Vacccinationskritisk allmänläkare

Läkartidningen.se .

Förra ordföranden i SFAM (Svensk Förening för Allmänmedicin) Är med i Bota Sverige och åker runt i Sverige och föreläser om att hon avråder från Covid-vaccination. Nuvarande ordföranden i föreningen tar avstånd från hennes budskap och har skrivit till henne och undrat om förfarandet är i överensstämmelse med hennes medlemskap i föreningen,.

När jag hade skrivit i min blogg våren 2020, och svarat på frågor från en Expressenjournalist, att jag ansåg att LCHF samt D- och C-vitamin var bra som förebyggande mot Covid, fick jag brev från IVO. De berättade att de hade fått in anmälningar mot mig för det, och att man var benägen att dra in min läkarlegitimation. Jag lämnade då frivilligt tillbaka min legitimation för att slippa få den tvångsindragen. Jag var ju pensionär sedan flera år (70+) och hade inga planer på att återuppta läkarverksamhet.
Det kan ju inte vara lika lätt för en yrkesverksam läkare att sprida vaccinskeptiskt budskap, och då riskera att få legitimationen indragen. Yttrandefriheten är begränsad.

 

Comments

 1. 1

  En del inom sjukvården är ovanligt konstiga..
  Vanlig mat utan socker och onödiga tillsatser betraktar de som onyttig mat…..
  Man häpnar…..

 2. 2
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Sunt förnuft och åsiktsfrihet finns ej längre. Snaror dras åt ..inte bara i Sverige.

 3. 3
  Kristina säger

  Nej det har vi märkt, Mayne..
  Igår fick jag ett recept utskrivet av en läkare. Vi har aldrig träffat varandra, inget prov togs ens..

 4. 4
  Heléne Skeppstrand-Djurdjevic´ säger

  Sverige är en förståndig läkare fattigare. Du är saknad Annika men skönt att du inte är tystad.

 5. 5
  Lennart säger

  Vem sponsrar Bota Sverige? och vad vill de ha för resultat?
  På ett sätt har bota Sverige rätt: Moderjord känner av att Vi är för många människor på jorden, halvering av befolkningen skulle troligtvis rädda klimat o miljö, minska svält, undvika krig och flyktingar.
  Mänga säger att enda sättet att få stopp på Covid 19 och dess mutationer är att alla människor vaccinerar sig.
  Vad är Din åsikt Annika?

 6. 6

  FHM har ju bestämt sig för att enda sättet att kunna öppna upp för allt är att varendenda en måste vaccinera sig minst 1 ggr per år. Helst flera. Naturlig immunitet räknas inte fast det är det enda som kommer ta oss ur pandemin. När det var tal om att den som redan haft corona bara skulle ta 1 spruta så säger Tegnell att det verkar vettigt men vi kan inte administrera det. Så nu när 2 sprutor inte fungerar ska man spruta in 1 till med samma innehåll och det kommer bli så bra bara alla gör det. Jag har länge undrat varför inga läkare i Sverige ifrågasätter detta. Om dom är okunniga eller rädda om sin licens. Tack Annika för att du vågar stå upp mot alla dumheter.

 7. 7
  Mats Berg säger

  Det totalitära samhället väntar runt hörnet.Sunt förnuft kan ni glömma.

 8. 8
  Lasse P säger

  Bota Sverige är bara en liten klick som tar avstånd från covidnarrativet, men dom är långt från ensamma.
  https://doctorsandscientistsdeclaration.org/ och https://gbdeclaration.org/ har tillsamman undertecknats av närmare 70000 medicinskt sakkunniga.
  Facebook har nyligen deklarerat att dom kommer att ”bekämpa” desinformation kring Covid-19 genom att helt enkelt stänga ner konton som är covidkritiska, även om informationen i sig är korrekt.
  Personligen var jag spärrad av Facebook för att jag hänvisade till Pfizers egna uppgifter att deras testperiod för covidvaccinet avslutas 2/5-2023.
  Det som nu pågår i världen är ytterst alarmerande, titta bara i Australien där Polisen misshandlar sina medborgare så en del måste uppsöka sjukhus för vård bara för att dom inte bär mask eller att det delas ut böter för att du tränar utomhus i din egen inhägnade bakgård.
  Jag rekommenderar er att bojkotta Facebook, Twitter, Google m.fl och istället använda er av MeWe och DuckDuckGo.
  Naturligtvis måste man vara källkritisk även där men informationsflödet är helt annorlunda och inte heller styrda av algoritmer som hos Facebook och Youtube, dessutom lagras och säljs ingen information om dig.
  Ta ett djupt andetag och titta hur en skapad rädsla förintar den egna tanken och skapar en flockimmunitet mot det egna förnuftet.
  Locka sedan med covidpass för att återfå den så värdefulla friheten som så bryskt tagit ifrån dig av ett virus som högst sannolikt är ”man made”, det enda du behöver göra för att behålla friheten är att ta en spruta var 8-12 månad, att dessa injicerade genpreparat kan ge allvarliga biverkningar är oväsentligt, man måste ju ta ”en för laget” i kampen mot p(l)andemin.
  Det som pågår nu är fullständigt vansinnigt och målet är att tuta i oss att hälsa skall uppnås genom en spruta, och sätter vi inte ner foten nu, så befarar jag att det kommer att vara för sent.
  Det vi upplever nu är typ WW3, fast i högteknisk form.

 9. 9
  Monica Wahlström säger

  Jaj vill också tacka dig Annika . Jag tycker det är mycket värdefullt att få ta del av allt du förmedlar. Många intressanta kommentarer också. Jag rekommenderar en som jag också lyssnar till, dr Mercola, finns på Mercola.com, som jag får nyhetsbrev från. Han har mycket att säga och förmedla om bl. Covid, så till den grad att han blir trakasserad av ”etablissemanget” i USA, som vill ta bort alla med andra åsikter och kunskaper som inte de så kallad styrande tycker är rätta åsikter och kunskaper. Han tar bort sina nyhetsbrev från nätet effter 48 timmar för att kunna fortsätta förmedla information från de med avvikande kunskaper om covid med mera.

 10. 10
  Lasse P säger

  Tillägg till #8.
  Beträffande Facebook så registreras även dina känslor. Genom att trycka på någon av de ”knappar” som finns för att uttrycka vad du känner för ett inlägg så registreras du.
  Detta används sedan för att styra information eller annan påverkan i en särskild fråga eller ämne utav de som vill köpa dessa uppgifter.
  T.ex så kan riktad reklam eller politiskt budskap styras till vissa områden för påverka opinionsbildning i både positiv eller negativ inriktning, beroende på vad man vill uppnå.
  Tänk på det innan du använder dessa dolda åsiktregistreringar.

 11. 11
  XMargareta säger

  Lasse P
  Jag har flera gånger försökt installera DuckDuckGo och har gjort, som man rekommenderat steg för steg på nätet, men det har aldrig sett ut som det skall enligt anvisningarna, så jag har aldrig kommit vidare med det. Jag har kommit fram till där det står Installera DuckDuckGo och klickat där, men sedan kommer jag inte vidare.
  Alldeles nyss igen har jag försökt få till det från Edge. Har du några kloka tips?

 12. 12
  Lasse P säger

  XMargareta.
  Jag har tyvärr ingen aning, jag installerade den för ett bra tag sedan och det fungerade klockrent.
  Kanske någon annan här har någon lösning.

 13. 13
  Elisabeth G säger

  # 8

  Lasse P,
  mycket bra sammanfattning: ”… flockimmunitet mot det egna förnuftet.” Det är det vi ser skrämmande exempel på nu. Annars borde även de som väljer att hålla sig oinformerade ha snappat upp tillräckligt mycket i MSM för att ställa sig en eller annan fråga. T.ex.: Varför ska de besprutade skyddas från dem som inte tagit någon spruta? Hjälper inte injektionen? Varför ska vi då ta den? Men icke. Lämmeltåget rusar mot avgrunden.

 14. 14

  Tala om att medvetet missförstå!!!
  Håll ur Annika, du är för bra för att ta åt dig sådan smörja!

 15. 15
  Ina Fjellberg säger

  Tack Annika för att du fortsätter med dina kloka kommentarer om den rådande situationen

 16. 16
  Lasse P säger

  #13
  ”Lämmeltåget rusar mot avgrunden”…..samtidigt som dom idiotförklarar de som rusar åt andra hållet.

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  5 Lennart
  Jag vet inte vad jag ska tro. Jag tycker att covid19 är en läskig virus, men jag vet inte om vaccin eller ej är bäst. Själv har jag vaccinerat mig för att slippa problem när det gäller resor. Vi får se hur allt utfaller på längre sikt.

 18. 18

  Läser i tidningen att 90% av de som ligger på sjukhus för covid är ovaccinerade.
  Då 82% är vaccinerade betyder det att 18% ovaccinerade står för 90% av sjukhusfallen.’
  Det är m a o 50 ggr större risk att hamna på sjukhus som ovaccinerad så det känns för mig helt självklart att man vaccinerar sig när man får chansen.

 19. 19
  Elisabeth G säger

  # 18

  Lars Bern länkar i dag till en studie från USA som visar att flertalet av dem som måste sjukhusvårdas för covid-19 är dubbelinjicerade. https://www.metabolhalsa.se/2021/10/02/pandemin-handlar-bara-om-pengar/

 20. 20

  Tro inte det ni läser i dom vinklade medierna, sök sanningen i alternativa kanaler och medier.

 21. 21
  Lasse P säger

  #18
  Du måste ta med i beräkningen att du, statistiskt, räknas som ovaccinerad tills två veckor efter den andra sprutan.
  Jag uppmanar dig att titta på hur många fullvaxxade som belastar sjukvården i Israel som är ett av de länder som har kommit längst i vaccineringskampanjen.
  Studera även internationell officiell statistik över vaccinbiverkningar så inser du att något inte står rätt till i medias rapportering.

 22. 22
  Lasse P säger

  Först Facebook som deletar allt som ifrågasätter covidnarrativet.
  Nu även Youtube….allt för att lämmeltåget skall fortsätta springa mot avgrunden.

  https://trialsitenews.com/youtube-to-remove-all-anti-vaccine-channels-now-in-massive-purge/

  Till Melker och andra som tror att det är de ovaxxade som driver denna p(l)andemi.

  https://www.bitchute.com/video/dwnUwFXtU5Ri/

 23. 23
  Lasse P säger

  Denna typ av information distribueras inte av MSM.
  ”Conclusion

  In conclusion, these data from the DoD / JAIC absolutely shatter the false narrative of Biden, Fauci, Walensky and other “authorities” who are still attempting to gaslight the American people into thinking that hospitals are filled with unvaccinated people. In reality, the vast majority of hospitalizations and deaths are occurring among those who were fully vaccinated, according to the 5.6 million people studied in this particular data set (Medicare).

  Importantly, post-vaccine health outcomes are worsening over time, meaning that the vaccines appear to be gradually damaging the immune system over subsequent months, making vaccinated individuals far more vulnerable to subsequent infections.

  This is the very definition of ADE (Antibody Dependent Enhancement), about which many analysts such as Dr. Sherri Tenpenny have warned. Now, it appears that ADE is no longer merely a theory but rather a confirmed phenomenon reflected in official Medicare data.”

  https://healthimpactnews.com/2021/breaking-ai-powered-dod-data-analysis-program-named-project-salus-shatters-official-vaccine-narrative-shows-a-d-e-accelerating-in-the-fully-vaccinated-with-each-passing-week/

 24. 24

  Jag tycker ni krånglar till det när ni dammsuger nätet och cherry pickar div stöd för att vaccinet inte hjälper.

  För mig räcker det gott att konstatera situationen på de svenska sjukhusen. Jag känner flera som jobbar i sjukvården varav två nära släktingar som jobbat på covid IVA och ser ingen anledning att misstro dem. Tror ni verkligen att svensk sjukvård är så vattentät att de skulle kunna ljuga om de inlagda är vaccinerade eller inte?

 25. 25
  Jimme.E säger

  XMargareta
  .
  Markera denna länk och ”dra” den till skärmen så som en Ikon.
  https://duckduckgo.com/?va=b&t=hc

 26. 26
  Jimme.E säger

  Lasse P
  Du nämner Israel. Här ur dagens ”Jerusalem Post:
  ”The COVID-19 Green Passes issued to Israelis over the past year become null and void on Sunday and all eligible Israelis are going to be asked to download new replacement passes”.
  – The COVID-19 Green Passes issued to Israelis over the past year become null and void on Sunday and all eligible Israelis are going to be asked to download new replacement passes. However, the rules for receiving a pass have changed.
  At last count, more than 1.5 million Israelis were set to lose their passes because they no longer meet the criteria for being fully vaccinated or immune to coronavirus. Do you qualify?
  Here is The Jerusalem Post guide to the Green Pass:
  Who is considered eligible for a Green Pass?

  Vaccinated individuals: People must have received two doses of the coronavirus vaccine within the last six months or have received a third shot/booster dose within the last six months.
  Because the third dose is only considered effective beginning a week after inoculation, those relying on the booster shot will only be able to receive a pass seven days after vaccination.
  Those who have been vaccinated with two doses of the Pfizer vaccine must also wait a week to receive their passes. For people who get the Moderna vaccine, the waiting period is two weeks.

 27. 27
  Lasse P säger

  #24 Melker
  Du skall absolut inte misstro dina bekanta för deras upplevelse är nog sann, men varför är sjukvården ansträngd?
  Det kan inte undgått dig att sjukvården sparat sig till underkapacitet vid händelser som covid-19, den är nog ansträngd ändå.
  1993 fanns det 2100 extra respiratorer att tillgå samt att försvaret kunde ställa upp med 900 till, det finns inte längre.
  Sedan är det inte Cherry Picking att hänvisa till 70000 medicinskt sakkunniga inom olika specialområden.
  Det är inte heller Cherry Picking att presentera officiella uppgifter från dataregistreringar som VAERS (USA) Yellow Card (UK) eller EudraVigilance (EU) inte heller från SCB och dödfallsregistret.

 28. 28
  XMargareta säger

  Jimme.E
  Tack. Det funkade inte direkt, men efter lite knappande funkade nedanstående länk. Så nu har jag den som ikon. Skall testa.

  https://duckduckgo.com/?va=b&t=hc&natb=v293-5bc&cp=atb1c

 29. 29
  Lasse P säger

  Covid-19 utbrott i Israel trots 92,6% vaccinationstäckning.

  https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2021.26.39.2100822#html_fulltext

  Skall detta klassas som Cherry Picking eller dammsugning av nätet?

 30. 30
  Hans Nilsson säger

  I likhet med Annika vet jag inte vad jag ska tro. Av allt att döma är covid-19 en mycket smittsam sjukdom. Ett stort antal människor, särskilt äldre och svaga med bristfälligt immunförsvar, har drabbats av mycket allvarliga komplikationer, i värsta fall död. Flera av mina vuxna barn har haft sjukdomen mer eller mindre lindrigt. Hur mycket, eller om, covid-19 är värre än en vanlig influensa har jag ingen uppfattning om.

  Vitaminerna D och C, zink och lite andra tillskott – vilka jag intagit frekvent i förebyggande syfte sedan pandemins början – har lett till att jag inte varit förkyld, än mindre drabbats av någon influensa. Jag har ingen ambition att resa, lever inte isolerat och vistas sällan eller aldrig (precis som före pandemin) i stora folksamlingar, undviker att ta i hand, är noga med handhygien osv. Mot den bakgrunden är jag (ännu) inte motiverad att ta det, på flera sätt, tveksamma vaccinet. Trots att jag är 70 plus och följaktligen tillhör en riskgrupp.

  Min främsta invändning: Jag har svårt att tro att upprepade doser inte påverkar immunförsvaret negativt, och att massvaccination av jordens befolkning är lösningen på problemet.

 31. 31
  Christer Kamb säger

  30 Hans Nilsson

  ”Av allt att döma är covid-19 en mycket smittsam sjukdom.”

  Hur menar du då? I relation till vad är en bra frågeställning. Menar du det i högsta grad olämpliga PCR-testet? Det saknas f.ö. statistik för vilka som varit sjuka i Covid då antalet ”case/fall” är ihopklumpade med alla positivt testade/”asymtomatiska” fall. Hur många som varit sjuka och tillfrisknat hemma har vi inte heller ngn aning om. I USA var endast 6% under en utvald period 2020 avlidna i Covid. Resten dog i underliggande sjukdomar som en vanlig förskylning kan medverka till.

  Under perioden dec-april togs 0,7% av befolkningen i Sverige in till sjukhus med Covid-PCR-diagnos (räknade nyanlagda per vecka). De flesta skrevs ut inom 1 vecka.

  Man vågar inte upprepa i MSM att de flesta ovaxxade på IVA nu utgörs av mörkhyade nysvenskar vars kroppar inte klarar (biologiska skäl) att producera tillräckligt med D-vitamin. När FHM vågar komma med detta klassiska hälsoråd (tillskott) till denna grupp kommer deras situation att drastiskt förbättras.

  Covid drabbar främst människor med svagt immunsystem. De med underliggande kroniska sjukdomar har ofta nedsatt försvar. Är man under 70 år är risken att dö i Covid 1 på 173, dvs lika stor som att dö i en bilolycka! Och då ingår ”underliggande sjukdomar i statistik-underlaget.

  Delta-varianten som sannolikt muterats fram pga massvaccinationen är som förväntats mer smittsam (men mindre farlig för människor med bra immunförsvar. Att barn drabbas 2021 jmf med 2020 beror på massvaccinationen, dvs att infektionstrycket ökat (vaccinet mm). Om alla vaccineras ökar risken för virus-varianter som blir farligare eftersom vi inte uppnår flockimmunitet pga vaccinens dåliga effektivitet (ständiga jabbar) (Ref Malone R, G vd Bossche).

  Vi som av olika anledningar inte ännu vaccinerats är de som i bästa fall kan eliminera viruset (genom att smittas) tillsammans med medicinering (som förbjudits skandalöst nog). Oroande nog finns data som antyder att vaccinet dessutom kan skada immunförsvaret förutom övriga okända effekter på längre sikt.

  Enligt J Ionnides är Covid 19 globalt jämförbar med säsongsinfluensan. I väst dock en något svårare influensa (pga av våra metabola välfärdssjukdomar).

 32. 32
  Hans Nilsson säger

  31 Krister

  Tydligare uttryckt: Så vitt jag förstår – mot bakgrund av min ytterst begränsade kunskap i ämnet och omfattande, mer eller mindre motstridig, information – förefaller Covid-19 vara en tämligen smittsam sjukdom.

 33. 33
  Lennart säger

  19 Elisabeth G
  https://www.metabolhalsa.se/2021/10/02/pandemin-handlar-bara-om-pengar/

  Har Du lagt märke till att Lars Bern dammsuger nätet efter alternativa teorier?
  Och förklaringen är alltid att det handlar om pengar.
  Enl honom själv så misstror han alla vanliga svenska nyhetsrapporter.

 34. 34

  Är det inte ovetenskapligt att påstå att en injektion av nukleinsyror kan kallas för vaccin….??
  Vet vi inte att t. ex. Pfizers mRNA-spruta gör att våra egna celler tillverkar det spike-protein, som ett farligt (eller mindre farligt) virus använder för att ta sej in i våra celler, och så begärs det dessutom att vi bergfast ska tro på att vårt immunförsvar ska försvara oss mot detta virus…om och när vi nu råkar ut för det, i komplett utrustning…
  Vad som händer är väl det att vårt immunförsvar då känner igen spike-proteinet som ”self”, lugnar ner sej och släpper in det i våra celler utan att knysta… för vilket immunsystem attackerar sina egna proteiner??
  Man tar sej för pannan…

 35. 35
  Christer Kamb säger

  34 mormor

  ”Vad som händer är väl det att vårt immunförsvar då känner igen spike-proteinet som “self”, lugnar ner sej och släpper in det i våra celler utan att knysta… för vilket immunsystem attackerar sina egna proteiner??”

  Det har börjat läcka ut (visslare) info att vaccintillverkarna ”ombesörjt” att ”vaccinet” kodats att ”stänga av” de cell-receptorer som är med och styr vårt immunförsvar. De s.k ”toll-receptors”. Det var en stor nyhet förra veckan som passerade MSM utan notis tror jag! Vi vet redan att viruset innehåller delar av HIV-viruset. Just detta anser forskare vara orsaken till att Spikproteinet i viruset kan fästa till ACE-2-receptorerna (som är den vanligaste receptorn i vårt vaskulära system).

  Det första patentet för vaccin mot Sars-Cov-virus registrerades 1999 i USA. Det fanns även patent mot Sars-Cov-2 innan virusutbrottet blev känt ☺️. Källa: Patentanalytiker Dr David Martin

  Men vem vet. All denna info kanske är missinfo av extremhögern och galna konspirationsteoretiker

 36. 36
  Lasse P säger

  Som lök på laxen så törs jag påstå att det kommer att bli värre.
  Ett läkemedelsföretag har redan sökt patent på ett vaccin mot ett annat virus vars symtom sammanfaller med några av de biverkningar som uppstår av covidvaccinen.
  Ett annat (biotech)företag har sökt patent på ett PCR-test för detektering av ovan nämnda virus.
  Stöd för deras arbete kommer från den juridisk befriadade NGO organisationen GAVI som i sin tur stöds av Bill & Melinda Gates Foundation
  En ny pandemi version 2.0 inom några år

 37. 37
  Hans Nilsson säger

  33 Lennart

  Vad är alternativet? Är det inte så vi alla gör – dammsuger nätet, och andra kanaler, för att få så adekvat och bred information som möjligt? Det är inte givet vilka dammsugare som har bäst sugförmåga och filter. Vi kan inte utesluta att också farliga partiklarna sugs upp och blandas med ofarliga. Det gäller att hantera materialet varsamt, byta påse och rensa munstycket ofta.

 38. 38
  Christer Kamb säger

  33 Lennart

  Förvisso har vi alla en slags bekräftelse-bias MEN den stora elefanten i rummet är uppenbart att MSM bara kommer med påståenden och möjligtvis korta intervjuer från ”en sida” medan ”kritikerna” inte får komma till tals alls (och kallas det ena och andra). Rubriker men inga källor (studier o ref).

  L Bern ger alltid källstöd. Förvisso finns det säkert data med motsatta resultat etc men MSM inkl Läkemedelsverk och FHM är extremt svaga med riktiga data på sin hemsida.

  Det hela påminner om Klimatalarmismen där källan är ”alla forskarna anser”.

  Media verkar helt sakna kompetens att diskutera sakfrågor med kritiker. Ett enormt stort demokratiskt underskott råder. Instämmer helt med de som kallar nuvarande skeenden för en totalitär styrning. Personligen anser jag att vi sedan 50 år trendar mot fascism, dvs när det privata långsamt tar över beslutsfattande genom sina ”dolda” politiker-kontakter (intransparens). Fascism = korporativism. Finns både på vänster-resp högerkanten men förstås vanligast i svaga demokratier där korporativa intressen på olika sätt ”köper” sina ”rättigheter” från den politiska makten.

 39. 39
  Christer Kamb säger

  38

  Med politiker menar jag förstås även myndigheter, dvs staten.

  Avreglerings-eran startade i USA på allvar tidigt 80-tal. Bakom varje president på främst den republikanska sidan finns alltid mycket starka storföretags-intressen som alltid fått igenom ny omvälvande lagstiftning som i sin tur influerat övr västvärlden. Avregleringarna har t.ex ökat marknadsinslagen som i sin tur ökat behoven av ny regulatoriska kompetens som inte sällan hämtats från det privata. Successivt har vi fått se svängdörrar mellan allmänintresse och ägarintresse vilket dramatiskt ökat riskerna för s.k regulatorisk co-optering. Vi ser t.ex idag svenska EU-politiker som skamlöst försvarar styrelseplatser i storföretag parat med sina parlaments-platser. Helt otänkbart för 25 år sedan. De monumentala ersättnings-nivåerna korrumperar definitivt politiken.

 40. 40
  Lasse P säger

  FHM har pausat Modernas vaccin för personer under 30år därför att så många yngre kommer in med hjärtmuskel/säcksinflammation.
  Något som påpekats i flera månader, men som av MSM och Big Tech avfärdats som konspirationteoreier av foliehattar och förklarats som falska påståenden av ” oberoende faktagranskare”
  Sedan säger FHM att det finns bra medicin mot detta och sjukdomen läker ut utan framtida men.
  Hjärtläkare säger att en hjärtmuskelinflamnation orsakar skador för livet så det känns som att FHM vill gjuta olja på vågorna och inte skapa ytterligare vaccinmotstånd…allt i covidnarrativets andemening.

 41. 41
  Christer Kamb säger

  40 Tack Lasse

  Stämmer det du säger är det en förväntad skandal. Återinför tjänstemanna-ansvaret snarast.

  Ingen medicin lär reparera en viss typ av skador i hjärtmuskeln enl alla utsagor jag hittills hört.

  FHM’s hemsida motsvarar en ”snake-oil salesman” på 1870-talet. ”Säkra och effektiva”. ”Vaccinen skyddar andra och därför bör du ta sprutan”, man hänvisar till forskning utan källor.

  Läkemedelsverket skriver likadant. T.o.m att vaccinet Corminaty är godkänt trots att det inte finns ännu. Man lurar läsaren eftersom man inte nämner att alla sprutorna hittills (inkl oanvänt lager) skett under nödgodkännande.

  Osv!

  Sanslös ohederligt och egentligen brottsligt!

 42. 42
  Lasse P säger
 43. 43
  Annika Dahlqvist säger

  40 Lasse P
  Jag läste någonstans att det var fler som fick hjärtmuskelinflammation av Covid än av vaccinationen.

 44. 44
  Christer Kamb säger

  42 Lasse P

  Tack för länk. Jag var själv inne och läste e ditt inlägg.

  Det finns så mycket data redan från USA o Israel o UK. Pfizer’s o ModeRNA’s egna studier inför lanseringen av sprutan för unga visar ju en mycket stor felbedömning för unga och överskattning för medelålders och äldre. Varför agerar man inte i förväg? Måste vi se fallen hemma ( vi släpar efter) för att fatta?

  Att kalla fallen för ”ovanliga” håller inte. Mht konsekvenserna är varje fall ett för mycket. Hur ser cost/benefit ut t.ex när en massvaccinationer ökar infektionstrycket?

  Såvitt jag läst är hjärtmuskelinflammation förenat med helt andra risker jmf med vanliga muskelinflammationer (fibertyp och läge) T.ex kan ärr bildas vilka kan medföra vissa men.

  Apartheid gäller antagligen även för ovaxxade i Sverige. FHM hänvisar till ändrade rekommendationer fr den 30/9 i nya ”Allmänna råd” och hänvisar bara till att man själv måste tolka smittskyddslagen och däri ”bindande regler”. Väldigt svårtolkat anser jag eftersom vi inte behöver följa själva råden i detalj (situations-anpassning etc).

  Varifrån har FHM fått ”Säkra och effektiva”. Är det inte så att det mesta är efterapningar från korrupta FDA (som aldrig haft kompetens att göra nödgodkännande tidigare utan måste lita på vaccintillverkarnas info som uppvisat mängder av brister). Man härmar helt enkelt …..

 45. 45
  Lasse P säger

  # 43 Annika
  Det är Moderna som har den största riskökningen och i sammanhanget bör man även ta med att biverkningar är stark underrapporterad.
  I USA visar CDC att risken för att barn och ungdomar avlider i covid-19 är avsevärt lägre än säsongflunsor men mot dessa kräver man inte allmän vaccinering av barn…..underligt kan man tycka.
  Denna länk till Martin Kulldorff kommer från Nils Littorin, båda aktade namn.
  https://mobile.twitter.com/MartinKulldorff/status/1306287612122939393?s=19

 46. 46
  Lasse P säger

  Vad sa Prof. Agnes Wold i fjol höst då…”Du ska ABSOLUT inte ge dina barn något som helst vaccin mot covid-19. Man ska inte ge vaccin om inte risken är relativt hög för svår sjukdom, invaliditet eller död av en sjukdom. Barn blir generellt inte allvarligt sjuka i covid-19 och ska givetvis aldrig vaccineras”

 47. 47
  Christer Kamb säger

  Företrädare för Pfizer, tror jag det var. var ute i media häromdagen och sa att pandemin är över till 2022 eller möjligen 1 år senare som högst. Hur kan någon uttala sig så tvärsäkert? Är det inte märkligt? Nej inte om man planerat detta i decennier och i förväg forskat fram metoder osv. Handlar det inte isf om
  att mjölka ur marknaden maximalt? Det har ju funnits obekräftade rykten från branschanställda att t.ex Pfizer ”skapat vaxinet på 2 dgr”(alltså mycket ett spel för galleriet). Patenten finns ju där. Vi har ju med ett av världens värsta kriminella företag/branscher att göra, betydligt värre än finansbranschen (som jag har mycket god erfarenhet av).

 48. 48
  Christer Kamb säger

  Ett nytt ”forum” från Tyskland som oxå lidit stort av nedstängningar och nedtryckning av det kritiska samtalet. Ett land där jag fö bott och i vissa avseenden upplevt betydligt öppnare än Sverige när det gäller debatt av känsligare ämnen t.ex. H/T https://sebastianrushworth.com/2021/10/02/covid-everything-on-the-table/

  https://allesaufdentisch.tv/

 49. 49

  Nämnda läkare i artikeln, är de möjligen med i den här Vegan-läkarföreningen?

 50. 50

  Känns verkligen fel dock med att vaccinera BARN…Även ”Vaccin o Covid-etablissemanget” verkar ju spreta åt alla håll här…Försöker man ta det säkra före det osäkra på nåt sätt?

  Även komplext Down under med extrema nedstängningar med sina komplikationer samtidigt som vissa grupper hamnar i kläm:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JxvJx6/varnar-for-att-oppna-modernt-folkmord

 51. 51

  Artikel i självaste Daily Mirror.
  ”Dubbelvaxxade drabbas av värsta flunsan, kan ha Covid-19 utan att veta det”

  https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/double-jabbed-brits-suffering-worst-25179317?utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=sharebar

  Lite lustigt sammanträffande…en bekant (dubbelvaxxad) berättade idag, innan jag läste artikeln ovan, att han varit sjukskriven med den värsta förkylningen han någonsin haft, testade sig för Covid-19….negativt.
  Har någon av Er gjort liknande erfarenheter?

 52. 52
  Christer Kamb säger

  Det har tidigare florerat (för mig obekräftade) rykten att man inte skulle PCR-testa vaccinerade? Tidigare fanns det från säkra källor i våras att vaccinerade skulle testas med lägre CT-nivå (tröskeln) än ovaxxade.

  En forsknings-uppgift är annars att vaccinerade löper stor risk att bli sjukare än ovaxade. Vi får se vad det lider! En del menar att jabben helt misslyckats (datakoden) och att man är i behov att sätta in ”anti-vaccin” som ”återställer” läget före ”vaccinet”.

  Att två toppar ur FDA hoppar av är nog signifikativt när det gäller deras ansvar.

 53. 53
  Annika Dahlqvist säger

  52 Christer Kamb
  Om vaccinerade blir sjukare i Covid än ovaccinerade så har det i alla fall inte slagit igenom på IVA-talen, som idag är nere på 25 i Sverige.

 54. 54

  Ang “Dubbelvaxxade drabbas av värsta flunsan, kan ha Covid-19 utan att veta det”

  Kanske många av dessa skulle ha dött iom vaccinen i de flesta fall visat sig mildra c19.

 55. 55
  Christer Kamb säger

  53 Annika

  Ledsen Annika m.fl. Jag var väldigt otydlig då jag ej avser Sverige utan USA där debatten finns. Här finns knappt utbud av s.k ”contrarian info”. När något ”avvikande” verkligen sker dröjer det alltid innan en ev ny ”trend” kan rapporteras oxå här hemma. Å andra sidan är vi ett litet land samtidigt som WHO och USA (FDA , CDC o Fauci) styr. F.ö. följer man internationellt sett oxå UK och Israel där det rapporterats en motsägande/avvikande och oväntade uppgifter.

  Vad vi kan se i Sverige är väl ändå att antalet bekräftade fall (FHM veckostat) och om jag inte minns fel IVA-intagna för drygt 3 veckor sedan (stat släpar) låg lite högre än f.å. (dock låg nivå). Men var det inte i slutet av oktober som fallen ökade dramatiskt?

  Vi har ju numera yngre personer generellt drabbats. På tidsskalan har vi legat lite efter. Klart är dock att flera sjukhus ute i världen redovisat högre andel vaxade sjuka och men även i relativa termer på en del ställen. Svårt att få en total nationell bild dock.

 56. 56

  En ny fransk studie gör gällande att de som tagit två vaccindoser mot covid-19 efter 14 dagar löper 90 procent lägre risk att hamna på sjukhus eller avlida om de får covid-19, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

  Även för deltavarianten bedöms vaccinet vara effektivt. Där var skyddet 92 procent för personer mellan 50 och 75 år 14 dagar efter att de vaccinerat sig, och 84 procent för personer som var 75 år och äldre.

  Studien har undersökt 22 miljoner människor i åldrarna 50 år och uppåt sedan december 2020, då Frankrike inledde sin vaccinationskampanj. 11 miljoner vaccinerade har jämförts med 11 miljoner ovaccinerade.

  Undersökningen gällande deltavarianten är dock inte lika omfattande som studien i helhet, eftersom varianten blev dominerande i Frankrike först i juni.

  Studien gör också gällande att personerna som vaccinerades hade skydd mot svår covid-19 under hela undersökningsperioden, som pågick i upp till fem månader.

  Liknande studier i USA, Storbritannien och Israel har visat samma resultat som den nya franska studien, som bedöms vara den största av sitt slag hittills.

  De vaccin som personer fått i Frankrike är Pfizer/Biontech, Moderna och Astra Zenecas vaccin. Janssen-vaccinet godkändes i ett senare skede och har inte använts i någon större skala i landet, och därför har personer som fått det vaccinet inte ingått i studien.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset

 57. 57
  Christer Kamb säger

  56 Stefan

  Det är väl ingen som ifrågasätter att en fullvaxad (nr 2) efter 14 dgr har ett bra skydd mot allvarlig sjukdom just då! Problemet är att effektiviteten går ner ganska fort (lite olika studieresultat och skillnader mellan ”vaccinen”)

  F.ö. är den s.k deltavarianten (vi har med uppåt 300 sekvens-variationer att göra) bevisat mindre allvarlig men istället mer utbredd.

  Finns ingen grundläggande orsak till att barn ska injiceras mot ett förkylningsvirus som i normala fall bara drabbar människor med nedsatt immunförsvar.

  https://doctors4covidethics.org/urgent-open-letter-from-doctors-and-scientists-to-the-european-medicines-agency-regarding-covid-19-vaccine-safety-concerns/

 58. 58
  Christer Kamb säger

  #56 Stefan

  Kan inte kommat åt länken i min gamla webbläsare.

  Är studien en Meta-studie? Det låter som det. Hur är underlaget isf utformat? Flera cohorter?
  RCT? 90? av vad och jämf med vilka?

  Har du en direkt länk till journalen!

  Vi vet viruset försvinner ur kroppen redan inom 7 dgr efter immunförsvaret lyckats. Går det ”illa” går det mot sjukdom (Covid). Vi vet att det vi kallat Covid-symtom är de samma som vanlig förkylning. På senare tid har man lagt till ”lukt förlust/försämring”. Går det till infektion/inflammation är man sjuk och har starka symptom, t.ex halsont och feber. Klarar inte immunförsvaret i första instans, dvs i näsa/svalg (andningsvägarna) kan det bli allvar. Eftersom vaccinerade både blir sjuka och smittar (t.o.m mer enl vissa studier) så uppstår frågan om vilka som har behov av den för första gången testade genetiska terapin? That is the question!

 59. 59
 60. 60
  Christer Kamb säger

  Mycket tack Stefan

 61. 61
 62. 62
  Christer Kamb säger

  # 59 Stefan

  Ok, har tittat igenom studien men min franska är obefintlig så jag har iss endast kollat tablåerna.

  Det är en statlig studie som motsvarar kanske CDC/NIH i USA. De driver mao ”obligatorisk” vaccinering.

  Tidningen The Guardian refererar bara till en ogranskad rapport vars mtrl omfattar gruppen 50-74 år och därför bara 7,75 (tot 15,5) milj (=n). Ej 11 (22) milj. Det saknas källa till gruppen över 74 år.

  Tidningsrtikeln omfattar som jag förstår en del övr faktafel. Eftersom båda grupperna vaxade resp ovaxade sammansätts så konforma som möjligt (antal, kön, ålder, bostadsort etc) så har vaccinationen i gruppen 50-74 skett 1 febr – 30 april. 40% klara 31 mars. Resterande 60% under april. Vaccinets skydd har enligt andra studier gått ner snabbt (gäller främst Pfizer) men först efter några månader för att efter 6 månader ligga väl under 50% (39% i Israel). När väl 14 dgr passerat efter jab nr 2 (fullvaxade) omfattar materialet vaxade (halva antalet) 3,2 istället för 7,75 mil personer.

  Studien omfattar tiden fram till 20/7 och mht till att drygt hälften (60%) var färdigvaccinerade först 30 april eller i genomsnitt först den 1 maj (+14 dgr) har skyddet för dessa varit bra under undersöknings-perioden (80 dgr). Vi får inte reda på när under perioden efter jab 2 de tagits in till sjukhus och vet inte heller hälsostatus för båda grupperna när de väl intagits (underliggande sjukdomar samt allvar/tillstånd under vistelsen).

  Gruppen sjuka ovaccinerade var ca 10 ggr flera efter jab 2 + 14 dgr. 1522 mot 158. Vi pratar här om 0,5 promille bland de ovaxade. Hur man statistiskt behandlar grupp-populationerna tidsmässigt och storleks-mässigt under hela perioden feb-juli är oklart för mig (språkproblem?). T.ex så redovisas den 1:a statistiken först efter jab nr 1. Hur redovisas t.ex alla ovaxade som insjuknat före det att de fått sin 1:a jab? Med det menar jag att grupperna delvis sätts samman i efterhand beroende på utfall. Från 1:a jab till 2:a (28 dgr vid mRNA) minskar undersökningspopulationen från 15,5 till 6,3 milj (=n). Under dessa dagar är sjukhusintaget 1,7 promille (13223) bland ovaxade och 0,6 promille (4317) bland vaxade.

  I min egna u-sökning av FHM-statistik var nyintagna till sjukhus (ej IVA) under dec (jab 1) t.o.m april 0,07%, dvs 0,7 promille. Ökningen från 2020 berodde till stor del att folk vågade eller fick komma in och där de flesta skrevs ut inom en vecka. Hur stor andel avser personer som av ökad rädsla vill åka till sjukhuset bland t.ex äldre? Psykologisk effekt är ansenlig. Denna omfattande studie borde kompletteras med mer kvalitetsdata.

  Gen-terapin ger vid handen som sagt bra skydd men inte särskilt länge. Oftast hänvisas till att Delta-varianten är orsaken (mer smittsam men mindre allvarlig) men i denna undersökning omfattar den ev smitta endast i ca 1 månad då flertalet här fortfarande har bra skydd till skillnad mot i Israel.

  Varför ska alla vaccineras om sårbara är vaccinerade? I synnerhet när skadorna redan nu är tillräckligt allvarliga för att avbryta sedan länge.

 63. 63
  Christer Kamb säger

  # 57-59, 62

  The Guardian anger som sagt ingen källa betr särskild studie avs >74 år.

  Övriga tveksamma eller felaktiga påstående utan grund av tidningen;

  1. Hittar inget som styrker skyddet mot Delta. Forskningsansvarige säger själv det i slutet av artikeln (real impact saknas).

  2. Finns inget i studien som redovisar data kring risken att dö.

  3. Påståendet om vaccin-effekterna under 5 mån handlar som sagt om kortare tid (<75 år) pga den genomsnittligt sena fullvaccinations-tidpunkten.

  4. Överhuvudtaget refereras till kvalitativa bedömningar som inte kan styrkas av data enligt käll-materialet (studien).

  5. Svepande hänvisningar till andra länders utfall utan källa.

 64. 64
  Christer Kamb säger

  # 59, 62-63

  Korrigering!

  Hittade studien avs gruppen >74 bland de finstilta referenserna i den studie som Guardian angav som källa.

 65. 65
  Christer Kamb säger

  I studien (<75) redovisades ivf antal intagna i grupper efter antalet månader efter fullvaxinering inkl 14 dgr.

  Flest insjuknade ovaxade sker 1-2 månader e jab (2). 1308 st (0,9 promille).

  Därefter faller det nominella antalet brant men ökar istället relativt undersöknings-populationen (=n) vilket antyder (?) att det i verkligheten kan synas som en total ökning på sjukhusen? Efter 3 mån 4 promille och efter 4 mån 5 promille. Kan det handla om den mer smittsamma Deltan som ändå gör sig närvarande här?

  Pfizer står f.ö. för hela 72% (<75) av alla vaxade (jmf Israel 100%).

 66. 66

  @62-65
  Oj, det var mig en ordentlig analys och uttolkning som kanske sätter det svenska vaccinetablissemanget på plats! Ja, även övriga världen antar jag:-)

  Tolkar jag rätt om att du dömer ut medias rubriker om studier och dessas resultat och tolkning och att du är emot vaccin och Covid-versionen som ges i ”alla” instanser världen över och liksom har egna referenser osv?

 67. 67
  Christer Kamb säger

  Stefan,

  Beklagar att jag inte återkommit till din reaktion på min analys av din länkade artikel. Jag har nämligen funderat länge huruvida det är värt det! Anledningen till sådana tankar bottnar i uppfattningen att det finns alltför många människor som bara läst MSM’s rubriker och deras (MSM) vägran att släppa fram divergent information, dvs deras grundläggande behov av objektivitet och perspektiv. Lägg till direkt censur.

  Din reaktion antyder att du varken läst studien översiktligt utan helt enkelt nöjt dig med rubrikliknande artikel ur en tidning som tidigare haft stort förtroende (om än tydligt vänster) hos de flesta till att bli mer och mer propagandalik till förmån för makten.

  Hur som helst är det viktigt att läsa data. Att det kan råda olika tolkningar ibland utifrån t.o.m samma data blir allt oftare legio, tyvärr. Alltså politik mer än vetenskap. Därför borde det vara allas prioritet att söka info också bortom MSM, dvs hos alternativa media. Gör man det, som jag började göra från sommare/hösten 2020 så inser man snart att det finns högkvalitativa källor med data och expertkunskap som makten inte tillåter. Och viktigast av allt, man börjar se ett ologiskt mönster utifrån sanning och verklighet som är extremt bekymmersamt.

  Utan att ge dig en massa länkar kan följande underlag ev bidra till att du blir nyfiken.

  En kort film som ger ett perspektiv på SARS/Covid som borde visats på bästa sändningstid av en sanningssökande press/media.

  https://www.countdowntothekingdom.com/following-the-experts/

  PS! Jag hoppas du förstår att jag inser att även denna genterapi (aka vaccin) räddar liv och hälsa hos främst äldre sköra människor med nedsatt immunförsvar. De får leva ett tag till. Men det är på kort sikt eftersom ”vaccinets” konsekvenser på lite längre sikt kan vara oreparabelt för många inkl yngre. Däremot ger studien inget direkt stöd för detta vad gäller den (del-)studie jag analyserade, dvs gruppen under 75år. Därav min kommentar. I artikeln redovisades även att studien helt koncentrerat sig på de med svårare symptom, Inget som framkom ur tablåerna såvitt jag kunde uttolka.

  Här en länk till amerikanska försvarets senaste (hemligaste) analys (projekt Salus under DoD) som sparats på extern server tack vare visslare.

  https://web.archive.org/web/20210924082828/https:/humetrix.com/powerpoint-vaccine.html

 68. 68
  Christer Kamb säger

  #67 komplettering

  Stefan,

  Här en kompletterande kommentar till det läckta dokumentet från US DoD av Dr Mercola;

  https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/10/11/new-study-proves-the-vaccinated-are-dragging-out-the-pandemic.aspx

 69. 69
  Christer Kamb säger

  Stefan,

  Jag hoppas du förstår att man knappast får flockimmunitet av ett ”vaccin” som ”läcker” som dessa
  dessa bevisligen gör. Istället för vi hoppas att denna SARS-variant(-er) försvinner av sig själva efter ca 2 år som SARS 1 och MERS gjorde senast det begav sig. Det börjar ”läcka” obekräftad info från vaccin-kretsar att denna typ av virus har 2-års cykler efter ev utbrott. Men kom ihåg att i USA meddelade CDC att man satt ner ct-tröskeln för vaxade till 28 men obegränsat (40) för ovaxade. I Sverige gick FHM/Tegnell nyligen ut och meddelade att man inte längre skulle testa sjukhusintagna

 70. 70
  Christer Kamb säger

  Här något mycket oroväckande;

  https://nyadagbladet.se/inrikes/regeringen-grundar-ny-myndighet-ska-bedriva-psykologisk-krigforing-i-sverige/

  Det normalt liberala Sverige anpassar sig till den pågående processen att steg-steg dels federalisera Europa, dels flytta allt fler beslut till nya teknokratiska nivåer där t.ex FN, IMF/centralbanker och andra icke valda institutioner påverkar bakom lyckta dörrar.

 71. 71

  Ni som skriver här! Vad har ni läst om covid i de länder där man använder sig av avdödat virus?
  Har covid ökat eller minskat i Kina, med fler asiatiska länder?

  Angående delta-varianten. Den lär ju inte vara värre än en ”vanlig” influensa, så varför är det så angeläget att undvika detta? Då får man ju antikroppar mot hela viruset? Och den är väl snart över och då kommer mu….

  Vad har ni för tankar om det?

 72. 72
  Christer Kamb säger

  #71 Helena

  Bra fråga nu när vi vet att Novavax oxå är en genterapi. Dessutom har jag läst att de haft problem med ”vaccinets” effektivitet (innefattar en mängd saker (biverkningar t.ex) vilket är oroväckande).

  Syftar du på de 2 kinesiska vaccinen så har jag helt missat identifiera ev demokratiska länder som använder dessa. Kan man hitta studier i de medicinska journalerna? Borde ha uppmärksammats isf!

 73. 73
  Christer Kamb säger

  #71 Helena

  I bif BMJ fr april i år kan du läsa lite om den dåliga transparensen kring de då 5 vaccinen varav några från ”avdödade” Sars-CoV-2. Ungern som EU-land har erfarenhet av så såvitt jag förstår en ”avdödad” variant,
  Sinopharm. Vet ej om det är deras 1:a eller 2:a (tillv i Wuhan).

  https://www.bmj.com/content/373/bmj.n912

  Du får söka i journalerna och se om du hittar studier kring användning (EUA).

 74. 74

  Kolla China statistic covid och India statistic covid.
  Plus några till länder som använt sig mycket av de kinesiska.

 75. 75
  Christer Kamb säger

  Jotack Helena men det är illa nog betr transparens i väst. Utan peer-reviewed data i botten känns statistiken milt sagt problematisk. Har du kollat Ungern?

  Tyvärr visar UK att ”vaccinen” läcker (inte bara kort livslängd) utan värst av allt att varningarna från flera experter om massvaccinering nu mer och mer besannas betr infektionstryck och skapande av nya mer smittsamma varianter (virologi 101). Specifika antikroppar till injicerat/producerat protein skapar en s.k immunitets-flykt och på sikt ökad resistens mot vaccinen (jmf antibiotika). Se ref R Malone och G v Bossche.
  Det finns också studier som visar att Spikproteinet (tar upp plats på cellytan) hindrar T-celler’s effektivitet samtidigt som ”vaccinet” (något i nano-injektionen) påverkat immunsystemets s.k toll-receptorerna för att som externa ämnen få möjlighet att koppla till ACE2 i vårt vaskulera system. Delar av HIV-viruset ingår f.ö. i själva viruset (Sars CoV 2) för att dess spikprotein ska kunna koppla till nämnda receptorer. HIV-viruset är ju det virus som lyckas stänga ner stora delar av människans immunsystem. Just i detta sammanhang är A Fauci nyckelperson då han var kung på 80-talet och framåt rörande Aids och behandlingar som då ”dödade folk som flugor” (vaccinen). Nu aktuell i samband med Sars som biovapen och dess finansiering i först USA och därefter i Wuhan. Lägg till delaktig kring patenten inkl patent för vaccin mot dagens virus som registrerats i god tid före viruset blev känt 2020! Domstol i USA vägrar att ta upp dessa brotts-anmälningar ”eftersom” amerikanska försvaret är djupt inblandade (tolkning) i forskningen.

  FHM och media pratar ideligen om att vaccinering ligger bakom låg smittspridning här hemma. Tittar man istället på antal fall och avlidna så ligger vi högre i år jmf f.å. om än på låga nivåer. I fjol tog det fart sista veckan i oktober om jag inte minns fel. Det är väldokumenterat att vaccinerade sprider smitta lika bra och ibland bättre än ovaccinerade.

  Utvecklingen i UK är alarmerande och den beror inte på ovaccinerade. En ny smittsam variant är alltså väntad (Bossche). Risken enligt vaccinexperten Bossche är att till slut kan skapas ett helt resistent virus som också är dödligt på allvar, Låt oss hoppas att han har fel men kom ihåg att hans praktiska/empiriska erfarenheter kommer från utveckling och behandling av djurhållnings-populationer.

 76. 76

  @ 75 (eller vilken som helst)

  Har ett antal punkter att ta upp, men det blir bara en idag…
  Kommentera gärna!

  Skickade nedanst länkar till ansvarig smittskyddsläkare här i regionen ang att vaccinera vår tonåring och fick efter nån timme ett svar på som jag länkar till nedan.
  https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2021/09/vaccin-fran-12-ar-mot-vetenskap-och-beprovad-erfarenhet/
  https://www.krisinformation.se/barn
  https://mobile.twitter.com/agneswold/status/1297288215737643008

  Svaret som baserar på varför barn från 12 år ska vaccineras; (dock väljer förädrarna…)
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/b94fcd113eef4c5c8ecaccbffa96518a/covid-19-vaccination-barn-12-ar-sverige.pdf

 77. 77
  Christer Kamb säger

  Stefan,

  Ja och det är tyvärr vad man kan förvänta sig, dvs de flesta har ingen egen uppfattning utan de refererar till den offentliga från deras huvudman genom hänvisning. Då slipper de undan lite i sitt samvete (tror de). Du kanske skulle ställa frågan också till er ”husläkare”!

  Genterapin är experimentell där jordens befolkning utgör klinisk fas III cohort. Våra myndigheter saknar helt kompetens och rutiner för att godkänna denna produkt eftersom Läkemedelsverket använder formaliserade mallar där ev godkännande arbetas fram under normalt 10 år och där alltid omfattande in vitro och djurförsök ingår. Saknas i princip här liksom tester av alla s.k skyddsgrupper samt barn. De test-studier som gjorts på barn är synnerligen framhastade efter att EUA godkändes i USA och därefter WHO.

  Har du tagit del av producenternas katastrofliknande felbedömning av myokardit på barn så inser du att ”vaccinet” innebär ingen nytta mht till risk. FHM underspelar konsekvenserna av en hjärtmuskelinflammation enligt läkare. Jag har ännu inte läst hela Rekommendationen men noterar att ingen enskild punkt redovisar ställningstagandets grunder. I sammanfattningen kunde jag ändå hitta följande;

  ”Vi bedömer att den sjukdomsbörda som undviks via vaccination är större än den som kan komma att uppstå av vaccination.
  Det är viktigt att dagens höga tillit till vaccinationer inom det allmänna barnvaccinationsprogrammet bibehålls.”

  Utan ha kompetens att ifrågasätta ovanstående motiv så är det min absoluta uppfattning att det har inte FHM heller i dagsläget. Beträffande tilliten till framtida vaccinationer så är det en helt ointressant fråga när vi diskuterar experimentella produkter. Alltså rent skitsnack för att tala klarspråk. Man vågar inte ens säga rakt ut att det är flockmentalitet man önskar. Antagligen för att man redan förstår att det inte är möjligt om vaccinen läcker, dvs att effektiviteten riskerar att närma sig de dåliga influensa-”vaccinerna” som ges varje år till en allt krympande skara.

  Frågan om risker pga av välkända effekter vid massvaccination pga s.k immunitets-flykt och ADE diskuteras inte ens. Finns det risk att barn på sikt också tvingas ta fler än 2 sprutor? Beträffande sjukdomsbörda väljer man likt alla andra att blunda för att ”vaccinet” inte alls förhindrar smittspridning eftersom vi har att göra med ett respiratoriskt virus där ACE2-receptorerna finns ända upp i våra andningsvägar. Vaccinerade som ovaccinerade är lika stora smittspridare. Det erkände äntligen FDA till slut även om hon var tvungen att ljuga och lägga till Delta-varianten.

  Det är min bestämda uppfattning att målet med massvaccinering och vaccinpass är en agenda långt bortom folkhälsa Det är vad dessa märkliga turer kring ”pandemin” handlar om. Byråkrater som i sina jobb får göra ”the dirty-work” istället för att lyfta Hippocrates!

  Roligt att envålds-härskarinnan Wold iaf är uppriktig denna gång.

  Jag tycker att vårt medicinska etablissemang borde diskutera offentligt (var är media?) riskerna med massvaccinering under en pandemi (i dess nya WHO-termer). Bossche och den som borde fått Nobelpriset, R Malone diskuterar här allvarliga risker. Håll till godo;

  https://rumble.com/vmzwwi-geert-vanden-bossche-mass-vaccination-leads-to-more-infectious-immune-escap.html

 78. 78

  Virologer/immunologer har varnat för att spikeproteinerna skulle kunna leda till att många blev sjuka av annat än covid. Vi kommer att se om de hade rätt, det närmaste halvåret, tror jag.

  Många pensionärer tycks få stroke /hjärtinfarkt / lunginflammation veckan efter vaccin men då detta var vanligt i den åldersgruppen, tänker man kanske inte på sambandet.

  Men vad händer om de som vaccineras i sommar och i höst, börjar fylla sjukhusen?

  Vi får hoppas att FHM har rätt och dessa virologer har fel!

 79. 79
  Christer Kamb säger

  Där har du en oerhört viktig punkt Helena!

  Betänk att denna pandemi inte varit möjlig utan PCR-användandet. Den uppfiskade Rädslan (via främst MSM) har definitivt bidragit till att fler blivit sjuka liksom avlidit. Stress utlöser vilande/befintliga virus i kroppen. Stress ökar sannolikt också mottaglighet/smitta liksom försvagat immunförsvar. Dessutom var WHO’s råd att alla som blir sjuka av något inkl avlider av något klassificeras som Covid om PCR visar detta. Ett test där använda cykler tydligen ej redovisas till läkare!

  När ist människor avlider eller skadas av vaccinen då är ”Covid-vaccinet” plötsligt diametralt använt. En sådan logik kan bara vara medveten. I synnerhet om man saknar resurser och intresse att ta händelserna på allvar.

  Att t.ex Invermectin fungerar så bra kan delvis bero på mängden föroreningar m.m som oftast finns i t.ex influensa-vaccinerna. En av seniorerna på vacciner och mikrobiologi är forskaren J Mikovits som varit med sedan Aids-tiden. Hon hävdar bestämt att man i USA under hennes glansdagar mörklade föroreningar i olika vaccin. Föroreningar som bl.a innehöll främmande cell-arter från cell-odlingar. Om jag förstår henne rätt menar hon även att man medvetet tillsatt andra virus-delar i vacciner. Hon påstår att influensa-vaccinet som gavs gamla i Lombardiet hade corona-virus t.ex. Vidare att människor som tagit t.ex influensa-vacciner bär på en hel del vilande problem som förr eller senare vaknar till liv och börjar ställa till problem. Och det gäller givetvis sådant vi alla bär på, t.ex det vanliga Herpes Simplex 2.

  När spikproteinerna frigörs i kroppens alla organ av ”vaccinet” reagerar kroppens immunförsvar som är tänkt. Problemet är bara att Spikproteinet finns överallt i stort sett där ACE2 finns och det är i hela vårt vaskulära system. När vi i blodet drabbas av infektion/sjukdom av nya eller väckta befintliga organismer etc ökar riskerna att dessa spikproteiner är med och stressar immunsystemet. Ju oftare desto större chans till att sovande virus vaknar till liv. Är det vi ser nu på sjukhusen runt om i världen en sådan effekt?

 80. 80
  Christer Kamb säger

  74 Helena

  EU hade ju en gemensam start av sitt vaccinationsprogram (27/12). Tegnell et al uttalade unisont att vaccineringen syntes direkt i fallande fall/avlidna. Tittar man man i detalj stämmer inte det riktigt. Smittade t.ex toppade ur både före och senare beroende på ålderskategori. Avtagande trend fanns redan tydligt i början av dec och jag prognostiserade Lucia som topp men det blev någon vecka senare.

  Tittar vi på Ungern läser vi att de tjuvstartade. 5 olika vacciner användes varav Pfizer användes oftast och till äldre och sköra. Kolla bifogade Euromomo ang överdödligheten så ser vi att viruset lever lite i sin egen livscykel trots vaccinationsstarten i dec 2020. Ungern hade en jättetopp i mars 2021 (börjar att vaccinera när dödligheten faller) och har den största dödligheten per capita trots att man vid utgången av mars 2021 vaccinerat mest i EU med drygt 22% av befolkningen (25% ca mars utgång). Men som sagt, människor dör av andra ting än Covid-19, t.ex vaccin! Man kan alltid ställa frågan hur myndigheter och läkare anger dödsorsak! Totala avlidna i landet blir därför den enda egentliga måttstocken, tyvärr!

  https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

  https://www.politico.eu/article/hungary-administers-covid-19-vaccine-to-health-workers/

  https://dailynewshungary.com/hundreds-have-died-in-hungary-after-receiving-the-coronavirus-vaccine/

  Får man tro siffrorna i artikeln ovan ser det ju väldigt bra ut mitt i deras värsta kris i februari/mars. Alltså när de sköra och äldre m.fl fått sin första jab (som vi senare fått reda på var ganska verkningslös).

 81. 81

  Christer,
  Har du provat att vara i kontakt med några av de svenska ”kändis-virologerna”?

 82. 82

  Har bekanta i Ryssland som nyligen berättade om det här:
  https://www.di.se/nyheter/smittan-skenar-i-ryssland-rekordmanga-doda/

 83. 83
  Christer Kamb säger

  81

  Vilka är ”kändis-virologerna” i Sverige?
  Syftar du på de som ”alltid” får uttala sig TV typ?

  Hoppas du inte menar Olsson!

  Tänker du på t.ex Wold?

  Kontakt på mail eller sociala medier menar du?

  Min första fråga skulle gälla immunsystemet, sedan D-vitamin och därefter PCR-testet.
  3 frågor som lackmustest för att se om de försvarar det medicinska etablissemanget eller ej.

 84. 84

  @83,

  Såna som jag själv uppfattar som mest förekommande i media, jag kan dock inte påstå jag läser och följer allt och missar säkert någon, men på rak arm så här när jag googlar och friska upp minnet!:
  Jan Albert, Soo Aleman, Petter Brodin, Ali Mirazimi och Matti Sällberg (undrar om inte dom är de mest förekommande!?), Jonas Ludvigsson, Niklas Arnberg, Fredrik Elgh
  och sist men inte minst, Hans ”Virus” Lindberg:-)
  Klickar man på deras namn har man deras e-post adress…
  https://ki.se/covid-19/forskare-pa-temat-covid-19
  https://medarbetare.ki.se/people/jonas-ludvigsson
  https://www.gu.se/nyheter/podtips-virologen-martin-lagging-om-coronatester
  https://liu.se/medarbetare/lensv66
  https://www.umu.se/kontakta-oss/press/expertlista-covid/

 85. 85
  Christer Kamb säger

  Jo jag har hört en del av dem i samband med uttalanden typ intervjuer men MSM eller de själva hänvisar bara ”till forskningen” men ”aldrig” till PR studier och i synnerhet inte till studier med motsatta slutsatser. Glöm inte att flertalet ska representera oss och att de styr problemformuleringen. MSM gör det så enkelt för dem. Förtroendesak och journalistiskt krav är två helt olika saker.

  Jag ska däremot erkänna att jag sedan länge allt mer sällan ser/läser MSM som förr. Jag skannar av och läser bara när jag ser något av betydelse.

  Men visst kan det vara en bra idé och sända lite frågor till de som främst har offentligt ansvar. Van från andra sammanhang brukar det sluta med ”glidningar” och svar på ”fel fråga” osv.

  Tack för uppmuntran ändå. Ska överväga seriöst.

  Kuriosa: mejlade idag Socialstyrelsen om frågor hur jag skulle bevaka landets antal somatiska sjukvårdsplatser samt beläggning. Fick kontakt med en statistiker som inte kunde svara på mina frågor utan gav mig länkar med återvändsgränder. 6 mejl… med preciseringar osv men det slutade utan framgång. Jo SKR har tagit över ansvaret nu efter Covid. Men äldre statistik fick jag noll hjälp med.

  Jag är annars van och konfrontera tjänstemän men allt oftare dyker inkompetensen upp. Tycker mig se en trend i digitaliseringens spår. Inte bara rent dumhet. Det finns alltid lysande undantag och människor som verkligen vill hjälpa en.

 86. 86
 87. 87

  Ang Infowars ovan, lite mer info att läsa på,,,
  https://en.wikipedia.org/wiki/InfoWars

 88. 88

  Är det ingen som kommit på vad som kan göras när någon tagit rMNA vaccinet för att ”reverse” skadorna?
  Eller för att förhindra att nya skador tillkommer? Det kommer att behövas inom en snar framtid!

 89. 89

  #87 Stefan
  Det intressanta är inte InfoWars utan vilka som gjort studien som InfoWars publicerade.
  Deras studie påvisade förändring i blodbilden men kunde inte hitta grafen eller andra ”varelser” i vaccinen men däremot andra föroreningar som inte är förenligt med renhet i ett vaccin.
  Det är även många andra som påvisat proppbildning efter injektionerna men denna undersökning är möjligen mer detaljerad.

 90. 90
  Christer Kamb säger

  87 Stefan

  Jag är medveten om Infowar’s status men döm för det första inte hunden efter håren och för det andra, gör dig inte skyldig till skuldbeläggning genom association. Dessutom är Wikipedia numera uppenbart manipulerad av en intresses-sfär. Googla gärna eller fråga t.ex Lars Bern. De s.k ”fact-checkers” är även de styrda och finansierade av ett antal organisationer hänförliga till vissa mycket starka makt-personer. Inom Corona har dessa strukturer blivit synliggjorda. Dessa faktagranskare är dessutom fulla av uppenbara felaktigheter som ”vanligt aningslöst folk” inte inser.

  Intressant nog är vi inne i ett mycket intensivt informationskrig. Lasse P har helt rätt när han pekar på vad som publiceras och inte av/genom vem. Officiella dokument. När sanningssägare eller debatt-sökande individer blir blockerade etc får de ta det som bjuds bland alternativa plattformar.

  Regel nr 1 : Tag själv ansvar och läs på.

 91. 91

  Råkade nyligen av en slump hitta en gammal italiensk tidskrift ”Le Scienze” från 2018, som tar vissa intressanta artiklar från ”Scientific American” och översätter dom till italienska, i just den här tidningen…italienarna är i allmänhet dåliga på språk nämligen….
  Där var det en artikel, som jag redan hade läst, men lika snabbt glömt bort igen…
  Skriven av en amerikansk journalist, heter Charles Seife och undervisar som docent i samma ämne på ett universitet i New York. Han hade anlagt sak mot själva FDA, eftersom han kommit underfund med att denna ärevördiga institution hade mörklagt och undanhållit viktiga negativa resultat på olika medicinska trials, som hade kunnat skada ekonomiskt några viktiga farmaceutiska producenter….att dessa produkter i stället kunde skada oskyldiga godtrogna patienter togs tydligen inte alls i betraktning, det var mindre viktigt…
  Hur ska vi då kunna lita på någon överhuvudtaget..?? Vi måste lära oss själva….
  Som kommentaren ovan så riktigt skriver…

 92. 92

  Blir intressant att följa Kina med sin diktatur. Jmf med Ryssland med sitt ”Sovjet 2.0”.
  Har lite svårt att förstå Putin som förmodligen är en av de allra mest informerade av alla världsledare, inte sätter mer press på sin befolkning. Han kanske bl a tittar på pajasarna Bolsonaro och Trump och tar intryck av det?
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Orzjeb/harda-covidregler-en-framgang-for-kinas-regim

 93. 93

  Obs!
  Bolsonaro är mycket älskad av stor del av befolkningen och ibland görs mass demonstrationer FÖR honom och vid nationaldag, osv, bär många plakatet om honom! Så han är INTE en pajas! Hatad av vänster som är dom som äger media. Jag har ofta fått mig tillskickat bilder på dessa massor, av vänner.

  Han blev covidsjuk förra året och vill inte vaccinera sig. Och vi vet att han ibland är odiplomatisk och temperamentsfull, som latin amerikanare ofta är.

  Jag kan tillägga att jag i början läste alternativ media på portugisiska.

 94. 94
  Christer Kamb säger

  #71 (73) Helena

  När det gäller din nyfikenhet betr ett klassiskt ”avdödat” (delar av viruset som omöjliggör replikering) virus så var mitt ex Ungern inte så bra av flera skäl. Detta vaccin var t.ex inte använt i lika stor utsträckning som de nya mRNA och DNA-teknikerna.

  Faktum är att man mycket länge försökt framställa fungerande Corona-vaccin utan att lyckas. Frågan är om kineserna gjort sina med ny gen-teknologi men istället för att använda spikprotein-sekvenser så använder de övriga delar av viruset i vaccinet och gör det på annorlunda sätt än tidigare (intransport t.ex). Men huvudproblemet kvarstår att viruset muterar ständigt även utan infektionstryck (immun-flykt). Nu säger ju de kunniga att Corona-varianterna är extremt lika varandra så man kan undra om det är så att man inte lyckas få B-cellerna att minnas virusena när väl den korta livslängden av anti-kroppar upphör? Pfizer m.fl bygger sin teknik på Wuhan-sekvensen där det antas att små variant-förändringar i proteinet gör att vaccinets spikprotein inte längre känner igen dessa nya varianter. Man kan däremot fråga sig varför inte B- och T-celler tar över försvaret. Det är ju ändå dessa som är våra viktigaste soldater i kriget mot främmande kroppar. Antikroppar spelar faktisk en underordnad roll efter att de en gång gjort sitt initiala jobb:

  Kan det vara som en del menar att ”vaccinet” delvis förstört vårt viktigaste vapen?
  Toll-receptorerna t.ex? Forskning lär väl visa så småningom.

  Däremot visar Israel att ADE kan bli ett problem i länder där vaccinationstäckningen är hög.

 95. 95
  Christer Kamb säger

  #84 m.fl Stefan

  Du dök upp här i virus-diskussionen med artikeln ur The Guardian. Vad din uppriktiga egna åsikt i frågorna står har du inte avslöjat mer explicit. Så var står du och hur ser dina motiveringar ut och varifrån hämtar du fakta-stöd rent vetenskapligt (dvs inte hörsägen att ”vetenskapen säger” osv)?

  Du har såvitt jag kunnat se inte länkat direkt till enskilda studier eller vetenskapliga resonemang av auktoriteter gällande nyckelfrågor.

  Har du t.ex från början följt data från FHM och IVA betr överdödlighet resp inläggningar? Studier av dessa rimmar inte alls med det höga stämningsläget i media som naturligtvis påverkat aningslösa och rädda människors situation/psyke. Själv började jag även följa Panda och Ivor Cummings förra sommaren när det rådde stor inkonsistens mellan medialäge och siffror. Inte minst när det visat sig att avlidna i Sthlm (mars-juni) till 25% var mörkhyade med generellt stor d-vitaminbrist.1:a vågen var framförallt hänförbar till Mälardalen.

  Den officiella lögnen betr det ”enorma” antalet avlidna i Sverige 2020 är fortfarande än politisk lögn:

  https://m.youtube.com/watch?v=3odjlEn8qXY

  Statistiken finns presenterad mera i detalj även i Ivors YTs vilka jag tycker du bör studera om du tilltror data något. De är mycket sevärda.

 96. 96

  #94
  Vad är ADE?

  Och vad vet man om vaccin skador i Israel?
  Borde vara intressant.

 97. 97
  Christer Kamb säger

  #96 Helena

  ADE = Antibody Dependent Enhencement

  betyder bl.a att immunsystemet blir alltmer specialiserat till ett enskilt patogens exakta karaktär. Om de antikroppar som bildas även specialiserar övriga försvarsmekanismer som B- och T-celler vilka normalt har mycket bredare reportoar. T.ex varför hjälper de senare inte till att förhindra sjukhusintagning av dubbelvaccinerade i t.ex Israel och nu i UK och USA? Antikroppar har normalt alltid kort livslängd för att dock kunna återskapas igen vid behov men denna andra process styrs av B-celler. Det verkar inte fungera utan ist rekommenderas ytterligare en dos…. och igen…….!

  Immunitetsflykt pga specialisering + infektionstryck skapar i sig nya varianter vilket ökar riskerna för de vaccinerade och inte för de ovaccinerade har studier visat. Se intervjun i länken ovan med G vd Bossche och R Malone. Detta kan i slutändan skapa ett farligare virus. Flockimmunitet kan nu bara skapas av de ovaccinerade (jmf dammsugare). Om vi bara vaccinerat de sköra osv och använt befintliga antivirala medel skulle vi slippa nuvarande problem med s.k genombrottsinfektioner och nya varianter. (Virologi ABC). Lögnerna vi möter bygger på en agenda tyvärr och det började vi förstå rätt tidigt våren 2020 pga de ständiga åtgärds-ändringarna och falska löften från början.

  Hela pandemin utgår från en s.k ”Noble lie” från regeringarnas gemensamma sida.

  Lyssna till R Malone här: ( det tar en stund innan han kommer till väsentligheter och ljudet är inte det bästa)

  https://www.lewrockwell.com/2021/08/no_author/dr-robert-malone-explains-mrna-vaccines-and-the-noble-lie-used-by-the-medical-establishment-to-manipulate-vaccine-propaganda/

 98. 98

  #93

  De brasilianare jag har kontakt med anser att Bolsonaro är manipulativ, korrupt och en skam för landet.
  Men det är klart att han fortfarande har sina anhängare som ännu inte har insett (ur mina bekantas perspektiv) vem de har lurats att rösta fram som president. Extremt osannolikt att han kommer att bli omvald, trots hans hemska skamgrepp på de som försöker försöker få fram mer transparens om vad han och hans familj håller på med.

  Nåväl, nog om politik här, detta är en hälsoblogg 🙂

 99. 99
  Christer Kamb säger

  #98 Jösses

  Visst ska vi försöka hålla oss inom blogg-ämnet men glöm inte att denna blogg kommit till av politiska skäl. Våra liv är omgärdade av politiska beslut och när särintressen, ofta kommersiella, mer och mer tar över riskerar demokratin att urholkas.

  Just detta inlägg är synnerligen politiskt och det som händer globalt med Corona är nog det värsta jag varit med om under mina 60+ liv. Korrumperade strukturer har blivit blottlagda på ett sätt som tidigare inte varit möjligt och det beror enbart på att vaccinndustrin (del av läkemedelskomplexet) blivit 6 ggr större i omsättning i USA än deras välkända militärindustriella komplex (som en välkänd president varnade för när han lämnade ämbetet).

  Bloggen är privat och Annika som ägare och moderator kan när som helst påtala en ”olämplig” diskussionsutveckling bland kommentatorerna. Jag tror vi alla skulle må bra av att ibland få en reprimand om/när vi återkommer till våra älsklingsämnen under ”fel rubrik”. Men åsiktsmegafoner är vi väl alla lite till mans sedan internet givit oss plattformar till ”högre makters” ve och fasa.

  Idag har ni chansen att visa var ni står i frihetsmarschen i Stockholm! Väl mött och visa våra folkvalda och övriga medborgare att våra lagrättsliga friheter ger vi aldrig upp.

 100. 100
  Christer Kamb säger

  #96 Helena

  Ang ADE etc

  Eftersom jag är lekman och helt saknar formell utbildning i ämnet så borde jag bif underlag som stöder mina åsikter/påståenden eller resonemang. Allt för att undvika misstag och feltolkningar av expertutlåtanden osv.

  Här en länk till Sture Blombergs webbsida betr 15 risker med vaccinationen där bl.a ADE redovisas;

  https://stureblomberg.blogspot.com/?m=1

  Det föreligger olika uppfattningar gällande risker kring nya farligare virus pga massvaccination mellan t.ex Bossche och M Yeadon et al. Gå in på de senares nya hemsida och läs (Doctors for Covid Ethics).

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa