Plågsam långtidscovid

Något som har tagit mig väldigt hårt den senaste tiden, är att en son till en nära vän har tagit sitt liv. Han var 44 år, en av naturen glad och positiv person. Ensamstående.

Han förklarade i ett avskedsbrev att det var hans långtidscovid som orsakade åtgärden. Det var trötthet, huvudvärk, yrsel, tinnitus, värk och smärta, magtarmproblem. Han hade haft svåra problem med dessa symtom i så många månader nu att han inte såg någon förbättring i sikte, utan såg avslutande av livet som enda tänkbara åtgärd.

Detta känns fruktansvärt. Man undrar om det inte har framkommit någon behandling mot långtidscovid?

Sture Blomberg har ju beskrivit en mirakulös förbättring av svår akut covid av högdos C-vitamin, utspridd över dygnet (C-vitamin har en kort verkningstid i kroppen), helst intravenöst. Annars förslagsvis i form av liposomalt C-vitamin i hög dos, taget per os (via munnen).

Man kan då undra om den behandlingen skulle kunna hjälpa även mot långtidscovid? Någon som hört eller läst?

 

Comments

 1. 101
  Annika Dahlqvist säger

  95 Hasse
  Jag var aldrig inkopplad på problemet han hade när han levde. I så fall skulle jag ha först och främst rekommenderat hög dos av Liposomalt C-vitamin kontinuerligt under dygnet. (tex 2 tabl á 1 gram kl 08 – 16 – 23). Hög dos C-vitamin upprepat under dygnet har visat sig ha mirakeleffekt på Covidsjuka, och borde då även ha effekt på långtidscovid.
  Men jag kan ha fel i det.

 2. 102

  101
  Annika Dahlqvist (länken till Sture Blomberg funkar inte)
  Jag hade nog rekommenderat att prova samma sak men jag tror inte att det är nån bot.
  Var finns det anekdoter som har provat och blivit friska?
  Åtminstone en borde finnas om det hjälpte men jag har inte sett en enda som har sagt att c funkar.

  Akut covid och långtidscovid kan vara två olika sjukdomar, olika delar av immunförsvaret kan vara inblandat.
  https://liu.se/nyhet/mojlig-mekanism-bakom-gatfulla-symtom-vid-covid-19-upptackt
  Det är något annat än det dom dog av på IVA.

  Jag tror inte att c-vitamin kan bota allt men det verkar vara bra vid en akut infektion där immunförsvaret överreagerar.

  Kan man bota typ 1 och 2 med c-vitamin ?
  Ledgångsreumatism, MS, fibromyalgi, IBS, fetma, kan såna sjukdomar botas med c-vitamin?
  Det finns nog sjukdomar som c-vitamin inte biter på.

  Två år har gått och en del är fortfarande sjuka, då är det en kronisk sjukdom som kan bli livslång.
  Jag är pessimist men jag vet att vi en dag kanske hittar orsaken och kan ta fram något som lindrar eller botar.

 3. 103
  Annika Dahlqvist säger

  102 Hasse
  Jag har sett att vissa provat C som inte har fungerat, men jag vet ju inte om de har provat högdos kontinuerligt över dygnet. Det är absolut värt att prova – så vitt jag vet ofarligt. C-vitamin produceras internt i de flesta andra arter än människan, och det sker kontinuerligt.

 4. 104

  Just det små doser c verkar inte bota alla typer av sjukdomar.
  Högdos eller intravenöst kanske har bättre effekt, jag vet inte men högdos är fritt att prova och var är anekdoterna som har blivit friska?

  Våra anekdoter som blivit friska har varit iva patienter, det kan vara så att c bara kan påverka vissa saker.

 5. 105
  Lasse P säger
 6. 106
  Georg W säger

  Anledningen till att djur aldrig blir sjuka är att de producerar C i sin lever!!! Får bl.a. har blivit kollade av SLU. De producerar cirka 10g c-vitamin per dag. Om de inte blir sjuka, då kan de producera upp till 100g per dag. De producerar efter behov.

  Människan är en skum varelse. Vi har inte hittat någon förfader till människan! Bara en och annan samlagspartner från andra hominider. Den stora frågan, evolutionärt eller per design är: Varför i h-e vi inte kan producera C-vitamin som alla andra på den här planeten och hur i … Vi har kunnat överleva i 300 000 år utan C-vitamin. De måste ha ätit en … massa rå lever för att fungera.

  Jag börjar tro att människan varit sjuk sedan begynnelsen och först nu kan skapa sig en god hälsa genom kunskap och kosttillskott. Om Gud skapade oss, så är han en elak … .

 7. 107

  105
  Läkartidningen där står det inget om långtidscovid läs vad det stod.
  c-vitamin kan fungera mot akut covid eller mot sepsis.
  Jag har inte letat men jag har inte hört en en enda anekdot som säger att c vitamin botar långtidscovid.

  106
  Du tar upp saker som inte har med långtidscovid att göra.
  Djur blir också sjuka det skulle i så fall bevisa att det inte als funkar mot sjukdomar.

  läs 102

  SÅ LÄNGE VI INTE HAR NÅGOT SOM VISAR ATT C VITAMIN KAN BOTA LÅNGTIDSCOVID SÅ FÅR VI INTE PÅSTÅ ATT C-VITAMIN BOTAR.
  Det är farligt att påstå att det finns en bot om det i praktiken inte finns nån bot för då kan folk ta större risker och sen få covid och sen får dom långtidscovid.

  Jag tycker att dom sjuka kan prova c för det är ofarligt, det kan kanske funka jag kan inte utesluta det.
  Om det skulle funka så är det nog i stora doser.

 8. 108
  Annika Dahlqvist säger

  107 Hasse
  Jag har inte långtidscovid själv, och ingen jag känner. Jag efterlyser försök med högdos C-vitamin mot långtidscovid. Jag kan inte inse att det kan vara farligt att prova.

 9. 109
  Georg W säger

  Ja, ingen kan säga att C botar långtidscovid! Det är betydligt mer komplicerat än så! Däremot är jag övertygad om att vi metabolt medvetna har en möjlighet att uppnå ”långtidscovid typ 0”. Genom att vara medveten om att låga D-vitaminnivåer bevisligen orsakar svår covid! Likaså vet vi att vi alla har dåligt med zinkupptaget, liksom sele’n. Förutsättningen för att ett virus ska etablera sig är att zinknivåerna är för låga. C- och D-vitamin tillsammans med zink är det som rekommenderas för att förstärka immunförsvaret. Jag och ingen jag känner har långtidscovid. Eventuellt för att jag lyckats tjata in dessa kosttillskott i min omgivning.

  Annars är det inte konstigt att folk är på väg till sjukdom och död! Man kan se vad folk har i sina kylskåp och skafferiet när man besöker livsmedelsaffären (dödsmedelsaffären). Folk blir förgiftade av en skitmatskultur, sedan 40 år tillbaka, som är grundligt etablerad bland dem som saknar nödvändic kunskap och medvetande. Vi människor har ett drygt 20-tal olika näringsämnen som är ESSENTIELLA, Mao livsnödvändiga! De flesta av oss har ett flertal näringsbrister. Som yttrar sig som en fysisk eller psykisk problematik och svaghet. Vi spär ut den näringsrika maten och fyller magen med tomma kalorier. Då är det dags för människan att möta sitt virus och dö med skeden i vacker hand. Om jag får vara lite knäpp?

  Orsaken till att vi här har så dålig kunskap om att vara sjuk i covid är att de flesta av oss har en mer eller mindre utvecklad metabol medvetenhet. Som gör att våra kroppar möter dagen med lite mer hälsa än vad som är normalt! Vi här tillsammans är en bot mot långtidscovid!!! Länge leve LCHF

 10. 110

  Vi som avstått sprutorna har gjort helt rätt val, det blir tydligare och tydligare för varje dag som går. Dock har de svagaste redan strukit med tyvärr, de fick inte rätt vård eller ingen vård alls, sorgligt så sorgligt.

  Från artikeln:

  ”Andelen ovaccinerade bland de som dör med covid-19 fortsätter minska. Endast en enda person var ovaccinerad enligt Folkhälsomyndighetens senaste veckorapport.”

  https://nyheter.swebbtv.se/96-procent-av-coviddoda-ar-vaccinerade/

 11. 111

  108
  Annika Dahlqvist säger

  107 Hasse
  ”Jag har inte långtidscovid själv, och ingen jag känner. Jag efterlyser försök med högdos C-vitamin mot långtidscovid. Jag kan inte inse att det kan vara farligt att prova.”

  Det är det jag försöker säga det borde provas i studier eller så kan sjuka pröva själva.
  Det vi inte får säga är att c fungerar när vi inte har något som stöder det.

  Så länge ingen kan länka till åtminstone en anekdot som har blivit botad eller friskare med c vitamin så är det helt fel att påstå att c kan bota långtidscovid.

  Det är givetvis helt rätt att föreslå en behandling med c, det kanske kan hjälpa vi kan inte veta .

  Om c vitamin skulle vara virusdödande då skulle det hjälpa på iva men inte på långtidssjuka om dom inte har virus kvar.

  Det finns inget som säger att hjälper c på iva så måste det hjälpa dom med långtidscovid.

 12. 112
  Georg W säger

  Människor som inte är metabolt medvetna fastnar lätt i detaljer. De gör det för att skydda sitt ego. Men det är alltid viktigt att se hela bilden. Annars får vi en alkis som äter C-vitamin, men lever som ett skräp och dör ändå. Vet du, Hasse, din hjärna är för liten för att fatta det här. Misströsta icke, du är inte ensam. Men du borde göra något åt din arroganta attityd! Korkad och arrogant blir liksom bara för mycket.

 13. 113

  112
  Den som har fel smutskastar den andre för att slippa erkänna sina fel.

  Än har ingen ens kunnat hitta en enda som har botats eller lindrats från sin långtidscovid med c vitamin.
  Då ska ingen påstå att det hjälper.

  Den som påstår att c hjälper måste vara den som för fram belägg för det men men inga belägg har kommit fram.

  JAG ÄR FÖR ATT PROVA C MOT LÅNGTIDSCOVID MEN JAG PÅSTÅR INTE ATT DET HJÄLPER.

 14. 114
  Georg W säger

  Så du har inte själv testat C-vitamin? Tack förresten att du pratar med mig. Det är väl uppenbart att C hjälper. Eftersom det är det första som tar slut när man blir sjuk och om man snabbt får I sig lämpliga doser med C. Så kan man häva sjukdomstillstånd. Det gör jag alltid. Här har du en anekdot! Det är strunt samma hur mycket D och andra tillskott du äter. C är den viktigaste för vårt välbefinnande. Därför är det omöjligt att evolutionen tagit bort den egenskapen. Detta är nyckeln och beviset för vad människan är och varför hon finns. Finns det någon intelligent människa här som förstår hur märkligt det är att vi inte kan producera C-vitamin? Alla andra gör det!

 15. 115

  114
  Alla kan se hur du ljuger och bara hittar på saker.
  Jag bad om ett enda belägg för att c lindrar botar långtidscovid och då drar du upp annat som inte har med detta att göra.

  ”Så du har inte själv testat C-vitamin?”
  Jag lider inte av långtidscovid då kan jag inte tillföra någon ny kunskap med att testa.

  En del som är emot vacciet MRNA (vilket är ok) hittar på att viruset är ofarligt och att långtidscovid inte finns eller är lätt att bota.

 16. 116
  Georg W säger

  Kan du beslå mig med en enda lögn? Jag ljuger aldrig! Det behöver jag inte göra. Sanningen duger utmärkt. Nu har du fallit riktigt lågt. Inte någon har sagt att viruset är ofarligt!!! Inte någon har sagt att långtidscovid inte finns!!! Ingen har sagt att det är lätt att bota!!! Du bara hittar på motståndare! De finns bara i din fantasi!!!

 17. 117
  Annika Dahlqvist säger

  115 Hasse
  Det är självklart att om man provar högdos C-vitamin med kontinuerlig dosering mot en sjukdom, och det inte hjälper, så släpper man den tråden och går vidare till annat. Det är inget vi behöver diskutera vidare.

 18. 118

  Tysk forskning närmar sig svar på långtidscovidens gåta

  Ett tyskt forskarteam är på väg att ta ett steg mot lösning av långtidscovidens gåta. Det skriver den tyska tidningen Der Spiegel.

  Teamet, som är baserat på universitetssjukhuset i bayerska Erlangen, försöker i en studie lägga fast objektiva diagnoskriterier för den svårgreppbara sjukdomen. Man har konstaterat tre olika undergrupper av långtidscovid; dels genom organskador, dels genom kvardröjande virus och dels genom skadliga autoimmunkroppar.

  I teamets arbete undersöker man också två olika behandlingsmetoder som verkar lovande: dels medicinen BC 007, dels så kallad ”blodtvätt” som tar bort autoimmunkroppar ur blodet.

  Försöken har hittills givit goda resultat, men nu krävs större studier, vilket är dyrt. Bara ett test av BC 007 skulle kosta 30 miljoner euro (310 miljoner kronor), betydligt mer än de 6,5 miljoner euro (67 miljoner kronor) som hela den tyska långtidscovidforskningen kostar i dag.

  https://omni.se/tysk-forskning-narmar-sig-svar-pa-langtidscovidens-gata/a/v574o4

 19. 119

  Kära fru von der Leyen,

  uppskattningsvis 5,6 miljoner EU -medborgare lider av Long Covid – exakt statistik finns inte. De lider enormt och de flesta kan inte arbeta. Än så länge finns ingen terapi tillgänglig. 17 miljoner patienter med CFS/ME världen över delar samma öde.

  BC007 är ett läkemedel som utvecklats av BerlinCures som neutraliserar långa covidantikroppar. Det är lätt att administrera, har inga biverkningar och har hittills testats framgångsrikt i 5 läkningförsök på Erlangen universitetssjukhus. BC007 kan bota miljoner av de drabbade, det är världens första läkemedel mot Long Covid och CFS/ME!

  Men utvecklingen stannade av eftersom ingen finansiering beviljades.

  Vi ber dig, Frau von der Leyen, att ge EU -medel för ytterligare testning av BC007. Din partikollega Herr Laschet lovade mig personligen i programmet ”Klartext” (9.9.21, 20h15, Zdf) att undersöka detta.

  Massiv finansiering och minskning av byråkratiska hinder var möjliga när ett vaccin utvecklades. Ta hand om Long Covid och CFS/ME NU och gör snabb testning av BC 007 möjlig!
  https://www.openpetition.eu/se/petition/online/finansiering-foer-bc-007-laekemedel-mot-long-covid-och-cfs-me

  Tyvärr pratas det för lite om kosten, Kosten och läkemedel kan kanske lösa problemet.

 20. 120
 21. 121
  Johan Larsson säger

  116 Georg

  Nej, han (Hasse) kan inte visa att du ljuger. Han påstod samma saker om mig, klistrade på åsikter på mig som jag inte hade, för att sedan racka ned på dem. Förutom att jag skriver här och nu, så bestämde jag mig för att endast betrakta den fortsatta diskussionen från sidlinjen, för det är ingen vits om man ska behöva försvara sig kring saker man inte ens sagt eller står för.

  Min profilanalys ger bl a att han försöker låtsas vara ”den vuxne i rummet”, den ”seriösa bland förståsigpåare”. Jag ska inte säga bara låtstas, för den personlighetstypen har en viss grandios tendens och slår sig för bröstet på riktigt.

  Jag tackar för mig i denna tråd.

 22. 122

  Covid and the brain: A neurological health crisis

  https://www.youtube.com/watch?v=szyHCvtsJ_c
  Brain fog. Memory lapses. Difficulties focusing or sustaining attention. All these cognitive issues have plagued some who have otherwise recovered from a bout of Covid-19. In this video, Stanford neurologist Michelle Monje describes her work showing how even mild respiratory infections with the SARS-CoV-2 virus may lead to lingering problems with the brain.

  Monje, who has long treated and studied cancer patients with similar symptoms following chemotherapy, says that the damage isn’t necessarily caused by the virus itself. Instead, her work suggests that inflammatory molecules released in the lungs of someone with Covid may trigger a reaction of immune cells in the brain.

  These brain cells, called microglia, then start a cascade of signals that alter the behavior of other brain cells, eventually slowing communication between neurons. The good news, Monje says, is that the similarities to what she calls “chemobrain” may mean that many of these persistent cognitive problems will improve with time, just as chemobrain does.

  ——
  Det lär bli många som avslutar sina liv i förtid.

  Är långtidscovid en liknade sjukdom som ME/CFS så är det en dödsdom nästan ingen blir frisk från ME/CFS.

 23. 123
  Sebastian Sigvardsson säger

  Och många fler lär dö i förtid särskilt de som tagit sina injektioner enligt de allmänna råden…..om man mixtrar med vårt DNA utan att berätta det för flocken kanske kan klassas som en kriminell handling?
  Att sedan FDA och tillverkarna vill vänta i 75 år med att redovisa vad som finns i sprutan borde kunna väcka dem som nu fortfarande villigt kavlar upp ärmarna? Vi ser mängder av människor vars stora delar av det naturliga immunförsvaret nu försvunnit och det är inte de ovaxxade som drabbas. Stroke, hjärtproblem och vanliga infektioner ökar markant trots att det är sommar vilket normalt är en lugnare period när det kommer till vanliga förkylningar, kanske tack vare D-vitamin tillskottet från solen.
  Ni som fortfarande tror på dessa m`RNA preparat kan tex söka på Dr Peter McCullough, Paul Marik (Flccc) , Geert Vanden Bossche och nobelpristagaren Luc Montagnier(nyligen avliden) för att höra vad de anser om dessa otestade preparat. Att man som idag låter Pfizers egna studier bestämma spelreglerna känns löjeväckande särskilt om man kikar in i deras gedigna brottsregister.

 24. 124

  123
  Sebastian Sigvardsson

  Om vaccinet skulle vara så farligt som du säger vad ska vi då göra?
  Naturlig immunitet kan inte vara ett mål p.g.a. många dör direkt av viruset och många får långtidscovid.

  https://www.sorryantivaxxer.com/
  Där har vi dom som dör det är fakta.

  https://www.langtidscovid.se/
  Där har vi dom som får långtidscovid det är fakta.

  Naturlig immunitet funkar inte så bra för många får covid flera gånger.

  Lösningen kan vara att vi försöker få fram ett riktigt vaccin som inte har biverkningar, det finns inget som säger att det är omöjligt men antivaxarna vill nog inte se en lösning på problemet.

 25. 125

  Födelsetalet för jan-april 2022 har gått ned med 6,9 % jämfört med 2019-2021.
  (Diagrammet är vilseledande eftersom y-axeln inte börjar på noll, men 6,9 % är ändå mycket.)

  Och i Norge:
  Födelsetalet för 1:a kvartalet 2022 har gått ned med 16,1 % jämfört med 2018-2021.

  https://twitter.com/fingerspitz/status/1541476329115238403

 26. 126

  Nu ska inte antivaxxarna komma här och skylla på ni-vet-vad. Vetenskapen har förklaringen:
  Review of research shows climate change starts harming children before they are even born

  https://medicalxpress.com/news/2022-06-climate-children-born.html

 27. 127

  Det finns fler länder (men kom ihåg – det är bara klimatförändringen):
  Tyskland
  North Dakota
  UK
  Taiwan (-23% !!)
  Schweiz

  https://igorchudov.substack.com/p/dramatic-decrease-in-births-in-germany

 28. 128
  Sebastian Sigvardsson säger

  Allt tyder på att det beror på klimatförändringarna…………………vad skulle det annars bero på ? Inflationen ? Kriget i Ukraina ? Den kommande mat krisen ? Aliens ?

 29. 129
  KamilaK säger

  Jag blev av med långtidscovid med hjälp av MMS (Miracle Mineral Solution NaClO2, Flera sydamerikanska länder har använd den mot covid. Finns mycket att läsa om det på Jim Humble’ s sida.)

 30. 130

  Som alla kommer ihåg så sjönk födelsetalet i Taiwan med 23% för maj 2022 jämfört med maj 2021 (kommentar #127). Nyare siffror är annu värre: födelsetalet för juni 2022 är 27,66% lägre än för juni 2021.
  Det är officiella siffror från Taiwan:
  https://www.ris.gov.tw/app/en/2120

  Orsaken? Vad som helst – utom vaccinerna.

 31. 131

  https://www.nature.com/articles/s41598-022-13495-5

  Long-COVID in children and adolescents: a systematic review and meta-analyses
  The prevalence of long-COVID was 25.24%, and the most prevalent clinical manifestations were mood symptoms (16.50%), fatigue (9.66%), and sleep disorders (8.42%)

 32. 132
  Randi Siepen säger
 33. 133
  Ann-Margret Lundgren säger

  Det är ju bra eftersom jorden är överbefolkad
  ….

 34. 134
  Lasse P säger

  #131 Randi Siepen
  Jag hittar inget som bekräftar påståendet i din bifogade länk.
  Jag har tittat på Childrens Health Defence:s hemsida som drivs av Robert F Kennedy men där står inte något.

 35. 135
  Georg W säger

  Samtidigt som det börjar dyka upp larmrapporter, så kommer också förtröstansfull forskning från läkemedelsindustrin och myndigheter. Ni som tagit sprutan kan tryggt förlita er på att forskningen visat att de som fått vaccin har förhöjt skydd även mot andra sjukdomar. Ni har helt enkelt blivit friskare människor. Tyvärr läcker den etablerade forskningen som ett såll och det enda de visar är hur de manipulerar tider och grupper för att få resultat som allmänheten och massmedia kan få ta del av och sätta sin tillit till. Tur att vi bor i Sverige, där man fortfarande kämpar för att försöka vara demokratiska, om än på industrins och kapitalets villkor.

  Förlåt för att jag låter socialistisk. Jag är inte socialist längre. Jag är konservativ! Jag vill försöka bevara det som var bra i människans evolution.

 36. 136
  Nisse Hult säger

  Varför inte köra med:

  Front Line COVID-19 Critical Care Alliance

  Prevention & Treatment Protocols for COVID-19

  Men sånt passar väl inte i toppstyrda Sverige?

 37. 137
  Randi Siepen säger

  Det är nog tyvärr så att det är fake news!

 38. 138
  Nisse Hult säger

  @ 137

  Vad är fake news?

 39. 139
  Randi Siepen säger

  Läs kommentar 132

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa