Almost every investor I know in Silicon Valley is on some form of low-carb diet

Silicon Valley’s elite are flocking to an extreme high-fat diet in hopes of living longer. (Silicon Valley)

Strikt LCHF – Ketogen diet, har slagit stort i Silicon Valley. Riskkapitalisterna märker hur de blir piggare, friskare och slankare av den kosten.
De har också startat Virta Health, det är en online medicinsk klinik som hjälper till att reversera diabetes typ 2, utan medicinering eller kirurgi.
LCHF är ett vinnande koncept.

 

Comments

 1. 1
  ByPass x2 säger

  Detta visar med all önskvärd tydlighet att Silicon Valley huserar de mer begåvade medborgarna ”där borta”…. ☺

  Man undrar ju om BIG-Pharma och BIG-Food nu kommer att ”bestraffa” dessa förlorade kunder på ngt sätt. Kanske med ngn form av ”motåtgärd” för att rätta in dessa ”bakåtsträvare” i ledet igen….

 2. 2

  Det rör på sig sakta men säkert. Det är väl många yngre människor i Silicon Valley som kan hålla LC-fanan högt så fler kan förbättra sin hälsa.

 3. 3
  Siv Wetterberg säger

  Du ger mej alltid hopp med dina inlägg.
  Mycket matnyttig !!
  Kul att USA kommer starkt

 4. 4
  I Like Neil Young säger

  Vänta bara – snart kommer Globalisten Gates och ställer saker och ting till rätta där borta i Silkondalen – Kolhydrater och Vaccin beordras, annars chemtrailar han hela rasket tillbaka till stenåldern.

 5. 5
  Gunnar Isaksson säger

  Det här är inte förvånande eftersom det handlar om människor med ett skarpt och rörligt intellekt. De är ofta högt utbildade i ingenjörsvetenskap och van att göra egna efterforskningar samt sätta upp experiment. En kvalificerad ingenjör inom olika områden arbetar på gränsen mellan grundforskning och praktiska tillämpningar.

  De är ju inte indoktrinerade i vissa trossatser utan har tränats till att tänka själva och dra egna slutsatser. Dessutom är de ofta vana att skriva omfattande och djuplodande analyser inom sina ämnesområden. Sådana människor sväljer inte ren propaganda och vågar pröva en ofarlig kost och se om den ger resultat. Många har dessutom upplevt en mycket större mental uthållighet som gör livet mycket rikare och trevligare.

 6. 6

  Det tar fyr lite här och där. De här inovatörerna har bredd och djup samtidigt. Inom medicin är det allt för ofta tunnelseende som gäller. Dessutom är man snöpt av sina ambitioner om evidens, utan att ha tillräcklig talang och ekonomi att studera saker utanför boxen.

 7. 7
  Olle Holmqvist säger

  > 1 ovan
  ”om BIG-Pharma och BIG-Food nu kommer att ”bestraffa” dessa förlorade kunder på ngt sätt”
  Bestraffning pågår redan enl besjungen princip
  https://www.youtube.com/watch?v=nTnRmfoyEf8
  https://www.directlyfitness.com/store/wp-content/uploads/2013/08/Big-supplement-sale.gif

  https://www.youtube.com/watch?v=SmFu8GA-elc
  ”Låt maten vara din medicin” vs ”kom ihåg att ta högupprenade eller syntetiska tillskott”
  Hur går det ihop ?
  Det enda svar frågan har varit ca att industrimaten är numera så dålig i näringshänseende att tillskott måste till. Kanske, kanske kunde man exemplifiera: bifftomater är bara uppumpade med vatten, liksom s k ”lättprodukter”.

  Möjligt, men borra vidare. Hur mkt av tomatnyttan per viktsenhet har försvunnit ? och relativt behovet ? Inte bara informationstomma procentenheter.

  Ska söka lite refs på hur BigPharma surfar in på Big Supplement-vågen. BigPhatma avstår kanske inte från BigMoney av principiella skäl.

 8. 8
  Lars Henrik säger

  Olle, du utnyttjar verkligen alla tänkbara och otänkbara tillfällen att hugga på ekologisk mat eller kosttillskott. Men LCHF verkar du inte vara värst intresserad av att diskutera…

 9. 9
  Helge säger

  En bra petition mot USAs kostråd, och kritik mot kostråden i punktform:

  https://www.nutrition-coalition.org/wp-content/uploads/2017/04/Nutrition-Coalition-Petition.pdf

 10. 10
  Olle Holmqvist säger

  Lars Henrik,
  Min strävan är att argumentera i sak, påstå ATT och sedan motivera HUR – PÅ VILKET SÄTT.

  Tillskott är fel därför att de alltid är onödiga. Det behövda kan fås med lite strukturerad mathållning.
  T ex festa på gös el abborre filé en gång i veckan för D. Måltiden innebär ett konsumerande i tiden över många minuter. Pillret, f a inte tala om multi, en momentan exponering som evolutionen aldrig prövat.

  Föreställningen om mega-C uppkom när två icke-biologer trodde att det som gällde för gorilla, det gäller också för människa. Fel därför att C- måste de konsumera, och konsumerar ständigt, om än i maklig takt, via gröna blad o växter. Detta för att klara sin energiförsörjning. Bieffekt = mega-C. Vi som äter energitätt, animaliskt, benmärg först sedan några miljoner år, klarar det med kosten.

  https://www.mynewsdesk.com/se/tgim/videos/bosarpkycklingen-den-enda-svenska-ekologiska-och-krav-godkaenda-3987
  Naturens kyckling-Red Jungle Fowl, lever i flockar om ca 10 djur, skyr öppen himmel, är alltid nära skuggande träd, som de fly upp i vid fara = trygghetskänsla. Märk att videon efter 1 min 40 sek, kvinnan i bakgrunden tvingar ut djuren med en stor vevapparat. Blir stressade av det ekologiskas naturvidriga flockstorlek, så att en del stressas till fjäderpockning och t o m kannibalism.

  Alla värphöns vaccineras. Annars skulle det aldrig bli ekonomi. Ekologiska grisar uppföds inomhus men skall ha tillgång till cementplatta. Konstgödning smygs in via dyligt foder som ges till normal-grisar, vars gödsel sedan ges till foder för ekologiska.

  Konsumenten bör göra ”den informerades” val. Det förutsätter kunskap.
  Lars Henrik,
  Exemplifiera med ett ”otänkbart tillfälle” hur jag felat, tack.

 11. 11
  Göran Sjöberg säger

  Lars Henrik

  Jag håller verkligen med dig.

  Har man, som jag själv, läst Linus Paulings böcker och genom den massiva och väldokumenterade kunskap som man där kan ta del av löst sina egna hälsoproblem med kosttillskott blir man bara trött på denna typ av kategoriska besserwisserattityder som bara kan tjäna BigPharmas syften

  Och när jag idag därför håller min kärlkramp i schack med stora doser naturlig E-vitamin bygger denna medicinska behandling på de kliniska erfarenheterna från den framgångsrika behandlingen av 50000 hjärtpatienter i Kanada på Shute Institute. Att hävda att denna verksamhet, eller för den del det Pauling verkade, för skulle ha varit en del av BigPharmas verksamhet är i mina ögon inte bara absurt utan rena lögner. BigPharma bekämpar tvärtom tillsammans med våra myndigheter på alla upptänkliga sätt och med de mest infama medel alla alternativa behandlingar av sjukdomar och behandlingar som de inte kan tjäna några pengar på. I Kanada tvingades Shute Institute på grund av denna förföljelse till slut lägga ned sin verksamhet.

  Denna fientliga inställning till alla hälsosamma alternativ genomsyrar idag hela det medicinska etablissemanget.

  Som ett litet exempel på förföljelsen av alternativa metoder försökte nyligen de lokala myndigheterna i Västerås förbjuda verksamheten hos min distributör av kosttillskott. Genom en framgångsrik rättegång lyckades man dock här slå tillbaka mot myndigheternas försök och kan därför till min stora glädje fortsätta leverera mina E-vitaminer.

  Att bli hånad av det medicinska etablissemanget när man själv kurerat sig med metoder som BigPharma inte kan tjäna några pengar på är inte förvånande men man väntar sig knappast samma hån från personer som påstår sig vara LCHF-are.

 12. 12
  Eva Helena säger

  Olle, jag aktar mig väldigt noga för fisk som gös och abborre p.g.a. den stora förekomsten av kvicksilver i dessa fiskar.

 13. 13
  XMargareta säger

  Jag skulle i så fall också gå tillbaka till forskning, som bedrevs på 40- 50- och 60-talet, vad gäller forskning gällande vitamin-och mineraltillskott.
  På den tiden kanske denna forskning var friare och det inte fanns samma inflytande från eventuellt oheligt håll.

  På senare tid har alternativsidan påpekat metodbrister i många arbeten.
  Tex har man i många studier, som gäller E-vitamin bara använt en av de olika sorterna, som finns.
  Vidare har man menat, att man använt sig av fel dosering. Man har också fått kritik för att man blandat ihop tillskott, som man givit, lite i paritet med dem, som i forskning menat att mättat fett är farligt, när man inkluderarat industriella transfetter .

  Sedan har vi stora metodsvårigheter, som även LCHF-forskning ju har, nämligen hur får man grupper av människor att hålla sig till en diet, eller en diet man säger sig ha hållit sig till, eller tillräckligt länge osv.

  Svårt att rensa för omvärldsfaktorer, som man inte har koll på, när man undersöker hur människor reagerar och särskilt under lång tids exponering.

  Därför är erfarenhetsbaserad slutsats jämförelsevis värdefull och det kan gå lätt att förkasta sk evidensbaserat åt båda håll, så att säga.

 14. 14
  Göran Sjöberg säger

  XMargareta

  Dessa ”undersökningar” som går ut på att visa att kosttillskott är meningslösa eller ”farliga” är precis upplagda på det sättet du nämner. De betalas av BigPharma med en tydlig agenda!

  Vad gäller E-vitamin är det inte den naturliga ”mixen” man använder utan en syntetisk variant (isomer) som skiljer sig från alla de naturliga varianterna och garanterat inte fungerar på samma sätt som de vi evolutionärt utvecklats tillsammans med. Pauling har här gått igenom de kemiska skillnaderna i detalj och det är som vanligt där som ”djävulen” bor. Som nobelpristagare i kemi och expert på kemiska bindningar torde han veta vad han talar om till skillnad mot amatörmässiga besserwissers.

  Vi har att göra med en kriminell läkemedelsindustri som bevisligen medvetet fuskar med vetenskapen i egna syften!

 15. 15
  Gunnar Isaksson säger

  XMargareta;

  Du har så rätt och då det gäller vitamin E så handlar det som regel om varianten ”alfa tokoferol”. Det är en av en syntetisk variant av vitamin E som är en biprodukt av filmindustrin, både Kodak och Fuji var stora leverantörer av Alfa Tokoferol som vi inte får i oss av naturliga produkter.

  Gissa vilken form av vitamin E som har använts i viss ”forskning” för att påvisa samband med cancer. Det är den syntetiska varianten ”Alfa Tokoferol”, ingen av oss är kanske inte särskilt förvånad.

  Då det gäller E-vitaminer har man naturligt funnit fyra grundläggande former och ytterligare fyra kofaktorer som man möjligen kan räkna till vitamin E.

 16. 16
  Mormor säger

  Tack och lov läste jag redan på -70 talet både Linus Pauling och Yudkin…tar regelbundet flera gram
  askorbinsyra per dag sen dess och känner precis att när jag, trots detta intag, ibland får början av någon typ av influenza, så höjer jag dosen ännu mer och på det viset klarar jag mej bra…ibland glömmer jag kanska att ta min dos och då faller jag dit, d v s känner mej urdålig och då kommer jag ihåg..hjälp, glömde ju att ta min dos….tar den då och piggnar till igen…förstår att det låter lite konstigt, och att många kan tro att det är ren inbillning…men är övertygad om att den hjälper mej och tycker att det är en enorm fördel, behöver ju aldrig ta antibiotica t ex…och lyckas hålla mej på benen, även om tiden för att återfå full hälsa kanske blir lite mer utdragen…!?
  Tricket är enligt mej att intaga betydligt högre doser än de vanligtvis rekommenderade av den officiella hälsovården, Pauling tog ju enligt vad han själv säjer hela 18 gram per dag….om då ev någon läkare påstår att det är farligt med såna höga doser kan man ju försiktigt höra sej för hur många Nobelpris den läkaren har erhållit…vanligtvis är det lika med noll…
  Vill någon påstå att det bara är placebo är det ok för mej…tycker bara synd om dom.

 17. 17
  Peter säger

  Det är synd att människor som äter bra mat anser sig vara
  tvungna att göda Big Kosttillskott.

 18. 18
  karlssonpåtaket säger

  Hej Annika jag har den senaste tiden börjat fundera över den så kallade omvända Warburg effekten där jag i flera källor läst och även hört på Youtube att cancerceller kan erhålla sin näring via fibroblaster. Detta innebär att cellkärnorna hos cancerceller ”samarbetar” med fibroblaster och får tillgång till energi fr metabolism från olika aminosyror och specifikt glutamin som ju är en viktig aminosyra som används ofta under brist på glucos tex. Jag skulle vilja få din feedback och gärna andras feedback på detta då många påstår att ketogen kost inte alls ”svälter cancer” pga denna alternativa process.

 19. 19

  Jag kan inte se någonstans att ketogen kost inte skulle hjälpa till att svälta cancercellerna.
  https://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=https://www.nature.com/nrc/journal/v16/n9/full/nrc.2016.73.html&prev=search

 20. 20
  Göran Sjöberg säger

  karlssonpåtaket,

  Thomas Seyfried har gått igenom detta i detalj i sin bok.

  https://annikadahlqvist.com/2015/04/15/den-kansliga-fragan-om-cancer-ii/

 21. 21
  AnnaS säger

  Göran
  Vad är det för E-vitamin du använder?

 22. 22
  karlssonpåtaket säger

  Tack @Göran Sjöberg jag kollar på detta

 23. 23
  karlssonpåtaket säger

  @Göran Sjöberg Jag får ändå inte ihop hur fibroblaster ”bjuder” cancern på glutamin. Jag får gräva djupare i detta. Dessutom, vilka läkemedel minskar förbränningen av glutamin enligt författaren och hur pass dåligt/svårt bränsle är glutaminet gentemot glukosen dvs svårighetsgraden/processen i användandet av det ena kontra det andra.

 24. 24
  Göran Sjöberg säger

  karlssonpåtaket #23

  Här är lite mer vatten på denna kvarn.

  https://annikadahlqvist.com/2016/02/18/hoppet-om-en-battre-sjukvard/

  När det gäller hur glutamin kommer in i metabolismen vet jag att Seyfried går igenom detta i sin ”tunga” bok som jag just nu inte har tillgänglig. Om jag inte kommer ihåg fel var det också en kinesisk forskare i USA som i Seyfrieds anda kom fram till något ämne som kunde påverka just metabolismen av glutamin och som hade testat detta framgångsrikt även om jag inte nu kommer ihåg turerna kring det hela.

  Däremot refererade Seyfried till framgångsrika kliniska behandlingar som genomförts i Turkiet. Mercola har grävt i detta.

  Dr. Abdul Kadir Slocum, M.D.
  Istanbul, Turkey

  https://www.youtube.com/watch?v=8SeqDxuhFBU

  Det är bara att ”gräva på” och bli ”klokare” hela tiden.

 25. 25
  Göran Sjöberg säger

  Jag tar naturlig E-vitamin från Lamberts. Så länge det är frågan om naturlig E-vitamin som innehåller åtta olika komponenter och alltså inte något syntetiskt framställt spelar det nog ingen roll vilket märke det är frågan om. Oftast är det någon stor tillverkare som sedan förser grossister (som t.ex. Lamberts) som paketerar vitaminerna och säljer vidare till detaljhandlare.

 26. 26
  Mormor säger

  17 Peter
  Ok, I can take hint when I see one…anser att det är svårt att äta bra i dagens läge och är ganska säker på att du aldrig läst en bok av Linus Pauling??

 27. 27
  Lars Henrik säger

  Jag tror du har rätt mormor angående svårigheter att äta micronutriellt rätt idag.

  Det är dessutom skillnad på doser av mikronutrienter för ”normala” behov hos friska och för terapeutiskt bruk. T ex E-vitamin för att bemästra kärlkramp.

 28. 28
  Anna-Lena säger

  Mormor

  Hur många gram askorbinsyra/dag kan vara lämpligt att ta?
  Någon särskild sort som är bra?

 29. 29
  Mormor säger

  Anna-Lena, jag går alltså helt på Linus Paulings indikationer….betraktar honom som en av de stora och litar fullt på hans kunskaper…..dock kommer jag inte upp på hans höga intag utom om jag trots allt blir sjuk, då ökar jag kraftigt till kanske 2 gram var tredje timme dygnet runt och det brukar göra susen… Annars förkortar jag helt enkelt tiden mellan intagen tills jag känner mej någorlunda frisk igen!
  Man ska helst bara trappa ner långsamt, när man väl slutar ta de högre doserna och återgår till sitt normala intag, för annars kan man ev. komma i underläge eftersom kroppen vant sej vid det högre intaget…och helst kanske också öka på gradvis..!? Dessutom bör det förvaras mörkt och väl tillslutet, dock inte i kylskåp…
  Annars håller jag mej vanligen till 2 gram på morronkvisten, är det första jag dricker i pulverform utrört i ett glas ljummet vatten och det upprepar jag på eftermiddan o gärna också på kvällen…. Och helst använda en sked av trä eller plast, inbillar mej att det är bäst..!?
  När jag började ta det på -70-talet köpte jag det på apotek, då hade dom stora påsar på 25 kilo i ett rum bakom försäljningslokalen..och det vägdes upp i kilovis, eller hur mycket man nu ville ha, i plastpåsar…nu köper jag det fortfarande kilovis på apotek, men i ordentligt förpackade hårdplast-behållare och skrivet på exakt vad det innehåller av ev picogram av substanser, som kan förekomma, och dessutom var det är tillverkat nånstans. Har sett att dom sista två-tre åren är det ”made in China”, vilket gör mej lite brydd ibland, innan dess var det gjort i Schweiz!?
  Eftersom jag bor i Italien sedan 1960 kan jag tyvärr inte rekommendera någon speciell sort i Sverige, men det kan nog många andra på bloggen…har sett att många köper på nätet!?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa