Faktorer som skyddar mot Corona

Jag fick ett mail från Johan:

Vet du om det finns någon relevant forskning kring varför Covid 19 slår så olika? Det förekommer alla möjliga fall från de som inte ens blir smittade till de som behöver respiratorhjälp med en hel rad med mellanlägen. En hypotes som jag funderar på är om det kan vara en kombination av kanske 3 faktorer:

1. Om man tidigare har tagit säsongsinfluensavaccin. De som har tagit vaccin tidigare flera år i rad har inte motionerat immunitetssystemet lika mycket och är mer oskyddade.

2. Allmän hälsostatus. Folk med metabola syndrom och dålig träningsstatus ligger sämre till än de som äter rätt och håller kroppen igång. LCHF skulle kunna hjälpa. Du har hittat en del studier som påvisar det.

3. Ärftliga faktorer. Människor med neandertalgener har allmänt sett bättre immunförsvar, enligt vad jag har lyckats snappa upp från vetenskapen, men om det är så i det här fallet har inte jag hört sägas något om. Dessutom är det väl knappt någon som vågar säga något om det heller med tanke på tonläget i den allmänna debatten, även om det finns fakta eller att det skulle kunna gå att ta fram sådana, eftersom det ju mest är européer som har sådana gener.

Jag hörde ett inslag i P1 där de lanserade en idé att neandertalgener skulle vara en belastning i sammanhanget, men den ger jag inte mycket för. Antagligen hade de inte vägt in punkt 1 eller 2, och då är det rätt så lätt att få fram ett sådant resultat med tanke på att säsongsinfluensavaccin i huvudsak tas i västvärlden och att metabola syndromet också återfinns här, en dålig studie alltså.

Min kommentar:
1. Det finns också teorier om att vaccination mot säsongsinfluensa kan försämra infektionsförsvaret generellt.
2. Här har vi också frågan om tillskotten av vitaminer (tex C- och D-) samt en del mineraler och kokosfett kan förstärka infektionsförsvaret.
3. Ärftliga faktorer kan vi ändå inte påverka, så det engagerar jag mig inte i.

 

Comments

  1. 101
    Stefan säger
  2. 102
    Tack Mats säger

    88 Eva Wahlbeck

    Min signatur är ”Tack Mats”. Det tror jag att du nu inser.

    Kommer du ihåg Sophia Loren? Hon är 86 år och 1.74 m lång. Jag har aldrig sett henne i verkligheten.

    Nu är det fastan. Sedan blir det påsk. Då bör du vara försiktig med konsumtion av memma.

    Hyvää Pääsiäistä!

  3. 103
    Stefan säger
  4. 104

    Angående den förljugenhet som många av Er läser.

    Redan före coronans år 2020 var likriktningen hos mainstreammedier i Väst påtaglig, med ett finstämt samförstånd kring alla punkter av djupgående betydelse för samhällsutvecklingen. Dessa inkluderar till exempel klimatfrågan, politik relaterad till migration- och demografi, samt den monetära politiken – där storbankernas dominanta ställning aldrig granskas i sina grundvalar. Under coronakrisen har den propagandistiska tonen dock lyfts till helt nya nivåer, där alla som har mage att ifrågasätta coronapolitiken speglas som bokstavligen livshotande fiender till systemet.
    https://nyadagbladet.se/ledare/coronaregimen-bor-benamnas-vid-sitt-ratta-namn/

  5. 105
    Nisse Hult säger

    SM i svammel från livsmedelsverket nyss i Radio angående D-Vitamin

    https://sverigesradio.se/jamtland

    Ca 10:25 i dagens förmiddags program

  6. 106

    oj oj oj vad smittosamt och ändå bär inte vare sig besökare eller personal munskydd.

    Torbjörn Sassersson red. 1 mars 2021 kl 21:05 At
    Ikväll gick vi i familjen på restaurang Faros på Södermalm i Stockholm. Till vår förvåning var restaurangen halvfull och ingen bar munskydd, ingen i varken personalen eller bland gästerna.

  7. 107

    Jag lider med Er, ni skrämda folk. Jag säger som Ingemar Stenmark sa : Det är inte lätt att förklara för den som inget begriper.
    Konspiratoriske jala

  8. 108
    Ann-Margret Lundgren säger

    Kan man äta med munskydd på sig?

  9. 109

    När man hör vad Jala säger och förstår att han hämtar sin styrka från en folkgrupp. Av vad jag skulle kalla dåliga kompisar. Så förstår jag att mänskligheten har inte en isbit chans i h-t, att få bukt på detta virus. Världens trumpanhängare kommer att skicka på oss våg efter våg av mutationer. Tack gode Gud att allt har en ände. Inget varar för evigt. Enligt vår medvetandenivå.

  10. 110

    @ 108

    Georg W. Jag hämtar min styrka ifrån egna upplevelser och sunt förnuft sedan får du naturligtvis tro vad du vill.
    Vill du leva i okunskap så varsågod.

  11. 111

    Far och flyg och du smittar inte någon säger Anders Tegnell

    https://nyadagbladet.se/inrikes/tegnell-resestopp-minskar-inte-smittspridning/

  12. 112

    Vilken okunskap har jag menar du??? Jag vet att jag varit Världens ängsligaste hönspappa. Vilket varit oerhört plågsamt i mitt liv och orsaken till mitt livs lidande. Men när jag försökte sluta vara ängslig så förstod jag att ängsligheten är piskan som tvingar mig att skaffa både kunskaper och en plan för strategin. Så även om min ängslighet förstört mitt liv så skulle jag inte vilja vara utan den en enda dag. Den får mig att skapa fantastisk musik. Som inte ens du Jala kan tycka illa om. Jag ger dig 33% rätt i det du säger. Vår civilisation är fullständigt hysterisk och totalt vansinne lurar runt hörnet. Så nu är det bråttom musichen måst fram fort. Vi måste öka kunskapsnivån tills vi förstår hur vi kan bekämpa viruset. Den högsta allmänna kunskapen skrivs här varje dag. Här hos Annika finns hoppet om en framtid med starka motståndskraftiga homo sapiens sapiens som vet hur man ska agera. Gråt en droppe blod för alla dem som inte har en aning om vad mänskligheten står inför och inte har en aning om hur man skyddar sig och förbannade vare ni som vet sanningen men inte talar den för något ni kallar respekt för integriteten. Vi måste få folk att sluta vara idioter, äta skit, stressa för en arbetsgivare, andas skitig stadsluft, äta den globala industriella skitmaten på restaurang, sluta äta grönsaker och växtföda från globala monokulturer, sluta äta importerat gmo-kött och istället få folk att äta psykedeliska svampar, så naturen får ett ord med i diskussionen. Förlåt för det sista men jag tror att DET är den hemska sanningen och enda lösningen för att inte mänskligheten ska hamna i en masspsykos. Det tar tusen år att bli en medveten människa men med dagens naturkunskap kan man bli en medveten människa på fyra timmar och den enda vetenskapligt konstaterade biverkningen är outgrundlig förundran över tillvaron. Kunskapen finns kanske i böcker. Men Naturen ljuger aldrig. Prata med svamparna. Bryt vår sociala gemenskap falska tabu’n och lösgör din hjärna från sociala konvenanser. Vi lever alla i en konstruerad lögn. Lyckligtvis bedrivs det nu seriös forskning på detta ämne i Sverige. Så håll ut, gott folk. Snart kan vi alla få våra hjärnor stillade av nya psykologiska terapier.

  13. 113

    PS. Min erfarenhet av ovanstående är helt intellektuellt och jag saknar totalt erfarenhet om vad jag pratar om (:

  14. 114
    Ann-Margret Lundgren säger

    Hahaha, Georg W, jag får nästan alltid goda skratt när jag läser dina inlägg! Tack för humorn! Det behövs verkligen i ”dessa tider”! 🙂

  15. 115
    Lasse P säger

    George W
    Den där svampen du verkar ha hittat i naturen…..röker eller äter du den?

  16. 116
    Nisse Hult säger
  17. 117
    Nisse Hult säger
  18. 118

    Återigen! Jag var alltför ängslig och ovetande när jag var ung och vågade inte äta svamp. Men idag är det ett ämne för en global forskning som kommer att revolutionera psykiatrin. Alkoholister slutar supa, knarkare slutar, feta blir medvetna om fettmetabolism, mörkrädda blir ljusskygga. Förvirrade människor får reda på vad mineralbrist är. Jag har inte sett några svampar i naturen. Sådant köper man i Stockholm. Man äter dom utan att kräkas, som med flugsvampar. Det finns mellan 3-5000 växter på jorden som vill att vi äter dom för att förstå tillvarons inre gåtor. Men den svenska traditionen att supa och slå sin fru är så stark att lagen förbjuder den andliga upplevelsen. om den inte är meningslös och fördummande. Ämnet är inte populärt här och ett uppenbart exempel på överträdelse av de få gränser, som Annika sätter. En del blir väldigt störda av mina ord och det finns ingen hjälp att få förutom kollektiv avsky. Vilket jag är härdad från.

  19. 119
    Lars Henrik säger

    Lol 🙂

  20. 120

    Tänk så fel dessa så kallat kloka människor har.

    https://nyadagbladet.se/inrikes/ingen-okad-smittspridning-under-sportlovet/

  21. 121
    Nisse Hult säger

    Vad menar han med:

    ”Statsepidemiolog Anders Tegnell tror att maj blir en vändpunkt i pandemin.

    Solljus, högre temperatur och vaccin samverkar mot viruset.”

    Syftar att han törs nämna ordet solljus

  22. 122
    Ann-Margret Lundgren säger

    https://www.theguardian.com/world/live/2021/mar/03/coronavirus-live-news-168m-children-worldwide-have-missed-school-for-a-year?page=with:block-603ed68e8f08d196fd22c70f#block-603ed68e8f08d196fd22c70f

    Dödstalen ökar i Brasilien och sjukhusen är nära kollaps.
    Var det inte några här som sa att i Brasilien tar folk Ivermectin så de blir inte så sjuka?

  23. 123
    Nisse Hult säger

    @ 122

    Men folket i Brasilien är väl lika ”sockerskadade” som alla Svenskar som inte har en susning om vad som
    knäcker ett Immunförsvar 24/7

    Hur kan man då tro att nått skall kunna bota lede fi?

    Och dom som borde sedan länge talat klartext för att rädda folket dom kör i stället tysta leken

  24. 124
    Ann-Margret Lundgren säger

    Javisst, socker är skadligt, men jag tror inte man är skyddad mot covid-19 bara för att man inte äter socker.
    Men den springande punkten för mitt inlägg var att vissa personer här har påstått att Ivermectin hjälper, och att i Brasilien tar folk det, och därför slipper covid-19. Alltså fullkomligt felaktigt!

  25. 125
    Ann-Charlotte säger

    Viruset oskadliggörs av uv-ljus, det är nog det Tegnell avser inte att vi tillverkar eget D-vitamin. Eller? Han kanske vet, men får ej säga.

  26. 126

    Info från läkare. Alla är inte köpta av läkemedelsindustrin.

    Sebastian Rushworth

    https://www.dagensarena.se/essa/varfor-det-mesta-du-vet-om-covid-19-ar-fel/

  27. 127
    Nisse Hult säger

    @ 125

    Förklara närmare hur du menar runt uv-ljus som inte utmynnar i D-vitamin

    Tros snarare att det är en försiktig pudel som FHM är tvingad att till slut ta till

  28. 128
    Helena säger

    @ 124 Ann-Margret

    Brasilien har 220 milj innevånare.i alla samhällsklasser och utbildning. Landet är enormt. Det ryms 19 st Sverige i detta stora land. Så det man gör och tänker i en del av landet görs inte automatiskt i andra delar.

    Jag har flera vänner i Br som intar Ivermectin profylaktisk och /eller när de misstänkt de hade blivit smittade.
    De köper det receptfritt och tar det under FEM dagar (12 mg x 5) vid insjuknande eller var 14:e dag profylaktiskt. Förmodligen känner inte fattiga o outbildade till detta. Det förutsätter info via youtube!

    Jag läste igår att nu har Bulgarien ”släppt” restriktioner om Ivermectin och det är kö utanför apoteken. (Enligt an bulgarisk väninna så är 80% av befolkningen emot att vaccineras – sagt av landets nyheter).

  29. 129
    Annika Dahlqvist säger

    126 jala
    Nu orkade inte jag läsa hela artikeln, men så långt jag orkade såg jag inte att han skrev något om långtids-covid. Detta tillstånd är det som skrämmer mig mest – att för okänd lång tid, eller för alltid, vara i dåligt skick och ha en väldigt sänkt livskvalitet. Det kan bli helt andra siffror om man inkluderar det.

  30. 130

    Frågan är vad vi vet om långtidscovid med tanke på att mätmetoderna som har använts inte är av någon bra
    kvalitet så skapar det en massa osäkerhet. Sedan kan det vara som så att flera med dålig syresättning i blodet har lagts i respirator vilket är fel. Många saker kan vara felbehandling och massmedia välvilja att publicera det som skrämmer folket.

    Som jag sagt tidigare så var det inte lätt att bli smittad samt jag har sett mängder av folk som inte burit mask eller hållit avstånd. Jag har även promenerat genom sjukhus flera gånger utan att sett någon större rädsla för smittspridning bland personalen.
    Siffrorna för döda förändras inte för det.

  31. 131
    Nisse Hult säger

    Lite go läsning kommer här dock inget som FHM gillar 🙂

    https://www.stopcovidcold.com/covid-research.html

  32. 132
    Dick Broman säger

    Jag håller med Dr Annika

    För övrigt så vill jag säga till alla som försöker sabotera ett Svenskt SAMARBETE där Vi alla tillsammans tar ett ansvar för att stoppa smittspridningen, genom att undvika sociala sammankomster, hålla fysisk distans och använda MUNSKYDD,
    Ni tar på Er ett väldigt stort ansvar, för att smittspridningen ökar.

    Folk som lyssnar på Er som påstår att problemen med pandemin är en bluff och som därför skiter i alla rekommendationer, de orsakar en mycket större smittspridning som till sist kommer att medför svåra konsekvenser med bl.a nedstängningar av samhället och utegångsförbud.

    Det är otroligt obegåvat att sabotera ett Svenskt samarbete för att stoppa smittspridningen, enligt min mening.

    Till sist.
    På Ann-Margret Lundgrens fråga om det går att äta med munskydd?

    Vill jag svara, prova själv Ann-Marget, så kanske Dina kunskaper om munskydd blir lite bättre.

  33. 133
    Ann-Margret Lundgren säger

    Dick Broman:
    Haha, det jag skrev var ett skämt! Jag satte smileys efter men de kom inte med i inlägget.
    Men jag trodde alla förstod att jag skulle försöka vara rolig.

  34. 134

    Dick Broman. Som jag sagt tidigare så är det ingen stor smittspridning. Du läser fel media. Själv skulle jag uppskatta om du
    slutade sprida lögner.

    Läs mina länkar så förstår du. Masker stoppar inga smittor det gäller även vaccin.

  35. 135
    Ann-Charlotte säger

    Nisse Hult
    Har hört något om att virus inte tål att bestrålas av uv-ljus. Kommer inte ihåg var eller vad som händer med viruset. De kanske exploderar eller förstenas som alla monster och troll.

  36. 136
    Conny säger

    Jala130
    ”Sedan kan det vara som så att flera med dålig syresättning i blodet har lagts i respirator vilket är fel. Många saker kan vara felbehandling och massmedia välvilja att publicera det som skrämmer folket.”

    DOM FLESTA LÅNGTIDSSJUKA HAR INTE VARIT INLAGDA PÅ SJUKHUS.
    Läs vad dom drabbade själva säger.

    Dom långtidssjuka har varit sjuka ett år nu, många kanske aldrig mer blir friska.

    Det är inte restsymtom från en virusinfektion det är en pågående sjukdom.

    Långtidssjukdom är inte påhittat av myndigheterna det är drabbade som berättar om problemet.

  37. 137
    Helena säger

    Jag läser med intresse vad som skrivs här.

    Dödligheten är som sagt, mycket låg (enligt SCB) och det är äldre, äldre och överviktiga som huvudsakligen drabbas. De som är sköra och har flertal sjukdomar sedan tidigare.

    I fattiga länder drabbas yngre och då av hunger pga lockdown.

    Man borde bry sig mer om de långtidssjuka! Tänk att vara sjuk i månader! Dessa tycks vara i arbetsför ålder och har inte blivit inlagda på sjukhus. Och läkare vet inte hur de ska hjälpa!

  38. 138
    Conny säger

    Det går att skydda sig mot covid.
    Tänk om alla hade gjort som Taiwan då hade vi inte behövt lockdown och vaccin och vi hade sluppit alla döda och alla med långtidscovid

    ENDAST 9 DÖDA.
    https://www.svtplay.se/video/30259918/utrikesbyran/utrikesbyran-virusfritt-taiwan

    ”Utrikesbyrån Virusfritt Taiwan”

    ”Taiwan har varit ytterst framgångsrika i sin coronastrategi. De har hittills bara 9 coviddöda på 23 miljoner invånare, trots att landet ligger endast 12 mil från smittans epicentrum Kina. Och det är inte genom nedstängningar och stenhård övervakning Taiwan har lyckats, utan snarare tack vare en sömnlös smittskyddschef, en ovanligt visionär digitaliseringsminister och – paradoxalt nog – på grund av den pågående konflikten med Kina. Gäster: Audrey Tang, Taiwans digitaliseringsminister, Hanna Sahlberg, Sveriges Radios Kinakommentator, Kristina Sandklef, ekonom och Kinaexpert, samt Ru Chang Roos, som var i Taiwan när första larmet om coronan kom. Del 6 av 12.”

  39. 139

    136 conny
    Långtidssjuka har vi alltid haft och det finns ingen anledning att koppla det till covid 19.

  40. 140
    Annika Dahlqvist säger

    139 jala
    Det finns massor av vittnesmål som kopplar långtids-covid till Covid19.

  41. 141
    Conny säger

    jala

    ”Långtidssjuka har vi alltid haft och det finns ingen anledning att koppla det till covid 19.”
    Jag vet inte om något virus som har orsakat så mycket långtidssjukdom hos oss.

    jala kan inte ha läst något om coronaviruset ”ingen anledning att koppla det till covid 19”
    Alla säger att viruset är orsaken till långtidscovid

    Här har du lösningen
    ENDAST 9 DÖDA.
    https://www.svtplay.se/video/30259918/utrikesbyran/utrikesbyran-virusfritt-taiwan

    “Utrikesbyrån Virusfritt Taiwan”

    Det vore intressant att höra Annikas ord om programmet.
    Använde dom c och d vitamin eller klarade dom av smittan utan att ens använda vitaminerna.

  42. 142

    140
    Har vittnesmålen bättre tester än vad man haft tidigare?

  43. 143
    Nisse Hult säger

    135 Ann-Charlotte

    Kom gärna åter och beskriv hur detta fungerar i praktiken

    På Livsmedelsverkets web har denna text ”smugit” sig :

    ”D-vitaminstatus kan ha betydelse för mottagligheten för luftvägsinfektioner, men om D-vitaminbrist påverkar risken för att smittas eller få allvarliga komplikationer av covid-19 finns det idag inte tillräckligt med kunskap om.”
    Kunskap finns som vanligt i INTE i duktiga landet vi bor i, men som tur är finns kunskap på andra ställen i Världen
    Sätter en slant på att vi kommer att få se pudlande runt Vitamin D & C samt Zink framöver från dom som under ett år ihärdigt bekämpat D/C/Z betydelse på bekostnad av onödigt lidande.

  44. 144
    Ann-Charlotte säger

    Hade jag vetat hur det funkar så.
    Har i bakhuvudet något om, i början av pandemin, att en virusforskare sa något om att virus var känsliga för uv-ljus/solljus. Det fastnade.
    Pudlande/försägningar tror jag också vi får höra.

  45. 145
    Helena säger

    Myndigheterna skulle kunna skriva att ”en del forskare säger att d-vit och c-vit i högre doser samt zink, ökar immunförsvaret och skulle kunna hjälpa mot covid, men att detta inte är bevisat”.

    SÅ skulle dom kunna sprida info och ge folk hopp. Och det skulle inte på något sätt skada!

  46. 146
    Jösses säger

    UV-ljus är en etablerad metod vid vattenrening:

    ”Vid desinfektion med UV-ljus är mekanismen annorlunda och sker i huvudsak genom att UV-ljuset tränger in i cellen och reagerar med proteiner i DNA-molekylen så att reproduktionen (kopieringen) av DNA spiralen inte fungerar. Därmed kan mikroorganismerna inte föröka sig. Till en mindre del kan UV-ljuset också inaktivera celler genom att reagera med andra proteiner och enzymer vilket förstör cellens ämnesomsättning.

    Olika mikroorganismer är olika känsliga för UV-ljus. Bland de känsligare återfinns E-coli och
    de två klorresistenta protozooerna (parasiterna) giardia och cryptosporidium medan
    exempelvis norovirus är något mindre UV-känsligt. Motståndskraftigare mot UV är bl.a. flera
    sporbildande bakterier och mest motståndskraftigt är adenovirus som kräver mycket höga
    doser av UV-ljus för god inaktivering. Adenovirus bedöms emellertid ha mycket liten
    betydelse i dricksvattensammanhang.”

  47. 147
    Nisse Hult säger

    @ 145 Helena

    Men nu är det så illa ställt i vårt land att Myndigheter jobbar med kluven tunga å det grövsta, inte ens när fienden snabbt invaderade landet viker man sig utan ”offrar” hellre x antal tusen lidanden än att göra en jobbig bekännelse att man vilsefört folket under ett år

  48. 148

    Det finns en mycket obehaglig förklaring från naturen, till varför en så stor del av befolkningen inte är så ängsliga att de upplever det som nödvändigt att skydda sig själva från inandning av virus, med en så självklar sak som munskydd. (Andas, det här var en lång mening)

    En väldigt stor del av befolkningen har vuxit upp med en familjekatt och en kattsand- låda på toaletten.
    Kattskit innehåller en parasit där evolutionen, skapat en perfekt symbios, mellan katten, råttan och parasiten (glömt namnet nu).
    Råttan, liksom små oförstående och omedvetna barn, är de som äter kattskit. När råttan får i sig parasiten, så förändras psyket på råttan. Rädslan försvinner och istället växer egot till oövervinnlighet. 90% av unga män som dör i motorcykelolyckor har parasiten!
    Råttan går ut och tar fighten med katten, för att rädda sina bröder och systrar och inser för sent hur verkligheten, ser ut i verklighet.
    Det låter inte så evolutionärt bra för råttan. Men i gengäld vill vill alla (rått)damer pöka med denne superhjälte. Och när han till slut möter katten, så är det för att han inte orkar mer kärlek och hans gener har mångfaldigats tusenfalt.
    Vi måste förstå att orädda livsföraktare 1. Är besatta av en parasitdemon. 2. Är oerhört älskvärda, populära tuffingar 3. Har vanföreställningar om sin egen förmåga att hantera farliga risker, som kurvor och katter.
    Gott folk, använd munskydd! Låt inte killar som ätit kattskit och pökat färdigt, övertyga er om att det är ofarligt och betydelselöst med munskydd. Det är en vanföreställning av verkligheten i syfte att utmana döden och avsluta ett uppblåst ego. De orkar inte med sig själva.

  49. 149

    Om sanningen skall fram i stället för fria fantasier.

    https://nyadagbladet.se/utrikes/flera-amerikanska-stater-overger-restriktionerna/

  50. 150
    Nisse Hult säger

    @ 145 Helena

    https://vitamindwiki.com/Getting%20Vitamin%20D%20into%20your%20body

    Nått för ”Solljus/UVB” pudlarna inne på FHM att läsa på, kanske tom Löven, Hallengren & Livsmedelsverket kan krypa till korset till slut?

  51. 151
    Stefan säger
  52. 152

    @ 151 Stefan.

    New Yourk Times är samma fulmedia som DN i Sverige. Ingen av tidningarna producerar någon sanning när det gäller covid 19.

    Vill du ha sanning så får du leta på annat håll.
    Här kommer en länk med en hel del sanning, kanske lite svårsmält för dig.

    https://humanismkunskap.org/2021/03/05/bedrageriet-ny-film-och-intervju-med-reiner-fuellmich/

  53. 153
  54. 154
  55. 155

    Tänkvärda frågor som borde få alla att stanna till och börja fundera.

    https://nyadagbladet.se/ovrigt/fragorna-som-inte-stalls-om-coronakrisen/

  56. 156
    Dick Broman säger

    För frihet och sanning skanderar demonstranter i den demonstration som hålls mot corona på Södermalm i centrala Stockholm som inleddes klockan 14.

    Långt mer än de åtta personer som man får samla enligt den tillfälliga pandemilagen .

    – i stället bedömer polisen siffran på antalet demonstranter att ligga närmare 300–400 personer.
    Och ingen av demonstranterna använder munskydd eller håller avstånd.

    Nu kommer konsekvenserna av att den Svenska regeringen INTE består av demokrater och att politiker i Sverige INTE respekterar demokratiska rättsregler och mänskliga rättigheter.

    Regeringen har gett sig på mänskliga rättigheter, de avvecklar åsikt- och yttrandefriheten.
    Då de har beordrat en censur på nätet genom en stänga ner enskilda personer och blockera den fria media som verkar via internet.

    Det är ett faktum att den svenska regeringen tystar folkets röst genom att stänga ned den fria median som ger folket en möjlighet att kommunicera sina åsikter via internet.

    Regeringen har också gett sig på mänskliga rättigheter genom att införa en tvångsvaccinering med hjälp av ett vaccinationspass.
    Syftet med passet är att de som inte låter vaccinera sig skall diskrimineras så att de tvingas vaccinera sig.

    Nu börjar vi se konsekvenserna att sverige leds en odemokratisk auktoritär regering och att ett motstånd växer fram emot själva brott mot mänskliga rättigheter som regeringen riktar mot folket.
    Det auktoritära styret Löfven och övergreppen han sår splittrar folket.

    Fler och fler hävdar att pandemin är en bluff.
    Att pandemin är en sammansvärjning som skapats av världens mäktigaste institutioner, WHO, tech-bolagen, Världsbankerna, Bill Gates och FN och att vi har en svensk korrupt regering som är med i den sammansvärjningen.

    Att målet är att införa en världsdiktatur.
    Det är grundtanken.
    Och i vissa delar av världen har teorierna redan underblåst stora kravaller och nu är det dags för liknande protester även i Sverige.

    I dag ordnas en demonstration i Stockholm som kräver att alla coronarestriktioner ska tas bort.

    Tyvärr ger sig de som protesterar därmed också på ett Svenskt SAMARBETE i bland det svenska folket där Vi alla tillsammans tar ett ansvar för att stoppa smittspridningen, genom att undvika sociala sammankomster, hålla fysisk distans och använda MUNSKYDD.

    Jag beklagar detta.

    När det gäller protesterna emot den Svenska korruptionen och utvecklingen emot en totalitär diktatur med brott mot mänskliga rättigheter så ställer även jag upp.

  57. 157
  58. 158
    Jösses säger

    Är det någon som vet mer om Kelatering eller ”Chelation” på engelska? En process som ogräsmedel är inblandad i. Tycks betyda att metaller binds på något sätt.

    Fundera då på vad som händer i vanligt ohållbart kemiskt jordbruk. Kan det bli så att det som växer får lägre mineralinnehåll? Och utan gott om mineraler i maten. . . så får vi svårare att bekämpa virusangrepp. Precis som växter i vanligt ohållbart kemiskt jordbruk.

    Så. Lura jordbrukare att ogräsbekämpning bäst sker på syntetisk väg, istället för att odla i välskött jord med integrerad djurhållning. Sedan kan man snart lura både politiker, sjukvård, journalister och allmänheten att vaccin behövs för att bekämpa virus.

    Money, money, money

  59. 159
    Lasse P säger

    Jösses #158
    Det är väl ingen hemlighet att vår jordbruksmark är utarmad på mineraler och näringsämnen.
    Jag har läst någonstans att man får äta åtta tomater idag för att få i sig samma mängd mineraler och näringsämnen som att äta en tomat för 40 år sedan.

  60. 160
    Conny säger

    Maten innehåller säkert mindre vitaminer och mineraler nu men kan det verkligen påverka vår hälsa i någon större utsträckning?
    Skulle vi lida brist på något skulle vi bli friska av att äta tillskott av vitaminer mineraler.
    Det borde finnas många anekdoter som sa att dom blev friska av en vitamintabletten om många led av näringsbrist.

    Det spelar ingen roll om vi äter vitaminerna i maten eller tar tillskott.

    Det är inte bra att maten har mindre näringsämnen nu men hur många lider av verklig vitaminbrist?
    D-vitamin har många brist på men det beror nog inte på det moderna jordbruket

    Maten innehåller mindre näringsämnen nu men det betyder inte att alla blir sjuka av näringsbrist.

  61. 161
    XMargareta säger

    Conny.

    Du skriver:
    ”Skulle vi lida brist på något skulle vi bli friska av att äta tillskott av vitaminer mineraler.
    Det borde finnas många anekdoter som sa att dom blev friska av en vitamintabletten om många led av näringsbrist.”

    Just detta berättar tex näringsmedicinare om, nämligen framgångsrik behandling med just mikronäringsämnen.
    Men har det gått mycket snett, så är det inte så enkelt som att bara ta en vitamintablett.
    Biologiska system är mycket komplexa.

    För mig, som biolog är det logiskt, att för att cellmaskineriet skall operera på en nivå, som håller sjukdom och ohälsa borta i långa loppet, så behövs alla mikronäringsämnen i mängd och proportion på sådan nivå, så att det kan göras.
    (Dessutom makronäringsämnena till kvalité och proportion.)

  62. 162
    Stefan säger

    @152

    Jag tror jag och min fårhjärna inte riktigt hajar galoppen riktigt. Kanske jag skulle behöva se dom grabbarna i filmen åka till Brasilien och göra ett reprotage hur lyckad Bolsonaros politik och inställning är för Brassarna och Urfolken och Urskogen eller nåt sånt.
    Det är problematiskt i USA även med Anti-vaxx-rörelsen med Nation of Islam, Kennedy-killen, Scientologer, Q-Anon , Trump-anhängare mm.
    Tycker mig dock förstå att alla dessa nedstängningar och restriktioner blir lite tjatiga och i många fall att ”Boten blir värre än soten”.
    Vi får väl se hur det går i vår närtid nu i Åre t ex!

  63. 163
    Conny säger

    https://www.youtube.com/watch?v=M-O5TixKWfI
    Covidlångtidssjuke läkaren kritisk till vården: ”Blev sämre och sämre”
    För några år sedan sadlade Marcus Olausson, känd från Gladiatorerna, om till läkare. Under senaste året har han behandlat många som drabbats av covid-19 och drabbades till slut själv av långtidscovid. Han tvingades då att själv söka vård – och det visade sig bli ytterligare en plågsam erfarenhet. Hör hans historia i klippet ovan.

    Det är inte restsymtom det uppstår efter själva infektionen.
    Det är en ny okänd sjukdom eller så är viruset kvar en längre tid på en del.
    OM viruset kan vara kvar en längre tid så är det nått nytt för läkarkåren.

  64. 164

    Så ser den verkliga sanningen ut.

    Jag har själv dagligen sett mängder av både gamla och unga som går utan mask, även in affären. En dam som jag känner är 83 år och har aldrig munskydd samt spritar inte händerna. Bussen som jag åker med är det många utan mask. Sjukhuset som jag vandrar genom är det många i personalen som inte bär munskydd eller spritar händerna. IVA är överfullt vilket är en stor lögn. Det saknas personal för att verksamheten inte har utbildat tillräckligt många, något som på intet vis har med Corona viruset att göra.

    Här kommer sanningens länk.

    https://humanismkunskap.org/2021/03/07/tusenmanna-marschen-6-mars-i-stockholm/

  65. 165
    Helena säger

    Som ni kanske vet, är Brasilien hela 19 gånger större än Sverige, har 220 milj innevånare och är mycket korrumperad. Det märktes tydligen i Amazonas, nyligen och det gjordes många uttalande om det i brasiliansk media.

    Igår såg jag en video om ett mindre samhälle i landet, och längst kusten. Den ansvariga hälsomyndigheten på orten bestämde att alla äldre får vaccin. De prioriteras. (De har inget emot att fler vaccineras).

    Övriga får gratis tillgång till IVERMECTIN , mm, vid minsta symtom. Tänk om Sv tänkte på ge något som lindrar! De flesta långtidssjuka i Sv är ju i arbetsför ålder och hamnade aldrig på sjukhus. Tänk om de hade fått något som kan stoppa, vid symtom! Även OM det inte hjälper / hjälpte alla!

  66. 166
    Ann-Margret Lundgren säger

    Vissa säger att det inte finns någon pandemi, och vissa säger att det finns men att Ivermectin hjälper.
    Hm…, jag undrar vem som har rätt..

  67. 167

    @ 165

    Det är ingen pandemi, det är en plandemi.

    https://vetamera764844872.wordpress.com/2020/07/09/plandemi/

  68. 168
    Helena säger

    @165 Ann-Margret

    Efter allt jag hört på youtube, av läkare och virologer, så förkortar det sjukdomen. Om jag har förstått det hela rätt så dör virus inom några dagar men innan dess har viruset satt igång skador.

    IVERMECTIN bromsar detta. Brasiliansk media är inte emot vaccin men Ivermectin kan hjälpa tills dess det är möjligt och hjälpa alla som kommer att vägra vaccin. Dessutom hjälper det inte alla. Men många.

    Någon jag känner som är 76 år, helt frisk, och bor i Recife, har intagit Ivermectin preventivt sedan förra året.
    EN kapsel/tablett var 14:e dag men nu har hon blivit vaccinerad då de prioriterar de äldre.
    Hon fick Astra-Senecas. Men det verkar som att de kinesiska, som är gjorda på konventionellt sätt, är den som de flesta kommer att erbjudas.

  69. 169
    Tack Mats säger

    #161 XMargareta

    Vad är en ”näringsmedicinare”?
    Nämn åtminstone två.

    Jag gissar att de är insyltade med Big Supplements.

    ”Manni tåks.”

  70. 170

    Filmen ”Bedrägeriet” handlar främst om konsekvenserna av denna illasinnade ”plandemi” och nedstängning av samhället

    https://humanismkunskap.org/2021/03/05/bedrageriet-ny-film-och-intervju-med-reiner-fuellmich/?fbclid=IwAR2Fn7QymMNONxtA6kO77mIMP8U4yA_MkuKHnkcay4qhADuFfEFoGIJLmw8.

    Sanningen måste fram.

  71. 171
    Ann-Margret Lundgren säger

    Ja Helena, du erkänner åtminstone att det Finns en pandemi! 🙂
    Till skillnad från vissa andra.

  72. 172

    ALLT FLER STATER I USA ÖVERGER CORONARESTRIKTIONERNA
    Texas, Mississippi, Michigan, Louisiana, Massachusetts och South Carolina med flera delstater i USA tar bort alla restriktioner och tillåter företag, skolor, restauranger och barer att fungera som de vill. Kravet på munskydd upphävs. Guvernörer tar beslut om att människor får återvända till sina normala liv …

    https://newsvoice.se/2021/03/stater-usa-coronarestriktionerna/?fbclid=IwAR0vicPo0Iu50zt00iPVJ-L6NKj3Rm8oC5bpL52s8P0SIxlIi6EQnKZLs4U

  73. 173

    När de kallar det plandemi så innebär det att faktiskt tror att någon eller 1% har räknat ut den här planen! De människorna har en världsbild från ”Trollkarlen från Oz”. Jag har dåliga nyheter för konspirationer och även för ankdammen. Det finns ännu inte ett enda bevis för att någon styr över huvud taget. Rymdskeppet Tellus saknar både kapten och styrman!!! Att tro något annat betyder att man förlitar sig på sagor.

    Nej, jag har nu fått klart för mig vad som händer. En majoritet, flocken med naturlig immunitet, kommer att drabbas av ME-liknande symptom. Som blir värre ju mer man missköter sig och endast kan stävjas med strikt ketogen och näringsberikad diet, för att alltid ha ett optimalt immunförsvar. Sjukvården kommer i 97% av fallen att hävda depression och föreskriva antidepressiva medel. 3% av sjukvården erkänner sjukdomen men hävdar att man inget kan göra. De drabbade kommer att ha låg status på arbetsmarknaden och vårdbehovet är gigantiskt, globalt sett. Den friliberala tanken att låta armbågarna bestämma en människas lycka, håller inte längre. Ena halvan av jordens befolkning kommer att bli tvingade att ta hand om och försörja den andra halvan. Har vi otur så blir alla drabbade. Då blir det bara Annika och vi här kvar. Undrar om de lyssnar på oss då?

    Vi måste även låta kattskitspratarna komma fram. För som jag brukar säga: finns det inte här i mitt Grytebäck, så existerar det inte. Vi har massor med coronavirusar i mitt land, men inte just det här människoskapade HIV/malariaviruset. Det går ett rykte om att en kvinna i andra änden av byn varit smittad. Men det är obekräftat. Nej jag får basera min pandemi på att min 13-årige son förmodligen haft det. Så det är väldigt enkelt att ha en världsbild där sjukdomen inte finns. Sjukdomen finns, smittan finns, Den är en barnlek, inte farlig alls. Men I realiteten är det döden som smyger sig fram och stjäl både livskraft och livsglädje.

    Kära bröder och systrar, jag kan visa en väg för drabbade att återfå livet. Och jag tar bara hälften av dina inkomster för att rädda dig. Kunskap är makt!

    Jag hoppas ni kan läsa mellan raderna?

  74. 174
    XMargareta säger
  75. 175
    Nisse Hult säger

    Spännande info

    ” Johnson and Johnson Has Paid $BILLIONS in Criminal Settlements and Never Produced a Vaccine Before – Why Would We Trust Them for a New Experimental COVID Vaccine?”

    https://healthimpactnews.com/2021/johnson-and-johnson-has-paid-billions-in-criminal-settlements-and-never-produced-a-vaccine-before-why-would-we-trust-them-for-a-new-experimental-covid-vaccine/

  76. 176
  77. 177
    Tack Mats säger

    #175 XMargareta

    I styrelsen(styrelserna?) för Peter Martins bolag(pluralis?) finns krämare som kränger tillskott.

  78. 178

    177 Jala
    Jag lyssnade i en och en halv minut på din kompis. Det han sa var självklarheter och jag fick titta på en skylt hela tiden. Videon är 40 minuter lång!!! Menar du att jag ska sitta och lyssna på självklarheter eller finns det något han säger som jag inte bör missa??? Eller är det bara så att du skickar ut meningslösa länkar för att jäklas med folk och stjäla deras tid??? Jag bara undrar?

  79. 179
    Conny säger

    Georg W 179
    Angående jala
    Ju sämre belägg det finns för en tes ju längre texter videos förs fram för att försöka bevisa tesen och sanningen påstås finnas någon stans i det oändliga materialet.
    Jala länkar till hundratals sidor men inga fakta finns i länkarna.

    Om jag säger att kolhydrater höjer blodsockret på diabetiker så behövs inte tusen sidor text eller timmar av video för att bevisa det, sen är det enkelt att bekräfta det med ett verkligt experiment.

    Nu tittar vi på covid det råder inte längre nån tvekan om att många får långtidssjukdom av viruset.
    https://www.youtube.com/watch?v=M-O5TixKWfI
    Hero i gladiatorierna

    Covidlångtidssjuke läkaren kritisk till vården: ”Blev sämre och sämre”
    För några år sedan sadlade Marcus Olausson, känd från Gladiatorerna, om till läkare. Under senaste året har han behandlat många som drabbats av covid-19 och drabbades till slut själv av långtidscovid. Han tvingades då att själv söka vård – och det visade sig bli ytterligare en plågsam erfarenhet. Hör hans historia i klippet ovan.

    Novus har undersökt det vetenskapligt och kommit fram till minst 100000 som har långtidsproblem eller har haft långtidsproblem

    Det behövs bara några rader text för att bevisa att jala har fel i en del saker, andra saker om globalisterna kan han möjligen ha rätt i.

    Det går att kolla det är bara att gå ut och fråga folk om dom har fått långtidssjukdom.

    Nedstängningar är inte bra men vi måste erkänna vad ett öppet samhälle orsakar för det är bevisat nu LÅNGTIDSCOVID.

    ATT VISSA FÖRNEKAR LÅNGTIDSCOVID ÄR EN OTROLIG FAKTAFÖRNEKELSE.

    Kolla på gladiatorn Hero han var uppenbart frisk och drabbades av långtidscovid det är inte dom med metabola syndromet och gamla som drabbas.

  80. 180

    @178

    Du skall självklart göra det DU anser vara Rätt för Dig. Vill bara påpeka att du är inte ensam här.

    Det finns flera som kanske inte känner till det som du betraktar som självklarheter.

  81. 181
    Stefan säger

    Bra förklarat här : Om t ex åsikter som blir fakta och vice versa:
    https://www.vk.se/2021-03-08/expert-tecken-pa-kris-att-konspirationer-sprids

  82. 182
    Annika Dahlqvist säger

    Jag är övertygad om att Covid-19 är en farlig virussjukdom, särskilt med tanke på de långa sjukdomstillstånden som kan uppstå. och jag vill inte gärna publicera kommentarer som förnekar Corona och Covid-pandemin. Jag kommer i den mån jag hinner att radera sådana kommentarer.

  83. 183

    Länge leve censuren! Länge leve åsiktskorridoren! Är säker att Anna Bäsén, Björn Olson och resten av spin doktorer håller med och applåderar. Man får inte ha sin egen åsikt, oavsett om det handlar om LCHF eller Covid 19 som vissa ”är övertygade är en farlig virussjukdom”. Man får lov att helt enkelt upprepa Main Stream Propaganda. Då är det klokare och enklare att sluta skriva här för att slippa hamna utanför åsiktskorridoren. Det skall jag göra fr.o.m. nu

  84. 184
    Annika Dahlqvist säger

    183 Dave
    Det är inte rimligt att vissa kommentatorer ska få trumma åsikter obegränsat, som inte omfattas av bloggägaren. Ni får starta en egen blogg som trummar coronanegationer. Och det finns säkert även andra forum att göra det i.

  85. 185

    Jag tror att det är viktigt för Annika att upprätthålla en viss kvalitet på SIN blogg. Struntprat hör inte hemma här om det inte är roligt. Länkar behövs bara om något behöver bevisas eller är oerhört intressant. Ursäkta att jag lägger mig i. Men jag vill säga: bra rutet, Annika (:
    PS. Finns det verkligen inte någon enda som gillar min nya religiösa LCHF-sång? Väcker den kanske anstöt? Många här, inklusive mig själv lider lite av en matpsykos. Vi behöver lämna själva psykosen bakom oss nu, tror jag. Tusen gånger ursäkta för avsteget. Ville bara visa att blogginnehavaren är mycket tolerant och absolut inte får anklagas för censur!

  86. 186
  87. 187
    Lekman säger

    Vad ska man tro?
    Läkare i uppror! Stoppa de skadliga corona restriktionerna
    https://www.expressen.se/debatt/stoppa-de-skadliga-corona-restriktionerna/

  88. 188
    Stefan säger

    Kan tycka att kurvan borde gå ner ordentligt framöver i takt med vaccinationer och därmed lättande av restriktioner.

  89. 189
    Tack Mats säger

    187 Lekman

    Här kan man skriva på: https://lakaruppropet.se/

  90. 190
    Lasse P säger

    #187 Lekman
    Om du inte vet vad du skall tro så kanske denna länk hjälper dig på traven.
    Det är bara drygt 55000 läkare, forskare och andra medicinsk skolade som skrivit på
    https://gbdeclaration.org/

  91. 191
    Lekman säger

    #190 Lasse P
    Vad tror du på?
    Är du som jag lekman, eller yrkesproffs?

  92. 192

    Titta på titeln och fundera sen på om dom tror att långtidscovid är en psykisk sjukdom
    Inte ett ord om långtidscovid.
    Det verkar vara 10% som får kroniska eller långvariga problem av viruset.

    ”Av Sven Román

    Specialist i barn- och ungdomspsykiatri

    Nils Littorin

    ST-läkare i psykiatri och doktor i klinisk mikrobiologi

    Sebastian Rushworth

    AT-läkare”

    KOLLA DOM SAKNAR KOMPETENS DOM KAN INGET OM INFEKTIONSSJUKDOMAR.

    Det finns alternativ med det kan dom inte komma på då deras intelligens inte verkar vara så stor.
    Inför obligatorisk användning av andningsskydd klass 2 eller 3, ingen kan bli smittad eller smitta andra med riktiga andningsskydd.
    Snabbtester kan delas ut till befolkningen och då kan vi hitta dom som är sjuka tidigt innan dom smittar andra.

    Barn får långtidscovid vill Román få fler patienter att behandla med psykofarmaka?

    Ett av dom stora problemen med civid är långtidssjukdom och det nämndes inte med ett ord, kan dom inget eller inbillar dom sig att det är psykiskt?

  93. 193
    Lasse P säger

    #192 Conny aka Tänk om tänk rätt
    Dessa läkares upprop riktar sig i huvudsak mot de skadliga effekterna av restriktionerna vilket kanske bättre faller inom ramen för deras kompetens.
    Det kan ju vara så att pga att dom inte har någon kunskap kring det du benämner långtidscovid, inte heller tar upp detta.
    Långtidscovid är en hypotes kring ett symptom som uppträder i samband med sars-cov-2 men sambandet är inte vetenskapligt fastställt än så länge.
    Jag säger inte att långtidscovid inte existerar men hur ser orsakssambandet ut?

  94. 194
    Nisse Hult säger

    Kan ”långtidscovid” vara effekt av att fortsätta precis som innan ”covid” med exakt samma dåliga livsstil?
    Samma destruktiva kostintag som mosar sönder allt vad immunförsvar heter och bibehåller medlemskap i klubben för Metabolt Syndrom
    Samma höga intag av fröoljor i olika skepnader
    Samma högkolhydrats kultur ivrigt påhejad av Livsmedelsverkets alla lakejer
    Fortsätta med att skapa inflammation i kroppen precis som innan.
    Vägra ändra livsstil oavsett vad som händer och har hänt
    Vägra allt vad fysisk aktivitet heter
    Osv

  95. 195
    Lasse P säger

    #194 Nisse Hult
    Nja…något händer med dom som har långvariga och kvardröjande effekter efter sjukdom men vad den direkta orsaken är vet ingen.
    Det jobbas utifrån olika infallsvinklar men ingen kan vetenskapligt diagnosticera begreppet långtidscovidsjuka

  96. 196
    Annika Dahlqvist säger

    194 Nisse Hult
    Jag har inte sett något om att det är framför allt personer med ’dålig livsstil’ som får långtidscovid. Har ni andra sett det?
    I så fall vore det ett mycket intressant samband.

  97. 197
    säger säger

    Nu kan människor bli världsberömda i Borås i 10 minuter, genom att påstå att de har s.k. långtidscovid.

    Om endast de patienter, som man objektivt genom diverse prover kan fastställa ha avvikande värden, skulle räknas till gruppen med långtidscovid, så tror jag att antalet skulle sjunka avsevärt.

    För många sitter besvären mellan öronen och ibland sitter de där avsiktligt.

    Det är min åsikt och den kan jag väl få ha?

  98. 198
    Ann-Margret Lundgren säger

    Så oförskämt att påstå att långtidscovid ”sitter mellan öronen”!!! Ett stort HÅN mot alla de som är sjuka!

    Och Annika, nej jag har inte heller sett att det är personer med dålig livsstil som får långtidscovid.

    Jag känner själv ett par som har det, och de lever hälsosamt, och är absolut inte psyksjuka! Avskyvärt att påstå det!

  99. 199

    Det är bara att pumpa i dom antidepressiva. Så blir de glada igen.

    Långtidskovid ansvarar staten för. Depression är ditt eget fel. Kostnaden för att ta hand om och försörja långtidssjuka är globalt oöverstigligt. Människor får klara sig själva och bli arbetslösa. Leva lite fattigare. Nu blommar egoismen ut i hela sin hemska skrud och Sverige tillhör förlorarna. I brist på egen läkemedelsindustri.

  100. 200
    Lasse P säger

    Hittade denna länk och enl. den så är långtidseffekter efter olika (virus) sjukdomar inget ovanligt.
    https://www.vox.com/platform/amp/22298751/long-term-side-effects-covid-19-hauler-symptoms?__twitter_impression=true

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa