Tidningen Hälsa: Cancerfondens kostråd vid cancer är kontraproduktiva

Tidningen Hälsa: Cancerfondens kostråd är kontraproduktiva.

 

Comments

 1. 1

  Vi har en likadan idiotcancerorganisation här i England som heter Macmillan Cancer Support. Deras största insamlingskampanj är deras Coffee Mornings där de vill att folk ska arrangera kafferep och bjuda på kakor och bullar samtidigt som man samlar in pengar till stöd för människor med cancer. Att de täcks, det är ju värsta dödshjälpen!

 2. 2

  Qournfärs…?
  ”Quorn är en färsprodukt framställd av mögelsvamp som fått jäsa med tillsatt glukos, dvs socker.”

  Kan sådan färs innehålla någon som helst näring?

 3. 3
  XMargareta säger

  Om jag inte missminner mig är Quorn-svampen nära släkt med fotsvamp.

  I och för sig är det inte omöjligt, att svampprodukter kan innehålla nyttigheter.
  Det finns också många exempel på hur nyttigheten kan ökas med hjälp av mikroorganismer.

  Men allt beror på hur produkten framtagits.
  Så vitt jag vet sker ingen sådan förädling av produkten, som i tex syrad mat.
  Så därför kanske i fallet Quorn, man får betrakta det som ” skit in skit ut” ??

  I fallet ”odlat kött”, så betraktar jag det som skit in skit ut, eftersom där i laboratoriemiljön finns inte alla ingående faktorer, som i fallet ” äkta kött”, för att ta en jämförelse.

 4. 4
  XMargareta säger

  Tillägg till 3 ovan.

  Tvivlar inte på att aminosyrainnehållet i proteiner kan vara ok i Quorn.

 5. 5

  Nyttig text, som förtjänar bred spridning. Där har Kerstin Bergenulf , Kerstin Gullbrand, Thomas Andersson, Ingela Björk och Marianne Munktell i en enda artikel lyckats lyfta fram alla aspekter i det elände som kännetecknat näringsläran i trettio år och är grundorsaken till pandemin i diabetes och fetma. Vi fäste oss speciellt vid detta:

  “Otto Warburg redovisade redan på 1920-talet sina teorier om hur cancerceller lever av glukos, och han tilldelades några år senare nobelpriset i medicin. Men att socker påverkar cancer verkar inte modern sjukvård och Cancerfonden vilja ta till sig.“

  Nej, det vore intressant att få veta i vad man kan åstadkomma genom att spärra ut socker och sockerbildande kolhydrater som första steg i all cancerterapi. Förekommer forskning om detta? Det uppmärksammades inte i den sjukhuskost vi lärde känna för en tid sedan.

  Warburg är inte ett levande begrepp idag. I Mukherjes monumentala cancerhistorik “The Emperor of All Maladies“ (2011) nämns han bara som en eftertanke på sidan 580 och saknas i sakregistret. Kan det bero på hans nazistiska förankring?

 6. 6

  Håller med 100%…
  Inte bara göder socker cancercellernas liv och överlevnad, utan glukos är den enda substans som kan oxideras till ribos och som sådan ingår i de nukleinsyror, som är basen för allt liv…

 7. 7

  Än idag får cancerpatienter GLUKOSDROPP. Snacka om efterblivna Läkare. Maten är sämre än dålig.

 8. 8

  Mormor, jag citerar den ”eftertanke” som nämndes ovan:

  ”In the 1920s, the Grman biologist Otto Warburg proposed that the way some cancer cells generate energy from oxygen and glucose (a process called ”cellular respiration”) is extremely unusual. Normal cells … use similar ways to generate energy from glucose and oxgen. Cancer cells use a variant of this process that more closely resembles fermentation – the way yeast cells generate enrgy when there is little or no oxygen. But cancer cells use this pathway even when there is abundant oxygen.”

  Detta läggs fram i en intervju som hakats på efter 467 noter och sakregister.. Författaren känner till saken men hade inte tyckt det var värt att nämna det i sin egen presentation.

 9. 9

  Piltson 8
  Var får du alla dina intressanta länkar från? Måste bekänna min okunskap, hade aldrig hört talas om Siddhartha Mukherjee eller hans prisbelönade bok innan….förstår att jag har mycket att ta igen, fast jag läst flera av de böcker du citerar i Kulinaria!!
  Enligt mej är Otto Warburgs teori om cancercellernas behov av socker inte till fullo uppskattad i dagens sjukvård, antagligen för att den helt enkelt inte är förstådd….alla diskuterar bara den anaeroba glycolysen, där cancercellerna genom att aktivera ett speciellt enzym lyckas roffa åt sej mer glukos än de friska cellerna och på det sättet till en viss gräns lyckas tillfredsställa sitt energibehov, en reaktion som försiggår i cellens cytoplasma. Men detta räcker inte.
  I Seyfrieds bok om ”Cancer as a metabolic disease” förklarar han att enligt vissa forsknings-resultat har cancercellen defekta, eller till och med avsaknad av, mitokondrier. Mitokondrierna är ju där beta-oxidationen av fettsyror försiggår med efterföljande ingång i Krebs cykel och ytterligare efterspel i andningskedjan för bildning av energimolekylen ATP…alltså är cancercellen tvungen att förlita sej på den oeffektiva anaeroba glycolysen i cytosolen som enda utväg…men eftersom det inte räcker med bara ATP för syntes av nya celler så visade Otto Warburg även på det andra alternativet till spjälkning av glukos, nämligen den aeroba glycolysen, som även den försiggår i cytoplasman, alltså fullt tillgänglig för en cancercell även utan mitokondrier, och dessutom med tillgång till syre…då bildas det både ribos till nya kromosomer, DNA, och RNA och den extra kraft till reparation och biosyntes av olika viktiga substanser, som benämns ”reducing power”… Denna pathway bildar däremot inget ATP…alltså har kalorier ingenting där att göra….!??
  Om man då betänker att den största andelen av glukos (vissa forskare eller biokemister pratar om ung 60%) väljer denna pathway, så är det svårt att förstå allt detta prat om kalorier…
  Allt detta tycker jag kanske kan förklara hur cancer kan fortsätta att lura oss…och tills våra vårdhavare inte förstått vissa sammanhang så kan dom inte bota oss…?
  Och där tror jag också att professor Roger Ungers föreläsning 2014 om insulin och glukagon, vid förärandet av Rolf Lufts award, kunde ha en enorm betydelse…
  Skulle vara intressant att höra några andra åsikter…

 10. 10

  Mormor, vi läste i Wikipedia att Warburghypotesen nu ”anses vederlagd”.
  Jaså? Betyder det att någon upptäckt att cancerceller INTE ”andas” utan syre, vilket var hans centrala iakttagelse? Om detta hittar vi inget, men i Oxford Dictionary of Scientists läste vi:
  ”He advocated that cancer might be prevented by avoiding food and additives that impair cellular activity and by ensuring a high level of resporatory enzyme in the body and by taking plenty of iron and Vitamin B.”

  Hur är det med det? Finns kliniska erfarenheter som styrker eller omintetgör hans förslag?
  Här vore det kul med lite ”epidemiologi”, en verksamhet som vi i övrigt inte sättrer särskilt högt (se sid. 161). Finns kliniska erfarenheter som styrker eller omintetgör hans förslag?

 11. 11

  9 Mormor
  Nu har Mukherjee kommit på andra tankar!

  Hans stora bok om cancer utkom 2011 och antydde ingenstans att det kunde vara en metabol sjukdom. Nästa år kom Thomas Seyfrieds uppmärksammade bok om detta, Han var tydligen först med det. Så nu har Mukherje tagit fatt på det och skrivit i New York Times.

  https://www.nytimes.com/2018/12/05/magazine/its-time-to-study-whether-eating-particular-diets-can-help-heal-us.html

  Nu är frågan hur länge det skall dröja innan man börjar justera cancerterapin, så att folk slipper dö av den.

 12. 12

  Intressant, Piltson…..vinden vänder??
  Läste nyligen i ”Nutrition and Metabolism” en artikel av Thomas Seyfried, skriven tillsammans med Laura Shelton redan 2010, med samma titel som hans bok, som utkom 2012: ”Cancer as a metabolic disease”….kan vara intressant att kolla in den, är ju lite mindre omfattande än boken och lättare att förstå…
  https://www.ncbi.nlm.nihg.gov/pmc/articles/PMC2845135
  Seyfried nämner också flera gånger i sin bok den mycket viktiga reaktionsvägen pentose phosphate pathway, faktiskt 5 eller 6 gånger, och påpekar bland annat att den är ”usually quite robust in most cancer cells..” (sidan 62), men som tyvärr är totalt ignorerad av kostexpertisen och många andra, som skriver om näringsproblem knutna till kosten, så kunde det kanske vara på tiden att vi ger den lite mer uppmärksamhet!?
  Råkade hitta en bra artikel om den häromdan: ”The return of metabolism: biochemistry and physiology of the pentose phosphate pathway” med länken:
  https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4470864…. om nu händelsevis någon skulle ha tid att kolla in också den, är lite lång och ganska svår, men otroligt intressant.
  Det står om den att ”Discovery and description of this pathway dates back 80 years” så man kan ju inte ens kalla den ny…??
  Tycker det är konstigt att den inte är mer känd bland fack-folket?
  Eller också känner alla i branchen till den, men håller den hemlig p g a någon konstig anledning..?
  Kanske för att om dessa kunskaper, gällande några viktiga metaboliska reaktionsvägar, skulle komma till allmänhetens kännedom, skulle den enligt mej klart leda till en banbrytande omvandling av de nu gällande diet- och terapi-rekommendationer, som i stället för att hålla oss friska och glada långt upp i åldern, i stället får oss till att tackla av och långsamt förlora livslusten…
  Sverige kunde bli ett föredöme..?

 13. 13

  Mormor, jag önskar att jag aldrig hört talas om Otto Warburg, för sedan dess har jag inte kunnat läsa om hur nån celebritet i så eller så många månader ”kämpat mot cancer” innan det tog slut utan att tvingas tänka ”Jaha, och i vad mån dog hon på grund av nån smörja som doktorerna hade matat henne med?”

  Och detta, framhålls härmed, är en förfärligt besvärlig tanke som jag drabbas av ungefär varje månad.

 14. 14

  Piltson, ja Otto W. har förstört även mitt liv. Men jag finner en viss tröst i att Otto efter sin upptäckt fick ägna resten av sitt liv till en ofruktsam strid mot etablissemanget. Han ska även ha dött frustrerad av den ohörsamhet han mötte. Slåss man mot sockret så tror jag man krigar mot en av de starkaste makterna som finns på den här planeten.

  Jag blir bara mer övertygad om att Candida och andra konstigheter vi har i vår kropp och som kämpat om födan och utrymmet sedan tidernas begynnelse. Helt kan kontrollera och manipulera vårt intellekt och känsloliv. För tillfället ser jag faktiskt dessa företeelser som demoner som tar vår kropp i besittning.

  Dessa demoner kopplar sig själva mot vår integritet och när någon försöker rädda oss från dessa demoner, så blir vår integritet kränkt. Vilket är en utlösande faktor för aggressioner.

  Jag kan inte se någon annan orsak till att vi vet hur skadligt socker är och ändå äter det. Vi kontrollerar inte oss själva för vi är ”besatta”.

  För övrigt så tycker jag det är dags att någon säger att Mormors texter är fantastiska och medvetandehöjande! Tack för att du och din röst finns här hos oss!

 15. 15

  Piltson….i dag är jag bara så ledsen, så ledsen…..har fått veta att en av mina bästa väninnor, som har bott granne med oss vägg i vägg i 25 år, men nu har flyttat in till Milano för nåt år sen, blir opererad dom här dagarna för bröstcancer….50 år fyllda i augusti….har försökt förklara min uppfattning om socker och fruktjuicer och färdiglagad mat och pasta och pizza osv…..men med man, två barn och yrkesarbete blev det mycket skräpmat….hennes egen mamma dog för några år sen, även hon i cancer…..betydligt yngre än mej….
  Har berättat om Seyfried långt innan både hon och jag visste om denna olycka, men här nere vet ingen vem han är…och oncologerna är bara inne på sina cut-burn-poison behandlingar….det är såå sorgligt….och ingenting kan jag göra….man blir förtvivlad….
  Innan jag avslutar ville jag bara säja till Georg W att det var en uppskattad överraskning att läsa dina två sista rader….trodde inte mina ögon…du gycklar väl inte med mej…för ingen brukar bry sej..!?
  Hade velat fråga dej också, Piltson, om ditt förhöjda nattliga blodtryck — hoppas det gått över nu?
  En annan hemmagjord förklaring kunde vara otäcka drömmar…ibland vaknar man ju faktiskt med dunkande hjärta…och vet kanske inte ens varför…?

 16. 16
  Göran Sjöberg säger

  Mormor, George,

  Prof. Seyfrieds bok ”Cancer as a Metabolic Disease” är verkligen något att sätta tänderna i. Den är knappast lättläst för ”gemene man”. Trots att man, som ”relativt” påläst, kanske inte greppar allt Seyfried tar upp är den väldigt övertygande. Man behöver nog läsa den ett par gånger och jag fundera själv nu på en tredje.

  För några år sedan skrev jag två krönikor om hans bok.

  https://annikadahlqvist.com/2015/04/15/den-kansliga-fragan-om-cancer-ii/

 17. 17

  Seyfrieds book har nu avkastat populariseringar som skall vara mera lättillgängliga (och billigare!). Detta
  är en:

  https://www.bookdepository.com/Metabolic-Approach-Cancer-Nasha-Winters/9781603586863?ref=pd_detail_1_sims_b_p2p_1

 18. 18

  Ulrike Gonder, vars bok om fett var en av våra ledstjärnor för tio år sedan, har faktiskt uppmärksammat det här och lagt en kommentar på sin hemsida:

  https://www.ugonder.de/alt/html/artikel_krebsdiaet.html

 19. 19
  Mormor säger

  Enligt dej, Piltson, finns det en svensk motsvarighet till Ulrike Gonder i Sverige?
  Vi skulle kunna behöva en sån professionell auktoritet inte bara i Sverige, utan även här i Italien….
  Nu har nämligen en annan av mina väninnor just blivit opererad för bröstcancer….och måste förstås genomgå hela faderullan av farliga, obehagliga terapier, många gånger kanske onödiga och ofta med tvivelaktig utgång….man blir förtvivlad!!
  Sedan början på januari har alltså två av mina väninnor åkt dit….med åtföljande ångest och familjeproblem…några överlever, några gör det inte…
  Har inte många kvar nu som är friska… och vad gör sjukvården..? Trampar på i gamla spår….
  Och om Thomas Seyfried absolut ingenting…inte ens i artiklar om cancer på de största dagstidningarna…. det är gravtyst…! Annars brukar news från Amerika ofta vara välkomna ”godbitar” här i pressen….
  Men det har försiktigt börjat komma ut några böcker om ”la dieta chetogenica”…som dock inte verkar röja någon större uppståndelse än så länge, folk fortsätter glatt att äta pane, pasta, pizza….morron, middag, kväll…
  Man får osökt vissa tankeassociationer till Titanic…

 20. 20
  Piltson säger

  Mormor, man kan väl bara hoppas på att nåt förlag kommer på att översätta en av de böcker som faktiskt redan finns. Här är en annan:

  https://www.bookdepository.com/Tripping-Over-Truth-Travis-Christofferson/9781603587297?ref=pd_detail_1_sims_b_p2p_1

  Så man behöver inte brottas med Seyfried

 21. 21
  Mormor säger

  Piltson, läste den förra året…var alldeles utmärkt!!!! Rekommenderas å det varmaste….!!
  Synd om den inte finns på svenska…?
  Bara det att det finns ett annat problem…..
  Vet inte vilken Don Giovanni, som sa ”so many women, so little time….” vilket får mej att associera till böcker…..så byt ut ”women” med ”books”……
  Folk har helt enkelt inte tid att läsa böcker längre…dom jobbar som slavar för att bli något, vad det nu kan vara….food designer, dietister, kockar, läkare….etc….kommer sen hem på kvällarna till griniga barn och grälsjuk sam- el sär-bo……sen ska kvällen tillbringas med att laga näringsriktig mat av för det mesta mindre näringsriktiga produkter, som kommer lååångt ifrån…..alltså, jag begriper inte var det hela ska sluta…!?!?
  Och alla blir vi sjuka, nämligen undernärda och övergödda….som du skriver i din spännande bok…som dessutom hade fördelen att vara lättläst….
  Har naturligtvis också läst Lars Berns utmärkta bok, den tog förstås lite längre tid, men det var den absolut värd…men hur många unga har den tiden…? Bara vi gamla…pensionerade…
  Men sen, hur sprida den kunskapen… .som du frågar dej…och vi alla förresten frågar oss…det räcker kanske inte med böcker och bloggar…?
  I dom här dagarna håller jag på att gå igenom mina gamla ”research papers” ..(..har ton-vis av dom….vet att jag läst dom, för jag stryker under, och över, och skriver kommentarer..)….från min universitets-tid, plus alla textbooks vi använde på den tiden, alltså nittio-talet…några fortfarande aktuella, andra mer daterade eftersom de sista biokemiska upptäckterna inte finns med, typ leptin-grelin, mTORc1och c2, etc…..men dom viktigaste kunskaperna är egentligen inte ens nya, dom finns där och är gamla, fast vi bara glömt bort dom eller helt enkelt ignorerat dom…
  Det som slår mej är att vi fortfarande står på samma plats och stampar…..trampar, säjer man kanske…?
  Ska bli intressant att se vad de nya amerikanska kostexperterna kommer fram till….men har inga större förhoppningar…
  I dag känner jag mej dystopisk….vill ha friska barn o barnbarn, släktingar och vänner omkring mej…
  Jag vill faktiskt att ALLA ska vara friska….
  Få cancer när man just fyllt 50 är en tragedi och en skandal och vi borde alla skämmas…
  Inte roligt att få en cancer-diagnos efter 50 heller…
  Suck…

 22. 22
  Mormor säger

  I en av de senare video-snuttarna med Thomas Seyfried som jag hörde, uttryckte han sej ganska så aggressivt gentemot pressen i allmänhet och vissa kollegor….verkade ha tröttnat på att inte bli mera uppmärksammad av etablissemanget, som efter ungefär ett femtontal år, kanske mer, fortsätter att ignorera honom….han undrade förtvivlat varför ingen förstår vad han säjer och om han kanske händelsevis pratade arabiska utan att själv märka det….
  Måste vara mycket frustrerande om man tror sej ha hittat en alternativ lösning på cancergåtan, som man tycker åtminstone borde tas i beaktning av de ledande myndigheterna och den konventionella sjukvården, innan den förkastas… Men icke sa Nicke…!!
  Vi har sett många gånger spektakulära exempel på hur snett det kan gå till inom den officiella sanitära sektorn, alltifån upptäckten av bakterien Helicobacter Pylori till många andra…..och vilken förbättring detta har lett till.

 23. 23
  Piltson säger

  Ah, där är den ju! Vi hittade inte denna replikväxling nyss, beror alltså på att det första inlägget var var så gammalt och måste hållas vid liv. Vilket känns väldigt angeläget när det handlar om Warburg.
  OK, här är nu en halvtimmes föreläsning av en amerikansk doktor, som börjar med Warburg och slutar med hur man kan bota cancer med kostomställning och därmed även spara enorma pengar.

  https://www.youtube.com/watch?v=O-fuPaB2wQo

  Efter den dramatiska ingressen tar han upp cellernas metabolism på ett begripligt sätt. Kostomställningen känner man igen, stämmer precis med vad vi lärde oss av Wolfgang Lutz för 20 år sedan. Men att den också gäller cancer var en nyhet, eftersom Warburg blivit ”marginaliserad”. Punkt för punkt:
  Cancerceller behöver näring oavbrutet, nämligen socker. Friska celler mår bra av fasta ibland, därför är intermittent fasta hälsosamt. Slopa alla kolhydrater, så dör cancercellerna. Den officiella ”kostpyramiden” är ett skämt, borde vändas uppochned. Hur kan doktorerna vara så korkade? Jo, för att det lönar sig så bra.

  Värdefull framställning, skall föreslå Riksföreningen att dom dubbar den på svenska. Vi skall höra av oss igen om det här, Warburg måste hållas vid liv.

 24. 24
  Piltson säger

  22 Mormor: ”Helicobacter Pylori”
  Ah, den känner vi igen! Den fastställdes hos mig för 17-18 år sedan. Man ville sätta åt den med två olika antibiotika samtidigt. Jag tackade nej till detta och började istället med kokosfett varje dag. Det tog ungefär tre veckor, men sedan dess har den inte hört av sig igen.

 25. 25
  Mormor säger

  Piltson, förstod det….gör likadant själv…kan inte svara ibland för jag hittar inte rätta länken…!
  Ska läsa din länk så fort jag hinner, ska bli intressant…
  Med Lutz gjorde jag ett misstag…köpte honom på tyska…trodde jag var bättre på det språket än jag var….kom aldrig längre än till de första sidorna…tog den dessutom på kindle, leider…

 26. 26
  Piltson säger

  Mormor, den aktuella upplagan av Lutz har uteslutit kliniska erfarenheter och fallbeskrivningar som han hade i de tidigare. därigenom blev texten mindre övertygande.
  Vi hade 5:e upplagan, den var fylligare än den nuvarande, men när min kompis Ursula dog gav jag den till vår husläkare. Hon tycks inte ha lärt nåt av den och just nu har jag konflikt med henne om kolesterol. Lutz finns på engelska, men han lär ha gett översättaren frihet att hantera texten efter behag, och den engelska versonen kändes otillfredsställande.
  Återkommer om Warburg i morgon, det finns mycket att säga.

 27. 27
  Piltson säger

  22 Mormor: “…han undrade förtvivlat varför ingen förstår vad han säjer…“

  Ja, men han pratar ju inte på ett sätt så att “vanligt folk“ kan hänga med. Hans framställning riktar sig till kolleger med ordentlig grundning i biokemi och metabolism. Lägg märke till hur intervjuaren flera gånger försöker styra in honom på folkhälsofrågor och klinisk erfarenhet. Han nappar med nån mening men faller sedan tillbaka i sitt facksnack.

  https://drjockers.com/diet-destroys-cancer/

  Mot slutet av intervjun får vi veta att han inte är läkare. Det förklarar saken, han har väl aldrig haft anledning att engagera sig för patienter. Jag förstår på sin höjd 1/3 av vad han säger, men tillräckligt för att uppfatta hans sakkunskap och intellektuella hederlighet.

 28. 28
  Piltson säger

  27 Piltson: ”…aldrig haft anledning att engagera sig för patienter.”

  Förlåt, måste ta tillbaka det där. Härmed en intervju som är bättre disponerad, mera begriplig och därför mera retoriskt effektiv:
  https://www.youtube.com/watch?v=1ylTpUxbdBI
  I stora drag:
  1-3 minuter Skillnaden frisk cell/cancercell
  4-7 orsaker till cancer, konventionella förklaringar tragiskt nonsens
  9 många kollegar arbetar på felaktiga grundvalar om vad “cancer“ är
  10 ingen cancerklinik som arbetar med näringsterapi, därför tusentals cancerdöda/dag
  14 framgångar i klinisk tillämpning, galghumor rörande effekten av misförstådd terapi
  21 konventionell provtagning kan vara skadlig, skapar tumörer där inga fanns
  23 finansiella fördelar att utföra just sådan provtagning
  26 folk med pengar söker upp institut med skadliga metoder fattiga klarar sig bättre
  30 framgångsstatistik
  37ff komiska effekter av konventionell forskningspolitik och anslagstilldelningar
  Se även kommentarerna under videon.

 29. 29
  Piltson säger

  21 Mormor: “…det räcker kanske inte med böcker och bloggar…?“

  Nej, böcker har ju visat sig vara utan effekt för opinionsbildning bland makthavare. På drygt 10 år har det kommit en hel skock böcker som lägger fram korrekt näringslära med gedigen saklig underbyggnad. När Taubes kom trodde man att detta blir ju det slutliga argumentet. Men den hade ingen effekt på vare sig FDA, WHO eller deras lydländer.
  Och sedan kom en hel skock ordentligt genomresonerade böcker – Teicholz, Volek, Briffa, Kendrick, Harcombe, Worm, Pollmer, Gonder…. Flera av dem blev lovprisade i media – och strax därefter presenterar samma media nån sedvanlig maktperson med den vedertagna synen och den skadliga anvisningarna utan att bli ifrågasatt. För dem som engagerar sig i sånt här måtte det väl kännas lite jobbigt?
  Det krävs alltså andra instrument – men vilka?
  Vi har hoppats den nya föreningen, speciellt som Ralf Sundberg sitter i ledningen. Han har erbjudit två böcker – dom har inte heller haft någon verkan. Tvärtom, dom hör väl till sånt som KI vill censurera med hjälp från Dagens Nyheter (här hade mera upplysta media kunnat be om EXEMPEL, men det gjorde dom inte).
  Ännu har vi inte fått veta hur föreningen tänker arbeta. Ge den lite tid och lägg fram förslag! Skall återkomma till det.

 30. 30
  Annika Dahlqvist säger

  Piltson med flera
  Vi kan inte ha så stora förhoppningar på att vinna etablissemanget. Där finns massor av prestige som motverkar, samt alla sponsorpengar.
  Det är folket som har intresse av att få veta hur de ska äta för att få bästa hälsa – och man får bara hoppas att det finns forskare som är intresserade av sanningen. Det behövs massor av forskning som visar att lågkolhydrat/högfett är bäst för hälsan.

 31. 31
  Mormor säger

  27 Piltson

  Hittade den senaste videon, bland många andra, med Seyfried som jag skrev om, där man tydligt märker hans frustration över att inte bli tagen på allvar…..och själv fick jag mej en ”overdose” på köpet…!!
  Googla på ”A Novel Therapeutic Strategy For Metabolic Management Of Cancer – Thomas Seyfried (June 2018) Silicon Valley Health Institute”
  Den är värd att ses, om du inte redan sett den, trots längden…och jag lovar att den är begriplig rakt igenom!!
  Han är mer övertygande i sina föreläsningar än i olika intervjuer, där hans tankegångar blir avbrutna hela tiden av mer eller mindre intelligenta frågor. Dessutom älskar dom här personerna, som gör intervjuerna, att höra sin egen röst, vilket ibland kan vara rätt irriterande….
  Situationen är minst sagt skrämmande….och hur metoderna med dom gamla, konventionella, skadliga terapierna ska kunna ändras, kvarstår som ett gigantiskt problem.
  Jag gråter vid blotta tanken på vilka oerhörda lidanden dessa stackars cancer-offer måste gå igenom bara för att standard modellen av en ohuman cancerbehandling är fastställd sedan årtionden.
  Många är nära anhöriga, många är vänner, många är små barn…
  Patienten vågar inte trotsa läkaren utan finner sej i allt….och som sagt, många dör av behandlingen.
  Det är ”cut, burn, poison” som gäller. CBP.
  En tragedi utan like.

 32. 32
  Mormor säger

  I går var det en dubbelsida på en av Italiens största dagstidningar, ”Corriere della Sera”, om den ”nya” cancerforskningen….
  Man vet inte om man ska skratta eller gråta….
  AICR, som står för l’Associazione Italiana per la Ricerca al Cancro, är alltså motsvarigheten till den svenska Cancerfonden, har fått den brillanta idèn att göra ett musikaliskt spektakel av denna sjukdom, för att huvudsakligen samla in fonder för att bedriva genetisk forskning och uppfinna nya verkningsfulla och ”personifierade”medeciner, som alltså angriper var och ens tumörceller på ett individuellt sätt…..
  Spektaklet ska heta ”DNA SHOW” eftersom ALLA, både läkare och pazienter, är fullt och fast övertygade om att det rör sej om en multifaktoriell genetisk defekt, uppkommen p g a dåliga arvsanlag och gener….
  Dom debuterar den 9 april på en teater i Brescia, sen blir det Rom, Mantova och andra också….
  Den ansvariga personen för cancerforskningen påstår att det rör sej om minst 700 gener som kan vara bundna till utvecklingen av en tumör…..men att det finns minst hundra olika medeciner, som turligt nog kan omintetgöra dom skadliga oncogenerna och neutralisera dessa nyckfulla DNA-sekvenser…….så gott hopp, alla ni sjuka!!
  Den ansvarige direktören och forskaren, som studerar carcinogenesen på l’Istituto Europeo di Oncologia i den moderna staden Milano, har deklarerat : ”upptäckten att cancer är en genetisk sjukdom har revolutionerat vårt närmande till effektiv terapi, fram tills 40 år sedan ignorerade man orsaken till sjukdomen…men sedan mitten på 70-talet, så begrep man att det var alterationer i arvsmassan som förorsakade sjukdomen…..” Osv osv….
  Gråter man i Sverige så skrattar man inte heller i Italien….
  Ligger illa till både här och där….
  Men i Sverige finns det åtminstone vissa hälsobloggar, som gör att man trots allt skulle kunna gadda ihop sej för att låta höra en alternativ röst i detta etablissemangets stora misslyckande….!?
  Och förutom att begära bidrag, för det gör minsann alla, vill denna ”välgörenhets-association” sprida vetenskaplig och respektfull information om cancergåtan, så att folk kan förstå sanningen och motstå de fake news, som Ibland sipprar ut från mindre vetande….alltså mer el mindre idioter…och om professor Thomas Seyfried ej ett ord.
  Det lönar sej liksom inte ens att försöka få folk att förstå bättre….märker ju det när jag pratar med goda vänner t ex…man känner sej bara maktlös och uppgiven…..och tiden är begränsad när man redan sitter i fällan.
  Då är det för sent.

 33. 33
  Piltson säger

  Mormor, vi har just hörtt den föreläsning du hänvisade till. ”Begriplig rakt igenom”, ja kanske när vi fått en snabbbkurs om metabolism. Men han är mycket övertygande och förtjänar mera respekt, tilltro och anslag än han hittills tycks ha fått.
  Och när han mot slutet säger att detta är den största tragedin i medicinhistorien, så måste vi hålla med om det, förutsatt att statistiken stämmer och det är som han säger att VARJE typ av tumör kan effektivt bekämpas med ”keto”-kost, (Vad är skillnaden mellen ”keto” och LCHF?).
  Alltså värre än fetma/diabetes-pandemin. Men båda är grundade på dogmer som utan sakligt underlag blivit förfärligt lönsamma.
  Så då återstår frågan: Varför får han inte respekt, tilltro och anslag? Och hur har ”Warburgeffekten” kunnat åsidosättas, delvis förhånats, i så många år? Warburg nämns inte i Roy Porters stora medicinhistoria, utgiven 1997. Han avfärdas med en svansviftning av Mukherjee. Men vi har inte hittat någon sakligt underbyggd och ordentligt resonerad opposition. Var finns den?

 34. 34
  Piltson säger

  21 Mormor: ”Rekommenderas å det varmaste….!!”
  Ja, nu har vi läst Christoffersion och fått klarhet i mycket.
  Han berättar om hur Otto Warburg blev åsidosatt när cancerfrågorna övertogs av molekylärbiologer, och blev sarkastiskt avtackad vid en avskedsföreläsning 1966 – men också om hur hans teori om hur man svälter ut tumörer blev bekräftad och utvidgad med detaljerade experiment av Pete Pedersen några år efter hans död 1970.
  Det är bakgrunden till Seyfrieds arbete idag och kanske förklaringen till varför denne inte anses salongsfähig. Kollegerna utgår ju alltjämt från att cancer är genetiskt betingad, eftersom de får miljonanslag för sådan forskning. Här är boken, se även läsarnas kommentarer:

  https://www.bookdepository.com/Tripping-Over-Truth-Travis-Christofferson/9781603587297?ref=pd_detail_1_sims_b_p2p_1

  Den bör läsas av var och en som fått cancrdiagnos och hotas med konventionell behandling. Om det skulle drabba Piltson, så har den lärt oss hur man då bör agera:
  – avböja kemoterapi
  – avböja strålbehandling
  – och aldrig äta nåt som innehåller eller omvandlas till socker i matsmältningen.
  Vi underbygger det genom att markera några centrala avsnitt i boken och lägga undan den för överlämning till ansvarig doktor om det skulle bli aktuellt.
  Det bör varje person göra, och vi tänker underlätta det genom att här hänvisa till dessa avsnitt om ett par veckor. Beställ alltså boken innan dess!
  Christofferson har gjort en enormt värdefull insats, inte bara genom att göra Seyfried mera lätttfattlig för var och en. Han har också lyckats skriva på ett sätt som bitvis är djävulskt underhållande – och ändå backa upp det med arton sidor vetenskapliga källhänvisningar.
  Hans insats kan jämställas med Taubes och Teicholz i fetmafrågan, nu återstår att se i vad mån den kan påverka folkopinion, diverse patientorganisaioner och arbetet på världens cancerkliniker.

 35. 35
  Mormor säger

  34 Piltson,
  Såå rätt!! Ska beställa den på stubben som pappersupplaga! Har den på Kindle, men det räcker faktiskt inte!! Ska nog också ta 2 ex… utifall eventuell oncolog behöver den ena?
  För att återgå till din fråga i kommentaren innan…”varför får inte Seyfried respekt, tilltro och anslag..”
  Har funderat och funderat…och det närmaste jag kan komma till en förklaring är att forskarna på den tiden inte hade samma tekniska möjligheter, som dom har i dag, plus att tiderna var ytterligt svåra med många problem…sen förstod dom antagligen inte heller hur viktig den fundamentala grundorsaken i upptäckten var. Ungefär lika litet som dagens forskare och läkare gör, de hyser fortfarande en blind tro på den genetiska teorin.
  Tar som exempel den sammanfattning, som Doktor Giorgia Ede gjorde av Seyfrieds bok. Lars Bern nämner den också i sin utmärkta bok ”Den Metabola Pandemin”. En sammanfattning, som sedan blev översatt till svenska av Sven Erik Nordin och presenterad här på Annikas blogg, bland annat.
  Giorgia Ede, mycket kompetent och noggrann, har lustigt nog totalt ignorerat de passager i boken, där Seyfried bl a nämner den reaktionsväg, som kallas för Pentose Phosphate Pathway och beskriver den som en väg med ”robust aktivitet” i cancerceller, helt riktigt eftersom den i min uppfattning är den absolut viktigaste för cancertillväxt, tillsammans med den anaeroba glykolysen för erhållande av energi i form av ATP på ”substrate level”, alltså det som Seyfried kallar för ”fermentering”, eftersom inget syre förbrukas.
  Hon har alltså helt hoppat över den reaktionsvägen….och alltså kunde inte Sven Erik heller översätta den…logiskt nog. Detta har enligt mej försvårat den allmänna förståelsen för cancerepidemin och alltså även i viss mån för övriga metabola sjukdomar.
  Så då blir min fråga ”varför har hon inte tagit med denna reaktionsväg i sin sammanfattning”…?? Det hade räckt med några få förklarande rader….och alla skulle ha förstått att utan kolhydrater kan ingen cell syntetisera nukleinsyror och följdaktligen inte växa och föröka sej…..alltså är det det onödiga, tomma och raffinerade sockret, som är giftet….beroende också på de enorma mängder som befolkningen i dag sätter i sej utan att ens ana vartåt det bär hän…..
  Vi kommer inte ifrån det.
  Och ingen undran på att cancer, fetma, diabetes och andra metabola sjukdomar ökar katastrofalt. Och att våra miljarder hjärnceller, både de 100 miljarderna neuroner och de 900 miljarderna gliaceller, helt går amok….så även våldsdåden ökar…plus Alzheimer, Parkinson, Multiple Sclerose etc, etc…
  När ska Cancerfonden, Livsmedelsverket och andra institutioner vakna till medvetande om denna tragedi och börja på att slåss på riktigt?
  Sen en fråga till….är det någon som vet vart den generösa donationen, som gjordes av Bengt Sjögren för några år sen, tog vägen? Förhoppningsvis har den lett till större framgångar i kriget mot cancer än hittills…utan att det kanske har kommit till allmänhetens kännedom?
  Det är ju förståeligt om forskare vill ha resultat innan dom kan tillkännage framgångar…

 36. 36
  Piltson säger

  OK. mormor. Lars Berns bok innehåller ganska utförliga och välvilliga kommentarer om Warburg, så man kan utgå från att den förening han grundat kommer att engagera sig för detta. Så då undrar man med vilka medel. Man kunde tänka sig en liten skrift som var och en kunde ladda ned och ta med till doktorn som förklaring till varför man avböjer konventionell cancerterapi. Är det ett bra förslag, eller ser det konstigt ut?

  Christoffersons Kapitel 2, ”Kemoterapi och helvetets portar”, har väckt en viss passion här, eftersom den halva av ”Piltson” som stod för sakkunskapen för tolv år sedan fick levercarcinom och dog av de piller man gav henne. Det var dessvärre innan vi hört om Otto Warburg.

 37. 37
  Piltson säger

  Mormor, slutet av Christoffersons bok, sid. 221f, erbjuder en lista över läkare som i USA är positiva till näringsterapi mot cancer, tio stycken. Inte många i ett land med ett par hundra miljoner invånare, men detta är värdefullt som ett medialt instrument.
  Länge hade vi faktiskt tänkt oss nåt sådant kunde vara värdefullt i de ärenden som denna blogg handlar om: förteckning av dietister, diabetessköterskor, läkare och annan vårdpersonal som är så olydiga att de kan grunda sitt arbete på verkligheten. Men det fanns inget medium där sådan publicitet kunde lanseras.
  Den nya Riksföreningen för Metabol Hälsa tycks erbjuda ett sådant medium. Vi har ännu inte fått veta mycket om vilka medel de avser avända för att sprida kännedom och hjälpa folk tillrätta, men detta är ett av de förslag som Piltson tänker framföra.
  Sökningen efter omnämnanden av föreningen i konventionella media gav magert resultat, men den avkastade denna TV-intervju:
  https://www.youtube.com/watch?v=KRmUhBYIu28
  Det är den fylligaste komprimerade framställningen av hela folkhälsoproblemet som vi hittills sett på svenska. Det kan vara en reflektion av det allmänna kunskapsläget att intervjuaren ibland tycks överraskad av vad han får höra.

 38. 38
  Mormor säger

  37 Piltson
  Har inte kommit till slutet än på ”Tripping over the Truth”, är bara på ungefär 40%……men den är faktiskt lika fascinerande vid en andra genomläsning som vid den första…. om inte ännu mera….kanske för att en viss grundförståelse redan ägt rum…
  Och som du säjer, den borde läsas av alla som har fått en cancerdiagnos…och jag skulle vilja tillägga av alla oss andra också, eftersom, enligt de senaste prognoserna, en av tre personer är i riskzonen enbart för cancer inom den närmaste framtiden.
  I går igen, på ”Corriere della Sera”, handlade ett helt uppslag om hälsa, som brukligt är på söndagarna, men den här gången gällde problemet diabetes…..igen, hela artikeln en besvikelse utan like!
  Stor titel om ”La glicemia non fa più paura”, vilket betyder ungefär att vi inte längre behöver vara rädda för att få högt blodsocker, om vi bara följer receptet på en okomplicerad diet, bestående av det klassiska konceptet med mediterransk kosthållning: alltså, över hälften av kalorierna från karbohydrater, helst inte raffinerade…sen mindre än 10% av mättat fett och 20-25% av omättat, det hela utökat med minst 30 gram av fiber, vilket man lyckas få i sej om man äter den rekommenderade dosen av 5 portioner frukt och grönsaker, plus de 2 portionerna av bröd, pasta eller ris…..
  Tilläggas bör att det rekommenderades även en halvtimmes fysisk aktivitet per dag, 4 till 5 ggr i veckan….och med dessa vetenskapligt utformade råd skulle problemet diabetes vara löst…
  Applåd…
  Hörde också på den utmärkta intervjun med Lars Bern….och håller med dej, det som förvånar var faktiskt intervjuarens förvåning!! Okunskapen tycks vara avgrundsdjup….
  Riksföreningen skulle verkligen kunna göra en jätteinsats där…!?
  Vi hoppas på det bästa…

 39. 39
  Piltson säger

  För tre år sedan gjorde en amerikansk journalist, Sam Apple, ett försök att återupplive Otto Warburg, New York Times tog in hans artikel. Kan läsas här:

  https://www.nytimes.com/2016/05/15/magazine/warburg-effect-an-old-idea-revived-starve-cancer-to-death.html

 40. 40
  Mormor säger

  39 Piltson

  Äntligen en journalist, som verkade veta vad han skrev om…..konstigt att hans artikel inte fick större uppföljning bland kollegor i andra tidningar och i andra länder? Fast jag följer förstås inte den internationella pressen…..om jag inte får den färdigserverad på en länk!
  Det var mycket intressant att läsa Sam Apples relativt korta sammanfattning på New York Times Magazine av Otto Warburgs nobelpris-belönade livsprojekt, om ”starving cancer to death” och som Thomas Seyfried sedan tog åt sej och återupplivade i sin bok ”Cancer as a Metabolic Disease” från 2012.
  I intervjun på Long Island med James Watson, även han nobel-prisbelönad, fick Sam Apple också bifall av honom för den nyare metabola teorin om cancerns orsak, i och med att Watson deklarerade sej övertygad om att det vore mer lönande att sikta på cancercellernas energiförsörjning än att spilla tid och pengar och mänskliga resurser på att fortsätta hitta orsaken hos kromosomerna i cellkärnan, en teori som han i sina egna ord jämförde med en ”cruel illusion”……men som fortfarande lever kvar hos de flesta onkologer.
  En annan intressant detalj, som kom fram i intervjun, var att Watson själv tar Metformin i preventivt syfte mot cancer….så övertygad är han om att det är socker och insulin, som är den huvudsakliga orsaken. Och likaledes gör tydligen också Travis Christoffersons mamma, som dock redan har haft cancer…
  Och det är väl vad många av oss, vanliga dödliga, också tror på, i dag…..!?
  Sen medgav han faktiskt också, att om han, i dagens läge, skulle börja intressera sej för cancerforskning, så skulle han studera biokemi i stället för molekylär biologi…..så nu skulle han lära sej också ”Krebs cycle” bland annat…..år 2016 var han redan 88 år….tufft!!
  Så Piltson kan lugnt börja studera ryska alltså?? Vad är problemet?
  Sedan två ord också om Travis Christoffersons bok ”Tripping over the Truth”…..som kompletterar Seyfrieds betydligt mera biokemiska och svåra framställning på ett alldeles otroligt fascinerande sätt! Har suttit som klistrad faktiskt trots att jag redan hade läst den för några år sen…kom ihåg att den var jättebra, men nu var den ännu bättre….alla som är intresserade av cancer bara MÅSTE läsa den…

 41. 41
  Piltson säger

  13 Piltson. ”… inte kunnat läsa om hur nån celebritet i så eller så många månader “kämpat mot cancer” innan det tog slut…”
  Just det, men här fick vi en chans att arbeta i förebyggande syfte.
  Just denna morgon (1 april), omtalade BBC.s mellanösternreporter Jeremy Bowen, att han bär på tjocktarmscancer och satts på kemoterapi. Sånt skämtar man inte om. Det var den sjukdom och den terapi som tog död på Piltsons far för ca 25 år sedan och den terapi som tog död på Piltsons kompanjon för 12 år sedan. Så vi har sänt Bowen en hänvisning till Travis Christofferson plus dessa länkar
  http://www.diagnosisdiet.com/what-causes-cancer/
  https://www.healthy-holistic-living.com/scientist-find-this-common-food-doesnt-just-feed-cancer-cells-it-creates-them/
  https://thetruthaboutcancer.com/ketogenic-diet-and-cancer-video/
  Om någon annan vill höra av sig där, så är hans adress: jeremy.bowen@newleaffs.com

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa