Vaccination mot Covid-19

Hur ska vi göra? För min del kommer jag inte att ställa mig i första vaccinationskön, utan avvakta något för att se vart det bär hän med effekt och biverkningar av vaccinet.

 

Comments

 1. 1

  Tack Annika! Då känner jag mig vara i gott sällskap. Har sagt det till många av mina vänner och bekanta att jag kommer inte vaccinera mig i första taget, om jag över huvud taget kommer acceptera det trots min ålder (74 år)

 2. 2
  Nisse Hult säger

  Dom kloka kommer köra din taktik Annika.
  Det svensken sen länge borde gjort överlag, men som få gör/gjort är att ändra sin dåliga livsstil inklusive dåliga kostintag till LCHF i kombo med daglig IF, daglig träning för att stärka sig själv och inte vara en enda stor måltavla. Att ha övertro till ett vaccin kan bli en dyr läxa för landet duktig. Läs Lars Bern sammanfattning om metabol ohälsa så faller puzzelbitar på plats för dom som inte redan fattat. Mängden personer som för folket bakom ljuset ökar för varje dag tyvärr. FHM är det mest tragiska exemplet på detta. Ingen vågar prata klartext om vad alla borde gjort för länge sedan.

 3. 3

  Hej Ja jag är själv 65+ och tänker också så, för vill veta om biverkningarna helst först? Men att bli sjuk i Corona kan ej vara bättre tycker jag , än att ta sprutan.. tycker nog att dom flesta bör ta den…och folk i
  risksonen, och som har underliggande sjukdomar.

 4. 4

  #1
  Samma här…. Trots min ålder.

 5. 5

  Mycket viktigare att vara fettdriven än att ta de där vaccinet, kroppen fixar detta om man sköter kosten enligt LCHF!! Började med detta 2012 och har inte haft flunsan en enda gång sedan dess!

 6. 6

  Déjà vecu. Jag ska göra samma sak som jag gjorde för tio år sedan när svininfluensabluffen och följande hysterin och propagandan var aktuella. Man bör inte störa immunförsvaret i onödan.

 7. 7

  Jag skrev just till våra 2 nyhetskanaler… ”Vi har precis fått veta att vi kommer tilldelas vaccin från olika leverantörer. Om jag ska vaccinera mig så vill jag kunna välja leveranör alternativt få kännedom om vilken leverantör jag får vaccin från. Varför? Vem lovar störst skydd?, Vem har minst giftiga ingredienser i sitt vaccin? Vem ger skydd med 1 eller 2 injektioner per år?
  Tacksam om denna fråga tas upp i Nyheterna eller i något debattprogram.
  Vänligen Monika”

  Tror ni de nappar?

  Det lutar ändå mer åt att jag inte tar vaccinet alls.

 8. 8

  Jag är 71 och tänker ta vaccinet så fort det kommer. Att vänta för att få veta ev. biverkningar kan ta lång tid. Det visar sej ju inte direkt. Inte heller vilket skydd man har, eftersom man kanske måste ta 2 vaccinationer. Visserligen bör man efter vaccin, ändå leva som innan, men man kanske kan få lite mer frihet , träffa barnbarn, gå och handla med avstånd, men då känna lite mer trygghet. Att få corona , kanske dö eller få hemska efterverkningar av sjukdomen kan inte vara bättre än ett vaccin. Så tänker jag.

 9. 9

  Tänk om boten är värre än sjukdomen? Det vet vi inte än! Vi utanför riskgruppen har (än så länge) valet att avvakta tills bättre information föreligger. Kan bli är rätt många av oss som faktiskt kommer att utnyttja den möjligheten.
  Återblickar likt ”Dave” i inlägg #6 till förra gången för 10 år sedan. Hade de som tog svininfluensavaccinet den gången någon fördel av att göra det? Frågar man sig! /B.J.

 10. 10
  Bertil Dufbäck säger

  Fick själv C19 i somras och var inlagd 2v men ej i respirator. Med facit i hand var dödsångesten, skapad av mig själv med grund i medias dödsartiklar värre än själva sjukdomen och där är vi nu igen. Man ser åter medias och myndigheters propaganda om att vaccin är ”det enda botemedlet” men är det sant?
  Massor av forskning med evidens på att det finns flera botemedel men som förbjudits av våra myndigheter och smutskastats av Big Pharma. Varför då, måste man ju undra som självtänkande människa? Pengar, makt? Alla ska tro att vaccin är det enda för planeten? Behöver vi ett vaccin då flera botemedel finns enligt tusentals frustrerade forskare och läkare världen över som gått ihop i World Freedom Alliance för att upplysa mänskligheten. (men som inte får en rad traditionell media, och varför inte då?) Tänk på att detta vaccin är helt ny genteknik som aldrig använts på människor. Stort GMO-projekt på mänskligheten enligt mig.

 11. 11

  Är det inte bättre att preventivt käka höga doser D vitamin? Några biverkningar? Eller är det bara det låga priset som är problemet?

  —————————————-
  On Tuesday in the Commons, the Tory former minister David Davis hailed free supplements as a “low-cost, zero-risk, potentially highly effective action”. He highlighted a Spanish trial involving 76 patients with Covid-19 in which 50 were given a high dose of calcifediol, an activated form of vitamin D. Half of those who were not given it had to be placed in intensive care, and only one person who received it required ICU admission but was later released with no further complications. Two patients who did not receive calcifediol died…
  —————————————-
  https://www.theguardian.com/world/2020/nov/14/covid-uk-government-requests-guidance-on-vitamin-d-use

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7456194/

 12. 12

  Tänker som du Annika, sist jag tog vaccin var 2009, har inte haft influensa eller en förkylning sedan dess, vi tar KS sedan 2014, samt C, D3 5000 IE varje dag. Kommer ihåg 2009 i Bergsåker, när vi tagit sprutan skulle vi sitta ner i 15 minuter och vänta innan vi fick gå hem, jag blev väldigt brydd. Avvaktar som sagt.

 13. 13

  Jag lutar åt att inte ta något alls. Det finns väl tre huvudtyper av vacciner och den värsta är nog ändå den som påverkar vårt DNA dvs RNA vaccinet . Har aldrig tidigare använts. Biverkningar kan komma efter många år, så är man ung är det nog jätteviktigt att verkligen vänta eller avstå dessa vacciner. Jag tycker ändå att det är skrämmande att alla tillverkare har friskrivit sig från skadeståndskrav för dessa nya vacciner .

 14. 14
  Ann-Margret Lundgren säger

  Jag håller med Agneta Andersson. Det måste väl ändå vara värre att få svår Covid-19! Ligga i respirator och kanske dö.

 15. 15

  Jag har förvisso antikroppar mot Covid-19, men eftersom ingen vet hur länge de varar så kommer jag att ta vaccinet när det blir läge för oss som inte är i riskgrupp eller har hög ålder.
  Den här sjukdomen har så många okända faktorer och efterverkningar, så jag hoppas att många kommer att ta vaccinet och hjälpas åt så vi får bukt med viruset.
  Fördelarna överväger alltså nackdelarna tycker jag.

 16. 16
  Jan Berglöf säger

  Jag kommer avvakta eller inte alls, har med hög sannolikhet haft COVID och har dessutom bra D status även om jag är sk riskgrupp 73 år. Om det så småning om visar sig att man måste vaccinera för tex få flyga så kommer jag boostra med mycket C innan jag tar vaccinet. Jag kan rekommendera ”thehighwire.com” som varje torsdag kl 20 sänder ett mycket informativt program. I går fick man veta att biverkningar från vaccinationerna bokförs inte förrän 14 dagar efter vaccination och undviker därmed en del omedelbara biverkningar. Många ca 15% får genast jobbiga biverkningar svår smärta, huvudvärk, feber osv. Man rekommenderar att man ska planera för några sjukdagar i samband med vaccination!! Det är ”not a walk in the park” att ta vaccinet. Notera att det är ”superfriska” personer som deltar i försöken. Klippen finns kvar på hemsidan. Fanns förut på youtube men blivit censurerat.

 17. 17
  Fd anhörig säger

  Hur ska man tolka detta, att de äldre ska prioriteras med vaccin? Försökskaniner!

 18. 18

  Mycket bra inställning! Instämmer till 100%

 19. 19

  #15
  Om man har antikroppar mot covid19… Vad händer då i kroppen när man sprutar in vaccin?

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  15 Birgitta Höglund
  Vad är det som säger att antikropparna efter vaccinering räcker längre än de man får av genomgången sjukdom? Förut har det alltid sagts tvärtom, att immunitet efter genomgången infektion räcker längre än efter vaccination.

 21. 21

  Tror inte vaccin är bra längre. Finns bättre alternativ. Tillräckligt med D-vitamin och ořegano-olja i beredskap.

 22. 22
  Ulf Pohl säger

  Vadå riskgrupp? Till någon riskgrupp hör man bara om man missköter sin metabolism med vitamin- och mineralbrister främst då betr. D3, C, K2 och zink. Jag låter mig inte begränsas av korrupta myndigheter och okunniga politiker. Dessutom har de allra flesta varit utsatt för något slags Corona tidigare i livet. Jag har blivit immuniserat redan i min barndom för över 70 år sedan. Heter visst T-cellsimmunitet. Att leva på ganska strikt LCHF med MYCKET mättat fett (särskilt kokosolja) så att man hamnar i fettdrift är inte heller så dumt. Skolmedicin och vaccinationer är historia för min del nu. Har en hel del dåliga erfarenheter av detta och lärt mig massor om naturmedicin och metabolism under 12 års självstudier där Lars Bern ofta tjänstgjort som inspiratör och läromästare. Men avgörande var hur som helst en föreläsning av dig Annika m.fl. under konferensen på Åsögymnasiet i Stockholm 2009. Där blev jag ”frälst”. Tack Annika för din idoga kamp under alla dessa år.

 23. 23
  Ann-Margret Lundgren säger

  Vaccin är en fantastisk uppfinning, som räddat miljoner liv! T ex smittkoppor och polio är utrotade, och många andra sjukdomar har minskat betydligt i världen, tack vare vaccinerna.
  Och för min egen del är jag väldigt glad för det vanliga influensavaccinet: förr fick jag influensa nästan varje år, inte kul alls! (Trots att jag inte har varken diabetes, fetma, högt blodtryck m.m., tar diverse kosttillskott, äter en bra kost, röker inte, dricker inte alkohol, tar långa skogspromenader.)
  Men när jag fyllt 65 (nu är jag 71) började jag vaccinera mig varje höst, och sedan dess har jag sluppit influensan varje år. Hurra!!
  Så jag kommer att ta detta vaccin också. De eventuella biverkningarna feber och huvudvärk är trots allt bättre än svår covid-19 med andningssvårigheter och diverse annat hemskt!
  Man ska inte tro på alla konspirationsteorier!

 24. 24
  Eva Blomström Fischer säger

  Är hajleverolja en ingrediens i all Covid 19 vaccin?

 25. 25
  Hans Nilsson säger

  Jag är verkligen kluven. Kan, som flera andra i tråden, vittna om väsentligt förbättrad hälsa sedan jag för ett antal år sedan kraftigt minskade kolhydraterna i kosten. Motionerar dagligen och äter rekommenderade kosttillskott; c, d, magnesium, zink m fl. Trots att jag avstått från de årliga influensavaccinationerna har jag under senare tid varit lyckligt förskonad från förkylningar och influensor.

  Som 70 plussare är jag ändå osäker på om jag är beredd att s a s ”utmana ödet”. Det handlar om riskbedömning, i grunden (för mig som lekman) om magkänsla. Det lutar åt att jag kommer vaccinera mig mot covid -19 när/om möjligheten erbjuds. Följer diskussionen med stort intresse…

 26. 26
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Jag kommer inte att stå, varken först eller sist, i den kön! Har dåliga erfarenheter av vaccin. Jag har passerat 70-strecket och trots flera auto-immuna diagnoser så mår jag bättre än många andra i samma sits. Jag lever hälsosamt, gym 3 dar/veckan, LCHF-kost, dagliga kosttillägg och KS-hutt – ekologiskt ’allt’!

  Man ska komma ihåg att rädsla(!) också påverkar immunförsvaret. De som blivit svårt sjuka av denna ’farsot’ har (enligt min mening) blivit felaktigt behandlade – och inte i tid!

  Med min arsenal av botemedel (D3, C, zink, K2, KS, etc) så är jag välförsedd – dessutom är jag väl påläst.
  Så nej, jag är inte rädd.

 27. 27

  20 Annika Dahlqvist

  Ja du, som så mycket annat med den här sjukdomen så är det ju väldigt svårt att veta, den beter sig ju inte som tidigare influensor?
  Jag väljer att ta det säkra före det osäkra och ta vaccinet också, då kanske jag klarar mig från återinsjuknande.

 28. 28
  Hans Nilsson säger

  En sak jag länge undrat över är ev koppling mellan covid-19 och kräksjuka. Kan immunitet mot det ena innebära immunitet mot det andra? Jag har aldrig drabbats av kräksjuka… men så lyckligt kan det väl inte vara att jag därmed svårligen drabbas av covid -19? Några tankar om den saken?

 29. 29

  jag kommer inte att vaccinera mig. Hur kan det vara möjligt att ett vaccin kan vara godkänt efter den korta tiden? Tror inte ett dugg på den.

 30. 30
  Fd anhörig säger

  Stefan Löfven skjuter till 300 miljoner till vaccinering… I första hand till äldre och personal inom vård och omsorgen. Tänk vad mycket pengar det går att skaka fram numer!
  En del av dessa pengar skulle ha gjort nytta i de äldres dagliga liv, till bättre näringsriktig mat, vitaminer, färre läkemedel och likn.

 31. 31
  Lars Henrik säger

  Hans Nilsson,

  osäker på om jag är beredd att s a s ”utmana ödet”. Det handlar om riskbedömning, i grunden (för mig som lekman) om magkänsla.

  Det är så även jag ser på covid19-vaccination idag. Magkänsla! En slags summa, kanske man kan säga, av allt man hört och läst om ämnet utan att nödvändigtvis komma ihåg källan.

  Det lär dröja lite innan jag som inte tillhör en riskgrupp kan erbjudas en vaccinering så jag hoppas bilden klarnat lite tills dess.

 32. 32

  Mycket intressant diskussion! Den som tar ett ett av de nyutvecklade mRNA eller DNA vaccinen, Moderna, Pfizer…., AstraZeneca-vaccinen, vet överhuvudtaget inget om dessa vacciners verkan. De är delar av ’antimänskliga’ experiment.
  • Först, det finns ingen snabb smittspridning, eftersom alla presenterade data baseras på PCR-test. Detta test är oerhört känsligt för ’tänkt patogen’. Ingen har hittills kunnat isolera denna patogen. Testet reagerar för allehanda närvarande RNA-rester och i kroppen cirkulerande proteinrester, som kan härröra från många ’ofarliga’ inflammationer och influensor. Den franske professorn Didier Raoult har vetenskapligt kartlagt testets signifikans. PCR-test reproduceras i laboratoriecykler innan diagnos sker. I Europa användes 30-40 sådana reproduktionscykler, i Sverige 35 sådana. Vid 30 cykler visar Raoults analys att vid positivt test 80% är falskt positiva, vid 35 cykler 97 % falskt positiva. Därför pågår i Sverige ingen snabb smittspridning. Det är enbart en testpandemi.
  • För det andra behövs inga vaccinationer. Det som behövs är en uppgradering av människors immunsystems kapacitet och kapabilitet. Det sker bäst genom näringsämnen, speciellt de som ortomolekylärfysiologer rekommenderar, nämligen dagliga intag av C- & D3-vitamin, Magnesium, Zink och Selen.
  Själv skulle jag aldrig ens överväga någon form av vaccination, eftersom sådan dels provocerar kroppens första immunförsvar, det IgA-baserade hud och slemhinneditot, dels förutsätter dumpning av allehanda kroppsfientliga ämnen direkt in i kroppen, t.ex skvalen, aluminiumföreningar, albumin från aborterade foster och apnjurar, GMO, och Gud vet allt. Vaccinationsindustrin laborerar med ett trettiotal sådana kroppsfrämmande ämnen. De ger upphov till s.k. autoimmuna reaktioner, svåra att bli av med.
  • Den första vågen av C-19 uppvisade att människor som tidigare varit vaccinerade mot influensor drabbades hårdare av sjukdomssymotom. Det beror naturligtvis på att kroppens naturliga försvar i form av välfungerande immunförsvar blivit åsidosatt av ständiga vaccinationer och därför förlorat sin ’alertness’.

 33. 33

  Det finns många anledningar att inte ta vaccin. Som till exempel att viruset inte är ensamt längre. Vi vet att det finns minst 3, kanske 4 olika muterade varianter av viruset. Vaccinet behandlar endast en variant. En ekonomisk supermarknad för industrin! Det är 8 miljarder människor som ska ta 8 vaccinationer varje år. Tills viruset försvunnit. Det är en omöjlig situation mänskligheten befinner sig i. Det är så dj-la illa, att om man inte gör som jag säger så dör man en lång plågsam död. Covid 19 drabbar en värld full av matporr och skräpmat. Människan är i stort bara en stor giftig skithög. Människan lever idag, tack vare Livsmedelsverket, livsmedelsindustrin och en genomrutten hjärntvätt via reklam. Helt fel som biologisk varelse på vår planet. Dålig mat ger svaga människor och det är nästan hela vår planets befolkning, vare sig de äter traditionell skitmat eller något som en maskin bajsat ut.

  Hundra elitforskare versus tusen av läkemedelsindustrins forskare? De 100 säger att viruset och vaccinet innehåller de två obotliga sjukdomarna, HIV och Malaria!!! De tusen säger ingenting. Men de som betalar deras lön säger till de hundra att de måste vara knäpp tysta, de också.

  De som tillverkade vaccinet till svininfluensan har för evigt blivit förbannade liksom deras offer, fast då oskyldiga offerlamm.

  Den här smittan ska man inte ha i sin kropp alls. Inte heller dess vaccin. Däremot ska vi avkräva krämarna en garanti att varken virus eller vaccin innehåller inblandning av HIV och Malaria. De hundra elitforskarna som står mot läkemedelsindustrin, Är bättre människor än du och jag! Och de pratar aldrig skit. Vänligen, ni som blivit smittade, rapportera era iakttagelser, nu när ni blivit friska igen. Är sjukdomen borta??? Eller finns den kvar i kroppen och visar sig idiopatiskt. Har vi fått livslångt munsår i blodomloppet???
  Någon sa att rädsla är ännu farligare än skräpmat för covid. Det är korrekt! Här gäller att vara en trygg LCHF-are, med bra näringstillstånd och därmed immunförsvar. Alla andra kommer att bli återkommande sjuka tills de dör, med eller utan vaccination. Jag är numera livrädd för vacciner, trots polio och annat. Varför finns inget HIV-vaccin efter 30 år?

 34. 34
  Kaj Johansson säger

  För en del år sedan skulle alla och envar ta svininfluensaspruta. Jag spelade någon sorts jazz med ett gäng och blev avhånad när jag inte tänkte vaccinera mig. Jag har f ö aldrig tagit influensavaccin under mina drygt 80 år. En detalj i sammanhanget; jag har inte hört ett ljud om adjuvans i allt snacket om preparat från olika tillverkare. Vad kommer vaccinerna att innehålla? Kvicksilver, aluminium, fenolftalein ?? Vem vet förutom Pfizer, Moderna ovh de andra grabbarna?

 35. 35
  Nisse Hult säger

  Kör med daglig OMAD och Autofagi sen snart två år bakåt.
  Smörjer näsborrar med kokosolja, gurglar hals med kokosolja, HIIT tränar
  varje dag, 1000mg C-Vitamin, 5000IE enheter D-vitamin, Zink och fet mat

 36. 36
  Rolf Löfgren säger

  Jag är 70+, men kommer inte att ta vaccin. Jag hävdar alltid att det bästa är att boosta immunförsvaret. Där ingår bra kost – LCHF, vitaminer o mineraler. Dessutom hålla mycket gott humör, med sång o dans o annat roligt. Detta är synnerligen viktigt. Rädsla tar ner immunförsvaret, och vad håller media på med. En lock-down där alla roliga event är inställda, är klart negativt för folkhälsan.

  Dessutom är grundorsaken till Covid-19 felaktig.
  Lars Bern skriver: Covid-19 är en metabol sjukdom.
  Vad är då kopplingen mellan metabol sjuklighet och Covid-19?

  Det har visat sig att Covid-19 inte i första hand är en respiratorisk utan en vaskulär sjukdom med respiratoriska konsekvenser. SARS-CoV-2 (SC2) viruset angriper nämligen i första hand kroppens blodkärl. Mycket läsvärd artikel.
  https://www.metabolhalsa.se/2020/11/29/covid-19-ar-en-metabol-sjukdom/

 37. 37

  Off topic, förlåt. För hundra år sedan lovade jag att jag skulle sätta igång en LCHF-kanal på teve. Jag har nu tagit mina första babysteg och för er som känt mig ett tag nu och framför allt Annika. Kanske det är roligt att se hur en anarkister samhällsinformatör och privatspanare arbetar.

  https://www.instagram.com/tv/CIOAgGRnSf2/?igshid=114x7cdmrwbh2

  https://www.instagram.com/tv/CIODdpOhrw4/?igshid=1icnmpgzil9ub

  https://www.instagram.com/tv/CIRCUQHhqe5/?igshid=12ox2mhn2mqy6

  https://www.instagram.com/tv/CIS5zhuhxx-/?igshid=1lv4qsgnvaph1

 38. 38
  Eila Nirbrant säger

  Tänker precis som du angående vaccinet.
  Wait and see …

 39. 39

  Vem vill inte gynna Big Pharma som till stor del ägs av samma individer som äger The Economist, som gjorde ett mycket intressant kollage 2015? De har säkert blandat ihop en intressant cocktail. Läs INTE innehållsförteckningen! Bara skjut in det i kroppen! 😉

 40. 40

  Vid interventionsstudier intervenerar (ingriper) man i stället för att enbart observera. Man ger t.ex. ett medicinskt preparat till en grupp. För att man skall kunna avgöra om detta har någon verkan, så använder man en ”kontrollgrupp”, d.v.s. en grupp får ingen medicin. Men för att inte ”tron” (placeboeffekten) skall påverka resultatet, så får kontrollgruppen också ”piller”, som helst skall se likadana ut och smaka lika.

  Eftersom ”tron” även hos dem som praktiskt genomför försöket kan påverka, så skall en studie helst vara ”dubbelblind”, d.v.s. varken försökspersonerna eller de som genomför studien skall känna till vilka som får det verksamma medlet och vilka som får ”sockerpiller”. I idealfallet har man en mycket stor grupp försökspersoner och delar slumpmässigt in den i ”försöksgrupp” och ”kontrollgrupp”. Man hoppas då att bakgrundsvariabler skall fördela sig någorlunda jämnt mellan grupperna, så att utgångsläget för båda grupperna s.a.s. är jämförligt.

  Inom området kost-hälsa är observationsstudier de absolut vanligaste. Och man drar ofta alldeles halsbrytande slutsatser från resultaten. Många studier verkar genomförda av personer som saknar ens elementär kunskap i forskningsmetodik.

  Sammanfattningsvis kan man också säga, att statistik och statistiska presentationer utgör alldeles utmärkta redskap för att lura allmänheten. Uttrycket ”lögn, förbannad dikt och statistik” som en stigande skala av oegentlighet har onekligen visst fog för sig.

  Klassiskt är väl gamla Sovjetunionens officiella nyhetsbyrå, som efter en prestigefylld idrottstävling proklamerade att ”Sovjetunionen belade en hedrande andra plats, medan USA kom näst sist”. Till historien hör att det endast var två tävlande, varför alltså USA vann och Sovjet förlorade. Men nyhetsbyrån valde att uttrycka ”sanningen” på ett sätt som ingen kan anklaga för att vara ”lögn” – trots att innebörden förstås blir en helt falsk bild av verkligheten. Sättet är inte ovanligt i forskningssammanhang…

  Läkemedelsföretagen använder ofta en metod som påminner något om den sovjetiska nyhetsbyråns. Ibland kan man få se uppgifter som att ”medicinen X minskar risken för sjukdomen Y med 50 %”. Då kan det handla om att risken för aktuell sjukdom är 0,5 % – och vid medicinering minskar den till 0,25 % – alltså en reell minskning med 0,25 %! Men eftersom 0,25 % förstås är 50 % av 0,5 % så är minskningen med 50 % i någon matematisk mening sann. Till saken hör sedan, att medicinens biverkningar ofta kan vara sådana att dödligheten totalt ÖKAR av medicinen ifråga. Den som börjar granska t.ex. effekten av de kolesterolsänkande statinpreparaten kommer kanske att bli chockade.

  Alltså: Lita inte på statistik – och försök ta reda på vem som är ansvarig för de forskningsresultat som redovisas! ”Follow the money!” – följ pengarna – d.v.s. se vem som kan tjäna pengar på det redovisade resultatet!

  Pfizer? Ett gediget företag som ”alltid” jobbat som ett seriöst företag och ”aldrig” haft några skandaler?

  Var och en väljer ju själv. Efter några tusentals vacciner ser vi vissa ”följder”. Men hur blir det när miljontals vaccinerats?

  När vi medvetet riskerar våra liv dagligen. Cyklar utan hjälm, kör för fort, ja massor av risker så ”bör” man kanske ta risk med vaccinet? Eller kanske elimenera just Den risken möjligen?
  Som sagt… Valet är ju fortförande ens eget. Riskbedömningar kan ja göras för och emot saklighet. Beror på vem som gör dessa eller tjänar på saken. Läkemedelsindustrin ”kan” man ju alltid lita på, eller?

 41. 41
  Hans Nilsson säger

  Mats, 40. Fin genomgång. Jag delar din uppfattning i stort, är inte alls trygg med förekommande eller framtida utfästelser, från vaccintillverkare och tillståndsmyndigheter, som rör resultat och risk. Tvärtom är jag ytterst tveksam. Min magkänsla säger att det är negativt, dvs medför betydande risk, att i någon mening och utsträckning rubba immunsystemet genom att tillföra kroppen vaccin. Problemet är osäkerheten. Jag kan helt enkelt inte bedöma graden farlighet eller konsekvenserna om jag avstår kommande vaccinationsmöjlighet. Eller hur viruset kan tänkas bete sig om jag och en stor del av befolkningen avstår.

  Vad tänker du/ni om följderna, avs sjukdomsförekomst, spridning, mutationer, nödvändiga restriktioner etc, för befolkningen och samhället i stort om vi avstår? Är covid-19 som en ”svårare säsongsinfluensa”, eller betydligt värre, med långt mer drabbande konsekvenser, globalt och för enskilda?

 42. 42
  Kristina säger

  Tror inte vi behöver fundera på om vi vill eller inte vill ta detta hastigt framtagna vaccin. Det kommer troligtvis att bli tvång eller indirekt tvång. Jag hoppas innerligt att jag har fel.

  Men tvång är enligt lag möjligt om detta stämmer: https://lawline.se/answers/ar-eventuellt-vaccintvang-forenligt-med-grundlag

 43. 43

  Håller med bl.a. Agneta Andersson, jag kommer åxå att ta vaccinet. Jag är 60+ men arbetar fortfarande lite och då träffar jag människor som skulle kunna vara smittade. Jag har bekanta som varit sjuka, väldigt sjuka och som fortfarande har biverkningar av själva sjukdomen så jag kommer att ta det säkra före det osäkra. Låter lite konstigt när jag läser att man är över 70 och inte vill ta vaccin för man kanske kommer få biverkningar om typ 10 år. Vill åxå säga att jag lever efter LCHF sedan många år och tar även x-tra c och d + probiotika.
  Men skönt iaf att man kan få välja då.

 44. 44
  Kristina säger

  De kanske kommer att dölja biverkningar. Påstår att personen ändå fick covid19.
  Sen, ska de som redan haft svår Covid19 också vacc. ??

 45. 45
  Eva Lindquist säger

  Jag reagerade på vad ”32 Göran Åkesson” skrev ”Den första vågen av C-19 uppvisade att människor som tidigare varit vaccinerade mot influensor drabbades hårdare av sjukdomssymotom. Det beror naturligtvis på att kroppens naturliga försvar i form av välfungerande immunförsvar blivit åsidosatt av ständiga vaccinationer och därför förlorat sin ‘alertness’.”
  Jag har aldrig vaccinerat mig mot vanlig influensa. Som barn hade jag Asiaten 1957, Hongkong 1970 samt en influensa 1985 (som jag inte vet namnet på) Mellan dessa har jag bara varit lite förkyld. De senaste 13-14 åren har jag haft 4 förkylningar.
  Så jag är inne på samma sak att vacciner med massa tillsatsämnen stör det naturliga immunförsvaret.
  Det är en tanke som dykt upp att de gamla som redan är sköra genom dålig näring och dålig omvårdnad på äldreboenden och som årligen sprutas med vaccin. Så det är inte undra på att många inte klarar sig. Jag hade en faster som bodde på boende i Stockholm som dog i Corona.
  Den mat de får är ofta näringsfattig på grund av tillagning och varmhållning.

 46. 46

  Jag har länkat till denna artikel tidigare men ingen respons och är den korrekt så får jag känslan att det handlar om tillrättavisad information för att bli först till kvarn och då menar jag pengakvarnen.

  https://www.forbes.com/sites/williamhaseltine/2020/09/23/covid-19-vaccine-protocols-reveal-that-trials-are-designed-to-succeed/amp/

 47. 47
  Annika Dahlqvist säger

  46 Lasse P
  Jag fick inte ens fram någon artikel på din länk. Jag vet inte vad jag gjorde för fel.

 48. 48

  Annika #47
  Märkligt…testa att kopiera följande och klistra in det på websök.
  forbes covid-19 protocols are design

 49. 49

  48 Lasse P

  ————————————————
  Covid-19 Vaccine Protocols Reveal That Trials Are Designed To Succeed

  Three of the vaccine protocols—Moderna, Pfizer, and AstraZeneca—do not require that their vaccine prevent serious disease only that they prevent moderate symptoms which may be as mild as cough, or headache.
  ————————————————
  https://www.forbes.com/sites/williamhaseltine/2020/09/23/covid-19-vaccine-protocols-reveal-that-trials-are-designed-to-succeed/?sh=51555da35247

  För mig låter det som alvedon bisolvon kombination. Inte alls som nåt mirakelmedel mot ”jättefarlig” ”covid 19” (vanlig säsongsinfluensa)

 50. 50

  45 Eva Lindquist
  ————————————————
  Det är en tanke som dykt upp att de gamla som redan är sköra genom dålig näring och dålig omvårdnad på äldreboenden och som årligen sprutas med vaccin.
  ————————————————

  Precis. Plus massa vikarie som springer in och ut, plus massmord med morfin. Det är brott mot mänskligheten. Det där coronaviruset verkar vara minst farligt, i jämförelse med dålig näring och dålig omvårdnad.

 51. 51

  Dave #49
  Ja, jag har inte kunskap att avgöra om hur relevant artikeln är, men om bara en del är korrekt så är det oroväckande.

 52. 52

  Det roliga är att de inte ens försöker dölja att de är skojare som lurar oss.

 53. 53

  Kan det bli värre biverkningar av vaccinet än av att få Covid? Knappast om man är 70 år eller äldre i alla fall. Och yngre kan också drabbas hårt – långtidssjuk med en intensiv trötthet – proppar i lungor, hjärna, lång rehabilitering för dem som legat i respirator.

  Vad jag förstår har man haft kort tid på sig att göra tester men å andra sidan har testerna gjorts på fler människor samtidigt än vad man gör i vanliga fall.

 54. 54

  Läser man även denna artikel av Björn Hammaskjöld i sammanhang med den tidigare så börjar man ju fundera.
  https://newsvoice.se/2020/12/pcr-tester-terror-covid-19/
  Vad handlar denna pandemi om….egentligen?

 55. 55

  Det här är ju lite lustigt, s g s inga rapporterade fall (globalt) av säsongsinfluensa sedan v 16.
  https://www.who.int/toolkits/flunet/flunet-summary

 56. 56
  Annika Dahlqvist säger

  55 Lasse P
  Det kan ju bero på att folk håller avstånd?

 57. 57

  Annika #56
  Ja, visst kan det vara så, men isåfall blir man ju lite förundrad över att det skulle vara så lätt att i det närmaste utrota säsongsinfluensa.

 58. 58
  Annika Dahlqvist säger

  57 Lasse P
  Det är väl inte lätt att beordra alla människor i världen att hålla avstånd till varann!

 59. 59

  Annika, jag menade att det isåfall kunde bli så stor skillnad jämfört med att bara förlita sig på influensavaccin.
  Det vart ju en ganska kraftigt nedgång på kort tid och fram till v16 hade väl inte restriktionerna fått det genomslag som det har nu.
  Kanske bättre handhygien och en aning av social distansering fungerar bättre än vaccin, åtminstone på säsongsflunsa som det vaccineras mot årligen.

 60. 60
 61. 61
  Stockholmare säger

  Jag tycker absolut att Folkhälsomyndighetens personal ska vaccinera sig först!
  Det vore ju förskräckligt om dom skulle drabbas av covid19.

 62. 62
  Birgitta Tiselius säger

  Vaccin har utrotat dödliga sjukdomar tidigare. Vi som är mer än 70 bör alla ta detta vaccin och bidra till flockimmunitet om vi någonsin skall bli av med detta och kunna leva mer normalt. Vi har ansvar för det uppväxande släktet.
  Birgitta

 63. 63

  Gäst hos Malou, TV 4. Utrikesminister Ann Linde (s)

  https://www.tv4.se/artikel/4HN7lg1jXathUUqiMMe4Rx/vi-ska-vara-glada-att-vi-tar-den-tid-som-behoevs

  Hon fick frågan om hon själv skulle vaccinera sig?!
  Hon svävade på svaret…! Hänvisade till ordningsföljden, riksdagsmän 70+ först!

  Jag gissar på nej.

 64. 64

  Gäst hos Malou, TV 4, forskaren Emma Frans.

  https://www.tv4.se/artikel/5RbySiRYidIzrVx78S0M5J/sa-manga-maste-vaccinera-sig-foer-folkhaelsan

  Hon fick frågan om hon använder munskydd?!
  Hon svävade lite på svaret…! Hon åker inte buss!

  Kommer hon att vaccinera sig tro?

 65. 65

  #63
  Hon kanske väntar tills man utvärderat eventuella biverkningar.

 66. 66
  Ann-Margret Lundgren säger

  Bra Birgitta, jag håller med dig till 100 %.

 67. 67
 68. 68
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Idag har vi hört på nyheterna i UK att 2 sjukvårds-personal fick ’anaphylactic reaction’ efter gårdagens COVID-19 vaccin. Så nu är rådet att de som har (’svåra’) allergiska problem ska undvika vaccinet!

 69. 69
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Kan tänka mej att vi får höra om fler negativa reaktioner framöver!!

 70. 70
  Agneta Andersson säger

  Självklart så kommer vi att få läsa om biverkningar av vaccinet. Och speciellt om man har svåra allergiska problem. Jag gissar att dessa personer även reagerar på den årliga influensavaccinet. Men man måste ju väga problemen mot varann. Dessa hemska biverkningar som Corona ger, om man nu överlever. Jag vet att många får lindriga symtom av Corona, men hur vet man det? Det är väl dumt att chansa .Alla vill väl få ner smittspridningen. I våras pratade man mest om att det var äldre som drabbades och dog, men nu vet man att det även drabbar yngre.

 71. 71
  Birgitta Tiselius säger

  Alldeles riktigt Agneta! vi måste tänka utanför ”jaget” och vara solidariska med alla som drabbas. Smittan sprider sig hejdlöst och vi får se nära och kära som drabbas hårt och kanske med livslånga besvär, om de/vi överlever. Om inte vaccin funnits mot dödliga sjukdomar tidigare är det inte hellet säkert att vi själva funnits idag.

 72. 72

  Till er alla som så gärna vill vaccinera er.

  Läs på och skaffa er lite kunskap om vaccinet.

  Texten är författad av Sanna Ehdin. https://ekoappen.se/blogg/bloggare/sanna-ehdin/

  https://newsvoice.se/2020/12/genvaccinerna-brev/

 73. 73
  Dick Broman säger

  Suveränt bra jala!
  Och ett stort tack till Sanna Ehdin, Sannas åsikter om vaccineringen hade jag inte velat missa.

  Storbritannien började vaccinera i tisdags.
  Det tog ett dygn så började biverkningarna, som Sanna talar om, att visa sig i Storbritannien.

  Ett huvudlöst experiment på levande människor, enligt min åsikt.

 74. 74

  #72
  Länken till newsvoice fungerade inte för mig.

  Antar det var det här inlägget det handlade om:

  https://ekoappen.se/blogg/oppet-brev-till-stefan-lofven-och-johan-carlson/

 75. 75

  Det var 2 personer som fick biverkningar av vaccinet i Storbritannien. Dom hade allergiska problem . Men dom mår bra nu. Självklart kommer det att visa sej fler biverkningar på känsliga personer. Men ställ det emot Corona-biverkningar och död.

 76. 76
  Nisse Hult säger

  @ 75

  Varför då inte för länge sedan lagt om livsstil för att stärka hälsan och bygga kompetent immunförsvar? Inga kostråd, inga råd kring aktiviteter och naturliga preparat som är erkänt effektiva att stärka immunförsvaret så här långt i Pandemin från dom som rimligen borde ligga i frontlinjen.

  Inget om att det är viktigt att få ner inflammationen, åtgärda metabola syndrom etcetera. Att dela ut gratis C-vitamin, D-vitamin och zink skulle vara enormt viktig folkhälsoinsats då fler forskningsstudier visat att det är kraftigt antiviralt. Och det kostar en bråkdel av vad Läkemedelsindustrin experimentvaccin kostar.

  Vad beror detta på?

 77. 77
 78. 78
 79. 79
  Jultomten säger

  I Socialstyrelsens statistikdatabas för dödsorsaker kan allmänheten söka.
  Länk: https://sdb.socialstyrelsen.se/if_dor/

  År 2019 dog 88 822 personer i Sverige.

  Åldersintervall och antal:
  0 – 9: 328
  10-29: 795
  30-49: 2097
  50-69: 12373
  70-85+: 73229

  Åldersintervall om 5 år går att välja och man kan få dödsorsaker redovisade, könsfördelning m.m.

  Vi ska alla dö.

  Det är livsfarligt att leva.

 80. 80

  76 och 77
  Förstår inte vad ni vill säga mej med detta. Jag bytte livsstil för 14 år sedan, till LCHF. Tar tillskott C,D, K2
  bl.a. Så jag är helt införstådd på detta. Men att försöka påverka andra, är svårt, nästan omöjligt. Lika svårt som att få vissa människor att förstå att all vaccinering inte är livsfarlig.

 81. 81

  @ 80

  Vaccinering är inte bra för ditt immunförsvar. Med ett bra immunförsvar så behöver du inte bekymra dig för covid 19.

 82. 82

  Mera om varför vi inte skall låta oss skrämmas till vaccin.

  https://humanismkunskap.org/2020/12/11/antihumanismen-galna-covsjukan-pandemilag-diktatur/

 83. 83

  Vår fanatiska läkemedelsindustri som med politikers hjälp driver oss in i ett läkemedelsberoende.

  https://www.metabolhalsa.se/2020/12/11/en-mycket-tidig-konspirationsteori/

 84. 84
  Agneta Andersson säger

  80
  För 3 år sedan fick jag influensa. Jag var riktigt sjuk i 2 månader, men hög feber och ont i lederna. Jag hade inte vaccinerat mej, just för att jag trodde att det skulle försämra mitt immunförsvar. Nu tar jag den årliga vaccinationen då jag inte vill vara med om det igen. Så du påstår att alla dom miljoner människor som fått Corona hade lågt immunförsvar? Jag låter mej inte skrämmas av vaccin. Tvärtom.

 85. 85
  Dick Broman säger

  Agneta
  Du har naturligtvis rätt att ta Dina egna vaccinationsbeslut själv.
  Jag respekterar också Ditt beslut.

  Men det verkar inte helt rätt att inte läsa eller ta del av vad kloka skribenter skriver här på sidan, utan istället tala om för dem vad de skall göra.

  Min mening är att man bör läsa och ta del av all information som finns om coronavaccinet för att själv kunna ta personligt ansvar för sitt eget beslut om man skall låta vaccinera sig eller inte.

  Det måste också vara en demokratisk rättighet att själv få bestämma om man skall vaccinera sig eller inte.
  Jag tycker också att man bör respektera varje människas rätt att bestämma över sin egen kropp och sitt eget liv.

  I synnerhet när det gäller ett vaccin som kan fördärva immunförsvaret och därmed också livskvaliteten under resten av livet.

  Tänk på att något kan gå helt fel med det vaccinationexperiment som marionetterna i Sveriges ledning just nu planerar att utsätta sin befolkning för.

  Informera och argumentera gärna i sakfrågan men försök inte härska över hur andra människor skall vårda sin hälsa, via att skydda sitt eget immunförsvar mot vaccin.

 86. 86

  Dick Broman.

  Ett stort tack.

 87. 87
  tänk om tänk rätt säger

  Det finns ett alternativ till vaccin snabbtester.
  Vacciner är kanske lösningen på lång sikt men snabbtester skulle få bort smittan nu innan vaccinerna är levererade.

  At Home COVID 19 Antigen Testing and Vaccine Update with Harvard Professor Michael Mina, MD
  https://www.youtube.com/watch?v=CjphzlV5DYo

  How We Can Stop the Spread of COVID-19 By Christmas
  https://time.com/5912705/covid-19-stop-spread-christmas/

  Om alla hade snabbtest hemma och tar testen på morgonen då skulle R talet sjunka rejält vi kanske skulle utrota viruset.
  Testerna är inte så tillförlitliga men det räcker med att vi stoppar majoriteten av smittbärarna från att gå ut i samhället för att virusspridningen ska stoppas.

  FHM satsade på flockimmunitet och vaccin.
  massdöd och långtidscovid fick vi.
  ”Sverige behöver en tydlig strategi för hantering av långtidscovid”
  https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/12/sverige-behover-en-tydlig-strategi-for-hantering-av-langtidscovid/

  Munskydd och andningsskydd eller riktiga gasmasker som iva personalen använder kan även användas när vi åker kollektivt och handlar på stan.
  Vi kan inte bli smittade om vi bär andningsskydd och tvättar händerna.

 88. 88
  tänk om tänk rätt säger

  https://www.youtube.com/watch?v=0gLmMPOHDwM
  ”Post-acute COVID-19 Syndrome”: COVID ”long-haulers” suffering symptoms months after initial diag…

  Det är unga vältränade som blir långvarigt sjuka, det är inte metabolt sjuka.
  Dom kan ha haft låga nivåer av D-vitamin men i övrigt var dom friska.

  Det dog bara 160 i dag av viruset, kommer corona vaccinet att ens döda någon?
  långtidscovid 2-5% kanske blir allvarligt sjuka under en längre tid och några kanske aldrig blir friska.
  Vilket vaccin är mer skadligt än det nya coronaviruset?

  Jag vill inte bli vaccinerad men riskerna med vaccinet är nog mindre än att få viruset.
  Jag har läst mycket om biverkningar av vaccin, normalt sett skulle jag aldrig vaccinera mig men nu blir det nog vaccin.

  Jag tänker INTE vara den första som tar vaccinet, men visar det sig att vaccinet inte ger allvarliga biverkningar då är det bara att ta sprutan.

  160 döda per dag räcker nog inte sjukvården har snart nått kapacitetstaket och då stiger dödstalen drastiskt, ni blir inte insläppta bara hemskickade för att dö, även folk i arbetsför ålder kan bli utan vård.

  Det enda jag nu kan göra nu är att använda riktiga andningsskydd i vänta på ett fungerande vaccin
  FFP2 eller FFP3

  (givetvis äter jag redan D-vitamin och anat det gör väl alla som läser Annikas blogg)

 89. 89

  Dick
  Jag har läst vad alla skriver på denna sida, och jag håller med om att det är var och ens rättighet att ta beslut över vaccin eller ej. Jag talar inte om vad andra ska göra, om du nu har läst mitt inslag 84, där jag beskriver dom hemska 2 månaderna med influensa. Och med anledning därav, beslutat mej att ta Coronavaccin. Om mitt immunförsvar inte var tillräckligt starkt för att motstå influensan, så lär det inte vara det för Covid-19 heller. Så tänker jag.

 90. 90
  Dick Broman säger

  Agneta

  Jag hoppas verkligen att Du har rätt och att det är så enkelt att en vaccinering löser problemet med covid-19.
  Det skulle verkligen vara positivt och glädjande för hela jordens befolkning.
  Bland det bästa som hänt på länge faktiskt.
  Så låt oss hoppas!

  Men om det visar sig att vaccinet ger biverkningar, då gäller det verkligen att alla som tog vaccinet fick ta det frivilligt så att ingen har tvingats på en försämrad livskvalitet och sjukdomar.

 91. 91
  Agneta Andersson säger

  Att vaccinet ger biverkningar, kan vi nog räkna med. Men man får hoppas att dom är lindriga. Många har fått biverkningar av Corona som hjärnskador och lungproblem. Och död.
  Jag tror inte att någon kommer att tvingas till vaccin.

 92. 92
  Nisse Hult säger

  @ 89 mfl

  Har dom som tror sig ha ” ett bra immunförsvar” det i verkligheten när det kommer till kritan?
  Eller tittas det för mycket på ”gamla diplom”?
  Gör man verkligen det man bör VARJE dag?
  Lite fusk här, lite unna sig där, LCHF/Keto kost ibland bara, pulshöjande träning nån gång i bland bara?
  Har man järnkoll på sitt blodsocker?
  Har man järnkoll på sitt blodtryck?
  Har man järnkoll på sin artärstelhet?
  Hur ofta fastar man?
  Har man järnkoll på HDL / LDL / TGL värden o kvoter?
  Har man järnkoll på D-Vitamin nivå i blodet i närtid?
  Har man koll på sitt VO2Max värde?
  Eller litar man på att ett piller/vaccin skall lösa allt som man själv borde gjort för länge sedan?

 93. 93
  Agneta Andersson säger

  90
  Eftersom du skriver till mej så svarar jag :

  Tror mej inte ha tillräckligt bra immunförsvar, därför vaccin.

  Lchf i 14 år utan ”fusk”
  Alla värden bra , bra blodtryck, bra blodsocker
  Koll på HDL/LDL
  Kör 16/8 alltid
  Inga sjukdomar tar inga mediciner
  Bra blodgrupp 0RH- blodgivare sen 25 år.
  Inte ett enda hål i tänderna på minst 45 år (bra gener antagligen)
  Ser inte att jag ska kunna göra mer för min hälsa annat än att numera hålla avstånd, använda plasthandskar och munskydd. Handlar så gott som allt på nätet.

 94. 94
  tänk om tänk rätt säger

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7622944
  ”Covid-19-patient behandlades med ny metod skrivs ut i helgen”

  Syrgasbehandling i tryckkammare är intressant men vi kommer inte att få det för etablissemanget vill inte ge det till alla.
  Det finns inga patent på syrgas.
  Vill vi rädda gamla på vårdboenden kunde landstingen köpa in pulsoximeter och Syrgaskoncentrator i beredskap och skicka till boenden med covidsjuka, enkelt att göra men etablissemanget vägrar.

  Syrgaskoncentrator finns att köpa men vi kan inte köpa tryckkärl så vi kan bara andas in syrgas i våra hem om vi vill behandla oss själva.
  Blir mina gamla anhöriga sjuka och inte får komma in till sjukhus då köper jag direkt en egen syrgaskoncentrator.
  Ca 10000kr

  Jag köpte en pulsoximeter kostar ca 500kr bra att ha då kan man se syremättnaden och går den ner för långt är det bara att ringa ambulansen direkt.

 95. 95

  Staten kommer stå för eventuella vaccin skador!

  https://sverigesradio.se/artikel/7623114

 96. 96

  Vem kommer att äga din kropps förmåga att producera antikroppar mot Covid-19?
  Om du mottar ett vaccin med en patenterad komponent t.ex ett mRNA som programmerar dig att producera antikroppar, är det då din förmåga eller företagets förmåga?
  Är det möjligt att Big Pharma i framtiden skulle kunns kräva betalning för det arbete deras produkter utför? Kanske inte av individen utan av landet där Big Pharma skulle kunna hävda att landet och dess producerande förmåga avsevärt tjänar på att de har en friskare befolkning pga en patenterad produkt.

 97. 97
  Dick Broman säger

  Äldre som bor hemma ska inte få sjukhusvård.
  Det beslutet tog en läkare i Region Skåne i början av pandemin, rapporterar Sydsvenskan. Patienterna och anhöriga informerades inte.

  Läkaren säger själv att beslutet att beröva gamla, sjuka och olönsamma människor rätten till sjukvård berörde 180 personer.
  En av dem är en 89-årig man, vars anhöriga hittade ett dokument hemma med följande instruktioner:
  ”Ingen hjärt-lungräddning vid hjärtstopp.
  Ingen intensivvård eller respiratorvård.
  Inget stroke eller hjärtlarm.
  Palliativ vård i hemmet.”

  Det är den här gruppen, de allra sköraste som nu skall vaccineras först.

  Jag ställer frågorna, kommer de gamla, sjuka och olönsamma att få välja själva, eller deras anhöriga, om de skall injiceras med vaccinet eller inte?
  Kommer de att få sjukhusvård om de får biverkningar, tex en allergisk/anafylaktisk chock av vaccinet?

  Frågorna är i högsta grad berättigade då anafylaxi eller anafylaktisk chock är en potentiellt farlig reaktion som redan visat sig som en biverkan av coronavaccin och som kommer snabbt och som påverkar flera organ i kroppen.
  Anafylaxi är också ett akut tillstånd som kräver en snabb akut behandling.

  Vem eller vilka skall ge de olönsamma en akut, adevekat vård vid biverkningar av coronavaccinering?

 98. 98
  Nisse Hult säger

  En hypotes nu men lek med tanken att nått går väldigt fel i denna ev. ”vaccinsåpa” och att några som skall enl. uppgift står först i kön för vaccin dvs personal inom vården skulle ”drabbas” av svåra problem i stor omfattning samtidigt som sköra människor som behöver vård ökar.

  Bara en tanke

 99. 99

  Nisse H #98
  I samband med det Dick Broman skriver #97 så ger det sig själv, de äldre betraktas ju som ”förbrukade och ej längre produktiva enheter” och tarvar inte någon omvårdnad.
  Problemet är väl vilka som isåfall ska vårda vårdarna?

 100. 100
  Nisse Hult säger

  @ 99

  Var lite så som var min tanke med hypotesen som givetvis går att såga helt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.