Misstanke om att Covid-vaccin ökar risken för hjärtinfarkt

Intervju med Aseem Malhotra .

Det finns alltså misstanke  om att Covid-vaccinet orsakar en inflammation i kroppen, även i hjärtats kärl, som ökar risken för hjärtinfarkt och plötslig oväntad (hjärt)död.

Om det är sant borde vi framöver se en ökad frekvens av hjärtsjukdom i befolkningen. Det är ju äldre personer som har den högsta risken för hjärtsjukdom, och det är även dessa som är vaccinerade i störst utsträckning.
Det är också möjligt att Covid-19-sjukdomen ökar risken för hjärtsjukdom. Därför är det viktigt att fråga personer som drabbats av hjärtinfarkt, eller annan hjärtsjukdom, om de haft sjukdomen eller fått vaccinet.

 

Comments

 1. 1

  Det är också ganska intressant att läsa den fact-check på reportaget … då får man kanske sammantaget en mer nyanserad bild. https://www.logically.ai/factchecks/library/99987978

 2. 2

  I en intervju för kanske 2 månader sedan fick Petter Brodin frågan om ungefär det här och om barn skulle vaccineras. Han gav då svar att det finns data om att det är större risk för hjärtproblem för barnen om de inte skulle vaccinera sig. Personligen fick jag intrycket att det lite åt gallimattias-hållet, men man kan ju alltid fråga honom! Eller nån annan för den delen…
  https://ki.se/search?q=petter+brodin
  https://ki.se/covid-19/forskare-pa-temat-covid-19

  https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/comirnaty-vaccin-mot-covid-19-pfizer-biontech#hmainbody2
  Mycket sällsynta fall av myokardit (inflammation i hjärtmuskeln) och perikardit (inflammation i hjärtsäcken) har rapporterats efter vaccination med Comirnaty. Fallen inträffade främst inom två veckor efter vaccinationen, oftare efter den andra vaccinationen och oftare hos yngre män. Efter vaccination ska du vara uppmärksam på tecken på myokardit och perikardit, såsom andfåddhet, hjärtklappning och bröstsmärta, och omedelbart söka läkarvård om dessa skulle uppstå.

 3. 3
  Nisse Hult säger

  Säger bara en sak vilken himla tur att man inte tagit en enda spruta (65+)

 4. 4
  Ann-Margret Lundgren säger

  82 % av Sveriges vuxna befolkning har fått två sprutor nu. Det är ca 8 miljoner människor. Hur många av dem har dött av vaccinet, kan ni antivaxare säga det?
  De enda jag vet är de två-tre kvinnor som dog av Astra Zenecas vaccin i våras (proppar och blödning samtidigt), sedan har jag inte hört talas om någon mer.
  Och Sverige slutade ju sedan med Astras vaccin. Själv fick jag Astra som nr 1 i april, ville inte ha mer av den sorten, väntade tills i augusti och fick då Modernas som nr 2. Perfekt! Jag mår bra fortfarande, liksom alla andra jag känner som fått två eller t o m tre sprutor.

 5. 5
  Dam i norr säger

  Jag skulle önska att människor kunde respektera andra människors val när det gäller den egna kroppen, och särskilt att de undviker nedsättande epitet som är helt onödiga.

  Jag har själv inte vaccinerat mig, eftersom jag fick obehagliga biverkningar av svininfluensavaccinet, biverkningar som jag nu haft i 12 år, och som jag upplever varje minut varje dag, sannolikt resten av livet. Ni får ursäkta mig, men jag är inte beredd att chansa igen.

  Till saken hör också att jag i princip bara träffar min närmaste familj, handlar när butiken har kring 5-10 kunder, går aldrig på evenemang eller restaurang. Så jag betackar mig för att beskyllas för det ena eller andra. Jag ser mig inte som ett hot mot Sveriges/världens befolkning för det val jag gjort.

 6. 6

  Jodå, även hjärtkärlproblem uppmärksammas i Exposés framvisning av statistik från olika länder. här har vi dagens rapport om läget i Skottland:
  https://dailyexpose.uk/2021/11/26/heart-disorders-and-excess-deaths-among-young-adults-rising/
  Exposé redovisar officiell statistik, mest i Storbritannien. Men det förtigs av medierna. Istället bygger de upp sin propaganda med slagord och invektiv.

 7. 7
  Björn Ekholm säger

  Ann-Margret Lundgren På det svarar jag såhär: jag har ingen aning om hur många som dött av själva vaccinet för några sådana siffror har inte framkommit mig veterligen. Men förmodligen ett antal för det vore helt osannolikt att dessa tre fall skulle vara helt unika. Däremot är det en annan sak som jag finner MYCKET märklig i sammanhanget. Nyligen rapporterade media om att ”smittan skenar i Europa”. Det var den ena skräckrapporten efter den andra. Observera, det var alltså innan denna senaste mutation kom. Med tanke på att både myndigheter och media fullständigt bombarderat ut budskapet att det är dom ovaccinerade som sprider smittan, hur är det då möjligt att smittan skenar ute i Europa där alla länder haft mycket hårdare restriktioner och vaccinkrav än Sverige? Antingen ljuger media och myndigheter eller så stämmer det så som det alltid varit tidigare, att vaccin skyddar dig själv mot svår sjukdom men du sprider smitta lika mycket som en ovaccinerad. Med andra ord så är detta med vaccinpass alltså totalt irrelevant och något som inskränker människors frihet helt i onödan.

 8. 8

  Länder måste ta det säkra före det osäkra. Hade varit intressant att se en simulering ifall man helt hade skippat vaccinerna och resultatet därav.
  Med stor sannolikhet hade det blivit flera tragiska fall liknande dessa:

  https://duckduckgo.com/?q=mother+of+*+dies+in+covid&t=ffab&ia=web
  och
  https://www.sorryantivaxxer.com/

  Nu blir det tyvärr alltmer av:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/V9alRJ/dubbelattacken-som-ska-stoppa-nya-skrackvagen

 9. 9

  Rapport som visar de anmälda biverkningarna. Jämför med andra vacciners och mediciners biverkningar så blir det svårt att missa allvaret

  https://checkfact.org/statistik-biverkningar-covidvaccin/

 10. 10
  Nisse Hult säger
 11. 11
  Nisse Hult säger

  @ 4 Ann-Margret Lundgren

  Jag känner personer som definitiv INTE mår bra efter jab 1 & 2 och nu är på väg in i jab 3

  Blodproppar är vanligt, flera dessutom på kort tid

 12. 12

  Obegripligt att sjukvården spelar med i farsen om vacciners förträfflighet, hur mycket förnekelsemaskinen måste skramla & gnissla för att öronbedövande försöka flytta fokus från vetenskapen att vaccinet numer ÄR mer värdelöst än någonsin om näringsbrist råder. Det gör det enkelt hos äldre, hos kroniker, hos människor sjukvården placerar i riskgrupper men aldrig talar om varför. Diabetiker har brist på D-vitamin, Zink & Selen. Samma lär gälla för överviktiga. Brist är så vanligt att det är lika normalt som förödande på folkhälsan. Det är enkelt för var och en att be om prov, men initiativet borde vara vårdapparatens… Riskgruppklustret måste vara tillkommet ur samma faktum som vissheten om biverkningar & faror med vaccinet. De vet, men väljer att tiga, dölja.
  Dr John Campbell
  Goverment inaction
  https://youtu.be/fbGug3rczx4
  D-vitamin levels adviced
  https://youtu.be/V5g9AVqRsjo
  Zink
  https://youtu.be/yISH-sCvHXU

  Hur många i Långtidscovid vet inget om hur deras villjor uppkommit & försvåras medan de tilldelats sugrör & några A4 med instruktioner, andningsövningar medan läkningen av syreupptagning väntar ut sina desillusionerade månad efter månad. Smak & lukt försvunnit. https://youtu.be/x_adWYnBnSo

 13. 13
  Viola Ollaiver säger

  Jag är övertygad om att Covid ökar risken för hjärtinfarkt och stroke i mycket större utsträckning än vad vaccinet gör. Proppar i lungorna riskerar man också. Jag har en 80-årig släkting som kom undan med en lindrig Covid men hennes son som är i fyrtioårsåldern blev sjuk i hög feber i en vecka och strax efter han blivit frisk så fick han blodproppar i lungorna. AstraZeneca är väl det vaccinet man hört mest talas om vad gäller blodproppar samtidigt med blödningar dessutom men det vaccinet har väl tagits ur bruk nu. Det var det vaccinet jag fick men det gick bra förutom att jag fick lite extra skarpa skov av mina vanliga åkommor, vilket jag tror kan höra ihop med vaccinet.

 14. 14
 15. 15
  Ann-Margret Lundgren säger

  Nisse Hult:
  Om det är så vanligt med blodproppar som biverkning, då borde ju sjukhusen vara fulla av patienter med proppar?
  Och det har jag inte alls hört något om…..

 16. 16

  Ann-Margret
  Det du inte hört talas om. Det var ju en stark argument. Eller?

 17. 17
  Ann-Margret Lundgren säger

  ebet: ja du kan ironisera…
  Men jag skulle vilja veta vilka sjukhus som har massor av patienter med vaccinbiverkningar????

 18. 18

  #15 A-M Lundgren
  Det är ju inte så att det kommer in busslaster till akuten med hjärtproblem efter att dom blivit jabbade.
  Det är väl snarare så att det misstänkts att man, globalt, ser ett möjligt samband mellan vaccin och ökning av hjärt och blodrelaterde problem.
  När en aktad facktidning som som NEJM uttrycker sina farhågor bör man nog inte avfärda det alltför lättvindigt.
  Bif. länk ligger i fas med trådens ämne.

  https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMcibr2113694

 19. 19

  Var inte blodproppsbiverkningar mera på tapeten tidigare i år?
  Hittar just nu bara denna studie från juli:
  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)01693-7/fulltext

  Men eftersom jag fastnat i vinkelvolten ang ovaccinerade och konsekvenser därav så
  kan det vara intressant att läsa historier från som dagligen uppdateras:
  https://www.sorryantivaxxer.com/

 20. 20

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/34xQKP/svensk-virusforskare-jag-ar-mycket-orolig

  Är det här en typisk Aftonblaska-rubrik?
  Hur farlig kan denna variant vara. ? Hittar just nu inget om det, mer är vad jag minns att det tidigare pratats om att nya mutatuoner blir mindre farliga…

 21. 21
 22. 22
 23. 23

  Ang blodproppar. Som jag förstått det är det vanligaste från covidvaccinen mikroskopiska blodproppar som enbart påträffas vid d-dimertest.

 24. 24
  Hanveden säger

  Det som Lars Bern har skrivit om på sin blogg Anthropocene om det Lasse Blomdahl skriver om i sina krönikor om Glykokalyx är tydligen det allt beror på!!!

  https://anthropocene.live/2021/10/07/varfor-ar-sjukvarden-ointresserad-av-glykokalyx/

  https://anthropocene.live/2021/11/13/kan-glykokalyx-ge-svaret-pa-oforklarade-halsoproblem/

  https://anthropocene.live/2021/11/14/ett-forsok-att-forklara-me-cfs-och-fibromyalgi/

  https://anthropocene.live/2021/11/15/syresattningen-av-blodet-ser-bra-ut-sager-doktorn/

  https://anthropocene.live/2021/11/25/kan-sjuk-glykokalyx-orsaka-hjart-karlproblem/

  Orkar ni inte ta del av alla länkningar så läs åtminstone den sista…

  ”Kan sjuk glykokalyx orsaka hjärt/kärlproblem?” handlar den om och det är tydligen där i våra allra minsta
  kärl som problemen uppstår om vi äter fel kost…

  mLCHFh B-) .

 25. 25

  Jo, vi får hoppas den nya varianten onödiggör vaccinering. Skulle det kunna vara så att den nya varianten liksom slår ut övriga?
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lakaren-som-upptackte-omikron-milda-men-ovanliga-symtom

 26. 26

  #25 Stefan
  Drömscenariot skulle väl vara om Omicronvarianten smittar lätt men med milda symtom vilket även skulle kunna ge immunitet mot de tidigare varianterna.(önsketänkande?)
  Då finns hoppet att vi uppnår global flockimmunitet och får ett slut på eländet, men det är kanske att hoppas på för mycket.

 27. 27
  Katerina säger

  Om jag tillåter mig vara en aning ironisk så låter det på medias rapportering om att ”smittan skenar i Europa” att de kommer från en annan planet. Det är influensa virus vi pratar om. Den är mycket smittsam och den kommer att smitta, punkt. Influensa virus gör det oavsett hur många masker man tvingar på folk. Influensa märks varje år speciellt på hösten. Influensa virus muterar – det är så den har lärt sig att överleva – och kommer tillbaka varje år. Människan har levt med influensavirus i alla herrans år. Att vi smittas är inte intressant – det intressanta är hur kroppen reagerar.

  Att man har blivit mer besvärad av den beror på att vi har blivit klenare. Varför? Industriprocessad näringsfattig skräpmat drar ner immunförsvaret. Högt blodsocker ihop med diabetes och annan kronisk sjuklighet sänker immuniteten. Detta är väl inte någon hemlis längre? Det som händer är att man håller på med obegåvade reportage om smitta och skapar panik istället för att prata om hur man stärker immunförsvaret. Har man ett immunförsvar som är nere i fotknölarna så hjälper inte vacciner. Vacciner är till för att träna immunförsvaret, men om det egna försvaret är obefintligt vad är det som ska tränas?

 28. 28

  @26 Lasse,

  Jo, det får vi verkligen hoppas. Blir kanske kommande veckor som det visar sig.
  https://www.expressen.se/nyheter/tre-experter-darfor-blir-det-inte-som-i-fjol/
  Kanske t o m blir så att redan vaccinerade blir svårare drabbade och en site dyker upp vid namn sorrydoublevaxxed.com 😉

 29. 29
  goran van den buske säger

  Ja vi gamla luggslitna LCHF:are börjar komma lite till åren. Flera av oss tillhör säkert numera de officiella riskgrupperna – för allt och lite till. Har inte själv haft ett enda sjukdomstillstånd på alla dessa år. Inte så mycket som en lättare förkylning eller ngt annat jag kan påminna mig om. Hade i o f s lite huvudvärk efter ett ryggmärgsprov för ungefär tio år sedan. De ville kolla om jag var dement.

 30. 30
  Nisse Hult säger

  15
  Ann-Margret Lundgren

  23
  Helena

  En 17cm lång blodpropp i ett ben kanske inte kan räknas till ”mikroskopisk” eller?

 31. 31
  Ann-Margret Lundgren säger

  Nisse Hult: ojdå, så otäckt! Men var det konstaterat att proppen berodde på Pfizers eller Modernas vaccin?

 32. 32

  #27 Katerina

  Det är väl bevisat att vaccinet minskar risken för allvarlig sjukdom hos äldre personer ( alltså med svagare immunförsvar ) .

  Naturligtvis borde ett bra immunförsvar vara målet för alla och precis som du skriver är säkerligen processad mat och socker något som vi ska undvika.

  Men att vaccinet inte hjälper personer med svagare immunförsvar låter helt felaktigt. Snarast är det väl så att personer med ett bra immunförsvar egentligen skulle kunna låta bli att vaccinera sig.

 33. 33
  goran van den buske säger

  Tror lite som #32 Kalle. Verkar mest logiskt för ngn (som jag) som inte följt utvecklingen eller vaccindebatten närmare i detalj. Om man tänker tillbaka genom historien och vid alla stora farsoter, så har det väl visat sig i efterhand att mänskligheten gjort något fundamentalt fel, men framförallt käkat fel eller som en del, nästan inte alls. Som då troligtvis kan ha orsakat stora spridningar och stor dödlighet. Dagens stötesten kan möjligtvis vara övervikt, processad mat och för stort intag av raffinerat socker + överdriven renlighet. Jag inbillar mig att folk bokstavligen tvättar bort sitt naturliga immunförsvar från huden. Finns folk som duschar upp till tre ggr dagligen. Det gjorde jag själv i ungdomen. När jag jobbade som sotare och dagligdags tränade för elitsatsning. Då var jag inte annat än småsjuk och förkyld stup i kvarten. Utvecklade senare även svåra allergier och astma. Som försvann på ngn vecka när jag bytte kost och började praktisera LCHF … och har sedan, som jag tidigare nämnt, inte ens haft en lättare snuva, huvudvärk eller magbesvär på snart tjugotalet år. Har även uppmärksammat att de flesta elitidrottsmän som drabbats av covid19, nu är tillbaka på ungefär samma nivå som tidigare. Kanske med några få undantag. Däremot är plötsliga dödsfall bland samma grupp mycket skrämmande. Några som naturligtvis benämns som ”foliehattar” misstänker vaccinen, medan rabiata vaccinförespråkare påstår att elitidrottsmän alltid dött på detta oförklarliga sätt. ”Bara att vi inte tidigare uppmärksammat detta fenomen”. Vilket för mig låter märkligt. Nej, mina vänner. En ny sträng åsiktskorridor är tydligt upprättad. Tidigare såta meningsfränder blir återigen svurna meningsmotståndare och jag tror att vi som vanligt kan lasta genomslagskraften och diverse gruppbildningar på sociala medier. Varav en av alla dessa, är denna, får man ändå säga, solida grupp.

 34. 34

  Ytterligt svårt att se hur ett försvagat immunsystem skulle ha någon som helst nytta av ett vaccin. Enbart fakta om Zink, dess breda spektrum av funktionen som inbegriper och förutsätter närvaro borde haft sjukvården, folkhälsomyndigheten på sin sida för länge sedan. Vaccin skyddar varken äldre, utsatta lr andra. Om månglarna i templet hade sina förutsättningar med det övermagade prästerskapets goda minne är världen bara försedd med större varianter av där åteln är samlas gamarna. Läkemedelsindustrin är ingen Fågel Fenix även om Aktieägarna skulle vara förtjusta över framställningen. Vårt unika bo i universum har fått en otroligt ful Gökunge i redet. Likt en höna försöker sjukvården samla sina ömtåliga kycklingar under sina vingar, förresten ringmärkt av Läkemedelsverket ska väl allt vara i sin ordning… för att ingen av de inblandade ska gå fattig ur striden mot mänskligheten

 35. 35
 36. 36
  Nisse Hult säger

  @ Ann-Margret Lundgren mfl

  Sök på dessa idrottsmän på ex Google och läs vad som hänt efter deras besprutningar

  Bara några exempel på varningsklockor

  Jeremy Chardy , Antoine Méchin, Kyle Warner, Florian Dagoury

  Triatlet, MTB Cyklare, Tennis spelare osv

 37. 37

  #34

  Det torde väl vara bevisat bortom allt rimligt tvivel att åtminstone kortsiktigt så hjälper vaccinet mot död och IVA-inläggning. Du menar att statistiken är förfalskad?

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistikdatabaser-och-visualisering/vaccinationsstatistik/statistik-for-vaccination-mot-covid-19/uppfoljning-av-vaccination/forekomst-av-covid-19-efter-vaccination/

 38. 38

  60 omikronsmittade i Norge efter julbord, samtliga fullvaccinerade.
  Hoppas det blir lindrigt förlopp.

 39. 39

  Det kanske blir årets julklapp en supersmittsam supermild Coronavariant. Då är den här skiten slut om en månad. 😉

 40. 40
  Dick Broman säger

  Statistik ljuger alltid, det finns tre grader av lögner. 1 Lögn, 2 djävulsk lögn och 3 statistik.

 41. 41

  # 40

  Dick, det där är ett talesätt…. 😉

  Har man den inställningen till statistik på riktigt (den ljuger alltid) så kan man i princip strunta i all forskning och sitta hemma i kammaren och muttra att jorden är platt…

  Sen kan man tolka statistiken på olika sätt …så det går absolut också att tolka delar av FHM:s statistik på ett sätt som stöder antivaxteorier men den sätter ändå en del gränser för vad man kan påstå.

 42. 42
  Dick Broman säger

  Problemet är att det finns alltid de som har ett eget intresse att manipulera statistik,
  Jag har sett det med egna ögon många gånger inom fiskevård, jag har också sett de katastrofala konsekvenserna av felaktiga beslut som tas på grund av manipulerad statistik.
  Och att ingen sen tar ansvar för de felaktiga besluten.
  Min åsikt är att statistik skall tolkas mycket försiktigt, att tro på statistik är mycket farligt.

 43. 43
  Dick Broman säger

  Jag är glad för att det finns de som tar egna initiativ och som lägger ned energi och tid på att motbevisa statspropagandan och dess statistik.
  Det här är enligt min mening en mycket läsvärd text:

  https://newsvoice.se/2021/12/usa-200000-dodsfall-coronavaccin/

 44. 44

  @43
  Länder måste ta det säkra före det osäkra. Hade varit intressant att se en simulering ifall man helt hade skippat vaccinerna och resultatet därav.
  Med stor sannolikhet hade det blivit flera tragiska fall liknande dessa:

  https://duckduckgo.com/?q=mother+of+*+dies+in+covid&t=ffab&ia=web
  och
  https://www.sorryantivaxxer.com/

 45. 45

  Skulle vilja resonera en stund om det här med smittspridning och vaccinerade jämfört med ovaccinerade.

  Rimligen kan virus flyttas runt av en persons hand oavsett vaccinationsstatus. Så när får vi obligatoriskt krav på att använda engångshandskar så fort vi rör oss utanför hemmet? Vaccinerad eller ej spelar ingen roll.

  Sedan har vi droppsmitta, för luftburet är väl inte detta virus? Ur personer som pratar far det pyttesmå droppar ur munnen på, och är man sjuk, eller precis på väg att bli sjuk, så finns det virus i dessa små droppar. Dropparna kan landa både direkt i livsmedel som någon skall äta, eller direkt i ansiktet på någon som är nära, eller på någon yta som någon obehandskad tar på. Sedan flyttar denna person lite virus via sina fingrar till sina ögon, näsa eller mun. Eller livsmedel som någon annan skall äta.

  Kan då en vaccinerad person oskadliggöra ett virus fortare än en ovaccinerad med ett normalt immunsystem? Hur ser processen för oskadliggörandet ut?

  Och angående smittspridning. Jämför gärna sveriges hållning angående munskydd som varandes dåliga då de kan invagga människor i oförsiktighet. Vad kan då inte ett vaccin göra? Det kan väl aldrig leda till oförsiktighet? Speciellt om man via sina skattepengar köpt ett vaccin vars effekt klingar av på ett. . . låt oss säga ”inkomstbringande” sätt. För vaccintillverkarna.

 46. 46
  Hanveden säger

  # 36

  Dr. John Campbell har intervjuat Kyle Warner om hur han fick perikardit av att ta ”vaccin”:

  https://www.youtube.com/watch?v=H7inaTiDKaU&t=5s

  https://www.youtube.com/watch?v=7rZZTPp-eYU

  Hittade en video till om hur Kyle Warner visar hur nedbruten han är av det faktum att ”vaccineringen” har
  förstört hans liv…

  https://www.youtube.com/watch?v=mBBYAjvmhik

  mLCHFh B-) .

 47. 47
 48. 48

  Hjärtfel efter vaccinering? Efter vad vi hört kan det speciellt gälla personer med starkt eget immunförsvar. Det antas bli konflikt mellan naturligt och konstlat immunförsvar. Därav kanske de underrapporterade dödsfallen efter vaccinering.
  Och Dick Broman, om att ljuga med statistik, läs R. Feinman: ”Nutrition in crisis”! Finns här en förklaring av varför ”etablissementet” så envist kvarhåller idéer som idag så tydligt strider mot känd vetenskap? Det säger inte Feinman rakt ut, men det är den tanke som infinner sig.

 49. 49
 50. 50
 51. 51

  @Kalle

  Det är inget ”vaccin”, om jag har förstått saken rätt, men ett genetiskt experiment som verkar ha gått fel … eller rätt … beroende på hur man ser det … Hur man ser på den saken skiljer sig nog åt, beroende på hur man ser på population och hur man ser på moral och etik.

  Själv är jag ambivalent. Dels är populationen för stor på många platser, när olika djurarter trängs undan och utrotas, dels är det omoraliskt att döda oskyldiga människor som gör sitt bästa, för det finns ju faktiskt människor som har moral och gör rätt mot medmänniskor och natur.

  I övrigt är det lite som med alla de som vägrar plocka bort luddet i tvättstugans torktumlare. Jag vill att de ska dö så fort som möjligt!

 52. 52

  Vad Stefan just citerade i 49 är ett gott exempel på den “argumentering“ som vi meddelas enligt 6 ovan: “slagord och invektiv“. Sakligt resonemang om den statistik som Exposé och andra meddelar vore mera övertygande, men det erbjuds ej.

 53. 53
  XMargareta säger

  # 50

  Läser man ditt inlägg, så kan man faktiskt tolka det som att de människor, som enligt ditt mått inte har moral och gör rätt enligt din åsikt borde dö?
  Alltså om man kunde skilja ut just de människorna så…….

  Eller skämtar du lite?
  Hur ser du på population, moral och etik?

 54. 54

  Här kommer en mycket tråkig historia. Nu hände det i hissdörren, grannen säger till mig som är nyinflyttad,
  ”är du vaccinerad”? jag skakade på huvudet,
  grannen sa:”då tar jag trapporna”

 55. 55

  Sorry , jag gav inte riktigt rätt länk från FHM ang hjärtproblematik.

  https://regionvasterbotten.se/VLL/Filer/Information%20om%20Myokardit_Perikardit_20210928_final.pdf

 56. 56

  52 Piltson

  Tror inte jag hänger med riktigt, Menar du min 47?
  https://people.com/health/strangers-donate-breast-milk-after-mom-of-6-with-a-newborn-baby-dies-of-covid/
  De har en Gofundme-sida:
  https://www.gofundme.com/f/contribution-to-help-megan-and-michaels-family

  Jag kommer med sådana länkar mest av respekt för barn som drabbas p g a vuxnas ideer och åsikter.

 57. 57

  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/fullvaccinerade-bakom–halften-av-de-nya-fallen/

  Vecka 47 rapporterades 27 nya fall rapporterade in på iva-avdelningar i Sverige, jämfört med ett medeltal på 17 nyinläggningar tidigare vecka. Av de nya patienterna förra veckan var 22 procent vaccinerade.

  Och de ovaccinerade på iva är yngre än de vaccinerade, enligt FHM.

  – Medelåldern för den som är ovaccinerad på iva är 52 år, för den vaccinerade gruppen 72 år. Vi ser alltså att vaccinationen gör stor skillnad, sade Britta Björkholm, avdelningschef på myndigheten, på torsdagen.

 58. 58

  Ryssland konstaterade närmare 75 000 dödsfall med kopplingar till coronapandemin under oktober månad, enligt statistikbyrån Rosstat.

  Hittills har över 520 000 ryska medborgare dött enligt Rosstat, vilket är klart högre än regeringens officiella siffror.

  Den federala statistikbyråns uppgifter offentliggjordes på fredagen, och väcker frågor om både rapportering av dödsfall och insatser mot pandemin i Ryssland.

  Myndigheter anklagas för att försöka tona ned virusets konsekvenser. Statistiken från Rosstat visar en mörkare verklighet än de siffror som presenterats av regeringsorgan.

  Enligt regeringens officiella siffror har Ryssland närmare 279 000 rapporterade dödsfall kopplade till covid. Regeringsstatistik räknar bara de fall där viruset varit en primär dödsorsak efter obduktion, medan statistikbyrån Rosstat inkluderar dödsfall där den avlidne har varit smittad.

  Enligt Rosstat har Ryssland, med omkring 144 miljoner invånare, bekräftat fler än 520 000 covidrelaterade dödsfall sedan pandemin bröt ut. Bara Brasilien, med omkring 212 miljoner invånare, och USA, med ett invånarantal på närmare 330 miljoner, har fler dödsfall som orsakats av covid.

  Omkring 40 procent av Rysslands invånare har vaccinerats mot covid, trots upprepade uppmaningar från bland andra president Vladimir Putin. (TT)

 59. 59

  #54 Kristina G
  Att din nyinflyttade granne agerade som hen gjorde visar på vilket samhälle skräckpropagandan skapar.
  De ovaccinerade beskylls för att driva pandemin och med hjälp av MSM som okritiskt upprätthåller en bild av någon slags domedagsfarsot med potential att döda hela jordens befolkning så är de ovaccinerade nutidens förföljda judar.
  Verkligheten är att de vaccinerade sprider sjukdomen lika mycket, om inte mer än ovaccinerade.
  Engelska flottans hangarfartyg fick ett utbrott av Covid-19 efter 2 veckor till sjöss, likaså ett kryssningsfartyg som fick ett likartat utbrott samt julfesten i Norge där 60 deltagare vart smittade…gemensamt?? Alla var fullvaccinerade!
  Allt för en sjukdom som WHO själva anger vara dödlig till 0,05% för personer under 70år. Alltså lägre än en säsongsinfluensa.
  Nu framställs Omikronvarianten som dödsstöten för samhället och röster höjs för att införa tvångsvaccinering. För helvete…De fall som hittills upptäckts är väldigt milda, avvakta lite så kanske vi uppnår verklig flockimmunitet utan vaccin.
  Snittåldern i Sverige för samtliga avlidna MED, inte av, Covid-19 är 84 år d v s högre än den ”normala” snittåldern för avlidna som är 82 år.
  89% av de avlidna med Covid-19 är över 70 år med en eller flera underliggande sjukdomar.
  Med hur utvecklingen blivit, skulle vi skyddat de äldre bättre och låtit naturen sköta resten så hade vi varit tillbaka på banan för ett halvår sedan.
  Nu drivs vi av vaccinhysteri vilket skapar de mutationer vi inte vill ha och som förlänger vansinnet till fördel för Big Pharma som uppges tjäna 1000$ i sekunden på att vaccinera befolkningen med ett, fortfarande, nödgodkänt genpreparat.
  Det var foliehattar som framförde farhågor att ovaccinerade skulle sättas i karantänläger under vapenhot i Australien…idag är det verklighet.
  Det var foliehattar som framförde farhågor att vaccinet skulle ge dåligt skydd..idag är det verklighet.
  Det var foliehattar som framförde farhågor att vaccinet skulle ge svåra biverkningar….idag är det verklighet.
  Det var foliehattar som framförde farhågor att covidpassen skulle användas för att kontrollera befolkningen…idag är det verklighet.
  Vad gör ni vaccinerade då eran nyvunna frihet försvinner efter 6-10 månader om ni inte följer vaccinationskravet och era barn, nära och kära i allt större utsträckning drabbas av vaccinbiverkningar….för det kommer att bli verklighet.

 60. 60

  Tack Lasse P. Det behöver jag läsa om och om igen.

 61. 61

  Det här med vaccinationspass är helt brilliant. För jag antar att det kommer att visa att vaccinerade är lika stora smittspridare som friska ovaccinerade.

 62. 62

  #60 Jösses
  Vi vet redan att vaccinerade utan symtom sprider smitta, men det gör inte ovaccinerade utan symtom.

 63. 63
  Eva Wahlbeck säger

  ”Inside Australia’s Covid internment camp”, på ”tuben”. Otroligt.

 64. 64

  #54 Kristina…

  Har upplevt samma sak.
  Har promenerat med en 79 årig person under flera år, men nu är det stopp, dotter och väninna har sagt att hon inte ska träffa mig som är ovaccinerad. Inomhus har vi inte träffats de senaste två åren. Självklart bara utomhus. Personen är vaccinerad med dos tre. (Kanske även den vanliga säsongsinfluensan.)

 65. 65

  59 Lasse P

  Jag håller med dig iaf till 30%:-) Speciellt ang omikron..
  Dock så finns det andra siffror och teser som motsäger det du skriver, orkar inte gå in på det nu.

  En fråga dock som jag önskar att du ger mer analys av:
  Du skriver ”Allt för en sjukdom som WHO själva anger vara dödlig till 0,05% för personer under 70år. Alltså lägre än en säsongsinfluensa”
  Enkel matematik gör att det då inte skulle stämma mkt av det man kan finna på t ex sorryantivaxxer om personer som dör i covid. Det skulle liksom betyda miljontals kända antivaxxare som bloggar mm i sociala media osv.
  Räkna lite huvudräkning t ex på denna sökning :
  https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=radio+host+dies+covid&ia=web

 66. 66

  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/agnes-wold-svarar-pa-fragor-om-coronaviruset/

  Mikael – Läsarkommentar
  I dag 22.22

  Enligt UK Health Agencys nyligt släppa veckorapport så framgår det att det är fler vaccinerade som är smittade per capita än ovaccinerade? Kommentar?

  Profilbild för Agnes Wold
  Agnes Wold
  I dag 22.22

  Naturligtvis är det inte så. Så här står det i rapporten: ”Several studies of vaccine effectiveness have been conducted in the UK which indicate that 2 doses of vaccine are between 65 and 95% effective at preventing symptomatic disease with COVID-19 with the Delta variant, with higher levels of protection against severe disease including hospitalisation and death. ”

  Det finns massor av fina tabeller och diagram i den publikationen som visar hur otroligt effektiva vaccinerna är. Särskilt när man tagit spruta nummer 3, när man kommer upp i närmast 100%-igt skydd

  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1037987/Vaccine-surveillance-report-week-48.pdf

 67. 67

  Emil – Läsarkommentar
  I dag 22.06

  Finns det någa studier angående eventuella långsiktiga risker och fördelar med mrna-vaccinering hos människor? ovh finns de tillgängliga att läsa på internet?

  Profilbild för Agnes Wold
  Agnes Wold
  I dag 22.06

  Detta med långsiktiga risker är en missuppfattning. De risker för biverkningar med vacciner har ingenting att göra med vilken typ av vaccin det är (levande, dött, protein-, mRNA…) utan vilken sorts immunsvar man får (som i sällsynta fall hos vissa individer kan reagera med något i kroppen, som vid narkolepsin). OM ett vaccin har en sådan biverkan, så dyker den upp inom ett år. Det har vi också sett med de vacciner vi har – Astrabiverkan (blödningar/proppar) dök upp efter ett par månader, Pfizer/Moderna (hjärtinflammation) några månader efter att man börjat vaccinera yngre personer. Det dyker inte upp nya biverkningar efter 5 år av den enkla anledningen att man har som starkast immunsvar kort efter vaccinationen och om det händer någonting, så händer det då.

  Fördelen med mRNA-vaccinerna är att de efterliknar en naturlig virusinfektion utan att man behöver ge ”levande” virus och alltså inte riskerar någon infektion. De ger ett extremt bra immunsvar med både antikroppar och cytotoxiska T-celler, precis som en äkta infektion. Ett ”avdödat” virusvaccin (såsom influensan) är sämre och ger bara antikroppar och inga cytotoxiska T-celler (som utgör det viktigaste skyddet mot virusinfektioner). En annan fördel är att de är lätta att producera. En tredje fördel är att de inte innehåller proteiner och därför sällan ger upphov till allergiska reaktioner. En fjärde fördel är att man inte behöver använda adjuvans (immunförstärkande ämnen) eftersom de är så kraftigt immunstimulerande

 68. 68

  Ante – Läsarkommentar
  I dag 21.45

  Ja du Agnes, Själv tar jag inte dessa sprutor, och jag är definitivt ingen ”vaccinvägrare”, så sluta kleta etiketter på folk så blir hela debatten mer värdig. Skälet är helt enkelt att jag inte betraktar dessa sprutor som vaccin. Det är ju mer korrekt ”genpreparat” som får cellerna att tillverka dessa spikproteiner. Så fungerar inte klassiska vaccin, eller hur? Så kalla det för ”läkemedel” om ni så önskar, men NEJ något vaccin är det INTE. Och vad som händer på lång sikt i kroppen efter dessa läkemedel är det ingen som vet, därav avstår jag. Tack för ordet.

  Profilbild för Agnes Wold
  Agnes Wold
  I dag 21.45

  Det finns ingenting som heter ”klassiskt vaccin”, det är en term som anti-vaxxarna har uppfunnit i år. Jag har jobbat med immunologi i 40 år och många av mina kompisar har sysslat med vaccinforskning, men ”klassikt vaccin” är ingenting någon hört talas om. Jag förstår att du blir orolig för att man sprutar in mRNA som tas upp i cellerna som då instrueras att tillverka spikeprotein. Det låter onekligen obehagligt. Men det är precis vad som händer varje gång du är förkyld eller får maginfluensa. Det kommer ett virus in i kroppen och injicerar sitt mRNA rakt in i dina celler som tvingas tillverka virusprotein. Själva mRNA bryts ned ganska snabbt, men det blir ett mycket kraftfullt immunsvar mot virusproteinet. Så mRNA-vaccinerna fungerar som en mini-virus-infektion och det är förmodligen därför de ger ett så oerhört bra immunsvar.

  Det händer ingenting på lång sikt för mRNA:t är nedbrutet efter några timmar och proteinet efter ett par dagar. Inget genetiskt material blir kvar inne i cellen. Till skillnad från om du får en infektion med herpes, vattkoppor, hepatit B och många andra virussjukdomar där viruset blir kvar hela ditt liv inne i cellkärnan. Men vi är vana vid sådant, virus har funnits lika länge som vi själva och de hittar på allt möjligt. I jämförelse med dem så är vaccinet en spott i havet

 69. 69

  #65 Stefan
  WHO:s rapport är sammanställd av John P A Ioannidis och du kan ju kolla hans CV. Tycker du att han inte är lika trovärdig som ”Sorryantiwaxxer” ber jag dig omvärdera dina referenser för vad som är trovärdigt.
  Rapporten: https://www.who.int/bulletin/volumes/99/1/20-265892/en/
  Då WHO har ändrat sitt sökbibliotek är det jävligt svårt att hitta den numera.
  Som tur laddade jag ner dokumentet innan WHO ändrade sitt söksystem.

 70. 70

  Tillägg #69
  Då man klickar på länken jag angav så skymtar originalet fram för att sedan ersättas med en text som säger att dokumentet inte längre finns tillgängligt.
  Då jag anser att WHO är korrumperat och styrda av ekonomiska intressen och framför allt av ”Big Pharma” så är ett WHO dokument som motsäger det officiella covidnarrativet väldig besvärande.
  Kan tilläggas att Ioannidis rapport är Peer Reviewed granskad.

 71. 71

  The Lancet är väl en publikation som är seriös och hög tillförlitlighet.
  Framtiden verkar inte tillhöra de vaccinerade….trots all försäkran om vaccinernas effektivitet.
  https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00258-1/fulltext?s=08#%20

 72. 72

  En tanke till som slår mig. Kan det vara så att vaccinations-tvång drivs av Läkemedelsbolagens skräck för att det skall komma fram att normalfriska ovaccinerade klarar sig lika bra eller bättre jämfört med normalfriska vaccinerade?
  Kanske ändå inte, det är nog bara den vanliga profithungern som driver på. Sell, sell, sell.

 73. 73
  Nisse Hult säger

  @ 72
  Ten points för din tanke
  Den som INTE förstår att det kommer vara business framåt runt denna vaccin såpa har väldigt låg
  närvaro på lektionerna och ett trångt synsätt.
  Det är NU det börjar, bakåt är bara ett litet förspel.
  Vi tar upp detta inom ett år så framgår det klarare

 74. 74

  #72 Jösses
  Big Pharma (BP) har ju redan genomfört det du tänkte.
  Under försöksperioden (som fortfarande pågår) har man haft två grupper, en vaccinerad och en placebogrupp, tidigt framförde WHO att försöken var så lovande att det inte fanns tvivel över att börja vaccinera allmänheten.
  Då det ansågs ”oetiskt” att placebogruppen skulle ställas utanför så vaccinerades även denna grupp och till den trögfattade fårskockens glädje över BP och WHO:s storsinta agerande förstår inte fårskocken att det inte längre finns någon kontrollgrupp att jämföra biverkningar mot.
  Detta innebär att BP hävdar att de inrapporterade misstänkta biverkningsfallen inte kan kopplas till vaccinen då de jämförande data som finns, härrör från den period då det inte ännu kommit in några anmärkningsvärda biverkningar utöver de som BP anser vara normalt förväntade.
  Det är politiker som kräver tvångsvaccinering samt böter och hot om fängelse, om du inte vaccinerar dig.
  Det är politiker som vill att Nurnbergkoden skall skrotas och att FN:s deklaration om mänskliga rättigheter måste åsidosättas.
  Inga av dessa åtgärder är medicinskt motiverade.

 75. 75

  @69 Lasse

  Jag ser liksom ingen vits att jämföra John P A Ioannidis med sorryantivaxxer, ”äpplen o päron-fenomenet… har dock alltid tyckt det är enklare med svenska experter:-)
  Bl a därför jag kopierade ner från Agnes Wold igår och som jag tycker är trovärdig och hoppas även att hon fortfarande är emot barnvaccineringen.
  När vi kommer in på WHO och the Lancet och som där nämns i artikeln Robert Koch institute så höftar jag till med att för varje statistik och studie som talar emot vaccinering så kan man lika gärna hitta motsatsen, kort sagt, det spretar åt alla håll.
  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/who-vaccin-raddade-470-000-europeer
  t ex https://www.hbl.fi/artikel/vaccin-beraknas-ha-raddat-38-000-liv-i-tyskland/

  Detta ovan i sig gör att jag liksom fastnat för individuella trovärdiga historier med bl a namn och händelseförlopp och även när det gäller sorryantivaxxer; på vilket sätt de framförde sina budskap på olika social media. Jag plussar ihop de många på sorryantivaxxer med de många artiklar man hittar i vanlig media som i sin tur hänvisar till studier osv.
  Tror det som upprört mig mest är när föräldrar går bort i covid och lämnar efter sig oskyldiga barn. Får mig att tänka på ett påstått citat av Stalin:
  ”The death of one man is a tragedy. The death of millions is a statistic.”
  Ett citat som iofs inte förvånar mig ang den mannen…

 76. 76

  Agnes Wold har ju uttryckligen och kraftfullt tagit avstånd mot att vaccinera barn.
  Sedan så är det väl ännu mer tragiskt att barn avlider av vaccinet och lämnar föräldrar i sorg, saknad och förtvivlan.

 77. 77

  76 Lasse P

  Jo jag håller med dig! Skrev ju även det i mitt inlägg:
  ”hoppas även att hon fortfarande är emot barnvaccineringen”.

  Avlidna barn pg a av vaccinet återstår att komma med fakta osv!

 78. 78

  #77 Stefan
  Var det inte misstanke om samband mellan hjärtproblem och barn/ungdomar som gjorde att två leverantörer stoppades?
  Om du värnar om barn så borde väl du inte begära fakta utan bara misstanken är väl tillräcklig för ett vaccinstopp

 79. 79

  Lasse, du har rätt!
  Menade alltså ifall det senare skulle uppstå dödsfall.

 80. 80
 81. 81

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wO4RxA/larmet-fran-forskaren-narmare-borjan-av-pandemin-an-slutet

  Iofs mkt spekulerande i artikeln, men ottroligt tjatigt och tröttsamt och skulle det visa sig att Omicron är mild så tänker iaf jag inte vaccinera mig!

 82. 82
  Rhoda ( pseudonym) säger

  Den som SERIÖST vill veta om vaccinerna är ofarliga eller inte, om det förekommer många biverkningar eller inte, kan lyssna på valfria ocensurerade videon på nedanstående plattform och skaffa sig en egen uppfattning. Där kan ni se på nya videoklipp från valfria läkare och forskare som läggs upp dagligen, utan censur.

  Sök under kategorin health and medicin.

  http://www.brighteon.com

  Med önskan om god hälsa för alla!
  leg läkare

 83. 83
 84. 84
 85. 85

  Varför vaccinera barn?…fullständigt vansinnigt.

  https://www.brighteon.com/b2cd5ae9-d066-4a5e-802d-a96b6cfa19fb

 86. 86

  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/iva-larmet-nio-ganger–fler-ar-ovaccinerade/?referrer=pos-1

  Tycker mig förstå att sjukvården lärt sig bra hur hantera patienter med covid och det är ju positivt.

 87. 87
 88. 88

  Känns overkligt, hur är/blir det i andra länder?
  ””I ett preliminärt scenario räknar vi med att det om tre veckor kan bli uppemot 90 000 och 300 000 fall per dag och 50 till 200 inläggningar per dag om åtgärderna inte bromsar epidemin avsevärt”, skriver FHI.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qWe2kL/smittan-okar-snabbt-i-norge–nya-restriktioner-kan-komma

 89. 89

  Trots att Norges vaccinationsgrad i de största kommunerna är mellan 78 och 80 procent, så ligger nu antalet intagna samt avlidna i nivå med senvåren 2020. Varken nedstängning eller vaccination verkar fungera riktigt bra i det långa loppet.

  Är det bara genomgången sjukdom som är det enda ”rätta”? Det är lätt att vara efterklok men just nu känns det som att det hade varit bättre att utveckla metoder att bota allvarligt sjuka, än att vaccinera horder av folk som ändå rimligen klarar en influensa.

  https://www.nrk.no/norge/fhi_-kan-bli-opp-mot-300.000-daglige-smittede-om-tre-uker-1.15770027

  https://www.nrk.no/korona/status/?utm_campaign=korona-ministatus&utm_source=button&utm_medium=status-i-norge

 90. 90

  #89 Jösses
  Sverige fick hård kritik från bl.a Norge i början på pandemin för att vi inte stängde ner samhället lika kraftfullt.
  Tegnell sade då att det bara var att skjuta upp det oundvikliga, det drabbar alla, förr eller senare, och han verkar ha rätt.
  Sedan så fanns det tidigt metoder för att behandla covidsjuka men det motarbetades hårt av Big Pharma, och görs så fortfarande med hjälp av WHO som omskrev definitionen på hur flockimmunitet kan uppnås till fördel vaccin.

 91. 91

  Yes:
  Flera svenska experter tror att en hög immunitet i befolkningen är anledningen, och Norges smittskyddsdirektör håller med.

  – Ni har ju ett skydd som är bättre i befolkningens generella immunitet, eftersom många fler har varit infekterade i pandemins första faser, säger han i en intervju med Aftonbladet.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/PoE6e6/norges-frode-forland-sverige-har-ett-battre-skydd

 92. 92

  #89
  Pfizer har ett antiviralt läkemedel på gång … som enligt dem se mycket lovande ut

 93. 93

  #92 Kalle
  Det gjorde vaccinerna oxå…från början.
  Pfizers piller är föremål för nödgodkännande vilket gör människor till försöksdjur…igen.
  En del i detta vaccin är ett HIV läkemedel med en del obehagliga biverkningar samt restriktioner mot vilka andra läkemedel som det inte får kombineras med.

 94. 94
  Nisse Hult säger
 95. 95

  #94 Det är så tröttsamt med antivaxxare som påstår att folk dör som flugor av vaccinet …det är helt enkelt en lögn! Ja, en del äldre människor dör av vaccinet men fler överlever genom att få en lindrigare sjukdom…även många ”vaccinskeptiker” tycker att det är vettigt att just äldre vaccinerar sig.

  #93 Det är väl bra att man försöker utveckla antivirala läkemedel?

 96. 96

  Nu kungör Pfizer att den FJÄRDE injektionen är att vänta!
  https://dailyexpose.uk/2021/12/14/pfizer-ceo-says-fourth-covid-19-vaccine-booster-will-be-required-sooner-than-expected/
  De tycks ha skapat sig en självgående evighetsaffär, ny injektion för alla var 6:e månad. Från annat håll har vi ju hört att sprutorna innebär en varaktig ändring av de genetiska villkoren för det naturliga immunförsvaret! Och det tycks bekräftas av den granskning av svensk statistik som utfördes vid Umeå universitet,
  https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3949410

 97. 97

  #95 Kalle
  Ja..naturligtvis är det bra att utveckla saker och ting men varför söka nödgodkännande för ett oprövat preparat när det finns fungerande antivirala medel.
  Detta är i strid med FDA:s eget regelverk som säger att nödgodkännande får bara ges om det inte existerar någon annan fungerande substans.
  Hur kommer det sig?

 98. 98

  #96 Lasse

  Jadu Lasse, klarar vi av att svara på den frågan? 😉

  Det kan ju darför att de tror att de har en sån jäkla bra medicin så att Covid blir en ofarlig sjukdom, bara att ta en tablett så är det över.

  Eller så försöker de så snabbt som möjligt prångla ut en halvdan produkt som inte är bättre än det som redan finns med massor av biverkningar bara för att tjäna några hundra miljarder.

  Eller så ligger sanningen någonstans däremellan. 😉

 99. 99
 100. 100

  Lyssna på dessa läkare som har mångårig erfarenhet.
  Förklara sedan för mig varför dom har fel och reportrar och politiker har rätt.

  https://www.theirishchannel.com/the-irish-doctors-are-speaking-out/#.YbZxPwJEgu9.facebook

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa