöva ansvara för någonting, enklare pengar finns inte, det är bedrövligt som det får gå till.

  De som är ja-sägare till dessa otestade vacciner är nog livrädda innerst inne, både för corona och för vaccinerna, därav många ja-sägares aggressivitet mot oss som vill avstå detta vaccin.

  Är du tveksam till vaccinet, avvakta, se vad som händer framöver, jag tror det visar sej relativt snart hur säkra/osäkra dessa vacciner är. Ta inte ett förhastat beslut i din rädsla!

  .

 36. 36

  Enligt Lee Merrit som jag tidigare refererat till. Så säger hon att det inte finns några överlevande labbdjur. De dog alla vid återinfektion av viruset. Det kan stämma, det kan vara fake. Jag vet inte, men tror på det till motsatsen bevisats.

 37. 37
  Kalle säger

  Känslan är att halmdockorna faller som manna från skyn när man läser vissa kommentarer! Annikas postning handlar om antalet inlagda på IVA som minskar extremt kraftigt just nu vilket rimligen beror på vaccinet och årstiden. Vilket jag ser som positivt ( har svårt att förstå hur man inte kan tycka det).

  Antalet inlagda på IVA är nu nere i 296 den 17/5. 🙂

 38. 38
  Kristina säger

  Frågan är omöjlig att svara på, etersom vi inte har hela sjukhistorien, och vad de gör med patienterna.
  Eller hur ?

 39. 39
  Annika Dahlqvist säger

  Ja det är animerad debatt för och emot vaccination mot Covid. Det gäller om man är mera rädd för Covid eller vaccinet. Nuvarande läge är att det har dött mer än 14000 med Covid, men betydligt färre efter vaccininjektion. Hur många? Det kommer att bli intressant att se långtidsbiverkningar efter vaccinet.

 40. 40
  Robin säger

  Intressant inspel i denna hysteri är att enligt statistik från SCB så har det sedan 1987 varit 27 år då det dött fler i Sverige per invånare än året 2020.

  “Under 2000-talet har ungefär 92 000 personer dött varje år, med en topp år 2020 då drygt 98 000 avled.”-SCB

  Befolkningsmängden har dock under denna period ökat med 1 500 000.

 41. 41

  #40

  Helt rätt Robin, dock är detta inte något som media anser vara viktigt att påpeka, det är häpnadsväckande då det är en fakta som inte kan motsägas.

  Svenska folket, åtminstone den stora massan är livrädda för corona och/eller vacciner och om denna statistik skulle presenteras så blir ju folket inte så rädda och därmed inte så angelägna att ta detta otestade vaccin.

  Undras hur journalisterna tänker, hur kan dom undanhålla så viktig fakta? Det är för mej en gåta hur dessa människor kan sova gott om natten, men dom har kanske inget samvete eller begriper dom inte bättre?!

 42. 42
  XMargareta säger

  40 o 41
  Jag tycker det blir för grund diskussion, att bara tala om antal döda.
  Scenerna på IVA o sjukhus har ändå aldrig någonsin varit som nu.
  Inte heller har det varit så många med symptom som långtidscovid.

 43. 43
  Nisse Hult säger

  39 Annika

  Och alla som avlider år ut och år in av Metabola Syndromets alla varianter plus sviter av tobak/alkohol det verkar vara ett annat konto idag och inget som Sverige vill kännas vid.
  Passerar likt en race incident av nån anledning

 44. 44

  #42

  Det är inte allt, det är så mycket mer, det har du rätt i.

  Men fakta är fakta och det förmedlas inte till folket, utan MSM vill få folk att tro att det är en överdödlighet, vilket det inte är.

  Vågar inte tänka på hur många som mår skitdåligt pga. att de inte får fakta presenterat utan endast det som MSM vill förmedla, alltså allt som kan fösa in fårskocken i fållan och spruta in gifter i deras kroppar. Många hade nog inte tagit vaccinet om de hade fått fakta presenterat för sej.

  Personligen var jag livrädd i början, de första månaderna, men det är jag inte längre, jag har läst på och förstår att detta inte är så farligt som dom vill få oss att tro och det kära vänner, det är en oerhörd lättnad, en befrielse.

  Att IVA och vården i allmänhet har det svårt och har haft i många år beror på alla neddragningar som gjorts, det är först nu som det tas upp i media, bättre sent än aldrig. Dock kan jag inte se att något görs åt problemen men vårdpersonalen kämpar på, vilka människor som står ut och kämpar för oss andra, fantastiska människor, tack!!!

 45. 45
  Nisse Hult säger

  44 Lisa

  Hur kommer belastningen på vården se ut när det börjar vara dags för VaccinUpdate framöver?

 46. 46

  #45,

  Nisse Hult, det lär inte bli några förändringar, dom behöver bli fler i vården oavsett corona eller inte, men det lär inte hända med de maktgalna politikerna vi har idag.

  Jag hoppas att dom slutar med vaccinations kampanjer/propaganda och enbart riktar in sej på riskgrupperna och inte hela världens befolkning, vilket inte är logiskt på något vis. Samt sätter in verksamma och väl beprövade mediciner med få biverkningar som redan finns.

  Helst hade jag sett att de gått igennom alla våra gamla som står på en hel del mediciner dagligen, samt ger dessa näringsrik kost och tillskott av vitaminer och mineraler, då hade mycket varit vunnet och våra äldre hade fått ett bättre liv.

 47. 47
  Robin säger

  #42

  XMargareta, är det så?

  Jag jobbar själv inte inom vården, men officiell statistik tyder på något annat. Enligt Svenska intensivvårdsregistret SIR så har det varit lägre antal vårdtillfällen på IVA under 2020 jämfört med snittet de senaste 10 åren. Det kanske skiljer mellan olika län men för riket och de län som jag tittat på så är det lägre än snittet.

  Enligt Socialstyrelsen “Relaterad statistik covid-19” så hade 2020 färre vårdperioder för somatisk vård jämfört med snittet 2017-2019.

 48. 48
  XMargareta säger

  Robin.
  Det handlar om långa perioder per patient + svårbehandlade tex sövda patienter.
  Belastningen har förorsakat att det nu finns en vårdskuld.

 49. 49
  Robin säger

  XMargareta.

  Det vore intressant att ta del av den statistiken då den tyder på något annat än det jag lyckats hitta hos SIR och Socialstyrelsen.

 50. 50
  XMargareta säger

  Den statistik du skriver ner är nog helt korrekt, men tolkningen är det inte.
  .
  Den statistik du skriver ner är inte motsatt den verklighet jag beskriver.
  Ett normalt vårdtillfälle på IVA är ofta väldigt kort, någon dag kanske, jämfört med tex 6 veckor, som en del Covid- patienter legat. Alltså kan antalet vårdtillfällen vara och är också färre som du skriver.
  Man har alltså hjälpt färre patienter därför att Coronapatienterna “varit i vägen.”

  Antalet vårdperioder för somatisk vård, som du anger stämmer också överens med det jag skriver, nämligen de längre vårdperioderna och besvärligheten har ju verkligen satt ner antalet vårdperioder. De som inte inträffat är ju just alla de som stått tillbaka. De höftoperationer, som inte blivit av osv.

 51. 51
  Lasse P säger

  XMargareta
  Din tolkning är nog korrekt.
  Vårdtillfällen på IVA och Vårdtid på IVA är två helt skilda företeelser.

 52. 52
  Kalle säger

  Då avviker jag också från att bara kommentera själva bloggposten.

  Jag förstår ärligt talat inte när man försöker att få det till att Corona inte är en allvarlig sjukdom som orsakar många dödsfall och en stor ansträngning för vården?!
  Det är ju ett hån mot alla som har dött eller fått långtidssjukskrivningar och mot personalen i vården.

  Att vara kritisk till åtgärder beroende på Covid är en sak men att i princip förneka att det är en allvarlig sjukdom genom att tex skruva till statistiken är något helt annat.

 53. 53
  Robin säger

  Kalle.

  Det handlar nog snarare att försöka förstå vad som händer. Det är nog ingen som undgått att flera blivit allvarligt sjuka och dött av denna allvarliga sjukdom. Det vissa undrar är nog snarare varför det förs fram en bild av att det är en extrem överdödlighet när officiell statistik visar något annat. Är det en allvarlig sjukdom för friska människor? Många, precis som jag, har blivit smittade och bara haft en lättare förkylning. Är det rimligt med massvaccination för friska och hälsosamma människor? Flera läkare och forskare för fram att boten just nu är värre än soten. Jag anser inte att det är ett hån mot de som blivit sjuka att ifrågasätta det som förs fram i massmedia, utan snarare något som är viktigt i samhället.

  Och det handlar inte om att skruva i statistik, utan att lyfta upp statistiken för att kunna få vettiga förklaringar som t ex XMargareta lyfter fram.

 54. 54
  Staffan säger

  Om ni vill se statistiken för Covid på IVA direkt från sjukvården så kan ni se den här:
  https://www.icuregswe.org/data–resultat/covid-19-i-svensk-intensivvard/

  Förra våren så började det sjunka runt april/maj, samma som i år, enligt grafen “ANTAL SOM INTENSIVVÅRDAS MED COVID-19 PER DAG”.

  Det som inte syns i den här enkla grafen är var de olika människorna får intensivvård. Covid drabbade ju inte hela Sverige samtidigt, utan för ett år sedan så var det väl främst Stockholm.

  Hur stor effekt vaccineringen har emot hur stor effekt årstiden har på antal inlagda med Covid får någon som har bättre koll än mig gärna svara på.

 55. 55
  Annika Dahlqvist säger

  53 Robin
  Det jag är rädd för när det gäller Covid, är dels att riskera bli utsatt för IVA-vård, dels att drabbas av långtidscovid. Döden i sig är jag inte rädd för.
  För att förhoppningsvis ha större chans att slippa IVA och långtidscovid så har jag vaccinerat mig.
  Flera har nog blivit jättearga på mig för att jag har gjort det.
  2009 var många jättearga på mig för att jag inte vaccinerade mig.

 56. 56
  Bitte Kempe Björkman säger

  55 Annika

  Det är mycket trist att man inte ska kunna följa sin egen övertygelse utan att folk ilsknar till. Oavsett vilket beslut man tar ang vaccinet! Jag är mycket tacksam för att jag fick möjlighet att ta det förra söndagen. Jag fick tillbaka både luktsinne och energi som försvann i november i samband med att jag blev sjuk – det är värt allt smör i Småland! En god vän blev av med hjärtklappningen efter första dosen – hennes hjärtslag och puls började rusa oförklarligt i samband med c19 och det försvann inte efter att hon tillfrisknat. En fransk studie menar att viruset kan gömma sig i cellerna, såpass att de inte syns vid pcr-tester.

 57. 57
  Kalle säger

  Robin jag tänker att storleksordningen…. runt 10000 döda räcker att veta … hårt belastad IVA under perioder, ännu fler patienter i slutenvården. Det är inget motsatsförhållande till att för den stora majoriteten av människor är Covid en lindrig sjukdom.

  Har restriktionerna varit för hårda/milda? Har man tagit fram vaccinen alldeles för snabbt med risk för allvarliga biverkningar. Det är helt rimliga och legitima frågor. Jag känner mig inte säker på svaren.

  Personligen kommer jag inte älta detta i det oändliga. Vi är där vi är och jag håller tummarna för att vaccinet fungerar bra och att biverkningarna är acceptabla. Jag kommer glädjas om det blir så och har svårt att förstå om man inte gör det.

  Annika grattis till att ha tagit ett beslut! Om någon blir jättearg på grund av det säger det en hel del om den personen.

  Jag kommer också vaccinera mig. Efter allt vad jag kan läsa verkar de kortsiktiga biverkningarna vara på en acceptabel nivå. Sen får man hoppas på att det inte dyker upp någon allvarlig biverkningar på längre sikt.

 58. 58
  Lasse P säger

  Det är upp till var och en att besluta om man vill ta vaccinet eller inte.
  Själv är jag otroligt tveksam och tänker avvakta för att se hur det utvecklar sig, då det finns forskning som påvisar möjlighet att det är själva spikeproteinet som orsakar problemet med proppbildning.
  Vaccinet fungerar ju så att cellerna skall programmeras att producera just spikeproteinet för att immunförsvaret skall vara förberett då viruset knackar på och vill in i kroppen.
  Det är, till dags dato, 2,1% av jordens befolkning som är eller ha varit sjuka i covid-19 varvid över 99% blir friska inom tre månader.
  OM det är så att spikeproteinet orsakar CV-sjukdom och målet är att vaccinera 5-6 miljarder människor så riskerar vi en lavin av vaccinrelaterade sjukdomsfall då proppbildning bara är en av flera registrerade biverkningar
  Är detta korrekt så Gud hjälpe de vaccinerade inom en snar framtid.
  Nedan länk till en av flera publicerade resultat kring detta.

  https://jhoonline.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13045-020-00954-7

 59. 59

  I den rådande förvirringen så kan ingen avgöra vad som är rätt eller fel med vaccination. Varje människa måste fatta ett eget beslut baserat på den kunskap de fått. Jag har nu fått klart godkänt från ett flertal forskare att viruset är laboratorieframställt och har inte ett naturligt ursprung! Det finns flera tusen viruslaboratorier runt om i världen och de forskar i medicinsk krigsföring och de försöker utveckla effektiva mediciner mot olika sjukdomar genom att klippa och klistra i virusars arvsmassa. Vill man vara extra domedagsprofeterande, så kan man tillägga att dessa laboratorier läcker som såll.

  Det aktuella viruset ingick i forskning finansierad av USA!!! Världens rikaste och mäktigaste människor har enorma vinster att hämta genom den nya forskningen och det vi ser i dag är ett flagrant brott mot alla demokratiska värden vi levt med sedan vi föddes. Censur kombinerat med propaganda!!! Två världsledande grupper av vetenskapsmän och forskare gick i ett tidigt skede ut och förklarade att viruset hade ett naturligt ursprung från naturen. Det var en total lögn som alla politiker, mediabolag och hjärntvättade svalde utan att blinka. Sedan blev det desinformation att tala om ett laboratorieursprung. Experterna ljög tevetittarna och tidningsläsarna rakt i ansiktet. Är de dumma i huvudet eller går de maktens ärenden? Min tro på vetenskap har totalt gått sönder.

  Någon finansierar forskning och det är inte vi och allmänintresset. Det är pengarna som styr och skulle vi alla förstå vad spjutspets-forskning håller på med och riskerar människans överlevnad. Då skulle de ‘rike’ tvingas lägga ner denna spetsteknologi. Vilket då skulle innebära att de förlorar enorma framtida inkomster. Död åt läkemedelsbolagen som nu räddar mänskligheten, med lögner och förvirring av verklighet. Det ekonomiska vinstintresset styr skutan, inte global människokärlek. Enda lösningen är att vi alla öppnar ögonen för verkligheten och avslöjar teves falska propaganda. Vi måste stänga alla viruslabb, stoppa robotiseringen och skrota alla kärnvapen. Tuff uppgift, men vi ska klara det. Annars går det åt pepparn. 20 fall av indiska mutationen!!! Varför släpper vi in den? Har vi inte lärt oss någonting? Sätt alla resenärer i karantän för h-e.

 60. 60

  Ps. Medicin som förstör covid, istället för immunförsvaret, kommer 2022! Det är nanoteknologi som agerar specifikt mot alla virus. Människan kommer att besegra detta virus till slut. Men inte nästa virus som smiter ut.

 61. 61

  Allting är helt perfekt. Folket har röstat för det och nu serveras det. Vi har alla tillåtit experimenterandet med farliga virus, röstat in psykopaterna, inte organiserat något motstånd, inte tagit vitaminer, inte burit rätt slags filter som faktiskt filtrerar bort virus ordentligt.

  Dessa biverkningar är nog bara försmaken på ännu värre virus och ännu värre biverkningar och massdöd, tror jag. Uncle Joe approves!

  Jag poppar popcorn, bänkar mig och smeker mustaschen och väntar på nästa virus och nästa karusell som förmodligen redan har arrangerats.

 62. 62
  Ulrika Nyblom säger

  Spik-proteinet är det stora problemet, inte covid. Lyssna till Lars Bern, om ni vill veta mer. Covid är en vaskulär sjukdom. 14000 är sammanräknat med fjolåret. Min läkare tog upp detta m vaccinet, jag kontrade, varpå hon sen inte sa ett enda ljud ang någon vaccinering av mig. Jag har riktigt allvarlig allergi, och mot vad, kan ingen helt garantera., Så jag slipper strida alls.

 63. 63
  Conny säger

  Ulrika Nyblom

  Långtidscovid verkar inte vara en vaskulär sjukdom.
  Fullt friska yngre drabbas, varken feta eller insulinresistenta.
  Skulle socker kolhydrater vara direkt inblandat i långtidscovid så skulle äldre feta insulinresistenta vara dom som får långtidscovid.

  Det är samma sak med en liknade sjukdom ME/CFS, yngre fullt friska drabbas.

  Riskfaktorn verkar vara att man är frisk och fysiskt aktiv.

 64. 64
  Ann-Margret Lundgren säger

  Till Elisabeth G:

  Jag undrar hur det gick för den ryske läraren?
  Blev han frisk igen? Hoppas verkligen det.

 65. 65
  Elisabeth G säger

  # 64

  Ann-Margret,
  enligt det senaste beskedet vi fått håller han på att återhämta sig, så vi hoppas på det bästa. Man blir ju dock mycket betänksam när en ung man, såvitt vi vet fullt frisk, blir så sjuk av vaccinet.

 66. 66
  Ann-Margret Lundgren säger

  Elisabeth,
  Skönt att han återhämtar sig.
  Ja det är något mystiskt med vaccinet…

 67. 67
  XMargareta säger

  Conny.
  Jo långtidscovid kan mycket väl vara en vaskulär sjukdom i det att lösa Spikproteiner fastnar där de inte skall vara i tex insidan på kärl och där åstadkommer skador och inflammation.
  Elisabeth och Ann-Margret.
  Det finns sällsynta biverkningar med de flesta vacciner. Är de fler med sk vektorvacciner, som distribuerar DNA in i celler?
  I Ryssland används väl Sputnik V?
  Sputnik V har samma verkansmekanism som AZ:s och Janssens vaccin och är sådana vektorvacciner.
  Dessa vacciner placerar ett DNA i cellkärnor, genom att ett ofarligt sk adenovirus öppnar muskelceller i armen för detta.
  Min biologiska intuition säger mig, att detta DNA kan finnas kvar där, (kanske för alltid) och skulle kunna inducera bildning av Spikeprotein i framtiden också.
  Cirkulerande Spikeprotein kan fastna och öppna celler, som har ACE-2 receptorer. Sådana tycks finnas lite varstans i kroppen. På dessa receptorer skall det normalt kunna fastna ett så kallat angiotensin, som bl.a. har att gör med reglering av njurarnas verksamhet och blodtryck. Mitt biologisktänkande har alltid värjt mig för tanken, att ett vaccin skall utifrån föra in ett DNA fast i celler, som kan gripa in i detta system, när det inte är just det som man vill åstadkomma och det kan det inte vara just här.
  Dessutom är verkan av sådant inkorporerat DNA beroende av var i det övriga DNA i cellkärnan just detta DNA hamnar och det kan nog vara individuellt.
  (Det kanske i framtiden är ett förfarande som kan styras till något positivt med mer förfinad och styrd teknik? om just detta att korporera in ett visst DNA mer eller mindre permanent och kanske i något särskilt organ är målet. Man kan tänka sig att därmed bota vissa ärftliga sjukdomar tex.)
  Även människor över 65, fast färre, har fått den fruktade biverkan, färre blodplättar, blödningsrisk och blodproppar, som yngre oftare får. Det har stört mig, att människor över 65 år, inte skulle få veta vilket vaccin de skulle få ta emot och därmed skulle det ofta kunna bli ett sådant vektorvaccin med helt DNA. Resonemanget att det skulle hjälpa många fler människor att undvika svår Covid, än det skulle ge någon sällsynt biverkan är nog korrekt, men om en människa över 65 vill hålla sig hårt i karantän osv, för att kunna få ett annat vaccin än det som kanske permanent gör en till en GMO, så borde det vara ok. Särskilt som en del nordiska länder har pausat vaccinet för alla. Det kommer ju mer hela tiden av m-RNA-vacciner.

 68. 68
  Conny säger

  XMargareta
  Spikproteinet kan verkligen vara ett problem men socker kolhydrater verkar inte vara orsaken till långtidscovid

  Långtidscovid unga friska som varken är feta eller diabetiker drabbas.
  Vi får inte skylla alt elände på socker.

  Någon slags immunreaktion orsakar troligen långtidscovid, den kan ske i blodkärl eller på andra ställen.
  Det är immunreaktionen som är problemet.
  Vad det är som immunförsvaret gör tror jag ingen vet än.

  Liknade sjukdom ME/CFS ingen vet än vad immunförsvaret gör och vad jag vet så har ingen sagt att den sjukdomen är vaskulär sjukdom.

  Långtidscovid kan vara en pågående infektion, det kan inte än uteslutas.

  m-RNA-vacciner och spikeproteiner det finns risker, jag hade helst sett en massvaccinering med gamla beprövade vaccintyper.

 69. 69
  Nisse Hult säger
 70. 70
  Lasse P säger

  Det är uppenbart att de etablerade och tongivande organisationerna som i detta fall, CDC, går någons ärende.
  Då WHO ändrat definitionen för vad som räknas som pandemi, ändrat definitionen för flockimmunitet och hur den kan uppnås, två ggr på ett halvår, och nu, CDC, ändrar rekommendationerna hur diagnostisering av sjuka i covid-19 skall gå till, beroende på om man är vaccinerad eller inte, så kan man inte undgå att förundras över att rädsla kan hjärntvätta en hel värld.
  De som besitter kunskap i de ämnen som omfattar hela bilden kring virus, vaccin och hela den delen kring covidcirkusen men uppfattas som covidkritiska, censureras mycket hårt.
  Läs länken och fundera vem eller vilka som har makt, medel och motiv för att orkestrera ett projekt av denna magnitud.

  https://www.zerohedge.com/covid-19/caught-red-handed-cdc-changes-test-thresholds-virtually-eliminate-new-covid-cases-among

 71. 71
  Nisse Hult säger

  70 Lasse P
  Money talks är uppenbart
  Och kan bli än värre kan man befara
  Stora krafter har egen vinning på att
  ”grytan hålls kokande”

 72. 72
  Lasse P säger

  Läs igenom och titta på den animerade filmen i bifogad länk

  https://childrenshealthdefense.org/defender/what-we-know-may-never-know-about-covid-vaccines/

 73. 73

  Tack för länkarna, Lasse P. Om man jämför den här informationen med myndigheternas info. Så blir man rädd. En mycket stor del av jordens befolkning är auktoritetstroende. Tack pappa för att du bankade ut alla auktoriteter ur min kropp.

 74. 74
  Conny säger

  Labbläcka har blivit mer sannolikt men det är inte bevisat.
  https://www.expressen.se/nyheter/msb-avfardar-labbteorin-helt-gar-pa-kinas-linje/
  https://kvartal.se/artiklar/labblacka-i-wuhan-trolig-orsak-till-pandemin/
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forskare-smittades-i-wuhan-tidigare-an-kina-erkant

  ”Covid-19 fanns i Italien redan sensommaren 2019”
  “Kan det betyda att viruset inte kommer från Kina som vi hela tiden trott? Eller att det startade där långt innan december förra året?”
  https://www.sjukhuslakaren.se/covid-19-fanns-i-italien-redan-sommaren-2019/

  2019 Military World Games Wuhan (Sverige deltog) kan ha tagit hit smittan redan i november se kommentarer sjukhuslakaren länken

  Labbläcka kanske, men jag vet med säkerhet att det kommer att bli labbläckor med mycket dödliga virus om vi inte stoppar den galna forskningen på farliga virus.Gain of function research
  https://en.wikipedia.org/wiki/Gain_of_function_research
  Sannolikheten för en labbläcka har redan Tage Danielsson beskrivit “Om sannolikhet”
  https://www.youtube.com/watch?v=mCl6ILcocf8

  Det räcker med ett av människan skapat virus som är dödligt och att en person smittas på ett labb för att alla på planeten sen ska smittas och dö.

 75. 75
  Kalle säger
 76. 76
  Annika Dahlqvist säger

  75 Kalle
  Låst artikel. Sammandrag?

 77. 77
  Kalle säger

  Lång ganska välskriven artikel om att hantera en situation när man umgås med personer som tror på konspirationsteorier… säkert bra för alla parter och läsa.

  Om man t ex tror att det finns “mäktiga” intressen som skapar en konstgjord “rädsla” för pandemin med enda syfte att tjäna pengar eller något liknande så kan det nog vara bra att åtminstone få andra perspektiv. Synd att DN har betalvägg.

  Några citat nedan.

  “Som vän eller anhörig gäller det att ha väldigt mycket empati och tänka att det här kan hända vanliga människor. Man är inte korkad för att man tror på en konspirationsteori.”

  “Både rättshaverister och de som sprider konspirationsteorier är övertygade om att problemet ligger utanför dem själva.”

 78. 78
  Conny säger

  https://www.msb.se/contentassets/555542e57381475cb26d6862dc7a543a/msb-studie.pdf
  Det som står i DN är ungefär samma som i rapporten.
  Det är både bra och dåliga saker i MSB rapporten.
  Dåraktiga konspirationsteorier finns faktiskt.

  Det känns som att etablissemanget försöker tysta ner allt, ingen ska få säga något som myndigheterna inte gillar.
  Det kan vara bra att åsikter som att viruset inte finns tas bort men etablissemanget vill även att seriösa forskningsrapporter om D-vitamin tas bort.

  Åsikter eller fakta som etablissemanget inte gillar klassas som konspirationsteorier, sen raderar dom det.
  Det är inte långt kvar till en diktatur.

  Journalister verkar skydda staten, etablissemanget inget negativt får komma ut, det enda som får sägas ätt visa enskilda individer har gjort fel.

  MSB påstås klassa labbläcka som en konspirationsteori.
  https://www.expressen.se/nyheter/msb-avfardar-labbteorin-helt-gar-pa-kinas-linje/

  Vad som kommer att hända med den misslyckade svenska strategin vet vi redan Tage Danielsson visste det för många år sen och alt upprepas hela tiden i vår historiebok.
  https://www.youtube.com/watch?v=tFsn1YY-D-I

 79. 79
  Conny säger

  En sak jag har tänkt på varför går aldrig etablissemanget ut och bevisar att viruset finns, det borde vara lätt att bevisa virusets existens. (viruset finns)
  Skulle vi granska allt vetenskapligt så får etablissemanget ett problem dom kan inte bevisa att statiner är bra och att deras kostråd är bra, därför får inte teorier konspirationsteorier granskas eller diskuteras bara förkastas.

  Vetenskaplig granskning av teorier konspirationsteorier kan avslöja känsliga saker.

  Etablissemanget fullständigt hatar vetenskap för vetenskap kan i vissa fall bevisa att dom har fel.
  Dom vill att vi blint ska tro på myndigheter och att myndigheterna följer vetenskapen.

  Teorier konspirationsteorier får aldrig granskas bara förkastas.

  Åsikter kunskap får bara bytas vid pensionsavgångar allt för att skydda den som har makten.

 80. 80
  Robin säger

  Var inte vaccinationspass inom EU en konspirationsteori som attackerades av de sociala mediernas faktagranskare för 1 år sedan?

  Den värsta konspirationsteorin är väl ändå att LCHF skulle vara nyttigt! Trots det har jag utmärkt hälsa, men företagshälsovården och “experterna” säger att jag kommer dö och de utmärkta värdena är bara tillfälliga.

 81. 81
  Kalle säger

  Jag tänker att konspirationsteorier blir ett problem om man tror att det finns en elit som är illasinnad och som vill förhindra att “sanningen” kommer fram i fråga efter fråga.

  Jag tror också på C/D vitamin, LCHF och så vidare men jag tror inte på att det finns någon “illasinnad” sammansvärjning mot oss. Jag tror bara att det finns väldigt många etablerade personer som är “fast” i gammal kunskap.Men till mycket stor andel vill de egentligen alla väl, det är min övertygelse.

 82. 82
  Lasse P säger

  Kalle #77
  Du måste ju hålla med om att det hela är en mycket välgjord konspirationsteori då en mycket välrenommerad advokatfirma med hjälp av ca1000 jurister och vittnesmål från runt10000 medicinsk sakkunniga förbereder en ny Nűrnbergrättegång mot WHO m.fl för brott mot de mänskliga rättigheterna.
  Lika märkligt är det att konspirationsteoretikerna lyckats övertyga några av värdens främsta virologer, biologer, vaccindesigners m.fl att denna vaccinkampanj är både farlig och obefogad.och dessutom fått en del av dessa att riskera både heder och anseende genom att skriva böcker i ämnet.
  Konspirationteoretikerna har t o m lyckats få WHO att publicera ett officiellt dokument som visar att det globala snittet för dödlighet i covid-19 är i paritet med säsongsinfluensa som ligger runt 0.1% och 0,05% för personer under 70 år.
  Det är ju en oerhörd tur att etablissemanget lyckats engagerat oberoende faktagranskare med en kunskapsnivå så hög att dessa kan fastslå att professorer/forskare med över 200 Peer Reviewed publicerade artiklar i ansedda medicinska tidskrifter, har fel då dom används som referens på FB.
  Läggs samma information ut på YT så censureras den.
  Sannolikt är det även konspirationsteoretikerna som vill misstänkliggöra de hedervärda medicinska etablissemanget, genom att presentera statistik som visar att död p g a läkemedelsbiverkning .är den tredje största dödsorsaken efter cancer och cvd.

 83. 83
  Conny säger

  Lasse P
  Det kan finnas en konspiration åt andra hållet
  En rik person vill inte se sina företag nedstängda då betalar personen lobbyister för att sprida ut falsk info om att viruset inte finns eller är ofarligt, dom som dör på hens fabriker ersätts bara av arbetslösa så det gör inget.

  Pensionsfonderna får ett överskottskapital när gamla som inte är vaccinerade dör då måste vi stoppa vaccinerna för överskottskapitalet kan vi ta utan att någon märker det.

  När gamla och personer med underliggande sjukdomar dör så kan någon faktiskt dra ekonomisk nytta av det.

  Om det nu finns onda läkemedelsbolag så borde det lika väl finnas onda bolag i tillverkningsindustrin som konspirerar mot mänskligheten.

  Sen finns det seriösa personer som är emot vaccineringar och nedträngningar alla kan inte ha onda avsikter.

  Sen får vi inte glömma dom som väntar på ett arv, dom vill inte ha vacciner.

  OM vi hade släppt restriktionerna helt och låtit viruset spridas i ett helt öppet samhälle då skulle Sverige nog haft mer än 50000 döda nu.
  Sjukvården hade totalt kollapsat få skulle ens fått syrgas eller dropp.

 84. 84
  Jösses säger

  81. Angående illasinnade personer eller ej. Betänk att många, inte alla men många, som lyckas manövrera sig upp i stora organisationer/företag, kan vara både egoistiska, manipulativa och hänsynslösa. Det är deras framgång som räknas över precis allt annat.

  Läkemedelsbolag är absolut inga undantag. Det fuskas, ljugs och manipuleras. Vinsten är mycket viktigare än människors hälsa. Var inte naiv och tro något annat. Läkemedelsbolag döms ofta för att ha brutit mot än det ena och än det andra. Betänk då att de döms för det som går att bevisa. Det pågår mycket mer i det fördolda.

 85. 85

  Alla har glömt svinisen. Läkemedelsbolagen lyckades skapa kontrakt med WHO och världens regeringar om automatiska vaccininköp vid en pandemi. Sedan kom svinisen och det skapades en hysteri genom massmedia. Diskussionen då var exakt likadan som idag. Trycket mot antivaxare var stenhårt, då som nu. Svinisen var en bluff med ett ruttet experimentellt vaccin. Alla idioter och jasägare blev grundlurade. Nu sker exakt samma sak. Människan måste förstå att ekonomisk vinning och läkemedelskonsumtion passar som hand i handske. Svinisen var en girig manipulation av myndigheter. Enda skillnaden nu är att gamla, afrikaner och finnar bör äta nyttig mat och D-vitamin. Förmodligen ska de även ta en immunförsvars enchantment. Men jag behöver inte det. Jag behöver bli smittad av alla mutationerna och få det som i tusentals år kallas för naturlig immunitet. Det som nu sker på jorden är mänsklighetens största misstag och utfallet av detta misstag är gränslöst deprimerande.

 86. 86
  Conny säger

  Ondskan finns i läkemedelsbolagen säger en del det kan vara sant men det måste finnas lika onda personer i industriföretag, dom kan ha betalat lobbyister att sprida budskapet att viruset var ofarligt för att slippa stänga fabriken.

  Det kan kanske vara en stor konspiration och vissa har gått på det och utan att få betalt sprider dom konspirationen.

 87. 87
  Kalle säger

  # Lasse m fl

  Det är en skillnad mellan att framföra relevant kritik och att påstå det finns en “illasinnad” sammansvärjning ( konspiration) . Det är det senare som kan vara problematiskt. Stora konspirationsteorier runt pandemin måste ju bland annat bygga på att i princip alla folkhälsomyndigheter i världen är inblandade. Det är helt enkelt inte rimligt…

 88. 88

  Kalle
  Det är inte en konspiration att läkemedelsindustrin är privatägda vinstdrivande företag! Likaså kan vi konstatera att massmedia och politiker, till 100% stödjer dessa företag. Så till den grad att det är omöjligt för nationer att själva producera immunförsvarsförstärkare! Därför att Bill Gates, anser att vi inte klarar det och därför vägrar dela receptet!

  Däremot uppstår konspiratoriska känslor, när vi ser att ORD som C-vitamin, D-vitamin, zink, hydroklorokin och Ivermektin blir censurerade av Världens rikaste plattformsägare!!! Eller att WHO kräver att de kritiska frågorna inte får ställas! Ex. Laboratorieursprung, utan istället ljuger planetens befolkning rakt i ansiktet med stöd av läkemedelsindustrins avlönade professorer. Inget här är fel av mig. Men om du lägger ihop fakta, så får du något som liknar en konspiration. Men I själva verket är samhället en fyrkant med fyrkantiga, avlönade människor. Som inte biter den hand, som föder dom. Läkemedelsföretag är inte goda! De exploaterar sjukdomar och förbjuder det som läker människor. Det är därför vår matfilosofi motarbetas av myndigheterna. Visst är allt detta de girigas. konspiration? Medvetet eller, som I ditt fall, omedvetet

 89. 89
  Jösses säger

  Konspirationsteori eller ej. Det spelar ingen roll om viruset är konstruerat och utsläppt med flit, eller om det är en del av evolutionen och en av naturens nycker som har råkat inträffa.

  Läkemedelsindustrin vet att sådana här saker händer med ojämna intervaller.
  När det väl händer ser man till att vara så förberedda som möjligt för att kunna sälja så mycket som möjligt.

  Det omfattar allt möjligt som t ex: Snabb utveckling av vaccin. Testning som i lagom omfattning som kan påvisa rimlig säkerhet och kan godkännas av de myndigheter där man ser till att ha gott om kompisar från branschen.
  Man ser till att ha rätt folk med sig inom WHO. Man ser till att få maximal uppmärksamhet kring allt som dyker upp som verkar farligt och skrämmande.
  Man ser till att allt som skulle kunna lindra virusets verkan tystas ner, förringas och förlöjligas.

  Det här är inga konstigheter. Så här jobbar alla branscher som är stora nog att kunna finansiera allt som detta kostar.
  Till exempel Tobaksindustrin, det tog många decennier innan deras lögner blev accepterade som just lögner.
  Just nu kämpar lobbyister från mjukvaruföretag för att begränsa alla regler som kan begränsa deras datainsamlande.
  Oljeindustrin kämpar mot elektrifieringen.
  Spannmålsindustrin m fl kämpar mot eko och LCHF.
  Kemikalieindustrin kämpar mot regleringar inom det området.

  Och så här kan man fortsätta. Det är just detta som gör att vi, alla, måste kämpa med och för upplysning och transparens. Något som internetbegränsningar och censur försöker motverka. Samtidigt som troll från alla håll försöker skapa polarisering och desinformation.

 90. 90
  Kalle säger

  Att Tobaksindustrin ljög om faran med rökning har inget med konspirationsteorier runt Pandemin att göra.

  Läkemedelsbolagen har inte uppfunnit Pandemin. De vill dock absolut tjäna pengar på att producera vacciner och nya läkemedel. De är helt ointresserade av att bevisa om det finns en eventuell nytta med D-vitamin tillskott eller andra saker de inte kan tjäna pengar på. Att påstå detta har inget med konspirationsteorier att göra.

  En konspirationsteori är t ex om man försöker antyda att det finns en sammanslutning människor som har lurat världen att det finns en farlig pandemi (fast det egentligen inte finns det).

  Att vara orolig för att det kan finnas allvarliga biverkningar med vaccinet för att det har tagits fram snabbt är ingen konspirationsteori.

  Att påstå att all världens FHM synkroniserat mörkar biverkningar med vaccinen ( oklart varför ) är en konspirationsteori…osv.

  Listan på den här typen av påståenden kan göras lång.

  Givetvis finns en gråzon men att vara kritisk mot “systemfel” är givetvis någonting bra. Men att underblåsa tossiga teorier tjänar inget gott syfte!

 91. 91
  Conny säger

  Kalle har rätt.
  Det är i princip omöjligt att alla länders myndigheter och läkare skulle vara med i en konspiration.
  Ju fler som är inblandade ju mindre sannolikt är det med en konspiration.
  Alla kan inte köpas, alla är inte ruttna i själen.

  Dåliga beslut som myndigheter och läkare har tagit är inte en konspiration, det är misstag.
  Att försöka dölja sina misstag som Tegnell gör är inte en konspiration.

  Dom flesta som är emot D-vitamin C-vitamin har blivit lärda att det inte spelar någon roll och dom är så övertygade att dom inte ens läser nya studier som visar motsatsen.
  Till den gruppen kan nog Björn Olsen tillhöra, professor i infektionssjukdomar

  Jag tror att det finns en riktig konspiration eller liknande planerad ondska eller dårskap någon några i industrin finansbranschen som inte ville se nedstängning och då gav dom pengar till lobbyister som ljög och sa att viruset var ofarligt.
  Några få kan hitta på mycket dumma saker.

  Några här har gått på allt dom bara hittade på.

  Det finns inga som helst vetenskapliga studier som säger att det bästa är att släppa ut farliga virus så flockimmunitet uppstår. (immunitet får vi inte av alla infektioner vissa får vi tillbaka lika lätt)
  I dag kom ett sätt till att snabbt stoppa alla som bär på smittan.
  “Hundar upptäcker covid-19 på mindre än en sekund”
  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/hundar-upptacker-covid-19-pa-mindre-an-en-sekund

  Hundar utanför alla arenor affärer flygbolag sjukhus, på alla offentliga platser så kan inte viruset spridas.
  Karensdagen har tagits bort eller ska tas bort för alltid. Det kan även minska smittan.

  Snabbtester som alla tar på morgonen och som visar resultatet på 10 min, då kommer viruset att dö ut totalt på några månader.

  Detta coronavirus var inte så dödligt men nästa pandemi som har 50% dödlighet ska vi använda samma strategi låt smittan spridas så flockimmunitet uppstår?

  Det finns faktiskt virus bakterier som vi inte blir immuna mot och även kroniskt infekterade av och som inte heller kan botas, se munherpes men som tur är är dödligheten mycket liten.

 92. 92

  Varför pratar vi om konspirationer om ingen här hyser dem? Ingen tror att Världens FHM är synkroniserade skurkar! Däremot är det uppenbart att de flesta är fyrkantiga i ett fyrkantigt system. Det är inte heller en konspiration. Det är ett bevis på osjälvständigt tänkande.

 93. 93
  Lasse P säger

  Det är väl inget lands FHM som aktivt deltar i någon konspiration utan de rättar sig efter de politiska riktlinjer som varje land beslutat efter rekommendationer från WHO.
  Om ett direktiv från WHO, som t ex de starkt omtvistade PCR-testet, distribueras till alla medlemsländer så är det bara att följa med i strömmen.
  Alla länder har ju accepterat att WHO är den sammanhållande paraplyorganisation som skall synkronisera ländernas verksamhet om det utlyses en pandemi.
  Det räcker att en tongivande beslutsfattare inom WHO mutas eller på annat sätt påverkas att fatta ett beslut som gagnar de riskkapitalister som placerat pengar i verksamhet som påverkas ekonomiskt av de beslut som WHO fattar så får det många ringar på vattnet.
  WHO är Ingen vattentät organisation, det framgick efter den granskning som gjordes efter svinflunsan och de misstankar som framfördes före granskningen, påstods inte vara något annat än konspirationsteorier, men det fanns fog för påståendena.
  Då WHO nu gjort märkliga krumbukter i olika betydelser och definitioner över vad som skall gälla och vars effekt, otvivelaktigt gynnar en viss verksamhet, så är det inte osannolikt att höga beslutsfattare inom WHO kan ha påverkats även denna gång.
  De människor runt hela vår planet som hyser tvivel över att det inte går rätt till är inte konspirationsteoretiker, utan anhängare av försiktighetsprincipen, man vill helt enkelt vara säker på att boten inte är värre än soten, speciellt då man vis av tidigare erfarenheter, vet att beslutsfattare inom WHO inte alltid har rent mjöl i påsen.
  WHO som organisation har ett vällovligt syfte men då mycket pengar till dess verksamhet kommer från multinationella företag så är det inte orimligt att misstänka att en del av bidragen fortfarande är till för att smörja beslutsfattare inom organisationen.
  Vi har även delgivits information om läkemedelsbolagens skrupelfria metoder genom visselblåsare som Johan Virapen och Peter Rost i deras böcker Piller och Profiter samt Sjuka Pengar och deras kunskap hedrar inte Big Pharma.

 94. 94
  Molle säger

  Lasse P har helt rätt. Det räcker att några få topp-myndigheter är korrupta, sedan följer resten efter i blind auktoritetstro. Det är säkrare att följa flocken, än att sticka ut hakan och ifrågasätta.

 95. 95
  Mormor säger

  Ett blygsamt tvivel, som hållit mej vaken halva natten….
  Kan egentligen ett protein, som kroppen själv har producerat, helt plötsligt bli igenkänt av vårt immunförsvar som “non-self”…??? Och förvandlas till ett patogen..??
  Eller är jag bara ute och cyklar…?

 96. 96
  Kalle säger

  Lasse att några mutade tjänsteman på WHO skulle orkestrerat hela Pandemin, det håller helt enkelt inte.

  Det är inget motsatsförhållande till att det säkert kan finnas mutade tjänstemän där och att det delvis kan vara en korrupt organisation.

  Jag håller helt med om att det är ett stort problem att mediciner/kosttillskott motarbetas genom att det inte bedrivs tillräckligt med forskning på dessa om det inte finns pengar att tjäna på dessa. Men det är inget nytt problem som uppstått i samband med pandemin och det är i grund och botten inte läkemedelsindustrins fel. Det är ett samhällsstyrningsproblem.

  Nä nu ska jag ta min morgoncocktail av C/D vitamin samt Zink och Magnesium och hoppas på att det håller Corona borta tills dess att jag blivit fullvacinerad med PB. 😉

 97. 97

  Man ska aldrig ta D-vitamin tillsammans med magnesium! Eftersom de då tar ut varandra. Man ska inte ta mer än max 2g askorbinsyra i timmen, eftersom det blir oxidanter istället. Man ska inte skapa ett tillfälligt förstärkt immunförsvar, om man inte tillhör den procent av befolkningen som blir allvarligt sjuk av viruset. Eftersom viruset svarar på förstärkt immunförsvar med att bli mer viruset. Viruset kämpar också för sin överlevnad. Frågan är, var är den svenska mutationen? Likaså borde smittspridningen minska i söder men vara aktivt i norr om D-vitamin från solen påverkar händelseförloppet. Jag bara spekulerar.

 98. 98
  Kalle säger

  Georg, om sanningen ska fram tar jag Magnesium bisglycinate i pulverform senare på dagen. 🙂
  5000IE D-vitamin i kombo med K, Zink och 2 gram C-vitamin på morgonen. En ändå ganska måttlig supplementering?

  Egentligen är det ju lite av en chansning…hur bra det är för att hålla virus på stången är ju svårt att veta. Det forskas ju inte tillräckligt på detta som tidigare nämnts.

 99. 99
  Ann-Charlotte säger

  Georg W
  Smittspridningen i Skåne lär vara på väg ner.

 100. 100
  Conny säger

  Molle
  “Det räcker att några få topp-myndigheter är korrupta, sedan följer resten efter i blind auktoritetstro. Det är säkrare att följa flocken, än att sticka ut hakan och ifrågasätta.”

  Då är det ingen konspiration, dom flesta är inte med på dom dåliga besluten.

  Denna pandemi är inte en konspiration det är mest dåliga och felaktiga beslut som tagits utan onda avsikter.
  Här är lite om hur England tänkte. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/cummings

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.