Frågor om kost och hälsa

Jag har haft flera frågelådor i den tidigare LCHF-bloggen.
Jag hade här förut flera länkar till min gamla blogg på Passagen.se, men denna är nu nedsläckt och länkarna dit är tomma.

Jag önskar att ni, innan ni frågar på denna sida läser på sidorna: Kostprogram,   boken “Doktor Dahlqvists LCHF – Guide och kokbok” och tittar på YouTube-filmen  LCHF enligt Annika Dahlqvist.
Många svar finns där.

I lågkolhydratsajten Kolhydrater i Fokus pågår hela tiden frågor och svar om kost. På Kostdoktorn.se finns ett forum där man också kan ställa frågor.

Comments

 1. 2601
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2600 Daniel:
  Jag är inte så insatt i hur mycket forskning det finns på kost och cancer, men jag tror att mittströmsforskarna inte vågar tänka på att kost kan påverka cancer. De är rädda för utfrysning eftersom det inte finns med i den etablerade föreställningsvärlden.
  En som har skrivit om alternativ behandling av cancer är Sven Erik Nordin, på hemsidan Svara doktorn: https://www.svaradoktorn.se/, under rubriken Botemedel mot cancer.

 2. 2602
  Ingrid säger

  @ 2600 Daniel:

  Hej Daniel,
  igår länkade jag till en serie om cancerbehandling som går utanför de traditionella metoderna. Utifrån den kan du inspireras bland annat rörande kost…

  https://go2.thetruthaboutcancer.com/agq/replay/?gl=582824104&a_aid=&a_bid=03c5d37e

  Något dygn till kan du se avsnitten helt fritt, och för en kort tid kan den införskaffas till ett reducerat pris… – se länken!

  – Jag hoppas innerligt att du finner vidare möjligheter inför att hantera din situation.

  Hälsningar Ingrid

 3. 2603
  Daniel säger

  Stort tack! Jag läser redan! Och hoppas innerligt att den som kommer handha mitt ärende på sahlgrenska vågar tipsa eller iaf bekräfta rätt kostväg.

  Daniel

 4. 2604
  Docent Göran säger

  Daniel Skrev:

  Jag är av naturen inte en person som bara sitter ner och låter saker och ting ha sin gälla gång och blint lämnar allting i någon annans händer – jag vill göra det jag själv kan göra också! Jag har efter en del googlande förstått att man på ett effektivt sätt kan svälta cancer genom att lägga om sin kost. Detta har jag också förstått är som att svära i kyrkan om man pratar med en läkare, som givetvis ifrågasätter källans trovärdighet, legitimering och forskning i ämnet av densamme, samt ansvarstagande om det skulle gå fel.

  Av egen erfarenhet vet jag att man framgångsrikt kan lyckas bekämpa en synnerligen allvarlig sjukdom, i mitt fall hjärtsjukdom sedan 17 år, genom att gå sin egen väg och följa en strikt LCHF-kost som tar bort framför allt socker, vitt mjöl och växtoljor som margarin och som bevisligen orsakar våra vanliga sjukdomar som diabets, hjärtsjukdom och cancer. Naturfolken som inte hade dessa sjukdomar och inte hade dessa livsmedel ‘bevisar’ detta. Att man blir motarbetad i sjukvården ligger i själva sakens natur – man tar ju själv hand om sin sjukdom istället för att ta de piller som de så villigt skriver ut.

  Jag läser precis en intressant bok som handlar om just kost och cancer som jag kan rekommendera. Den heter “Anticancer” och är skriven av en man, läkaren David Servan-Schreiber, som fick en hjärntumör i trettioårsåldern opererades, fick cytostatika och strålbehandling och efter några år fick återfall. Då började han intressera sig för alternativa metoder och framför allt kosten och mot de flesta odds lyckades han leva till han blev 50 år.

  Han är snarare vegetarian än LCHF-are men jag tycker ändå att boken är väldigt intressant. Den är översatt till 30 språk däribland svenska. Frågan är förstås vad som hade hänt om han också hade satsat på en strikt ketogen kost kompletterad med organiska grönsaker.

 5. 2605
  Daniel säger

  Den boken skall jag kolla upp!

  Min förtvivlan ligger ju lite i att tvingas “välja” – antingen lyssnar du på oss eller “dom”. Att det inte finns något samarbete över gränserna. Varför det är så förstår man ganska snabbt om man tänker läkemedels-INDUSTRI. Det är ju inte bara inom läkemedel man förföljer, fryser ut och oskadliggör. Tobak och olja är ju andra exempel. Men trots detta finns det ju betydligt bredare cancer-program i många andra länder har jag förstått det som. Det är ju beklagligt att man som du säger i Sverige endast använder cellgift, strålning och kirurgi. Annars verkar ju både C-vitamin metoden och IRE (som de förvisso provat i Uppsala) som bra metoder tillsammans med ketos kost.

  Mitt problem är att i detta förhållandevis tidiga skede vara så kaxig att vägra medicinsk behandling framför en alternativ, när min cancer ändå är i ett tidigt skede och betraktas som relativt “lindrig” (tydligen ska 95% av alla med testikelcancer bli botade utan påföljder) Att med goda prognoser och relativt ung ålder (39) samt pappa till en liten kille våga förkasta sjukvården är inte lätt. Är man äldre, fått dåliga/ hopplösa prognoser är det nog betydligt lättare att hoppa på alternativ resonerar jag. Eller hur går resonemangen där?

 6. 2606
  Docent Göran säger

  Daniel Skrev:

  Är man äldre, fått dåliga/ hopplösa prognoser är det nog betydligt lättare att hoppa på alternativ resonerar jag. Eller hur går resonemangen där?

  När jag själv drabbades av min allvarliga hjärtinfarkt 1999 accepterade jag först alla mediciner och tackade först ja till by-passoperation men började med min forskarbakgrund kritiskt läsa på och kollade även statistiken som talade om för mig att en sådan operation på sikt var meningslös och jag tackade i sista stund nej till den omfattande operation som redan var schemalagd.

  De omedelbara fördelarna med operationen var dessutom diskutabla – en reducerad risk att dö inom ett år från 12 till 8 %. Detta gällde hela min åldersgrupp från 50 – 80 år och med tanke på att jag själv var 52 år får man anta att risken att dö var betydligt mindre.

  Ju mer jag ‘forskade’ ju längre bort gled jag från skolmedicinens syn på det hela och satsade helhjärtat på det som man där fnyser åt – dvs. kostens betydelse som själva orsaken till våra sjukdomar och som också är den syn som genomsyrar boken “Anticancer”.

  Efter ett år hade jag lämna alla mediciner bakom mig.

  Som du är inne på måste man ta kontroll även sin egen sjukdomssituation och skaffa sig kunskap från olika håll och sedan fatta ett ‘informerat’ beslut.

  Strikt LCHF satsade vi på när min hustru blev allvarligt sjuk i diabetes och med sanslöst positiva effekter på hennes sjukdom.

 7. 2607
  Agneta Lindblom säger

  Hej, har ätit lchf nu under 11 dgr. Sedan igår känt mi illamående o ont i övre delen av magen.
  Har gallstenar men inte haft några besvär.
  Jag är helt såld på lchf o vill fortsätta. Har gått ner 2,5 kg redan.
  Vad göra?

 8. 2608
  Monica säger

  Hej Annika !

  Tack för en informativ och trevlig blogg.
  Jag undrar, hur läker man akut inflammerade tarmfickor i grovtarmen och fortsatt feber mellan 36,5-38,1. (Efter en akut sprucken blindtarm och avstannande tarm uppkom året efter inflammerade tarmfickor.)

  Finns det råd ang. kosthållning för immunförsvar och tarmläkning vad det gäller tarmfickor.
  Vilka matvaror är lämpliga och vilka matvaror bör man undvika helt?

  Tacksam för råd.

 9. 2609
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2608 Monica:
  Jag uppfattar att socker och stärkelse är gödning för infektion i tarmen, samt omega-6-oljor som i margarin och billiga matoljor. Naturligt fett, som smör och kokosfett, och omega-3, däremot minskar infektionsbenägenheten.
  Mycket fibrer tillför inget av nytta.

 10. 2610

  @ Monica:
  Undvik konserverade matvaror med bakteriedödande medel. Vanlig opastöriserad mjölk verkar ge mig en stark tarmflora eller så är det bara brist på bakteriedödande mat, som gör att min tarm är i gott skick idag.

 11. 2611
  Gun Ek säger

  Jag har nu åter konstaterats med magsår för tredje gången. Min husläkare misstänkte det pga låga blodvärden. Han skrev ut piller mot det, men efter att ha läst biförpackningen har jag själv valt att nu försöka åtgärda det med Blutsaft.

  De två första 2005 och 2010 har, som jag själv ser det varit pga. medicinering vi akut uppkomna tillfällen (operation och infektionsbehandling av mördarbakterier etc, som kom sig av ett ingrepp som lämnade ifrån sig bla. mördarbakterier och var obehandlad under många år!) Andra gången fann man också magsårsbakterier. – Däremot inga nu vid det tredje magsåret.

  Nu är jag fullständigt vill i VAD jag skall äta för att slippa ifrån magsår. Sägas kan att jag varken röker, dricker alkohol, äter inga som helst smärtstillande, jag tycker inte om “vulkan”grillat, hårdstekt mat etc. – Dock har jag pga många kroppsskador dragit på mig en diger övervikt, eftersom jag inte kan ha det aktiva liv jag normalt brukat ha. – Så det är inte lönt att rekommendera promenader, eftersom jag väntar på knäproteser i båda knän och därför har all möda i världen att bara ta mig runt i det egna hemmet.

  Jag har sura uppstötningar, vaknar ibland på nätterna av det. Jag har också fått ett magbråck strax ovanför magsäcken. Fett och sött det funkar inte… det är det enda jag vet.

  VAD skall jag äta?

 12. 2612

  Hej
  Jag har läst om den äldre damen som har fått pancreascancer och blev bättre efter hon har druckit Kolloidalt silver. Jag har förstått att hon har druckit 15 ml silvervatten 5 ggr/dag alltså 75 ml dagligen. Det jag undrar är hur mkt vanligt vatten används om man tar 15 ml silvervatten åt gången.
  Min nära vän har precis fått diagnos cancer med dålig prognos! Äter endast LCHF kost sen en månad tillbaka och en halv tesked bikarbonat blandat i ett glas vatten sant mkt vatten med färsk citron i.
  Jag hade varit mkt tacksam om jag hade fått svar!
  MVH Meri

 13. 2613

  @ Gun Ek:

  Prova med en matsked bikarbonat blandat i ett glas vatten efter måltiden

 14. 2614
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2611 Gun Ek:
  Vi är många som har blivit bättre i våra magbesvär av strikt LCHF, så jag rekommenderar att prova det.
  Dessutom kan du prova Kolloidalt silver mot eventuella magsårsbakterier.

 15. 2615
  Gun Ek säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Tack! Skall testa.

  Meri, bikarbonaten avstår jag ifrån, eftersom jag kan kemi. Isf föredrar jag nog hellre gurkmeja och blåbär osockrat till juice. Men det lindrar inte magsårsåterfallen.

 16. 2616
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2615 Gun Ek:
  Bikarbonat är ett ämne som jag upplever har fått en renässans. Varför avstår du från det, för att du kan kemi?

 17. 2617
  Gun Ek säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Jag avstår Bikarbonat eftersom jag inte vill ha rundgång, då kan jag lika gärna leva på Omeprazol resten av livet.

  Vill bara återställa tarmfloran snarast möjligt.

 18. 2618
  I Like Neil Young säger

  @ Gun Ek:
  Vad betyder rundgång i detta fallet?

 19. 2619
  Gun Ek säger

  @ I Like Neil Young:
  återkommande magsår!= stod i mitt första inlägg.

 20. 2620
  I Like Neil Young säger

  @ Gun Ek:
  Aha..:) Ok.
  Tack för svar!

 21. 2621

  Hej Annika!
  Jag har läst om den äldre kvinna som blev botad av kolloidalt silver. För ett antal år sen. Hon hade pancreascancer med spridning i levern. Hon blev rekommenderad ta silvervatten två teskedar 5 ggr per dag. Kolloidalt silver blandar man med vatten. Jag undrar hur mkt vanligt vatten använder man vid två teskedar kolloidalt silver. Tacksam för svar. Mvh Meri

 22. 2622
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2619 Gun Ek:
  Är det någon som vet av någon vetenskap som visar att bikarbonatintag ger större risk för nya magsår? Annars kan det vara en myt som är planterad av protonpumpshämmarindustrin?

 23. 2623
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2621 Meri:
  Kolloidalt silver med styrkan 10 ppm tar man outspätt, men man kan förstås dricka vatten till om man vill.

 24. 2624

  @ Annika Dahlqvist:
  Tack snälla. Mvh Meri

 25. 2625
  Jan N säger

  @ Docent Göran:

  Hej Docent Göran!

  Du har ju framgångsrikt bekämpat din hjärtsjukdom vad jag förstår av dina inlägg! Jag trodde att jag själv hade lyckats ganska bra men förra veckans kranskärlsröntgen ger nog en annan bild.

  För att göra en lång historia kort (så är jag pensionär sedan 10 år tillbaka)
  – fick jag en hjärtinfarkt 1985 vid späd ålder (42)
  – lyckades kämpa mig till en kranskärlsoperation 1989 då jag fick 4st nya kranskärl
  – starropererad på båda ögonen efter att ha ätit statin (ett nytt preparat som inte hade några biverkningar!) i ett par års tid. Fick det godkänt av läkemedelsförsäkringen som läkemedelsskada (det furstliga skadeståndet var 7000 kronor. 🙂 )
  – diagnosticerades med diabetes 1996. Insulinberoende sedan ca 2010.
  -Min diabetes gick ju bara åt ett håll vilket är det vanliga när man följer alla goda råd . Vid årsskiftet
  2014/2015 var jag uppe in dos Insulatard om 40-45 streck två gånger per dag.

  Efter nyår 2015 bestämde jag mig att se om LCHF kunde hjälpa mig. Har kört en liberal LCHF sedan dess (tror att mitt kolhydratintag är mindre än 50 gram om dagen när jag äter hemma).
  Det fungerar rätt väl numera, har inget nämnvärt sockersug längre. Mitt insulinbehov är numera 25 + 25 streck Insulatard, dvs en nedgång med ca 40%. Vackert så!

  2015 gjordes en pace-maker utredning på mig eftersom jag blivit bara tröttare trots två pass i veckan på gymmet under ledning av en mycket kvalificerad PT. Det visade sig då att min dygnsmedelpuls var 47 slag per minut. (Normal vilopuls skall väl ligga kring 70.) Pace-makern sattes inhösten 2015 och fungerade nog som den skulle men jag fick kärlkramp fram på hösten, värre ju svalare det blev.
  Nu har man då äntligen gjort en kranskärlsröntgen och då konstaterat att 3 av de 4 bypass kärlen var igentäppta så att det inte gick att ta sig igenom, Det fjärde var igensatt med mycket dålig´genomströmning. Det gick dock att vidga så nu mår jag som jag förtjänar igen. Pace-makerns hastighet är på mitt initiativ sänkt från 70 slag per minut till 60. (Man får ju vara sin egen doktor ibland).

  Det blev långt dethär men nu till min fråga: Har du någon ide om hur man mjukar upp kärl som är så förkalkade att man inte lyckas ta sig in i dom? De skall ta in mig på nytt om 4-6 veckor och göra ett nytt försök

  🙂

 26. 2626
  Docent Göran säger

  Jan N Skrev:

  Har du någon ide om hur man mjukar upp kärl som är så förkalkade att man inte lyckas ta sig in i dom?

  Jan N Skrev:

  Nu har man då äntligen gjort en kranskärlsröntgen och då konstaterat att 3 av de 4 bypass kärlen var igentäppta så att det inte gick att ta sig igenom, Det fjärde var igensatt med mycket dålig´genomströmning.

  1999 drabbades jag själv och när jag “läste på” insåg jag det ‘meningslösa’ med by-pass operationer och tackade därför nej. Statistiken talade emot operationen för precis som dom nu konstaterat på dig sätter de ny kärlen igen efter i genomsnitt 8 år. Dessutom fixar kroppen själv sina by-pass genom de kollaterala kärlen annars hade man varit död redan före operationen. Intensiv motion hjälper här till.

  Senast jag var i kontakt med sjukvården för två år sedan (jag hade fått kärlkramp som jag då själv fixade med 1600 IU E-vitamin) vägrade jag kranskärlsröntgen eftersom jag visste att den bara skulle ha visat att alla mina kärl pss som dina var lika igenkorkade som 15 år tidigare.

  Jag litar som du säkert känner till inte för ett ögonblick på hjärtsjukvården. De skriver omedelbart ut statiner fast detta leder till just ögonkatarrer, hjärtsjukdom och diabetes och detta säger ju egentligen allt eftersom detta med katarrer var känt redan på 60-talet när de första kolesterolsänkarna kom! (Annars hade du knappast fått någon ersättning skulle jag misstänka.) De andra hjärtmedicinerna är vad jag har förstått också alla kontraproduktiva i längden även om de kan ‘lindra’ för stunden.

  Vad jag själv skulle göra i din situation vore att satsa på en oerhört strikt LCHF. 80 % animaliskt och kokosfett, 20 % protein och inte en kolhydrat! Det skadar nog heller inte med kalorirestriktion för då äter kroppen upp fett som har lagrats undan på olika ställen i kroppen som i ådror t.ex..

  Då tar man ju bort själva orsaken så kroppen får en chans att reparera sig själv. Vildfångad fet fisk (aldrig odlad) och gärna fet islandssill, organiskt smör, gräsbetat kött, magnesiumtillskott, sola mycket och varför inte som jag ta 1600 IU naturlig E-vitamin och 6 gram C-vitamin varje dag. Inget av detta har några medicinska “biverkningar” och det kanske hjälper – man märker ju hur man mår när man har provat ett tag.

  Det gäller att ta tag i sin egen hälsa – sjukvården är i mina ögon helt korrupt i händerna på läkemedelsbolagen.

  Vad gäller aktiv “avkalkning” har jag inga bra idéer egentligen. Vitamin K2 kanske kan vara något – jag tar själv tillskott varje dag.

  Annars anser jag att aktiv avstressning – det finns mängder med metoder – måste vara väldigt bra.

  Jobba alternativ och väldigt bred front är mitt förslag – det kan hjälpa – din kropp kommer tala om det för dig i så fall.

  Dö kommer vi alla göra även om det just nu känns avlägset för min egen del efter en holmgång med motorsågen på mina stockar och nu ett glas vin framför mig när jag nu sitter i min vindskyddade trädgårdsinhägnad bland blommorna.

  Lycka till i ‘motståndskampen’ för hälsan 🙂

 27. 2627
  Jan N säger

  Tack skall du ha för ett bra och detaljerat svar! Jag skall ta till mig dina råd beträfffande vitaminer och börja ta E-vitamin och ev K2. Tar inga tillskott idag utöver omega3 och magnesium.

  Tack än en gång!

 28. 2628
  Docent Göran säger

  @ Jan N:

  När det gäller E-vitamin är det oerhört viktigt att det är den naturliga E-vitamin med alla sina komponenter och inte någon syntetisk variant som inte har någon effekt. När läkemedelsbolagen hänvisar till undersökningar som visar att det inte finns någon effekt är det alltid syntetisk E-vitamin man använt sig av och dessutom i låga doser.

  Omega-3 är alldeles utmärkt – antagligen det bästa kosttillskottet.

  Det gäller att läsa på och skaffa sig egen gedigen kunskap om man ska ha en chans mot läkemedelsbolagen och sjukvårdsindustrin. Det hela är en skam i mina ögon.

  Hade jag kastat mig i famnen på den korrupta verksamheten för 17 år sedan istället för att ta tag i själva orsakerna till hjärtsjukdomen hade jag knappast kaxigt suttit här och knappat på min dator.

 29. 2629
  Grethe Hansen säger

  @ Meri:
  Kolloidalt silver tas inte tillsammans med vatten, endast om det skal användas som ett vattenreningsprodukt. I annat syfte tas kolloidalt silver bart.

 30. 2630

  Tack för svaret!

 31. 2631

  Min man gjorde en bypass på hjärtat pga kärlkramp 2001. 2001-2010 åt han den kost dietisterna och diabetessköterskan rekommenderade.
  2010 började vi äta LCHF. Min man är typ 2 diabetiker han hade många olika mediciner. Metformin+insulin morgon och kväll, statiner, blodtryckssänkande och trombyl. Efter ca 14 dagar med LCHF slutade han med alla mediciner. Hans blodsocker låg då på omkr 6.
  På ca 8 månader hade han gått ner 20 kg och vi äter ff LCHF.

  Han fick problem med kärlkramp igen i mars 2016. Läkaren skrev ut mediciner
  Trombyl 75 mg
  Metormylan Deporttablett 50 mg
  Atorstad, Filmdragerad tablett 40 mg (statiner)
  Glytrin, Sublingualspray 0,4 mg/dos

  Han tog aldrig den medicinen. Han åt E-vitamin.
  Nu har han haft en hjärtinfarkt varit på kranskärlsröntgen och gjort en ballongsprängning och fått nät inlagt (stent) i kärlet.
  Han har fått mer medicin utskrivet
  Brilique och Ramipril
  Sköterskan ringde och sa att det var viktigt att ta Brilique
  Nu undrar jag om han måste äta alla dessa mediciner.

 32. 2632
  Docent Göran säger

  @ Mabe:

  Detta är tråkigt att höra men nog typiskt i mina ögon. Man följer “reglerna” utan minsta eftertanke och reglerna sätts av läkemedelsbolagen.

  Ingen är “immun” mot att dö, inte ens LCHF-are som dessutom ofta har varit väldigt sjuka innan de satsade på kostomläggningen och blev friska, och troligen kommer jag själv stupa i en hjärtattack någon gång och troligen till allmän förtjusning på NÄL. Allt talar för detta även om det just nu inte verkar så. Till och från känner jag av min kärlkramp vid fysiska och psykiska ansträngningar som t.ex. igår strax innan jag skulle åka iväg på en längre resa till Norrland. Uppenbarligen är jag inte helt immun mot “resfeber”.

  Vad en hjärtinfarkt egentligen är diskuteras flitigt men känner man av en kraftig kärlkramp ligger det mycket nära till att man tror att man fått en allvarlig infarkt. Innan jag började med E-vitaminerna drabbade detta mig ganska ofta men jag visste vad som skulle hända om jag i ett sådant akut läge tog kontakt med sjukvården. Jag hade blivit ‘uppskuren’ på direkten och by-passad och med största sannolikhet till ingen nytta.

  När jag då undersökte mig för kärlkrampen för två år sedan vägrade jag därför helt enkelt utsätta mig för kranskärlsröntgen. Efter en sådan undersökningen hade jag inte haft mycket att sätta emot en kaxig kardiolog med stentar och by-passoperationer och som vetenskapligt har bevisats i det långa loppet vara helt meningslösa annat än för läkemedelsbolagen som får avsättning för sina mediciner. Jag vet ju att mina ådror är igensattta sedan 17 år tillbaka och detta kan inga reparationer i välden ändra på trots att man påstår detta. Folk är så lättlurade för det hela låter ju så bra när läkarna talar om detta som någon slags trafikomläggning. Ärligt talat vet dom inte vad dom pratar om i mina ögon. Kroppen har redan skapat sin egen trafikomläggning i hjärtat på mikronivå (kollaterala kärl kallas det) och det är ju på grund av denna som jag själv över huvud taget lever idag med alla mina igensatta kranskärl och det är också därför som dessa operationer är meningslösa.

  Jag tar ju inga mediciner över huvud taget (förutom en måttlig mängd alkohol) men om jag inte skulle tar omega-3 tillskott fet fisk och vitlök som bevisligen alla är naturligt blodförtunnande tror jag att den enda medicinen som jag skulle ta vore en minitablett med salicylsyra, Trombyl kallas den.

  Problemet med att stentar och by-pass ådror är att kroppen vill göra sig av med dem för att de uppfattas som ‘främmande föremål i kroppen och då får man mediciner som ska dämpa immunförsvaret så att kroppen inte överreagerar. Någon av de där medicinerna är troligen en sådan.

  Brilique verkar enligt FASS tydligen vara en blodförtunnande medicin men som sagt är omega-3 tillskott, fet fisk och vitlök också blodförtunnande men utan biverkningar. Faran i mina ögon är om man tar både medicin och kosttillskott då blodet kan blir alltför ‘tunt’ och man drabbas av inre blödningar t.ex. hjärnblödningar.

 33. 2633

  Brilique är tydligen ett nytt sk trombocythämmande läkemedel från Astra Zeneca. Trombyl är också ett trombocythämmande läkemedel. Dock har de två olika verksamma kemiska ämnen. Det verkar som att man i någon studie sett bättre effekt av Brilique vid stor hjärtinfarkt, men på Astra Zenecas hemsida står det att de i sin egna studie inte kunde visa att denna skillnad var statistiskt signifikant.
  Då undrar jag om man behöver äta både Brilique och Trombyl.

 34. 2634
  Docent Göran säger

  @ Mabe:
  Man vill ju så gärna tro att man inom sjukvården VET men tyvärr vet man inte och det mesta verkar därför vara en ren happening.

  Man måste skaffa sig kunskap och sedan fatta egna beslut eftersom det bara inte går att lita på sjukvården. Läkemedelsbolagen är rent kriminella i sin verksamhet och det är de som sätter reglerna och nya läkemedel anser jag att man ska vara väldigt misstänksam mot. Trombyl är väl utprovat och det vore det enda jag själv skulle överväga.

 35. 2635

  Gå och fråga på era apotek så ska ni få höra att personalen inte känner till den “svarta triangeln”

  https://www.lakemedelsvarlden.se/friade-fallda/svarta-triangeln-saknades-12833

  “Den svarta triangeln ska användas inom EU för att göra det möjligt att snabbt identifiera vilka läkemedel som är föremål för utökad övervakning. Rökavvänjningsmedlet Champix, vareniklin, är ett av dessa.”

 36. 2636

  Mabe Skrev:

  Då undrar jag om man behöver äta både Brilique och Trombyl

  Aspirin funkar också och dessutom finns det “motgift” om man skulle få en invärtes blödnng. Trombyl (barnalbyl, aspirin – kärt barn har många namn, verksam substans acetylsalicylsyra) är gammalt och välbeprövat, medan det för alldeles nya preparat oftast saknas blödningshämmande motgifter.

 37. 2637

  Min man ska på möte med ssk och ev läkare nästa vecka då ska dom väl tala om hur viktigt det är att han äter alla dessa mediciner. Jag tänker fråga om jag får vara med för han har så dåligt minne efter alla mediciner han har ätit tidigare, statiner bla.

 38. 2638
  Lars Henrik säger

  @ Mabe:
  Du behöver inte fråga vården om du får följa med. Fråga bara din man. Om han samtycker så kan du följa med.

  Det är i alla fall min åsikt.

 39. 2639

  Kan man bli nekad vård om man inte äter alla mediciner som vården skriver ut?

 40. 2640
  Docent Göran säger

  @ Lars Henrik:

  Nuförtiden besöker vi sällan sjukvården men under alla år har min hustru följt med mig och jag henne vid alla besök hos sjukvården; det har aldrig varit några problem.

  När det gäller medicinerna kan ingen tvinga en att ta dom även om de skriver ut dom. Att läkarna kommer uppfatta detta som ett misstroende ligger ju i sakens natur och det är det ju förvisso. Det är bara inom psykiatrin som tvångsmedicinering är möjligt.

 41. 2641
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2639 Mabe:
  Patienten har en suverän rätt till sin egen kropp, och ska inte behöva bli avvisad/svartlistad om hen inte vill ta rekommenderad medicin. Men jag vet att det finns läkare som har vägrat fortsatt behandling om patienten har nekat anvisad medicin.
  Å andra sidan låter det bra att slippa en sådan läkare.

 42. 2642

  Min man har varit på kranskärlsröntgen man har gjort en ballongsprängning och satt in nät. Han har haft en stor hjärtinfarkt sa dom. Kom hem efter 3 dagar den 10/6. Fick hosta och utslag av en tablett Ramipril 2.5 mg tog ingen mer tablett. 19/6 Nu har han haft hosta en vecka trodde han skulle få lunginflammation.
  20/6 Idag mår han bättre.

  23/6 Idag har vi varit hos hjärtsjuksköterskan hon blev förvånad när han bara åt Trombyl, hon sa att det var jätteviktigt att han åt Brilique efter att ha haft en hjärtinfarkt, men ingen kunde svara på när han haft en hjärtinfarkt det kunde ha varit ett år sen sa läkaren som undersökte hjärtat.

  Hon frågade om han åt statiner, nej det äter han inte och kommer inte att göra för det är nyttigt med högt kolesterol. Det är statiner som gjort att han har så dåligt minne.
  Hon sa att det diskuterades om kolesterolet men att det var bra att äta statiner om man haft en hjärtinfarkt..
  Den nya medicinen heter Candesartan Krka 8 mg, bla för att sänka blodtrycket.

  Vi har tagit blodtrycket varje dag hemma utan medicin.

  20/6 131/69 puls 68
  21/6 119/68 61
  22/6 117/67 59
  23/6 134/74 61
  24/6 131/72 61

  Jag tycker inte det är högt, det blev högre efter besöket hos SSK
  Vi har inte fått skriftligt från läkaren som undersökte hjärtat än.

 43. 2643

  Hej Annika

  Har du någon uppföljning på hur det gick för den äldre damen som tog KS mot sin pancreascancer?

 44. 2644
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2643 Lena:
  Så vitt jag vet lever hon ännu, frisk från sin pancreascancer, men åldrad av sina levnadsår.

 45. 2645
  Hans Nilsson säger

  Hur ser ni på användning av Glukosamin vid behandling av artros? Finns det något annat, medicinskt eller kostmässigt, man kan göra när man, som i mitt fall, stundtals tvingas stappla fram med värkande knän. Symtomen har tilltagit senaste halvåret. Jag är 66 år. Äter liberal LCHF sedan 4 år och lever ett ganska rörligt liv.

 46. 2646
  Lars Henrik säger

  @ Hans Nilsson:
  Möjligen skulle kollagentillskott kunna hjälpa. Kollagen är ett protein som finns i hög halt i brosk, senor etc. Det finns som kosttillskott men man kan ju även äta sådana svårtuggade delar av kött, fågel och fisk. Som en bonus får bakterierna i tjocktarmen lite mer mat 🙂

  Det finns en del upplysningar om detta på nätet så gör en Google-sökning.

  Kan lättare styrketräning hjälpa?

 47. 2647

  @ Hans Nilsson:

  Jag börjar tro att ‘liberal’ är det farligaste ord som finns.

  Anledningen att jag säger detta är att jag har erfarenhet av liberal LCHF. Det är liberaliteten som ger reumatism och inflammationer!

 48. 2648
  I Like Neil Young säger

  @ Hans Nilsson:
  Jag rekommenderar dig Vitamin C , MSM , Glucosamin , Magnesium , Vit K2 , Vit D , Lysin , Omega 3, B-Komplex.

  Som Dr. Levy menar i en utmärkt artikel av Bo Zachrisson i senaste numret av papperstidningen 2000-talets vetenskap så bidrar alla dessa vitaminer och mineraler och fetter till god generell hälsa speciellt för äldre personer.

  Personligen kan jag tillägga att jag att man ska skippa allt vad kolhydrater heter – för att minska den generella inflammationsnivån i kroppen.

  Möjligen kan du också inta kolloidalt silver eftersom det hjälper mot allt vad inflammation heter.

  Lokalisera en handlare som säljer papperstidningen 2000-talets vetenskap. Du lär inte bli besviken om du är intresserad av kost och hälsofrågor.

 49. 2649
  Mormor säger

  @Hans Nilsson
  I mitt fall hjälpte un kur på 3 månader med glukosaminer för en viss tid…men sen blev jag tvungen att sätta in nya knän i alla fall för ca 5 år sen…..går nu obehindrat, har inte ont och är en ny människa påstår mina barn o goda vänner…har föryngrats minst 50 år enligt dom…!? Men vänta så länge du kan, lär inte hålla mer än ung 15 år..!?

 50. 2650

  Nolla kolhydraterna och var konsekvent. Jag håller med Georg W. Liberal LCHF är att lura sig själv.

 51. 2651

  I Like Neil Young Skrev:

  Jag rekommenderar dig Vitamin C , MSM , Glucosamin , Magnesium , Vit K2 , Vit D , Lysin , Omega 3, B-Komplex.

  I Like Neil Young Skrev:

  Personligen kan jag tillägga att jag att man ska skippa allt vad kolhydrater heter – för att minska den generella inflammationsnivån i kroppen.

  På detta sätt kan Du lägga ett tiotal år till Ditt liv och dessutom leva relativt bekymmerslöst vad hälsa beträffar!
  Ketogen kost vid alla inflammatoriska besvär!!!

 52. 2652
  Hans Nilsson säger

  Liberal LCHF betyder i mitt fall att jag inte äter vare sig spannmål eller pasta, minimalt med grönsaker som växer under jord och är starkt restriktiv med söta produkter, typ frukt, honung och (minst 70-procentig) choklad. Dock gillar jag yoghurt (fetthalt minst 10 procent), grädde och diverse nötter och fröer. I övrigt äter jag gott om omega 3, fisk av bra kvalitet och kött från gräsbetande djur. Detta efter att ett helt liv varit en missbrukare avs såväl spannmål som socker. Tro det eller ej men jag kunde äta vitt socker med sked.

  Kostomläggningen har medfört en i alla avseenden bättre hälsa och påtagligt ökat, både fysiskt och mentalt, välmående. Mot den bakgrunden, tänker jag, är den tilltagande värken i knän och en del andra leder förvånande. Jag noterade också vad Annika skrev för ett par år sedan:

  “Mina enda problem just nu är artros höger knä efter skada för mer än 20 år sen, plus en ledbandsskada i samma knä som jag ådrog mig i Duvedsbacken i vintras. Jag tycker inte att man kan säga att de problemen är kostrelaterade, snarare otursrelaterade, eller oskicklighet.”

 53. 2653

  @ Hans Nilsson:
  Ja, ett och annat får väl skyllas på oturen eller generna, som ofta får klä skott när vi inte vet annat. Ibland skyller man ju också på nerverna eller huvudet, men ledverk har jag inte sett förklard på det sättet! Höga doser av C-vitamin och bra tillgång på d-vitamin underlättar. Be att man testar D-vitaminet vid nästa läkarbesök!

 54. 2654

  @ Hans Nilsson:

  Min ledvärk försvann med magnesium! Men min muskelknut i ryggen, som gör mig sned, den har jag kvar och i tider av lägre motståndskraft så kan virusar och annat otyg slå ut även en frisk kropp har jag smärtsamt noterat.

  Guschelov har hörseln nu återvänt till örat. Jag hade inte blivit döv, även om jag trodde det ett tag.

 55. 2655
  Hans Nilsson säger

  Magnesium, D-vitamin (dock ej sommar) och Omega 3 äter jag dagligen som kosttillskott. Dessutom C- vitamin i form av Askorbinsyra (kanske är ett drygt kryddmått per dag för lite?). Jag vistas ute flera timmar varje dag (D-vitamin). Jag gissar att mina värkande leder är dels ärvtligt betingat (min mor hade reumatism) men också en följd av att jag ägnade mig åt idrott och dans i ungdomen, och även senare haft anledning belasta lederna en del. Dock har värken uppstått eller i varje fall tilltagit efter kostomläggningen. Det förvånar mig och jag överväger på någon form av självbehandling, utöver att genom träning stärka muskulaturen.

  Jag har med framgång behandlat arbetande hundar med Glukosamin, men har förstått att det är “en kroppsegen substans som bildas från glukos (en sockerart)”. Hur går det ihop med LCHF? tänker jag.

 56. 2656
  I Like Neil Young säger

  @ Hans Nilsson:
  Jag har haft problem med känning i en höft i många år.
  Min utprovade kur emot detta är 1 krm C , 1 krm Glucosamin , 1 krm MSM , 1 krm Bikarbonat – Blandas i ett glas vatten och tas ihop med mina andra vitaminer och mineraler som är utspridda på 4 ggr per dygn (via dosett)

  Så alltså 4 glas med denna blandning/dygn

  Jag använder också Kolloidalt Silver, Gurkmeja+Svartpeppar , Cocosfett.

  Silver, MSM och Glucosamin är från Ionosil – finns att köpa i diverse webshopar.

  Sen vet jag ju inte hur det är med knän just – det kanske är svårare att få till beroende på graden av trasighet. Som tur är har jag inte haft problem med knän – än.

 57. 2657
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2655 Hans Nilsson:
  Jag ser inget fel med att prova Glukosamin en tid. Hur länge är svårt att veta.
  Själv tog jag Glukosamin i flera år mot artrosutveckling i mitt gamla idrottsskadade knä. Det är svårt att veta effekten i ett tillstånd som naturligt är av fluktuerande svårighetsgrad.
  Blir man riktigt dålig i sin artros så blir man tvungen att operera, med eller utan LCHF.

 58. 2658
  Hans Nilsson säger

  Tack för svar! Inhandlade idag Glukosamin i hälsokostaffären. Blev dock förskräckt när jag senare läste bipacksedeln om möjliga biverkningar, bl a förhöjt blodtryck. Läste vidare på nätet om Artros; smärtan är inte är farlig, fysisk träning hjälper. Rekommenderade åtgärder känns långt mer lockande än tabletter med tveksam verkan. Smärta av detta slag är (än så långe) inte svår att uthärda om jag vet att den är ofarlig. Lämnar förpackningen oöppnad till dess jag eventuellt blir övertygad om att verkan är god och biverkningarna obetydliga.

 59. 2659
  Lennart Andersson säger

  Hej
  Min urolog har skrivit ut Alfuzosin Teva 10 mg för att min urinblåsa inte töms ordentligt.
  Som biverkan får jag bl a yrsel och har sedan en tidigare stroke(år 2002) redan en lindrig yrsel.
  Finns det bättre alternativ än Alfuzosin?

 60. 2660
  Andreas Kühnel säger

  Hej,

  Tänkte höra om risker med intag av kolloidalt silver och D-vitamin. Substanserna har ju nämnts ovan och på andra håll och det verkar finnas ett relativt utbrett användande. Även fall där de ska ha haft effekt mot cancer har nämnts bland av Sven Erik Nordin (svaradoktorn.se). Livsmedelsverket har förbjudit kolloidalt silver som kosttillskott eftersom man menar att det saknas studier av nanopartiklarnas effekter. Förespråkare hävdar att kroppen bryter ner ämnet. Nu undrar jag om det är att rekommendera intag ifall en persons hälsa (och kanske immunförsvar) är betydligt nedsatt, och personen får omfattande medicinering av varierande slag.

  Med vänlig hälsning

  Andreas

 61. 2661
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2660 Andreas Kühnel:
  Det finns en utbredd användning av kolloidalt silver mot diverse problem, vanligast infektioner och cancer. Man har inte hört talas om några beskrivna farliga biverkningar, men desto mera lyckade resultat. Jag tycker därför att man kan rekommendera KS försöksvis mot svåra sjukdomar som de nämnda. Fungerar det inte har man inte förlorat något. Det är också möjligt att kombinera KS med skolmedicinbehandlingar.

 62. 2662

  Jag är själv stor användare av KS. Här kommer en video om ett sätt att använda KS mot KOL.
  https://www.youtube.com/watch?v=L2GojDOyvRc

 63. 2663
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2659 Lennart Andersson:
  Jag är inte specialist på prostataproblem.
  Alfuzosin är en blodtrycksmedicin, så man får kolla att inte blodtrycket blir för lågt.
  Det finns en annan medicin, Proscar (Finasterid), som har en långsiktig effekt att minska prostatans storlek.
  Annars kan du alltid prova strikt LCHF, det kanske hjälper.

 64. 2664

  Jag har periodvis behandlats av urolog med kombinationen Alfuzosin och Proscar med bra resultat.

 65. 2665
  Andreas Kühnel säger

  Ja lite så får man väl tänka, men sen råder ju också specifika omständigheter. Om det är frågan om en person som närmar sig de åttio och är i väldigt dålig kondition, knappt kan röra sig och prata så verkar det riskfyllt om kroppen måste bryta ner “silver-nano”-partiklar för att undvika hälsorisker (?).

  De lyckade resultaten du nämner är möjligtvis inte dokumenterade någonstans?

 66. 2666
  Mormor säger

  @Jala
  Mycket intressant länk…..en sån enorm skillnad på den vanliga, i det här fallet helt overksamma, medecinska behandlingen av KOL och i stället behandling med intag av K.S…..blir förvånad!! Trovärdigt berättad och personen i fråga blev ju praktiskt taget frisk!? Man frågar sej varför ett sånt här fall inte får stora löpsedlar på tv/tidningar, så att alla kan få del av dessa uppmuntrande resultat…i stället för att förekomma bara på interna FB grupper, som inte når ut till alla…??

 67. 2667
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2665 Andreas Kühnel:
  Möjligen finns det en del i Facebookgruppen Kolloidalt silver 2.0. Anders Sultan har nog också en del uppgifter om lyckade resultat.
  Det är problem med dokumentationen eftersom etablissemanget omgående tagit ställning emot behandlingsformen. Den etablerade forskare som tar tag i frågan för utredning får nog se sig utstött ur forskargemenskapen.

 68. 2668
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2665 Andreas Kühnel:
  Det mest fascinerande tillfrisknandet gällde en åldrad kvinna med cancer i bukspottkörteln, som jag berättade om i bloggen:
  https://annikadahlqvist.com/2012/10/12/botad-cancer-av-kolloidalt-silver/
  Hon är fortfarande idag frisk i sin bukspottkörtel, men ännu mer åldrad än då.

 69. 2669

  @ Mormor:
  Jag pratade med honom i telefon för en vecka sedan och han var väldigt mycket bättre. Eftersom jag själv har problem med andningen och anser att KOL är fel sätt att diagnosticera problemet.
  Jag har beställt en likadan nebuliser som Curt visar på filmen, och har tänkt att testa om jag kan förbättra min andning. Dessutom dricker jag dagligen ca 1 dl outspätt Kolloidalt silver och har svårt att förstå denna skräck för produkten.

 70. 2670

  Fb grupp KS 2.0 samt 3.0

 71. 2671
  Mormor säger

  @jala
  Menar du att du dricker 1 dl outspätt K.S. på en gång?? Eller delar du upp det under dagens lopp?? Jag har just köpt en liten flaska 50 ml i vårt apotek i den lilla by där jag bor utanför Milano…koncentration 20 ppm och kostnad tror jag var 13 euro?? Dyrt?? Två såna flaskor då på en gång…eller gör du det själv, vilket skulle förklara det hela?? Själv har jag psoriasis sen ungdomen, har varit borta i många år, kanske tack vare sol och saltvatten….men nu blommat upp igen..??
  Är såå glad för Curt, som blivit så pass mycket bättre!! Är så sant, vi måste lita på oss själva!! Och tack vare internet snappa upp så mycket kunskaper vi kan om hur kroppen funkar och lyssna på dom som redan tagit sej igenom….!!

 72. 2672

  @ Mormor:
  Delar upp det i 2-3 ggr om dagen. Det jag dricker är 10 ppm, jag tror att det går lika bra att dricka även om det är 20 ppm. Jag tillverkar inte själv. Visst kostar det en massa pengar, men en bra hälsa får kosta.

 73. 2673

  Om ni bara visste vad bra Kolloidalt Silver är.
  https://www.youtube.com/watch?v=jaI0l0T20zs

 74. 2674
  Mormor säger

  Mycket övertygande även denna video..tusen tack!! Är helt överväldigad, ska sätta i gång och experimentera genast….så skönt om man bara kan bli av med klådan, som för mej är det värsta!!

 75. 2675

  @ Mormor:
  Hos mig är det artriten som är värst. För mycket kolhydrater i några dagar och värken kommer som ett brev på posten.

 76. 2676
  Andreas Kühnel säger

  Jo forskningsparadigm är ju “inkommensurabla” som man säger och både inkluderar och exkluderar. Vad som egentligen händer i forskning och vård på ett fenomenologiskt eller materiellt-semiotiskt plan är det väl ingen som kan säga. Oavsett så verkar det värt att pröva kolloidalt silver och då återstår den praktiska biten. Här finns ju en del länkar kring användning, doseringar och annat.. man tackar.

  Med vänlig hälsning

  Andreas

 77. 2677

  Följande apparat inkom i dag från England. Priset var 1068:- inklusive frakt, jag beställde bara batteridrift då jag tyckte det var onödigt med fast el. Adapter till fast el finns att köpa till. Sitter nu här och andas ” silvervatten “.
  https://www.youtube.com/watch?v=-qXFgc5njsQ

 78. 2678
  I Like Neil Young säger

  Ja – STORT tack för den videon. Jag är ju en ivrig användare av KS själv för diverse ändamål och kan skriva under på att det nästan är ett mindre mirakelmedel/medicin

  Nu var det så att jag tittade igenom denna Video och sedan bl.a en med Anders Sultan där han håller föredrag på NHF:s års jubileum – Otroligt sevärd som visar hur bedrövligt det svenska “etablissemanget” agerar – men….det var inte den som fick mig att skriva det här inlägget – även om den är värd ett inlägg – det var denna video med Michael Zazzio som berättar om sitt arbete med hörselskadade och yrselpatienter som fick mig att skriva nu.

  Videon är sevärd i sin helhet – har ni ont om tid så tittar ni från 34 minuter och framåt och lyssna noga. Om ni tror att Sverige har fria vårdval och om ni tror på rättsäkerhet, på Socialstyrelsen och på att myndigheterna vill ert bästa – då kan ni sluta med det omedelbart. Det mest flagranta det är att man hel enkelt skiter i lagen – rakt upp och ner. Alltså det som ska garantera dig och mig att samhället gör det man är ålagd och att våra skattekronor används korrekt.

  Ni alla som är intresserade av sanningen om hur myndigheterna hanterar sitt uppdrag, det vi gemensamt finansierar via skattsedeln och som vi blir utlovade av politiker som vill vinna val – ni ser från 34 minuter fram till slutet.

  Vi lever i ett kafkasamhälle. Om ni tror det är illa….det är värre.

  https://www.youtube.com/watch?v=YKsvFD3T3Hc

 79. 2679
  Mormor säger

  Jala,
  Hoppas verkligen det hjälper dej!! Din stackare!! Kan inte tänka mej nåt värre än att inte kunna andas!! Har hänt mej en gång för många herrans år sen, när jag hade fått mej ordinerad en dubbel antibiotika-kur av en typ, som sedan blev indragen ganska snabbt, efterom den hade gett många dödsfall…mysigt, va?? Stackars mina fyra barn som riskerade att bli moderslösa vid en tidig ålder…?!? Jag gick i panik kommer jag ihåg och min man ringde förtvivlat runt till olika läkare och efter ett litet tag hade jag tre stycken sådana (!!) som stod bredvid mej och grälade om bästa sättet att lösa problemet på…puuh..var rena mardrömmen, men det gick bra för jag klarade mej ju…
  Och till I Like Neil Young också ett tack, även om jag inte hunnit se videon än, men ska titta och lyssna med öronen på spänn…!!

 80. 2680

  Jag bor i UK och gör numera mitt eget KS – 10ppm. Det är en väldigt enkel procedur. En ‘kit’ kostade ca £120 (https://www.procolloidalsilver.com/) ..flera år sedan. Vi använder så mkt KS att vi köper 25liter destillerat vatten (bästa kvalitet) i stor dunk ungefär var 7e-8e månad (https://www,distilledwateruk). Jag gör ca. 3-4 liter i taget. KS ska förvaras mörkt. KS tål både värme och kyla ..men inte ljus! Varken min man eller jag har haft minsta snuva eller magbacill på flera år. KS är en fantastisk produkt!

 81. 2681

  @ Mayne Sundewall Hopkins:
  Tack för den informationen.

 82. 2682
  Axel Westin säger

  Hej!
  Jag vill gärna ha tips om vad jag skall äta, när jag skall gå en 3-dagars fjälltur med 2 övernattningar i tält. Jag har ätit en normal LCHF-kost sedan 4.5 år, med intermittent fasta enl. 16:24 (sedan 2,5år)

 83. 2683
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2682 Axel Westin:
  Det blir väl enligt samma principer som annars? Endast lite kolhydrater. Vilken sort?
  Normalt – lätt höjt protein. Vilken sort?
  Resten fett. Och i o m att du ska göra av med mycket energi så blir det ganska mycket fett. Vilken sort?
  Smör är ju något som håller formen även i måttlig värme. I min barndom fanns det tuber med smör. Finns det ännu?

 84. 2684

  @ Axel Westin:

  Rökt fläsk, rökta korvar med mycket fett, torkat kött. Surkål och saltgurka. Drick vatten. Ta med pilbågen, ifall du springer på något vilt.

 85. 2685
  Mormor säger

  @ I Like Neil Young
  Mamma mia….helt förfärande vad Michael Zazzio berättar i den senare delen av videon du tipsade om!! Blir förskräckt när jag hör hur det kan gå till i de kretsar, som borde värna om vår hälsa….och glädjeligen välkomna allt som kunde förbättra den…och i stället förneka och vägra samarbeta…
  Vad kan man göra??
  Kan man inte anmäla dom, som uppför sej så taskigt..?? Är deras beteende dessutom olagligt, så är det…!?
  Måste vi finna oss i vad som helst??
  Starta folkuppror vore kanske inte så dumt…??
  Man blir skitförbannad ju…

 86. 2686
  I Like Neil Young säger

  Ja det är ju helt fruktansvärt att höra en chef inom landstinget säga att – jag vet att vi bryter mot lagen och att man i princip skiter i det. Det värsta är ju att frågan sedan bollas runt bland domstolar, socialstyrelse, chefer och whatnot…bara för att kunna fortsätta bryta mot lagen. Hur är det möjligt i en stat som Sverige? Men det kanske är som Dr.Greer säger – i USA har vi inte haft en regering på många, många år – däremot har vi en skuggregering som i verkligheten bestämmer – den officiella regeringen är bara en “front”. Jag undrar om vi inte har exakt samma sak i Sverige?

 87. 2687

  Axel Westin Skrev:

  Hej!
  Jag vill gärna ha tips om vad jag skall äta, när jag skall gå en 3-dagars fjälltur med 2 övernattningar i tält. Jag har ätit en normal LCHF-kost sedan 4.5 år, med intermittent fasta enl. 16:24 (sedan 2,5år)

  Håller med om Georg W:s tips med rökta produkter. Ett par kokta ägg kan väl vara ok också till första övernattningen, men om du ska åka tåg/bil många timmar innan du kommer på fjällturen så måste ju viss hänsyn tas. Små “Babybelostar” är väl bra också, i sin förpackning. En tub majonnäs.

  Har du något slags kokkärl med dig?

 88. 2688
  Docent Göran säger

  @ Axel Westin:

  Med temperaturer runt 10 grader är nog bacon idealiskt för en tredagarstur. Rökt sidfläsk klarar sig också. Hårkokta ägg. Ost är suveränt. Lyxigt är förstås torkat renkött. Rökta korvar av bästa kvailtet sitter också fint.

  Tre dagar kan man ju fasta också och hamna i ett fint ketogent tillstånd 🙂

 89. 2689

  Kan C-vitamin orsaka eksem?

  När jag var liten hade jag atopiska eksem. När jag blev vuxen klingade problemen bort men då och då blossade eksem upp igen. Fast då har det varit i ansiktet eller i händerna. På glada 80-talet åt jag c-vitamin men jag kommer inte ihåg att det orsakade mig några problem. Men vid två tillfällen under det senaste året blossade eksemen upp när jag körde en c-vitaminkur. Jag fick i mig ungefär 10 gram av askorbinsyra per dag från Helhetskällan. Då eksemen blossade upp riktigt rejält valde jag att avbryta kuren och sprutade kolloidalt silver på dem massor med gånger per dag. Jag lyckades få bort eksemen bägge gångerna utan att använda mig av kortison och det är jag tacksam för. Jag har fått i mig tillräckligt av tjära och kortison för resten av mitt liv.

  Har någon en teori och vad kan jag göra för att ändå få i mig mycket c-vitamin?

 90. 2690

  @ Ann:

  Jag har HAFT samma problem som du. Jag tål inte C-vitamin i tub från affären eller C-vitaminrika frukter. Jag får utslag och munsår, även i näsan. Ett fasansfullt problem i sociala sammanhang. Alla kallar det för herpes och det är det ju också. En C-vitaminförsvagad kropp som låter herpesviruset blomma fram.

  Min privatspaning har gjort klart att det beror på dels, kraftig C-vitaminbrist, dels intag av C-vitamin. Lösningen fick jag av denna blogg!

  Man ska köpa askorbinsyra på ICA, 35g för 15kr (Willys, 15g för 15kr) + Bikarbonat! Bikarbonaten sänker PH-halten och gör C-vitaminet kroppsvänligt. Aldrig mer herpes för mig, stort tack för den livsviktiga informationen. Mellan 3-6g, nästan varje dag.

  Dessutom har jag nu konstaterat att det här är vad som tidigare kallades för skörbjugg, som betyder mjölätarsjuka. Bara brödätande ger C-vitaminbrist, liksom rökning. Fordom förstod man det mesta!

  Människor och marsvin måste äta C-vitamin! En miss i Evolutionen!

 91. 2691

  C askorbat från Helhetshälsa i kapselform är skonsammare för magen. C askorbat finns även i pulverform.

 92. 2692

  @ Monica:
  Kanske att svära i kyrkan, men för mig verkar bara penicillin hjälpa mot divertikulit med feber o smärtor. Haft det två gånger i vår, dessförinnan 2 ggr på 10 år. Överväger operation om jag inte kan hitta sätt att förebygga, hindra det från att bryta ut.

 93. 2693
  Stefan säger

  Kanske för att Askorbinsyra sålt som vitamin C är bluff!
  En konspiration!

  ascorbic acid (the Fake Vitamin C) can actually cause…
  …A Vitamin C Deficiency!

  Think of the complete Vitamin C (well, ANY vitamin really) molecule as an egg. If all of those other nutrients make up the yolk and the egg whites, ascorbic acid would just be the shell surrounding it.
  The complete Vitamin C molecule contains P, K, and J factors, the tyrosinase enzyme, at least 14 known bioflavonoids, various ascorbagens, five copper ions, iron, manganese, zinc, selenium, phosphorus, magnesium and yes, ascorbic acid.

  ref, t ex:
  https://adelaideshashidopeakfitness.com.au/the-vitamin-c-conspiracy/
  https://www.thedoctorwithin.com/vitaminc/ascorbic-acid-is-not-vitamin-c/

 94. 2694

  @ Stefan:

  Vad jag förstår så är det inte ovanligt att man blandar ihop Askorbinsyra och Citronsyra. Det är olika saker. Det tycks t ex som om vissa personer kan vara allergiska mot citronsyra som vid tillverkning framställs bl a av en typ av svartmögel.
  Det verkar som om det finns motstridiga ideer om askorbinsyran som är syntetisk och naturligt c-vitamin från växter. Är det någon avgörande skillnad?
  Läste dina länkar där man argumenterar mot den syntetiska typen.Syntetiskt framställs av majsglukos har jag för mig?

 95. 2695
  Stefan säger

  @ kicki:

  I länkarna jag gav kan jag inte se att det står nåt om Citronsyra. Eller majsglukos.
  Ej heller några motstridiga ideer ang. Askorbinsyra vs Naturligt C., mer än vad som står beskrivet i artiklarna.
  Förstår nog inte vad du menar eller är ute efter…

  Tycker det är värt att återigen kopiera ned vad jag ser som kvintessensen!

  “ascorbic acid (the Fake Vitamin C) can actually cause…
  …A Vitamin C Deficiency!

  Think of the complete Vitamin C (well, ANY vitamin really) molecule as an egg. If all of those other nutrients make up the yolk and the egg whites, ascorbic acid would just be the shell surrounding it.

  The complete Vitamin C molecule contains P, K, and J factors, the tyrosinase enzyme, at least 14 known bioflavonoids, various ascorbagens, five copper ions, iron, manganese, zinc, selenium, phosphorus, magnesium and yes, ascorbic acid.”

 96. 2696

  @ kicki:

  Hej igen Kicki,

  Du skrev ovan om den syntetiska varianten, Askorbinsyra. Läste nyss på ett ställe om hur Askorbinsyra framställs. Påminner ju om margarinframställning!

  How is ascorbic acid made?
  Well it starts with corn syrup (that clear syrup that is nothing but refined pure corn sugar). Then follow these chemical steps:

  Steps 1 thru 9 (Starch Hydrolysis): Corn starch is broken down into simple sugar (D-Glucose) by the action of heat and enzymes.
  Step 10 (Hydrogenation): D-Glucose is converted into D-Sorbitol.
  Step 11 (Fermentation): D-Sorbitol is converted into L-Sorbose.
  Step 12 (Acetonation): Yes that’s right, they use acetone! L-Sorbose is combined with an acid at low temperatures.
  Step 13 (Oxidation): The product is then oxidized with a catalyst, acidified, washed and dried forming L-Gluconic Acid.
  Step 14 (Hydrolysis): L-Gluconic Acid is treated with hydrochloric acid forming crude ascorbic acid.
  Step 15 (Recrystallization): The crude ascorbic acid is filtered, purified and milled into a fine crystalline powder.

  https://www.realvitaminc.com/ascorbic-acid.html

 97. 2697
  Konsument i Sverige säger

  @ Stefan:
  Det där låter ju inget vidare med framställningen av askorbinsyra. Tittar just nu på min Holistic C-vitamin burk och där är ju förstås askorbinsyra som första ingrediens. Vad annars?

  Vad ska man tro?

 98. 2698

  @ Konsument i Sverige:

  Inte lätt att veta utan man får gå på vad som verkar rimligt och magkänsla.

  Mest troligt så tror jag att det ska vara balans på “grejerna” och t ex ang vitamin C, så räcker det nog långt med t ex pulver av nypon o/el. brännässlor. På köpet får man ju då också en mängd av andra vitaminer och mineraler osv. Nu mognar ju även svartvinbär och andra bär för fulla muggar, inte att förglömma.

 99. 2699
  Margita Mörnborg säger

  Hej !

  Har en dotter i medelåldern som inte har något sköldkörtelhormon och som därför måste äta Levaxin.

  Hon har Artros i fotlederna vilket medför mycket smärta.
  Hon är överviktig och måste börja gå ner i vikt !

  Kan LCHF hjälpa henne att gå ner i vikt under dessa betingelser ?

 100. 2700
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2699 Margita Mörnborg:
  Absolut att LCHF kan hjälpa henne att gå ner i vikt. Hon kan dessutom även få andra hälsovinster av LCHF.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.