Granska den finstilta texten i EAT-Lancet

Scrutinise the small print of EAT-Lancet, 

Av Joanna Blythman, i Wicked Leeks.
Hon berättar att EAT-kosten ger undernäring. Merparten i kosten kommer från spannmål och soja. Minimalt av ägg och kött. Faktiskt tillåts vi äta mer socker än kött.
Speciellt för växande barn, gravida, sjuka och äldre blir det en näringsfattig kost, som  kan leda till eller förvärra ohälsa.

Rapporten är författad av en samling självutnämnda ’experter’, bestående av miljardärsparet Gunhild och Petter Stordalen, ett antal veganakademiker, och en massa vegetabilieindustrier. Alltså intressen som har stora pengar bakom ryggen. Sjundedagsadventisterna är också starka tillskyndare.
Även kemikaliefabrikanter som Bayer, ägare till Monsanto som äger Glyfosat, det gift som är till för GMO-grödor.

 

Comments

 1. 1
  Anders Rydén säger

  Dessutom är det en global kostrekommendation.
  Hade vi bott i Karlifonien så kunde vi få den maten närodlad.
  Men självklart inte en odling som är vare sig ekologisk eller fossilfri.

  På tal om fossilfritt så har de inte räknat in CO2 utsläppen, enbart lustgas och metan.
  http://tradgardenjorden.blogspot.com/2019/01/forvirrande-diagram-i-eat-och-dagens.html?m=1

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Finns mycket starka band mellan EAT+studiens sponsor Wellcome och läkemedelsfirman Glaxo Smith Klein.
  Kanske har man insett vikten av tomma kolhydrater utan vktiga spårämnen men istället med växt- och pestgifter som föda till de flesta för att kunna mata hela befolkningar med mediciner från vagga til grav.

 3. 3
  Carin Mattsson säger

  Jag uppskattar mycket av det du delar i din blogg, men när jag läste artikeln från Wicked Leeks blev jag misstänksam. Det lät lite för sensationellt för att vara bra journalistisk. Hon uppmanar läsar att granska det finstilta i EAT-Lancetstudien. När jag läser en av läsarkommentarerna tycks det onekligen finnas utrymme för att granska hennes egen artikel, som känns vinklad och vilseledande.

  ”I am sorry but some of the points you mention are inaccurate and based on personal opinions, not facts:
  -The EAT Lancet diet recommends 500 grams a day of fruits and vegetables so not equivalent to 3% but at least 10% of daily calories although it represents. the calorie number seems low but that is because fruits and vegetables are not very calorie dense.
  -It recommends 500 grams of fruits and vegetables compared to only 232 of grains so not true that half of what we consume would be grains
  -It seems like you are cherry picking to try to destroy the study but the fact is that there were 37 scientific experts from 20+ countries that participated in it so mentioning the religion of the Wellcome Trust founder seems irrelevant.
  I don’t work for EAT Lancet and also I don’t work for big food but I do work in public health and understand the value of nutrition policy that is based on science, not on just opinions. I am a Riverford customer and try to eat a local, balanced diet of mostly plants and would appreciate if the content posted here is of quality, especially when it regards to scientific publications”.

  Jag har funderat en del LCHF-dietens klimatpåverkan. Har inte riktigt sett att den frågan kommer upp i flödet.

 4. 4

  Carin,
  Den frågan är ständigt i flödet. eftersom vi har lösningen.

  https://annikadahlqvist.com/2019/01/21/hur-ska-vi-ata-vegan-eller-lchf/#comments

 5. 5

  Kommentaren av den där Riverford konsumenten, som Carin hänvisar till, var väl inte speciellt vetenskapligt korrekt?? De metaboliska sjukdomarna i England verkar inte alls vara på nedgång utan tvärtom, precis som i hela den övriga globala världen…
  Och det faktum att den här Eat dieten har satts ihop av 37 scientific experts från mer än 20 länder inger mej inte heller något större förtroende, eftersom jag anser att the nutrition policy ought to be based on science, som kommentaren så riktigt anbefaller….men det är den inte. Punkt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa