Kan en sockerberoende ”unna sig” ett hekto godis?

Kostdoktorn länkar till en artikel i Expressen: Babben Larsson: Jag är sockerberoende.

En riktig nykter alkoholist kan inte ”unna sig” en grogg utan att falla dit igen. Kan en riktig sockerberoende unna sig ett hekto godis utan att falla dit?

Själv kan jag ta en bit hembakad tårta utan att falla dit, men jag skulle inte känna för att äta ett hekto godis. Jag betraktar mig inte som en riktig sockerberoende. Bitten säger att jag har ett ”skadligt bruk” av socker.
Jag är övertygad om att jag är insulinresistent, och skadad av att ha ätit för  mycket kolhydrater/socker under mitt tidigare LFHC-liv.

 

Comments

 1. 1
  Iben Maria säger

  kære Sverig LCHF LÆGER
  JEG HAR et spørgsmål her fra Danmark angående æg. jeg er testet allergisk overfor æg, hvad bruger jeg så i stedet for . godt nok har jeg spist æg i over 50 år og nu er jeg så blevet testet allergisk overfor æg… næsten så jeg får et anafylaktisk chok , hvis jeg våger at spise det alligevel, mælkeprodukter slimer mine lunger til af og kød indeholder sukker så jeg får høje blodsukre, OG ASTMAANFALD fordi slimen bliver så sej, jeg er velhydreret.

  Hvad kan jeg så faktisk spise på LCHF , ER DER NOGEN DER HAR LYST til at hjælpe mig med at sammensætte en kost?
  JEG TÅLER IKKE FRUCTOSE, OG HISTAMIN, TILSÆTNINGSOG FARVESTOFFER , VARME GRØNSAGER DER ER RØDE OG ORANGE faktisk kun grædde og smør og kokos og olivenolie.

  JEG ER ÅBEN FOR ALT…!
  MIT mål er at blodsukrene skal blive lavere og stabile og at mine lunger ikke skal være så u-elastiske og uiltede , fyldt med frie radikaler og inflammation og mine vægt skal 20 kilo ned fra 96 til 79 kilo, så mine knæ ikke belastes så hårdt … nogen bud. jeg får lantos 40 x 2 om dagen aftnen, men det virker ikke blodsukkernedsættende, for insulinen bliver ude i blodbanen, da jeg er insulinresistent… insulin forøger vækst af fedt på vommen, hvilket er belastende for insulinresistensen… kh Iben Maria

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Iben Maria:
  Jag kan inte ge mig in på att rådgiva din födoämnesöverkänslighet här på bloggen. Du måste få kontakt med någon som kan dessa frågor. Håll bara i minnet att naturligt mättat fett är nyttigt, och att kolhydrater ska hållas lågt.

 3. 3
  Ann E. Thörnroth säger

  Håller med dig, det kan aldrig va bra. Själv kan det räcka med ett äpple för att trigga igång suget. Att det ska va så svårt att avstå helt? det här ”att lite grann gör väl ingen skada ” är så djupt rotat. Min erfarenhet är att antingen eller är det som gäller. God Fortsättning 🙂

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Ann E. Thörnroth:
  Problemet är att det gäller att inte utsätta sig för frestelser. Hemma har jag inga problem, för vi köper inte hem sockersaker, men på jobbet är det väldigt svårt att avstå från godis och kaffebröd. Och då äter jag onödigt mycket av det. Det finns liksom inte på kartan att hejda sig.
  Men man kan ju inte sluta att jobba för den sakens skull, eller?

 5. 5

  Häromdagen letade jag fram en youtube med läkaren Nisse Simonson – TV4 Nyhetsmorgon, Söndagsskolan.

  Söndagsskolan lär idag ut sambandet mellan kost och hälsa: 10 min lång, se den.
  https://www.youtube.com/watch?v=c8ObJ-vBCf0

 6. 6
  Professor Göran säger

  @ Ann E. Thörnroth:
  @ Annika Dahlqvist:

  Detta är en intressant tråd!

  Själv undrar jag om jag är någon slags ’LCHF-taliban’.

  Jag är den första att erkänna att jag i grund och botten är ett ’kakmonster’ men påpekar alltid när jag sagt detta att jag inte äter några kakor men också att ingen slår mig i ’kakätning’ i det långa loppet. Jag har en bekant som har en alkoholist i sin bekantskapskrets men, som han påpekar, inte dricker och när de träffas i den kretsen dricker de övriga en del alkohol men denna alkoholist förmår helt avstå för han vet att det skulle innebära en katastrof om han inte gjorde det minsta avsteget från sin nykterism. Som han tydligen brukade säga: ”Ni har ingen aning om hur ’god’ den första supen på morgonen är för en alkoholist!” Även Monique Forslunds berättelse är här intressant om hur hon på ett bröllop dubbades till att äta en tårtdekoration och sedan drog i sig alla hon fick tag på.

  Detta leder till frågan om vad som är att ’unna sig’ någon gång och då dyker Per Wikholms otroligt smaskiga morotskaka upp och samtidigt hur denna kaka för tio (???) personer försvinner på en halvtimme när den kommit ur ugnen och på två personer. Som han påpekade så är jag och min fru uppenbarligen ena riktiga ’svullon’.

  Det jag har förstått av hur våra kroppar blir drogberoende, på många olika ämnen, uppstår detta genom att de så kallade receptorer som sitter på nervcellernas ytor blockeras av de olika ämnena och att denna blockering sedan skapar en bestående obalans i nervsystemet men en obalans som varierar i styrka från individ till individ och från ämne till ämne. Det är förvisso skillnad på heroin och socker men beroendeprincipen är samma. Med andra ord mår man dåligt när man inte får sin drog på daglig basis, euforin eller belöningen uppträder omedelbart när ’balansen’ tillfälligt rättas till, men att kroppen i viss mån kan reparera tidigare skador på lång sikt så att suget avtar med tiden.

  Psykofarmaka är i detta perspektiv, i mina ögon, det mest ’infama’ som läkemedelsbolagen kommit på. Har man väl ’fastnat’ i dessa ’mediciner’ verkar det nästan omöjligt att komma ur beroendet och till läkemedelsbolagens oförställda glädje inför balansräkningarna och kvartalsrapporter.

 7. 7
  Ann E. Thörnroth säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Det är likadant på mitt jobb (sjukhus) men jag har ett knep som funkar riktigt bra. Jag stannar upp bråkdelen av en sekund o frågar mig hur jag kommer må om jag äter detta…. jag riktigt känner efter hur dåligt jag mår.. sen är det lätt att säga tack men nej tack. Sen får mina kollegor o andra tycka vad dom vill. Vad jag inte riktigt kan förstå är varför det är så provocerande för andra att jag valt hur jag vill äta o leva. Dom har fria val dom också.

 8. 8
  Lars Henrik säger

  Ann E. Thörnroth Skrev:

  Vad jag inte riktigt kan förstå är varför det är så provocerande för andra att jag valt hur jag vill äta o leva. Dom har fria val dom också.

  Detta är nog tyvärr något som många av oss fått uppleva. Ofta i samband med att man bjuds på mat. Kanske upplevs det som förolämpande att rata en del av det som bjuds?

 9. 9

  Förr var det enklare att umgås kring matbordet, men så är det inte idag.

  Massor som inte längre kan serveras. En den ena, en den andra kan inte äta…
  Mjölkproteinprodukter
  Nötter
  Socker
  Laktos
  Stärkelse
  Kött
  Fläsk
  Vissa fiskar
  Charkprodukter
  Vissa kryddor
  E-nummer

  Visst, jag håller med, själv kan/vill jag inte äta socker, stärkelse, vissa charkprodukter, E-nummer…

  I min barndom på 40-50-talet minns jag inte att det fanns några begränsningar kring matbordet utöver att man som barn inte gillade diverse mat.

 10. 10
 11. 11
  Konsument i Sverige säger

  Erling Skrev:

  Här lite argument för sockerskatt:
  https://www.dn.se/ekonomi/jamie-oliver-kraver-skatt-mot-socker/

  Finns det något annat än konsumentmakt? Själv tror jag inte på skatt.

  ”Brittiske kändiskocken Jamie Oliver går i en intervju med Daily Mail till attack mot läskindustrin och kräver att Storbritannien inför sockerskatt.

  I Frankrike, Norge och Danmark har politiker redan infört skatt på söta drycker – ett exempel som Oliver förespråkar att Storbritannien följer.

  ”Det bör beskattas, precis som tobak och annat som faktiskt kan förstöra liv”, säger Jamie Oliver till tidningen.

  Han förklarar även att trots att han inte säger sig vara generellt förtjust i skatter, talar siffrorna för att något behöver göras när 68 procent av sjukdomsfallen hos den statliga sjukvårdsmyndigheten NHS är dietrelaterade.

  TT”

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  @ 11 Konsument i Sverige:
  Jag tycker att en sockerskatt bör beaktas seriöst, med tanke på att sockret är mycket billigt idag, i förhållande till den skada det gör människor.

 13. 13
  Georg W säger

  Sockerskatt lär bli en nödvändighet för att finansiera åldrings- och sjukvården i framtiden. Sockernassarna orsakar väl de reella kostnaderna för sjukvården redan idag och deras omvårdnad lär kräva ett 100%-ligt engagemang från samhället, när de blir gamla. Såg att åldringarna nu kostar 60 miljarder per år och kostnaderna skenar.

  Min Mor som alltid varit snål med socker är 85 år och för åldern kärnfrisk och relativt klar knopp. Pappa sockernasse skulle varit lika gammal men fick leva de sista 10-15 åren i fysisk och psykisk misär och blandade ihop allt. För att avsluta eländet så slutade han äta mat och levde på endast karameller i två månader tills hans kropp gav upp.

  Jag önskar jag kunde leva lika snålt och missunnsamt mot mig själv, som min mor levt, trots barnens idoga protester. Det är tydligen så man ska leva sitt liv om man vill vara frisk och aktiv länge, som krigsskadad.

 14. 14
  Professor Göran säger

  Georg W Skrev:

  som krigsskadad

  Intressant formulering!

  Jag har faktiskt inte tänkt i banor att vi skulle vara utsatta för ett ’krig’ från livsmedelsindustrin och känner mig lite tveksam att detta synsätt skulle hålla även om det ibland känns som man har blivit skadad av fientlig ’eld’.

  Möjligen skulle man kanske kunna tänka i banor att vi istället är ’förslavade’ med hjälp av just de billiga kolhydraterna. Redan de gamla romarna hade det beryktade talesättet ’bröd och skådespel åt folket’ och som genomfördes i akt och mening att folk skulle hålla sig lugna.

 15. 15
  Anders S säger

  @ Annika Dahlqvist
  Låt oss slippa röra till det med skatter. Risk att det leder till nya industriprodukter.

  Däremot bör EU-subventionerna bort.Tyska godistillverkaren Haribo får 332 000 euro i subventioner till sockret, som ingår i dess gelébjörnar enligt nedan länk från 2009:

  https://www.angelfire.com/tv2/loket/EU_CAP3009.html

 16. 16
  Georg W säger

  @ Professor Göran:
  Min Mor är ett krigsbarn, född i Leningrad. hon heter Ania Monahof och har skrivit ner sin livshistoria om kriget ur ett barns perspektiv. Hennes första bok är ”Genom graniten”, rekommenderas. Mors triologi om kriget slutar med att jag föds i Smålands djupaste skogar.

  Hon äter sånt som äldre människor äter (linser o. bönor) när de inte har några pengar, fast hon har gott om pengar. Hon lever fattigt och ger alla sina pengar till sina barn och barnbarn.

  Mina kompisar undrar varför deras föräldrar har behov att hålla kapital på banken. När min Mor investerar i sina barn och barnbarn. Mina kompisar har rätt. Det är konstigt!

 17. 17
  Cynthia Lo säger

  Varför säger man att unna sig något som man vet inte är hälsosamt? Det får det att låta mer positivt än att äta hälsosamt och smart som är ju bättre för kroppen. ??!!!!!

  /Cynthia

 18. 18
  Georg W säger

  @ Anders S:
  Fick just veta att en vegetarian som ju gillar godis, att de äter inte gelégodis eftersom gelé kommer från djurens kollagen. Det betyder att tyska gelébjörnar också är gmo. Listan på ICAs gmo-produkter växer. Frågan är väl snart vad som inte innehåller gmo?

  Mycket märkligt att sockerfabriker får jordbruksstöd från EU? Det förklarar varför det multinationella livsmedelsföretaget Nestlé är Europas största mottagare av jordbruksstöd.

  Eu:s bidrag är menat till små traditionella livsmedelsproducenter på bymarknaden som inte kan konkurrera med köpladorna. Men tydligen har de multinationella storföretagen lyckats knipa våra skattepengar igen. Inte det minsta förvånad!

 19. 19
  Professor Göran säger

  Georg W Skrev:

  Hon äter sånt som äldre människor äter (linser o. bönor) när de inte har några pengar, fast hon har gott om pengar. Hon lever fattigt och ger alla sina pengar till sina barn och barnbarn.

  Intressant igen! Fick mig att börja ’tänka till’ igen!

  Hur komplext är inte livet?

  Ändå vill vi så gärna ha enkla förklaringar, ’oneliners’, till olika företeelser här i livet.

  Etablissemangets lösning på fetmaepidemin är som bekant att det ’bara’ är att ta sig samman mentalt och äta mindre och röra sig mer. Vad man äter, socker eller inte, har i denna förklaring ingen betydelse för själva viktökningen.

  Vi LCHF-are hävdar å andra sidan att det är kolhydraterna i kosten som är drivande när det gäller att utveckla fetman och när vi avstår från dem återtar vi vår ’normalvikt’. Lyckas vi avstå från dem helt och hållet verkar det också som vi oftast får rätt (i vår ’oneliner’) till etablissemanget stora förvåning och en förvåning som kanske inte är så konstig med tanke på deras dogmatiska kostråd.

  Men vi LCHF-are måste också ’ta oss samman’, ’bita ihop tänderna’, för att hålla oss borta från godisavdelningen och här kommer psyket in. Om man ser sig själv som en ’nykter alkoholist’ är det kanske lättare att avstå. Att ’suget’ sitter i psyket tvivlar nog ingen på och man kanske skulle kunna se sockersuget som en ’galenskap’, en ’psykisk sjukdom’ vilket naturligtvis skulle få läkemedelsbolagen att vädra morgonluft om de nu inte redan är inne i sådana tankebanor – skulle inte förvåna mig ett ögonblick.

  Man får inte ge ’suget’ en chans och som Annika påpekade så bör man förstås se till att inte ha något godis hemma helt enkelt – skulle inte fungera hos oss.

  Växelspelet mellan vårt psyke och vår fysiologi är ett intressant ’neurofysiologisk’ område som knappast är att leka med i sin komplexitet. Våra hormoner verkar vara några slags ’budbärare’ mellan dessa två delar av kroppen.

  Nå – psyket är till syvende och sist också fysiologi!

 20. 20
  Georg W säger

  @ Professor Göran:
  Jag skulle nog vilja komplicera det ytterligare med den beryktade candidsvampen. Som jag förstår är det en medicinsk realitet och indikationerna är att den kan förgifta oss och påverka till och med vår hjärna.

  Som jag läste det då, så kan denna svamp-parasit styra vårt medvetande i den riktning som passar svampen. Jag spekulerar nu hysteriskt, men jag tror även att Zvampen kan anpassa sig efter vårt medvetandes utveckling. För ett halvår sedan studerade jag mitt belöningssystem och fann att jag var så duktig att jag förtjänade en bakelse.

  Nu har jag ändrat fokus till att en parasit, som kan styra mitt mentala tillstånd, lever i min kropp och styr vissa handlingar. Gissa om zvampen blivit förvirrad, av att få skulden 🙂 ? Det lämpligaste är att bygga en Berlinmur mot sockret (hata socker) och låta bli de älskade fermenterade produkterna, kanske för resten av livet. Svampen blir svag och kontrollerbar av att inte få socker och fermenterat. Jag väntar på att det dyker upp någon enkel metod för att bli av med z.

  Kolloidalt silver skrämmer mig. Jag väntar tills ni här utvärderat det färdigt. Hur mår tarmbakterierna efter KS?

 21. 21
  Professor Göran säger

  Georg W Skrev:

  Jag skulle nog vilja komplicera det ytterligare med den beryktade candidsvampen. Som jag förstår är det en medicinsk realitet och indikationerna är att den kan förgifta oss och påverka till och med vår hjärna.

  Intressant igen! Och inte helt OT!

  För ett tag sedan skrev jag en krönika om kopplingarna mellan våra tarmbakterier där de skadliga, och framför allt kanske candida, gör tarmslemhinnan gennomsläppliga (läckande tarm) för ämnen som egentligen inte ska ta sig in i vårt blodomlopp.

  https://annikadahlqvist.com/2014/10/08/friska-tarmar/

  Den krönikan baserades på min läsning av ”Gut-Psychology-Syndrome” av Dr. Campbell-McBride och en bok som jag själv tyckte var övertygande. Dr. Campbell-McBride såg som boktiteln antyder ett klart samband mellan ’tarmhälsan’ och psyket. Hon förespråkar en ultrastrikt LCHF för att förbättra det psykiska tillståndet hos människor som har psykiska problem.

  Socker som är ämnet för denna tråd är i detta sammanhang helt ’tabu’ i den kost hon förespråkar eftersom det gynnar denna typ av skadliga bakterier i tarmen.

 22. 22

  Tröskelvärden för genomsläpplighet för glukos.

  Hos diabetiker förekommer ibland socker i urinen. Detta beror på att njurarna utsöndrar glukos, då halten blodglukos överstiger 10 millimol/liter. Njurarnas tröskelvärde ligger alltså runt 10 mmol/lit.

  Det har visat sig att andra vävnadstyper har andra tröskelvärden. Lungvävnad t ex har lägre tröskel, vilket medför att vi har lite socker tillgängligt i luftrören innan ett urinprov ger utslag. En pre-diabetiker med insulinresistens har alltså ofta lite glukos tillgängligt i sina luftrör.

  När man laboratorievis odlar bakterier använder man agar-plattor som odlingsbädd. Plattorna finns med lite olika näringsinnehåll, men en vanlig sort är blodagar, som har hästblod och glukos i plattan. För odling krävs dessutom 37°C. Blod, glukos och 37° är villkor för bakterietillväxt.

  Dr Tore Persson, vars föredrag den 14/12 2014 jag avnjöt drog slutsatsen att insulinresistenta personer med lätt förhöjt blodglukos har en utmärkt miljö för odling av bakterier i sina luftvägar och lider därför oftare av infektioner och katarrer. Ännu ett bra skäl att hålla kolhydratintaget lågt, särskilt i förkylningstider.
  Se
  https://annikadahlqvist.com/2014/12/28/lchf-i-australien/
  punkt 8!

 23. 23

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 3 Ann E. Thörnroth:
  Problemet är att det gäller att inte utsätta sig för frestelser. Hemma har jag inga problem, för vi köper inte hem sockersaker, men på jobbet är det väldigt svårt att avstå från godis och kaffebröd. Och då äter jag onödigt mycket av det. Det finns liksom inte på kartan att hejda sig.
  Men man kan ju inte sluta att jobba för den sakens skull, eller?

  Varför inte förse sig med någon sorts ersättning för sötsakerna t ex en ask med mandel eller/och en kaka extra mörk choklad. Att Du inte mår bra av sötsakerna kan väl knappast vara en hemlighet och borde respekteras.

 24. 24
  Georg W säger

  @ Erling:
  Egentligen är det så enkelt. Men vägen dit är jättelång. När Zvampen möblerat om i hjärnan är människan chanslös. Speciellt om det finns givna tillfällen för kollektiv kollegial matning av belöningsreflexen. Då är människan svag och Zvampen samlar kraft och skickar lite giftiga dimmor upp till hjärnan och blockerar förnufts- och omdömesprocessen och öppnar dörren för hur jäkla duktig man är som slavat en hel dag och skött alla sina plikter. Den zvampen nöjer sig inte med nötter.
  Antingen måste alla bli medvetna om att vi utför våra skyldigheter utan att för den skull förtjäna beröm och belöning. Eller så är man tvungen att sluta jobba eftersom det är förenat med tvång och därmed öppnar dörren för zvampen att utnyttja belöningsmekanismen och tillfället.

  Svält ut Zvamp-jäveln (NO carb NO mjölksyra) eller åk till Amerika på en 2 månaders kur i hälsohem. Alltså inte så enkelt! Zvampen måste avslöjas och överlistas. Ni behöver inte tro på det här. Men jag börjar faktiskt göra det. Mitt knep är att gå ut och röka när de andra fikar 🙂 Rekommenderas inte!

 25. 25

  Den dystra logiken är att varje gång man faller för frestelsen triggar man begäret. Varje gång man försöker sluta hamnar man i abstinens. Sen är det upp till var och en vad som är mest plågsamt och hur mycket man vill plåga sig själv.

 26. 26
  Georg W säger

  @ Erling:
  Så rätt, så rätt!
  Fast om man syntetiserar sitt sockermissbruk är det ganska enkelt att se mönstret för hur sockersuget tar över. I mitt fall är jag svag inför barnen och arbetsplikten och där faller jag. Nio gånger av tio känner jag avsky när jag erbjuds socker. Men varför den tionde gången händer är ett ett mycket intressant forskningsområde, rent psykologiskt.
  Det finns ett visst motstånd, mentalt mot att acceptera att en parasit skulle styra vår moral. Det friställer ju oss från ett visst ansvar. Det tror jag kommer att konstateras vetenskapligt i sinom tid

  Jag tror jag är på rätt väg här även om det låter absurt. Egentligen borde man djupdyka i ämnet men jag har huvudet fyllt av rötslam nu och förmår inte engagera mig i något annat.

  Jag upplever även ett Berlinmurs-mentalt motstånd mot att hantera rötslamsfrågan, hos människor
  och undrar vad det är för en j-a planet jag hamnat på. Mitt inre krig för jag mot en Zvamp och det yttre kriget är mot riksdagens beslut från 2009 att minst 30 % av vårt rötslam ska förorena djurfoderproduktionen. Vi måste uppmana alla LCHF-are att undvika konventionellt producerat SVENSKT kött, mjölk och ägg. Eftersom våra livsmedelsproducenter förgiftar de matvarorna! Jobbigt va?

 27. 27

  Georg W Skrev:

  Jobbigt va?

  Jag lider med Dig!

 28. 28
  Georg W säger

  Tack Erling!

  Nu behöver vi inte lida eftersom jag skrivit ett brev till det kooperativa bondeföretaget Lantmännen i Sverige. Där jag frågar hur de som nationell livsmedelsförsörjare kan tillåta att dessa miljögifter sprids till djurfoder. Tyvärr betyder det väldigt lite i sammanhanget, att jag skriver ett brev och frågar om detta. Därför publicerar jag nu brevet i sin helhet här, för att vem som helst ska kunna kopiera det och skriva under frågeställningen och maila det till Lantmännen.

  Jag skulle vilja att ett par tusen LCHF-are skickar det här brevet till Lantmännen med krav om svar.

  Brevet skickas till: konsumentkontakt@lantmannen.com

  Lantmännen i Sverige

  Jag skriver detta brev med utgångspunkt från det larm som större dagstidningar för några veckor sedan publicerade. Att svenska 70-åriga kött-, mjölk- och äggätare är de människor som i sitt blod har MEST främmande kemikalier. Enligt den vetenskapliga rapporten från Karolinska Institutet, så är dessa konsumenter (LCHF) mycket mer förorenade än de som äter medelhavskost, eller enligt Livsmedelsverkets tallriksmodell, som till stor del består av importerad och besprutad föda.
  Likaså VET vi idag att ett nyfött barn har mellan 250-300 miljögifter, främmande och hormon-förändrande ämnen i blodet när de föds.

  Den stora nyheten från Karolinska institutet vänder fullständigt upp och ner på min föreställning om BRA Svensk matproduktion! Nu måste jag förstå varför djuren som föder oss är så fulla av miljögifter att en 70-åring och en nyfödd bebis, båda är fulla av samma miljögifter? Svaret blir att hela naturen också är full av dessa miljögifter.

  När vi så vidare konstaterar att dessa gifter är desamma som finns i de produkter varje medborgare bär hem från sin konsumtion i dagligvaruhandeln. ALLA dessa miljögifter hamnar förr eller senare i avloppet och det kommunala ”reningsverket”. Där hushållens gifter och fekalier samlas och behandlas. Till detta kommer en lång rad miljögifter från industrin, avfallsupplag, biltvättar, sjukhus, processkemikalier osv, Resultatet blir ett ständigt växande berg av giftigt rötslam, där vattnet renats och avgått. Kvar finns högriskavfallet med alla efterkrigstidens nyskapade industrigifter, konsumerade mediciner, radioaktivitet och smittsamma bakterier.

  Riksdagen beslutade 2009 att minst 30% av detta rötslam ska återföras till jordbruket och foderproduktion. Foderproduktion pågår på ca 80% av Sveriges åkrar!

  Nu har WHO konstaterat att miljögifterna i det rötslam som sprids blir luftburet när regnet dunstar ifrån åkern och den sprider sig till grannens mjölkkor som går i hagen bredvid och betar. Behöver mjölkbonden köpa foder så kan han köpa grannens giftiga rötslams-gödslade foder.

  Vi vet att ni känner till den här problematiken för ni uppmanar bönderna att plöja ner rötslammet omedelbart efter spridning, vilket inte alla jordbrukare känner till och det hjälper föga.

  Här ser vi nu förklaringen till varför svenska konsumenter av animalieprodukter, som äter det foder ni säljer, är de matkonsumenter som har högst halter av tungmetaller, perflourerade-, bromerade- och hormonförändrande ämnen i blodet!

  HUR KAN NI SOM KOPERATIVT ÄGT LIVSMEDELSFÖRETAG LEGITIMERA DENNA GIFTDEPONI I FODERPRODUKTIONEN, SOM BEVISLIGEN HOTAR ALLT LEVANDE?
  Varför stoppar ni inte förgiftningen av djur, människor och natur? Ni har det i er makt att stoppa rötslams-spridningen och bär därför ett gigantiskt ansvar för de skador som nu bildas i den regenerativa födelseprocessen.Det räcker att ni säger: Stopp! Vi köper inte rötslamsgödslat foder! Då skulle naturen inleda en reningsprocess och tillförseln av miljögifter i stor skala upphöra.

  Ni stödjer idag rötslams-spridningen som förgiftar både naturen och människorna! Bevisen finns där men nästan ingen kollar hur mycket miljögifter vi har i blodet och maten. WHO har även konstaterat att blandningen av de kemikalier som sprids, den sk. Cocktaileffekten, gör att det inte finns några vetenskapliga säkra lägsta gränsvärden. Ni kan alltså inte säga att halterna av enskilda miljögifter är för små.
  O.S.A. ?

  Underskrift
  Email

 29. 29
  Professor Göran säger

  Georg W Skrev:

  Mitt inre krig för jag mot en Zvamp

  Jag gillar själva idén om en ’Zvamp’ som ett slags sammanfattande begrepp av resultatet av den cynism som genomsyrar vad livsmedels- och läkemedelsindustrin i sitt ’förakt’ för vår kollektiva hälsa har lyckats åstadkomma om jag nu har uppfattat dig rätt på den här punkten. Här finns en vedervärdig dubbelmoral som genomsyrar och korrumperar vårt samhälle.

  Men var ska man börja ’slåss’ mot detta cyniska ’vansinne’.

  Det är lätt att känna sig maktlös och därför är dina insatser än mer beundransvärda.

  Jag kommer nu att tänka på den kvinna som nyligen intervjuades i radion och som berättade att hon inte ’stått ut’ med hur världen ignorerar flyktingarnas situation i Syrien (tror jag det var) utan helt resolut hade åkt ned och tagit sig fram till ett flyktingläger för att se vad hon kunde göra. Tyvärr var det inte så mycket men hon gjorde vad hon kunde.

  Själv åkte jag som ’volontär’ ned till Mozambique under ett år i början av 80-talet av samma anledning och upplevde också något liknande som den intervjuade kvinnan. Det känns som man har gjort något som är förenligt med samvetet inför världen.

  Och hur slåss man på bästa sätt med väderkvarnarna undrar jag därför idag. Att stödja Annika på hennes blog inbillar jag mig själv kan vara ett bra och ärligt sätt.

 30. 30
  Lars Henrik säger

  Det finns nog många sätt att kämpa för en bättre hälsa och miljö. Jag försöker göra en del lokalt där jag bor och för de som undrar vad jag håller på med när jag bereder bäddar för ängsväxter i vägkanten på hösten gör jag lite ’reklam’ för bin, humlor och fjärilar. Kanske råkar jag prata lite om glyfosat, rötslam och naturens utarmarning också.

  Jag frågar trädgårdshandlare om de använder rötslam i sina jordar och skriver på namninsamlingar. Jag stödjer organisationer som arbetar för en bättre miljö. Jag skriver här och på andra bloggar och jag försöker sprida ’budskap’ med de verktyg jag har. Jag köper ekologiskt på ett närmast fanatiskt sätt.

  Jag kommer att följa Georg’s exempel att skriva till Lantmännen. Det ska inte vara bekvämt att skita ned i Sverige och långsamt förgifta människor, djur och natur. Sätt en nagel i ögat på dom jävlarna!

 31. 31

  En länk till ännu en sida på nätet som låtsas sälja hälsoprodukter

  Kolla gärna länkar på innehåll på lite produkter

  https://www.matsmart.se/halsa-0

 32. 32

  Tack för ert stöd, grabbar och att ni verkligen GÖR något för att Världen ska bli bättre. De människor som nu fattar beslutet att kopiera min text, eller skriva en egen och skicka den med krav på ett svar från de ansvariga. Dessa människor gör ett gigantiskt arbete för att minska miljöföroreningarna i naturen och framtidens barn. Hur många sådana här brev tar Lantmännen emot innan de börjar förstå att vi konsumenter VET vad de håller på med? 200 el. 2000, vid en visst antal konsumentbrev börjar detta företag darra på manschetten. Vi MÅSTE nå dit!

  Vi ska från och med nu fokusera på att kräva svar från alla ansvariga håll. Kommunala politiker, bondeföretag, enskilda bönder och konstiga rikspolitiker, som stödjer förgiftningen. Vi ska bryta den hermetiskt slutna överenskommelsen mellan alla som lever här i detta landet, att inte prata om de gifter som vårt avlopp och vi innehåller och de främmande ämnen som nu är en mekanisk bit av biomassan och evolutionen.

  Därför VET alla människor att vår avföring är extremt giftig. Vi VET att de kommunala reningsverken står för det största och giftigaste miljöföroreningar som mänskligheten skapar. Vi vet att dessa ämnen finns överallt och vi blir väldigt modfällda och dystopiska, ju mer vi lär oss om vår närmiljös gifter och skador.

  MEN HUR MÅNGA SVENSKAR VET OM ATT DET FINNS ETT STATLIGT SYSTEM DÄR KOMMUNER BETALAR STORA BELOPP FÖR ATT BÖNDER SKA TA HAND OM OCH SPRIDA DESSA MÄNSKLIGHETENS SAMLADE GIFTER I VÅR LCHF-MATPRODUKTION.

  Våra folkvalda politiker har beslutat att det är ok om våra ladugårdsdjur som förser oss med mjölk och kött, får äta dessa giftiga kemikalier. Politiker är så dumma att de inte förstår att djuren äter naturen och vi människor äter djuren. Att vi anrikar de miljögifter och lagrar persistenta ämnen i våra kroppar bekymrar tydligen inte våra folkvalda politiker.

  Deras stora fråga som håller dem vakna på natten är: -”Var i h-e ska jag dumpa skiten nu?”

  Det som retar mig mest är att jag äter alternativt ekologiskt och därför inbillar mig att jag klarar mig bättre än andra stackare som inte har ekonomi och alternativ, till konventionell svensk matproduktion. Dessa fattiga nyblivna LCHF-are väljer den mat som innehåller mest gifter.

  Det här är en konstig riktad förgiftning av konventionella LCHF-ätare! Det är vi alla här som borde bli helt galna över att myndigheterna förgiftar oss.

 33. 33
  Margareta säger

  Ett tips:

  Om man sänder en kopia av dylika brev/mail till ett medieföretag och någon akademisk institution, så uppnår man det, att alla de, som får mejlet vet om att även de andra mottagarna fått detsamma.
  Det underlättar väldigt vid fortsatt arbete/kommunikation.

  Ta gärna bara ett medieföretag, tex en tidning och SLU. ( Eller möjligen till en tidning och till ett medieföretag av annan kategori.
  En del medieföretag menar, att de närmast automatiskt direktslänger yttringar, som skickats till två företag av samma slag.

 34. 34

  @ Margareta:

  Ett annat tips, också:
  Skicka alltid kopia till kundtjanst@, info@, registrator@ eller tips@…

 35. 35

  Good thinking! <3

 36. 36

  När kommer drevet för att ta strid med etablissemanget, läs ”bra mat från Lantmännen”
  Likt detta inlägg

  https://nosugaradded.se/sveriges-bonder-livsmedelsindustrin-sotar-sverige/

 37. 37
  Anders S säger

  De flesta proteinbars innehåller mycket socker skriver GP:

  https://www.gp.se/konsument/tester/1.2602376-test-proteinbars-och-sportmellanmal

  Bättre att äta riktig mat än industriprodukter och industriavfall!

  Ägg och sill istället för välling och bars.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa