Läkaruppropet

Pressmeddelande idag: Läkaruppropet .

De underskrivande läkarna anser att biverkningsrisken av Pfizers vaccin mot Covid19 är stor och vinsten är liten.

 

Comments

 1. 101
 2. 102

  Eva W, det samtal som rekommenderades i 95 ovan handlar också om redovisningen av biverkningar. Bortsett från den tröga behandlingen av anmälningar sägs det förekomma avsevärd underrapportering – kanske för att indoktrinerade vårdansvariga inte vill släppa fram upplysningar som kan påverka villigheten att godta vaccinering. Dessutom det äventyrliga i att vaccinera dem som haft och överlevt Covid – kroppen drabbas av två separata immunitetskrafter, en naturlig och en konstlad. Den kommer att överreagera.

 3. 103

  102,
  Ungefär sådan information som individerna här går på:
  https://www.sorryantivaxxer.com/

 4. 104

  #102 Piltsson
  Nja…underrapportering verkar snarare bero på:
  1. Tidsbrist.
  2. Okunskap om hur anmälan görs.
  3. Osäkerhet om biverkningens ursprung.
  (beror biverkningen på vaccin eller annat)

 5. 105
  Ann-Margret Lundgren säger

  Bra Stefan, att du visar exempel på hur det kan gå om man inte vaccinerar sig!

 6. 106

  105,
  Tack Ann-Margret,
  Jo, känner mig ganska trött o less på olika tolkningar och ideer och åsikter och spekulationer och insinuationer som kanske eller kanske inte har med den råa verkligheten att göra.
  Det som jag tror berört mig mest är när barn blir föräldralösa som till stor sannolikhet beror på att föräldrar avlidit i covid pg a ett aktivt val att inte vaccinera sig.
  Det finns säkerligen omvänt också då i betydligt färre fall och då tror jag mer på underliggande sjukdomar…
  https://duckduckgo.com/?q=mother+of+*+dies+in+covid&t=ffab&ia=web

 7. 107
  Ann-Margret Lundgren säger

  Jag håller med dig helt och hållet. Det är oerhört tragiskt.

 8. 108

  Sätt saker i perspektiv, det dör fler barn av svält, delvis pga de restriktioner som införts med hänvisning till pandemin, än av Covid-19.
  Reseförbud har gjort att bönder inte kunnat resa till marknader för att sälja sina varor, grödor har fått ruttna på fältet då en del bönder varit beroende av gästarbetare från grannländer som i sin tur inte fått ihop pengar för att köpa mat i sina hemländer.

  https://www.theworldcounts.com/challenges/people-and-poverty/hunger-and-obesity/how-many-people-die-from-hunger-each-year/story

  På vad baseras beslutet att alla ska vaccineras?
  https://greatgameindia.com/vaccine-mandate-not-based-on-science/

  Så här skriver FDA i sin kommentar till Pfizers ansökan till utökad EUA för barn

  ”As children and adolescents tend to have milder disease compared to adults, unless they are in a group at higher risk of severe COVID-19, it is less urgent to vaccinate them than older people, those with chronic health conditions and health workers.”

  Ändå skall alla barn vaccineras.

  Svensk studie frän universitetet i Umeå kan man väl ändå lita på?

  https://www.newstarget.com/2021-11-23-study-finds-covid-vaccines-increase-average-death-totals.html

  Ett mynt har två sidor….just saying.

 9. 109

  Angående länken till Newstarget.

  När man tittar på SCB:s data över antalet döda under 2021 så här långt, då sticker inte 2021 ut alls.

  2020 har två pucklar (april-maj samt december-januari) som rimligen beror på Covid 19 men på årsbasis är ändå inte 2020 ett extraordinärt år på något sätt. Efter pucklarna lägger sig dödstalen helt enkelt under en tid på en något lägre nivå. Det ser jag som en indikation på att Covid 19 har slagit hårdast mot de som ändå var ”nära döden” redan innan.

  Lite intressant är hur kurvorna över antalet döda per dag varierar över året, juli-augusti är alltid lägst och januari-februari alltid högst.

 10. 110

  108 Lasse P,

  Håller med dig ang barn – fattar fortfarande inte varför dessa ska vaccineras. Kan det vara att länders perspektiv är att ta det säkra före det osäkra att vaccinera även om de vet att det kommer att tragiska konsekvenser för det exempel du gav om grödorna. Man kanske kallt räknar med en proportion 75% till fördel att vaccinera. Fråga de inom sjukvården, speciellt IVA…

  Ang Umeå-studien som är en kohort så är det ju just därför man beslutade om en tredje dos. Vem vet, vi kanske kan behöva en fjärde också osv.
  ”Interpretation: Vaccine effectiveness against symptomatic Covid-19 infection wanes progressively over time across all subgroups, but at different rate according to type of vaccine, and faster for men and older frail individuals. The effectiveness against severe illness seems to remain high through 9 months, although not for men, older frail individuals, and individuals with comorbidities. This strengthens the evidence-based rationale for administration of a third booster dose”

  Skulle förresten vara intressant med en kohort på mammor som inte vaccinerar sig jmf med vaccinerade. Artikelförfattaren på Newstarget skulle gärna få utföra den;-) (Han skulle säkert med sin vinkling få fram nåt intressant!)
  https://duckduckgo.com/?q=mother+of+*+dies+in+covid&t=ffab&ia=web

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.