Läkare globalt uppmanar HPCSA att sluta att åtala professor Noakes

Av Marika Sboros.

Läkare, och andra, runt om i världen har skrivit ett öppet brev till HPCSA i Sydafrika att sluta att åtala Tim Noakes för hans LCHF.

Skriv på som stöd för Tim Noakes!

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  En positiv nyhet – äntligen fler läkare som reagerar!

 2. 2

  Är det någon som vet om den förra namninsamlingen nådde Tim Noakes?
  Och om det förändrades något i positiv riktning?. Den som startade den namninsamlingen är för mig anonym, dock med namnet Karen.
  Den namninsamlingen pågår fortfarande!
  https://annikadahlqvist.com/2016/12/20/noakes-foundation-kommer-att-gora-en-fullskalig-forskning-pa-kost-for-t2-diabetiker/#comments

  Har namninsamlingen bidragit till länkad forskning?

 3. 3

  Självklart skriver jag på samt sponsrar med 41 spänn.

 4. 4

  Tycks tydligen vara en global ide att vi till varje pris skall hållas lagom sjuka?

  Nordkorea och DDR verkar ju vara rena paradiset om man jämför med de länder där kostfascisterna styr?

 5. 5
  Hanveden säger

  Skrev detta på Kolhydrater ifokus 2008-02-01 15:47…

  ”Varför är vi där vi är?
  Är det kanske så att margarintillverkarna har hittat ett bra affärskoncept med att lobba och ta ”hand om dietisterna” så margarinets lov sjungs. Läste någonstans att en dietist föreläste med hjäp av en ”ombudsmannarespirator” och nere i hörnet på bilderna hade Unilever sin logga.

  Sedan har läkemedelsindustrin tagit hand om doktorerna och ger läkarkonferenser mm för att få ut statiner, blodtrycksänkande, kolesterolsänkande och magmedicin.

  Det lär ju vara så att de som hade ekonomiska intressen i tobaksindustrin har flyttat sina pengar till läkemedelsindustrin.
  Tänker man vidare kanske viktväkteriet också härstammar från samma ekonomiska intressen. För att inte tala om snabbmatsindustrin…

  Göra människor lite lagom sjuka så att man kan tjäna pengar på dem genom läkemedel mm. Tittar man på en utveckling av tex övervikten i USA så verkar de ju ha lyckats över föväntan där och det är på väg hit…

  Med LCHF hälsning Cool .”

  mLCHFh B-) .

 6. 6
  Georg W säger

  Det verkar som resten av Världen håller på att bli LCHF-medvetna. Tack vare Tim Noakes, får vår rörelse en röst ifrån ledande idrottsmän och kvinnor och är det någon folk lyssnar på så är det idrottsmän.

  https://www.youtube.com/watch?v=RNUh7P3TrAE

  Vilken underbar person han är Tim Noakes och vass! Vår planet behövde det här bråket.

  Jag läser inte böcker längre. jag har inte tid. Det finns alldeles för många youtube-klipp från vanliga människor som har något fantastiskt att berätta och kommentarerna är den globala medvetenhetsskapande nya kunskap som växer hos oss människor. Min fatalism håller inte längre. Människan är stadd i förvandling och kunskap är makt och alla har youtube! Planeten håller på att bli medveten om den fria liberalismens självmord. Det syns tydligt på youtube.

 7. 7
  XMargareta säger

  Man får vara mycket uppmärksam.
  Det kan finnas fabricerade fakta överallt.
  Även på Youtube.

 8. 8
  Georg W säger

  Den stora striden mellan olika viljor pågår inte här hos Annika. Här är det liknande viljor som söker sig framåt i kreativ diskussion.

  Men på youtube möts alla och alla har en åsikt och alla har sin information. Lögner och kommersiellt svammel avslöjas direkt och jag tror inte livsmedelsindustrin kan kontrollera den fria debatt som pågår.

  Det verkar synbarligen som att hela planeten håller på att bli medveten om LCHF. Väldigt många människor idag tittar på sina intressen på youtube.

  Jag undrar om det är vår svenska rörelse som varit normgivande? Vi kanske är nya kulturbyggare (:

 9. 9

  GeorgeW, det blir ett nytt förfarande mot Noakes. Den frikännande domen har överklagats, se här:

  https://www.news24.com/SouthAfrica/News/noakes-hpcsa-to-lock-horns-again-20180221

  Med tanke på de imponerade vittnesbörd som framfördes i den första vändan så undrar man vad motparten nu kan säga.

 10. 10
  Georg W säger

  Få människor på denna planet är så farliga som Tim Noakes (och Annika). Denne timide och synbarligen ödmjuka människa OCH hans juridiska team har svept som en präriebrand över vår Jord och gett en allmän legitimitet till vår metabola filosofi.

  Kampanjen mot honom har ju varit personlig från myndigheter, mot honom och nu samlar Noakes ihop alla utsagor och ska kräva skadestånd. Man kan bli rik på många sätt.

  Vad gäller överklagandet så måste det vara någon nitisk tjänsteman som inte kunde se paradigmet falla och till Big Pharmas stora förtvivlan fortsätter de denna globala gladiatorkamp. Som de förmodligen vet att de inte kan vinna.

  Det är bara de som är lurade av Big Pharma som kämpar för sin världsbild. OCH omvärlden tittar på (:

 11. 11
 12. 12

  Noakes´ bok ”Lore of Nutrition” är fortfarande otillgänglig, fast den funnits i tryck i flera månader. Kanske dom tryckte för liten upplaga? Men Axel Sigurdsson i Reykjavik har läst den och skrivit ett ganska fylligt referat med flera intressanta citat. Finns här:
  https://www.docsopinion.com/2017/11/27/lore-of-nutrition/

 13. 13
  Piltson säger
 14. 14

  Info från Rickard på kostdoktorns forum.

  Not Guilty: Appeal Committee Finds in Favour of Prof Noakes

  https://thenoakesfoundation.org/news/media/not-guilty-appeal-committee-finds-in-favour-of-prof-noakes

  It’s finally over‚ says relieved banting guru Noakes

  https://www.timeslive.co.za/news/south-africa/2018-06-08-its-finally-over-says-relieved-banting-guru-noakes/

 15. 15
  kicki säger

  https://www.youtube.com/watch?v=RNUh7P3TrAE Väldigt bra film om lågkolhydratkost med bl a Tim Noakes. Jag kan verkligen rekommendera filmen – man intervjuar många professionella personer som prof. Tim Noakes m fl.

 16. 16
  Piltson säger

  Kicki, det där är en intressant video, speciellt mot slutet, där dom kommer in på hur myndigheter, välgörenhetsgrupper och medier håller fast vid WHO:s åskådning. Frågan är varför.
  Om detta har vi sett diverse spekulationer: tjänstemän och institutionschefer sägs vara är ”sålda” och få konsultarvoden från matindustri och pillerfabriker… Barry Groves skrev om risken för depression om för många slutar äta spannmålsmat… Men någon ordentlig kunskap och redovisning om sådant har vi inte sett.
  Det var där jag hade väntat att Robert Proctor skulle komma med mera handfast material. Hans bok ”Agnotology – the Making and Unmaking of Ignorance” (Stanford UP 2008) lägger fram en begreppsapparat för graskning av avsiktlig misinformation och officiell förljugenhet, men hans exempel är hämtade från tobaksindustrin, miljöhot, falsk arkeologi, feminin sexualitet m.m. Inte ett ord om vår generations mest skadliga globala lögnspriding. Jag sänder honom den länk du meddelade.

 17. 17

  #16 Bra Piltson!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa