Faktorer som skyddar mot Corona

Jag fick ett mail från Johan:

Vet du om det finns någon relevant forskning kring varför Covid 19 slår så olika? Det förekommer alla möjliga fall från de som inte ens blir smittade till de som behöver respiratorhjälp med en hel rad med mellanlägen. En hypotes som jag funderar på är om det kan vara en kombination av kanske 3 faktorer:

1. Om man tidigare har tagit säsongsinfluensavaccin. De som har tagit vaccin tidigare flera år i rad har inte motionerat immunitetssystemet lika mycket och är mer oskyddade.

2. Allmän hälsostatus. Folk med metabola syndrom och dålig träningsstatus ligger sämre till än de som äter rätt och håller kroppen igång. LCHF skulle kunna hjälpa. Du har hittat en del studier som påvisar det.

3. Ärftliga faktorer. Människor med neandertalgener har allmänt sett bättre immunförsvar, enligt vad jag har lyckats snappa upp från vetenskapen, men om det är så i det här fallet har inte jag hört sägas något om. Dessutom är det väl knappt någon som vågar säga något om det heller med tanke på tonläget i den allmänna debatten, även om det finns fakta eller att det skulle kunna gå att ta fram sådana, eftersom det ju mest är européer som har sådana gener.

Jag hörde ett inslag i P1 där de lanserade en idé att neandertalgener skulle vara en belastning i sammanhanget, men den ger jag inte mycket för. Antagligen hade de inte vägt in punkt 1 eller 2, och då är det rätt så lätt att få fram ett sådant resultat med tanke på att säsongsinfluensavaccin i huvudsak tas i västvärlden och att metabola syndromet också återfinns här, en dålig studie alltså.

Min kommentar:
1. Det finns också teorier om att vaccination mot säsongsinfluensa kan försämra infektionsförsvaret generellt.
2. Här har vi också frågan om tillskotten av vitaminer (tex C- och D-) samt en del mineraler och kokosfett kan förstärka infektionsförsvaret.
3. Ärftliga faktorer kan vi ändå inte påverka, så det engagerar jag mig inte i.

 

Comments

 1. 201

  Metabolt sjuka tar längre tid på sig att friskna till. Inget som är specifikt för Covid 19.

  EN ANDEL – VANLIGTVIS CIRKA 30 PROCENT – AV ÖVERLEVANDE AV ALLA MEDICINSKA TILLSTÅND RAPPORTERAR HÖGA TRÖTTHET, SÖMNSTÖRNINGAR, HJÄRNDIMMA, SMÄRTA, DEPRESSION OCH ÅNGEST”

  Mycket bra länk från Lasse P

 2. 202

  193
  Lasse P
  ”Långtidscovid är en hypotes kring ett symptom som uppträder i samband med sars-cov-2 men sambandet är inte vetenskapligt fastställt än så länge.”

  Långtidscovid är inte hypotes det är en sjukdom som finns, erkänd sjukdom, frågan är bara hur många som drabbas och hur allvarligt

  Långtidssjukdom av virusinfektioner har funnits men inte i denna utsträckningen, 10% får långtidsproblem.
  2 miljoner kan ha haft infektionen då har vi 200000 som har fått långtidssjukdom.

  Var hittar du konspirationsteorierna?
  Följ pengarna så kanske du hittar rika människor som inte vill stänga sina fabriker, dom betalar för att sprida lögner om att covid inte är farligt, det kan vara en riktig konspiration som du hämtar dina åsikter från.

 3. 203
  Hans Nilsson säger

  För en tid sedan skrev Annika att hon inte kommer ställa sig först i vaccinationskön. Jag delar hennes oro. Vänta och se känns bättre. Syftet med rådande vaccinationsordning är att värna s k riskgrupper. Äldre, sjuka och svaga ska därför vaccineras först. Rimligen borde de som i första hand sprider smittan, yngre och yrkesverksamma, som rör sig i miljöer där smitta finns i stor utsträckning, vaccineras först.

  Vi som är äldre har oftast inga problem att iaktta försiktighet, hålla avstånd, tvätta händer och undvika riskfyllda miljöer, t ex kollektivtrafik i rusningstid. Varför ska vi utsättas för onödiga (?) risker, störningar av immunförsvaret och möjliga biverkningar, genom osäkra skyddsåtgärder?

  En 99-årig släkting på ett äldreboende, som genomgått covid-19 två gånger, i somras och i höstars, hade inget val. Han blev så sjuk efter första sprutan att läkaren ringde ett barnbarn med beskedet: – Kom omedelbart, morfar löper stor risk att dö! Den gamle mannen med amputerat ben, men med ett enastående immunförsvar, klarade pärsen även denna gång. Nu har han fått sin andra spruta.

 4. 204
  Nisse Hult säger

  Räck upp en hand alla som har koll på sitt Vitamin D värde i närtid dvs max 2-mån bakåt?

  Och vad sa provet?

 5. 205
 6. 206

  Vad vill vissa förnekare?
  Vissa påståenden är rena lögner eller i bästa fall bara vilda fantasier.

  Det är vad dom sjuka själva säger som är sanningen och många var unga, fullt friska, fysiskt aktiva, inte alls metabolt sjuka, sen fick dom långtidscovid.
  Varför läser vissa inte vad dom sjuka själva säger?

  Sen hittar vissa på att det är psykiskt, hur kan någon bli så elak.

  Jag förstår att alla inte vill ha nedstängning av samhället men man får inte använda falska argument och säga att viruset är ofarligt.

 7. 207
  Lasse P säger

  Conny aka Tänk om tänk rätt.
  Kan du länka till någon vetenskaplig publikation som beskriver vilka kriterier som ska uppfyllas för en person skall kunna diagnosticeras med långtidscovid.

 8. 208

  Orsaken till långtidsjukdom och död kanske kan förklaras, Mast Cell Activation Syndrome
  https://www.youtube.com/watch?v=eS9TuruvJLU
  COVID Deaths – Are Mast Cells Responsible? (Mast Cell Activation Syndrome – MCAS)

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7529115/
  Covid-19 hyperinflammation and post-Covid-19 illness may be rooted in mast cell activation syndrome

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mast_cell_activation_syndrome

  Hypotesen måste tas på allvar
  Malariamedicinen och Ivermektin är parasitläkemedel och det är just mastcellen som aktiveras mot parasiter
  Kan det vara därför dom medicinerna eventuellt fungerar?
  C-vitamin D-vitamin påstås stabilisera mastcellen.
  Kortison har använts mot covid och det brukar användas vid allergier.

  OM det är mastcellen så är det nästan en allergi mot viruset och det skulle förklara varför vissa blir så sjuka medan andra inte alls blir speciellt sjuka.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Mastcell

 9. 209
  Lasse P säger

  Enligt LMV har det rapporterats in 12769 fall av biverkningar från de tre vaccinerna som distribueras i Sverige.
  1816 av dessa har granskats per 210310.
  Det mest skrämmande som framkommer i sammanställningen,
  83% av de drabbade är….kvinnor! (I gruppen 50-59 år hela 90%)
  Frågor som uppstår:
  1. Vad skiljer mellan kvinnor och män som gör att kvinnor drabbas av vaccinbiverkningar i så stor utsträckning?
  2. Är vaccinkampanjen en kvinnofälla?

 10. 210

  Lasse P säger

  ”Kan du länka till någon vetenskaplig publikation som beskriver vilka kriterier som ska uppfyllas för en person skall kunna diagnosticeras med långtidscovid.”

  Det ska nu finnas en diagnos att sätta men jag kan för lite om det.
  Det kan finnas här https://www.langtidscovid.se/ 80 läkare som är sjuka

  Problemet är att vi inte vet vad som händer därför kan vi inte exakt beskriva sjukdomen.
  Mast Cell Activation Syndrome – MCAS kan vara förklaringen och då har vårdcentralerna inga prover som är relevanta, eller kunskap.

  Många har varit vältränade och nu klarar dom inte ens av att gå till postlådan. (Andnöd syrebrist)
  Syrehalten i blodet sjunker dramatiskt vid ansträngning men vanliga prover hos vårdcentralen där kan dom inte se det då det bara händer vid ansträngning.

  Återkommande feber går att mäta men jag vet inte hur läkarna ska använda det för att ställa diagnos.

 11. 211

  ”Läkare med långtidscovid tar initiativ”
  https://www.youtube.com/watch?v=fELtyAXTULg

  Läkare pratar om sjukdomen

  Långtidscovid är fruktansvärt.

  https://www.dn.se/sverige/lakarna-om-misstankt-postcovid-hos-barn-katastrof-om-vi-inte-kan-hjalpa-dem/
  ”Läkarna om misstänkt postcovid hos barn:”
  ”Katastrof om vi inte kan hjälpa dem””

  ”Elvaåriga Ewa Jakobsson hängde i stallet flera dagar i veckan och spelade teater med sina kompisar. Nu orkar hon nästan ingenting.”
  Det är många barn som är väldigt sjuka.

  FHM tiger om problemet
  https://www.youtube.com/watch?v=nZZItn5Dfig

 12. 212
  Elisabeth G säger

  Här kommer en länk till en video där en läkare varnar för vaccinerna. Enligt hans mening kommer vaccinerna att leda till mänsklighetens utplåning p.g.a. att man manipulerar immunförsvaret. Hans råd är att vi ska boosta vårt immunförsvar samt undvika kontakt med dem som vaccinerat sig. Hoppas länken funkar. Han är självfallet bortplockad från Youtube.

  https://brandnewtube.com/watch/covid-19-vaccines-are-weapons-of-mass-destruction-and-could-wipe-out-the-human-race_GcjtJu9dY1RcSNh.html

 13. 213
  Tack Mats säger

  #209 Elisabeth G

  ”…boosta vårt immunförsvar…”

  Går det inte lika bra med ”stärka vårt immunförsvar”?

 14. 214

  Viruset föredrar människor som har fettdepåer och näringsbrist! Kvinna eller man! Det är också viktigt att den näringsrika maten späs ut med fabriksframställda tomma kalorier. Så gott som alla människor, idag är svaga kräk i möte med naturens virusar. Alla som lider av munsår vet att det finns virusar, som farfars farfars far skaffade sig för 200 år sedan. Som blommar ut när kroppen är svag och som jag nu lärt mig hantera, efter 6 generationer, med D, C och zink!!!

  Kunskapen måste bli allmän eftersom så många människor får detta lablratorieframställda virus, covid, i sina kroppar. En gigantisk utrensning av icke livsdugliga människor, kommer att utvecklas de närmaste decennierna. Vi har en skyldighet att dela våra kunskaper med alla vi möter. Så de får en chans att välja, livet eller misären. De flesta kommer att välja misären i ett inledande skede. Vi måste bli vikingar och fysiskt och psykiskt starka för att överleva detta. Människor ska inte kånka på övervikt. Ju mindre lagrat fett desto friskare. Ju större rumpa desto bättre för viruset. Detta är också elakt mot kvinnor, men det riskerar också att vara svaret på kvinnors utsatthet. Väldigt många är metabolt skadade. Är du inte stark, så begraver du din svaghet nu och blir en stark motståndskraftig människa, nu och för alltid framöver.

 15. 215
  Pärry Mäjson Pål Dräjk Dälla Strit säger

  loväjko

  Hur blir det med oxalaterna och dom ”roliga” svamparna då?

 16. 216
  Mormor säger

  208 Conny
  Det du skriver om en eventuell allergi mot ett av virus-proteinerna och mastcellernas aktivering, är intressant….who knows….?
  Då får man ju bara hoppas, och samtidigt be till högre makter, att det inte utvecklar sej mot just det proteinet, som produceras av messengerRNA i vaccin-sprutorna…!?

 17. 217

  Utdrag ur Lasse Ps länk.

  Det finns ingen tvekan om att länge Covid är ett verkligt tillstånd som är värt att diagnostisera och behandla, ”det här är inte unikt för Covid”, säger Akiko Iwasaki , en immunolog vid Yale School of Medicine. Snarare verkar Covid-19 vara en av många infektioner, från ebola till halsbesvär, som kan ge upphov till envis persistenta symtom hos en olycklig delmängd av patienter. ”Om Covid inte orsakade kroniska symtom hos vissa människor,” sa PolyBio Research Foundation, mikrobiolog Amy Proal, till Vox, ”det skulle vara det enda viruset som inte gjorde det.”

  Läkare har märkt långvariga sjukdomar efter en infektion sedan minst 1889

  https://www.vox.com/platform/amp/22298751/long-term-side-effects-covid-19-hauler-symptoms?__twitter_impression=true

  Som jag sagt tidigare så är det inget som är specifikt för covid 19.

 18. 218

  215 PMPDDS
  Wow, du spana in mej! Hittade du något du gillade?

  Vet du att ändelsen -wejko, är ett protoindoeuropeiskt ord som betyder bosättning! Personligen tror jag att mitt släktnamn, Wuowejko (fonetiskt) är ett av planetens äldsta släktnamn. Omdöpt av svenska immigrationsmyndigheter, till något som låter svenskt. Rasistiska svenskar gillar att smäda mitt namn. Det gör inget, för mitt namn är inte mitt namn. Det är ett svenskt myndighetsutövning. När jag till slut fick veta mitt rätta namn. Så kan även jag söka min historia och dess ättlingar.

  Tack skämtare och liksom jag privatspanare. För att du belyser de stora upptäckterna jag gjort i livet. Även om jag har svårt att förstå, vad som är roligt? Jag upptäckte också hur man botar cancer för 20 år sedan. Men det har alla glömt bort nu. Idag är cancerns glukosmetabolism allmänt känd. Utom bland onkologer och cancerpatienter, cancerfonden och barncancerfonden.

 19. 219
  Helena säger

  217 Georg
  Vad spännande info!

 20. 220
  Helena säger

  Hur botar man cancer? Du kan väl dela med dig! Det kanske finns någon som har nytta av detta?

 21. 221

  jala
  Det kan vara 10% som får långvariga problem.
  Det är unikt i modern tid.
  Det är väldigt allvarliga symtom på många som nu är långtidssjuka.

  Varför kan du inte läsa vad dom drabbade själva säger?
  Du verkar läsa vad vissa rika personer vill, låt gamla och svaga dö så min fabrik kan hållas öppen.

 22. 222
  Piltson säger

  Helena, den i vår generation som kommit närmast att “bota cancer“ är Thomas Seyfried, biokemist i Boston. Han förekommer i en massa intervjuer på youtube, detta är en av de kortare:

  https://dlib.bc.edu/islandora/object/bc-ir:102683

  Hans arbete med utgångspunkt från Otto Warburg, nobelpristadare för 90 år sedan, beskrivs i en bok av Travis Christopherson, som finns utgiven på svenska:

  https://www.karnevalforlag.se/bocker/den-metabola-teorin-om-cancer/

  Eftersom Piltsons kompanjon Ursula Morin hörde till de “miljoner“ som enligt Seyfried avlivats med cellgift, tar vi här varje tillfälle att meddela hur det kanske kunnat undvikas. Informationen släpps inte alltid fram av anledningar som inte skall tas upp här, men hör av dig hos Piltson så kan vi meddela ganska mycket av intresse..

 23. 223

  220 Helena
  Tackar som frågar. När man ska hitta en cancertumör hos en människa. Så ger man henne radioaktivt självlysande socker. Sedan ser man genom röntgen var kroppen har en ’lampa’. Där har allt sockret samlats, för en tumör lever på socker!!! Glukos är maten som en tumör äter och fruktos gör att en tumör vandrar vidare. Visade en artikel i ’Sience Daily’ för 20 år sedan. Samtidigt konstaterade vi att det nu är hundra år sedan Otto von Warburg, konstaterade cancerns metabolism, att den äter kolhydrater!

  All seriös forskning visar att kolhydratrestriktion motverkar cancer. Därför är det konstigt när Onkologer svarar på detta och säger: Det är bättre att du äter något, vad som helst. En cancerpatient har tydligen problem med aptiten därför får de äta socker och enligt välutbildade cancerläkare påverkar inte sockerintaget cancer.!?! Samma uppfattning har Cancerfonden och barncancerfonden. Det är tillåtet att äta hur mycket socker som helst.

  Sjukvården är SÅ sinnessjuk. Försöker man prata med en cancerpatient, så lyssnar de uppmärksamt och intresserat. Sedan pratar de med sin läkare och han säger att det är skitsnack. Om en tumör får arbeta fritt och etablera sig så kan den använda andra energiformer än glukos i kroppen, även kroppens eget glukosbildande i levern. Då är det nog kört för människan? Annars är det ett garanterat sätt att undvika cancer att utesluta kolhydrater i kosten och leva ketogent. Med andra ord bli fettdriven. Så levern får producera ketoner. En självproducerad energi från levern av fett. Ketoner har cancerhämmande egenskaper.

 24. 224
  Tack Mats säger

  #221 Georg W

  Alla levande människor har glukos i sitt blod, annars skulle de vara döda.

 25. 225

  224 Tack Mats
  Tack Tack för att du poängterar onkologens huvudargument! Det är bara det att människan av idag har ett val. Antingen att oralt inmundiga livsmedelsindustrins ofta dolda glukos. ELLER låta din egen lever producera det glukos du behöver för ett maratonlopp, schackparti eller mer. Den ”hemmagjorda” energin har dessutom anticancer-hämmande ämnen. Vår lever har producerat energi för människor att överleva i 300.000 år utan en enda sockerbit.

  Hjärtat är känslans och kärlekens symbol. Hjärnan är medvetandets hemvisst. Men inget slår levern den ger oss styrkan att tänka, springa, överleva och optimalisera människan. Livsmedelsindustrins våldtäkt på människans lever är oförlåtligt! Och att Gud tog bort förmågan att själva producera C-vitamin, är rent djävulskap enligt min mening. Evolutionen skulle aldrig tagit bort en sådan viktig egenskap för människan. Dj-la Skapare som låtit mänskligheten lida så.

 26. 226
  Tack Mats säger

  #225 Georg W

  Människan har inte ett val att välja bort glukos i blodet.

 27. 227
  Lasse P säger

  #224 Tack Mats
  Poängen är att gå på ketondrift och kraftigt begränsa tumörens tillgång på kolhydrater då cancercellers metabolism skiljer sig från de friska cellerna.
  Cancerceller använder sig av fermentering i cellandningen medans friska använder sig av syre.
  Fermentering(jäsning) kräver socker(kolhydrater) och alla som gör egen ”läskedryck” vet att har man inte i socker, blir man bara tvåa på festen.
  Även så med cancerceller.
  Många opponerar sig och säger att hjärnan behöver kolhydrater och det är sant men den lilla mängd hjärnan behöver klarar kroppen att producera själv.
  Nackdelen med ketondrift är att man kan avge en acetonliknade doft.
  Lite lektyr för den som vill veta mera.
  https://fof.se/tidning/2012/3/artikel/tumorens-enorma-sockersug

 28. 228

  Tack Lasse P
  När en tumör förbränner glukos bildas mjölksyra. Därför ska man vara uppmärksam på mjölksyrechocker i ben och armar.

  Vi måste förstå att våra bakterier, svampar, inflammationer och cancertumörer KAN TA KONTROLLEN över vår hjärnas tankar och kan därigenom få oss att belöna oss och falla för frestelsen. Det är inte vi själva som kämpar och misslyckas med vår sockerkonsumtion. Vi har glukosätande bakterier, styr hjärnan, som samverkar med inflammationer. Vi har kandidasvampen, som nu bevisats skicka signaler till hjärnans belöningsreflex, som också matar inflammationer. Dessutom är det lätt att konstatera att en cancerpatient förlorat kontrollen på sin hjärna, vid mötet med dessa grundläggande naturligabiokemiska fakta och det gäller nog de flesta sjukdomar är jag rädd. Sjukdomar börjar med att ta över vårt belöningssystem och göra oss dumma och falska mot oss själva. Det är därför vi driver oss själva in i graven. Vi ska och vill inte äta kolhydrater!!! Det är livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin som vill att vi ska äta kolhydrater och de kan allt om bakterier, svampar och tumörer. Tyvärr måste de använda en mycket stor del av sin fantastiska vinst för att hemlighålla dessa allmänna vetenskapliga fakta som strömmar ut från planetens alla universitet. Det börjar bli svårt att kontrollera informationen, i resten av världen. Det är bara i Sverige som folk blivit fluoriderade till lugn harmoni.

 29. 229
  Tack Mats säger

  Alla människor har glukos i blodet. Det är bara för cancercellerna att ta för sig av detta glukos.

  Fastevärdet i blodplasma hos en frisk människa är 4.0 till 6.0 mmol/L. Värden under 4.0 är mycket ovanliga.

  Inte bara kolhydrater omvandlas till glukos, utan även protein.

  Finns inte kolhydrater eller protein i kosten, så bryts muskelvävnad ner.

  Lagrat glykogen i kroppen omvandlas till glukos. I musklerna finns c:a 500 g och i levern c:a 100 g.

 30. 230
  Ann-Charlotte säger

  Tack Mats
  Kan det vara så att glukosen som tillverkas av kroppen själv är i lagom dos, och att allt extra som stoppas in genom munnen ger problem? Överskottet göder cancern?

 31. 231
  Tack Mats säger

  Cancercellerna behöver glukos och glukos finns (alltid) tillgängligt hos (levande) människor.

 32. 232
  Annika Dahlqvist säger

  231 Tack Mats
  Men när man äter kolhydrater i den mängd att blodsockret höjs över fastenivån, bör det stimulera cancern till ökad tillväxt.

 33. 233
  Nisse Hult säger
 34. 234

  231 Tack Mats

  Återigen tack Tack, för att du kompletterar och fördjupar medvetenheten. Det är så sa-ans rätt att de som har fel, får slåss för det de tror på. Endast tystnaden är dödlig.

  Vi har en fantastisk läkare i Sverige som ägnat sitt liv åt att studera prostatacancer. Han fick en artikel publicerad i ’Nature’, för några år sedan. Han (namn??) Säger att det är det av oralt intaget glukos, med förhöjt blodsocker, som tvingar pankreas att producera Insulin!!! För att sänka blodsockret och omvandla det till lagrat fett i muskler och runt inälvor!!! Insulin är ett tillväxthormon, som driver inflammationer, till att bli växande tumörer!!! Kroppens egen glukosproduktion i levern skapar ingen insulinreaktion!!! Därför blir den energin inte stimulerad av tillväxthormon. Istället så har vår egen energi/glykoneogenesis/glukos tillväxthämmande egenskaper, för celler som ballar ur. Massor av forskning, tusentals och åter tusentals anekdoter. Men säg inget för det ska vara en hemlighet för allmänheten. Läkemedelsbolagen och de multinationella livsmedelsbolag. Se där, nu har vi definierat fienden! Krossa de dj-na. Ge dom inte en endaste krona! Sök alltid andra alternativ. Krossa sjukvården, sparka utbildarna, vägra rösta i val, använd aldrig betalkort eller Internet för transaktioner, bär munskydd om du ser en människa eller hund!!! (:

 35. 235
  Lars Jonsson säger

  Enligt vissa studier har fruktos en betydelse för cancer utveckling och fruktos är en sockerart vi, såvitt känt, bör kunna minimera i vår kost.

  Exempel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7350662/

  Dessutom är det väl på det viset att det är först när kakexi inträder (alltså sent i cancersjukdomen) som kroppen tvingas bryta ned egen muskelvävnad för att försörja både tumörer och normala celler?

 36. 236
  Tack Mats säger

  Man kan inte förneka det faktum att glukos alltid finns tillgängligt i blodet, oavsett kost.

 37. 237

  236 Tack Mats
  Finns inte glukos i blodet är man död! Får man för mycket glukos i blodet och inte insulinresponsen fungerar så är man död.

  Därför är det oerhört viktigt att se skillnad på 300.000 år av ketogent liv och 40 år med de multinationella kolhydratbolagen. Se skillnaden på egen energi, versus oralt intagen energi från en industri som måste tjäna pengar för att deras ägare ska tjäna pengar. Mänsklig överlevnad står i världskrig mot det ekonomiska vinstintressen som skapats på jorden av egoistisk ekonomisk ondska. Idag är det uppenbart att läkemedelsindustrin sk-ter fullständigt i vad de säljer, bara det säljs till maximalt pris. I förhållande till hur mycket du och samhället kan tycka att ditt liv är värt. Tack, du måste greppa skillnaden! Annars låter du bara som en korkad onkolog, som inte vill förstå det här. För att det biter den hand som föder dig och radera ut hela din vårdteknik för pengasnurr. Politikernas fonder minskar i värde.

 38. 238
  Tack Mats säger

  Det måste vara enormt svårt för en arbetande människa med många arbetskontakter, med ett rikt socialt liv och med en familj som behöver försörjning, att leva ett ”ketogent liv”.

  De flesta människorna bor inte bland buskarna, utan i tätorter och då främst i storstadsområden, med allt vad det innebär av stressande situationer.

  Nu ska jag till tvättstugan. Efter det tar jag mig en kopp kaffe med fyra sockerbitar.
  På eftermiddagen blir det nog en joggingtur på 10 km, eller varför inte 15 km. Vädret ser ut att vara bra för sådana kroppsliga aktiviteter.

  Håll ut!

 39. 239

  Visst är det hopplöst svårt att låta bli att lägga pengar på skadlig skit i munnen. Likaså är det hopplöst svårt att förstå att vår mattallrik är fylld av meningslösa/skadliga tillbehör.
  Som ni märker har Makten ett ord med I vår tråd. Det är alltid lika intressant att se hur korkade och omedvetna de är. Som trotsiga småbarn i en livsmedelsbutik. De vill inte förstå eller lära sig vad det handlar om. Det är sorgligt att idioti betalar sig så bra i Sverige. Att leva ketogent betyder att du sparar pengar på allt skadligt du inte äter. Vilket liv är lättast konstant snacks versus 200 gram kött och 200 gram fett, en gång om dagen?

 40. 240
  säger säger

  Hörrudu Georg, du verkar vara expert på kräftan.

  Jag brukar äta pölsa med pölsa och rödbetor, ett par gånger i månaden.
  Bör jag sluta med det, med tanke på kräftan?

  Jag tackar för ett ev. svar.

  Strålningen från datorer och smärtiga telefoner skärmar av verkligheten.

 41. 241

  Ketogen kost är inte dyr om man har kunskap. Jag äter mycket näringsrik mat för under 30:- kr per dag.

  Det ger mig ett mycket bra immunförsvar till låg kostnad. Tar inga läkemedel däremot D-vitamin, K2 samt Zink.

  Ditt bästa försvar mot corona är ditt eget immunförsvar.

  Hälsningar jala.

 42. 242

  Skippa rödbetorna. De är giftiga. Proppfulla med oxalsyra. När det gäller pölsa, så beror det på vad du stoppar i dom.
  Verkligheten är Fluorgolv, Fluorväggar och Fluortak, Fluormöbler, Fluortandkräm, Fluorkläder. Allt är fukt-, fett- o. Smutsavstötande. Inomhusluften innehåller 100 ggr mer perflorerade molekyler, pfos, än utomhusluften. Fluor byter plats med Jod i våra körtlars celler.. Vi blir Fluorförgiftade. Det är persistent, det stannar i kroppen och lagrar mer och mer. Hela världen har förgiftade körtlar, thyrios. För att vi slamgödslar monokulturer för djurfoderproduktion. Vilket förgiftar allt liv. För att vi äter bröd o pasta och förgiftar både luft, vatten och djur/människa. Verkligheten ska man nog sk-ta i, tror jag. Man får bygga en egen verklighet och utesluta samhället och egoismen. Flytta ut på landet. Stan är inte verklighetsförankrad.

 43. 243
  Eva Wahlbeck säger

  Googla Ron Davis, en Stanford-forskare, och ta del av den gripande berättelsen, om hur han kämpat i många år, för att hitta ett botemedel till sin svårt sjuka son, Whitney Dafoe. Whitney har varit sjuk över 15 år i ME/CFS, och hans fars forskning kan ha betydelse för dem som nu har blivit långtidssjuka i covid.

 44. 244
  Elisabeth G säger

  # 239

  ”Som ni märker har Makten ett ord med I vår tråd.”

  Visst är det så, Georg, och jag beundrar din förmåga och ork att bemöta okunskapen och de rena dumheterna.

 45. 245

  Jag räknade på antalet döda/invånare/år.
  Resultatet överraskade mig, då av senaste 31 åren hamnar pandemiåret på 23 plats.
  1 1,1 % 1990
  2 1991
  3 1993
  4 1,08 % 1992
  5 1,06 % 1995
  6 1996
  7 1,05 % 1997
  8 1998
  9 1,04 % 1994
  10 1,0 % 1999
  11 2000
  12 2001
  13 2002
  14 2003
  15 2004
  16 2005
  17 2006
  18 0,99 % 2007
  19 0,98 % 2008
  20 0,96 % 2009
  21 2010
  22 2012
  23 0,95 % 2020
  24 0,94 % 2011
  25 0,93 % 2013
  26 0,92 % 2015
  27 0,91 % 2014
  28 2016
  29 0,90 % 2017
  30 2018
  31 0,85 % 2019

 46. 246
  Jösses säger

  SCB har så klart gjort samma sak, det finns på deras hemsida. 2019 var ett rekordlågt år. Vad gör då medierna när siffrorna för 2020 kommer? Basunerar ut hur hemskt 2020 har varit. Ja, för somliga har det varit det, men inte sett till hela populationen.
  Vad är det det för ”journalister” vi har på nyhetsredaktionerna i Sverige egentligen?
  Det bisarra mitt i alltihop är att mer rutinmässiga hälsoundersökningar etc har minskat under 2020. Vilket i sin tur resulterat i färre läkarinducerade skador, t ex genom förskrivning av mediciner som gör mer skada än nytta.
  Tänk om vi kunde få några riktiga journalister att gräva i detta.

 47. 247

  ebet
  Titta på antalet som blir långtidssjuka så är detta året det hemskaste.
  10% av dom som får viruset blir långtidssjuka, skulle alla svenskar få viruset så har vi 1 miljon som är långtidssjuka och en stor andel av dom kan inte längre jobba.
  https://www.youtube.com/watch?v=fELtyAXTULg
  Läkare med långtidscovid tar initiativ
  Där tar dom upp fakta om långtidssjukdom.

  Vill man dölja att barn blir långtidssjuka och skadade tar man upp statistik på total dödlighet för då syns inte sjuka barn i statistiken.

 48. 248
  Tack Mats säger

  #246 Jösses

  Jag håller med dig fullständigt.

  Journalistiken har havererat de senaste åren: MeToo, BLM, Covid19.

  Den generella sanningen är att journalister är onda, okunniga och lata människor.

  Journalistens självpåtagna roll: Skapa konflikt där ingen konflikt finns.

  Klickräkningsjournalistik, när det gäller tidningar.

  På TV frågar journalisterna ut varandra.

 49. 249
  Ann-Margret Lundgren säger

  Fråga till jala:
  Zinktillskott behövs väl inte om man äter naturbeteskött några ggr i veckan?
  För mycket zink är ju skadligt.?

 50. 250

  #247 Conny
  Jag ville inte ’dölja’ barnsjukdom, genom att titta på dödlighet. Jag är medveten om att det är en smitta på gång. Jag vet inte varför vissa blir långtidsjuka ,det borde finnas en orsak. Vet inte heller hur är det efter andra influensor, om de orsakar långtidssjukdomar. Blev bara förundrad över att dödligheten inte blev större.

 51. 251

  ebet
  ” Jag vet inte varför vissa blir långtidsjuka ,det borde finnas en orsak. Vet inte heller hur är det efter andra influensor, ”
  Titta på videon https://www.youtube.com/watch?v=fELtyAXTULg
  Läkare med långtidscovid tar initiativ

  Viruset orsakar väldigt mycket långtidssjukdom och det är en ny okänd sjukdom som är kronisk eller mycket långvarig.
  Vi kan nog nu utesluta att det är vanliga restsymtom efter en infektion som bara försvinner med tiden.
  En hypotes som måste tas på allvar Mast Cell Activation Syndrome – MCAS, är mastcellen inblandad så kan det vara en mer eller mindre kronisk sjukdom.

  COVID Deaths – Are Mast Cells Responsible? (Mast Cell Activation Syndrome – MCAS)
  https://www.youtube.com/watch?v=eS9TuruvJLU

  The Role of MCAS in Long Covid | With World Leading Specialist Dr Lawrence Afrin
  https://www.youtube.com/watch?v=OaNXiEUrpIc

 52. 252

  Jag upprepar vad sagt på 117.

  Utdrag ur Lasse Ps länk.

  Det finns ingen tvekan om att länge Covid är ett verkligt tillstånd som är värt att diagnostisera och behandla, “det här är inte unikt för Covid”, säger Akiko Iwasaki , en immunolog vid Yale School of Medicine. Snarare verkar Covid-19 vara en av många infektioner, från ebola till halsbesvär, som kan ge upphov till envis persistenta symtom hos en olycklig delmängd av patienter. “Om Covid inte orsakade kroniska symtom hos vissa människor,” sa PolyBio Research Foundation, mikrobiolog Amy Proal, till Vox, “det skulle vara det enda viruset som inte gjorde det.”

  Läkare har märkt långvariga sjukdomar efter en infektion sedan minst 1889

  https://www.vox.com/platform/amp/22298751/long-term-side-effects-covid-19-hauler-symptoms?__twitter_impression=true

  Som jag sagt tidigare så är det inget som är specifikt för covid 19.

 53. 253

  Munsår är ett virus som är straffet för att man har oralsex. Det är ett virus som har funnits längre än vi kan förstå. Förmodligen är herpesviruset lika gammalt som oralsex. Det är ett virus som är permanent i kroppen och det blommar ut till Jul och påsk. När kroppen är som svagast. Varje år, samma sak. Det virus ärvs av barnen, led efter led och den skyldige oralisten är bortglömd. Liksom att nya generationer inte heller verka kunna få stopp på smittspridningen. Covid är mycket allvarligare än herpes. Men covid är ju inte permanent. Lite vaccin, så blir allt bra igen. Fel och rätt på samma gång! Coronavirusar kommer från naturen och immunförsvaret vet sedan begynnelsen . Att dör man inte så har man sedan ett utökat immunförsvar istället. Känd kunskap sedan begynnelsen.

  Men detta coronavirus bär med sig ett litet paket, 2 för att vara exakt. Som inte ska vara i ett coronavirus. Man har klippt in delar från HIV-viruset till detta Coronavirus. Dessutom är viruset smittat av malariabakterier. Det normala viruset kan vi hantera. Men det räcker inte. Man måste snabbt hitta ett botemedel mot HIV och Malaria också. Lägg ihop alla pusselbitarna. Så är detta svaret. Vi har fått munsår I blodomloppet. Så nu får man inte må dåligt längre eller vara stressad. Vi måste sluta tillföra kroppen fria radikaler från växtföda och stadsluft. Vi måste äta ALLA kosttillskott, som våra kroppar säger att den behöver. Inga problem alltså. Mänskligheten dör och Annika och denna tråd överlever. Så var den civilisationen till ända. Och det är dags att vända blad. Till en helt ny oskriven framtid. Visst är det högtidligt (:

 54. 254

  Jala
  coronaviruset är mycket värre än vanliga virus, läs vad dom drabbade själva säger.

  Titta på videon https://www.youtube.com/watch?v=fELtyAXTULg
  Läkare med långtidscovid tar initiativ

 55. 255

  Inget munsår samt bor i stad uppvuxen på landet. Har inte haft vare sig Malaria eller Hiv.

  https://www.svd.se/uppmaning-avsta-vaccin-om-du-haft-covid-19

 56. 256
  Ann-Charlotte säger

  De som säger att det är värre än vanliga virus: har de haft spanska sjukan, asiaten eller Hongkong?

 57. 257

  Ann-Charlotte
  https://www.expressen.se/debatt/covid-effekterna-som-myndigheterna-talar-tyst-om/
  I Sverige tiger myndigheten om hur farligt viruset är för dom tänkte låta smittan spridas i befolkningen sen insåg dom att det inte var en bra lösning, skadorna mörkläggs.

  Jag säger det en gång till läs vad dom sjuka själva säger, det dom säger är sanningen, jag har inte haft covid så jag kan bara lyssna på dom som har haft sjukdomen.
  https://covidforeningen.se/
  https://www.langtidscovid.se/

  Viruset orsakar en immunrespons som vi aldrig har sett i förut viruset är unikt.

  Vi vet inte vad som händer, det enda vi vet är att det inte är en vanlig förkylning influensa.
  Detta kan vara förklaringen

  COVID Deaths – Are Mast Cells Responsible? (Mast Cell Activation Syndrome – MCAS)
  https://www.youtube.com/watch?v=eS9TuruvJLU

  The Role of MCAS in Long Covid | With World Leading Specialist Dr Lawrence Afrin
  https://www.youtube.com/watch?v=OaNXiEUrpIc

 58. 258
  Lasse P säger

  12 personer på vård och äldreboenden i region Skåne, har testats smittade trots att de är färdigvaccinerade.
  Dessa människor skulle teoretiskt kunna få respass och åka runt i världen och smitta ner sin omgivning.
  Sedan står Ygeman och säger att om du inte vaccinerar dig så får du räkna med att du inte kommer att få tillträde till olika evenemang eller få resa.
  Snacka om att vaccinet ger falsk trygghet…du kan bli smittad och sjuk, bli smittbärare och/eller dö av blodproppar eller svåra allergiska reaktioner, men det är helt normalt säger WHO och Big Pharma och menar att det är ”offer för kriget” som vi måste ta…”oj då, nu råkade vi visst skuldbelägga dig för att du är rädd, men det är oxå helt normalt för det ökar din vilja att ta vaccinet”.
  Vad säger en av världens främsta vaccinforskare och vaccinutvecklare?
  ”Stoppa vaccineringskampanjen” NU!”
  https://www.geertvandenbossche.org/

 59. 259

  @257 Lasse P

  Det kommer mycket sanning från dig.

  Till Er som är rädda vill jag bara säga, kavla upp armarna och ta fighten med överheten.

  Flyg utan vaccinpass.
  https://newsvoice.se/2021/01/frihet-att-resa-utan-vaccinkrav/

  Svenskarnas historiska kamper mot överheten.

  https://newsvoice.se/2021/03/svenska-folkets-historiska-kampanda-maste-vackas-igen/

  Vi har haft en dödlighet som inte sticker ut på annat sätt än att den är låg.

 60. 260

  Nu har det spårat ut ordentligt.

  HERREGUD …COVID-VACCINET TESTAS PÅ BARN UNDER 12 ÅR, INKLUSIVE SPÄDBARN SÅ SMÅ SOM 6 MÅNADER GAMMAL

  https://www.nytimes.com/2021/03/16/health/moderna-covid-vaccine-children.html?smid=fb-share&fbclid=IwAR1Y85t4pdQxS6sLOdo7Nz4yck7LW4aTSu_kj5yZDhMFNNaM0QOGeEWJBjY

 61. 261
  Helena säger

  Jag lyssnar på brasilianska o colombiansks läkare på youtube, då och då.

  En äldre läkare berättade att han hade fått lärt sig av sin lärare, en gång i tiden, att alltid, alltid tvätta näsborrarna vid sin dagliga dusch efter jobbet. Denne läkare hade nästan hela livet jobbar med pat som har tbc, aids, osv men aldrig blivit sjuk.

  En annan läkare som jobbar på intaget, vädjar till folk att öka sitt immun försvar genom att inta d-vit, zink o c-vit. Vid minsta misstanke om smitta, andas in bikarbonat i kokhett vatten, för att alkalisera hals o näsa, samt köpa Ivermectin! Detta för att slippa behöva åka till sjukhuset.
  Själv trodde han att han hade fått covid tre ggr men gjort så.

  En indisk läkare i Indien, säger något liknande och att smörja näsborrarna med kokosolja som är bakterie o virus dödande, eller ghee o någon indisk planta.

  Varför kan inte svenska läkare rekommendera sådant?

 62. 262
 63. 263
  Stefan säger

  Lite ”inside info” från en IVA-läkare i Sankt Petersburg Ryssland som vi fick ikväll.

  -Ca 4000 IVA-vårdanställda i Ry dött i Covid sedan start enligt officiell statistik.
  -Vanligt med 12 timmars pass för iaf Läkare som går klädda i skyddsutrustning med bl a inbyggd blöja.
  Sedan boende på ”hotell för vårdanställda i perioder” för att inte behöva åka hem.
  Ca 10 dubblad månadslön, 500K upp till 1mn Rubel i många fall.
  – STOR effektivitet och organisation med Vaccinering, t ex Företag besöks av Vården.
  Även många stora typ av Militärsjukhus uppslagna. Väldigt lite av bieffekter.
  Ryssland ”alltid” haft effektiv och avancerad produktion av vacciner.

  (Ovanst kommer från en person utan några större bias och skönmålningar enligt vår åsikt bl a eftersom det även finns orter t ex i Sibirien där det inte lagts tillräckligt med resurser osv)

 64. 264
  Lasse P säger

  Såg en intervju med Ralf Sundbeg på Swebbtv där han framförde möjligheten att D-vitamin i kapslar av cellulosa riskerar att vara ineffektiva då cellulosa inte löses upp i tunntarmen där D-vitaminet normalt skall tas upp i kroppen utan hamnar i tjocktarmen.
  Kapslar av gelatin fungerar bättre i det avseendet men anledningen till att använda cellulosakapslar är för att veganer skall kunna ta D-vitamintillskott.
  Jag vet inte men vet någon om något märke använder gelatinkapslar?

 65. 265
  Lekman säger

  På min burk, D3-2000 IE, Holistic, står… , kapseln är vegetabilisk och består av pullulan (fermenterad från majs).

  (urvinns ur fett från fårull)

  Borde man hälla ur pulvret och blanda med mat? Och kasta kapseln.

 66. 266
  Lekman säger
 67. 267
  Ann-Margret Lundgren säger

  D-Pearls har kapslar av gelatin.

 68. 268
  Lasse P säger

  Har läst att någon testade att lägga en D-vitaminkapsel med cellulosaskal i vatten och kapseln löstes upp inom 30 minuter.
  Kanske fungerar D-vitamintillskott med cellulosaskal som avsett ändå?

 69. 269
  Stefan säger
 70. 270
  Ann-Margret Lundgren säger

  Till Lasse P:

  D-Pearls (Pharma Nord) har gelatinkapslar. Finns både på apotek och hälsokost.

 71. 271
  Lasse P säger

  Ann-Margret #270
  Tack..tror jag testar det.

 72. 272
  Lars Henrik säger

  Ann-Margret Lundgren & Lasse P,

  Jag använder också D-Pearls från Pharma Nord. De är ganska svaga med bara 800 IE men jag brukar ta två eller tre per dag ibland.

 73. 273
  Ann-Margret Lundgren säger

  Ja Lars Henrik, jag tar två såna kapslar varje dag. 🙂

 74. 274
  Nisse Hult säger

  En bild som säger ett och annat angående Vitamin D

  https://content.invisioncic.com/x274934/monthly_2020_12/1671957446_ddstalluftvgsinfektion.thumb.jpg.dc857b38882e9900fa5bcb65e5fa78cb.jpg

  Gäller givetvis inte boende i duktiga landet Sverige där margarin är det heliga 🙂

 75. 275
  Piltson säger

  Zink, magnesium och en rik katalog rekommenderade vitaminer, allt detta har vi inför covidhotet tillfört varje dag i flera månader – och nu kommer plötsligt mycket lite urin. Finns ett samband mellan njurfunktion och sådan tillförsel? Med läkare talar vi inte gärna, eftersom de pratar som om de inte uppfattat att det vid 90 års ålder är normalt att dö.

 76. 276
  Annika Dahlqvist säger

  275 Piltson
  Det som är vanligt vid högre ålder och urinproblem är prostataförstoring och urinstämma pga det. Har du kollat att det inte är det?
  I vilket fall måste du uppsöka vården om det inte kommer urin trots att du har druckit.

 77. 277
  Lars Henrik säger

  Piltson,

  Kontrollera också för säkerhets skull att du inte samlar vätska i vävnaderna. T ex underben och lungor. I sådant fall skulle jag rekommendera tillfällig utsättning av tillskott (kanske framför allt mineraltillskott?) och vårdbesök.

  Vissa tillskott i större mängd kan påverka upptag av andra mineraler och kan nog skapa en ganska svårtolkad symptombild. Zink kan t ex påverka upptag av järn och koppar.

 78. 278

  Jag såg Vetenskapens värld på teve igå. Det handlade om kroppens internet. Som de senaste åren blivit kartlagd och nu animerat beskrivs pedagogiskt, så även jag förstår. Njurarna är det viktigaste organet vi har ( (: ) förstår jag nu. Man kan se det på SVT play. Instant medvetenhet på en timme. Rekommenderas, det svarar på alla (nästan) frågor man kan ha om sin utslitna kropp. Visste ni t.ex. att benstommen byts ut vart femte år.

  Piltsson, jag har konstaterat att det är C-vitaminet som är viktigast att få I sig. Jag äter mellan 5-10g Askorbinsyra varje dag. Det är magiskt för min kropp.

 79. 279
  Annika Dahlqvist säger

  277 Lars Henrik och Piltson
  Ökad mängd vätska i underben och lungor tyder i första hand på hjärtsvikt (eller njursvikt) och det är inget man ska laborera med själv. Då behövs hjärtmediciner.

 80. 280
  Lars Henrik säger

  Annika & Piltson,

  Det var just sviktsymptom jag syftade på. Viktigt att kontrollera det först och främst.

  Jag har tidigare lite blygt nämnt just belastning på njurarna (och hjärtat) som ett skäl att iaktta viss försiktighet med en del tillskott, I varje fall I högre doser och kanske främst då mineraltillskott.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa