Faktorer som skyddar mot Corona

Jag fick ett mail från Johan:

Vet du om det finns någon relevant forskning kring varför Covid 19 slår så olika? Det förekommer alla möjliga fall från de som inte ens blir smittade till de som behöver respiratorhjälp med en hel rad med mellanlägen. En hypotes som jag funderar på är om det kan vara en kombination av kanske 3 faktorer:

1. Om man tidigare har tagit säsongsinfluensavaccin. De som har tagit vaccin tidigare flera år i rad har inte motionerat immunitetssystemet lika mycket och är mer oskyddade.

2. Allmän hälsostatus. Folk med metabola syndrom och dålig träningsstatus ligger sämre till än de som äter rätt och håller kroppen igång. LCHF skulle kunna hjälpa. Du har hittat en del studier som påvisar det.

3. Ärftliga faktorer. Människor med neandertalgener har allmänt sett bättre immunförsvar, enligt vad jag har lyckats snappa upp från vetenskapen, men om det är så i det här fallet har inte jag hört sägas något om. Dessutom är det väl knappt någon som vågar säga något om det heller med tanke på tonläget i den allmänna debatten, även om det finns fakta eller att det skulle kunna gå att ta fram sådana, eftersom det ju mest är européer som har sådana gener.

Jag hörde ett inslag i P1 där de lanserade en idé att neandertalgener skulle vara en belastning i sammanhanget, men den ger jag inte mycket för. Antagligen hade de inte vägt in punkt 1 eller 2, och då är det rätt så lätt att få fram ett sådant resultat med tanke på att säsongsinfluensavaccin i huvudsak tas i västvärlden och att metabola syndromet också återfinns här, en dålig studie alltså.

Min kommentar:
1. Det finns också teorier om att vaccination mot säsongsinfluensa kan försämra infektionsförsvaret generellt.
2. Här har vi också frågan om tillskotten av vitaminer (tex C- och D-) samt en del mineraler och kokosfett kan förstärka infektionsförsvaret.
3. Ärftliga faktorer kan vi ändå inte påverka, så det engagerar jag mig inte i.

 

Comments

 1. 1

  Intressant om influensavaccinet!

  Jag har också tänkt på att de flesta på äldreboendena brukar få årets influensa vaccin. Och att målet är att alla äldre européer ska ta den. Detta ges i januari vanligtvis och dödligheten som sedan följde av covid, både i Sv och övriga västerländska länder, var som högst bland de äldre, på våren. Slumpen?

  Hur är tanken med vaccin mot covid? Är tanken att hela världen ska vaccineras årligen?
  Och kommer de länder i främst Afrika och Asien, där fallen är få, gå med på det?

  Varför undersöker man inte vad som kan vara orsak till att vissa länder verkar vara förskonade? Kan det ha med vad de äter och vilka kryddor de använder? Bara tankar.

 2. 2

  Detta om influensavaccinet läste jag i början av 2020. De som tar influensavaccinet är skrämda människor som inte har byggt upp sitt immunförsvar.

 3. 3
  Ann-Margret Lundgren säger

  Ang influensavaccin: Jag har vaccinerat mig varje höst i några år nu, och sedan jag började med det har jag sluppit influensan. Dessförinnan hade jag influensa ungefär vartannat år, vilket inte var roligt alls! Fick det trots att jag lever hälsosamt, äter nyttigt till stor del lchf, tar c-vitamin och d-vitamin m.m., och är ute och promenerar i skogen varje dag. Allt detta gör jag fortfarande. Ja jag är kanske en ”skrämd människa”, det erkänner jag, är inte ett dugg högmodig som vissa personer här…..
  Och nu är jag ”skrämd” för att få covid-19, därför tänker jag vaccinera mig mot det också!
  Ni andra kan ju förlita er på vitaminer osv, men mot denna hemska sjukdom hjälper det inte!!
  Och jag anser att det är osolidariskt att inte vaccinera sig, och därmed riskera att smitta andra sköra människor.

 4. 4

  Till Annika
  Du skriver ofta om att cocosfett motverkar virus.
  Finns det ngn förklaring som talar om verkningsättet inne i kroppen.
  Cocos olja som hudvård är lättare att föstå funktionen.
  Hur mycket och hur ofta ska cocosolja intas för att det ska ha ngn effekt?

 5. 5
  Agneta Andersson säger

  3
  Jag håller verkligen med dej. Jag har också vaccinerat mej mot den årliga influensan och kommer absolut att ta Corona-vaccinet när det väl kommer. Både för min egen skull och för andras. Jag är LCHF-are sen 14 år och tar vitaminer: C,D,Zink,K2, Magnesium och kokosfett dagligen.
  En sak som man inte ännu tagit upp här, är blodgrupper. Har läst flera gånger att olika blodgrupper kan ge olika risk för Corona. Bäst är 0. Jag har turen att ha 0RH-

 6. 6
  Hans Nilsson säger

  Immunitet mot vinterkräksjuka och motsvarande immunitet mot covid-19? Kan man tänka sig en koppling, dvs att immunitet mot det ena ger (mer eller mindre) immunitet mot det andra?

 7. 7
  Dick Broman säger

  Ann-Marget Lundgren

  Jag respekterar att Du tar och tror på vacciner fullt ut.
  Du har rätt att injektera vad Du vill i Din egen kropp, det angår inte mig och det bör inte heller vara något problem för någon annan medmänniska som valt att leva i en demokrati och som har demokratiska värderingar.

  Däremot vänder jag mIg emot att Du säger att det är osolidariskt att inte låta vaccinera sig och att de ovaccinerade ensamma skulle riskera att smitta ned andra, det är nämligen fel i sak.

  Vaccinet skyddar inte Dig i från att smitta ned andra människor.
  Du kan mycket väl bära på viruset och smitta andra, fast Du är vaccinerad.
  Läs på!

  Den 27 januari undertecknade Europarådet, som skall garantera medborgare i EU demokratiska rättsregler och mänskliga rättigheter en resolution 2361, som slår fast att vaccinationer i medlemsländerna inte få vara obligatoriska.

  Vidare får personer som inte är vaccinerade inte diskrimineras på något sätt.
  Detta stoppar effektivt planerna som till exempel sverige har på att låta ett vaccinpass styra vem som får resa eller besöka vissa platser.

  Resolutionen går så långt som att påbjuda att medlemsländer som till exempel Sverige aktivt ska upplysa medborgarna om att de har denna rättighet, att inte låta vaccinera sig.

  Resolutionen är också något som alla kan hänvisa till, det gäller alla som den Svenska regeringen försöker tvinga till att vaccinera sig.

  Troligen är det just därför att den korrupta mainstream media i Sverige inte nämner de brott emot mänskliga rättigheterna med ett ord som ett vaccinationspass innebär, där regeringen diskriminerar medborgarna för att tvinga fram vaccinationer.
  Och det är nog av samma anledning som EU och alla andra Europas regeringar, utom Danmarks, är tysta och inte låtsas om att det finns ett klara bevis på att Sveriges regering inte leds av demokrater som respekterar mänskliga rättigheter.

  Jag tycker att alla som vill leva i en demokrati, även alla personer i den svenska regeringen, bör respektera demokratiska rättsregler och mänskliga rättigheter.

 8. 8
  Elisabeth G säger

  # 3

  ”Och jag anser att det är osolidariskt att inte vaccinera sig, och därmed riskera att smitta andra sköra människor.”

  Fast nu har det ju framkommit att den som är vaccinerad likväl kan smitta andra, så det argumentet håller inte.

 9. 9

  Som Jala säjer så måste man nog träna sitt immunförsvar, precis som man måste träna hjärna och muskler för att leva skapligt frisk i längre tid….
  Hörde häromdan en utsökt intressant TedTalk med en dansk forskare vid namn Christine Benn, som bestämt hävdade just denna tanke….det lär vara en viktig skillnad i hospitalisering och ”outcome” i även våra vanliga, och ibland tyvärr också dödliga, barnsjukdomar t ex….det var skrämmande att höra det hon och hennes kollega kommit fram till om de numera så vanliga vaccinerna, som alla barn i välståndsländer blir utsatta för, till och med under det första levnadsåret…
  Hon och hennes kollega Peter Aaby hävdar att enligt deras forskning så kan vissa typer av vaccin vara till större skada än nytta…och detta skulle gälla speciellt de inaktiverade vaccinerna i motsats till de levande.
  Länken till denna otroligt lärorika föreläsning borde vara:
  Https:/www.ted.com/talks/christine stabell benn how vaccines train the immune system in ways no one expected?
  Utm source=tedcomshare&utm medium=email & utm campaign=tedspread
  Hoppas jag kopierat rätt bara, om någon vore intresserad…

 10. 10
  Catherine Andersson säger

  Tack Dick Broman för ditt tydliga inlägg här angående Corona Vaccineringen. En sak som förvånar mig är att det ofta kommer upp att det är osolidariskt att inte vaccinera sig. Detta trots att bl a FHM sagt på sina presskonferenser att man kan smitta, trots vaccinering. Detta gen-vaccin mRNA har ju dessutom inte blivit godkända från tillverkarna, de har frånskrivits allt ansvar för biverkningar då de inte gjort klart alla steg ännu. De har sagt att inte förrän 2023 kan man veta om biverkningar.

 11. 11

  VAR kan man läsa att tillverkarna av gen-vaccinet inte kan veta om biverkningar förrän 2023?
  Hur är det med vector vaccinet? Johnsons.

 12. 12
 13. 13
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Jag tänker i samma banor som ’Johan’ – och instämmer med Jalas, Dick Bs (tack!) och mormors kommentarer.

  Min man och jag har aldrig vaccinerat oss mot årliga flunsor och tänker verkligen inte börja nu! Vi tar D3, C-vit, Magnesium, Zink, Selen, B12 m.fl. kosttillägg – och huttar dessutom ca 2-3cl kolloidalt silver dagligen. Ingen av oss har drabbats av minsta snuva eller magsjuka sedan första hutten.

  Vi tar inga syntetiska medikamenter utan sköter vår hälsa med EKOLOGISK mat & dryck, naturmedicin och behandlingar som akupunktur, massage, kiropraktik etc.
  Inte är vi rädda heller – vilket har stor betydelse för hälsan.

  @4 Lennart
  Enligt bekanta från Sri Lanka så använder man kokosolja till matlagning och för hårvård och inte på huden. Men man gör förstås som man vill. Kokosolja är antiseptisk och därför bra även för mun och tandvård. Oljan kommer in i skrymslen dit vätskor inte når. Man svishar runt oljan en bra stund och har man ingen infektion kan man svälja oljan – annars ska oljan spottas ut (inte i handfat eller vask ..för rörens skull)!
  Vi använder eko-kokosolja till praktiskt taget all matlagning. Kokosolja är även bra att smörja i näsan (skyddar mot infektioner).

 14. 14
  Ann-Margret Lundgren säger

  Jag uttryckte mig lite fel, det erkänner jag. Jag vet ju att man kan smitta ovaccinerade, även om man vaccinerat sig, fast man själv inte blir sjuk.
  Men då får ju de som INTE vaccinerat sig ”skylla sig själva” om de blir smittade av en vaccinerad person som inte själv är sjuk!
  Men det behöver ju inte vissa personer här bry sig om, eftersom ni lever så hälsosamt så ni kommer Aldrig att bli sjuka av något virus… 😉 trots att ni aldrig vaccinerar er.
  Jag hoppas att ni har hört talas om alla unga friska människor, folk i sina bästa år 30-60, som fått långtidscovid med inre organen drabbade. Och ingen bot finns, det är bara att vänta och se.
  Men sånt drabbar ju inte er….., så varför bry sig om alla dessa lögnare som hittar på att de är jättesjuka…..(ironi). Eller beror det på att alla dessa inte ätit c-vitamin och d-vitamin etc…..

  Jag litar faktiskt på myndigheterna och regeringen (svimma inte!), jag tror verkligen inte att de vill att folk ska bli sjuka och dö. Även om jag tycker att regeringen varit alltför mesig, de reagerade för sent i början av pandemin.

  Fy för alla konspirationsteorier. De har förstört mycket i världen!
  Hade Internet med alla konspirationsteorier funnits när poliovaccinet kom, och smittkoppsvaccinet, m.m. så hade dessa sjukdomar fortfarande funnits kvar, men nu tack vare vaccinerna så är de utrotade!

 15. 15
  Elisabeth G säger

  # 14

  Varför är du så aggressiv, Ann-Margret? Det är väl ingen här som missunnat dig vaccin? Tror du att det hjälper så. Själv tror jag inte det. Människor som haft covid-19 insjuknar på nytt, viruset muterar hela tiden, vilket torde göra vaccinet mer eller mindre verkningslöst osv.

 16. 16
  Katerina säger

  # 14
  Myndigheterna och regeringen är också rädda precis som du. Dessutom känner de sig tvungna att hantera situationen. De besitter inte den djupa kunskapen om immunförsvaret som krävs utan helt enkelt förlitar sig på experter. Många experter i det här fallet kommer från industrin och vill sälja sina produkter för att täcka kostnader och generera vinst till sina aktieägare.

  Så våra myndigheter tror antagligen precis som du att vaccinering kommer att bli en lösning på problemet och vill få problemet ur världen. Hur det kommer att bli vet vi bara om några år då biverkningarna uppenbaras. Jag har låtit vaccinera min familj mot svininfluensa och sedan kom det besked om narkolepsi. Sedan dess har jag inte tagit några vaccin mot säsonginfluensa. Nu gör jag inte om detta och vaccinera mig mot Covid 19 ingen kommer att tvinga mig till det. Inte några tal om missriktat solidaritet eller anspelningar på konspirationsteorier kommer att få mig att vaccinera mig.

  Dessa nya vaccin är otestade och de kommer att ha biverkningar. Jag misstänker att jag har redan varit smittad av corona och jag misstänker att jag kommer att bli smittad igen. Hellre mitt immunförsvar tränar på det än jag får en spruta med gud vet vilka konsekvenser.

 17. 17
  Nisse Hult säger

  Tänk tanken ”Våg nr 5” till hösten och vaccinuppdatering 5 som krävs för mutation 9/10/11

  Spännande cocktail de kan bli

  Låter smidigare med 5000-10000iU D3, 2000/3000mg VIT C en rödlök, 3msk Cocosolja och 25mg Zink 🙂

 18. 18
  catherine andersson säger

  Det tar så lång tid att få klart för sig alla biverkningar. Det är ju därför läkemedelstillverkarna har fått skriva att de inte betalar ut något skadestånd till de som ev drabbas. Vi kan ju bara hoppas att det inte blir som med Svininfluensan, där vaccinet Tamiflu användes, och hela sveriges befolkning uppmanades att vaccinera sig av våra myndigheter. .Nu har vi ca 400 människor (det kan vara fler), som har drabbats av Narkolepsi, och har fått sina liv förstörda. Har de fått ersättning? Nej.
  Vad vet vi om dessa experiment vacciner, som t o m Moderna sa: att det är inte ett vaccin, det är genterapi.
  Det finns massor att läsa om detta som pågår nu. Dock inte i våra MainStream media. Dr Mercola har mycket information, bl a. Det finns flera.

 19. 19

  Tack Lasse P.

  Undrar varför inte FHM och VC talar om detta? Ser att folk är ute på gatorna o protesterar mot vaccinering, i vissa länder. Och de flesta i vissa (fattiga) länder, där få har avlidit, kommer helt enkelt att strunta i vaccinet. Det blir de rikas vaccin. De som vill eller måste resa utomlands.

  Vet ni att det går att köpa IVERMECTIN on line från Spanien? Det heter Stromectol där.
  Rätt dyrt. Vet inte om det går igenom posten / tullen.

  Bra att veta om dosen som går efter personens vikt och att det rör sig bara om 5 dagar om man blir sjuk och, om jag minns rätt, en tab var annan vecka, som förebyggande. Mycket vanligt att brassar och colombianare tar det. Allt detta går att finna på andra språk.

  https://med-sinreceta.com/comprar-stromectol-online.html

 20. 20

  Ni gör helt rätt som inte tar vaccin, moderjord mår bra av att vi blir färre människor här på jorden.
  Har.Ni vaccinmotståndare tänkt tanken hur det skulle vara om alla människor vägrade vaccin?

 21. 21

  Om alla vägrade att ta vaccin så skulle det vara katastrof för läkemedelsindustrin. Däremot så skulle det vara en välsingnelse för mänskligheten.

 22. 22

  Så enkelt är det inte, det är meningslöst för oss att spekulera.
  punkt 1 unga personer som inte vaccinerar sig blir sjuka och långtidssjuka, jag tror inte att säsongs influensavaccin är så bra men det kan inte förklara något. (möjligt att det kan ha betydelse på riktigt gamla 70+)

  punkt 2 kosten påverkar säkert men är det förklaringen?
  Då måste dom som äter sockermat bli sjuka och dom som äter riktig mat inte bli sjuka.
  Personer utan det metabola syndromet blir sjuka och långtidssjuka.
  Vältränade personer har faktiskt blivit sjuka.

  Det är så stor skillnad mellan dom som inte märker mycket och dom som blir mycket sjuka att det måste vara något ny okänd orsak.

  Det är bara dom som forskar som kan hitta förklaringen, Det är forskare som kom på att D C vitaminer är bra.
  Det finns inte en chans att vi skulle komma på förklaringen, i videon går dom igenom några teorier hur många förstår biologi på den nivån?
  Om viruset är kvar eller inte kan bara avgöras av personer som har tillgång till labb.
  https://www.youtube.com/watch?v=uQlBmy-T2W8

  Det verkar vara något i immunförsvaret som är förklaringen, kanske inte är rätt förklaring men en sak är säker och det är att vi inte kan hitta förklaringen.
  https://www.youtube.com/watch?v=OaNXiEUrpIc&t=16s
  Bara dom med gedigen utbildning kan hitta svaret.

  Vi kan bara minska våra risker med att äta stenålderskost LCHF eller någon annan vettig kost och sen ta vitaminer som har föreslagits.
  Vi får vänta tills forskarna hittar förklaringen.

 23. 23

  #20 Lennart
  Livet är en sexuellt överförd sjukdom, 100% dödlighet.

 24. 24
  Lars Henrik säger

  Jag och min sambo kommer troligen att ta vaccinet då vi tillhör riskgrupp.

 25. 25

  Vi kan inte träna upp vårt immunförsvar på farliga virus, ska vi utsätta alla för ebola rabies aids så vi blir immuna mod dom farliga virusena?

  Risken att bli långtidssjuk av coronaviruset är så stor att vi inte kan sprida viruset.
  Skulle alla få viruset så skulle vi kunna få en halv miljon långtidssjuka i vårt land.
  Jag tänker ta vaccinet och sen tar jag vitaminerna och äter LCHF.

  Snälla virus som mässlingen kan vi få avgöra själva om vi ska vaccineras mot men farliga som det utrotade smittkopps viruset måste alla vaccineras mot om det kommer tillbaka.

  Kommer smittkoppor tillbaka så skall alla tvångsvaccineras, farliga virus där finns inga alternativ.
  Coronaviruset kanske på sikt kan utrotas av vaccin om det går ska vi då avstå från det?
  Hur vi ska hantera coronaviruset är en svår fråga.

 26. 26

  Hur tänker ni om framtiden?

  Tror ni att hela världens befolkning kommer att vilja och kunna vaccineras mot COVID ÅRLIGEN? Varje år?

  De som vaccineras nu i februari, kanske bara är skyddade till september?

  Då man inte vet hur länge effekten av vaccinet finns kvar. Kanske bara ett halvår?

  Och alla vaccinerade fortsätter att smittas men blir mindre sjuka, och kan smitta andra.

  Hur tänker ni som läser om viruset och vaccinet?

  Obs! Frågan är seriös.

 27. 27
  Lars Henrik säger

  Jag och min sambo försöker i varje givet läge använda alla medel vi känner till för att undvika svår covid-19-sjukdom. LCHF, vitamin C och D3 och troligen vaccin då vi, som nämnts ovan, tyvärr tillhör riskgrupper.

 28. 28
  Dick Broman säger

  Ja Helena, jag har samma funderingar, som Du
  Men i en korrupt värld, så gäller inte logiskt tänkande.
  Men var glad för den gåva som Du har.

 29. 29

  Till Er som anser att det är osolidariskt att inte vaccinera sig mot Covid-19.
  För er är rädslan för covid-19 större än för vaccinet och det är helt ok och ifrågasätts inte.
  Personligen känner jag större oro och rädsla inför ett nödgodkänt experimentellt vaccin, men då betraktas man som osolidarisk och konspiratorisk vaccinmotståndare.
  Det är ung.1,4% av jordens befolkning som är eller har varit sjuk i covid-19 varav, minst, 98% faktiskt blir friska.
  Jag börjar bli så innihelvete less på den hatiska inställningen hos människor som tror att sensationsjournalistik är lika med oförvrängd sanning och högt ansedda människor inom immunologi, virologi etc. och som uttrycker sin tveksamhet över de åtgärder som vidtas, betraktas som mindre trovärdiga än karrärkåta politiker.
  Så min fråga till Er är: Är min oro och rädsla mindre värd än Er?

 30. 30

  #26 Helena
  Som du säger så kanske vaccinet bara verkar i några månader. Dessutom tycks spridningen vara mindre under sommaren (kanske för att medelnivån på D-vitamin hos svenskarna är större då).
  Jag som inte tillhör någon riskgrupp kommer säkert inte få vaccinera mig förrän i maj-juni så därför tänker jag vänta med att vaccinera mig till i höst. Det kan ju också vara en helt ny mutation av viruset som är verksamt i höst.

 31. 31

  Lasse p
  ”Det är ung.1,4% av jordens befolkning som är eller har varit sjuk i covid-19 varav, minst, 98% faktiskt blir friska.”
  Det gäller bara död och det kan stämma.
  Du missar totalt långtidssjukdom vilket kan vara fruktansvärt.
  Långtidssjukdom kan vara alt från 1-15% ingen verkar veta och ingen vet om dom någonsin blir friska.

  Finns inga belägg för att alla drabbade blir friska med tiden tyvärr.
  https://www.youtube.com/watch?v=OaNXiEUrpIc&t
  Det kan vara den delen av immunförsvaret som orsakar allergi som även orsakar långtidssjukdom och då kan det bli livslångt då allergi är livslångt.
  Autoimmunitet har föreslagits och det är livslångt.
  Några säger att hälsan försämras med tiden.
  Många har varit sjuka i snart ett år då kan man se det som en kronisk sjukdom.

  Självklart är jag orolig för biverkningar från vaccinet men ta fram biverkningar som är vanliga och är i klass med långtidssjukdomen eller direkt död av viruset. (gamla multisjuka kan nog skadas eller dö av vaccinet men dom dör av vilken infektion som helst så det saknar betydelse)
  Myndigheterna kan mörklägga biverkningar men något borde komma fram, Annika skulle knappast mörklägga anekdotiska fall, noll på denna bloggen än så länge eller har jag missat något.
  Det verkar inte finnas stora direkta problem med vaccinet, jag har inte sett det i alla fall.
  Frågan är nog om det dyker upp oväntade biverkningar månader efter vaccination, jag utesluter inte det.

  Rätten att vägra vaccin försvinner om viruset är riktigt samhällsfarligt, så farligt kanske inte detta coronavirus är.
  Alla tvingas betala skatt och det är bra, vi kan kräva sjukhusvård och det är bra.
  Vi har både rättigheter och skyldigheter mot staten.
  Vi kan en dag bli tvingade att massvaccinera för att undvika en massdöd.

  Om det nu var massvaccinering mot smittkoppor som tog bort det viruset var det bra eller dåligt med den massvaccinationen?

 32. 32

  Sensationsjournalistik var ett bra ord för vad det handlar om. Ni som tror att barn dör av ett tämligen ofarligt virus har ingen aning om vad ni pratar för dumheter. De sk pcr testerna är så olämpliga då de för det mesta visar fel. I början så gjorde man inga tester alls och inga munskydd. Med Er oro så borde logiskt sett en väldig massa ha dött vilket inte är fallet. Sanningen hittar ni hos SCB Statiska centralbyrån. Ring dit och be att få Dödssiffrorna och folkmängden för hela 2000 och ni får se sanningen.

  Jag upprepar, ett tämligen harmlöst virus som utnyttjas läkemedelsindustrin för att öka sin vinster.

  Sanningen finns hos SCB.

 33. 33

  Min favorit. En väldigt begåvad ung kvinna med mycket kunskap.

  Grizelda Von Jolie
  Covid är INTE en farlig sjukdom! När ska folk fatta det? Är folk verkligen såhär dumma att dom tror att covid är en farlig sjukdom? Både enligt WHO och folkhälsomyndigheten själva, så överlever alla under 70 år covid till 99.9% procent! Och att påstå att covid för dödlig för att alla överlever det förutom 0.1%, är lika ironiskt som att påstå att vatten är giftigt för att den dödar 0.1% utav dom som dricker det i vattenförgiftning. Och så länge man inte lider av en autoimmun sjukdom som tex HIV eller AIDS, då kommer man ALLTID att återhämta sig från covid.

 34. 34

  Det som inte fick hända hände viruset muterade och blev farligare.
  ”Den danska smittskyddsmyndigheten Statens serum institut säger att personer som insjuknar i den brittiska virusvarianten löper 60 procent högre risk att hamna på sjukhus.”
  Mer smittsam också.
  Jag är glad så länge det inte blir ännu farligare för då ligger vi risigt till.

  Andra mutationer finns som vaccinerna fungerar sämre mot, men vaccinerna funkar nog ändå hyfsat .

  Det hemskaste som kan hända är en riktigt dödlig mutation som är ännu mer smittsam.

 35. 35
  Katerina säger

  Rädsla i sig är farlig eftersom vi slutar tänka och börjar agera i panik. Rädsla bygger ofta på okunnighet. Jag är mycket besviken på våra politiker som har låtit sig skrämmas av sensationsjournalistiken och påtryckningar från industrin. Jag hoppades att våra politiker var klokare än så och förstod det farliga med att drabbas och agera på rädsla.

  Men jag är inte förvånad eftersom detta beskriver den värld vi lever i. För att hitta ett balanserat och klokt expertutlåtande måste man gräva och ifrågasätta, värdera källan och förlita sig på sina tidigare kunskaper, använda logiskt tänkande och följa pengar. Framförallt följa pengar eftersom det är vinstintresset som styr informationsspridningen och desinformation ändvänds numera som en slags marknadsföring.

  Till exempel om man vill sälja sitt vego budskap eller syntetisk kött så måste man samtidigt skrämma köttkonsumenter och påstå att det skulle vara hälsovådligt att äta kött. Hur dum är man som väljer att tro på det? Det är ju väldigt tydligt att gemene man som vill lita på medmänniskor inte lyckas navigera i detta landskap av lögner och halvsanningar. För att sälja vaccin måste man utmåla Covid-19 viruset att vara i paritet med böldpesten.

 36. 36

  Håller med!

  Framförallt tycker jag det var och är inhumant att enkla läkemedel som många läkare fann, kunde stoppa det hela, om det gavs de FÖRSTA dagarna, motarbetades av WHO.

  SÅ många avled och SÅ många blev och blir långtids sjuka på grund av det.

  Kolla till ex Med World de la Vida! Läkare i SanSalvador. Bara privata läkare fick följa deras rekommendationer.

 37. 37
  Lars Henrik säger

  Jag skulle nog ha nytta av rekommendationer i denna kontroversiella vaccinfråga.

  Vad tycker Annika (och eventuella andra läkare eller annan relevant sjukvårdspersonal här) angående covid-19-vaccin till person i riskgrupp, t ex framskriden ALS-sjukdom?

  Jag kan mejla om så önskas?

 38. 38

  Bara man kan ta sig ifrån fulmedia och lära sig att leta på andra ställen så finns det hur mycket info som helst.

  https://humanismkunskap.org/2021/02/24/folkets-radio-ny-radiopodd-med-journalistik-som-den-alltid-borde-vara/

  https://folketsradio.se/#pod

 39. 39

  Om kostens betydelse för vårt välbefinnande. Dags för lite gammal info.

  https://www.paleoteket.se/karnivorkostens-historia/

 40. 40
  Annika Dahlqvist säger

  37 Lars Henrik
  Jag vet för lite om långtidseffekterna av både virus och vaccin för att kunna rekommendera vaccin eller ej. Men min känsla är att rekommendera vaccin till personer i riskgrupp, utom kanske för de allra äldsta som kanske är för sköra för att tåla vaccinet?

 41. 41
  Lars Henrik säger

  Tack Annika,

  Det är ungefär den slutsats vi också kommit till och fått som råd. Vi ville dock gärna ha en second opinion.

 42. 42

  Argumentet mot vaccin, att läkemedelsindustrin ska tjäna pengar på att lura människor att ta vaccin.
  Hur trovärdigt är det när det gäller Covid 19?
  Jag anser att det är lättlurade hjärntvättade människor som har den åsikten.

 43. 43

  #31 Conny
  Nej…Det är drygt 1,4% som är eller har varit smittade enl Johns Hopkins Institutet.
  Antal döda i Covid-19 av jordens befolkning är 0,032%.
  I de 1,4 procenten ingår de med långtidseffekter av sjukdomen.
  Då 98% blir friska så måste dina antagna 15% långtidssjuka hämtas bland de 2% som kvarstår dvs ung. 336000 människor vilket är högt räknat då de avlidna inte är avräknade från de 2% som kvarstod.
  Naturligtvis tragiskt för de drabbade, om det råder inget tvivel, men matematiskt är det väldigt få.
  Vad det gäller vinst på vaccinet så är ju ambitionen att vaccinera minst 70% av befolkningen för att uppnå flockimmunitet och räkna på en doskostnad på runt 20 kr, vilket är oerhört lågt, så drar dom in 109 miljarder på den första omgången.
  Sannolikt blir det genomsnittliga priset avsevärt högre så räkna med flera hundra miljarder i vinst…varje år.

 44. 44

  Lasse P
  ”Antal döda i Covid-19 av jordens befolkning är 0,032%.”
  Det är en falsk information du måste ta procenten ur dom som har haft infektionen.

  ”I de 1,4 procenten ingår de med långtidseffekter av sjukdomen.”
  Det är en lögn den som har tagit fram siffrorna ljuger medvetet

  Jag sa 1%- 15% långtidssjuka ingen vet säkert.
  Jag gissar att 8% får långvariga problem och att 3% aldrig blir friska.
  Jag har inte sett en enda som har sagt att långtidsjukdom skulle vara så lite som 2%

  ”Då 98% blir friska”
  Det är en lögn, mer än 2% är långtidssjuka och många har dött.

  Nedstängning av samhället är inte bra men vaccinerar vi så kan samhället vara öppet.
  20 kr kan jag betala själv för att slippa risken att få allvarligt sjukdom eller långtidssjukdom.
  Hur kan någon vara emot vaccinet om det inte är farligt?

  Att läkemedelsbolag går med vinst på vaccinet är inget sakligt argument mot vaccin.

 45. 45
  Dick Broman säger

  Västra Götalandsregionen, meddelade på torsdagen att alla vaccinationer från en särskild omgång av Astra Zenecas vaccin mot covid-19 pausas.

  EN SÄRSKILD OMGÅNG!??

  Uppenbarligen har inte alla leveranser av vaccin samma innehåll!
  Det verkar vara ett lotteri vad man får injicerat i kroppen.

 46. 46

  Conny #44
  Ena stunden gissar du, sedan är du säker att saker är lögn där du uppenbarligen inte brytt dig om att kontrollera själv.
  Visst…officiella data kan vara missvisande men vad är alternativet?
  Men du skall få siffror som du kan lita på och som passar dig.
  Av dom som avlidit i Covid-19 så dog 100%

 47. 47

  Conny #44
  Läs den bif. länken och förklara, utan att gissa, varför dessa 8 forskare har fel.
  https://www.aftenposten.no/norge/i/rARm9A/aatte-forskere-influensa-tar-flere-liv-enn-koronaviruset-i-norge-sver

 48. 48

  Conny #44
  Titta på denna länk och förklara varför drygt 54000 medicinskt sakkunniga har fel i att vidtagna åtgärder mot Covid-19 orsakar större skada än viruset.

  https://gbdeclaration.org/

 49. 49

  NÄR ska Sverige informera folket om hur mycket protester eller ointresse det finns för vaccin runt i världen? Och NÄR ska det bli känt hur land efter land använder sig av IVERMECTIN officiellt eller inofficiellt?

  Ett läkemedel som WHO var emot men många läkare märkte att folk botades på några dagar om de fick detta de första dagarna?

  För er som inte känner till det, är Ivermectin ett läkemedel som går att köpa receptfritt runt i världen, mot parasiter. I Sv finns det bara som pasta för djur!

 50. 50

  Lasse P 48
  Läs deklarationen
  Dom tar inte upp alla som blir långtidssjuka och följdskador av viruset.
  Dom vill smitta ner folk det står tydligt i deklarationen.
  Varför ska vi fortsätta smitta ner folk när massvaccinationen snart är klar.

  Följ pengarna det kan vara påhittat av ruttna finansmän som tjänar på att gamla dör och att deras verksamhet håls öppen.
  Sen har några läkare förhastat skrivit på som inte fattar att långtidscovid finns dom tror att problemet är psykiskt.

  Nedstängning är inte bra.
  Virusinfektionen är inte bra.
  Det minst jävliga kan vara en massvaccination.

  ”Ny mottagning för barn med långtidscovid”
  Vi kommer att få se många såna rubriker, vi kan få tusentals med barn som aldrig mer blir friska.
  Det är en mer eller mindre kronisk sjukdom som dom har fått.
  DET FINNS INGEN BEHANDLING IDAG SOM ANVÄNDS AV SJUKVÅRDEN.
  Det är möjligt att D-vitamin och annat kan hjälpa men det används inte nu.

 51. 51

  Hade man varit politiker så hade man inte behövt vara rädd covid 19, ett vanligt förkylningsvirus eller?

  Läs själv och gör en bedömning av vad Helena Palena skriver.

  https://parnassen.wordpress.com/2020/03/09/corona-ett-vanligt-forkylningsvirus-hojdarna-ar-i-alla-fall-inte-radda/

 52. 52
 53. 53

  Intressant – detta pratar läkarna på Med World Médicos por la Vida (SanSalvador) om också.

  Men blir man sjuk i covid i Sverige, kan man inte räkna med det.
  Först vänta på tid hos läkare som nog kommer att ställa sig frågande om man ber om det.

  På sätt och vis är det en fördel att bo i länder där man kan köpa vad man vill på ett apotek!
  Under covid-tiden!

 54. 54
  Lars Henrik säger

  @38 Jala,

  Detta var riktigt bra! Nyktert och informativt.
  https://folketsradio.podbean.com/e/covid-och-ifragasattarna/

 55. 55

  Jag har turen att bli förkyld väldigt sällan, kanske vart femte år, och då har jag max lite ont i halsen ett par dagar och snuva och sedan är det klart. Min pojkvän är lika motståndskraftig mot influensa han. Vi bor i London och har haft alla chanser att bli sjuka, men trots omuterade och muterade coronavirus har vi inte blivit sjuka (ännu, ta i trä). Vi har båda blodgrupp B som jag har förstått också verkar erbjuda visst motstånd mot influensor. Jag har ätit LCHF i ca 10 år, min pojkvän snarare HCHF:-) Ingen av oss har heller tagit influensavaccin tidigare. Jag kommer dock att ta coronavaccinet, har tagit första dosen redan, eftersom jag i januari fick reda på att min kroppspulsåder vid hjärtat är utvidgad (är 50 år) och man tidigare konstaterat att viruset tenderar att attackera blodådror.

  I mitt fall känns det som om de ärftliga faktorerna är väldigt starka, både när det kommer till känslighet för influensa, och hjärt- och kärlsjukdom (min 48-åriga bror, med längre gången utvidgning opererades för samma sak nu i januari:-/). Man kan göra allt rätt när det kommer till livsstil, men är det ärftligt så verkar man arbeta i uppförsbacke.

 56. 56

  … men är det ärftligt så verkar man arbeta i uppförsbacke, dvs om det kommer till t.ex. hjärt- och kärlsjukdom:-)

 57. 57

  Skeptiker kanske borde göra en del studiebesök ute i div verksamheter för att få lite perspektiv.

  https://www.folkbladet.nu/2021-02-26/fortsatt-anstrangt-lage-i-lycksele-nu-ar-vargen-har

 58. 58

  @ Helena 49
  Du propagerar för ivermectin, har du provat själv?
  Ta en rejäl dos och rapportera gärna hur det fungerar i kroppen.
  Jag vet att det är ett oekologiskt starkt gift
  Du kommer att förorena kyrkogården.

 59. 59

  Jag har inte varit i Lycksele men jag har varit på andra sjukhus och har inte sett något som stämmer överens med medias förfalskning av sanningen. Utan oss skeptiker så hade alla följt fårskocken ledda av etablissemanget.

  Här kommer som vanligt lite nyttig info.

  https://www.globalresearch.ca/international-alert-message-about-covid-19-united-health-professionals/5737680?fbclid=IwAR0–ywmysjflzqaygZW8A57t625uRiaONduTj5qAnZF9syRBUn48hDb8OU

 60. 60

  Redan under Svininfluensans tid viisste man att munskydd var farligt för hälsan och gav inget skydd.

  Skeptiker jala som har en tendens att hålla sig till sanningen och följer inte efter fårskocken.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/munskydd-kan-oka-risken-for-smitta?fbclid=IwAR2ztxyp6vcVC9yLbqRaFvdJBfwDYH8p1AdzRDS0bq0It8pOdEproVQ-kBc

 61. 61
  Ann-Margret Lundgren säger

  Lennart har rätt, ivermectin är ett starkt gift, som bl a kan döda hundar, och dessutom förorenar det naturen.

  https://www.expressen.se/gt/dino-fick-medicin-gjord-for-kor–dog/

  I Fass står så här: ”Mycket farligt för fiskar och andra vattenlevande organismer. Förorena inte vattendrag eller diken med IVOMEC COMP eller använda sprutor. Ej använt veterinärmedicinskt läkemedel och avfall ska hanteras enligt gällande anvisningar.”

  Om hundar kan dö av det, så är det självklart mer eller mindre farligt för människor också!

  Men Jala har rätt i en sak: munskydd är farligt för hälsan.

 62. 62
 63. 63

  @ Lennart 58

  Jag själv har inte varit behov av Ivermectin men jag har rätt många vänner i Brasilien som har tagit det vid flera tillfällen.

  Någon jag känner tar 1 t var 14:e dag, preventivt.

  Någon annan har en 90-årig mormor som fick detta samt ”malaria-tab” (som av brassar jag känner, anses starkare), samt något mer, av sin son som är läkare

  https://youtu.be/iUM7Wqcm5sw – bilda dig din egen uppfattning!

 64. 64

  https://youtu.be/93jI7Gl3yic

  Denna förklarar lite bättre! Varsågod!

  @Lennart 58

 65. 65

  WHO Inte dödligare än vanlig influensa.

  Läs och begrunda. Bilda dig din egen uppfattning.

  https://nyadagbladet.se/halsa/who-bekraftar-coronaviruset-inte-varre-an-sasongsinfluensa/

 66. 66

  Hur man kan ändra uppfattning beroende på vilken plats man har i hierarkin.

  Vem kan man lita på när etablissemanget har så lätt för att byta fot för att passa in i rådande struktur.

  Vad är vetenskap, är det att vända kappan efter vinden?

  https://nyadagbladet.se/utrikes/finlandska-statsministern-2011-svininfluensan-var-inget-verkligt-hot/

 67. 67
  Ann-Margret Lundgren säger
 68. 68

  Var tog flockimmuniteten vägen. I början var den väldigt viktig för att sedan inte nämnas.

  Snacka om velande på hög nivå.

  https://www.svd.se/en-av-tre-unga-vuxna-har-antikroppar-i-stockholm

 69. 69

  Kopiering från en 17årig kille på facebook.

  Från mitt flöde:
  JAG HAR EN FUNDERING.
  ~ Helt min egen fundering, helt utan vetenskaplig förankring.
  Vari ligger logiken i att munblöja ”måste” bäras för att hindra smittspridning, för att virusarna är så lättspridda, när man samtidigt måste gräva långt ner i svaljet resp långt upp i näsan, för att ha sportmössan av en chans att hitta något virus för att kunna genomföra dessa ”fantastiska” rtPCR-test????
  Om de är så lättspridda vore det väl absolut enklast att spotta och snyta sig, för att få tillräckligt med virusar om de nu finns där. Vilket de förmodligen gör, även om de inte är smittsamma, om jag förstått ”di lärde” inom området korrekt.
  Kan någon förklara?
  På vis som en korkskalle som jag kan förstå…

 70. 70

  Jala #68
  Den minnesgode komner kanske ihåg vad Tegnell sade tidigt under pandemin att flockimmunitet var på väg att uppnås i Stockholm och det kunde uppnås om mellan 40-60% av stockholmarna förvärvat immunitet.
  På WHO:s hemsida stod vid samma tidpunkt att flockimmunitet kunde uppnås genom genomgången sjukdom eller vaccination.
  Någon gång under andra halvan av 2020 ändrades ordalydelsen till att bara kunna uppnås genom vaccination samt att företrädare för WHO meddelade att mellan 70-90% måste vaccineras för att uppnå flockimmunitet.
  Var finns den nya vetenskapliga kunskapen som WHO grundar sin omformulering av hur flockimmunitet kan uppnås.
  Finns ingen ny vetenskap kring detta så kan förändringen bara kommit till genom påtryckning från något håll, undrar vilka?

 71. 71
  Rolf Mellberg säger

  Att kalla IVERMECTIN farligt (som skett ovan) är oerhört okunnigt. Det har använts i 3,7 MILIJARDER doser bara till människor. Mest mot parasiter. Numera även mot Covid, både profylaktiskt och som behandlig efter symptom. Bäst är det nog att ta i tidigt skede.
  Om man googlar eller söker på youtube på
  FLCCC
  Paul Marik
  Pierre Kory
  eller Ivermectin förståss

  Så får man klart för sig att vi kan stå inför en makalös omsvängning vad gäller Covid. En veritalbel Game Changer!!! Notera att alla seriösa ser Ivermectin bara som komplement till vaccination.

 72. 72

  Rolf@71
  Ta en rejäl dos så slipper Vi höra mer reklam för att använda ett miljöstörande gift.

 73. 73

  Lennart
  Du måste förstå att ett lämpligt sätt att bli av med corona är miljöfarliga gifter. Som inte dödar oss men effektivt avlivar virusar. Själv använder jag det miljöfarliga giftet nikotin. Oerhört effektivt! Det som är intressant är den ”berlinmur” som förhindrar INFORMATIONEN om de alternativ som läkemedelsindustrin, har att erbjuda, som är mer eller mindre gratis.
  Konspiratoriskt kan man tro att kapitalism, myndighet och massmedia gemensamt tjänar pengar i massor. På att det bara finns en väg att gå. Jag har förlorat förtroendet fullständigt för det apsamhälle jag lever i. Det är även tydligt att flera debattörer använder fluortandkräm och börjar förlora greppet om tillvaron. Vilket är mycket obehagligt för oss som undviker världens giftigaste och miljöfarligaste gift. Fluorid!

 74. 74
  Ann-Margret Lundgren säger

  Ja Lennart, så är det, Ivermectin är ett miljöförstörande gift!!

  Som ett exempel på det kan man läsa i I Fass: “Mycket farligt för fiskar och andra vattenlevande organismer. Förorena inte vattendrag eller diken med IVOMEC COMP eller använda sprutor. Ej använt veterinärmedicinskt läkemedel och avfall ska hanteras enligt gällande anvisningar.”

  Och så undrar jag, detta är en fråga till alla: en del här säger att covid-19 bara är som en vanlig förkylning, och allt alltihop är en stor bluff för att vaccintillverkarna ska tjäna pengar. Och några säger att om vi tar Ivermectin så slipper vi svår sjukdom och död!
  Det har väl aldrig behövts någon speciell medicin mot förkylning….. 😉

  Och de som tillverkar Ivermectin, tjänar inte de några pengar på att sälja sin produkt?

 75. 75

  @ 74

  Alla vill naturligtvis tjäna pengar på det de tillverkar.
  Har du ett bra immunförsvar så räcker det till både förkylning och covid-19, dessutom så behöver du inte
  vaccinerar dig mot säsongsinfluensa. De människor som inte har bra immunförsvar kan behöva hjälp dock inte med vacciner utan vitaminer. Med vacciner så kan du fortfarande bli smittad samt smitta andra i din omgivning. Förkylning smittar på samma vis som andra virus. Är du i övrigt frisk och inte äter en massa läkemedel så behöver du inte vara orolig.
  Något som kan vara bra för hälsan är att inte suga åt sig negativ information från SVT och Mainstream media. En orolig människas immunförsvar försämras markant och är till ingen nytta för någon annan Läkemedelsindustrin.

 76. 76

  Vi måste betänka att vi utsätts för skrämselpropaganda. Covid- 19 är inget dödligt virus.

  https://nyadagbladet.se/inrikes/lakare-i-stockholmsprotester-inte-ett-storre-hot-an-vi-ser-varje-influensasasong/

 77. 77

  @ann-marie

  Jag frågade en väninna som bor utanför Sao Paulo hur mycket en kur med Ivermectin kostar.
  Hon sa motsvarande 28 kr. De tog detta när de blev sjuka av covid.

  En annan väninna son bor i Recife, och som tar Ivermectin preventivt, sa att det beror på tillverkaren och kan kosta motsvarande 80 kr. Preventivt tar man detta var 14:e dag.

  Båda sa att distansering är bara möjlig för de som kan ta sig dit de vill, med bil. Folk måste åka i fulla bussar för att ta sig till jobbet. Och folk verkar strunta i covid då stränderna (i Recife) och shopping centra är fulla av folk.

  De känner folk som har avlidit i covid men dessa har antingen varit överviktiga och/eller var äldre med flera sjukdomar.

 78. 78

  Dr. Zach Bush – Varför du kan sluta slåss mot virus.

  Allt vad du och alla människor + politiker behöver veta för att stoppa galenskapen.
  Zach förklarar EXAKT vad virus är och varför vi inte kan vara rädda för det utan omfamna virus och leva vidare.

  https://godasidan.se/topic/dr-zach-bush-varfor-du-kan-sluta-slass-mot-virus/?fbclid=IwAR2wBAEadds5pIF7yrSPOLeXliI7g8SPK2BJZkk-IFvQR0lLqDVudBVkzno

 79. 79

  Syrebrist i hjärnan leder till allvarliga skador.

  https://nyadagbladet.se/utrikes/tysk-neurolog-munskydd-leder-till-hjarnskador/

 80. 80
  Ann-Margret Lundgren säger

  Nr 79:

  Ja i det håller jag med dig precis, jala! 🙂
  Jag tror den neurologen har helt rätt. Och jag har hört andra experter som säger likadant.
  Jag och min man har aldrig munskydd och kommer aldrig att ha det! Såvida det inte blir fängelsestraff om man inte har det…….
  Vi vill ha våra hjärnceller intakta!

 81. 81

  Tidigare läste man att i Asien brukade de som ÄR förkylda ha munskydd för att skydda omgivningen.
  Så det blev lite konstigt när friska skulle ha munskydd för att INTE bli sjuka.

 82. 82

  Kvinna 33 år

  ÄNTLIGEN BÖRJAR FOLK FÖRSTÅ!
  Alla restriktioner har nu kostat lika många liv som sjukdomen som restriktionerna är till för skydda från. Detta kunde även en tioåring räkna ut samt dom flesta duktiga ”konspirationsteoretiker” också.
  Och nu har även helt vanlig mainstream media snappat upp detta!
  CITAT från SVT:
  ”De flesta länder har stängt ner för att minska smittspridningen och rädda liv. Men restriktionerna har kostat 2-2,5 milj liv i andra sjukdomar, enligt FN. Det är lika många som corona.”
  Nu återstår bara för media att också snappa på upp att vaccinen för covid gör mer skada än nytta. Men det kommer det också, vänta bra.

  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/fn-siffror-miljoner-doda-av-restriktionerna?cmpid=del%3Afb%3A20210228%3Afn-siffror-miljoner-doda-av-restriktionerna%3Anyh%3Alp&fbclid=IwAR0mskVpXkFuyI4Iql9ojf3iX4rMEMXwmxJJWyAtxLC8KGukhrPSdHXwhU0

 83. 83
  Lars Henrik säger

  @Georg W 73:
  Nikotin kan absolut vara effektivt. Det är antagligen pga snus jag har klarat tänderna bra genom åren, även om tandtrollen förstås är bakterier och inte virus.

 84. 84

  Kvinna 33 år.

  Inte lönt att säga ”vad var det jag sa”, men jag har tjatat om dessa monoklonala antikroppar som redan patenterades 2003 ända sedan maj 2020. Och ändå är jag ingen läkare, så man undrar ju också lite vad dom riktiga läkarna har varit någonstans med tanke på att det inte nått ut först nu.

  https://www.dn.se/varlden/trumps-antikroppscocktail-pa-vag-till-sverige/?fbclid=IwAR32V699_9Yx5WrgFt5vcn7xKnTIQD_vdZilgaK9ZA2vOx3ruornDHaS4mg

 85. 85

  Först vill jag be Annika om ursäkt för mitt förra inlägg? Jag passerade nog många gränser där. Men jag har haft besök av barn och barnbarn och då blir jag lite galen. Mina känslor är ”all over the place”. Tyvärr kan jag inte lova att det inte ska upprepas eftersom jag inte har en chans mot mina känslor. De styr allt jag gör (: Men jag tycker också att det var viktigt det jag sa så jag försöker igen, nu när jag lugnat ner mig (:

  Anledningen att många asiatiska länder har så bra koll på sin smittspridning är för att de är vana vid att använda ansiktsmask sedan mer än 20 år tillbaka. Jag har arbetat med ansiktsmasker i hela mitt liv och har jag hjärnskador så är ansiktsmasker bra. När utvecklingen förstört den urbana luftmiljön så är ansiktsmasker räddningen som förhindrar luftföroreningar av kväveoxidkaraktär, alltså livsfarliga fria radikaler. Hela Asien vet att ansiktsmasker är lösningen mot corona. Därför köpte Asien alla ansiktsmasker innan västvärlden gjorde det. De tänkte bara på sig själva där och struntade i att de satte oss på pottan. Fy skäms, Asien.

  En tysk undersökning visar att ansiktsmasker förhindrar upp till 75% av smittspridningen. Det är ett faktum som säger att alla människor måste bära ansiktsmask i 10 år framöver och hela tiden undvika att samlas i stängda rum. Utvecklingen av det här viruset visar att det kommer att bli nödvändigt till slut.
  Om inte vaccinerna mot alla odds skulle rädda mänsklighen. Jag liksom alla andra människor på jorden hoppas det. Fast det är mot min religion.

  Den svenska hållningen till en början baserades på bristen på ansiktsmasker. Det var en mycket allvarlig brist. Sedan kom problemet med att polisen håller på att få ett övertag över den organiserade brottsligheten. Genom att använda datorer, generella övervakningskameror och AI som de programmerar med ansiktsigenkänning. Därför förbjöds alla former av ansiktsdöljande efter göteborgskravallerna. Man var ju tvungen att kunna identifiera personerna som medverkar!

  Myndigheternas ovilja att låta brottslingar dölja sina ansikten drabbar det här landet oerhört. För om alla ni som blivit smittade hade haft en ansiktsmask så skulle bara en bråkdel av er ha blivit smittade. Så, summa summarum: Myndigheterna ljuger! Morgonteve förmedlar lögnen! Auktoritetstroende underställer sig den s.k. allmänna viljan.! Finner naturligtvis vetenskapliga bevis på Internet! Tycker munskydd är löjligt! Tror egentligen inte att det ger hjärnskador, men det är ett hårt argument! Inga problem för mig, jag bor i skogen. Snart kommer det en ny låt från mig. Den kommer att förklara alltihop (:

 86. 86
  Tack Mats säger

  85 George W

  Munskydd ska kompletteras med antistatisk rem. Då minimeras problemen.

  Antistatisk rem kan köpas hos Amazon.

 87. 87
  Urban Grahn säger

  https://sverigesradio.se/artikel/kraftigt-okad-forsaljning-av-d-vitamin-trots-att-effekten-ar-osaker

  – Kraftigt ökad försäljning av D-vitamin – trots att effekten är osäker

  ”Vetenskapen är otillräcklig på det här området”, säger Håkan Fureman som är överläkare vid medicinkliniken vid Östersunds sjukhus.

  Jag tycker det är viktigt att alternativ till alternativ också visas här!

 88. 88
  Eva Wahlbeck säger

  Måste bara fråga ”Tack Mats säger”, var ska man ha den antistatiska remmen? Tycker det räcker så bra med munskyddet, som vi tar på innan vi går in i affären, apoteket o.s.v., det har vi gjort nu flera månader. Här, inom Vasa sjukvårdsdistrikt, har s.g.s. alla munskydd, inget man tänker på numera, man tar på sig innan man går in, håller tillräckligt avstånd, tar av sig på väg ut, spritar händerna då man sätter sig i bilen, o.s.v., och så tänker man, att det hjälper oss alla, om ens litet, desto bättre. Alternativ känns otryggare.

 89. 89
  Dick Broman säger

  Bra Eva, i Finland vet Ni vad Ni gör!
  Så skall det naturligtvis gå till! Sveriges ledningsproblem är förödande.
  Om jag hade haft något att bestämma så hade jag förutom munskydd lagt till tvång på att bära ett visir på alla platser där vi trängs och riskerar att smitta ned varandra, vid resor och i affärer mm.
  Det är inga större uppoffringar, men skulle göra stor skillnad.

 90. 90

  @ 89

  Jag är glad att du inte har något att säga till om.
  Om sanningen skall komma fram så har vi lite att läsa här.

  http://www.svaradoktorn.se/427029039/7008648/posting/intressanta-j%C3%A4mf%C3%B6relser?fbclid=IwAR2pBZrt-e1s6-rwdGeOOWHMYjrfVd5nV38ZT6yU7CBPcHqKRZAPdGHpFKk

 91. 91
  Dick Broman säger

  Jala, vad tycker Du att vi skall göra för att stoppa smittspridningen?
  Vad har Du för förslag?

  De senaste två dagarna har antalet patienter som vårdas med hjälp av intensivvård (iva) på grund av covid-19 ökat kraftigt.
  Totalt vårdas nu 240 patienter på dessa avdelningar runtom i landet, att jämföra med 197 patienter för tio dagar sedan.
  Även antalet patienter på vanliga vårdavdelningar har gått upp.

  En hög andel av fallen består av den brittiska varianten, som är mer smittsam, och om man väl fått i gång en smittspridning är det ett enormt arbete att bromsa den.

  Jala, vad tycker Du att vi skall göra för att tillsammans hjälpas åt så vi inte smittar ned varandra?

 92. 92
  Conny säger

  Dom som inte vill göra något äger dom aktier i begravningbolag?

  Vi kan använda andningsskydd då smittas vi inte och vi smittar inte andra.
  Vi får inte syrebrist av andningsskydd det är påhittat.
  jag tänker ta vaccinet om inga allvarliga biverkningar finns.

  Låååååångtidssjukdom är hemskt.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/grava-langtidsbesvar-efter-covid-19-fran-primarvarden

  Det finns ingen behandling och ingen bot, det enda som drabbade kan hoppas på är att det läker ut men på många är det nu kroniskt.

 93. 93

  Var får du din information ifrån. Jag är lite äldre än vad du är och jag har flera gånger länkat till info angående att munskydd inte hejdar någon smitta samt att iva är överbelastad kan bero på vad som helst.
  Covid 19 är inte speciellt smittsamt och vaccinet hindrar inte någon smitta. Sluta att vara rädd för det stärker inte något immunförsvar.
  Kvinna 33 år.

  tgd2cSi0 fpenbgrtcunoatrioon lltskcomls. 1gc9:sr0ue8d ·
  1 dos, 2 doser, 3 doser och nu 4 doser.. sen 10 doser.. sen 20 doser.. sen 100 doser osv med vaccin som redan ger 17-80% allvarliga bieffekter redan vi andra dosen och som helt saknar långtidsstudier.
  Och som jag skrev tidigare. Innan vaccinen kom och började användas, så fanns inte dessa Engelska, Sydafrikanska, Brasilianska och finska virus mutationerna. Alla dessa mutationerna kom efter att man har börjat vaccinera, och detta säger säg självt. Alla dessa nya ”mutationer” har till störst sannolikheter muterat hos dom som redan har blivit vaccinerade, eftersom viruset MÅSTE ha behövt muterat sig i ordning för att ens kunna infektera en redan vaccinerad person. Säger inte det sig självt.
  https://www.svd.se/elaka-muta.
  https://www.svd.se/elaka-mutationer-sprids-kan-krava-fyra-doser?fbclid=IwAR3L0MdzOx5tN0cAkk0LBvnrR8aYCbPi76EyDW1RVxEMVe_U5G_mIjhCE9M

 94. 94

  Första länken blev lite fel men andra länken fungerar bra.

  Denna kvinna jag nämner hela tiden är otroligt intelligent och har mycket kontakter med övriga världen.

  Hon bor ca 30 mil uppåt från dig räknat.

  Jag är några månader äldre än Annika.

 95. 95
  Dick Broman säger

  Det är naturligtvis helt omöjligt att få till ett samarbete, för att förhindra smittspridningen, med en person som förnekar att vi har ett problem med coronaviruset.
  Det borde jag ha begripit.

 96. 96

  Vad är det du inte begriper i det jag skriver? Du svarar inte på mina fråga. Problemet med smittan är att fulmedias lögner har satt sig på din hjärna. Dessvärre så kan jag inte hjälpa någon som har bestämt sig för att det är ett problem. Jag har praktisk erfarenhet av hur svårt det är att bli smittad osv.

  Jag kommer inte att lägga någon mer energi på dig, men tack och lov så finns det fler som är inne på Annikas blogg och de kanske uppskattar att få sanningen.

 97. 97
  Nisse Hult säger

  Tänk tanken “Våg nr 5” till hösten och vaccinuppdatering 5 som krävs för mutation 9/10/11

  Spännande cocktail de kan bli

  Låter smidigare med 5000-10000iU D3, 2000/3000mg VIT C en rödlök, 3msk Cocosolja och 25mg Zink

 98. 98
  Stefan säger
 99. 99
  Helena säger
 100. 100
  Dick Broman säger

  I Finland har 392 nya fall av coronaviruset bekräftats under måndagen.
  Totalt har Finland därmed 58.064 bekräftade fall av covid-19.
  Fredagens siffra över hittills avlidna i covid-19 i landet är 742.

  Finlands regering sammanträdde i dag, under förmiddagen för att besluta om nedstängningen av stora delar av samhället.

  Vid en presskonferens efter sammanträdet uppmanade statsminister Sanna Marin medborgarna att undvika sociala sammankomster, hålla fysisk distans och använda MUNSKYDD.

  Den Finska regeringen vädjade till folket att samarbeta,
  – Nu har alla en möjlighet att påverka hur våren och sommaren kommer att bli.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa