Plågsam långtidscovid

Något som har tagit mig väldigt hårt den senaste tiden, är att en son till en nära vän har tagit sitt liv. Han var 44 år, en av naturen glad och positiv person. Ensamstående.

Han förklarade i ett avskedsbrev att det var hans långtidscovid som orsakade åtgärden. Det var trötthet, huvudvärk, yrsel, tinnitus, värk och smärta, magtarmproblem. Han hade haft svåra problem med dessa symtom i så många månader nu att han inte såg någon förbättring i sikte, utan såg avslutande av livet som enda tänkbara åtgärd.

Detta känns fruktansvärt. Man undrar om det inte har framkommit någon behandling mot långtidscovid?

Sture Blomberg har ju beskrivit en mirakulös förbättring av svår akut covid av högdos C-vitamin, utspridd över dygnet (C-vitamin har en kort verkningstid i kroppen), helst intravenöst. Annars förslagsvis i form av liposomalt C-vitamin i hög dos, taget per os (via munnen).

Man kan då undra om den behandlingen skulle kunna hjälpa även mot långtidscovid? Någon som hört eller läst?

 

Comments

 1. 1
  Gert Nilsson säger

  Man hoppas har provat efter influensa med lunginflammation gick över på en vecka.

 2. 2
  Linda säger

  Tragiskt, beklagar sorgen!

  Var personen vaccinerad så var det kanske biverkningar av vaccinet! Vill inte strö salt i såren, pekpinnar eller vara dum, vi måste kunna diskutera sånt här, fast det inte känns så bra.

 3. 3
  Ann-Margret Lundgren säger

  Nej nu går det verkligen för långt med denna antivaccinpropaganda!!
  Självklart var det inte pga vaccinet!!
  Denne man var ju sjuk i covid, som utvecklades till långtidscovid. Det är ju massor med sådana fall!
  Det började ju långt innan vaccinet fanns!

  Mycket tragiskt.

 4. 4

  hej Jo jag läste artikeln här o långpostcovid, det är ganska många som fått detta, hemskt. nej har ej hört någon som fått hjälp mot just detta? däremot har jag läst om andra sjukdomar som kan ha blivit hjälpa av hälsoterapeuter, och fått utredning vad symtomen kommer av..? diagnos EM bl.a..ja vi har så många olika sjukdomar i Sverige , konstigt eftersom vi har det så bra förövrigt, än så länge från Krig.mm

 5. 5
  Carina Hellstrand säger

  Jag har samma symtom med tillägg av PEM så jag skattar alla symtom på ME fast i mitt fall efter vaccinet som gav mig någon typ av hjärninflammation med EP-anfall initialt. ME är ju inte en munter diagnos och har olika orsak. Virus som reaktiverats, invaderade B-celler, autoimmunitet mot ACE2 eller annan vävnad ? Det är oklart. Vad är dina tankar om C-vitamin vid autoimmunitet? Bra eller dåligt ? Kan det bli värre ?

 6. 6
  Michael Richard Tkautz säger

  Hej!

  Ja, det finns försök och protokoll för behandling av långtidscovid. Om du går in på FLCCC (Frontline Critical Care Covid Alliance) https://covid19criticalcare.com/sv/covid-19-protokoll/jag-%C3%A5terh%C3%A4mtar-mig-l%C3%A5ng-covid-behandling/, så har de tagit fram ett behandlingsprotokoll för långtidscovid. De har sedan våren 2020 även haft protokoll för tidig behandling av Covid. Det är en stor läkargrupp som samarbetar kring Covidbehandling rent generellt. C-vitamin är en del i behandlingsprotokollen.

 7. 7
  Linda säger

  Ann-Margret,

  Detta är något vi måste diskutera, det är många som fått biverkningar av vaccinet. Det handar absolut inte om antivaccinpropaganda, det handlar tyvärr om verkligheten.

  Ja det började innan sprutorna fanns, men det har inte slutat, sen kan man kalla det vad man vill och ingen vet om det är sprutorna eller något annat. Vad som är klart är att många som fått biverkningar inte blir hörda och lyssnade på och än mindre får de hjälp av sjukvården, det är mycket sorgligt.

  Läs gärna här så kanske ni förstår bättre, ni som gillar sprutorna, för alla är det allt annat än bra, livet har blivit förstört och ingen hjälp får dom. https://www.biverkningaravvaccin.se/

  Vi måste kunna diskutera detta på ett vuxet sätt, det är viktiga saker, så sluta med barnsligheter och kladda antivaccpropaganda och andra felaktiga benämningar på oss som inte tror på sprutorna.

  Och sen en liten detalj, bara för man inte tror på vaccinet (som inte är ett vaccin) så ska man inte kallas antivaccare, för det är helt fel, benämn det istället med anti covid, det stämmer bättre överens med verkligheten.

 8. 8
  Hasse säger

  Tråkigt.
  Tyvärr var han inte först och han blir inte den siste.
  Efter två år är många fortsatt sjuka, det ser inte så bra ut men kunskapen ökar så sakta
  En av flera saker som det kan vara fel på.
  ”Linköpingsforskare närmare långtidscovidens gåta: ”En nyckelkomponent””
  https://sverigesradio.se/artikel/linkopingsforskare-narmare-langtidscovidens-gata-en-nyckelkomponent

  Läkare som är sjuka
  https://www.langtidscovid.se/

  OM c- vitamin fungerade så borde vi ha hört talas om anekdoter nu.
  OM c är antiinflammatoriskt så fungerar det bra på akut covid men troligen dåligt på ”felveckade protein” från SR.

  Antivaxare har jag inget emot så länge dom varna för risker med vaccin.
  Antivaxarna har spridit ut att viruset var ofarligt och det ser vi resultatet av nu.

  Det finns hundratals med barn som har fått långtiscovid, hur ska det gå för dom?

  Det hemskaste som kan hända är att långtidscovid är ungefär samma sjukdom som me/CFS kroniskt trötthetssyndrom, då får vi tusentals med självmord i framtiden för nästan ingen blir frisk från me.

  Grundforskning behövs.
  Jag vet inte hur mycket kosten kan göra men jag är inte så optimistisk, bättre kan många bli, men hur många blir friska?

  En sak som är viktig att veta är att etablissemanget bara inbillar sig att långtidscovid och me är en psykisk sjukdom.
  Det är etablissemanget som lider av en inbillningssjukdom.

 9. 9
  Linda säger

  För en frisk person med ett gott immunförsvar och som äter hälsosam och nyttig mat och motionerar så är influensan (covid) inte så farlig, utan som en helt vanlig influensa. Visst man blir sjuk men man kryar på sej.

  Men så ser det inte ut idag, folk är inte så nyttiga och barnen är lata och sitter med sina skärmar. Inte alla såklart, men det förstår du nog. Hur många barn får hälsosam och nyttig kost? Hur mycket rör dom på sej? Detta är viktiga faktorer som spelar in, sen finns det säkert ännu mera orsaker för det dom kallar longtidscovid, men detta är viktiga saker, men det är tyvärr så att som vi bäddar får vi ligga. Svårare än så är det inte.

  Man ska ta c-vitamin, d-vitamin, zink, magnesium varje dag, ta gärna en ingefära shot också för en god hälsa och mående. Och ut och rör på dej, då har du mycket vunnet.

  Nu menar jag naturligtvis inte att en frisk person med god hälsa och immunförsvar inte drabbas, det kan naturligts hända men det är väldigt sällsynt.

  Det som är högst intressant är att de som tagit sprutorna, de personer jag känner och andra, de flesta av dom är förkylda/sjuka var varannan vecka, jag som inte tagit några sprutor har varit frisk och kry hela tiden, (undantaget en lätt förkylning på ngr dgr) detsamma gäller vänner som inte är sprutade i varierande åldrar från barn till pensionärer, det säger något, eller hur?!

  För övrigt så är covid över och allt börjar återgå till det normala, vilket är skönt, detta har kostat för mycket, liv, lidande och även ekonomiskt. Så ledsamt att en person tar sitt liv pga. detta, är så ledsamt och jag beklagar återigen!

 10. 10
  Johan Larsson säger

  Det var en sydafrikansk läkare som förklarade hur han behandlade sina patienter. Han hade utifrån ett stort antal patienter märkt att svår covid uppstod på 8:e dagen för i princip alla som blev svårt sjuka. Då (om de blev sämre dag 8) satte han in cortison och antihistamin, och alla blev nästan friska redan efter några timmar. Han menade att den cytokina stormen uppträdde som en allergisk reaktion på spikproteinerna. Det var endast antihistaminer ur grupp 1 som gällde. Jag skaffade ett relativt vanligt sådant utifall, och det är Lergigan.

  Nu talade ju denna läkare kring akutbehandling av pågående infektion, så i sig inte samma sak. Dock funderar jag hypotetiskt ifall Lergigan skulle kunna mildra post-covid? Jag har hört läkare som sagt att rester av spikproteiner kan finnas kvar i vävnader upp till 15 månader efteråt. Då tänker jag mig att långtidscovid skulle kunna vara en form av allergi, och att då antihistamin skulle kunna mildra. Detta är bara min hypotes, och jag vet ingen som testat ta antihistamin, men kanske värt att pröva? Lergigan är en tämligen ofarlig medicin om man inte äter för stora doser för lång tid.

  Sedan har jag sett bland Ivermektinförespråkarna att det kan hjälpa även för post-covid. Jag anser personligen att det är bevisatt att Ivermektin gör stor nytta mot infektionen när man börjar ta den tidigt. Jag kan dock inte säga det vara bevisat mot post-covid. Men slänger in det som förslag ändå – kan ju hända att det hjälper. (fast det går ju knappt att få tag på å andra sidan)

  En del säger att Quercetin + zink hjälper såväl vid aktiv infektion som mot post-covid. Dr Zelenko har en produkt mot covid och en detox https://zstacklife.com/products/z-stack
  Man behöver inte beställa hans burkar, utan man kan köpa de olika komponenterna i vanliga svenska kosttillskottsbutiker – blir ofta mycket billigare.

  Sedan vill jag nämna fasta också. Bästa videoklippet jag sett hittills i år, och varmt rekommenderar är, Dr. Been om fasta och immunförsvar: https://www.youtube.com/watch?v=8KzyoEFgQec
  Se de första sammanfattande 6 minuterna och ni kommer vilja se resterande 34 minuter och få en ny vinkel på hur fasta fungerar i kroppens celler.

 11. 11
  Linda säger

  Johan Larsson:

  Såg också videon med sydafrikanska läkaren och han var väldigt säker på sin sak, men sånt kommer inte fram i svensk media, tyvärr. I övrigt är jag även helt ening med dej!

 12. 12
  Hasse säger

  7 Linda
  Att det finns problem med vaccinet ifrågasätter jag inte men du har blivit blind du ser inte hela sanningen.

  Barn får långtidscovid.
  Det är unga friska runt 40 som får långtidscovid.
  Folk dör även av viruset det är fakta antivaxarna har bevisat det https://www.sorryantivaxxer.com/
  Vilka som dött nyligen är riktigt skrämmande, unga personer.

  ca 10% får långtidscovid dom flesta blir friskare friska men några av dom har inte blivit friska och är så sjuka att dom tagit sina liv eller funderar på att ta sina liv.

  Det är många som knappt orkar med vardagen som att laga mat diska.

  Hur kan personer som inte vet något om långtidscovid avfärda sjukdomen?

 13. 13
  Linda säger

  Hasse,

  Nej jag är inte blind, dock läser jag inte i politiskt korrekt media längre (slutade med det långt innan covid intog scenen) utan läser bara rubrikerna numera, de far oftast med osanning, de lägger till och drar ifrån så det passar deras agenda, för en agenda det har dom, det borde alla förstå. De bedriver en mycket effektiv hjärntvätt och har gjort i åratal, och nu med covid även skrämselpropaganda. Det är exakt samma med miljön, skrämselpropaganda så folk ska bli rädda, dom lyckas ypperligt får jag säga, speciellt att skrämma barnen med att jorden går under imorgon. Det är min åsikt och i en demokrati får jag tycka så.

  Rädda människor är lätta att styra, covid har bevisat det mycket mycket tydligt, men många har förstått detta skådespeleri, tack och lov, nu hoppas jag att fler vaknar.

  Jag förringar inte att folk blir sjuka, absolut inte, tvärtom, det är mycket ledsamt, men vi vet inte om historierna stämmer, vi vet inte hälsostatus på de som blivit sjuka/avlidit osv osv. Det är så oerhört mycket som spelar in, vi kan inte veta alla detaljer, såtillvida det inte gäller en nära anhörig.

  Sen är det också så att det finns inga regler utan undantag, så visst händer det, inget snack om den saken.

  Ivermectin är effektivt men det förbjöds, varför? Ett väl beprövat läkemedel med få biverkningar. För billigt, dom tjänar inga pengar på det och det är effektivt mot covid. Samma med kolloidalt silver, mycket effektivt, det spottar dom på. Dom spottar på allt som kan hjälpa de som blir sjuka, vad liknar det och vad säger det er?!

  Vuxenmobbing är som den är. Sluta smeta ordet antivaxxare på mej, jag är ingen antivaxxare, om du ska smeta något på mej så vänligen använd anti-covid, för det är precis det jag är. Framtiden lär visa att jag hade rätt, jag är så envist säker på min sak.

 14. 14
  Randi Siepen säger

  Fruktansvärt!!
  Var han vaccinerad??

 15. 15
  Linda säger

  Randi Slepen:

  Ja det är fruktansvärt och så ledsamt!!

  Jag har också ställt frågan men inte fått något svar, kanske är en känslig fråga?!

 16. 16
  Hasse säger

  linda
  ”Nej jag är inte blind, dock läser jag inte i politiskt korrekt media längre (slutade med det långt innan covid intog scenen) utan läser bara rubrikerna numera, de far oftast med osanning, de lägger till och drar ifrån så det passar deras agenda, för en agenda det har dom, det borde alla förstå. De bedriver en mycket effektiv hjärntvätt och har gjort i åratal”

  FHM bestämde sig tidigt för att låta befolkningen smittas ner med covid, AVSIKTILIGT.
  FHM kan nu inte erkänna hur farligt viruset var.
  FHM kan nu inte erkänna hur många som blir långtidssjuka.
  FHM kan knappt en erkänna att långtidscovid finns fastän ca 10% har fått det.
  Visst har du en poäng i att dom ljuger.

  ” vi vet inte om historierna stämmer, vi vet inte hälsostatus på de som blivit sjuka/avlidit osv osv. Det är så oerhört mycket som spelar in, vi kan inte veta alla detaljer”
  Du kan börja med att läsa vad dom sjuka själva säger, vilket du tydligen inte har gjort.

  Du vet inget alls om långtidscovid och du uttalar dig tvärsäkert om långtidscovid.

  ”anti-covid” Vad är det?
  Det går inte att förneka viruset.
  Motståndare till mrna vaccin förstår jag.
  Hur ställer du dig till vaccin mot covid som bygger på den gamla tekniken innan mrna kom?

 17. 17
  Hasse säger

  Linda
  ”Jag har också ställt frågan men inte fått något svar, kanske är en känslig fråga?!”

  Många dog innan vaccinet kom och många fick långtidscovid innan vaccinet kom.
  skyll inte på vaccin.

  Om vaccinet även kan orsaka långtidscovid är en fråga som jag inte vet mycket om men att fråga dig är meningslöst då du inte ens vet vad långtidscovid är.

 18. 18
  Randi Siepen säger

  Jag ställde en enkel fråga: var den stackars mannen vaccinerat?
  Men får inget svar. Jag skyller inte på vaccin. Men hans symptom stämmer väl överens med biverkningar vaccinet kan ge.

 19. 19
  Linda säger

  Hasse:

  FHM hade rätt så tillvida att folk skulle smittas avsiktligt, då hade de flesta varit immuna, dock skulle dom skyddat våra äldre och de svaga, vilket dom inte gjorde. Det är vidrigt, dom avrättade de gamla och de svaga, ingen får stå till svars för det, dom ynkryggarna kommer undan.

  Tycker inte det låter rimligt med 10% som fått långtidscovid, har alla verkligen fått det? Jag tror faktiskt inte det. Siffror florerar om allt möjligt, dom mixtrar med siffrorna på alla håll och kanter, man kan inte lita på det tyvärr.

  Ja, jag läser vad dom skriver, jag läser även om de som fått biverkningar av sprutorna, de är långt långt fler: https://www.biverkningaravvaccin.se/

  Jag anser inte det varit en pandemi i den mening som ordet pandemi betyder, detta är ett virus, som vi har varje år, en del värre, andra mildare, denna gången var det en vassare variant. Vi har inte högre dödlighet dessa åren, det är fakta som finns bland annat här: https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/helarsstatistik–riket/befolkningsstatistik-i-sammandrag/

  Ja givetvis är jag motståndare till preparat som inte är fullt ut testade, vilket detta preparat inte är, det vet nog de flesta, det som de kallar covid-vaccin. Dock är folk skrämda så till den milda grad att dom gör vad som helst för att tro dom är säkra. Sprutorna hindrar inte dom från att bli sjuka, det är ju de som tagit sprutorna som är sjuka stup i kvarten, vi som inte tagit sprutorna är friska och krya.

  Väl beprövade vaccin har jag inget emot, absolut inte, vissa vacciner måste vi ta, även andra mediciner. Men inte detta som kallas för vaccin men som inte är ett vaccin. Hur många sprutor tror du ni måste ta? Nu är ni inne på femte sprutan, men det lär komma fler, blir väl ett par stycken varje år, vem tvår händerna och täljer guld nu? Follow the money.

  En annan sak som folk inte tänker på, dom är alldeles för rädda och kan inte tänka klart, som det verkar. Det är att ett virus muterar hela tiden, så man kan inte vaccinera bort det, det är omöjligt, ändå ska man ta spruta efter spruta efter spruta, det finns ingen logik.

  En annan intressant sak, några äldre personer som haft Asiaten när dom var yngre, de har inte tagit några sprutor, är över 75 år och har inte haft covid trots åldern talar emot dom med immunförsvaret och livet och hälsan i övrigt. Men de håller sej friska och har levt som vanligt under de senaste åren.

 20. 20
  Linda säger

  Hasse:

  Du skrev:
  ”Många dog innan vaccinet kom och många fick långtidscovid innan vaccinet kom.
  skyll inte på vaccin.”

  Fler dör nu än innan. Innan sprutorna kom så avled våra äldre, dom var så sköra och klarade inte influensan. Det är så varje år, många svaga dör när det är influensatider, det har inte varit mer dödsfall de sista åren, tvärtom, men nu börjar det öka igen sägs det. När året är slut har vi svaret på det.

  Du skrev:
  ”Om vaccinet även kan orsaka långtidscovid är en fråga som jag inte vet mycket om men att fråga dig är meningslöst då du inte ens vet vad långtidscovid är.”

  Det är klart preparatet som du kallar vaccin kan ge biverkningar och död, om du tar dej tid och läser på länken https://www.biverkningaravvaccin.se/ så kanske du förstår lite bättre. Detta är ett experiment och alla som tar sprutorna är försöksdjur, tyvärr är det så. De som inte fått några besvär av sprutorna har nog fått placebo, som brukligt i experiment, de kan skratta sej lyckliga.

  Sen kan du kalla det vad du vill, långtidscovid, vaccinskada eller vad som helst, så många som tagit sprutan och så många som har så kallat långtidscovid, säger det dej något? Det är hur som helst sorgligt att så många tar så mycket skada av dessa sprutor, så mycket lidande i onödan, stackars människor.

  Jag är så glad att jag inte tog sprutorna, jag är frisk och kry och de jag känner som inte tagit några sprutor är också friska och krya, men de som tagit sprutorna har bevär många av dom, tyvärr. Det är verkligheten.

  Vi får hoppas de ansvariga får stå till svars, men jag tvivlar.

 21. 21
  Jennie Hindersson säger

  inom funktionell medicin finns det duktiga läkare samt näringsfysiologer/naturopater/terapeuter som på basis av samlad evidens lagat protokoll för long covid. Se bl.a John Masterjohn, Chris Kresser, Evanbrand.com. samt FLCCC (Front Line critical care alliance) Det finns hjälp att få för både akut och long covid, samt biverkningar fr vaccin.

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  7 Linda
  Jag känner inte så väldigt många människor, men av de jag känner har de flesta tagit ”vaccinet” och ingen av dem har blivit sjuka eller dött av det.

 23. 23
  Annika Dahlqvist säger

  12 Randi Siepen
  Jag vet inte om han tog sprutan, jag ska fråga när jag har kontakt med min vän igen.
  Men det var alltså länge sen hans problem började, och då var det inte aktuellt med vaccin för hans åldersgrupp, så han var knappast vaccinerad då.

 24. 24
  Ann-Margret Lundgren säger

  Jag säger detsamma som Annika.
  I stort sett alla jag känner har tagit vaccinet, och INGEN har blivit sjuk! Inte jag eller min man heller.
  Bortsett från lite öm i armen och svag feber ett dygn efteråt, men det räknas inte, det är bevis för att vaccinet ”tagit”, jättebra!
  Och till hösten ska vi ta fjärde sprutan, när det uppdaterade vaccinet kommit.

 25. 25
  Hasse säger

  Linda
  ”Tycker inte det låter rimligt med 10% som fått långtidscovid, har alla verkligen fått det? Jag tror faktiskt inte det. Siffror florerar om allt möjligt, dom mixtrar med siffrorna på alla håll och kanter, man kan inte lita på det tyvärr. ”

  Tyvärr är siffrorna nog riktiga.
  England gjorde någon studie.
  https://www.langtidscovid.se/

  positiva är att många blir friskare eller friska.
  Negativa är att många inte alls tillfrisknar, hur många dom är vet jag inte, men tyvärr är en del så sjuka att dom tar sina liv.
  https://www.youtube.com/watch?v=aJ0kJnBLOMw
  Long Covid at Two Years: How Many Have Recovered?
  EN drabbad som har undersökt det. (dom som tog sina liv är inte med då dom inte kan kryssa i formulär)

  Enligt dig finns dom inte eller är dom psykiskt sjuka för så sjuk kan man inte bli av långtidscovid enligt dig

  Till dom som är så sjuka att dom inte står ut säger jag till slut hittar forskarna nog en förklaring och förhoppningsvis en bot, kämpa vidare, jag tror dom löser det till slut.

  Problemet är för stort för att läkarkåren och politikerna ska kunna sopa problemet under mattan.
  Många är arbetsoförmögna och därför kommer politikerna att bry sig om problemet.

 26. 26
  Randi Siepen säger

  Ann-Margret, att du och din man inte har fått några biverkningar av sprutan är mycket bra. Men det betyder ju inte att alla har haft samma tur. Jag är inte vaccinerad. Är absolut inte antivaxare. Men att ta ett preparat som till en början bara var nödgodkänt fick larmklockorna att ringa. Vill inte spela rysk roulette med min hälsa, kanske med mitt liv.

 27. 27

  Det finns läkare som prövar med Ivermectin …

 28. 28
  Johan Larsson säger

  Som Linda sagt, så är det fel att stoppa in alla som är emot covid-sprutan i facket för antivaxxare. Jag vill däremot vara ärlig och tydligt trots att jag så klart kommer få skit för det. Men så att alla vet, personligen är jag en antivaxxare, och har inte tagit en enda spruta sedan jag var i tolvårsåldern på 80-talet. Önskar att jag aldrig tog mässlingssprutorna som barn, men då var jag för ung för att förstå – får leva med konsekvenserna från dem helt enkelt. Dock var inte vacciner lika cancerogena före 1992, så jag är på rätt sida om den gränsen åtminstone.

  Covid-19 är ett nytt virus. Det är ett laboratorieskapat virus. Det är i stort sett bara i Sverige och Kina man fortfarande försöker påstå att det uppkommit helt naturligt. I andra länder är frågan snarare om det läckte av misstag, eller avsiktligt. De brukar hävda olycksändelse som mest sannolikt och undviker sedan att prata mer om det. Jag tror det var avsiktligt. Glykoprotein 120 råkar inte av en händelse hoppa från HIV till ett coronavirus i naturen, för att nämna en anomali.

  Det är ett Coronavirus och inte ett influensavirus. Att en del tror att det bara är en variant av flunsan, hänger troligen ihop med att vissa jämför hur sjuk man blir och menar att det är ungefär lika om man jämför med aggressivare influensavirus – dödligheten i influensa kan vissa år nå nästan lika högt utan att man föreslagit någon lock down för flunsan tidigare. Men covid-19 har varit svårare för många människor än någon tidigare respiratorisk sjukdom senaste 100 åren. Och den är lömsk, med många konstiga komplikaktioner. Ta t ex att hjärnan krymper i genomsnitt 2% efter infektion (om samma sak sker med vaccination har jag inte sett någon undersöka).

  Asiaten tillhör som sagt en helt annan virusfamilj och torde därför inte ha någon större betydelse huruvida man kan få covid eller inte. Mina föräldrar hade covid-19 tidigt (april -20). Mamma har haft både Asiaten och Hongkong. Pappa hade inte Asiaten. Båda var 85 år och ungefär lika sjuka. Vi ”barn” hade dock hunnit preparera dem så gott vi visste vid den tidpunkten. Ville så klart inte lägga in dem på sjukhus med tanke på att vården felbehandlade patienter vid den tidpunkten. De hade heller inte några direkta andningsproblem. Men medan min bror (som smittade dem) hade som en vanlig 3-dagars förkylning, tog det drygt 3 veckor innan de var helt feberfria. Det var lite varannandagsform för dem – ena dagen var de feberfria och andra dagen hade de feber (dock max ca 38 grader). Framförallt var de väldigt trötta (eller som mamma skrev i sin dagbok vissa dagar, att hon var helt slut efter långpromenaderna, och orkade bara jobba i trädgården en halvtimme innan de måste gå in och vila). Just durationen var nog jobbigast för dem.

  Efteråt hade de alla antikroppsmarkörer. Jag försäkrade dem om att de var immuna resten av livet mot just det viruset och att det skulle till en stor mutation om de skulle kunna drabbas igen, och de kunde leva precis som vanligt och gå i affärer utan oro eller någon fånig ansiktsblöja. Sedan kom Alfa, och jag sade att de inte behöver oroa sig – likaså när delta kom. Jag sade till dem att jag informerar dem om det kommer en variant som skiljer sig så mycket att de kan få covid igen. Det gjorde jag i november förra året när omikron dök upp i Sydafrika. Jag insåg att då spikproteinerna muterat på 32 ställen från det originalvirus de haft, så skulle de bara ha partiell immunitet. Alfa hade 4 mutationsställen och delta 7. Men jag poängterade också att i o m att de hade naturliga antikroppar, så kunde dessa identifiera så många fler delar av viruset att omikron knappt skulle märkas om de blev smittade, till skillnad från vaccinerade människor Såvida de inte haft asymtomatisk omikron, så har de fortfarande inte haft någon förkylning öht sedan coronan för mer än 2 år sedan, och de rör sig mycket ute bland folk.

  Jag kan ha viss förståelse för att äldre och/eller sköra människor vaccinerade sig våren -21, men hur folk kan ta booster efter omikrons intåg, fortfarande utformat efter första varianten, det är för mig en gåta hur mycket folk har otur när de tänker huruvida det är en bra idé eller ej. Lite av ett IQ-test skulle man kunna säga. Jag har följt statistiken på IVA sedan delta var utrotat. Och tänka sig, andelen ovaccinerade på IVA har under våren legat runt 15%, dvs märkligt nära andelen ovaccinerade i hela befolkningen äldre än 19 år. Anledningen? Vaccinen hade effekt på alfa och delta, men omikron är alldeles för långt från originalet. Det gäller dock spikproteinerna. En ovaccinerad med genomgången sjukdom har, inte heltäckande skydd, men eftersom allt annat virusmaterial innanför spikarna inte alls muterat i samma utsträckning hos omikron, så har de ett mycket bredare antikroppsförsvar där det räcker att känna igen en av kanske 20 olika delar av viruset för att immunförsvaret ska attackera omikron.

  För varje påfyllnadsdos av det s k vaccinet, sjunker antikropparna bort nästan dubbelt så fort som efter förra sprutan. Till slut kommer man få ta en booster typ varannan vecka. Bill Gates har pratat om 6-10 booster om året. Nej tack till det ekorrhjulet! Och för att inte tala om ”VAIDS”. För er som tagit sprutan kanske det är lika bäst att inte höra om det…men jag kan ju säga att det hänger ihop med observationen Linda gjort, att de som tagit sprutorna har diverse förkylningar klart oftare.

  Man kan ”follow the money” och upptäcka den cyniska girigheten från Big Pfarma. Men för mig är det bara mellanskiktet. Jag säger ”follow the power” och se när ni slås av insikten att denna massvaccinering nog hade genomförts även om inte några vinster på injektionerna varit att vänta. Men visst, de i den ”högre divisionen” hade ju fått det svårare att få läkemedelsföretagen att inverstera i något de inte kunde göra vinst på. För den yttersta ”eliten” som bestämmer här i världen är faktiskt pengarna i sprutorna sekundärt – de har pengar så det räcker, så andra mål hägrar för dem.

  Hur som helst. Man kan få svåra komplikationer och dö direkt av både sjukdomen och sprutan. Anledningen till att jag med lätthet avråder de flesta från sprutan är att den risken måste man utsätta sig för gång på gång – man blir beroende av injektioner för att hålla upp ett immunförsvar mot diverse sjukdomar. Det bästa om man tagit sprutan är att kliva ur denna spiral vid så få sprutor som möjligt och rädda det som kanske räddas kan. Genomgången sjukdom (utan att först vaccineras) ger det överlägset bästa och långvarigaste skyddet.

 29. 29
  Kristina säger

  Bra skrivet, Johan !

 30. 30
  Björn Ekholm säger

  Intressant att ingen här i bloggen nämner en helt annan orsak till att vara ”antivaxxare”. Jag har inte heller sett den i de hetsiga diskussionerna på mediernas fb sidor. Som kristen så har jag själv en helt annan anledning till att inte ta vaccinet mot covid än enbart den medicinska risken. Enligt Bibeln och även utombibliska profetior skall det framträda en Antikrist runt den här tiden vi lever i nu. Han skall träda fram när nöden i världen är stor och folk ska vända sig till honom i nöden. Det sägs att han kommer införa ett system där varje människa får ett ”märke” av något slag för att kunna köpa, sälja, resa m.m. Många kristna tror därför att detta vaccinet innehåller ämnen som kan vara det märket. Jag själv är inget undantag. Ur min synvinkel så ser det nu ut som att covid och det tillhörande vaccinet var ett första test, för att se hur långt man kunde gå med detta. Hur lätt eller svårt det skulle vara att få befolkningen att ta vaccinet och hur väl propagandan fungerade. Enligt min tro ligger det mäktiga politiska krafter bakom detta och förbereder det slutliga märket åt Antikrist. Förmodligen kommer det alltså nya virus som man uppmanar till vaccinering mot. Apkoppor just nu t ex. Förmodligen måste ett visst antal vaccin intas för att ”märket” skall vara fullbordat. Gissar också att nästa gång kommer man gå längre och med olika metoder tvinga människor att ta sprutorna. Det provades ju i några länder redan denna gång. I vissa länder tog man tydligen till militär för att handgripligen tvinga människor som vägrade. Då måste det vara otroligt starka skäl för detta. Mer än bara pengavinst. Så tror jag i alla fall och många andra kristna.

 31. 31
  Elisabeth G säger

  # 30

  Även jag är kristen, Björn Ekholm, och har tänkt i samma banor. Detta är förutsagt i Bibeln. Vi tycks verkligen leva i de yttersta tiderna. Om vi redan är där eller om det först ska bli ännu värre vet vi inte men det finns all anledning för oss att ”lyfta våra huvuden”. En ganska härlig tanke. Snart är vi framme. 🙂

 32. 32
  Lena i Umeå säger

  Några här skriver att de inte känner någon som är vaccinerad och som ändå blivit sjuk. Här följer exempel från min (relativt begränsade) bekantskapskrets. Min svärdotter (36 år) har haft Covid två gånger, först innan hon vaccinerades och sedan precis efter tredje dosen. Min son (35 år) fick Covid strax före tredje dosen. En granne (74 år) blev sjuk efter tre doser, men symtomen var milda. En annan granne (45 år) blev sjuk efter att ha fått tre doser, tror att hon fortfarande är sjukskriven efter flera månader. En kollega blev sjuk efter minst tre doser, men med milda symtom. Min systerdotter (29 år) blev sjuk efter minst två doser, men klarade sig bra. Hennes sambo däremot (30 år) drabbades så hårt att han låg på sjukhus några dagar. Även han är vaccinerad, två eller tre doser. Sju exempel alltså.

  Själv är jag inte vaccinerad, men har varit mycket noga med att hålla avstånd, ta dagligt C-vitamin över dagen, och håller mig till LCHF-kost. Tar också D-vitamin, K2-vitamin, magnesium, kalium och zink. Har de senaste 2,5 åren inte haft minsta lilla förkylning trots umgänge med de små barnbarnen (där har jag inte hållit avstånd av förståeliga skäl).

  Men det som upprör mig mest i debatten är att det används nedsättande epitet istället för sakliga argument. Och vi vet också att det är i stort sett omöjligt att påstå att vi vet något med säkerhet när det gäller orsaker till ohälsa och symtom, särskilt när vi tittar på enskilda fall. Själv drabbades jag av tråkiga biverkningar efter svininfluensavaccinationen. Något som inte direkt hindrar mig i tillvaron, men som jag känner av varje dag, varje timme, varje minut. Ibland gör det att jag har svårt att somna, men inte så ofta. Jag kan inte bevisa att det var vaccinationen som orsakade detta, men det finns med som biverkningar av det vaccinet, och även Covid-vaccinet. Så jag vågar inte chansa eftersom jag verkligen inte vill att mina besvär ska försämras. Forskning kan visa på trender och i vissa fall med stor sannolikhet orsaker, men på individnivå är det inte möjligt att säga varken det ena eller andra. Jag vet i alla fall själv att min kosthållning och kosttillskotten har gjort att jag numera är sjuk en tiondel så ofta som förr. Om det är en placeboeffekt, så får jag vara tacksam för att jag är så lättlurad att det håller mig frisk.

 33. 33
  Lennart säger

  30 Björn E
  Du lever i en fantasivärld, har du ingen att diskutera verkligheten med.
  Det är otidsenligt idag att tro på olika gudar och heliga andar.
  En kristen ledare i Ryssland gör kriget möjligt mot Ukraina.
  Krig är otidsenligt det hör hemma i forntiden precis som gudstro.

 34. 34
  Hasse säger

  32
  Lena i Umeå

  Vem har sagt att vaccinet alltid skyddar mot sjukdom?
  Folkhälsomyndigheten pratar mest om att det skyddar mot svår sjukdom och död.

  Vad hade hänt om dom inte hade varit vaccinerade?

  ——
  Det verkar som att många har svårt att ta till sig att vissa blir långvarigt sjuka, kan det bero på att det man inte har kunskap om kan man inte förstå och ta till sig?
  https://liu.se/nyhet/mojlig-mekanism-bakom-gatfulla-symtom-vid-covid-19-upptackt
  Tyvärr kan sjukdomen bli kronisk och inte botbar om vi har otur.

  ————–
  Jag tror inte att vi ska prata religion, det blir bra upprörda känslor.

 35. 35
  Björn Ekholm säger

  Lennart. Det är helt enkelt upp till var och en vad man tror på och inte. Jag tror på det jag skrev. Jag tycker det är märkligt att det var så pass viktigt att alla skulle ta just detta vaccinet att man alltså med militär hjälp i vissa länder handgripligen tvingade dom som vägrade att ta. Den vanliga influensan har historiskt enligt vad man kan läsa sig till årligen skördat mellan 300 000 och 700 000 dödsfall runtom i världen men då har det aldrig varit tal om att tvinga människor att vaccinera sig. Inte i något land. Inte vad man har hört talas om i alla fall. Var dessa människors liv så mycket mindre värda så att det inte gjorde något att dom dog kan man undra? Men under covid var det helt plötsligt otroligt viktigt att alla tog sprutorna, dessutom med det rent lögnaktiga argumentet för att skydda andra från smitta. Vaccin har alltid fungerat på så sätt att det skyddar dig själv mot svår sjukdom av den aktuella smittan. Det har däremot ingenting med smittspridning att göra. Det argumentet hörde man heller aldrig talas om tidigare som med influensan exempelvis. Det är någonting som inte stämmer här anser jag.

 36. 36
  Lena i Umeå säger

  34 Hasse
  Min kommentar riktade sig till några som skrivit att de inte kände till några som blivit sjuka som är vaccinerade. Jag gav några exempel på motsatsen. Tyckte jag skrev det tydligt i min kommentar. Och om du läser in något annat i de exemel jag tog upp så är det något som finns i ditt eget huvud. Inte i mitt.

 37. 37
  Ann-Margret Lundgren säger

  Lena, det beror ju på vad man menar med ”sjuk”. Menar man lite ont i armen eller lätt feber ca ett dygn, ja då är det många som blivit sjuka av sprutan! Men om man menar svårt sjuk, då är det som jag sa i inlägg 24.

  Och observera att vaccinet förhindrar inte mild covid, dvs liknande en vanlig förkylning eller vanlig influensa. Det är svår covid som förhindras, och det är ju det som är viktigt, tycker jag.

  Och så vill jag berätta ett exempel ur verkligheten: en man i 50-årsåldern, här i närheten av där jag bor. Han var fullt frisk, hade ett mycket krävande fysiskt jobb som han klarade utmärkt år ut och år in, var inte överviktig, hade inga underliggande sjukdomar, rökfri, åt nyttigt, var mycket ute och tränade och hade enormt bra kondition överhuvudtaget.
  Han fick covid 2020, alltså innan det fanns något vaccin. Till att börja med var det inte så farligt, men efter hand blev han mycket dålig, med bl a andningsproblem, och lades in på sjukhus, och till slut hamnade han i respirator. Hans familj informerades om att det var nära slutet.
  Men som genom ett under överlevde han, och efter en lååång tid kom han hem igen. Men……han sitter i rullstol, kan knappt inte röra sig, och har en massa olika problem, kommer aldrig att bli sitt forna jag igen, och kan inte arbeta mer.
  Han säger nu att han rekommenderar alla att vaccinera sig. Det han gått igenom önskar han inte ens sin värste ovän. En fruktansvärd fasa när det var som värst, då han var nästan död.

 38. 38
  Linda säger

  Ann-Margret Lundgren:

  Du säger att det så kallade vaccinet ska förhindra svår sjukdom och död.

  Hur kan du veta det när ingen annan vet detta, att du sen tror på vad dom säger är en sak, det är upp till dej.

  Men du ska inte påstå det som fakta, för det är ingen fakta, som sagt, ingen vet då detta är ett stort experiment. Dom TROR men dom vet inte.

  I medicinska experiment har dom placebo och dom har preparatet, vem som fått vad vet vi inte. De som inte fått några biverkningar har troligtvis fått placebo.

  Ingen, jag säger ingen, vet skada/nytta med sprutorna, det vet vi om några år, experimentet pågår för fullt i detta nu. Dom har många frivilliga försökspersoner, det skrämmer mej, men var och en gör sitt eget val naturligtvis. Förr fick man betalt om man deltog i medicinska experiment, det får inte ni som tagit sprutorna.

  Tyvärr är ni så rädda att ni inte kan tänka klart. Jag klandrar er inte, dom har varit mycket effektiva i sin skrämselpropaganda världen över. Dock lyckades dom inte skrämma mej och det är jag evigt tacksam för.

  Plandemin är över sen länge, nu går agendan framåt, makten vinner då folket inte är enade mot makten. Detta kallas söndra och härska och är en mycket effektiv metod.

 39. 39
  Lena i Umeå säger

  36 Ann-Margret
  Nej, jag har aldrig påstått att man ”blivit sjuk av sprutan!”. Det jag skrev var att människor har blivit smittade av Covid trots att man varit vaccinerade. I två av mina exempel var de svårt sjuka.

  Jag lägger inga som helst värderingar i detta, ville bara påpeka att när någon påstår att inga blivit sjuka i Covid, som är vaccinerade, så stämmer det inte. Ingen annan bestydelse ska läggas i det jag skrev. Vill man vaccinera sig ska man göra det, själv var jag livrädd för att vaccinera mig eftersom risken för handikappande biverkningar kändes alltför stora för just mig. Alla andra gör precis som de vill, och jag är glad att min mamma har fått 4 doser.

  Debatten blir så onödigt knasig när det ska läggas in betydelser i inlägg som faktiskt inte står där. Och om du kände dig träffad av det jag skrev så är det inget som jag kan lastas för.

 40. 40
  Ann-Margret Lundgren säger

  Linda, du har fel när du säger ”pandemin är över sedan länge”!
  Den pågår fortfarande! T ex har nu försvarsminister Peter Hultqvist fått covid och är isolerad.

 41. 41
  Rolf Mellberg säger

  Jag har inte läst allt här .en jag vill instämma i #6 Michael Richard.
  Vad gäller ultrahöga doser vitamin C intravenöst är det Paul Marik på FLCCC som gjort sensation med denna terapi i fallet livshotande sepsis. Kanske även användbart i kritisk covid men inte i kronisk long covid. Drbeen har flera gånger tagit upp FLCCCs lång covid på protokoll i sina filmer på yt.
  Men, är lång covid ett problem även för omicron?

 42. 42

  40

  Jag är en kvinna på 37år, fick covid Jan-22, högst troligt omikron, kände mig frisk efter ca 10 dagar, sen kom nya symtom som jag fortfarande lider av.. så ja, man får långtid även av omikron., tyvärr.
  Jag intog höga doser c-vitamin, zink, d-vit, och cbd-olja… kan inte säga att de varken hjälpte eller stjälpte..

  Förövrigt har jag märkt att flera bekanta med ”vaccinet” fått covid, flera ggr, dessutom blir de förkylda stup i kvarten oftare än de som inte tagit ”vaccinet”..
  Jag säger varken bu eller bä om det, man får gör som man vill och tror på.

 43. 43
  Linda säger

  Ann-Margret Lundgren:

  Du tror på allt dom säger verkar det som. Plandemin är över sen länge, det måste du förstå, att någon får influensan eller blir förkyld är inte lika med covid, men det förstår du väl?!

  Du glömde svara på min fråga:

  ”Du säger att det så kallade vaccinet ska förhindra svår sjukdom och död.

  Hur kan du veta det när ingen annan vet detta, att du sen tror på vad dom säger är en sak, det är upp till dej.”

 44. 44
  Ann-Margret Lundgren säger

  Linda: det heter pandemi, inte plandemi. Och den är INTE över! Förstår inte hur du kan tro det.
  Som jag sa, så är försvarsministern ett exempel på det.
  Det är restriktionerna som är borta, inte covid, även om det inte är så många som smittas nu.
  Men vi får se hur det blir till hösten igen.

  Många vänliga hälsningar från mig till dig.

 45. 45
  Linda säger

  Ann-Margret Lundgren:

  Ok, du får leva i din lilla bubbla. Plandemin är över för denna gången, dom startar nog igång ”maskineriet” till hösten igen och fortsätter med sin skrämselpropaganda, det ingår i agendan förstår du. Detta är så mycket större än du ens kan ana, du får se, tills dess, läs på om detta så förstår du. Kom då ihåg mej och vad jag har skrivit den dagen poletten trillar ner. Så var det slutdiskuterat om detta, vi kommer ingen vart.

  Du glömde svara på min fråga:

  ”Du säger att det så kallade vaccinet ska förhindra svår sjukdom och död.

  Hur kan du veta det när ingen annan vet detta? Att du sen tror på vad dom säger är en sak, det är upp till dej.”

 46. 46

  Pandemin kommer aldrig att ta slut! MEN den fascistiska OCH kapitalistiska plandemin fick dra sig tillbaka och slicka sina sår. Alla såg dess fula tryne! Så istället drog de igång ett krig så att de äntligen får använda alla sina moderna robotar och missiler. Tycker inte ni att det är konstigt att vi ska sätta sanktioner på Ryssland, när de enda som drabbas är vi själva??? Vi gräver västvärldens grav nu när vi ska klara matförsörjningen utan rysk olja och konstgödsel! Matreserverna håller snabbt på att ta slut. Bröd pasta växtoljor grönsaker kaffe… säg by by till monokulturmaten som förstör vår jord och de människor och djur som äter giftet. När några miljarder svultit ihjäl så kommer det att visa sig att långtidseffekterna av något som ABSOLUT inte har det minsta lilla med vaccin att göra. Alla försöksdjur har fått sitt immunförsvar förstört och av någon konstig anledning bildar dessa rna-strängar DNA i våra kroppar!!! Vad betyder det? Kan någon förklara? Vi har från första dagen konsekvent fått styrd ’icke-information’ från myndigheter och media. Likaså har det gått rykten om nazister på Antarktis. Vi kan lätt borte från förvirrad desinformation och det som erkända vetenskapliga auktoriteter säger!!! Måtte svälten missa oss och bara drabba människor i Afrika och arabstaterna. Så illa tänker vi! Vad är det karmiska priset för det?

 47. 47

  Det vart ju lite galet. Vi kan lätt bortse från desinformation och se skillnad på vad Luc Montaigner och andra världsledande forskare. Speciellt de som är ’visselblowers’ och går mot kapitalets intressen. Jag är själv miljonär men skulle aldrig kunna skada någon för att tjäna pengar! Till skillnad från dem som vi måste stoppa! De multinationella läkemedelsbolagen, ’Big Pharma’! Som ALDRIG gjort något av sitt hjärtas godhet skull!

 48. 48
  Kalle säger

  Du lever i en fantasivärld Linda. En tid efter vaccinationerna satte igång var den stora majoriteten av patienterna på IVA ovaccinerade samtidigt som en stor majoritet av befolkningen var vaccinerad ( vaccinet skyddar bevisligen mot allvarlig sjukdom).

  Nu ser det inte längre ut så på IVA men det beror på att nästan hela befolkningen haft sjukdomen eller tagit vaccinet, eller både och. Nästan alla har ett visst skydd. Samt att omikron som nu dominerar är mildare.

  Sen ser inte jag någon vits med att ta boosterdoser när det knappt finns några patienter på IVA. Det är ett tecken på att sjukdomen som den ser ut just nu inte är speciellt allvarlig.

  Vad gäller läkemedel mot långtidscovid så är jag lite orolig för att de som är allvarligt drabbade fått någon typ av permanent skada. Då kan det nog ta mycket lång tid för kroppen att återhämta sig. I dessa fall finns nog inga quick-fixes. Men jag killgissar bara. 😉

 49. 49
  Linda säger

  Ann-Margret Lundgren:

  Du tror på vem du vill, naturligtvis, precis som jag gör. Dock har de som du blint litar på en agenda och den agendan är inte vårt bästa, det lär du bli varse såsmåningom. Ja, jag håller med dej, man ska hålla en artig och vänlig ton, tycker alla har gjort det i denna tråden. Dock är en del av agendan som makten har, att söndra och härska, när dom lyckats med det så vinner makten, vilket är det som sker nu och det är fruktansvärt. Detta handlar egentligen inte om några sprutor, utan det är något mycket mycket större, som politisk korrekt media kallar för konspirations teorier, men som tyvärr är verkligheten. Dock hoppas jag att sådana som du (ni är många) att ni vaknar upp och inser vad det är som sker.

  Kalle:

  Nej Kalle, den statistiken stämmer inte, de som tagit sprutorna benämndes som obesprutade flera veckor efter dom tagit sprutorna, så statistiken som dom kablade ut stämde alltså inte. Jag minns inte exakt hur det var men du kan söka på nätet så hittar du info om det. Så det var utan tvekan missvisande statistik, en manipulation av statistik, dom lurade oss (er).

  De flesta som varit svårt sjuka eller avlidit har varit äldre människor som redan har en dålig hälsa och hade troligtvis inte heller klarat en ”vanlig” influensa. Sen finns det naturligtvis undantag, det finns det alltid. Det har inte varit högre dödlighet de senaste åren jämfört med de senaste 20 åren, den totala dödligheten då. Detta är fakta som ingen kan förneka, du kan titta på statistiken på tex. scb, den litar du väl på? Det man måste titta på är totalt antal döda på 1000 personer för att få en rättvis bild av det eftersom invandringen är väldigt hög och har varit i flera år nu. https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/helarsstatistik–riket/befolkningsstatistik-i-sammandrag/

  Jag lever i verkligheten, det är ni som litar på politiskt korrekt media som lever i en fantasivärld, ni lever i en bubbla och ni är tyvärr så lurade och det är så ledsamt. Jag förstår att folk är livrädda och rädda människor är lätta att styra. Det är aldrig försent att ändra sej. Vänligen läst på om detta, på båda ”sidorna”, när du gjort det så blir du förfärad.

  Som så många andra skriver här, så är det de som tagit sprutorna som är sjuka var varannan vecka, inte vi som är obesprutade, vi är friska och krya, det tycker jag säger mycket. Även de som tagit sprutorna som fått svåra biverkningar eller avlidit av sprutorna är skrämmande många. https://www.biverkningaravvaccin.se/ Jag förstår inte varför det är så svårt att inse, det är ju verkligheten som politiskt korrekt media gör allt för att dölja.

 50. 50
  Lasse P säger

  Det finns ju flera studier (risk-nytta analys) som visar att de enda som har nytta av vaccineringen är de som är över 80 år.
  Tittar man i övriga åldersgrupper så löper personer under18 år, 51 ggr större risk att dö av vaccin än covid-19.

  I åldersintervallet 18 till 29 år kommer covidvaccinerna att döda 16 personer för varje person som det räddar från en död av Covid-19.

  I åldersintervallet 30 till 39 år är det förväntade antalet vaccindödade personer 15 för att förhindra ett enda dödsfall i Covid 19.

  I åldersgruppen runt 50-70 så är det 50-50

 51. 51
  Kalle säger

  Gällande IVA är du felinformerad Linda.

  Hur doserna räknas:
  ”Svenska Intensivvårdsregistret räknar antal doser utefter datumet då sprutan gavs”

  Citat Linda ovan:
  ”de som tagit sprutorna benämndes som obesprutade flera veckor efter dom tagit sprutorna, så statistiken som dom kablade ut stämde alltså inte.”

 52. 52
  Linda säger

  Kalle:

  Rädda människor är lätta att styra, det är tydligt nu, mycket tydligt.

  Nej, jag är inte felinformerad, känner personal på IVA (flera stycken av varandra oberoende).

  Ni räknas som obesprutade veckor efter sprutan, därav medvetet felaktig statistik.

  Ni är grundlurade, ni som litar på pk-media och myndigheterna. Det är lätt hänt, jag förstår till viss del då de skrämt upp befolkningen efter konstens alla regler, det är också svårt för er att erkänna att det är så. Men det kommer en dag när ni blir varse om att mycket av det jag skriver stämmer överens med verkligheten.

  Minns ni tv-reportagen från Kina i början på plandemin, folk gick på gatan och bara trillade ner och dog, det var fejk å det grövsta, det var inte sant. Bara ett exempel på hur ruttna pk-media är, det är psykopater som kan göra så här mot sina egna. De går maktens ärende och blir rikligt belönade *urk*.

  Ingen är sämre än man kan ändra sej, även om det känns jobbigt, så är det en lättnad när det sker.

  Gällande mannen som Annika skrev om här så är det djupt beklagligt. Tyvärr har pk-media och myndigheter nog en stor del i att han tog sitt liv, de har hetsat på så mycket med detta och syftet har varit att skrämma befolkningen, vilket de lyckats med. Så många som är så rädda och det är fruktansvärt. De som har psykiska diagnoser mådde dåligt förut, nu mår dom sju resor värre, det är så hemskt. Våra gamla är så livrädda nu, de har ju för vana att lita på media och myndigheter, men det var länge sen man kunde lita på dom, nu får man väga allt de säger i en vågskål, de lägger till och drar ifrån efter behag.

  Det som skrämmer mej mest är hur hjärntvättade folket är och ifrågasätter inte logiken i många saker i denna plandemin. Vart tog sunt förnuft vägen?

 53. 53

  Vad Linda säger stämmer. Det sändes live från folkhälsomyndigheten. Byxorna nere, så att säga. De som fick besvär av sprutorna fick det omgående. Därför bestämde man att de skulle räknas som ovaxade tills det verkade. Vilket beräknades till två veckor. Därför blev alla sjuka räknade som ovaxade. Det var mycket roligt att se den myndighetspersonen inför teven. Hjälten är journalisten (glömt namnet) och de kriminella skurkarna är de som skapar statistik, myndigheten. De är faktiskt Omoraliska!!! De kriminella sjuka som vägrade ta sprutan fanns inte med i statistiken. Alla var besprutade!!! Den största lögnen i Rapports historia!

 54. 54
  Kalle säger

  FoHM och SIR räknar inte på samma sätt. Jag har hänvisat till SIR:s sätt att räkna.

  https://www.icuregswe.org/om-sir/nyheter/registrering-av-vaccinerad/

  Detta är fakta.

 55. 55
  Lasse P säger

  53 George W
  Reportern är Per Shapiro som till Britta Björkholm på FHM ställde frågan varför vaxxade räknades som ovaxxade i två veckor efter vaxxtillfället.
  Hon gav bara svammel till svar.
  Mattias Fredricson på Socialstyrelsen kunde vid ett annat tillfälle inte till Per S förklara den egendomliga 60 dagarsregeln som tillämpas kring covidinsjuknande och vaxxineringstillfälle.

 56. 56

  Linda är med Dig till 100% stå på dig kram.

 57. 57
  Ann-Margret Lundgren säger

  Obs att denna tråd handlar ju egentligen om långtidscovid.
  Om den mannen som var så sjuk så han stod inte ut längre.
  Och det finns, som vi alla vet, massor av människor som fått långtidscovid och lider svårt av det.
  Det är en ”följdsjukdom” till covid-19, ingenting annat.
  Låt oss hoppas att det kommer något botemedel snart!

 58. 58
  Antilögnare säger

  Djävulens gåva till världen var Internet.

  Satan ville inte vara sämre, så han uppfann det som kallas smartphone.

  Alla ska ner i lögnträsket.

 59. 59

  59
  Nej nej nej, det är inte djävulen som gett mig kunskaper och insikter och vänner! Det är inte Satan som gett mig möjlighet att inte svara i telefonen. Den talar om vem som ringer! Däremot har Mammon stulit äganderätten till det fria ordet och raderar vilt efter tycke och behag. Lögnträsket är det vi kämpar emot och ignoransen. Det är därför Annika Dahlqvists blogg finns. Det fria ordet i din fon.

 60. 60

  Vid pandemin början, våren 2020, så gick den franske virologen och nobelpristagaren Luc Montaigner ut i fransk teve och sa att detta inte alls var ett naturligt virus! Utan ett människoskapat forskningsvirus! För att utveckla en bot mot HIV! Han hade nämligen funnit att någon klippt in strängar från HIV-viruset i covid plus att viruset var infekterat av malariabakterier! Därefter sjönk hans status från nr 1 och världsledande, till total tystnad. Vad han sa skulle kunna skapa panik i befolkningen. Men gjorde samtidigt kampen mot viruset dödligt allvarligt för myndigheterna på sikt. Eftersom både HIV och Malaria är två permanenta tillstånd. Därav den outtalade fascistiska kampen mot viruset. Jag tror inte viruset är permanent skadlig längre och det har aldrig varit någon fara för människor som äter zinktillskott. Jag har nu försökt bli smittad ett par hundra gånger men viruset existerar inte i min verklighet. Däremot har min bäste vän som 2019 sprang en mil ett par ggr i veckan förstört sitt hjärta och hälsa med dessa vaccinationer. Men han själv tror inte det. Han tror att ett liv av stress slog till helt plötsligt och gjorde honom gammal och döende. Ingen statistik i världen säger att någon som blivit äldre och plötsligt tappar styrkan fått bieffekter! Det kategoriseras som åldersslitage. Men den som håller sitt näringsbehov på plussidan och kan hantera sin askorbinsyra, så existerar inte den här sjukdomen.

  Alla självmord beror på att hjärnan fastnat i en enda tanke och inte kan släppa den tanken. För mig och jag är 100% säker, så är en fastlåst självdestruktiv tanke en konsekvens av D-vitaminbrist!!! Alla vill koppla det till tidigare trauman. Det är bortförklaringar! Ett självmord begås när hjärnan tillfälligt fastnat. D-vitamin löser både det och covids långtidseffekter!

 61. 61
  Georg W säger

  Någon har mixtrat med mina länkar och jag ser med stigande förvåning var jag hamnar när jag tror att jag ska få lyssna på mina hemmasnickrade musikstycken. Någon manipulerar mig och mitt konto!?!?! Klicka inte på mitt namn!

 62. 62
  Johan Larsson säger

  Jag tyckte det var intressant att se i direktsändning hur de manipulerade data på presskonferenserna med i huvudsak Folkhälsomyndigheten. Det var någon gång i slutet av februari som den där Karin (eller vad hon hette), som tog över efter Tegnell sade att de hade fått ”dagsfärska siffror” på att en majoritet av IVA-inlagda utgjordes av ovaccinerade och att det visade att vaccin skyddade bra mot svår sjukdom även mot omikron. Hon demonstrerade det med en slide av stapeldiagram. Mycket riktigt var de ovaccinerade i klart större staplar för alla ålderskategorier. För den ouppmärsamme hade hon rätt.

  För den uppmärksamme var det ju pinsam lögn som jag trodde svenska myndigheter var lite bättre än att medvetet ljuga folket upp i ansiktet. Det stod i detta diagram att det var perioden vecka 51-02. Så sammanställningen må ha varit färsk då i sena februari när omikron blivit dominant, men under veckorna som presenterades var delta-varianten fortfarande klart dominant. Räkna dessutom att det tar ca 1,5 vecka innan pat hamnar på IVA från insjuknande, samt att en del låg där många veckor. Slutsatsen blir att de visade personer som i huvudsak smittats i slutet av november, då omikron inte fanns alls i Europa.

  Hon måste ha förstått det, så inkompetent kan man ändå inte vara och få jobb på ett ställe där analytiskt sinne krävs. Men de skulle ju vaccinera folk till varje pris, så det var väl okej att ljuga lite då, eller?

  Som jag skrivit tidigare så hade sprutorna effekt mot delta, men inte omikron. Så allt föll sig logiskt om man tittade noga utan att lyssna på hennes dravel. Men hon målade upp den ologiska motsatsen och inga ifrågasatte det uppenbara.

  Den senaste månaden har endast 25 pat skrivits in på IVA för covid. 2 av dem är ovaccinerade vilket utgör 8%. Med så litet antal kan man inte fästa större vikt vid siffran 8, då det kan slå ganska mycket med en pat hit eller dit. Men sedan deltapatienterna försvann har andelen ovaccinerade på IVA legat ganska precis på samma andel som i befolkningen som helhet. Alltså, alla booster hittills i år (som ju är omodifierat original-RNA) har varit helt verkningslösa mot inte bara smitta, utan också svår sjukdom. Det är vidare ingen bristande slutsats att även antaga att om man har lika stor risk att hamna på IVA trots ”vaccination”, så är risken att avlida lika stor. Alltså, sprutan för inget gott med sig mot omikron, men biverkningarna av sprutan finns ju där ändå.

 63. 63
  Jan Berglöf säger

  FLCCC:s behandling är nog den bästa. De är lite försiktiga på C så så hög dos som möjligt är bra. Både jag och min vuxna dotter har det hjälpt att få symptom under någorlunda kontroll, trots det tar det ett år att bli helt bra. Jag rekommenderar Thomas Levy MD bok ”Curing the Incurale” mycket läsvärd med 500 referenser och historik. Han har också skrivit en bok om magnesium.

 64. 64
  Hasse säger

  63 Jan Berglöf
  Jag är inte så optimistisk.
  Om det fanns en väl fungerande behandling varför berättar inte dom långtidssjuka om att dom har blivit friska av behandlingen?
  Vad en försäljare av en behandling påstår är inget vi kan gå på.
  Det du länkar till kan säkert hjälpa en del men hur många?
  (det är säker många saker som jag tror är bra i det som du länkar till)

  Det som kostar pengar funkar inte för långtidssjuka som är utförsäkrade från försäkringskassan är fattiga.

  Det kan finnas skador som inte går att behandla med vitaminer eller kost.
  Antikroppar mot något kroppseget kan finnas kvar livet ut.
  https://liu.se/nyhet/mojlig-mekanism-bakom-gatfulla-symtom-vid-covid-19-upptackt

  Många var fullt friska innan dom fick långtidscovid och då är det osannolikt att dom led av vitaminbrister, om långtidscovid berodde på vitaminbrister så skulle folk med dålig hälsa i stället fått långtidscovid.

  Om det finns en behandling så måste dom drabbade känna till behandlingen och dom måste kunna få behandlingen, om du vet något så hjälper det inte det måste bli allmänt känt.

 65. 65
  Hasse säger

  apkoppor monkeypox

  NIH, Wuhan were working on monkeypox
  https://www.youtube.com/watch?v=4E6cD-VWhQY
  Dr. John Campbell

  https://www.youtube.com/watch?v=QstOeAdBHiY
  Monkeypox Mutation Update

  Varför försöker dom inte stoppa detta virus?
  Viruset borde gå att stoppa om dom försökte.

 66. 66
  Dick Broman säger

  Plågsam långtidscovid eller plågsamma biverkningar av vaccinet om patienten är vaccinerad?
  Det är frågan, om vaccinskador har gjort större skada än nytta så bör det naturligtvis nu också finnas väldigt många personer som mår mycket dåligt av komplikationer av vaccinet, titta på det här, verkligheten hinner i fatt och sanningen kommer fram:
  https://nyheter.swebbtv.se/vaccinet-har-gjort-langt-storre-skada-an-nytta/

 67. 67
  Sebastian Sigvardsson säger

  Tyvärr låter det som en kopia av vad några av våra vänner råkat ut för efter sprutorna…..det är inte covid som orsakat deras problem och detta låter inte heller som ett typiskt longcovid case.

  Flccc botar longcovid och vaccin biverkningar gå in på deras hemsida och lyssna på vad Dr Paul Marik och hans team har för lösningar.

  https://covid19criticalcare.com/

 68. 68
  Hasse säger

  Dick Broman
  ”Plågsam långtidscovid eller plågsamma biverkningar av vaccinet om patienten är vaccinerad?”
  ”eller” är fel för vi vet med säkerhet att viruset orsakade symtomen på många.

  Ca 10% av dom som fick covid fick långtidsciovid.
  Detta hände innan någon hade fått något vaccin.

  Biverkningar av vaccinet kan finnas men för många vet vi att det inte berodde på vaccinet.

 69. 69
  Dick Broman säger

  Hasse

  Självklart finns det många som blivit svårt sjuka av covid men i dag så har vi också många som blivit svårt sjuka av vaccineringen och det är nu i dag väldigt svårt att veta vad som orsakar svåra symtom och sjukdom.
  Det kan vara plågsamma biverkningar av en covidinfektion och plågsamma biverkningar av en vaccination.

  Ännu en gång, se inslaget i från folkets radio nedan, det förklarar mycket väl varför många sannolikt i dag lider av plågsamma biverkningar av vaccineringen.

  https://nyheter.swebbtv.se/vaccinet-har-gjort-langt-storre-skada-an-nytta/

 70. 70
  Hasse säger

  Dick Broman

  Långtidscovid kom innan vaccinet fanns.
  https://www.sorryantivaxxer.com/
  En del dör av viruset.

  ska kolla på länken senare.

 71. 71
  Linda säger

  Jag är helt emot injektionerna, detta är inget som är beprövat utan helt nytt, ingen vet nytta/skada med detta preparat, det är ren fakta, det tror jag ”båda sidorna” kan enas om.

  Injektionerna är bara en del i en större agenda, en ond agenda som gynnar 1% av jordens befolkning, dvs. ett gäng psykopater.

  Jag spelar inte rysk roulette med mitt immunförsvar och min hälsa, så några injektioner i min kropp sker aldrig. Att ta det säkra före det osäkra är ett bra talesätt och det stämmer mycket bra här, jag tar inga risker.
  Andra (ni som tror på skrämselpropagandan) gör det, det är upp till var och en, ingen bestämmer över min kropp och jag bestämmer inte över någon annans kropp, svårare än så är det inte.

  Men nu till det viktiga. Här är tydliga för och emot injektionerna, vi kan inte komma överens, det är svårt att diskutera det.

  Söndra och härska, det är just precis det som sker och dom har vunnit som det verkar, dvs. makten har vunnit och har vi otur vinner dom i slutändan. Så länge folket inte är enade utan som nu, splittrade, då lär vi inte ha en chans, oavsett vad vi har för åsikter.

  Vi, alltså folket, måste gå ihop mot makten om vi vill vinna, gör vi inte det är vi körda och det finns ingen återvändo. Målet som makten har är inget som gagnar oss, folket, tyvärr.

 72. 72
  Sebastian Sigvardsson säger

  De som inte tagit några av dessa m`RNA injektioner och som överlevt så här långt måste ju onekligen vara vinnarna ? De riskerar inga framtida allvarliga biverkningar och har sannolikt blivit boostade många gånger om av viruset och på så sätt tränat/stärkt sitt naturliga immunförsvar medans det motsatta gäller för de som hoppat på detta spektakel som varken skyddar den injicerade eller omgivningen från att bli sjuk.
  De som hänvisar till sidan ”sorry vaxxer” har inte gjort sin läxa. Bara för att inte medierna tar upp detta fiasko så betyder det inte att det injicerade folket inte blir sjukare i framtiden pga ett försvagat immunförsvar.
  Jag är inte ett dugg förvånad om ”money pox” nu dramatiskt ökar pga detta medans de ovaxxade klarar sig fin fint. Sorry vaxxers …….mitt tips är att ni håller er ifrån fler injektioner och istället boostar er med vitamin C,D,A,K2 magnesium och zink samt ett sunt leverne med mycket socialt umgänge utan munskydd och hand sprit.

 73. 73
  Linda säger

  Sebastian,

  Håller med dej.

  Jag och ett stort antal vänner och bekanta är inte besprutade och vi har alla varit friska och krya hela tiden, med undantag från nån enstaka vanlig förkylning som säkert kan namnges som covid, dock mycket lindrigt, som en vanlig förkylning med andra ord, inga konstigheter. Inte har vi varit isolerade utan levt i stort sett som vanligt.

  Vi har inte heller trott på all den skrämselpropaganda media, myndigheter och politiker pumpat ut dygnet runt i två års tid. Vi är alla i olika åldrar från barn till pensionärer med varierande hälsostatus. Vissa här i forumet har svalt denna propaganda med hull och hår utan att ens ifrågasätta något, det skrämmer mej väldigt mycket.

  Några av oss tar extra D3, C-vitamin, Zink, Silvervatten osv. men långt ifrån alla.

  Onaturliga preparat hör inte till vår kropp om vi inte är av nöden tvunga, vissa läkemedel måste vi ta, men vi ska helst undvika detta så långt det går.

  Ni som tror så benhårt på denna planemin och injektionerna, ifrågasätt logiken i allt som sker och har skett, det är uppenbart att ni inte gjort det.

  Numera är Portugal ett av de länder som har mest smittade/sjuka i ”covid” påstås det, men det är också det land i Europa som har flest besprutade, hur hänger det ihop tycker ni? Inte så bra, eller hur! Bara det borde säga er någonting om sprutorna, dom är farliga för väldigt många och de som inte fått biverkningar eller avlidit av sprutorna har troligtvis fått placebo, för detta är ett experiment och ni gick/går villilgt in i fållan.

  Att lita på makteliten är mycket farligt, ibland livsfarligt, de bryr sej inte om oss, dom är psykopater.

  https://www.portugalresident.com/portugal-still-running-with-highest-covid-case-count-in-europe/

  Vänligen läs och lyssna till den kloka mannen Lars Bern, han har mycket att tillföra och ett långt liv fullt av erfarenhet och mycket stor kunskap.

  https://anthropocene.live/

  https://swebbtv.se/search?search=lars%20bern&searchTarget=local

 74. 74
  Sebastian Sigvardsson säger

  Linda 73 #

  Se denna artikel

  https://www.sott.net/article/468242-Police-charge-big-pharma-boss-with-falsifying-his-Covid-vaccination-status

  Varför betalar eliten enorma summor för att komma undan något som är testat ,säkert och effektivt ?

  Det hörs nu röster om att det som nu sker är någon form utav experiment men ett experiment följs upp mycket noggrant vilket inte är fallet idag utan man viftar bort biverkningarna och är inte alls intresserade av att följa upp någonting så vi ser sannolikt en process där målet är att minska jordens befolkning precis så som WEF öppet har talat om i många decennier. WEF är det verkliga hotet och nu styr de världen genom bla WHO som snart skall bli ett styrande/&övergripande organ…om vi inte säger ifrån men det lär sannolikt inte hända då de flesta har en stark övertygelse om att vi som larmar bara är konspiratoriska….

 75. 75
  Sebastian Sigvardsson säger
 76. 76
  Georg W säger

  Det finns en högre maktsfär än WEF och WHO. Det är världens rikaste företag och de har infiltrerat och satt in sina egna gubbar och gummor i alla styrelser, regeringar, politiska organ och tillståndsgivningvning. Det företaget heter Blackrock och de äger större delen av planeten, inklusive medborgarna. De är världens största ekonomi efter USA och Kina. Deras nya giv är att i krisen strunta i nya enegitekniker och istället satsa på den fossila energimarknaden. När något går åt fanders är det Blackrock som städar upp. När tillstånd ska ges är det Blackrock som beslutar. Det vi tror är en global konspiration, ÄR ett (1) superföretag.

 77. 77
  Sebastian Sigvardsson säger

  Rätt George och Vanguard äger Black rock….. nu köper de upp fastigheter med en rasande fart i valutor som i framtiden blir totalt värdelösa…..de vet exakt hur detta schackparti skall spelas och vi vanliga medborgare är ”bönderna” som offras om och om igen i varje kris som de planerar in i minsta detalj.

 78. 78
  Annika Dahlqvist säger

  Något som anti-covidvaccin-are inte tar upp är problemet med långtidscovid. Det är den problematiken som jag är mest bekymrad över. Den kan tom orsaka självmord, som jag berättade om i inlägget.
  Själv är jag inte rädd för döden, men för lång, svår och plågsam sjukdom som långtidscovid är.

 79. 79
  Linda säger

  Jag beklagar att din vän lämnade jordelivet alldeles för tidigt, det är ledsamt.

  Det är också så att media, myndigheter och politiker har sista åren spridit skrämselpropaganda och folket är på allvar livrädda, det är så hemskt, men deras taktik fungerar exemplariskt, tyvärr. De som är det minsta svaga psykiskt mår ännu sämre nu, att självmord sker är inte oväntat men oerhört tragiskt.

  De (media, myndigheter och politiker) slår på stora trumman för det som de kallar långtidscovid. Det ordet ”långtidscovid” matas i det oändliga, så snart tror alla som är sjuka att de fått långtidscovid. Det finns de som blir sjuka en längre tid, vilket är väldigt tragiskt, men egentligen inget konstigt, sånt händer ibland, att sen få höra skrämselpropaganda dygnet runt gör det naturligtvis inte bättre för de som är sjuka.

  Sprutorna är långt farligare, ni måste inse det. Fakta döljs om detta, men ni är tyvärr inte mottagliga.

  Något som också borde bekymra dej och de som är på ”din sida” är biverkningar och död som injektionerna åstadkommit, det är något som är och kommer att bli sju resor värre, ett stort bekymmer. Spruta 5 är på gång, när tar det slut? Aldrig verkar det som, iallafall inte så länge folket inte tar reda på fakta och slutar lita på de som inte vill oss väl utan endast är ute efter pengar och makt, vår hälsa skiter dom fullständigt i. Dock vill dom att vi ska bli färre på jorden, dom lyckas rätt så bra med det.

  Ni måste förstå att det som dom kallar covid är en vanlig influensa som är något vassare. Ni glömmer hela tiden bort att dödligheten är inte högre än andra år, säger det inte er någonting när ni går in i båset och får injektion efter injektion, ett preparat ni inte vet någont om nytta/skada nu och i framtiden, inga garantier för att det ska fungera, det ansvaret tar inte tillverkarna, varför? Om dom vore så säkra på att det ska vara bra då kan man också lämna garantier.

  Jag är förvånad att ni inte lyssnar på Lars Bern och tar till er det han delger, han är en mycket klok man med mycket kunskap. Men ni har blivit hjärntvättade av media, politiker och myndigheter och litar blint på dom, det är ert stora misstag.

 80. 80
  Johan Larsson säger

  # 78 Annika

  Jag har varit tydlig med att jag är vad man kallar en äkta ”antivaxxer”. Hypotetiskt skulle vaccination kunna vara bra ibland, men i princip inga vacciner som tillverkas idag är bra sammansatta. Nästan så man skulle överväga rispning i vissa fall istället (de patogener detta är möjligt med).

  Hursomhelst, det till trots så skrev jag i mitt första inlägg i denna tråd #10 absolut enbart om vad jag kunde komma på som kanske skulle kunna fungera mot långtids-covid – detta som funderingar kring ditt specifika blogginlägg. Skrev inget antivaxx där. Det gjorde jag sedan när den diskussionen kom igång. Men även där var jag noga med att föra fram att jag dels vet att corona inte är ett influensavirus (HxNx) och dels att det hos vissa finns kvardröjande nyckfulla symtom. Så jag håller inte med om att ”alla” antivaxxare bortser från långtids-covid.

  #77 Sebastian

  Nu blir jag osäker, du kanske har rätt, men jag har för mig att det tvärtom är Blackrock som äger Vanguard.

 81. 81
  Sebastian Sigvardsson säger

  Vanguards lite hemliga ägare äger i sin tur Black Rock och de är säkert inblandade även i State Street och mycket mycket mer men inget som man är helt transparenta med. ”Att verka men inte synas” är deras signum. De flesta känner att något är fel men tror att våra makthavare har de rätta verktygen för att reda ut denna soppa….tyvärr lär de få ett häftigt uppvaknande när de inser att mycket som sker inte är tillfälligheter utan planerat sedan decennier.

  Long covid är givetvis inget man skall ignorera men man kan inte ignorera den totala ignorans som vi sett från FHM och LMV när det kommer till tidig behandling av covid sjuka och sannolikt skulle de flesta ha undvikit detta fenomen long covid. Flera på denna tråd har redan hänvisat till Dr Paul Marik på Flccc som anser sig kunna bota de som insjuknat i ett tidigt skede vilket styrks av en drös med studier. Redan i mars 2020 ansåg flera forskare/läkare att Vitamin D3 spelade en stor roll för att undvika ett allvarligt tillstånd men även detta motarbetas hårt från LMV.

  https://ivmmeta.com/

  Hur kommer det sig att man så effektivt ignorerat tidig behandling och från alla håll ? Det finns naturligtvis en drös med pengar att tjäna på injektionerna och inget verkar få komma i vägen för detta bedrägeri.

  Ordet antivaxxer används för att förminska oss som varit tveksamma kring dessa snabb producerade preparat och jag tror att de flesta av oss tagit mängder med riktiga vaccin tidigare dvs sådana som har genomgått de olika faser som normalt krävs och som sedan skyddar oss för en lång tid framöver.
  De nuvarande preparaten verkar endast öka antalet biverkningar för varje dos och då borde alla människor med lite sunt förnuft tacka nej.

 82. 82
  Sebastian Sigvardsson säger

  En oerhört intressant studie som visar att de vaxxade riskerar att drabbas av autoimmuna sjukdomar.

  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168827822002343

  Bara ett av många bevis för att ni bör undvika m`RNA preparaten.

  Geert vanden Bossches redogörelse i sin helhet för den lite mer insatte.

  https://uploads-ssl.webflow.com/616004c52e87ed08692f5692/6244c3b09ad5701f3ec17765_GVB_s%2Banalysis%2Bof%2BC-19%2Bevolutionary%2Bdynamics.pdf

  Redan 2005 fann man att Hydroxychloroquine var en effektiv behandling mot Sars coronavirus

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1232869/

 83. 83
  Sebastian Sigvardsson säger

  En svensk studie ,visserligen in vitro, som påvisar DNA förändringar pga m`RNA preparaten.

  https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73

  I dessa sammanhang en gammal studie från 25/feb 2022 men ack så intressant.

 84. 84
  Linda säger

  Att injektionerna sänker ditt naturliga immunförsvar är det nog ingen tvekan om längre. Då de som är besprutade är sjuka var varannan vecka, det är likadant överallt i Europa och det är som vanliga förkylningar, en del lindrigare andra lite värre med feber. Sen tillkommer naturligtvis alla övriga biverkningar av sprutorna. https://www.biverkningaravvaccin.se/

  Detta är bara en av alla nackdelar med injektionerna.

  Ni som tror att injektionerna förhindrar svår sjukdom och död, ni tror det, experterna tror det, men INGEN vet om det är så eller inte. Men tro kan tydligen försätta berg, det ser vi tydligt nu.

  Det sägs även att vi kommer att få ökningar av många sjukdomar bland besprutade framöver, som cancer och mycket annat. Det ”fina” i kråksången är att det inte kommer att gå att knyta dessa sjukdomar till sprutorna, så dom har varit fiffiga, de som vill se till att världens befolkning krymper. Tyvärr så vet vi inte om det blir så eller inte, men det lär framtiden utvisa. Men för big pharma så är det win-win, först säljer dom injektioner för glatta livet, sen säljer dom ännu mer läkemedel för att ”bota” dessa sjukdommar och folket går trots det villigt in i fållan och får sitt lilla stick 1-2 gånger per år. Glöm inte ytterligare läkemedel för att stävja biverkningarna av föregående läkemedel, det är liksom big pharmas sätt att tjäna pengar, det går som smör i solen. Snälla, ni som sover, ni måste vakna någon gång, för ert eget bästa.

  Det finns bot, men det förbjuds, det förkastas och smutsas ner, varför? Detta är psykopater som kan göra sådant här utan att ens bry sej om folket, det är ledsamt och helt uppåt väggarna och detta är det inte många som fattat.

 85. 85
  Georg W säger

  Blackrock har 14-15% av Vanguard. Förmodligen är det korsägt. Plus att de även brukar ha dolda aktieägare i Sverige har Blackrock 42% av Industrivärlden. Om jag förstått det rätt så äger de Wallenberg-sfären. Vanguard hanterar 7 biljoner dollar, Blackrock 11 biljoner. Dessa företag är mycket nära den amerikanska politiska ledningen. Om man lägger ihop dessa företag med USA,s BNP. Så närmar vi oss 30 biljoner. Kina representerar ca 12 biljoner. Vi har bara en supermakt på jorden. Ingen kan mäta sig med dessa. De äger och styr allt. De äger läkemedelsbolagen och livsmedelsbolagen och kontrollerar allt digitalt. Fimpa plastkortet, e-legitimation, lån och pensionssparande.

 86. 86
  Dick Broman säger

  Georg
  Nu har tydligen slanten ramlat ned, bra!
  Vem eller vilka är det då som äger många Svenska politiker, den Svenska regeringen och som styr den Svenska statspropagandan via mainstream media?

 87. 87
  Georg W säger

  Blackrock genom Wallenbergs ägande. Sveriges regering samarbetar nära näringslivet. Näringslivet äger media. Allt går ut på ekonomisk tillväxt. Tyvärr inte för oss, men för exporten.

 88. 88
  Nisse Hult säger
 89. 89
  Kalle säger

  Vansinniga konspirationer blir inte mer sanna för att man upprepar dem. 😉

 90. 90
  Linda säger

  Kalle, det är inga konspirations teorier, det är verkligheten, men den som blundar ser inte verkligheten, de lever i sin egen bubbla och när den spricker, då lär ni landa i verkligheten rätt så hårt…..

 91. 91
  Georg W säger

  När Kalle inte har något vettigt att säga har man nått kärnan på diskursen. Även om vi pratar om superekonomier, så är de ändå fullt transparenta. I den meningen att alla företag är och ska vara transparenta. Därför är verkligheten om planetens ekonomi ingen konspiration. Sedan vet vi som är/varit företagare att vi alla har hemliga strategier för att öka vinsten och vårt inflytande på vår marknad.

  Vi vet alla att ”någon” tjänar enorma pengar på pandemier och krig och samhällsutvecklingen i sin helhet med klimatomställning. ”Någon” tjänar enorma pengar och det samtidigt som samhällsekonomin går på kryckor. Dessa ”någon” har en maskin som ruinerar folk på hundra års sikt och samlar genom ränta allt till slut.

  Vi vet nu namnet och förstår den ekonomiska principen! Hur ska vi stoppa detta världsherravälde som representerar vårt livsmedelsverket, Socialstyrelse, massmedier osv osv. Vi gör precis som de vill och digitaliserar vår ekonomi så att våra datorer kan ha totalkontroll över oss allihop och varje krona vi utbyter med varandra.

  Det är ingen konspiration att dessa få pengainvesterare sätter agendan på varje bank på vår jord. De bestämmer vad en bra bonde eller företagare är. Alla måste böja sig för deras kapitalistiska lagar. Det är alltid banken som vinner!!! Och banken ägs av bolag som investerar vårt pensionssparande. Vi vill väl alla ha så hög pension som möjligt när den dagen kommer. Vår värld är galen för att ett fåtal amerikanska kapitalister styr världsekonomin och förmodligen världshändelserna också.

 92. 92
  Kalle säger

  Blue pill. 😉

 93. 93
  Annika Dahlqvist säger

  Jag har nu inhämtat uppgifter. Mannen ifråga fick sitt första insjuknande i Covid 2020, innan han fått någon vaccination. Han fick sedan flera Covidinsjuknanden under åren, senast i början av -22. Han fick två vaccinationer under åren, utan negativ reaktion efter någon av dem.
  Han led svårt av långtidscovid hela tiden, och gav till slut upp och ändade sitt liv.

 94. 94
  Dick Broman säger

  En mycket informativ och intressant intervju med Dr. Jørn Eikemo, riktigt nyttig information, missa inte den!
  https://swebbtube.se/w/wEdsg2YQixxCGkCEDYvXTL

 95. 95

  93 Annika dom lyssnar inte vissa vill inte inse felen dom har.
  .
  Vissa bestämde sig för att viruset var ofarligt och att det bästa var att släppa lös viruset.
  Folkhälsomyndigheten och några i några olika alternativrörelser.

  Om du inte kunde hjälpa din bekant hur ska då dom andra sjuka få hjälp.
  Det finns ingen bot det är bara påhittat (några kan må bättre med någon terapi möjligt)

  Naturlig immunitet är idioti när viruset är skadligt, det fungerar bara bra på relativt ofarliga virus.

  coronan nån procent dör direkt, naturlig immunitet är bara en garanti till döden för dom.
  Naturlig immunitet innebär att ca 10% av hela befolkningen skulle få långtidscovid, många lider länge av hälsobesvär, kan vara upp till 1% som aldrig blir friska mer.

  Allvarlig långtidscovid är hemskt dom saknar arbetsförmåga och lämnas ut till FK som bara hittar på att det finns ett jobb dom kan ta och sen är det fattigdom.
  Blir dom för sjuka så orkar dom inte mer.

  Höjden av dumhet är att inbilla sig att viruset är ofarlig bara för att man tror att vaccinet är skadligt.

  Dog av eller med covid pratar många alternativare om, sen påstås det att siffrorna är överdrivna men hur bokförs din bekant?
  Han dog av coronan men bokförs som suicid om jag har rätt.

 96. 96

  En del påstår att det finns behandling för långtidscocid TYVÄRR ÄR DET FEL.

  Personer som tror på skolmedicinen provar inte något alternativ och därför blir dom helt utan bot.
  ( om det skulle finnas en bot så får dom inte boten)

  Vissa läkemedel det kan ingen här få tag i så även om det fanns läkemedel så får ingen i Sverige det.

  Länkar till utländska sidor med diverse saker är inget värt om vi inte kan får det här.

  Behandlingar som kostar pengar kan vi glömma för det har inte utförsäkrade råd med..

  Patientföreningarna har vad jag vet ingen bot att rekommendera.

  Om det fanns en lösning så borde det kommit fram nu, åtminstone på alternativsidor.

  Dom som är sjuka ska inte ge upp det borde komma en lösning med tiden men boten motarbetas av folkhälsomyndigheten och vissa alternativare som vill tysta ner det dom har åstadkommit,
  DET ÄR DERAS FEL.

  Har jag fel så är det bara att skriva en kommentar o länka till det.

 97. 97
  Johan Larsson säger

  #93

  Han hade immunitet efter genomgången sjukdom fram till och med delta-varianten. Den är livslång, men spelar ingen roll för någon längre eftersom de tidigare varianterna i princip inte existerar längre. Det fanns dock ett sätt att förstöra denna immunitet, och det var att ta vaccinet. Det var länge sedan jag fick förklarat varför, och då jag inte är någon immunolog så minns jag det inte tillräckligt bra för att förklara varför. De mest namnkunniga (och därför tystade) varnade redan när vaccinerna kom att man skulle särskilt akta sig för dem om man hade genomgången sjukdom och naturliga antikroppar. De antikroppar man testade för vaccinerade blev höga av sprutan efter tillfrisknande, men det var andra delar i det ganska komplexa immunsystemet som lamslogs. Därav att han eventuellt kunde ha fått det igen även innan början av -22.

  Den han fick i början av -22 var troligen omikron, och det är så annorlunda att folk som haft tidigare varianterna kan få det. Det är nästan som två helt olika virus. Sedan kan det också vara så att han blev förkyld eller flunsan och antog att det var covid igen, eller testade han sig alla gånger? Det är många under de här åren som varit helt säkra på att det är just covid de har, för att sedan testa negativt för det. Influensan kan ge ungefär samma symtom och däcka en rätt ordentligt. Att få omikron 2 eller fler gånger verkar nästan uteslutande drabba vaccinerade.

  När sprutorna började ges, sade man efter en kort tid att dessa kunde bota långtidscovid. Eftersom det varierar hur länge långtidscovid sitter i, gjorde man sannolikt några anektdot-observationer hos några patienter som råkade bli spontant av med kvardröjande symtom kort tid efter injektionerna (dvs de hade blivit det ändå). För konstigt nog taldes det allt mindre om denna effekt med tiden, trots att den borde ha blivit statistiskt tydligare. De få jag hört som hoppades bli av med långcovid av sprutan hade samtliga ”oturen” att det inte gällde dem. Det är inte säkert att han blivit kvitt problemen om han låtit bli sprutorna, men jag tror oddsen hade sett betydligt bättre ut.

  Som jag skrivit tidigare, så var det ett mycket nyckfullt virus de skapade, med vissa retrovirusegenskaper. Jag har aldrig påstått att det var ett harmlöst virus att leka med. Bara att sprutan var/är ännu värre. Redan innan den började ges sade experterna (som blev tystade) att det kommer vara en del allvarliga biverkningar straxt efter administrationen, men de riktiga konskvenserna skulle synas ungefär 3 år senare.

  Det är jättetråkigt att det blev som det blev med din bekanta. Jag klandrar honom inte för någonting – inte heller att han tog sitt liv, för även om det är lätt att säga att han inte borde ha gjort det så kan jag förstå om allt är olidligt och det aldrig vill gå över. Klart man hoppas att effektiva behandlingsmetoder utvecklas (om bot ej är möjlig, så åtminstone symtomlindring) och att man lägger större resurser på det.

  En sak som skulle kunna hjälpa är Fluoxetin. Det hjälper vid infektionen, och eftersom hypotesen att det hjälper då det bl a är inflammationsdämpande så skulle det teoretiskt kunna hjälpa även efter. Kan hända att han fick det preparatet, såväl av den anledningen som av att han var deprimerad av besvären. Då ska man komma ihåg att de första månaderna på denna och andra SSRI rent generellt innebär en ökad suicidrisk. Likt vacciner är jag i vanliga fall ingen förespråkare av SSRI, men just för covid har man en klart starkare statistisk effekt jämfört med hur väl det fungerar vid depressioner. Ska tillägga att det är främst Fluvoxamin man har data på, men Fluoxetin är snarlik, fast med färre insättningsbiverkningar. Anledningen till att man började titta närmare på det här var för att man tidigt såg att (vid den tiden av någon konstig anledning) folk som var i behandling för depression generellt löpte mindre risk att bli svårt sjuk i covid (det var tydligt på populationsnivå). Det var av ungefär samma anledning som man insåg att Pulmicort (budesonid) var ett bra medel mot svår covid, nämligen att astmatikerna som först antogs vara en riskgrupp visade sig klara sig bättre.

 98. 98

  Johan Larsson

  Skriv en sagobok du blir en berömd författare, Du hänvisar till sagor och du skriver själv sagor.
  Jag påstår att månen trillar ner på oss i morgon det är lika sant.

  Folk dör av viruset nån procent.
  Ca 10% får långtidscovid av dom så blir en del inte friska alls.

  Hur kan någon förneka ren fakta?

  Hur ofarligt farligt vaccinet är kan man diskutera men viruset är inte ofarligt.

  Den som inte gillar dagens vacciner mRNA kan propagera för att forskarna tar fram ett vanligt vaccin som vi hade före mRNA, det kan gå att får fram ett vaccin som är ganska så ofarligt men det klarar få av att inse.

  Kan Putin hjärntvätta en del av sin befolkning så kan vissa i alternativrörelsen hjärntvätta sin följare.

 99. 99

  Johan Larsson
  ”Han hade immunitet efter genomgången sjukdom fram till och med delta-varianten”
  Dårskapen saknar gränser.

  Före vaccinerna och muterade virusvarianter kom så fick många långtidscovid.

  Immunitet saknar betydelse ingen kan vara immun mot ett nytt virus, långtidscovid får många efter första infektionen, immunitet kan därför inte finnas hos dom som får långtidscovid.

 100. 100
  Johan Larsson säger

  Hasse

  Eeh..

  Kan det rent av vara en ny biverkning av sprutan att man kan få nedsatt läsförståelse, eller hade du det redan innan…?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa