Noakes Foundation kommer att göra en fullskalig forskning på kost för t2-diabetiker

Pressmeddelande 161219.

Min tolkning:
Noakes Fond har fått ett (anonymt) bidrag på 5,6 milj Rand (=3,7 milj SEK?)  för att bedriva forskning på hur man reverserar typ 2 diabetes.
Fonden startades 2012 av prof Tim Noakes, på grund av behov av seriös forskning inom nutrition. Den är registrerad som allmännyttig organisation, och har som målsättning medicinsk vetenskap angående fördelarna med LCHF för optimal nutrition. Fonden bekostas uteslutande med donerade medel.
Forskningen ska styras av Tim Noakes och hans team, som består av kompetenta läkare och dietister.
Noakes fond gör denna forskning eftersom så många typ 2-diabetiker har rapporterat om att de uppnått reversering av sin diabetes efter att de följt en LCHF-diet. Varje dag översvämmas fonden av vittnesmål från hela världen om att deras  diabetes och andra sjukdomar har reverserat sedan de undvikit kolhydrater och socker och ökat sitt fettintag. En sjukdom som sägs vara obotlig visar sig bli reverserad genom kostintervention.
Denna stora donation har givit Kapstadens forskare en unik möjlighet att studera diabetes och dess reversering. Detta stöd har kommit vid en kritisk tidpunkt, när 7% av Sydafrikas befolkning, och 8,3% av världens vuxna befolkning är drabbade av diabetes.
Diabetes anses vara den tredje största riskfaktorn för förtida död, och den ekonomiska börda diabetes lägger på nationen, samhället, och diabetikerns familj är skrämmande, med en beräknad kostnad på 673 miljarder dollar globalt för diabetesvård. Detta är förutom den fetmaepidemi som grasserar på vår planet.
Vi behöver skyndsamt finna den biologiska förklaringen till reverseringen av dessa sjukdomar, för att rädda mänskligheten från svår sjukdom. Noakes fond strävar efter att finna dessa svar genom sin forskning.

Kategori: Diabetes

 

Comments

 1. 1

  Åååh…äntligen en nyhet som man blir glad åt…!!

 2. 2

  God jul-klapp att få så bra nyheter .. om att Noakes team fått forskningspengar!! 🙂

 3. 3
 4. 4

  Mycket Glädjande. När forskare får pengar för oberoende analyser utan agenda från företag som synbarligen betraktar forskning som en viktig del av företagets marknadsföring, kan det bli trovärdiga resultat. Och den dag som större delen av läkakåren betraktar nya glänsande gratissidor från försäljare med ”nya forskningsrön på senaste läkemedlet” som ren reklam har stora steg tagits framåt, men det lär dessvärre dröja. I sverige stöder vi därför kostfonden genom extra Julbidrag och ser fram emot att både läkemedelsverket och socialstyrelsen vaknar upp ur sina sovstadier, kräver oberoende forskning för att godkänna behandlingar och jämför med vad kost kan åstadkomma.

 5. 5
 6. 6

  Tack för länk (3) Arvid – har skrivit på ..och delat informationen på fb.

 7. 7

  Nu är år 2016 snart slut och jag vet inte hur denna namninsamling fortskrider. Jag har inte sett hur upphovsmannen/-kvinnan driver det hela vidare utöver att namninsamlingen fortfarande är aktiv. Härmed slutar jag att följa den.

  https://secure.avaaz.org/en/petition/Health_Professions_Council_of_South_Africa_Support_Prof_Tim_Noakes_in_his_quest_to_improve_eating_guidelines/?tTpEcjb

  15,524 (31 maj -15)
  15,980 (30 jun)
  16,017 (31 juli)
  16,052 (31 aug)
  16,088 (30 sep)
  16,213 (31 okt)
  18,215 (30 nov)
  18,400 (30 dec)
  18,433 (31 jan -16)
  19,314 (28 feb)
  19,357 (31 mar)
  19,363 (30 apr)
  19,393 (31 maj)
  19,393 (30 jun)
  19,413 (31 juli)
  19,427 (31 aug)
  19,413 (30 sep)
  19.500 (31 okt)
  20.327 (30 nov)
  20.392 (31 dec)

  Gott Nytt År – hoppas att namninsamlingen stärker Tim Noakes Foundation.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa