Rött kött är ingen hälsorisk. Ny studie slår emot år av luddig forskning

En artikel i Big Think . Forskare vid University of Washingtons Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) har granskat forskningen under de senaste decennierna angående kopplingen mellan rött kött och olika sjukdomar. Man fann att kopplingarna var mycket svaga eller obefintliga. Störande faktorer förvillar nästan all kostforskning. I artikeln föreslås brist på grönsaker vara en orsak till sjukdom. Jag kan tänka mig att köttätare i gemen äter mera skräpmat, inklusive socker och vetemjöl?

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Varför tror Du det, Doktorn ?

 2. 2

  I näringslivets forskning finns bara två typer av människor köttätare och hälsomedvetna halvvegetarianer. Men enligt LCHF så finns det många variationer på sjuka dieter och metabol medvetenhet. Vi delar in köttätare i metabolt medvetna ’biohackers’ och omedvetna ’skitmatsätare’, som äter vilket skit som helst och sedan råkar ha en portion kött i sin i övrigt kolhydratstinna kosthållning, typ hamburgare, pizza, kinamat osv. Vegetarianer och grönsaksätare följer näringslivets narrativ och äter så mycket skit som möjligt från den multinationella livsmedelsindustrin utbud i våra dödsmedelsbutiker. En medveten LCHF-are äter mat som köps direkt från någon närboende bonde. Den ena varianten människor räddar vår jord medan alla andra korkade omedvetna vegetarianer och skitmatsätare förstör vår jord tillsammans med smutsiga kapitalsamlare och näringsidkare. Som äger makten, massmedia och narrativet. ”Ät mångsidigt från livsmedelsaffärens utbud från hela planeten. Så får du all näring du behöver”. Falskt, falskt falskt

  Till skillnad från oss medvetna. Som vet, efter att ha läst livsmedelsdatabasen, att näring, finns endast att få i kött, mjölkprodukter OCH ägg. All växtföda innehåller toxiner och inhibitorer (?) Som gör att det kostar kroppen näring att äta växtföda. Speciellt industriproducerad konstgjord mat. Rädda vår planet, ät den mat som bönderna i din hemtrakter producerar och köp aldrig något som importerats! Förutom kokosfett och utrotningshotad fisk. Ska vår planets människor överleva, så måste vi sluta producera växtföda på industriella monokulturer och istället fylla våra skogar med får och kor som på vikingatiden. Då åt man bara bra mat.

 3. 3
  Mia Maria Rosenqvist säger

  Tack för informationen om att det knappast är farligt att äta rött kött.
  Men jag har läst att man kan få gikt om man äter kött, fisk eller fågel?
  Vad tycker du Annika om det. Kan det stämma. Vad sjutton ska jag
  då äta? Jag har falsk gikt!
  Mia Maria

 4. 4
  Ernst Roger Dahl säger

  Har ni inte lest Sten Stures Skaldemanns bok, æt dig ned i vikt ?

  Ernst R Dahl

 5. 5

  Jag har också haft gikt (mycket problem med lederna i händer och handleder samt stortår). Allt försvann helt när jag la om kosten till lchf.

 6. 6
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Det viktigaste med det jag äter och dricker är att min LCHF-meny är ekologisk.
  Jag köper så myclet som möjligt lokalt dessutom – även mitt ekologiska ull-täcke och ull-kuddarna.
  Praktiskt taget all mat lagas i mitt eget kök – liksom det grova brödet (en ’tegelsten’) jag bakar ca var 5e vecka.
  Jag unnar mej ½ skiva/dag – i regel med smör hackad vitlök, skinka och skånsk senap och basilikaört + en rejäl bit selleri, tomat, en ostbit med oregano-ört och ett hårdkokt ägg med örtsalt och paprikapulver.
  Till detta hör en god kopp kaffe + en chokladtryffelboll (egen tillverkning med massa nyttigt i ..frön, bär etc.) = min dagliga brunch.
  Äter i regel mina 2 dagliga mål mellan kl 14.00 och 21.00.

  Detta funkar så bra för mej att om jag har besök eller äter borta blir det störande moment i tillvaron. Tja ..livet är alltså aldrig helt perfekt. 🙂 Man får stå ut helt enkelt – speciellt som det snart är dags för den årliga jullunchen – som inte ens alltid är ekologisk!

 7. 7
  Björn Ekholm säger

  Japp, med rött kött, fågel, fisk och skaldjur, fett, rötter och knölar, andra grönsaker, svamp, ägg, lite frukt, bär och nötter så mår man gott sedan.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  3 Mia Maria Rosenqvist
  Den mat som mest ökar risken för giktanfall är alkohol och socker och stärkelse.
  https://annikadahlqvist.com/2022/04/15/behandling-av-gikt/

 9. 9
  Ulf G Bohlin säger

  Det gamla vanliga. De förväxlar fullt medvetna s k köttätare med gubbar som hänger vid korvmojar och hamburgarhak .. och gör allt annat fel. Röker, super och dönar. Sammantaget blir det ju galet.

 10. 10

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/sjalvforsorjande-johan-lever-pa-25kr-om-dagen

  Han i reportaget lär nog inte äta kött öht!
  Skulle vara intressant om han och Georg W träffades och hade en diskussion osv:-)

 11. 11

  Stefan
  Haha, jag var exakt likadan för 30 år sedan. Jag åkte upp till frihamnen i Tjockhult och köpte 900kg torrfoder. Drabbades av dysfunktionell metabolism och kunde inte längre gå vid 48. Men istället för att sätta mig i en rullstol, så hittade jag Lars Wilson och Annika Dahlqvist och blev metabolt medveten. Sedan dess har jag varit medveten och min hälsa är perfekt vid 67 års ålder. Min nuvarande forskning går ut på att skydda sig från dödsmedelsaffären och massmedia och den ondska som nu regerar i världen och Sverige. Hat och repressalier växer bland människor. Alla som tycker att vax är bra har gått och gömt sig. De som slogs skäms. Och killen har ju inte hår på huvudet vilket indikerar en människa som lyckats i livet men förlorat håret för att han inte förstod att han har zinkbrist. Ja, jag kommer ihåg det som igår. Jag var en helt förvirrad vegetarian. Men nu kan jag min livsmedelsdatabas och har tröttnat på vetenskapliga rapporter. Jag kan allt och ingenting om biokemi (:

 12. 12

  Men Georg, vill starkt minnas att du även skrev en gång att när du veggade, inte kände till hur viktigt det var att preppa grönsaker, bönor, spannmål osv med syrning, fermentering osv!?

 13. 13

  Nej, jag var först i Göteborg med att mjölksyra. Min pappa åt mycket mjölksyrat, surkål och saltgurka. Det var en del av hans matkultur. Jag hade dessutom en utmärkt lärare som förklarade fermenteringens fördelar. All vegetarisk mat måste fermenteras för att bryta ner cellulosan och stärkelsen och öppna cellerna
  MEN nu har jag förstått att mjölksyrat gillas av kandidasvampen och växer i styrka av det också. Kan inte förstå hur du kunde missuppfattat min ungdom så. På den tiden hade jag bara mat i huvudet. Kroppen skrek efter nutrienter och jag utvecklade smothien. Jag var en helt galen vegan till och med. Nu har jag slutat att rädda människor. Är det någons öde att gå åt h-e, så ska inte jag stå i vägen. Jag tycker illusionen borde bli uppenbar när han ser hur mycket värdelöst näringsfattigt skräp han har i sina konserverade hyllor. Jag har en frys med cirka 100kg viltkött, vildsvin, dovhjort och kronhjort. Älgen har tagit slut och får nog ses som utrotningshotad. Dessutom har jag 7 får och en bagge. De kan garantera min överlevnad i säkert 10 år. som jag ser det. Dessutom är får ett fruktansvärt trevligt sällskap. De är som naturbarn och jag är deras gud som ger dom mat nu när det inte finns någon mat skulle inte förvåna mig om det var mitt vegetariska informationsarbete som ledde till dagens självförstörare. Jag får mina egna argument kastade i ansiktet. Ursäkta att jag skryter men jag har tagit livet väldigt seriöst och jag var totalt grundlurad i 30 år. idag är det ofattbart.

 14. 14

  OK, tack George!
  Känner mig lite avundsjuk med allt kött du har i frysen!
  Antar du har hönor o ägg också?!

 15. 15

  Nej, jag gillar inte höns. Men jag ska nog skaffa ankor när jag blir gammal. Lösningen på en frisk ålderdom är att försaka allt som förstör kroppen och tvinga sig att arbeta varje dag. Askes är vägen till god hälsa på ålderdomen. Inte att man ska skämma bort sig och unna sig att dö en smula. Och innan man dör ger kroppen och kroppens funktioner upp. Heder till alla som vårdat sin kropp och själ och nu kan njuta av att vara pensionär. Man är inte slav längre. Arbetet är leken. Utom idag, har skottat snö och kommer att sova gott inatt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa